abonnement Unibet Coolblue
pi_97282625
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 15:21 schreef djdg het volgende:
@ExpirimentalFrentalMental
Ik had het al eens eerder gezegd, maar de docu's van Lichtpunt worden niet goed vermeld in de programmeringen. Ik krijg persberichten van de programmamakers. Als ik die nou voortaan hier post, zorg jij dan dat ze in jouw overzicht terechtkomen? Enige nadeel is wel dat de aankondigingen ver van tevoren worden verstuurd, waardoor, als ik ze hier post jij ze misschien tegen die tijd vergeet bij te voegen.

[..]

Is prima, ik zal zorgen dat ze in het overzicht terechtkomen, en mocht ik het vergeten, gewoon even vragen en ik zal even editten ;)
Komt goed
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97282650
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 20:26 schreef Sodium het volgende:

[..]

Gezien! Was interessant.

[..]

Jeej! Is dit de eerste aflevering? Die heb ik vorig jaar namelijk gemist.
Dit is de eerste aflevering ja :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97413208
Zaterdag (28-05-2011)
Nat Geo (21 :00 -22:00): Wild Russia : afl. Kamchatka
Actieve vulkanen vormen het landschap van het schiereiland Kamtsjatka, waar arenden en beren genieten van de rijkdom van het Koerilenmeer

Zondag (29-05-2011)
Ned 2 (18:50 – 19:45): Nature’s Great Events (1/6): afl. Het Grote Smelten
Het ijs van de Noordpool smelt tijdens de zomer waardoor bijna vijf miljoen vierkante meter oceaan en land vrijkomt en dat geeft mogelijkheden voor miljoenen dieren zoals de beluga's, poolvossen, grote vogelkolonies en de narwal. Voor de poolberen is het de moeilijkste tijd van het jaar. Hoe kunnen ze overleven?
Discovery (21:00 – 22:00): Death of Bin Laden
We onderzoeken hoe de operatie om Osama Bin Laden te doden werd gepland en uitgevoerd. In deze documentaire proberen we antwoord te geven op cruciale vragen die nog openstaan.
Animal Planet (21:00): Life of Mammals: afl. Meat Eaters
De eerste zoogdieren die uit de bomen naar beneden kwamen om te jagen, waren klein en snel. Maar zodra ze zich dieper in de open vlakte waagden, moesten ze zich aanpassen om de beste jagers te blijven. David Attenborough laat zien hoe onder meer de poolvos, de wolf en de leeuw elk hun eigen jachttechniek en daarmee verbonden leefwijze ontwikkelden.
Nat Geo (21:00 – 22:00): The World’s Oldest Child
In 2009 werden in Marokko een schedel en bovenlichaam van een kind uit de oudheid gevonden. Wie was dit kind? Was het een jongen of een meisje?
BBC 2 (21:00 – 22:00): Britain’s Secret Seas: afl. The Bustling South
Paul Rose, bioloog Tooni Mahto en onderwaterarcheoloog Frank Pope onderzoeken de drukke zuidelijke kusten van Groot-Brittannië. Door de vele schepen die hier langsvaren ligt de bodem bezaaid met scheepswrakken
Nat Geo (22:00 – 23:00): Romanovs: The Missing Bodies
Een onderzoek naar geruchten dat enkele kinderen van tsaar Nicolaas II wisten te ontkomen aan de brute moord op de tsaar en zijn gezin in 1918.
BBC 2 (22:00 – 23:00): Louis Theroux: Miami Mega Jail (slot)
Louis Theroux keert terug naar de gevangenis van Miami. Daar praat hij met een 'vermeende' drievoudige moordenaar die veroordeeld werd tot de doodstraf. Verder volgt hij enkele gevangenen die schuldig pleitten om zo hun gevangenisstraf te kunnen ontlopen. Daarvoor moeten ze een vier maand durend opleidingskamp volgen en volledig uitzitten. Een van hen is een 14-jarige jongen die veroordeeld is tot tien jaar cel vanwege een gewapende overval. Velen onder hen verlaten vroegtijdig het kamp en moeten hun celstraf verder uitzitten, maar voor sommigen is deze 'bootcamp' een tweede kans die hen voorgeschoteld wordt en die ze met beide handen willen grijpen.
Ned 2 (23:30 – 00:27): Holland Doc: Shout
In 1967 bezette Israël de Golanhoogten, tot dan Syrisch grondgebied. De annexatie in 1981 van het gebied door Israël, verscheurde complete Syrische families
Nat Geo (00:00 – 01:00): History’s Secrets: afl. Hunt for Hitler
Hitler pleegde waarschijnlijk zelfmoord, maar volgens sommigen is zijn dood geënsceneerd en vluchtte hij naar Zuid-Amerika. Het lichaam is verbrand - hoe kunnen we zeker weten wat er is gebeurd?

Maandag (30-05-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1900 – Dawn of the Century
Overzicht van wat er in de hele reeks te zien zal zijn. Europa begint met goede moed aan de nieuwe eeuw, vol hoop en enthousiasme: Verdraagzaamheid! Nooit meer oorlog! Werk en eten voor iedereen! Nieuwe uitvindingen en technieken lijken veel voorspoed te gaan brengen. Op de wereldtentoonstelling in Parijs waren allemaal dingen te zien die het leven zouden veraangenamen: elektriciteit, radio, vliegtuigen, rollende trottoirs.
BBC 1 (21:30 – 23:00): Egypt’s Lost Cities
Dr. Sarah Parcak, Liz Bonnin en Dallas Campbell beginnen een Indiana Jones-achtig avontuur dat wel eens de kaart van het oude Egypte zou kunnen hertekenen
BBC 2 (22:00 – 23:00): All Watched Over By Machines of Loving Grace: afl. The Use and Abuse of Vegetational Concepts
De idee van een zelf-regulerend ecosysteem is in feite een illusie. Het heeft maar weinig te maken met de werkelijke complexiteit van de natuur. Het is eigenlijk gebaseerd op enkele cybernetische ideeën van enkele ambitieuze wetenschappers in de jaren 50. Een computertechnologie die alle levende organismen op de wereld ziet als componenten van eenzelfde systeem.
Discovery (23:00 – 00:00): Death of Bin Laden
We onderzoeken hoe de operatie om Osama Bin Laden te doden werd gepland en uitgevoerd. In deze documentaire proberen we antwoord te geven op cruciale vragen die nog openstaan.

Dinsdag (31-05-2011)
Ned 2 (19:35 – 19:20): In Europa: afl. 1906 – Berlijn en Wenen
De tegenstellingen van de beginnende 20ste eeuw worden nergens duidelijker dan in het contrast tussen Berlijn en Wenen in 1906. Allebei keizerlijke hoofdsteden, maar een wereld van verschil. In Berlijn werd de moderniteit met wild en ongeremd enthousiasme omarmd keizer Wilhelms Berlijn moest het nieuwe Duitsland belichamen: groter, sterker, beter. In Wenen wil de oude keizer Franz Josef daar allemaal niets van weten. In zijn Biedermeier-idylle sluit hij zich af voor elke politieke, maatschappelijke of culturele verandering.
Ned 2 (19:45 – 19:45): Beagle Updates: afl. Genen
Het is alweer meer dan een jaar geleden dat de Clipper Stad Amsterdam aanmeerde in de haven van Kaapstad. Wat is er in de tussentijd gebeurd
BBC 2 (20:00): Britain’s Secret Seas: afl. The Bustling South
Paul Rose, bioloog Tooni Mahto en onderwaterarcheoloog Frank Pope onderzoeken de drukke zuidelijke kusten van Groot-Brittannië. Door de vele schepen die hier langsvaren ligt de bodem bezaaid met scheepswrakken
Nat Geo (20:05 – 21:00): Life of Mammals: afl. The Opportunists
De meeste zoogdieren hebben een voorkeur voor één bepaalde soort voedsel: termieten, zaden of alleen maar bamboe, zoals de panda. Maar omnivoren vinden altijd wel iets te eten en enkele van de meest wijd verspreide zoogdieren zijn dan ook alleseters. David filmt onder meer het babiroessavarken met zijn sterk ontwikkelde reukzin, wasberen en vossen in de stad en de grizzlybeer, die zich wapent tegen schaarste door in tijden van overvloed 30.000 calorieën per dag op te slaan.
Canvas (21:15 – 22:10): Louis Theroux: afl. Gambling in Las Vegas
Louis Theroux reist naar de 'City of Sin' Las Vegas en gaat er op zoek naar de kick van het gokken en de werkelijkheid achter de irreële casinocultuur, waar sommige mensen duizenden dollars per dag spenderen aan luxe, ontspanning en de illusie om snel en gemakkelijk rijk te worden.
BBC 2 (00:20 – 00:50): Time to Remember: afl. Casulties of War
Lesley Sharp is the modern-day narrator linking together the best of the newsreel footage from the 1950s Time to Remember series illustrating the scale of the sacrifice made by ordinary people during the 20th century's two world wars.
Includes footage of recruitment and training for the Great War; soldiers going over the top in the trenches; celebrations at the end of World War One; the evacuation of 300,000 men from Dunkirk in 1940; and Hurricanes taking off during the Battle of Britain.

