Ik wilde hem net ook halen maar hij is nu al uitverkocht.quote:Op woensdag 11 mei 2011 09:19 schreef MaximusTG het volgende:
Voor de liefhebbers, vanaf vandaag in de aanbieding bij de Aldi, een kolenstarter/charcoal chimney:
[ afbeelding ]
Slechts 5,99 euro!
Heb je nog wat punten mbt dat elastische gedeelte waar ik achteraf tegen aanliep?quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:13 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb één keer brisket gemaakt (en er gelijk de 2e prijs,een BGE mini, mee gewonnen!) tijdens een BBQ bijeenkomst. De mijn heeft 16 uur op een BGE XL gelegen en was heerlijk! Er zit inderdaad een verschil tussen de cap en point.
De nederlandse naam is puntborst, maar dat snijd een NL slager niet. Het is een amerikaanse manier van vlees snijden. Als je het besteld zorg dan dat er een goed stuk vet aan zit ( de cap). Anders droogt het veel te veel uit. Het is ook belangrijk het vlees op de juiste manier te snijden, dus op de draad. Bij beef&steak kan je brisket bestellen, maar dat is wel aan de prijs. Handiger is een slager die zelf snijdt en dan uitleggen wat je wil.
Beide stukken zien er goed uit, ik denk dat het weinig verschil maakt.quote:Op donderdag 12 mei 2011 23:29 schreef huhggh het volgende:
Iemand nog een voorkeur tussen deze 2?:
http://www.beefensteak.nl/nl/usa-grain-fed-brisket-point.html
http://www.beefensteak.nl/nl/belgische-dikbil-beef-brisket.html
En nee, van de prijzen schrik ik niet meteen.
Ervanuitgaande dat dit dat wel geheel mals is en niet allerlei verschillende delen (elastisch vs mals) kent.
Heb zelf dus hier een Weber One Touch van 47 cm, dus kan 'm niet te lang zonder omkijken laten roken.
Want na een ongeveer een uur zal de temperatuur toch langzaam gaan inzakken.
Briljant, het is dat ik de skills niet heb....quote:Op donderdag 12 mei 2011 22:54 schreef MaximusTG het volgende:
Kennen jullie trouwens deze: http://z12projects.blogspot.com/2010/07/little-blue-egg.html
Geweldig!
Dank voor de heads up.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 21:47 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Beide stukken zien er goed uit, ik denk dat het weinig verschil maakt.
Wat jij het elastische gedeelte noemt is waarschijnlijk de flat, het minder vette deel. Lees er hier heel veel over.
Brisket blijft een lastig stukkie vlees, je verpest het het erg snel. Respect dat je het op een ketel van 47 cm wil gaan maken. De temp controle is veel lastiger dan met een keramische BBQ of een smoker. Ik denk wel dat het er langer op moet liggen. 12 uur is toch wel het minimum. Maar dan moet je temp terug schroeven naar 110C en dat is best lastig op de ketel. Succes iig!!
Uiteindelijk zit er weinig verschil tussen stoofvlees in de pan en low and slow op de smoker. Bindweefsel valt boven een bepaalde temperatuur uit elkaar, echter vlees wordt boven een iets hogere temperatuur snel droog. Net zoals je met stoofvlees lang op lagere temperatuur (net iets boven de temperatuur voor het bindweefsel, net iets onder de temperatuur van het droog worden) op het gas laat pruttelen, zo moet je je vlees ook in de smoker behandelen. (met desnoods extra hulpmiddelen zoals moppen, inpakken, etc.)quote:Op zaterdag 14 mei 2011 20:48 schreef huhggh het volgende:
[..]
Maar goed, jij denkt dus dat met een (veel) langere tijd en iets lagere temperatuur dat elastische gedeelte dan beter te verteren valt? Of begrijp ik je verkeerd?
nope je begrijpt me goed.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 20:48 schreef huhggh het volgende:
[..]
Maar goed, jij denkt dus dat met een (veel) langere tijd en iets lagere temperatuur dat elastische gedeelte dan beter te verteren valt? Of begrijp ik je verkeerd?
Heb zelf die van Weber, een prima dingquote:Op donderdag 12 mei 2011 21:27 schreef MaximusTG het volgende:
@Mendeljev: kolenspiraal? Bedoel je het rooster dat erin zit, waaronder je de aanmaakblokjes/kranten doet? Dat zit ook in de Aldi starter hoor...
Ik heb er twee gekocht. Kopen? 15 euro
En @piepkuiken21: Dat staat erop . Op het papier dat eromheen zit. Maar goed: leg aanmaakblokjes in je bbq, stuk of 3 of zo, of rol flink wat krantenpapier op en stop dat onderin de starter, onder het roostertje dus. Kiep zoveel kolen als je nodig denk te hebben in de starter. Zet em in je bbq, of ergens anders waar ie veilig kan branden. Steek de aanmaakblokjes aan of steek de kranten aan. Wachten. Handschoen aandoen en starter leegkiepen in bbq als de kolen goed branden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |