abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 15 juni 2011 @ 17:46:42 #251
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98210947
ook lekker op de BBQ:
BBQ Appels

Ingrediënten:
Rode zoete appels
Rozijnen
Rum/cognac/brandewijn/armagnac
Kaneel
suiker
Aluminiumfolie

Bereiding:
schil de appels en hol ze uit, de bodem wel laten zitten.
Vul de appels met in rum (of cognac) gewelde rozijnen, doe er wat kaneel en suiker over en pak ze in met aluminiumfolie en zet ze een half uurtje op de BBQ (oven kan denk ik ook wel, graadje of 160 gok ik)

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 15-06-2011 18:20:31 ]
  woensdag 15 juni 2011 @ 18:08:49 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98211873
zet er namens mij ook even "/armagnac" bij, alsjeblieft? ;-)
  woensdag 15 juni 2011 @ 18:22:26 #253
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98212429
Toegevoegd en inderdaad een lekkere combinatie met de appel :)

Ook onmisbaar bij de BBQ, Frisse knoflooksaus:

Ingrediënten:

2-3 tenen knoflook (of meer)
1 bekertje crème fraîche (125ml)
Mayonaise
Peterselie (fijngesneden)
Gemalen zwarte peper

Bereiding:
Snij de knoflook zeer fijn of als je wat luier bent, persen
Doe de crème fraîche in een kom, doe de knoflook erbij en doe de mayonaise erbij.
De hoeveelheid mayonaise maakt niet zo heel veel uit, ik doe meestal ongeveer net zoveel als de crème fraîche.
Die de fijngesneden peterselie erbij en laat even in de koelkast staan.

Variatietips:
-Voeg een fijngesneden sjalotje of rode ui toe
-Gebruik ipv. crème fraîche (griekse) yoghurt
-Voeg wat citroensap toe
-Voeg wat tzaziki toe
Je kan van dit recept natuurlijk ook zelf je tzaziki maken door er komkommer aan toe te voegen.
pi_98212596
munt!! zo'n sausje is heerlijk met munt :Y :9 en/of bieslook...
pi_98224085
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 22:19 schreef Remco_h het volgende:

[..]

t is een weber :) goede kwaliteit, tig jaar garantie, ga zo maar door
I know, heb er ook één maar ken dit model niet.
Maar ik heb even op site gekeken en het is een simpele uitvoering van de one touch.
Ik zou toch iets meer geld uitgeven, ik vind het one touch reinigingssysteem wel erg makkelijk :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  woensdag 15 juni 2011 @ 22:04:11 #256
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98224878
Ook lekker trouwens :
Varkenshaas marinade:
300 ml water
1,5 theelepel sambal
6 eetlepels ketjap
2,5 theelepel knoflookpoeder
3 theelepels koriander (ketoembar)
zout
citroensap van 0,5 citroen

Varkenssaté met knoflook (6 pers.)
Ingrediënten:

1 bol knoflook (±15 tenen)
½ Theelepel gemalen komijn
1 Theelepel gemalen koriander
½ Theelepel gemalen kaneel
1 Theelepel gemalen kurkuma
75 gram suiker
¾ dl limoensap
4 gehakte sjalotjes
2 eetlepels olie
Takjes citroenmelisse, gekneusd
1 kg mager varkensvlees
1 kleine fijngesneden Spaanse ui
2½ cm geraspte gemberwortel
Chilipoeder en zout naar smaak
200 gram geroosterde en gemalen pindanoten

Marinade:
Schil en knijp 3 tenen knoflook fijn en vermeng het met de komijn, koriander, kaneel, kurkuma, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels limoensap, de sjalotjes, 1 eetlepel olie en de gekneusde blaadjes citroenmelisse.

Snijd het varkensvlees in blokjes, doe ze in een plastic zak en giet de marinade er overheen.
Laat de marinade op een koele plaats 2 tot 4 uur intrekken

Doe de rest van de knoflook in kokend water en laat ze 10 minuten blancheren tot ze zacht zijn geworden. Giet ze af, schil ze en snij ieder teentje in de lengte in 3 tot 4 stukjes.