Woensdag (01-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa; afl. 1914 – Wenen & Sarajevo
Op 28 juni 1914 schiet de Servische boerenzoon Gavril Princip in Sarajevo de Habsburgse kroonprins Franz-Ferdinand dood. Zes weken later staan de legers tegenover elkaar. Geert Mak gaat terug naar Wenen en Sarajevo, de plaats van de misdaad, en spreekt met de nabestaanden van de dader Gavrilo Princip en het slachtoffer, Franz Ferdinand. Wat voor een man was Princip? Wat was zijn motief?
Nat Geo (21:00 – 22:00): Alien Invasion
Wetenschappers onderzoeken welk effect contact met intelligente buitenaardse wezens kan hebben op de mens. Hoe reageert de wereld op een invasie?
Canvas (22:15 – 00:00): Rough Aunties
Bobbi Bear is een organisatie van vrouwen in Dunbar die misbruik van kinderen opspoort, de slachtoffers begeleidt en de daders voor het gerecht probeert te brengen. Geen gemakkelijke opdracht in een gemeenschap waar culturele stigma's het aangeven van seksueel misbruik belemmeren en waar op een heel slechte manier met de slachtoffers wordt gecommuniceerd. Bobbi Bear heeft een methode ontwikkeld om de misbruikte kinderen aan de hand van teddybeertjes te laten vertellen over wat hen overkomen is.
Ned 2 (23:00 – 23:40): Import: De Baas in Europa
Januari 2009 leek een historisch moment te worden voor de EU; voor het eerst zou er een president van de Europese Unie worden gekozen. Maar de Ierse stemmers stemden tegen

Donderdag (02-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1915 – Ieper, België
De oorlog werd in de betrokken landen vaak met vreugde begroet. De meeste mensen dachten dat hij tegen Kerstmis afgelopen zou zijn. Maar al snel blijkt dat het conflict niet die "verfrissende strijd" is die zou leiden tot de "hergeboorte" van Europa. De confrontatie ontaardt in een loopgravenoorlog: mensenlevens tellen niet.
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: afl. Human Speed Bump
Daniel Browning-Smith onderzoekt de krachten van enkele 'supermensen', onder wie een man die razendsnel muren kan beklimmen, en een man die een 'menselijke verkeersdrempel' is.
Canvas (21:20 – 22:05): Beagle, in het kielzog van Darwin (afl 2)
Na het vertrek uit Plymouth is de rust aan boord van het schip weergekeerd en buigen de opvarenden zich over de centrale vraag van de expeditie én de serie: is de mens bezig het leven op aarde te vernietigen of zal het zo'n vaart niet lopen?
Ned 2 (00:20 – 00:52): Labyrint: afl. Het Mysterie Coma
Virginie is begin twintig als ze, na een herseninfarct, in een diepe coma raakt. Enkele jaren later ontdekken artsen dat de jonge vrouw volledig bij bewustzijn is.
BBC 2 (00:20 – 00:50): Time to Remember
Archive footage telling war stories from the home front. Featuring coverage of circus elephants being used as farm animals during the First World War, a pram that offered protection against a gas attack, Londoners' use of the Underground in the Second World War, and the celebrations to mark the end of both global conflicts.

Vrijdag (03-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1916 – De Somme
In deze aflevering reist Geert Mak naar Bovington, de rustplaats voor Brits geweld, en naar de Somme, de plek waar het Britse Rijk haar "best and brightest" verloor. 1916: de oorlog sleept zich voort. Op de eerste dag van het offensief aan de Somme vallen bijna 60.000 slachtoffers aan Engelse zijde alleen.

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 28-05-2011 10:23:30 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 28 mei 2011 @ 12:48:10 #229
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_97416507
Mooi natuurweekend. Zowel Kamchatka (groot militair gebied met ongerepte natuur) als de series Wild mammals en Nature's great events (beide Attenborough) zijn de moeite waard op te kijken.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
  maandag 30 mei 2011 @ 17:55:56 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97503829
Vanavond op BBC 1
De verloren steden van egypte, infra rood sat opnames die verloren piramides en veel meer her-ontdekte.
http://www.bbc.co.uk/programmes/b011pwms
21:30
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97508533
Per 1 juni heb ik eindelijk BBC1 en BBC2 erbij (Digitenne).

En dat is fijn, want:

- Top Gear
- Formule 1 zonder reclame onderbrekingen
- veel goede documentaires

*O*
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_97689000
Info bij de docu's volgt vanavond

Zaterdag (04-06-2011)
BBC 2 (21 :00 – 22 :00) : D-Day to Berlin

Zondag (05-06-2011)
Ned 2 (18:45 – 19:40): Nature’s Great Events: afl. De Grote Zalmtrek
Animal Planet (21:00 – 22:00): Life of Mammals: afl. Th eOpportunists
Canvas (21:00 – 21:55): Nature’s Great Events: afl. The Great Melt
Nat Geo (21:00 – 22:00): The Truth Behind Zombies
Nat Geo (22:00 – 23:00): Crystal Skulls: Behind the Legend

Maandag (06-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1917 – Frankrijk
BBC 2 (20:00 – 21:00): The Story of Ireland
BBC 2 (22:00 – 23:00): All Watched over By Machines of Loving Grace
Canvas (23:30 – 00:00): TED@Canvas
BBC 2 (00:20 – 01:20): D-Day to Berlin: afl. The Struggle to Break Out

Dinsdag (07-06-2011)
Ned 2 (18:35 – 19:20): In Europa: afl. 1917 – Rusland
Ned 2 (19:45 – 19:55): Beagle Updates: afl. Antarctica
BBC 2 (20:00 – 21:00): Britain’s Secret Seas
Animal Planet (20:05 – 21:00): Life of Mammals: afl. Return to the water
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real.: afl. Super Human Powers
Canvas (21:15 – 22:05): World War II : Behind Closed Doors (slot)
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Secrets: afl. CIA Mind Control
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: A Place for Peadophiles
BBC 2 (00:20 – 01:20): D-Day to Berlin

Woensdag (08-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1922 – Berlijn

Donsderdag (09-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1925 – Pradappio, Italië
BBC 2 (20:00 – 21:00): Clydebank Blitz
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Super-humans
Canvas (21:15 – 22:05): Human Planet: afl. Rivers – Friend or Foe
Canvas (22:05 – 23:15): Beagle, in het kielzog van Darwin
Ned 2 (23:00 – 23:55): Holland Doc: This was my picture from when I was dead
Ned 2 (23:55 – 00:27): Labyrint: afl. Zoeken naar Leven

Vrijdag (10-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1929 – Berlijn
Discovery (20:00 – 21:00): Is It Possible?: afl. Walking Machines/Wind Beasts/X-Ray Vision
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97745646
Zondag (05-06-2011)
Ned 2 (18:45 – 19:40): Nature’s Great Events: afl. De Grote Zalmtrek
Het gematigde regenwoud van British Columbia in Canada kent meer leven dan enig ander bosgebied ter wereld. Tussen de hoogste bomen op aarde zwerven de laatste grote vleeseters van Noord-Amerika vrij rond: de grote grizzlybeer en de wolf.
Toch hangt hun voortbestaan volledig af van een gebeurtenis die zich maar eens per jaar aan de bovenloop van de rivieren voordoet. Zodra de rivieren wemelen van paaiende zalmen, gaan de beren en de wolven op pad en begint er een strijd op leven en dood.
Animal Planet (21:00 – 22:00): Life of Mammals: afl. The Opportunists
De meeste zoogdieren hebben een voorkeur voor één bepaalde soort voedsel: termieten, zaden of alleen maar bamboe, zoals de panda. Maar omnivoren vinden altijd wel iets te eten en enkele van de meest wijd verspreide zoogdieren zijn dan ook alleseters. David filmt onder meer het babiroessavarken met zijn sterk ontwikkelde reukzin, wasberen en vossen in de stad en de grizzlybeer, die zich wapent tegen schaarste door in tijden van overvloed 30.000 calorieën per dag op te slaan.
Canvas (21:00 – 21:55): Nature’s Great Events: afl. The Great Melt
Het ijs van de Noordpool smelt tijdens de zomer waardoor bijna vijf miljoen vierkante meter oceaan en land vrijkomt en dat geeft mogelijkheden voor miljoenen dieren zoals de beluga's, poolvossen, grote vogelkolonies en de narwal. Voor de poolberen is het de moeilijkste tijd van het jaar. Hoe kunnen ze overleven?
Nat Geo (21:00 – 22:00): The Truth Behind Zombies
Ontdek de geschiedenis achter de mythe van de zombies in deze documentaire. Kunnen de doden echt weer opstaan?
Nat Geo (22:00 – 23:00): Crystal Skulls: Behind the Legend
Een nieuwe kijk op de blijvende en mysterieuze legende van de kristallen schedels - het hoofdplot van de vierde film Indiana Jones

Maandag (06-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1917 – Frankrijk
Het ziet er slecht uit voor het Franse leger in 1917, het lijdt enorme verliezen en kan geen enkele vooruitgang boeken. In de loopgraven slaan de soldaten en masse aan het muiten. De legerleiding weet hen slechts in het gareel te dwingen met keihard optreden en executies. Een schandvlek op het blazoen van het Franse leger, die jarenlang werd verzwegen. Pas onlangs vernamen nazaten van hun (groot)vaders lot en bezochten de executieplaats waar hen eerherstel werd beloofd. Om zijn Franse bondgenoot te steunen stuurde de Russische tsaar duizenden van zijn soldaten naar het westelijke front. Vanuit de Franse loopgraven moeten de Russische soldaten vernemen hoe thuis Lenin en de zijnen de Revolutie uitroepen. Veel van de Russen in Frankrijk kunnen nooit meer terug – verdacht als zij zijn in de ogen van de nieuwe machthebbers. Hun kinderen vertellen over het verloren vaderland dat zij nooit gekend hebben.
BBC 2 (20:00 – 21:00): The Story of Ireland: afl. The Age of Union
Fergal Keane werpt in deze aflevering een blik op de Act of Union uit 1801. Een wet die ervoor zorgde dat ook Ierland deel ging uitmaken van het Verenigd Koninkrijk
BBC 2 (22:00 – 23:00): All Watched over By Machines of Loving Grace: afl. The Monkey in the Machine and the Machine in the Monkey
Waarom hebben we zo'n blindelings vertrouwen in een machinegestuurde wereld? Waarschijnlijk komt dit doordat geen enkele politieke droom met als doel een betere wereld ooit geslaagd is. In een machinegestuurde wereld kunnen we onze menselijke fouten namelijk toewijzen aan het falen van de machine.
Canvas (23:30 – 00:00): TED@Canvas: afl. Alain de Botton en Charmeen Obaid-Chinoy
In de eerste aflevering stelt David Van Reybrouck twee sprekers voor: 1. Alain de Botton: 'Een vriendelijke filosofie van succes'. De Brits-Zwitserse filosoof en schrijver Alain de Botton houdt een uptempo uiteenzetting over succes, status, jaloezie, meritocratie en over de manier waarop het toeval een belangrijke rol speelt bij succes en mislukking. - 2. Charmeen Obaid-Chinoy: 'Binnen de muren van een Taliban school'. De Pakistaanse journaliste en documentairemaakster Sharmeen Obaid-Chinoy behandelt de huiveringwekkende vraag hoe de Taliban kinderen overtuigt om zelfmoordterroristen te worden. Ze doet dat aan de hand van fragmenten uit haar documentaire 'Children of the Taliban'.
BBC 2 (00:20 – 01:20): D-Day to Berlin: afl. The Struggle to Break Out
Juni 1944. Nadat de slag om de Normandische stranden was gewonnen, wisten de geallieerden het stukje veroverde kustlijn geleidelijk uit te breiden. Maar de Duitsers waren misschien wel teruggeslagen, maar nog lang niet uitgeteld. De Britse troepen raakten in verschrikkelijke gevechten verwikkeld die deden terugdenken aan de uitputtingsslagen van de Grote Oorlog. Na drie weken waren 60.000 mannen gedood of gekwetst. Tegen eind juni vocht een miljoen soldaten een verbitterde strijd uit tussen de Normandische velden en hagen. Vooral de Duitse 'Tiger tanks' waren een geduchte vijand.

Dinsdag (07-06-2011)
Ned 2 (18:35 – 19:20): In Europa: afl. 1917 – Rusland
Zolang de Sovjet-Unie bestond, was het jaar 1917 een bijna heilig symbool, een absoluut breekpunt in de wereldgeschiedenis. De Oktoberrevolutie! Het einde van het tsarenrijk! Lenin wordt de leider! Het begin van de socialistische maatschappij!
In het Petersburg van 2007 komt Mak zijn verbazing niet te boven: behalve de stadsgidsen en museamedewerkers wil niemand meer iets van 1917 horen, niemand wil nog met Lenin te maken hebben. De geschiedenis zelf wordt als een oud schilderij opgerold en opgeborgen ergens in een kelder van een museum. Nieuwe leiders, nieuwe tijden
Ned 2 (19:45 – 19:55): Beagle Updates: afl. Antarctica
Het is alweer meer dan een jaar geleden dat de Clipper Stad Amsterdam aanmeerde in de haven van Kaapstad. Wat is er in de tussentijd gebeurd?
BBC 2 (20:00 – 21:00): Britain’s Secret Seas: afl. The Power of the East
Deze keer trekt het team naar de oostkust van Groot-Brittannië. Ze brengen een bezoek aan de Farne-eilanden voor de kust van Northumberland. Daar maken ze kennis met de grootste kolonie grijze zeehonden van Engeland. Ze ontdekken dat de grijze zeehonden er beter in slagen om te overleven dan hun gewone soortgenoten.
Animal Planet (20:05 – 21:00): Life of Mammals: afl. Return to the water
Alle leven op het land komt uit de zee, maar toen de concurrentie op het droge te groot werd, doken sommige dieren het water weer in. Otters, waterratten en zeehonden hebben nog steeds de pels van hun voorouders en komen aan land om zich voort te planten, maar zwemmen als vissen. Dolfijnen en walvissen komen nog af en toe lucht happen, maar hebben de snelheid, stroomlijn en communicatietechniek ontwikkeld om de grote jagers van de oceanen te worden
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real?: afl. Super Human Powers
Kunnen Indiase heilige mannen hun lichamen verminken zonder pijn te voelen, of kunnen meesters in transcendente Hindumeditatie vliegen? Van India tot Irak onderzoeken wij de beweringen van zogenaamde supermensen
Canvas (21:15 – 22:05): World War II : Behind Closed Doors (slot)
In deze zesde en laatste aflevering blijkt hoe een groot deel van Europa aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gewoon de ene dictator ruilde voor de andere. Terwijl een einde kwam aan de oorlog, namen de Sovjets de beruchte concentratiekampen van de nazi's gewoon over om er hun eigen vijanden in op te sluiten. Uit geheime notulen van vertrouwelijke vergaderingen blijkt hoe gealarmeerd het Westen reageerde toen een groot deel van Oost-Europa onder de invloed van Stalin kwam. De Sovjets ontzegden miljoenen Europeanen de vrijheid die precies de inzet was geweest van de oorlog. Was de Sovet Unie, de bondgenoot tijdens de oorlog, een nieuwe vijand aan het worden?
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Secrets: afl. CIA Mind Control
Kijk naar de gebeurtenissen rond geheime CIA-experimenten met lsd en ondervragingen. Hoe is Dr. Frank Olson doodgevallen?
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: A Place for Peadophiles
Louis Theroux heeft toegang gekregen tot het Coalinga Mental Hospital in Californië waar meer dan 500 van de meest gestoorde Amerikaanse criminelen, veroordeelde pedofielen, in ondergebracht zijn. De meesten hebben er al een lange gevangenisstraf opzitten, maar het wordt niet veilig geacht om hen vrij te laten. Daarom werden ze voor onbestemde tijd naar hier gestuurd. Louis brengt tijd door met de patiënten die in behandeling zijn, maar worstelt met de vraag of hij zichzelf ooit kan toestaan om mannen te geloven van wie hun hele leven tot nu toe in het teken stond van teleurstelling en misleiding.
BBC 2 (00:20 – 01:20): D-Day to Berlin: afl. The Dream that Died
De Britten en de Amerikanen staan klaar om de Rijn over te steken, en het Sovjetleger komt steeds dichter bij Berlijn. De overwinning is nabij, en de geallieerden maken al volop plannen voor een nieuw Europa dat gebaseerd zal worden op vrijheid en democratie

Woensdag (08-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1922 – Berlijn
Na het verlies van de Eerste Wereldoorlog is Duitsland volledig ontregeld. Vernederde frontsoldaten weigeren de wapens in te leveren en maken in groepjes het land onveilig. Communisten en socialisten proberen elk hun slag te slaan. De nederlaag zet alle tegenstellingen op scherp. Slechts een man lijkt de zaak bij elkaar te kunnen houden: Walther Rathenau. Als die in 1922 door rechtse extremisten wordt vermoord, blijft Duitsland zitten met die nooit meer te beantwoorden vraag: Als Rathenau niet vermoord was, zou Hitler dan ooit zover gekomen zijn?

Donsderdag (09-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1925 – Pradappio, Italië
Alles waar Hitler in de jaren dertig van droomde, had Mussolini al in de jaren ‘20 bereikt. In zijn geboorteplaats Predappio staat nog steeds het graf van Il Duce. De man die Italië na jaren van gefnuikte ambities weer haar trots terug gaf. Dat hier veel geweld voor nodig was, deert de meeste bewoners en bezoekers van het dorp nauwelijks. Mussolini’s graf blijft een bedevaartsoord voor Italianen die terugverlangen naar de tijd dat hun land een echte, krachtige natie was.
BBC 2 (20:00 – 21:00): Clydebank Blitz
Documentaire over de grootste civiele ramp in de geschiedenis van Schotland: de verwoestende tweedaagse luchtaanvallen op het dorpje Clydebank in maart 1941. Dit schokkende nieuws werd destijds gecensureerd, maar nu vertellen overlevenden wat er toen exact gebeurd is.
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Super-humans: afl. Human Wolf
We onderzoeken een aantal 'supermensen', onder wie een man die zijn adem ruim acht minuten lang kan inhouden, en een man die beweert over psychokinetische krachten te beschikken.
Canvas (21:15 – 22:05): Human Planet: afl. Rivers – Friend or Foe
In Yunnan in China zijn de mensen zo afhankelijk van hun rivier dat ze bekendstaan als de 'beeldhouwers van de berg'. Als ze meer land nodig hebben om te bewerken, controleert de plaatselijke sjamaan de toestand van de maan, en vervolgens slaat het dorp de handen ineen om de heuvel af te graven en de loop van de rivier te veranderen. Ieder jaar, op het dieptepunt van het droge seizoen, staan er duizenden Dogon-mannen langs de oevers van het Antogo-meer. Ze staan klaar om de overvloedige seizoensoogst aan vis binnen te halen in een van de laatst overgebleven meren in het gebied. Het is een eenmalige smulpartij voor mensen die de rest van het jaar alleen gierst te eten krijgen.
Canvas (22:05 – 23:15): Beagle, in het kielzog van Darwin
In deze derde aflevering vaart de klipper Stad Amsterdam door het gebied van de Canarische eilanden. Het ooit explosieve vulkanische gebied is het perfecte decor om dieper in te gaan op verdwenen en uitgestorven (dier)soorten: de grote uitstervingsgolven uit het verre verleden, maar ook de meer recente verdwijning van diersoorten door toedoen van de mens. En hoe zit het met de mens zelf? Zal ook onze soort ooit uitsterven? Onderweg pikt het schip twee gasten op van een klein zeilbootje. Het zijn de paleontologen Hanneke Meijer (28) en Bert Boekschoten (76), die op het kleine, onbewoonde eilandje Selvagem Grande onderzoek doen naar uitgestorven vogelsoorten.
Ned 2 (23:00 – 23:55): Holland Doc: This was my picture from when I was dead
Bij de moordaanslag op een belangrijk PLO-leider in 1983 in Athene wordt ook zijn vierjarige zoontje Bashir gedood. Tot de arts in het mortuarium ontdekt dat Bashirs hartje nog klopt...
Ned 2 (23:55 – 00:27): Labyrint: afl. Zoeken naar Leven
We richten ons al jaren op de zoektocht naar leven op andere planeten, maar wat als een voor ons vreemde levensvorm al die tijd ongezien tussen ons leeft?

Vrijdag (10-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1929 – Berlijn
In de woelige jaren na de moord op Rathenau ontstond er uit de wanorde een nieuwe stadscultuur in het bankroete Berlijn. Dit waren de Goldene Zwanziger waarin het culturele leven floreerde, een stad op drift. Niet ordelijk en martiaal, zoals de oude keizer het zich had voorgesteld, maar juist wild en hedonistisch. Het was dansen op de vulkaan, terwijl Hitler en de zijnen zich in de coulissen warmliepen voor hun machtsovername vier jaar later.
Discovery (20:00 – 21:00): Is It Possible?: afl. Walking Machines/Wind Beasts/X-Ray Vision
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97745682
Zondag (05-06-2011)
Ned 2 (18:45 – 19:40): Nature’s Great Events: afl. De Grote Zalmtrek
Het gematigde regenwoud van British Columbia in Canada kent meer leven dan enig ander bosgebied ter wereld. Tussen de hoogste bomen op aarde zwerven de laatste grote vleeseters van Noord-Amerika vrij rond: de grote grizzlybeer en de wolf.
Toch hangt hun voortbestaan volledig af van een gebeurtenis die zich maar eens per jaar aan de bovenloop van de rivieren voordoet. Zodra de rivieren wemelen van paaiende zalmen, gaan de beren en de wolven op pad en begint er een strijd op leven en dood.
Animal Planet (21:00 – 22:00): Life of Mammals: afl. The Opportunists
De meeste zoogdieren hebben een voorkeur voor één bepaalde soort voedsel: termieten, zaden of alleen maar bamboe, zoals de panda. Maar omnivoren vinden altijd wel iets te eten en enkele van de meest wijd verspreide zoogdieren zijn dan ook alleseters. David filmt onder meer het babiroessavarken met zijn sterk ontwikkelde reukzin, wasberen en vossen in de stad en de grizzlybeer, die zich wapent tegen schaarste door in tijden van overvloed 30.000 calorieën per dag op te slaan.
Canvas (21:00 – 21:55): Nature’s Great Events: afl. The Great Melt
Het ijs van de Noordpool smelt tijdens de zomer waardoor bijna vijf miljoen vierkante meter oceaan en land vrijkomt en dat geeft mogelijkheden voor miljoenen dieren zoals de beluga's, poolvossen, grote vogelkolonies en de narwal. Voor de poolberen is het de moeilijkste tijd van het jaar. Hoe kunnen ze overleven?
Nat Geo (21:00 – 22:00): The Truth Behind Zombies
Ontdek de geschiedenis achter de mythe van de zombies in deze documentaire. Kunnen de doden echt weer opstaan?
Nat Geo (22:00 – 23:00): Crystal Skulls: Behind the Legend
Een nieuwe kijk op de blijvende en mysterieuze legende van de kristallen schedels - het hoofdplot van de vierde film Indiana Jones
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97776168
Maandag (06-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1917 – Frankrijk
Het ziet er slecht uit voor het Franse leger in 1917, het lijdt enorme verliezen en kan geen enkele vooruitgang boeken. In de loopgraven slaan de soldaten en masse aan het muiten. De legerleiding weet hen slechts in het gareel te dwingen met keihard optreden en executies. Een schandvlek op het blazoen van het Franse leger, die jarenlang werd verzwegen. Pas onlangs vernamen nazaten van hun (groot)vaders lot en bezochten de executieplaats waar hen eerherstel werd beloofd. Om zijn Franse bondgenoot te steunen stuurde de Russische tsaar duizenden van zijn soldaten naar het westelijke front. Vanuit de Franse loopgraven moeten de Russische soldaten vernemen hoe thuis Lenin en de zijnen de Revolutie uitroepen. Veel van de Russen in Frankrijk kunnen nooit meer terug – verdacht als zij zijn in de ogen van de nieuwe machthebbers. Hun kinderen vertellen over het verloren vaderland dat zij nooit gekend hebben.
BBC 2 (20:00 – 21:00): The Story of Ireland: afl. The Age of Union
Fergal Keane werpt in deze aflevering een blik op de Act of Union uit 1801. Een wet die ervoor zorgde dat ook Ierland deel ging uitmaken van het Verenigd Koninkrijk
BBC 2 (22:00 – 23:00): All Watched over By Machines of Loving Grace: afl. The Monkey in the Machine and the Machine in the Monkey
Waarom hebben we zo'n blindelings vertrouwen in een machinegestuurde wereld? Waarschijnlijk komt dit doordat geen enkele politieke droom met als doel een betere wereld ooit geslaagd is. In een machinegestuurde wereld kunnen we onze menselijke fouten namelijk toewijzen aan het falen van de machine.
Canvas (23:30 – 00:00): TED@Canvas: afl. Alain de Botton en Charmeen Obaid-Chinoy
In de eerste aflevering stelt David Van Reybrouck twee sprekers voor: 1. Alain de Botton: 'Een vriendelijke filosofie van succes'. De Brits-Zwitserse filosoof en schrijver Alain de Botton houdt een uptempo uiteenzetting over succes, status, jaloezie, meritocratie en over de manier waarop het toeval een belangrijke rol speelt bij succes en mislukking. - 2. Charmeen Obaid-Chinoy: 'Binnen de muren van een Taliban school'. De Pakistaanse journaliste en documentairemaakster Sharmeen Obaid-Chinoy behandelt de huiveringwekkende vraag hoe de Taliban kinderen overtuigt om zelfmoordterroristen te worden. Ze doet dat aan de hand van fragmenten uit haar documentaire 'Children of the Taliban'.
BBC 2 (00:20 – 01:20): D-Day to Berlin: afl. The Struggle to Break Out
Juni 1944. Nadat de slag om de Normandische stranden was gewonnen, wisten de geallieerden het stukje veroverde kustlijn geleidelijk uit te breiden. Maar de Duitsers waren misschien wel teruggeslagen, maar nog lang niet uitgeteld. De Britse troepen raakten in verschrikkelijke gevechten verwikkeld die deden terugdenken aan de uitputtingsslagen van de Grote Oorlog. Na drie weken waren 60.000 mannen gedood of gekwetst. Tegen eind juni vocht een miljoen soldaten een verbitterde strijd uit tussen de Normandische velden en hagen. Vooral de Duitse 'Tiger tanks' waren een geduchte vijand.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  dinsdag 7 juni 2011 @ 20:28:39 #236
52471 Hansjoh
My hero..
pi_97855379
Dit is wel erg handig! :D

