quote:Op vrijdag 22 oktober 2010 22:34 schreef Gtaboy107 het volgende:
Ik vind het altijd zo fijn als het avond is, en de barbecue staat aan. Altijd met een warme vest heerlijk eten. Helaas hebben we geen bbq, maar onze oom wel, gelukkig mogen we hem wel eens lenen.
quote:Op zaterdag 23 oktober 2010 07:39 schreef Xlarge het volgende:
vanavond gaat de Weber weer aan.
Ik heb een hele runderhaas die er in zijn geheel op gaat tot een kerntemperatuurn van 54 graden, met een stuk appelhout die al in de wijn ligt.
3.5 kilo spareribs, en een boel sate.
quote:Het was voor aardig wat man, alles was goed gegaan en alles was opOp zaterdag 23 oktober 2010 12:43 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
voor hoeveel man maak je?
Online kan je het veel krijgen, maar ook in veel kookwinkels.quote:Op woensdag 8 december 2010 14:16 schreef Vleyczejtur het volgende:
Van de week 2 keer ge BBQ't. Lamssteak en eendenborst gefixt. Binnenkort even een groot stuk vlees BBQen, weet iemand waar je rookhout kan kopen in Nederland?
Hij staat niet meer elk weekend aan. November / december is voor mij nogal druk..... Heb wel wat geBBQed, maar was het vermelden niet waard. Voornamelijk biefstukken op de BGE Mini.quote:Op woensdag 8 december 2010 13:00 schreef Xlarge het volgende:
Schop
Loopt een beetje slecht nu, het bbq topic, laat iedereen het afweten door een beetje kou en sneeuw ?
Schranseman en Macfterret ook ?
Pavv, klinkt leuk, nog nooit van gehoord eigenlijk, ik zit er nu even naar te googelen.quote:Op woensdag 8 december 2010 22:02 schreef pavv het volgende:
op het bbqforum vind je wel wat links naar de diverse bbq winkels... en die verkopen rookhout snippers in veel soorten en smaken... http://www.bbqforum.nl/forum/
Zaterdag weer een Ossenhaas in een doek op open vuur bereiden. Lomo al Trappo voor de Googlelaars
Ik ben wel eens op een feestje geweest waar ze dat met een varken aan het spit deden. Op een zelfgemaakte bbq. Het spit werd dan gedraait met een ketting en een motortje. Maar daar waren dan ook 4 slagers die daarna het varken onder handen namen om het in stukkken te snijden. Het varken was natuurlijk al helemaal ontdaan van alles wat je niet kan eten, behalve zijn kop.quote:Op donderdag 9 december 2010 12:39 schreef Vleyczejtur het volgende:
Trouwens, heeft 1 van jullie wel eens een heel lam of varken "geBBQt"? Ik heb al wel op internet gezien hoe je (een varken) dit kan doen, maar dan heb je een hele grote smoker hebben, die heb ik dus niet. Heeft iemand ervaring met een varken of lam van het spit?
Google hier eens op zou ik zeggen.quote:Op donderdag 9 december 2010 13:55 schreef Vleyczejtur het volgende:
Het voorbereiden (organen ed. verwijderen) en het dier achteraf in stukken snijden moet wel gaan lukken denk ik. Ik heb alleen geen idee hoelang zoiets duurt aan het spit en hoe je dit het beste kunt doen.
wat denk je van wat Texas chili, samen met wat spare ribs.quote:Op donderdag 9 december 2010 16:27 schreef motorbloempje het volgende:
goeie schop van dit topic
wij gaan met oud en nieuw barbecueën!
Iemand nog een idee voor 'typisch winterse' barbecue gerechten?
Dat kan , ik vind chili erg lekker bij spareribs, vooral met kou, maar dat is persoonlijk.quote:Op donderdag 9 december 2010 16:55 schreef motorbloempje het volgende:
Spare ribs komen er zeker met honing-ketjap-marinade
die chili is niet echt mijn ding vrees ik..
De doek blijft droog (of evt als je wilt kun je er nog sterke drank overheen gieten...meer vlammen!) en vergaat in het vuur... de zoutlaag in de doek verandert in een zoutkorst....quote:Op donderdag 9 december 2010 08:31 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Pavv, klinkt leuk, nog nooit van gehoord eigenlijk, ik zit er nu even naar te googelen.
Wellicht dat ik een haas aankomende zaterdag zo probeer.
Maar is het de bedoeling dat je de doek natmaakt, met bier of wijn oid ?
Anders blijft er toch weinig van het doek over lijkt me, en wat voor soort doek gebruik je dan ?
Done.quote:Op vrijdag 17 december 2010 13:43 schreef macferret het volgende:
even wat anders, hopelijk wordt het niet als spam gezien, maar er is een onderzoek om te kijken hoe bbq'en wordt ervaren in Nederland, iedereen die mee wilt doen, graag, hoe meer mensen, hoe duidelijker het in kaart gebracht kan worden.
http://tiny.cc/kbbv1
voort iedere enquete moet altijd toestemming worden gevraagd.quote:Op vrijdag 17 december 2010 13:43 schreef macferret het volgende:
Vaak zijn deze apparaten zelf gebouwd.
even wat anders, hopelijk wordt het niet als spam gezien, maar er is een onderzoek om te kijken hoe bbq'en wordt ervaren in Nederland, iedereen die mee wilt doen, graag, hoe meer mensen, hoe duidelijker het in kaart gebracht kan worden.
http://tiny.cc/kbbv1
Een mod die op haar strepen gaat staan over zoiets, die hoeft daar geen bericht aan vuil te maken.quote:Op vrijdag 17 december 2010 17:08 schreef Mirjam het volgende:
[..]
voort iedere enquete moet altijd toestemming worden gevraagd.
ik laat deze nu staan omdat je al heel lang meegaat, maar hou dat ff in je achterhoofd aub
een heel varken?quote:Op maandag 13 december 2010 12:11 schreef Vleyczejtur het volgende:
Woah, respectwaardige foto's!
Weet iemand trouwens waar je een spit kan kopen om een heel lam of varken (speenvarken) op kan klaarmaken?
ik hoop het niet, ik geniet altijd wel van die verslagenquote:Op woensdag 2 februari 2011 13:23 schreef Schranseman het volgende:
Is nu helemaal niemand meer aan het BBQen of zitten nu alle fanatieke BBQers op het BBQforum?
Thnx voor je reactie en het meenemen naar dit topic!quote:Op woensdag 2 februari 2011 14:48 schreef Schranseman het volgende:
Antwoord op de vraag van paarse kiwi:
Geen BBQ nog maar wel een rookoven. Iemand daar goede ideeen voor? BBQ recepten die ook prima met de rookoven gaan?
(of ga ik nu wel heel erg offtopic?.. )
Hey Paarse Kiwi. Bijna alle BBQ recepten die je indirect maakt kunnen in de rookoven. Ik doe het zelf al een poosje. Een rookoven is wel wat lastiger te regelen, maar als je een staand model hebt gaat veel goed. Ik heb wat recepten en tips op mijn website staan (zie sig)
ik had me al gemeld op het bbq forum.quote:Op woensdag 2 februari 2011 13:23 schreef Schranseman het volgende:
Is nu helemaal niemand meer aan het BBQen of zitten nu alle fanatieke BBQers op het BBQforum?
Ja waarom niet! Wij hebben met kerst de bbq aangehad! Gluwein op het pitje en gamba's van de bakplaat als hapje. Ondertussen las mijn vader het kerstverhaal voor aan de kleinkinderen en na afloop hebben we heerlijk spiezen gegrilld buiten in de sneeuw!quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen , maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.
Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan.
Nou, andere jaren wilde hij ook wel barbecuen als het kouder was hoor. We hebben zelfs een keer gebarbecued met -10. Veel whiskey erbij, dat wel.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 18:48 schreef Tezz het volgende:
Ja waarom niet! Wij hebben met kerst de bbq aangehad! Gluwein op het pitje en gamba's van de bakplaat als hapje. Ondertussen las mijn vader het kerstverhaal voor aan de kleinkinderen en na afloop hebben we heerlijk spiezen gegrilld buiten in de sneeuw!
de mijne had die regel ook. Heb hem om weten te praten dankzij de Beercan-chicken....quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen , maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.
Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan.
Dat heet midlife-crisis. Als ie ook ineens een motor wil gaan kopen moet je op gaan passen. Maar het waait in elk geval over!quote:Op dinsdag 8 februari 2011 19:48 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Nou, andere jaren wilde hij ook wel barbecuen als het kouder was hoor. We hebben zelfs een keer gebarbecued met -10. Veel whiskey erbij, dat wel.
Maar sinds dit jaar wil hij dat ineens niet meer.
Misschien moet ik maar in relatietherapie gaan.
Vreemde dump, een recept voor Shaslicks.quote:
Waar heb je die groene pepers vandaan? Ik zoek dit soort pepers, die je ook terug vindt op bijv. de Subway broodjes.quote:Op woensdag 23 maart 2011 17:15 schreef Schranseman het volgende:
Gisteren voor het eerst zelf een pizza gemaakt. Uiteraard op de BBQ met een pizzasteen op een Weber keteltje (OTG57). Ik vond het resultaat verbluffend lekker, vooral de korst. Uiteraard had ik er weer veel te veel op gedaan, dus dat ga ik de volgende keer anders doen. Als deeg een kant en klare deeg van de jumbo gebruikt. Pastasaus was simpelweg een blik gepelde tomaten, 2 tenen knoflook en veel Italiaanse kruiden.
Is dat niet goed? Ik dacht dat briketten juist beter waren omdat deze minder losse as hebben?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 07:07 schreef macferret het volgende:
Lekker hoor!
maar eh, zie ik nou briketjes?
Een pizza is lekkerder boven houtskoolquote:Op vrijdag 25 maart 2011 10:41 schreef Zigger het volgende:
[..]
Is dat niet goed? Ik dacht dat briketten juist beter waren omdat deze minder losse as hebben?
Wij ws ook En anders als we lui zijn wordt het toko-food, ook lekker, maar er gaat niks boven bbq-enquote:Op vrijdag 25 maart 2011 08:35 schreef motorbloempje het volgende:
Vanavond de eerste keer ín dit jaar barbecueen!
Ik weet het nog niet helemaal, het zou eerst hier in de buurt worden gehouden, maar die locatie gaat toch niet door.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 12:37 schreef piepkuiken21 het volgende:
wie gaat er naar het nose tot tail evenement in mei?
voor wanneer kan ik reserveren?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:37 schreef macferret het volgende:
hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Om hier nog even op door te gaan, ik zag bij een tuincentrum een "smoker" staan van een euro of 40/50. Low budget dus, van het type watersmoker (als ik brambbq.nl mag geloven)quote:Op woensdag 2 februari 2011 14:48 schreef Schranseman het volgende:
Antwoord op de vraag van paarse kiwi:
Geen BBQ nog maar wel een rookoven. Iemand daar goede ideeen voor? BBQ recepten die ook prima met de rookoven gaan?
(of ga ik nu wel heel erg offtopic?.. )
Hey Paarse Kiwi. Bijna alle BBQ recepten die je indirect maakt kunnen in de rookoven. Ik doe het zelf al een poosje. Een rookoven is wel wat lastiger te regelen, maar als je een staand model hebt gaat veel goed. Ik heb wat recepten en tips op mijn website staan (zie sig)
Bij mij helaas toch ook een beetje uitgedroogd, ik had hem toch korter moeten doenquote:Op zaterdag 26 maart 2011 20:21 schreef macferret het volgende:
Hoe was je pibil? heb het ooit 1x proberen te maken, maar dat was een major fail.... helemaal uitgedroogd.
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaarquote:Op zaterdag 26 maart 2011 19:14 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Om hier nog even op door te gaan, ik zag bij een tuincentrum een "smoker" staan van een euro of 40/50. Low budget dus, van het type watersmoker (als ik brambbq.nl mag geloven)
Nu valt dat natuurlijk in het niet bij de echte jongens, maar zou je met zo'n ding nog een beetje kunnen spelen om te zien of het bevalt.
En zo ja, wat kun je er mee? Ik begrijp lang en laag koken (low 'n slow), maar waar moetik dan aan denken, spareribs die nu een uur of 4/5 in de oven gaan? Maar dan in dat ding met het added benefit van een rook smaak?
Dan doe je het toch zonder je vriend zijn hulp?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen , maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.
Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan.
Is zo'n ProQ vergelijkbaar met een weber smoker??quote:Op maandag 28 maart 2011 11:10 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaar
Ja maar, we barbecuen meestal met z'n 2-en. Het is niet zo dat we voor elke barbecue allemaal mensen uitnodigen, aangezien we in de zomer 1 a 2 keer per week barbecuen.quote:Op maandag 28 maart 2011 15:34 schreef Redcoon het volgende:
Dan doe je het toch zonder je vriend zijn hulp?
Ga er ook niet vanuit dat hij het langer dan 6 maanden uithoudt, of hij roest van ellende uit elkaar, of ik stap inderdaad over naar een beter versie, maar heb 'm toch gekocht om eens te kijken of het was is, alvorens meer dan een paar honderd euro uit te geven.quote:Op maandag 28 maart 2011 11:10 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaar
Het is ook meer een testje of me het bevalt om in plaats van de oven 5 uur aan te hebben, ik mijn ribben e.d. nu in tuin klaar maak. Bevalt het, dan komt er snel een betere voor in de plaats, maar moet ook mijn wederhelft overtuigen om een paar honderd euro te spenderen aan een bbq en de snelste manier is een goede maaltijd voor te schotelenquote:Op dinsdag 29 maart 2011 20:19 schreef macferret het volgende:
2 roosters om idd meer te kunnen roken
bak is ten eerste een hitte schild, zo heb je dus niet de vlammen op je eten, maar gaat de hitte indirect langs de schaal. schaal kan je idd vullen met water, dit om de temperatuur beter te regelen, nadeel is alleen dat al het vet in deze bak drupt en zich vermengt met water, erg leuk om schoon te maken. Ik heb er geen water in, maar een terra cotta schaal (tuincentrum) ingepakt in alluminiumfolie, de schaal is dikwandig en houdt dus ook goed temperatuur vast en schoonmaken is een kwestie van folie weggooien en nieuwe folie om de schaal te doen.
o ja, de barbecook is niet geweldig, maar is wel makelijk dubbel te vouwen (past ie beter in de grijze bak) de ProQ is een veel betere smoker en redelijk goed te vergelijken met de weber variant.
@macferret, mag ik vragen wat er in die rode schaal zit op foto 6? Een aardappel-bijgerechtje?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:37 schreef macferret het volgende:
hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Klinkt erg goed!quote:Op dinsdag 29 maart 2011 20:47 schreef macferret het volgende:
yep, aardappels, eigengemaakte bacon, kruiden, ui lekker laten garen en als het klaar is gaat er een sausje van wochestershire, mayo en mosterd overheen, heerlijk!
http://www.visrecepten.nl(...)ten_pi4[showUid]=183 lijkt mij wel lekker.quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:28 schreef PdeHoog het volgende:
Mensen, ik ben op zoek naar goeie visbbq-recepten
Die stond hoog op mijn lijstje Ik kan alleen ff geen makreel vinden denk ik Iig staat het niet op de lijst met producten van de visboer die ik wilde gaan bezoeken.quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:36 schreef golfer het volgende:
[..]
http://www.visrecepten.nl(...)ten_pi4[showUid]=183 lijkt mij wel lekker.
De viszaak (la pecherie) in Bloemendaal heeft het wel, hoor.quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:43 schreef PdeHoog het volgende:
Die stond hoog op mijn lijstje Ik kan alleen ff geen makreel vinden denk ik Iig staat het niet op de lijst met producten van de visboer die ik wilde gaan bezoeken.
Haal jij ze dan? Of moet ik zaterdag nog gaan boodschappen doen?quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:50 schreef golfer het volgende:
[..]
De viszaak (la pecherie) in Bloemendaal heeft het wel, hoor.
Ik haal ze nietquote:Op donderdag 31 maart 2011 16:54 schreef PdeHoog het volgende:
Haal jij ze dan? Of moet ik zaterdag nog gaan boodschappen doen?
Je kunt ze echt het beste vers pas op zaterdag kopen. (En we hebben niet zo'n visklem/rooster)quote:ik ga ook nog wel ff ergens anders kijken Hoop alleen dat ze nog vers zijn als ik ze vanavond of morgenavond haal
Hmm...geen idee of me dat gaat lukken. Eerst maar eens kijken waar ik ze hier in de buurt vind. En zo'n klem was niet nodig volgens het recept. In water gedompeld keukentouw moet het ook doen!quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:59 schreef golfer het volgende:
Je kunt ze echt het beste vers pas op zaterdag kopen. (En we hebben niet zo'n visklem/rooster)
Oké. Keukentouw hebben we.quote:Op donderdag 31 maart 2011 17:02 schreef PdeHoog het volgende:
Hmm...geen idee of me dat gaat lukken. Eerst maar eens kijken waar ik ze hier in de buurt vind. En zo'n klem was niet nodig volgens het recept. In water gedompeld keukentouw moet het ook doen!
Wij ook. o.a.:quote:
Ja, op beide vragen.quote:Op maandag 4 april 2011 17:52 schreef pavv het volgende:
flink veel (kokos?) briketten onder die visjes! zal goed heet geweest zijn?
Weber compact 47?
quote:Op vrijdag 22 april 2011 11:57 schreef Tezz het volgende:
Ik heb zo'n vermoeden dat half Nederland zondag de bbq aanmaakt!
Zoals Pavv al vertelde is Ecobrasa erg fijn, je moet ze alleen el bestellen, wij laten meestal een pallet komen , en dat dan met een groepje.quote:Op zaterdag 23 april 2011 11:04 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Welke briketten zijn aan te raden?
Die ik laatst had gebruikt waren na een uurtje al weg.
Forel, schijfje citroen erin en in alufolie erop.quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:28 schreef PdeHoog het volgende:
Mensen, ik ben op zoek naar goeie visbbq-recepten
Morgen weer.quote:
vandaag even niet, héél veel wind recht op 't balkonquote:Op zaterdag 30 april 2011 22:41 schreef macferret het volgende:
mooi groene weber!
wordt er niet meer ge bbq't?
De bak is wel dicht van onder dus dat hoeft niet al te veel troep te geven maar het is inderdaad wel punt van zorg.quote:Op zaterdag 30 april 2011 23:10 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt me prima, in principe kan je op elke bak met een rooste bbqen. Lijkt me alleen niet handig om achteraf weer op te vouwen. Moet ie eerst schoon...
Sodemietersquote:Op zondag 1 mei 2011 08:42 schreef macferret het volgende:
hier weer wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
maisbrood, bonen en beenham
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kibbeling, recept Reitse Spanninga, vis in bierbeslag in de wok op de weber
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
lam mechouie, dat is zoooo lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Procureur (varkensschouder) lapjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
worst gesmoord in appelcider, daarna gegrilt, met zelf gemengde mosterd en gekarameliseerde uien op brood
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
simpele slavink, met HP guinness saus (had ik gekregen, echt geweldig spul!)
[ afbeelding ]
mijn nieuwe to go grill, een smokey joe on steroids, deze heeft een rooster van 47cm
[ afbeelding ]
Ohhhh!quote:Op zondag 1 mei 2011 08:42 schreef macferret het volgende:
hier weer wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
maisbrood, bonen en beenham
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kibbeling, recept Reitse Spanninga, vis in bierbeslag in de wok op de weber
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
lam mechouie, dat is zoooo lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Procureur (varkensschouder) lapjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
worst gesmoord in appelcider, daarna gegrilt, met zelf gemengde mosterd en gekarameliseerde uien op brood
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
simpele slavink, met HP guinness saus (had ik gekregen, echt geweldig spul!)
[ afbeelding ]
mijn nieuwe to go grill, een smokey joe on steroids, deze heeft een rooster van 47cm
[ afbeelding ]
Om mezelf maar te quoten, de eerste test is achter de rug met gemengd resultaat. Het grote probleem was dat ik, als ik de thermometer mag geloven, de temperatuur op de plek van het vlees niet hoog genoeg krijg. Deze bleef rond de 100 graden hangen i.p.v. 120. Had een half uur van te voren de weber starter gevuld met een (weber)briket of 20/30 en deze na dat half uur op een flink gevulde onaangestoken kooltjes gedumpt (volgend de minion methode). Daarna de bak met warm/kokend water gevuld en een uur gewacht.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 20:28 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Het is ook meer een testje of me het bevalt om in plaats van de oven 5 uur aan te hebben, ik mijn ribben e.d. nu in tuin klaar maak. Bevalt het, dan komt er snel een betere voor in de plaats, maar moet ook mijn wederhelft overtuigen om een paar honderd euro te spenderen aan een bbq en de snelste manier is een goede maaltijd voor te schotelen
Uiteindelijk komt er een groot groen ei in de tuin, maar die uitgave kan ik mijzelf nog niet uitleggen
Helaas verkeerde kant van de zomer nu. Ik heb mijn WSM is september voor 180 euro (40% korting) op kunnen halen bij een Intratuin.quote:Dus wie heeft een leuk adres voor een goedkopere weber smokey mountain
Mmm, dan bbq ik nog wel deze zomer op mijn kogeltje en pruts is wat aan met die lowbudget smoker..quote:Op maandag 2 mei 2011 17:10 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Helaas verkeerde kant van de zomer nu. Ik heb mijn WSM is september voor 180 euro (40% korting) op kunnen halen bij een Intratuin.
Vooral de showmodellen bij bv. de Intratuin doen het dan goed, je kan er zelfs wat extra vanaf pratenquote:Op maandag 2 mei 2011 17:30 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Mmm, dan bbq ik nog wel deze zomer op mijn kogeltje en pruts is wat aan met die lowbudget smoker..
Nooit aan gedacht dat bbq's natuurlijk na de zomer wel eens in de aanbieding zouden gaan..
http://noexcusesbbq.com/archives/2315quote:Op dinsdag 3 mei 2011 13:42 schreef Gardo het volgende:
Ik heb een Weber Smokey Joe thuis.
Ik zou graag een thermometer in het deksel hebben zoals andere Weber modelen dat hebben.
Is dat mogelijk om te maken? Of kan ik het beste een vleesthermometer van Weber kopen?
De Webers zijn inderdaad redelijk duur, maar daarentegen merk je wel verschil. Niet alleen verschil in 'build-quality', maar ook in de smaak van het vlees. Het vlees blijft veel malser. Bovendien zijn er veel leuke accessoires voor te krijgenquote:Op dinsdag 3 mei 2011 13:56 schreef MaximusTG het volgende:
Toch vind ik die Webers erg duur.. Vergeleken met de prijs voor een simpel kogelbbqtje van een willekeurige bouwmarkt.. En daar kan je ook prima op bbqen.
Wel laatst twee keer achter elkaar gebbqt op een 'garbage bin' bbq. Die ziet er uit als een Amerikaanse garbage bin, met zo'n ronde platte deksel. Ding is ongeveer een meter hoog, met helemaal onderin een paar gaatjes. Bovenin hangt er een een holle cilinder in, van ongeveer 20 cm diep, met gaatjes in de bodemplaat. Daar komen de kolen op. Daarboven, op de rand van de bbq komt dan een rooster. Maar het zijn geen fijne bbqs vind ik, de kolen krijgen niet genoeg lucht of zo..
Inderdaad, de ketel van een 67cm van een maat van mij begon hittesporen te krijgen, binnen een half jaar.quote:Op dinsdag 3 mei 2011 23:50 schreef Schranseman het volgende:
Daarnaast ook kudo's voor de service van Weber. Errug goed en snel.
Volgens mij kan dat gewoon ongefrituurd aan een spiesje, bij de supermarkt hier verkopen ze kinderspiezen met ananas, knakworst en frikandelquote:Op woensdag 4 mei 2011 10:58 schreef utrecht1970 het volgende:
Iemand leuke suggesties voor bbq met kleine kinderen.
Met de pasen hadden we voor de kids:
* stokbrood met kruidenboter
* spiesjes met kaas, knakworst en ananas (niet op de bbq natuurlijk)
* schaaltje pasta (frietjes lusten ze niet)
Heeft iemand nog meer leuke suggesties? Het zijn geen makkelijke eters helaas
Ik dacht nog aan kleine frikandelletjes, maar kun je die op de bbq leggen aan een spiesje of moet je ze voor frituren en dan opwarmen op de bbq (lijkt mij erg goor).
Gas ?quote:Op woensdag 4 mei 2011 16:44 schreef RijstNatie het volgende:
Deze heb ik op het dakterras staan
[ afbeelding ]
Fuuuuuuuuu-!quote:Op zondag 1 mei 2011 08:42 schreef macferret het volgende:
hier weer wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
maisbrood, bonen en beenham
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kibbeling, recept Reitse Spanninga, vis in bierbeslag in de wok op de weber
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
lam mechouie, dat is zoooo lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Procureur (varkensschouder) lapjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
worst gesmoord in appelcider, daarna gegrilt, met zelf gemengde mosterd en gekarameliseerde uien op brood
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
simpele slavink, met HP guinness saus (had ik gekregen, echt geweldig spul!)
[ afbeelding ]
mijn nieuwe to go grill, een smokey joe on steroids, deze heeft een rooster van 47cm
[ afbeelding ]
Je betaald natuurlijk voor de naam, maar daar krijg je ook een stukje kwaliteit voor terug. Mijn weber staat het hele jaar buiten (meestal onder een hoes) en daar is na 4 jaar nog helemaal niets aan te zien het is alsof hij nieuw is. De bouwmarkt bbq die ik hiervoor had was na 2 jaar echt helemaal weg geroest. De lak brand er zo vanaf het staal gaat roesten en dat gecombineerd met buiten staan (ook onder een hoes) en condens verkort het leven ernstig.quote:Op dinsdag 3 mei 2011 13:56 schreef MaximusTG het volgende:
Toch vind ik die Webers erg duur.. Vergeleken met de prijs voor een simpel kogelbbqtje van een willekeurige bouwmarkt..
Wij (ik en een vriend) gaan morgen ook weer een Beef Briskit maken , deze is zo'n 3.5 kilo zwaar.quote:Op donderdag 5 mei 2011 15:57 schreef huhggh het volgende:
Al met al redelijk gelukt.
Alhoewel ik dit nog een beetje als experimenteren beschouw aangezien ik niet thuis ben in het maken van beef brisket.
Wil dit nu wel eens keer goed onder de knie krijgen en wil dat daarom dit jaar vaker gaan doen.
Maar in het stuk vlees kon ik duidelijk een onderscheid maken tussen een elastisch gedeelte en een iets droger (maar makkelijker te kauwen) gedeelte.
Uiteraard ben ik geinteresseerd in dat laatste gedeelte.
Weet iemand waar ik de volgende keer op moet letten als ik weer eens zoiets bij mijn slager koop, of wat ik specifieker moet vragen?
Sorry Speknek, een bbq op gas heb ik geen verstand vanquote:Op vrijdag 6 mei 2011 17:33 schreef speknek het volgende:
Net voor het eerst dit jaar m'n buitenkeuken weer aangezet, maar bij het opendraaien van de propaanfles voelde ik heel kort lucht langs m'n hand schieten. Ik meende me te herinneren dat ik dit vorig jaar ook al had, en ik leef nog, maar toch de vraag, kan dat kwaad? .
Kan ik dit ook 1-op-1 ook zo aan een slager vragen?quote:Op vrijdag 6 mei 2011 19:23 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Wij (ik en een vriend) gaan morgen ook weer een Beef Briskit maken , deze is zo'n 3.5 kilo zwaar.
We injecteren hem ook met marinade , zodat hij wat minder droog wordt.
Ik weet niet precies wat de benaming in het Nederlands is, het komt van de borst van een koe (heet het een puntstuk ?)
Als ik jou was zou ik dan voor het drogere gedeelte kiezen, maar hem wel injecteren met marinade
BBQ op gas hoort dan ook niet in dit topic thuisquote:Op vrijdag 6 mei 2011 19:35 schreef speknek het volgende:
Ik ben niet ontploft, dus het zal wel goed zijn .
BriskEt heet in het Nederlands puntborst/stuk, dat moet een slager zeker kennen...quote:Op vrijdag 6 mei 2011 20:24 schreef huhggh het volgende:
[..]
Kan ik dit ook 1-op-1 ook zo aan een slager vragen?
Of heeft dat droge gedeelte wellicht een specifieke naam?
Want aan de buitenkant kon ik geen verschil zien tussen het elastische en het droge gedeelte.
Ik had al aangegeven dat ik dat inmiddels al gekocht. Dus daar was ik al achtergekomen.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 11:20 schreef The_stranger het volgende:
[..]
BriskEt heet in het Nederlands puntborst/stuk, dat moet een slager zeker kennen...
3 uur?quote:Op dinsdag 10 mei 2011 11:39 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, volgens mij is brisket vooral een Engelse term? Volgens mij is de Nederlandse term 'klapstuk'. De reden dat zulk vlees wat meer elastische gedeeltes bevat is dat dat vlees voor een groot deel uit bindweefsel bestaat. Het moet dus heel lang op een relatief lage temperatuur gegaard worden. Misschien was de 3 uur die huhggh het vlees op de bbq had liggen niet lang genoeg...
Ik wilde hem net ook halen maar hij is nu al uitverkocht.quote:Op woensdag 11 mei 2011 09:19 schreef MaximusTG het volgende:
Voor de liefhebbers, vanaf vandaag in de aanbieding bij de Aldi, een kolenstarter/charcoal chimney:
[ afbeelding ]
Slechts 5,99 euro!
Heb je nog wat punten mbt dat elastische gedeelte waar ik achteraf tegen aanliep?quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:13 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb één keer brisket gemaakt (en er gelijk de 2e prijs,een BGE mini, mee gewonnen!) tijdens een BBQ bijeenkomst. De mijn heeft 16 uur op een BGE XL gelegen en was heerlijk! Er zit inderdaad een verschil tussen de cap en point.
De nederlandse naam is puntborst, maar dat snijd een NL slager niet. Het is een amerikaanse manier van vlees snijden. Als je het besteld zorg dan dat er een goed stuk vet aan zit ( de cap). Anders droogt het veel te veel uit. Het is ook belangrijk het vlees op de juiste manier te snijden, dus op de draad. Bij beef&steak kan je brisket bestellen, maar dat is wel aan de prijs. Handiger is een slager die zelf snijdt en dan uitleggen wat je wil.
Beide stukken zien er goed uit, ik denk dat het weinig verschil maakt.quote:Op donderdag 12 mei 2011 23:29 schreef huhggh het volgende:
Iemand nog een voorkeur tussen deze 2?:
http://www.beefensteak.nl/nl/usa-grain-fed-brisket-point.html
http://www.beefensteak.nl/nl/belgische-dikbil-beef-brisket.html
En nee, van de prijzen schrik ik niet meteen.
Ervanuitgaande dat dit dat wel geheel mals is en niet allerlei verschillende delen (elastisch vs mals) kent.
Heb zelf dus hier een Weber One Touch van 47 cm, dus kan 'm niet te lang zonder omkijken laten roken.
Want na een ongeveer een uur zal de temperatuur toch langzaam gaan inzakken.
Briljant, het is dat ik de skills niet heb....quote:Op donderdag 12 mei 2011 22:54 schreef MaximusTG het volgende:
Kennen jullie trouwens deze: http://z12projects.blogspot.com/2010/07/little-blue-egg.html
Geweldig!
Dank voor de heads up.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 21:47 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Beide stukken zien er goed uit, ik denk dat het weinig verschil maakt.
Wat jij het elastische gedeelte noemt is waarschijnlijk de flat, het minder vette deel. Lees er hier heel veel over.
Brisket blijft een lastig stukkie vlees, je verpest het het erg snel. Respect dat je het op een ketel van 47 cm wil gaan maken. De temp controle is veel lastiger dan met een keramische BBQ of een smoker. Ik denk wel dat het er langer op moet liggen. 12 uur is toch wel het minimum. Maar dan moet je temp terug schroeven naar 110C en dat is best lastig op de ketel. Succes iig!!
Uiteindelijk zit er weinig verschil tussen stoofvlees in de pan en low and slow op de smoker. Bindweefsel valt boven een bepaalde temperatuur uit elkaar, echter vlees wordt boven een iets hogere temperatuur snel droog. Net zoals je met stoofvlees lang op lagere temperatuur (net iets boven de temperatuur voor het bindweefsel, net iets onder de temperatuur van het droog worden) op het gas laat pruttelen, zo moet je je vlees ook in de smoker behandelen. (met desnoods extra hulpmiddelen zoals moppen, inpakken, etc.)quote:Op zaterdag 14 mei 2011 20:48 schreef huhggh het volgende:
[..]
Maar goed, jij denkt dus dat met een (veel) langere tijd en iets lagere temperatuur dat elastische gedeelte dan beter te verteren valt? Of begrijp ik je verkeerd?
nope je begrijpt me goed.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 20:48 schreef huhggh het volgende:
[..]
Maar goed, jij denkt dus dat met een (veel) langere tijd en iets lagere temperatuur dat elastische gedeelte dan beter te verteren valt? Of begrijp ik je verkeerd?
Heb zelf die van Weber, een prima dingquote:Op donderdag 12 mei 2011 21:27 schreef MaximusTG het volgende:
@Mendeljev: kolenspiraal? Bedoel je het rooster dat erin zit, waaronder je de aanmaakblokjes/kranten doet? Dat zit ook in de Aldi starter hoor...
Ik heb er twee gekocht. Kopen? 15 euro
En @piepkuiken21: Dat staat erop . Op het papier dat eromheen zit. Maar goed: leg aanmaakblokjes in je bbq, stuk of 3 of zo, of rol flink wat krantenpapier op en stop dat onderin de starter, onder het roostertje dus. Kiep zoveel kolen als je nodig denk te hebben in de starter. Zet em in je bbq, of ergens anders waar ie veilig kan branden. Steek de aanmaakblokjes aan of steek de kranten aan. Wachten. Handschoen aandoen en starter leegkiepen in bbq als de kolen goed branden.
¤7 voor een zakje hout?quote:Op dinsdag 17 mei 2011 12:40 schreef Gardo het volgende:
Ik heb gisteren een zak van deze gekocht:
[ afbeelding ]
¤ 6,95 bij de AH.
Best een hoop geld voor wat hout hoor. Er staat waarschijnlijk op dat je ze moet weken in water. Doe dat niet!quote:Op dinsdag 17 mei 2011 12:40 schreef Gardo het volgende:
Ik heb gisteren een zak van deze gekocht:
[ afbeelding ]
¤ 6,95 bij de AH.
Thanks, dat is een goede tip want zoiets had ik inderdaad gelezen! Wat is de beste manier om ze te gebruiken?quote:Op dinsdag 17 mei 2011 17:57 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Best een hoop geld voor wat hout hoor. Er staat waarschijnlijk op dat je ze moet weken in water. Doe dat niet!
Inderdaad.quote:Op donderdag 19 mei 2011 16:52 schreef Gardo het volgende:
Ik heb inderdaad:
- Starter (van Weber)
- Vleestang (van Jamie Oliver, die werkt echt super!)
- 3zijdige borstel (van Weber)
Nog niet:
- Kwastje
- Spatel
- Tang voor kolen
Overigens had ik gisteren wat rub gebruikt voor op de burgers, maar ik kon het niet echt duidelijk proeven. Jullie nog tips en tricks hoe je de rub het beste kan gebruiken? Hoeveelheden e.d.?
De thermometer van de ikea (fantast á ¤6,95) is daar bijzonder goed voor te gebruiken, mits je 'm niet te heet laat worden. Dus voor de kerntemp is hij prima geschikt, zeker voor die prijs, maar bij temps boven de 150 gaat 'ie stuk...quote:Op donderdag 19 mei 2011 17:07 schreef huhggh het volgende:
[..]
Inderdaad.
Vergeet trouwens niet een thermometer.
Ik heb een thermometer wat dor een luchtopening van de deksel gaat.
En een vleesthermometer, wat je dus in het vlees kan prikken om te zien of het wel helemaal gaar is.
Vooral handig voor grote stukken vlees......en natuurlijk kip.
Volgens mij heb ik die zelfs.quote:Op donderdag 19 mei 2011 19:15 schreef The_stranger het volgende:
[..]
De thermometer van de ikea (fantast á ¤6,95) is daar bijzonder goed voor te gebruiken, mits je 'm niet te heet laat worden. Dus voor de kerntemp is hij prima geschikt, zeker voor die prijs, maar bij temps boven de 150 gaat 'ie stuk...
Zo een ja, maar dat ontwerp wordt veel gebruikt en kan dus makkelijk zijn dat je een ander merk hebt. Ju kunt de thermometer natuurlijk ook controleren door 'm in kokend water en ijswater te leggen, zodat hij 100 en 0 graden moet aangeven. Als hij in de woonkamer dan ook nog de juiste omgevingstemperatuur aangeeft, dan werkt hij ook wel in het binnenste van een kip.quote:Op donderdag 19 mei 2011 19:59 schreef huhggh het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik die zelfs.
Is dit dat ding dat werkt op 1 batterij met zo'n L-vormige probe aan een stuk draad?
Zo ja, dan heb ik die.
Maar daarnaast ook een analoge (duurdere) prikkert om zeker te weten dat de temperatuur klopt die gemeten wordt.
Zeker bij grote stukken vlees en kip vind ik dat belangrijk.
U weet wel: kip moet binnen ook gaar zijn anders loop je wat engs op.
Voordeel van zo'n thermometer aan een draad is dat je de deksel niet hoeft op te tillen om de temperatuur te meten.
Die van mij heeft een magneet aan de achterkant zodat je 'm ergens tegen het metaal kan bevestigen.quote:Op vrijdag 20 mei 2011 06:17 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Zo een ja, maar dat ontwerp wordt veel gebruikt en kan dus makkelijk zijn dat je een ander merk hebt. Ju kunt de thermometer natuurlijk ook controleren door 'm in kokend water en ijswater te leggen, zodat hij 100 en 0 graden moet aangeven. Als hij in de woonkamer dan ook nog de juiste omgevingstemperatuur aangeeft, dan werkt hij ook wel in het binnenste van een kip.
Let wel dat deze thermometers blijkbaar kapot gaan als hij op/bij een sterke magneet komt, bij inductie gaat dat snel heb ik gemerkt...
Morgen gaan bij mij de (Spaanse) ribben erop, rub al weer gemaakt, ribben liggen te ontdooien, wel een short cut genomen en een lekkere honing BBQ saus gekocht om het laatste half uurtje/kwartiertje lekker te schilderen.... Het gebeurt echter wel op een nieuwe zeer cheap smokertje, dus ben benieuwd of het wat wordt...quote:Op zaterdag 21 mei 2011 13:11 schreef Xlarge het volgende:
Vanavond eten we ribben, ik heb ze er net opgelegd, in de Noskos rub en mosterd, nu zijn ze nog wat bleek, maar vanavond rond 18:00 wanneer er twee met honing/ketjap/mosterd en twee met Kentucky bouron sauce zijn bestreken, zijn ze helemaal perfect
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vandaag rook ik ze op eiken, het appelhout is op
Moet op zich wel goedkomen, de temperatuur is iets moeilijker te controleren, maar best te doen.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 13:23 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Morgen gaan bij mij de (Spaanse) ribben erop, rub al weer gemaakt, ribben liggen te ontdooien, wel een short cut genomen en een lekkere honing BBQ saus gekocht om het laatste half uurtje/kwartiertje lekker te schilderen.... Het gebeurt echter wel op een nieuwe zeer cheap smokertje, dus ben benieuwd of het wat wordt...
Om eerlijk te zijn vind ik het beter gaan op de Performer dan op de offstet smoker, de temperatuur is wat beter te regelen, ik denk zelfs dat wanneer ik van de zomer een wsm koop, ik de offset wegdoe .quote:Op zaterdag 21 mei 2011 15:44 schreef pavv het volgende:
Hier liggen er alweer een uur of drie Cherry Ribs op de Weber. En nee hoor, dat is geen smoker, maar gewoon een kogel BBQ (met wat aanpassingen zoals een Smokenator).
Over een uurtje of twee zijn ze waarschijnlijk weer hemels lekker.
Maar XLarge, waarom doe je jou ribs niet op de offset smoker die ik op de achtergrond zie staan?
De test rollade ging ook prima, de hele 2 tot 3 uur een steady temp. gehad van rond de 105-110 graden Celsius, dus ik denk dat dat nu ook wel goed moet komen...quote:Op zaterdag 21 mei 2011 15:38 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Moet op zich wel goedkomen, de temperatuur is iets moeilijker te controleren, maar best te doen.
Zelf heb ik deze nu op de Performer gemaakt, dat voldoet wel, maar ik wil van de zomer toch een WSM
Nou mijn kip blijkt toch goed geworden te zijn. Nieuwe poging als het windstil is.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 17:06 schreef mmascha het volgende:
Gister een Weber One Touch Premium gekocht. Net de kolen nog maar eens in de starter terug gegooid maar nu na een half uurtje is ie alweer uit. Braaf Long Lasting kolen van Weber gekocht. Ventilatie-schuifjes open. Ik weet het niet meer. Maar mijn kipje is nog oneetbaar.
Zou het aan de harde wind liggen of doe ik iets fout?
Prachtig gerecht. Die gaat op de todo lijstquote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:24 schreef Xlarge het volgende:
Ik heb gisteren voor de lunch een Philly cheesesteak gemaakt, voor de bereiding heb ik gekeken naar dit filmpje van de bbq pit boys.
Voor de steak had ik ossehaas gebruikt, even aangrillen en dan even in de boulion, daarbij de chamignons en de uien.
[ afbeelding ]
Ondertussen is de kaas ook aan het smelten, hiervoor heb ik normale jong belegen kaas voor gebuikt, een klein beetje aangelengd met water om het wat smeuiger te krijgen
Het resultaat was echt superlekker, ik had alleen tot de avond geen honger meer,het broodje woog bijna een kilo
[ afbeelding ]
Heb je het zelf ook op ?quote:Op zondag 5 juni 2011 21:08 schreef Spanky78 het volgende:
Even een leuk receptje. Gecaramelliseerde uien.
Nodig:
4 grote zoete uien (gewone kunnen ook, ik vind zoete lekkerder).
4 kleine teentje knoflook
4 takjes rozemarijn
olijfolie
balsamico-azijn
bruine basterd (of gewone suiker, basterd wordt lekkerder)
eventueel een scheutje port
Schil de uien en snijd onder- en bovenkant eraf. Snijd hem dan in het midden kruislings in, snijd diep, maar zorg dat de uien niet uit elkaar vallen. geef met een mes een klap op de geschilde teentje knoflook en steek deze in de uien. Steek ook in elke ui een takje rozemarijn. Maak van de olie, balsamico, bruine basterd een dressing.
Leg de ui op alu-folie en vouw dit omhoog zodat de dressing niet wegloopt. Giet de dressing over de uien en vouw de folie naar boven en dicht. Zet het geheel minstens een uurtje op de bbq en voila, heerlijke zoete, gecaramelliseerd ui.
Weer eens wat anders dan al dat vleesch.
Het lijkt me heerlijk! Ik ga het de volgende ronde proberen!quote:Op zondag 5 juni 2011 22:49 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Heb je het zelf ook op ?
Lijkt me moeilijk voor te stellen dat dit lekker is.
Ook onderop de ventilatiegaten open gezet? Met deze wind gaat mijn Weber One Touch Premium juist als een speer. Je krijgt nu echt zo'n schoorsteeneffectquote:Op zaterdag 4 juni 2011 17:06 schreef mmascha het volgende:
Gister een Weber One Touch Premium gekocht. Net de kolen nog maar eens in de starter terug gegooid maar nu na een half uurtje is ie alweer uit. Braaf Long Lasting kolen van Weber gekocht. Ventilatie-schuifjes open. Ik weet het niet meer. Maar mijn kipje is nog oneetbaar.
Zou het aan de harde wind liggen of doe ik iets fout?
Voor 30 man zou ik niet aan zelf-maken beginnen. Dan vijzel je uren lang pinda's fijnquote:Op maandag 6 juni 2011 10:42 schreef piepkuiken21 het volgende:
Zo na 3 dagen BBQ-en ben ik er klaar mee. Ik had zelf gehaktballen, kipsate en salades gemaakt. Ik wilde ook wel spareribs, maar die werden behoorlijk duur voor 30 man.
Pindasaus maken jullie die zelf of nemen jullie van die Wykobakken?
Gister met gewoon houtskool geprobeerd ipv Weber Long Lasting Briketten. Dat ging echt top!quote:Op maandag 6 juni 2011 10:22 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Ook onderop de ventilatiegaten open gezet? Met deze wind gaat mijn Weber One Touch Premium juist als een speer. Je krijgt nu echt zo'n schoorsteeneffect
Ik maak tegenwoordig eerst een laag van wat briketten.quote:Op maandag 6 juni 2011 14:39 schreef mmascha het volgende:
[..]
Gister met gewoon houtskool geprobeerd ipv Weber Long Lasting Briketten. Dat ging echt top!