Saus:
Fruit de ui in de resterende olie met de geraspte gember en de chilipoeder (niet teveel) tot de ui glazig is.
Giet de overgebleven marinade erbij en laat deze enkele minuten sudderen.
Voeg de rest van het limoensap, suiker en de pinda’s toe, en maak af met zout en eventueel nog wat chilipoeder.
Laat de saus sudderen tot ze ingedikt is.

Bereiding:
Rijg de blokjes varkensvlees om en om met de stukjes knoflook aan satéstokjes en grill of barbecue ze 10 minuten.
Tijdens het grillen bestrijken met olie tot ze glanzend bruin en gaar zijn.
  donderdag 16 juni 2011 @ 11:44:41 #257
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_98242524
Hmm, apart. Sinds wanneer noemen ze die dingen bar-b-kettle? Maar mooie prijs hoor.
pi_98340261
Vandaag wordt het een ribrack, die ik 24 uur in een pekelbad met venkel heb gelegd.
Hij is nu langzaam aan het garen tot een kerntemperatur van 60 graden, vol met knoflook en rozemarijn

In het begin



Bijna klaar

pi_98340364
Pekelbad met venkel, benieuwd hoe het smaakt!
  zaterdag 25 juni 2011 @ 13:59:24 #260
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_98644163
BBQ perziken zijn ook lekker! gevuld met bitterkoekjes. ik vind het een aanrader!







Je doet bitterkoekjes, boter, suiker, amandelen in een kom, even kneden en dan een eierdooier erbij. Dan halveer je de perzikken en vul je ze met het mengsel. Inpakken in alufolie en een half uurtje op de de BBQ.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 25 juni 2011 @ 14:14:55 #261
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_98644656
Mmmm, dat hierboven ga ik zeker proberen.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  zaterdag 25 juni 2011 @ 21:45:37 #262
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_98659196
Heb nu 2 grote (3 kilo) procureurs op de Weber Smokey Mountain (een water/bullet smoker) liggen. Nog 15 uur te gaan en dan pulled pork. Weer eens wat anders dan bitterballen voor het feestje van morgen
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  donderdag 30 juni 2011 @ 06:44:59 #263
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_98854586
al een tijdje niet meer geweest, druk met voorbereiden voor het Nederlands kampioenschap BBQ in hoofddorp aankomend weekend, daarna zal ik weer wat foto's deze kant op sturen.
@Schransemans, perzikken zijn super, lekker toetje
pi_98977761
Beste bbq'ers,

ik heb, tussen alle mooie verhalen over heerlijk bereidt vlees door, een vraagje:

Wat is een goede barbecue wanneer je een budget van ongeveer 300 euro hebt?
Allereerst twijfelen we nog tussen gas en houtskool; ik vermoed dat jullie me houtskool aan zullen raden, maar om eerlijk te zijn begrijp ik niet waarom je 300 euro uit zou geven aan een houtskool barbecue. Wat heb je dan 'meer' dan wanneer je een leuke bbq bij de gamma haalt? Wat maakt bijvoorbeeld een Weber-barbecue zo bijzonder?

Als alternatief lijkt een soort buitenkeuken ons ook leuk. Volgens mij maak je daar veel sneller gebruik van omdat je bij houtskool toch wel de tijd moet hebben terwijl je met gas wat sneller klaar bent. En een buitenkeuken van 300 euro ziet er uit alsof je er een stuk meer aan hebt dan aan een gasbbq'tje van 50 euro, qua functies. Mjah, dat is een stuk minder 'echt'.