Ooit nog van plan om ook speciale HD zenders (Discovery HD, NGC HD & History HD bijvoorbeeld (hebben een andere programmering en docu's)) er bij te doen? Via online tv-gids is het moeilijk om interessante docu's te vinden..
pi_98016620
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 20:28 schreef Hansjoh het volgende:
Dit is wel erg handig! :D

Ooit nog van plan om ook speciale HD zenders (Discovery HD, NGC HD & History HD bijvoorbeeld (hebben een andere programmering en docu's)) er bij te doen? Via online tv-gids is het moeilijk om interessante docu's te vinden..
Dat weet ik nog niet. In mijn gids staan die zenders niet dus dat moet ik dan ook gaan opzoeken op internet, bovendien hebben de meeste mensen die zenders niet. Zal eens kijken of het gaat lukken ;)

[ Bericht 2% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 11-06-2011 09:35:28 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98016664
........

[ Bericht 98% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 12-06-2011 00:20:21 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98017195
Morgen, 12 juni, dus die docu van Lichtpunt...
pi_98048557
Zaterdag (11-06-2011)
Nat Geo (18:30 - 19:00): Mystery Files: afl. Billy the Kid
Nieuw bewijs en moderne onderzoekstechnieken laten in deze serie nieuw licht schijnen op de meest hardnekkige mysteries uit het verleden
Discovery (00:00 - 01:00): Final 24: afl. Sid Vicious
De punkicoon Sid Vicious, voormalig bandlid van de Sex Pistols, wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben vermoord. Als hij op borgtocht vrijkomt organiseert zijn moeder een feestje in het appartement van zijn nieuwe vriendin. De volgende ochtend wordt Sid dood aangetroffen. De lijkschouwer constateert zelfmoord door een overdosis heroïne. Final 24 komt met schokkend nieuws over de laatste 24 uur van Sid Vicious' leven.

Zondag (12-06-2011)
BBC 2 (18:10 – 19:10): Gorilla’s Revisited with Sir David Attenborough
David Attenborough kijkt terug op zijn belevenissen met de berggorilla's van Rwanda en vertelt hoe mensen als Dian Fossey zich inzetten om de gorilla's voor uitsterving te behoeden.
Ned 2 (18 :45 – 19 :45) : Nature’s Great Events : afl. De Grote Migratie
Elk jaar trekken een miljoen gnoes en een kwart miljoen zebra's en gazelles heen en weer over de vlakte van de Serengeti in Tanzania. Ze volgen daarbij het ritme van het regenseizoen op zoek naar groene graslanden. Wanneer ze in het droge seizoen vertrekken, luidt dat voor de vele roofdieren een harde tijd in. Een jaar lang, een volledige seizoenscyclus, volgen we de migratie van de graasdieren en het lot van een aantal achterblijvers: een grote leeuwenfamilie. In de droge tijd krijgen die het heel moeilijk.
Animal Planet (20:05 – 21:55): Return to the Water/Life in the Trees (dubbele afl.)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Ghost Ship: Resurrection
Mariene archeologen onderzoeken een 17de-eeuws Hollands vrachtschip dat in perfecte conditie werd aangetroffen op de bodem van de Baltische Zee.
Canvas (21:00 – 21:50): Nature’s Great events: afl. The Great Salmon Run
Elk jaar opnieuw hangt het leven van de grizzlyberen in Noord-Amerika af van een spectaculair natuurfenomeen: de terugkeer van miljoenen zalmen uit de Stille Oceaan naar de bergrivieren waar ze zijn geboren. Deze grote terugkeer zorgt niet alleen voor voedsel voor de beren maar ook voor de walvissen, wolven, arenden en zelfs voor het woud.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Titanic: The Final Secret
De laatste rustplaats van het enorme schip was een mysterie. Was er verband tussen de ontdekking ervan en de donkerste dagen van de Koude Oorlog?
Canvas (23:50 – 00:50): Lichtpunt: afl. OP ZOEK NAAR GELUK
Gelukkig zijn, dat wil iedereen. Maar hoe doe je dat ?
Talloze tijdschriften, beurzen, boeken met handleidingen willen ons de weg wijzen naar het geluk.
In de Franse documentaire “A la poursuite du bonheur “ gaan Sylvain Bergère & Stéphane Osmont over de hele wereld op zoek naar mensen die hun kunnen uitleggen wat geluk is en hoe je het kan vinden.
Ze belanden bij psychologen, neuropsychiaters, neurobiologen, sociologen, schrijvers,… die elk hun idee geven over ‘gelukkig zijn’.

Maandag (13-06-2011)
Nat Geo (18:00 – 19:00): Most Amazing Photo’s: afl. Ghost Bear
Paul Nicklen gaat op zoek naar een zeldzame witte beer
Ned 2 (19:05 – 20:25): In Europa: afl. 1933 – Rusland
Het verhaal van het Russische jongetje Pavlik, dat tijdens Stalins gedwongen landbouwhervormingen begin jaren dertig zijn eigen vader zou verraden. Daarmee werd hij een officiële Sovjet-held. Tot ver in de jaren tachtig rolden dagelijks busladingen schoolkinderen zijn geboortedorp in de Oeral binnen. Pavlik werd een voorbeeld en de boodschap was duidelijk: Wie moest kiezen tussen zijn familie of Stalin, koos voortaan voor Stalin. Verklikkers werden beloond met een deel van de bezittingen van degene die ze aangaven. Daarna werd het alleen maar erger met hongersnood, kampen en executies. Wat ooit begon als de revolutie die aan alle ongelijkheid een einde zou maken, eindigde in een getraumatiseerde maatschappij met miljoenen doden.
BBC 2 (20:00 – 21:00): The Story of Ireland: afl. Age of Nations
In deze laatste aflevering werpt Fergal Keane een blik op de dramatische geschiedenis van Ierland in de 20ste eeuw.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Springwatch
Chris Packham, Kate Humble en Martin Hughes-Games bestuderen weer enkele prachtige natuurwonderen waaronder de rode wouw, reigers, kleine zilverreigers, en bonte vliegenvangers
BBC 2 (22:00 – 23:00): Terry Pratchett – Choosing to Die (1/2)
Spraakmakende documentaire waarin auteur sir Terry Pratchett uitzoekt op welke manier hij zijn leven zou kunnen beëindigen. In 2008 werd bij hem de ziekte van Alzheimer vastgesteld. Terry zoekt nu een antwoord op zijn vraag of hij zijn leven al dan niet kan beëindigen vooraleer de ziekte de bovenhand krijgt. Hij reist naar de Dignitas Clinic in Zwitserland om meer te weten te komen over de te volgen procedures voor euthanasie.
Canvas (23:25 – 23:55): TED@Canvas (afl 2)
Clo Willaerts leidt twee sprekers in: de Vlaamse MIT-prof Pattie Maes en de Amerikaanse schrijfster, columniste en wetenschapsjournaliste Mary Roach. Pattie Maes: 'Het zesde zintuig'. Pattie werd geboren in Brussel en doceert aan een van de meest prestigieuze technische universiteiten van de wereld: het MIT (Massachusetts Institute of Technology) in de VS. Ze is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie. Bij TED presenteert ze een verbluffende technologie die ze samen met een paar studenten ontwikkelde: 'Sixth Sense'. Mary Roach: '10 dingen die je niet wist over orgasmen'. Mary Roach verdiept zich met veel humor en aplomb in een aantal merkwaardige, gekke en vooral grapppige wetenswaardigheden over het orgasme.

Dinsdag (14-06-2011)
Nat Geo (18:30 – 19:00): Most Amazing Photo’s: afl. Killer Current
Milieu-activist Brian Skerry fotografeert het koraalrif van de Phoenixeilanden
Ned 2 (18:35 – 19:20): In Europa: afl. 1936 – Spanje
Er loopt nog steeds een onzichtbare muur door Spanje, die de tegenstanders in de burgeroorlog van de jaren dertig van elkaar scheidt. Na de dood van Franco in ‘75 werd de officiële politiek: het verleden doodzwijgen. Dat is niet gelukt. Nog steeds weet iedere Spaanse dorpeling feilloos aan welke kant zijn buurman stond. Sterker nog: De burgeroorlog leeft meer dan ooit. De kerk heeft pas nog de martelaren van de burgeroorlog zalig verklaard. En door heel het land zijn vrijwilligers koortsachtig bezig om de duizenden in massagraven gedumpte familieleden op te graven. De geschiedenis laat zich niet vergeten.
Ned 2 (19:40 – 19:55): Beagle Updates: afl. Stof
BBC 2 (20:00 – 21:00): This World: afl. The Invasion of Lampedusa
Deze documentaire werpt een licht op de crisis die de afgelopen maanden heerste op het kleine eiland Lampedusa in de Middellandse Zee. Door de recente onrusten in Afrika arriveerden de afgelopen maanden meer dan 40.000 migranten uit Tunesië en Libië op het Italiaanse eiland dat zich op slechts 110 km van de Afrikaanse kust bevindt. Op enkele weken tijd raakte het migrantencentrum van het eiland overbevolkt. De inwoners van het eilanden keerden zich openlijk tegen de komst van de vluchtelingen en blokkeerden de haven. De lokale burgemeester, Bernadino de Rubeis, probeerde tevergeefs om iedereen rustig te houden. De oplossingen van president Berlusconi hadden meer succes, maar waren van korte duur. Enkele weken later arriveerden opnieuw duizenden Libiërs op het eiland.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real?: afl. Psychic Animals
Kunnen dieren een natuurramp voorspellen?
BBC 2 (21:00 – 22:00): Springwatch
De allerlaatste nieuwtjes over de 'Springwatch'-dieren. In Essex komt Liz Bonnin oog in oog te staan met een familie vossen en op het eiland Man ontdekt Martin de grootste broedende kolonie aalscholvers van het eiland.
Canvas (22:10 – 23:05): Louis Theroux: America’s Medicated Kids
Steeds meer Amerikaanse ouders gebruiken psychoactieve medicatie om het gedrag van hun kinderen onder controle te houden, ook al zijn deze middelen en soms ook de diagnoses bijzonder controversieel. Louis Theroux reist naar Amerika's voornaamste psychiatrische behandelingscentrum voor kinderen.

Woensdag (15-06-2011)
Nat Geo (18:30 – 19:00): Most amazing Photo’s: afl. Pakistan
Ed Kashi fotografeert het leven in Pakistan
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1937 – München
In 1937 opende Hitler in München het Haus der Deutschen Kunst. Binnen kon je alleen die kunst bekijken die de Führer had goedgekeurd. Een klein eindje verderop was een tentoonstelling met het werk dat hij verafschuwde - de zogeheten Entartete Kunst - met werk van onder anderen Marc Chagall, Wassily Kandinsky en Otto Dix. Kijk eens naar Hitler’s wereld door de ogen van de kunstschilder die hij eigenlijk had willen worden. Al in zijn allereerste tekeningen van een pleintje in Wenen liet hij een modern huis dat hem niet beviel gewoon weg. Alsof het nooit bestaan had. Zo zou hij ook aan zijn duizendjarig rijk werken, als de kunstenaar die weg zou gummen wat hem niet beviel.
BBC 2 (20:30 – 21:30): Springwatch
Chris Packham, Kate Humble en Martin Hughes-Games brengen rechtstreeks verslag uit vanuit het Britse dierenrijk. Chris en Martin bevinden zich in Newcastle en doen verslag over de 'wilde' kant van de stad.
Nat Geo (21:00 – 22:00): History’s Secrets: afl. Hidden Horrors of the Moon Landings
Van wetenschappelijke doorbraken en ontsnappingen tot hartverscheurende rampen. Ontdek de talloze verhalen over de Apollo ruimtemissies.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Is It Real?: afl. Ancient Astronauts
Veel mensen werpen logica terzijde en blijven geloven in onverklaarde gebeurtenissen en bovennatuurlijke verschijnselen. In Is It Real? worden de mythes achter de moderne sprookjes ontrafeld.

Donderdag (16-05-2011)
Nat Geo (18:30 – 19:00): Most Amazing Photo’s: afl. Shaolin Kung Fu
Fritz Hoffman legt in China de eeuwenoude kunst van het Shaolin-kungfu vast
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1939 – Duitsland
Hoe kon het dat goed opgeleide mensen uit keurige burgerlijke milieus, mensen van goede smaak, vielen voor de schreeuwerige lelijkheid van het nazi-bewind? Wat trok ze aan in zo’n pervers regime? In dit deel proberen hun kinderen die onmogelijke vraag te beantwoorden. Wat bezielde de adellijke vader van de voormalige Duitse president Richard von Weizsäcker? Waarom bleef hij als hoog Duits diplomaat tot het eind van de oorlog op zijn post? Wat dreef Baldur, de vader van Richard von Schirach? Hij was de zoon van een intendant bij de Weimarse opera en ontwikkelde zich tot de grote man achter de Hitler Jugend.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Springwatch
De laatste aflevering van dit seizoen. Liz Bonnin neemt afscheid van de wilde inwoners van een herwonnen stortterrein in Essex en ook het weekendtripje van Chris en Martin loopt op z'n einde, maar eerst aanschouwen ze nog een kolonie drieteenmeeuwen in het centrum van Newcastle
Canvas (21:15 – 22:10): Human Planet: afl. Cities - Surviving the Urban Jungle
Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in een stad, maar de natuur heeft een manier gevonden om ook daar te bloeien. In Dubai is de oude kunst van de valkenjacht een oplossing voor een zeer eigentijds probleem. Ze jagen duiven weg van de hotels en buildings. In Colorado komen gigantische elanden elk jaar naar het Estes Park op zoek naar een partner
Canvas (22:10 – 23:15): Beagle, in het kielzog van Darwin (afl. 3)
In deze derde aflevering vaart de klipper Stad Amsterdam door het gebied van de Canarische eilanden. Het ooit explosieve vulkanische gebied is het perfecte decor om dieper in te gaan op verdwenen en uitgestorven (dier)soorten: de grote uitstervingsgolven uit het verre verleden, maar ook de meer recente verdwijning van diersoorten door toedoen van de mens. En hoe zit het met de mens zelf? Zal ook onze soort ooit uitsterven? Onderweg pikt het schip twee gasten op van een klein zeilbootje. Het zijn de paleontologen Hanneke Meijer (28) en Bert Boekschoten (76), die op het kleine, onbewoonde eilandje Selvagem Grande onderzoek doen naar uitgestorven vogelsoorten.
Ned 2 (23:00 – 00:00): Vervuild, vereenzaamd en verwaarloosd
Overlast, hygiënische probleemgevallen, drugsgebruik en eenzaamheid in Rotterdam komen aan de orde in deze documentaire. Documentairemaker Hans Polak filmt mensen die zichzelf en hun leefomgeving verwaarlozen en/of vergeten zijn door familie en samenleving. Maatschappelijk werkers en sociaal verpleegkundigen schieten hen te hulp.
Sociaal werkers en verpleegkundigen van de GGD en de crisisdienst van Verslavingszorg Boumanhuis worden gevolgd tijdens hun werkzaamheden. Zij bezoeken onder anderen een oude orgelman en een drugsgebruikster die samenwonen, een vrouw die zo'n honderd muizen als huisdieren houdt, een drugsverslaafd echtpaar, die uit de ouderlijke macht zijn ontzet en een oude vereenzaamde dame
Ned 2 (00:05 – 00:35): Labyrint: afl. Bouwputten vol geschiedenis
De bouw van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam stelt stadsarcheologen in staat om onderzoek te doen op een plek waar ze nooit eerder de gelegenheid hadden dat te doen: de bodem van de Amstel. En die bleek veel meer informatie te bevatten over de geschiedenis van Amsterdam dan ze hadden verwacht.

