abonnement Unibet Coolblue
pi_95886878
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 11:04 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Welke briketten zijn aan te raden?

Die ik laatst had gebruikt waren na een uurtje al weg.
Zoals Pavv al vertelde is Ecobrasa erg fijn, je moet ze alleen el bestellen, wij laten meestal een pallet komen , en dat dan met een groepje.
Ze zijn wel iets duurder, maar ze gaan wel lang mee
  zaterdag 23 april 2011 @ 16:53:29 #127
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_95890623
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2011 16:28 schreef PdeHoog het volgende:
Mensen, ik ben op zoek naar goeie visbbq-recepten :9
Forel, schijfje citroen erin en in alufolie erop.
pi_95914713
Ik heb gisteren een brikettenstartet van Weber gekregen.
Past goed bij mijn appelgroen Weber O+ :

R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zaterdag 30 april 2011 @ 22:41:11 #129
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_96188690
mooi groene weber!

wordt er niet meer ge bbq't?
  zaterdag 30 april 2011 @ 22:50:22 #130
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96189192
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 22:41 schreef macferret het volgende:

wordt er niet meer ge bbq't?
Morgen weer. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_96189335
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 22:41 schreef macferret het volgende:
mooi groene weber!

wordt er niet meer ge bbq't?
vandaag even niet, héél veel wind recht op 't balkon :')

hopelijk na ons tripje weer, woensdag ofzo :)
Ja doei.
pi_96189773
Ik kreeg vandaag het brandhout op de barbecue slecht aan met spiritus dus dacht ik creatief te zijn door wasbenzine te gebruiken. BAD BAD IDEA! Ik had 20 cl op het hout gemorst door te hard in de fles te knijpen en stak het spul aan met een aansteker maar dat gaf zeker een steekvlam van 2 meter. Volgende keer maar weer aanmaakblokjes gebruiken. :')
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
pi_96189990
Ik zat laatst te kijken voor een mobiele barbecue om handig mee te nemen met de auto en kwam op dit leuke exemplaar. Zou zo iets praktisch zijn of niet? Het is wel lekker inklapbaar...


http://www.esbit.net/prod(...)stainless-steel.html
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  † In Memoriam † zaterdag 30 april 2011 @ 23:10:35 #134
91830 MaximusTG
pi_96190209
Lijkt me prima, in principe kan je op elke bak met een rooste bbqen. Lijkt me alleen niet handig om achteraf weer op te vouwen. Moet ie eerst schoon...
pi_96190661
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 23:10 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt me prima, in principe kan je op elke bak met een rooste bbqen. Lijkt me alleen niet handig om achteraf weer op te vouwen. Moet ie eerst schoon...
De bak is wel dicht van onder dus dat hoeft niet al te veel troep te geven maar het is inderdaad wel punt van zorg.
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  zaterdag 30 april 2011 @ 23:26:59 #136
128548 pavv
The computer says NO
pi_96191008
Ik weet niet hoe groot je auto is, maar de Weber Go Anywhere is wat mij betreft de beste mobiele BBQ die er is...

Dat opvouwen is wel leuk, maar hoe doe je dat als je klaar bent met grillen en weer weg wil...dan moet ie eerst afkoelen en schoon... Bovendien is het een hibachi-model, zonder deksel en dan beperk je jezelf tot het grillen/cremeren van kleine spiesjes en worstjes....

Ik ga dus voor deze:


bovendien kun je daarin een boel zaken stoppen die je toch wil meenemen naar je BBQ-plek zoals een zakje kolen/briketten, wat tangen, rookhout, aanmaakblokjes, snijplankje, etc...
pi_96192960
We hebben thuis een Weber, maar op vakantie nemen we deze mee:


Ideaal. Mijn O+ weet er zelfs een soort bbqstarter effect mee te bewerkstelligen door de aanmaakblokjes onder het rekje waar de kolen op liggen te doen, zodat hij snel goed op temperatuur is. En je kunt er nog wat in mee nemen, tasje is geloof ik zelfs een koeltas maar dusdanig hebben we hem nooit gebruikt. Maar er zitten standaard aanmaakblokjes, saté stokjes en busjes met bbq-rubs in ^O^
We hebben hem ooit in GB gekocht voor een paar pond en een half jaar later bleken ze ook hier te koop voor ongeveer 15,-
  zondag 1 mei 2011 @ 08:20:23 #138
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_96198089
spiritus, wasbenzine OMG idd gebruik ind aanmaakblokjes, veel veiliger, en zoals een van mijn grote voorbeelden zegt, waarom gooi je niet gelijk de spiritus of wasbenzine op het vlees.... dat proef je echt terug.

de go anywhere is idd een superding, maar wordt niet meer gemaakt, winkels zijn hun laatste voorraad aan het verkopen, maar er is geen opvolger dus gaat de prijs ook niet omlaag, je kan marktplaats in de gaten houden.

  zondag 1 mei 2011 @ 08:42:37 #139
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_96198215
hier weer wat foto's




maisbrood, bonen en beenham
















Kibbeling, recept Reitse Spanninga, vis in bierbeslag in de wok op de weber








lam mechouie, dat is zoooo lekker!