Maar veel verstand heb ik er niet van, dus ik hoor graag de mening van experts..!
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_98978616
* Gisteren zag ik een Bol BBQ bij de AH XL. Grootte was me niet heel duidelijk. Maar met asopvangbak eronder.
50,- was die.
Vond ik een redelijke prijs om te "proberen" ipv meteen een weber voor 300,- te kopen.
pi_98978720
Onze grote weber kostte maar iets van 120 geloof ik.
Geen referral hier.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:11:32 #267
128548 pavv
The computer says NO
pi_98987242
Na 1 of 2 zomers kom je er nog wel achter dat een Weber een betere keus is dan zo'n no-name chinese braadbol.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:18:31 #268
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:56:08 #269
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98989018
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:11 schreef pavv het volgende:
Na 1 of 2 zomers kom je er nog wel achter dat een Weber een betere keus is dan zo'n no-name chinese braadbol.
Kwalitatief kan ik me dat goed voorstellen maar zo'n chinees ding kost maar ¤25.
En ok, je doet er misschien maar 2 jaar mee maar voordat je net zoveel geld aan die dingen hebt uitgegeven als wanneer je meteen een Weber koopt ben je ook weer 10 jaar verder.
Qua vorm zijn die chinese dingen bijna hetzelfde dus vraag ik me dan af wat er zo anders is in het gebruik van een Weber.

Ik heb nu zelf een BBQvat van Herman den Blijker, ook goede stevige kwaliteit, goed rooster, warmhoudplaatje en vast deksel, werkt ook prima om vlees in te roken. (moet alleen nog het naamplaatje eraf halen met een boor en dan nog een thermometer in het gat stoppen.)
Kost ¤50 bij de Blokker.

pi_98989055
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kwalitatief kan ik me dat goed voorstellen maar zo'n chinees ding kost maar ¤25.
En ok, je doet er misschien maar 2 jaar mee maar voordat je net zoveel geld aan die dingen hebt uitgegeven als wanneer je meteen een Weber koopt ben je ook weer 10 jaar verder.
Qua vorm zijn die chinese dingen bijna hetzelfde dus vraag ik me dan af wat er zo anders is in het gebruik van een Weber.

Ik heb nu zelf een BBQvat van Herman den Blijker, ook goede stevige kwaliteit, goed rooster, warmhoudplaatje en vast deksel, werkt ook prima om vlees in te roken. (moet alleen nog het naamplaatje eraf halen met een boor en dan nog een thermometer in het gat stoppen.)
Geëmailleerde onderdelen, waardoor het een soort oven wordt als je de deksel er op doet.
Geen referral hier.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:59:48 #271
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98989140
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:57 schreef Phaelanx_NL het volgende:

[..]

Geëmailleerde onderdelen, waardoor het een soort oven wordt als je de deksel er op doet.
OK, dat hebben die chinese dingen inderdaad niet of nauwelijks..
Dat bbq vat doet dat ook een stuk beter, houdt de warmt goed vast met het deksel erop.
  maandag 4 juli 2011 @ 08:39:19 #272
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_99011662
Het BBQ team waar onder andere Macferret in zit, de Lowland Smokers is NKBBQ 2011 geworden! Gisteren in hoofddorp gingen ze met de titel aan de haal.

Het was een wedstrijd waar ook belgen aan mee deden. De eerste drie plaatsen van de algemene ranking zijn alledrie naar belgen gegaan. 4e (van de in totaal 12 teams) en eerste NL team waren de lowland smokers en ze zijn dan ook Nederlands Kampioen. Knappe prestatie voor een amateur team (dat zijn de belgen niet) onstaan vanuit het BBQforum. Dit was trouwens hun eerste deelname aan het NKBBQ.

Lowlandsmokers gefeliciteerd!!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_99014267
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:59 schreef SiGNe het volgende:

[..]

OK, dat hebben die chinese dingen inderdaad niet of nauwelijks..
Dat bbq vat doet dat ook een stuk beter, houdt de warmt goed vast met het deksel erop.
Maar dat is dus het enige voordeel en daar betaal je honderden euro's meer voor? :o

Hm.. ik denk dat ik dan toch meer naar een buitenkeuken neig voor makkelijk en veel mogelijkheden een een goedkope houtskool voor het echte werk :)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_99016042
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
pi_99016725
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 12:01 schreef M-arijnn het volgende:
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
Hier hetzelfde ;) Ik heb het lijstje weber spullen al klaar liggen. We zijn nu druk bezig met de tuin, incl afdakje om toch te kunnen blijven bbq-en als het regent ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')