Vrijdag (17-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1940 – Frankrijk
Tot ver in de jaren zeventig deden de Fransen alsof zij in de oorlog en masse bij de fameuze Résistance hadden gezeten. In werkelijkheid steunde de meerderheid van de Franse bevolking het Vichy-regime van Maarschalk Pétain dat een derde van het land bestuurde, maar in feite naar de pijpen van de Duitsers moest dansen. Uit eigen beweging kondigde Pétain het Statut Juif af, dat alle joodse burgers tot tweederangs Fransen veroordeelde. In deze aflevering het verhaal van Markies Fernand de Brinon, graag geziene gast in hoge nazi-kringen en daarom benoemd tot ambassadeur van het Vichy-regime in het door de Duitsers bezette Parijs. Zijn privé-situatie was ongemakkelijk: de Markies was getrouwd met een joodse vrouw en had twee joodse stiefkinderen. Met een van hen, Bernard Ullmann, reizen we terug naar het Vichy-Frankrijk van toen. Een pijnlijke zoektocht door het Franse geheugen.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 12 juni 2011 @ 00:28:05 #241
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_98048886
Springwatch zet je er nu ook bij zie ik. Leuk BBC2 programma over de dieren in GB. Beetje veel wow, isn't it beautiful, splendid, fantastic etc. maar als je daar doorheen kijkt is het een erg leuk programma over de "allerdaagse" dieren die er leven. Mooie locaties, wat humor en veel livecams van nesten van uilen, buizerds en andere vogels.

Gorillas Revisited ken ik geloof ik nog niet. Ben benieuwd. Return to the water en Life in the trees zijn aanraders.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_98326107
Zaterdag (18-06-2011)
Nat Geo (18 :30 – 19 :00) : Mystery Files : afl. Abraham Lincoln
Nieuw bewijs en moderne onderzoekstechnieken laten in deze serie nieuw licht schijnen op de meest hardnekkige mysteries uit het verleden

Zondag (19:06:2011)
Ned 2 (18:45 – 19:45): Nature’s Great Events: afl. Het Grote Getij
Als het aan de Oostkust van Zuid-Afrika winter wordt, trekken miljarden sardines van de Kaap naar het noorden. De trek van de sardines is het grootste zeespektakel op aarde en trekt veel roofdieren
Animal Planet (20:05 – 21:00): Life of Mammals: afl. The Social Climbers
Apen zijn - letterlijk - de kleurrijksten onder de zoogdieren. Het vuurrode gezicht van de oeakari en het felblauwe achterwerk van de mandril zijn uniek. David observeert rode brulapen die met hun scherpe zicht de beste blaadjes uitpikken, kapucijneraapjes die moerasmosselen eten en doeroecoeli's, nachtaapjes met enorme ogen. Hij bestudeert hun sociale vaardigheden en concludeert dat ook in het dierenrijk intelligentie het soms wint van brute kracht.
Animal Planet (21:00 – 21:55): Life of Mammals: afl. Food of Thoughts
Canvas (21:35 – 22:25): Nature’s Great Events: afl. The Great Migration
Elk jaar trekken een miljoen gnoes en een kwart miljoen zebra's en gazelles heen en weer over de vlakte van de Serengeti in Tanzania. Ze volgen daarbij het ritme van het regenseizoen op zoek naar groene graslanden. Wanneer ze in het droge seizoen vertrekken, luidt dat voor de vele roofdieren een harde tijd in. Een jaar lang, een volledige seizoenscyclus, volgen we de migratie van de graasdieren en het lot van een aantal achterblijvers: een grote leeuwenfamilie. In de droge tijd krijgen die het heel moeilijk.

Maandag (20-06-2011)
Nat Geo (18:30): Most Amazing Photos: afl. Final Exposure
Volg de beste National Geographic-fotografen op locatie, voor een blik achter de schermen tijdens hun meest spectaculaire fotoshoots
Ned 2 (19:10 – 20:25): In Europa: afl. 1942 – Duitsland
Vanachter de tekentafels van de ovenbouwers van de firma Topf und Söhne konden de ingenieurs uit het raam de schoorstenen van Buchenwald zien walmen. De rook kwam uit de door hen ontworpen ovens. Ook in Auschwitz en Bergen-Belsen werden de lichamen verbrand in de allernieuwste ovens van Topf und Söhne. Superzuinige verbrandingsinstallaties, die 24 uur per dag doordraaiden op het lichaamsvet van de lijken zelf. Was je fout als je voor Topf werkte? Had je moeten weigeren de ovens in Auschwitz te onderhouden? En sprak je over wat je in die kampen zag ’s avonds thuis, aan tafel?
BBC 1 (01:25 – 02:25): Wonders of the Universe: afl. Destiny
In deze aflevering gaat Brian Cox op zoek naar de oorsprong van de tijd en de rol die hij speelde in het ontstaan van het universum en de mens.
Canvas (23:25 – 23:55): TED@Canvas
In de derde aflevering leidt Ruth Joos twee sprekers in: computermogol annex filantroop Bill Gates en de bevlogen Amerikaanse zakenman en politicus Omar Ahmad. Bill Gates: 'Malaria en onderwijs'. Omar Ahmad: 'Een brief aan een politicus'.

Dinsdag (21-06-2011)
Nat Geo (18:30 – 19:00): Most amazing Photos: afl. Beneath Paris
Volg de beste National Geographic-fotografen op locatie, voor een blik achter de schermen tijdens hun meest spectaculaire fotoshoots
Ned 2 (19:44 – 19:55): Beagle Updates: afl. Het Ei
Animal Planet (20:05 – 21:00): Life of Mammals: afl. The Social Climbers
Apen zijn - letterlijk - de kleurrijksten onder de zoogdieren. Het vuurrode gezicht van de oeakari en het felblauwe achterwerk van de mandril zijn uniek. David observeert rode brulapen die met hun scherpe zicht de beste blaadjes uitpikken, kapucijneraapjes die moerasmosselen eten en doeroecoeli's, nachtaapjes met enorme ogen. Hij bestudeert hun sociale vaardigheden en concludeert dat ook in het dierenrijk intelligentie het soms wint van brute kracht.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real?: afl. Psychic Detectives
Ze duiken overal op met succesverhalen over hun strijd tegen de misdaad. Maar leveren forensisch parapsychologen echt een nuttige bijdrage?
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Secrets: afl. Hidden Horrors of the Moon Landings
Van wetenschappelijke doorbraken en ontsnappingen tot hartverscheurende rampen. Ontdek de talloze verhalen over de Apollo ruimtemissies
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: afl. African Hunting Holiday
Louis Theroux richt zijn pijlen deze keer op de 'big business' van de 'big game hunters'. Een jachtsafari in Afrika is voor vele rijke Amerikanen het ultieme luxeavontuur. Wie er een flinke smak geld voor over heeft, kan zich in Afrika volop uitleven in een schietkraam vol groot wild. Leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, nijlpaarden en zelfs neushoorns: alles kan, al hangt er wel een prijskaartje aan vast. Voorstanders zeggen dat de jacht een noodzakelijk onderdeel is van een globaal natuurbeheer. Tegenstanders noemen het een barbaars snobisme. Louis Theroux zoekt het uit en volgt het spoor van enkele 'great white hunters', zoals daar zijn.