Procureur (varkensschouder) lapjes




worst gesmoord in appelcider, daarna gegrilt, met zelf gemengde mosterd en gekarameliseerde uien op brood












simpele slavink, met HP guinness saus (had ik gekregen, echt geweldig spul!)


mijn nieuwe to go grill, een smokey joe on steroids, deze heeft een rooster van 47cm
pi_96200091
En straks weer BBQ-en *O*
pi_96212046
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 08:42 schreef macferret het volgende:
hier weer wat foto's
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

maisbrood, bonen en beenham
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Kibbeling, recept Reitse Spanninga, vis in bierbeslag in de wok op de weber
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

lam mechouie, dat is zoooo lekker!
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Procureur (varkensschouder) lapjes
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

worst gesmoord in appelcider, daarna gegrilt, met zelf gemengde mosterd en gekarameliseerde uien op brood
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

simpele slavink, met HP guinness saus (had ik gekregen, echt geweldig spul!)
[ afbeelding ]

mijn nieuwe to go grill, een smokey joe on steroids, deze heeft een rooster van 47cm
[ afbeelding ]
Sodemieters _O_ :9 O+
pi_96212225
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 16:48 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Sodemieters _O_ :9 O+
zoiets ja :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 1 mei 2011 @ 17:06:32 #143
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_96212671
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 08:42 schreef macferret het volgende:
hier weer wat foto's
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

maisbrood, bonen en beenham
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Kibbeling, recept Reitse Spanninga, vis in bierbeslag in de wok op de weber
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

lam mechouie, dat is zoooo lekker!
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Procureur (varkensschouder) lapjes
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

worst gesmoord in appelcider, daarna gegrilt, met zelf gemengde mosterd en gekarameliseerde uien op brood
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

simpele slavink, met HP guinness saus (had ik gekregen, echt geweldig spul!)
[ afbeelding ]

mijn nieuwe to go grill, een smokey joe on steroids, deze heeft een rooster van 47cm
[ afbeelding ]
Ohhhh! :9
pi_96217929
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 maart 2011 20:28 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Het is ook meer een testje of me het bevalt om in plaats van de oven 5 uur aan te hebben, ik mijn ribben e.d. nu in tuin klaar maak. Bevalt het, dan komt er snel een betere voor in de plaats, maar moet ook mijn wederhelft overtuigen om een paar honderd euro te spenderen aan een bbq en de snelste manier is een goede maaltijd voor te schotelen :)
Uiteindelijk komt er een groot groen ei in de tuin, maar die uitgave kan ik mijzelf nog niet uitleggen :D
Om mezelf maar te quoten, de eerste test is achter de rug met gemengd resultaat. Het grote probleem was dat ik, als ik de thermometer mag geloven, de temperatuur op de plek van het vlees niet hoog genoeg krijg. Deze bleef rond de 100 graden hangen i.p.v. 120. Had een half uur van te voren de weber starter gevuld met een (weber)briket of 20/30 en deze na dat half uur op een flink gevulde onaangestoken kooltjes gedumpt (volgend de minion methode). Daarna de bak met warm/kokend water gevuld en een uur gewacht.
Toen een klein handje rookhout op de kooltjes en het vlees op het bovenste rooster. Het ging om een simpele varkensrollade van de AH, de avond ervoor in de koelkast gelegd met mosterd en een BBQ rub.
Uiteindelijk was hij wel gaar (na 3 uur) en ook zeker wel lekker (proefde een rooksmaakje, had een prima rookkring), maar ik zie mij niet op deze manier 5 lang mijn babybacks bbq'en.

Het enige schuifje dat het onding bezit stond geheel open, heb halverwege nog een lading briketten toegevoegd (denk dat er 5 kilo doorheen gegaan is). Toen ik het ding voor het eerst proefdraaide zonder vlees en zonder bak water werd de temperatuur veel hoger, maar toen had ik wel het idee dat ik harder door de briketten heen ging..

Dus wie heeft een leuk adres voor een goedkopere weber smokey mountain ;)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 2 mei 2011 @ 17:10:25 #145
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_96256202
quote:
Dus wie heeft een leuk adres voor een goedkopere weber smokey mountain ;)
Helaas verkeerde kant van de zomer nu. Ik heb mijn WSM is september voor 180 euro (40% korting) op kunnen halen bij een Intratuin.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_96257145
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 17:10 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Helaas verkeerde kant van de zomer nu. Ik heb mijn WSM is september voor 180 euro (40% korting) op kunnen halen bij een Intratuin.
Mmm, dan bbq ik nog wel deze zomer op mijn kogeltje en pruts is wat aan met die lowbudget smoker..

Nooit aan gedacht dat bbq's natuurlijk na de zomer wel eens in de aanbieding zouden gaan..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  dinsdag 3 mei 2011 @ 07:38:55 #147
16632 Xlarge
========
pi_96283416
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 17:30 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Mmm, dan bbq ik nog wel deze zomer op mijn kogeltje en pruts is wat aan met die lowbudget smoker..

Nooit aan gedacht dat bbq's natuurlijk na de zomer wel eens in de aanbieding zouden gaan..
Vooral de showmodellen bij bv. de Intratuin doen het dan goed, je kan er zelfs wat extra vanaf praten
pi_96284245
ondanks dat ik zelf nog geen bbq heb volg ik dit topic voor de heerlijke foto's

toch even een vraag aan macferret: waar krijg ik die HP Guinness sauce????
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
pi_96292895
Ik heb een Weber Smokey Joe thuis.
Ik zou graag een thermometer in het deksel hebben zoals andere Weber modelen dat hebben.

Is dat mogelijk om te maken? Of kan ik het beste een vleesthermometer van Weber kopen?
pi_96292962
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 13:42 schreef Gardo het volgende:
Ik heb een Weber Smokey Joe thuis.
Ik zou graag een thermometer in het deksel hebben zoals andere Weber modelen dat hebben.

Is dat mogelijk om te maken? Of kan ik het beste een vleesthermometer van Weber kopen?
http://noexcusesbbq.com/archives/2315
http://www.virtualweberbullet.com/moretherm.html
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')