Woensdag (22-06-2011)
Ned 2 (19:40 – 20:25): In Europa: afl. 1943 – Stalingrad
De slag bij Stalingrad zou de eerste nederlaag voor Hitler worden en daarmee een keerpunt in de oorlog. De Russen zijn terecht trots op hun overwinning, die miljoenen burgers en soldaten het leven kostte. Maar toch is er iets vreemds aan de manier waarop de Russische veteranen zich de oorlog herinneren. Dat Stalin voor de oorlog nog een vriendschapsverdrag met Hitler gesloten had, kan niemand zich meer herinneren. Dat ze in 1941 bijna door de Duitsers onder de voet gelopen werden ook niet. Laat staan dat iemand nog weet hoe ze tekeer zijn gegaan in Polen. De geschiedenis is vanaf de eerste dag na de slag bij Stalingrad door Stalin en zijn propagandamachine zorgvuldig herschreven.
Nat Geo (21:00 – 22:00): History’s Secrets: afl. The Roswell Incident
Nadat in 1947 in New Mexico een vreemd voorwerp werd aangetroffen, gingen de geruchten over ufo's als een lopend vuurtje rond. Volgens velen heeft de Amerikaanse regering nog altijd iets te verbergen.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Paranatural: afl. Mystery Lights
Onverklaarbare spooklichten stellen wetenschappers wereldwijd voor een raadsel. Wijzen ze op het bestaan van een nieuwe energiebron of ufo's?
BBC 2 (22:00 – 23:00): Afghanistan: War Without End
afl 1) Het is ondertussen al tien jaar geleden sinds Westerse militaire troepen Afghanistan binnenvielen. Enkele belangrijke sleutelfiguren onthullen hoe het komt dat het Westen steeds dieper verzeild geraakte in de Afghaanse oorlog. Reporter John Ware blikt terug op een decenium van oorlogvoering en stelt zich de vraag of we ooit nog uit de oorlog geraken.
Ned 2 (23:50 – 23:50): Import: Uitgevist

Donderdag (23-06-2011)
Nat Geo (18:30 - 19:00): Most Amazing Photos: afl. Ghosts of the Wild West
de beste National Geographic-fotografen op locatie, voor een blik achter de schermen tijdens hun meest spectaculaire fotoshoots.
Ned 2 (19:30 – 20:25): In Europa: afl. 1943 –Polen
In 1943 maakte een verliefde dorpsfotograaf een gewaagde foto van de beeldschone Lili Steinmüller. Gewaagd vanwege haar schaarse kleding, maar nog gewaagder omdat hij Pools was en zij Duits. Lili was één van de Duitse ‘kolonisten’ die door Himmler naar Oost-Polen werden gestuurd. Hier, in het zogeheten Generalgouvernement, moest het eerste modelgebied komen van de Duitse Nieuwe Orde. Eerst werden de lokale Joden afgemaakt, toen de Polen weggejaagd, hun kinderen afgepakt en naar Duitsland afgevoerd voor Germanisierung. Twee jaar na de komst van Lili’s familie nemen de Russen de macht over. Wat is er met Lili gebeurd? Een onmogelijke zoektocht door de Poolse bossen langs de grens met Oekraïne naar een dorpje achter een vergeten moeras bij het Russische Smolensk
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s SuperHumans: afl. Jaw Breaker
Daniel reist af naar Marokko waar hij een man tegenkomt die werkelijk alles kan eten: kranten, kaarsen, plastic bekertjes, spijkers en zelfs glas. Een truc? Daniel haalt de man door een röntgenapparaat om te kijken of het echt allemaal in zijn maag zit en komt tot een verrassende ontdekking. Vervolgens ontmoet Daniel Ron White die een geheugen heeft als een computer en piloot Greg Poe die beweert dat hij kracht van 12G kan overleven. Ook ontmoet Daniel een man die de sterkste personen omver kan krijgen zonder ze daadwerkelijk aan te raken.
Canvas (21:15 – 22:05): Amazon
Serie reportages waarin Bruce Parry door het Amazonegebied trekt
BBC 2 (22:00 – 23:00): History Cold Case
Documentaireserie waarin gebruik wordt gemaakt van geavanceerde forensische technieken om menselijke skeletten uit verschillende periodes van de Britse geschiedenis te onderzoeken
Canvas (22:05 – 23:15): Beagle, In het Kielzog van Darwin
In de vierde aflevering van 'Beagle, in het kielzog van Darwin' vaart de klipper Stad Amsterdam naar Kaapverdië. Daar zette Darwin de eerste keer voet aan wal na zijn vertrek uit Plymouth en daar kwam zijn uitzonderlijke talent naar boven: hij kon met een onbevangen blik dingen observeren. Op São Vicente bekijkt Sarah Darwin met haar kinderen en in het gezelschap van schrijver Redmond O'Hanlon de dieren, de planten en het landschap waaraan ook Darwin zich vergaapte.

Vrijdag (24-06-2011)
Nat Geo (18:30): Most amazing Photos: afl. Sweet Voodoo
Volg de beste National Geographic-fotografen op locatie, voor een blik achter de schermen tijdens hun meest spectaculaire fotoshoots
Ned 2 (19:40 – 20:25): In Europa: afl. 1944 – Warschau & Praag
Al ver vóór de val van Hitler werd Europa tussen Stalin en het Westen verdeeld. Zo kregen de Russen Polen en Tsjechoslowakije, maar dat wist lang niet iedereen daar.
Toen de burgers van Warschau in opstand kwamen tegen de Duitsers, smeekte hun radioman twee maanden lang om hulp. Hij snapt nu nog niet waarom het Russische leger geen vinger uitstak toen de Duitsers heel Warschau in puin legden.De Amerikanen hadden Praag fluitend kunnen innemen. Maar ze deden het niet, de stad was beloofd aan de Russen. Toch staat bij de viering van de bevrijding tegenwoordig de kleinzoon van generaal Patton als eregast op het podium. Beneden hem wordt zijn grootvader nagespeeld door een Tsjech in een origineel Amerikaans uniform. Soms moet je de geschiedenis een handje helpen.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98328729
Wederom ^O^ voor alle moeite!
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_98340380
quote:
Ned 2 (19:10 – 20:25): In Europa: afl. 1942 – Duitsland
Vanachter de tekentafels van de ovenbouwers van de firma Topf und Söhne konden de ingenieurs uit het raam de schoorstenen van Buchenwald zien walmen. De rook kwam uit de door hen ontworpen ovens. Ook in Auschwitz en Bergen-Belsen werden de lichamen verbrand in de allernieuwste ovens van Topf und Söhne. Superzuinige verbrandingsinstallaties, die 24 uur per dag doordraaiden op het lichaamsvet van de lijken zelf. Was je fout als je voor Topf werkte? Had je moeten weigeren de ovens in Auschwitz te onderhouden? En sprak je over wat je in die kampen zag ’s avonds thuis, aan tafel?
Deze moet ik zien.
pi_98376028
quote:
14s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 12:08 schreef StateOfMind het volgende:
Wederom ^O^ voor alle moeite!
You're welcome
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98446130
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 09:58 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Dinsdag (21-06-2011)
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: afl. African Hunting Holiday
Louis Theroux richt zijn pijlen deze keer op de 'big business' van de 'big game hunters'. Een jachtsafari in Afrika is voor vele rijke Amerikanen het ultieme luxeavontuur. Wie er een flinke smak geld voor over heeft, kan zich in Afrika volop uitleven in een schietkraam vol groot wild. Leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, nijlpaarden en zelfs neushoorns: alles kan, al hangt er wel een prijskaartje aan vast. Voorstanders zeggen dat de jacht een noodzakelijk onderdeel is van een globaal natuurbeheer. Tegenstanders noemen het een barbaars snobisme. Louis Theroux zoekt het uit en volgt het spoor van enkele 'great white hunters', zoals daar zijn.
Die ga ik (als ik tijd heb) kijken. Helaas weer een versterking van het vooroordeel over de 'rednecks' daar. :N
pi_98458949
Alien invasion was echt te slecht voor woorden. Leek wel door een slechte hollywood schrijver verzonnen.
  vrijdag 24 juni 2011 @ 01:58:01 #248
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_98590608
tvp
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_98629667
Straks van 23:40 - 00:40 op Nederland 3:

quote:
Up Close: James Brown
James Brown is één van de meest invloedrijke artiesten van de twintigste eeuw. Afkomstig uit een zwart en extreem arm milieu, ontwikkelde hij zich tot dé belangrijkste vernieuwer in de funkmuziek van de jaren zestig. Browns muziek wordt gekarakteriseerd door opzwepende complexe ritmes en vurige, staccato zang, op het podium begeleid door Browns virtuoze dans.
pi_98708371
... zie volgende pagina

[ Bericht 30% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 30-06-2011 00:00:22 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')