Miscchien de briketten niet lang genoeg in de brander gehad. Of waren we wat te ongedulig: te vaak de deksel eraf, al zou je dan ook denken dat er dan ook juist zuurstof bij komt.
Na het succes van gisteren gaan we de briketten binnenkort maar weer eens een kans geven. We weten nu dat ie het wel doet
Bedankt voor je reactie!
Die long last geven veel as, vind ik. Ook worden ze niet zo heet als bijvoorbeeld bepaalde merken kokosbriketten. Ook geven die laatste vaak veel minder as, wat bij low 'n slow wel een voordeel is...quote:Op dinsdag 7 juni 2011 17:12 schreef Schranseman het volgende:
Die lon last van Weber zien er erg goed uit, maar wel behoorlijk aan de prijs. 17 euro voor 7 kilo vind ik veel. Helemaal als je ook black ranch voor 22 euro de 15 kilo hebt.
En er gaan hier wel een paar zakken per jaar door heen
Dit is hoe wij het ook doen, succes verzekerdquote:Op woensdag 8 juni 2011 06:44 schreef macferret het volgende:
Als je de weber briketten in de starter doet, 1 tot 3 aanmaakblokjes eronder, starter op je kolenrooster, boven en onderschuif volledig open, en de briketten er pas ingieten als er grijze as op zit, dit duurt tussen de 20 tot 40 minuten. Even geduld hebben! bbq is niet om te haasten. Ondertussen kan je rustig je voorbereidingen voor het vlees oid doen. Probeer het inderdaad nog eens en laat de starter langer branden, normaal gesproken moet het dan goed gaan.
Wij ook, ondertussen een lekker biertje wegtikken.quote:Op woensdag 8 juni 2011 12:58 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dit is hoe wij het ook doen, succes verzekerd
Is toch gewoon een kleine bbq ?quote:Op zondag 12 juni 2011 20:20 schreef Remco_h het volgende:
voor de liefhebbers :
Heb gisteren een weber bar b kettle gekocht bij de hornbach, geen idee hoelang de aanbieding blijft maar ze zijn morgen open!
inc wok voor 89 euro mooie aanbieding.
geen thermometer erin helaas maar daar waren genoeg sites over
de komende week staat hij de hele week proef te draaien
dinsdag ribbetjes, woensdag wings en donderdag nog ff kijken wat er opgaat
t is een weber goede kwaliteit, tig jaar garantie, ga zo maar doorquote:Op zondag 12 juni 2011 21:47 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Is toch gewoon een kleine bbq ?
Of is er iets speciaals aan ?
I know, heb er ook één maar ken dit model niet.quote:Op zondag 12 juni 2011 22:19 schreef Remco_h het volgende:
[..]
t is een weber goede kwaliteit, tig jaar garantie, ga zo maar door
Kwalitatief kan ik me dat goed voorstellen maar zo'n chinees ding kost maar ¤25.quote:Op zondag 3 juli 2011 17:11 schreef pavv het volgende:
Na 1 of 2 zomers kom je er nog wel achter dat een Weber een betere keus is dan zo'n no-name chinese braadbol.
Geëmailleerde onderdelen, waardoor het een soort oven wordt als je de deksel er op doet.quote:Op zondag 3 juli 2011 17:56 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Kwalitatief kan ik me dat goed voorstellen maar zo'n chinees ding kost maar ¤25.
En ok, je doet er misschien maar 2 jaar mee maar voordat je net zoveel geld aan die dingen hebt uitgegeven als wanneer je meteen een Weber koopt ben je ook weer 10 jaar verder.
Qua vorm zijn die chinese dingen bijna hetzelfde dus vraag ik me dan af wat er zo anders is in het gebruik van een Weber.
Ik heb nu zelf een BBQvat van Herman den Blijker, ook goede stevige kwaliteit, goed rooster, warmhoudplaatje en vast deksel, werkt ook prima om vlees in te roken. (moet alleen nog het naamplaatje eraf halen met een boor en dan nog een thermometer in het gat stoppen.)
OK, dat hebben die chinese dingen inderdaad niet of nauwelijks..quote:Op zondag 3 juli 2011 17:57 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Geëmailleerde onderdelen, waardoor het een soort oven wordt als je de deksel er op doet.
Maar dat is dus het enige voordeel en daar betaal je honderden euro's meer voor?quote:Op zondag 3 juli 2011 17:59 schreef SiGNe het volgende:
[..]
OK, dat hebben die chinese dingen inderdaad niet of nauwelijks..
Dat bbq vat doet dat ook een stuk beter, houdt de warmt goed vast met het deksel erop.
Hier hetzelfde Ik heb het lijstje weber spullen al klaar liggen. We zijn nu druk bezig met de tuin, incl afdakje om toch te kunnen blijven bbq-en als het regentquote:Op maandag 4 juli 2011 12:01 schreef M-arijnn het volgende:
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
De tip voor de aanschaf van een goede BBQ waar je eigenlijk alles op kan is de Weber 57cm. En neem het model met de aspot. Je kan hier zowel indirect (smoken) op BBQen als op grillen. En een 2ehandse van marktplaats is prima. Die dingen gaan niet kapot. Nieuw 300 euro 2e hands vaak voor rond de 150 euro.quote:Op maandag 4 juli 2011 12:01 schreef M-arijnn het volgende:
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
in combinatie met ui wel, meestal is het tonijn en ui (en zalm en spinazie(met parmazaan en pijnboompitten))quote:Op dinsdag 5 juli 2011 09:44 schreef koffiezwartsterk het volgende:
[..]
Ja gerookte zalm, lekker hoor! (toch niet zo vreemd?)
Webers zijn sowieso belachelijk duur in Nederland, ik heb mijn Smokey Joe gekocht voor $27.quote:Op maandag 4 juli 2011 13:05 schreef Schranseman het volgende:
[..]
De tip voor de aanschaf van een goede BBQ waar je eigenlijk alles op kan is de Weber 57cm. En neem het model met de aspot. Je kan hier zowel indirect (smoken) op BBQen als op grillen. En een 2ehandse van marktplaats is prima. Die dingen gaan niet kapot. Nieuw 300 euro 2e hands vaak voor rond de 150 euro.
Niet te regelen inderdaad maar voor een snelle BBQ is het wel erg makkelijk.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 22:59 schreef macferret het volgende:
LOL Lokki briketten, ik er ooit een demo meegegeven, stond de wind verkeerd, dacht dat ik dood ging, wat roken die dingen in het begin bij aansteken, daarna branden ze mooi constant, maar wel op hoge temperatuur, lastig te regelen.
en wat was het gezellig in Hoofddorp schransemans (die overigens in de jury zat)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel handig, maar je hebt er wel eens stuk of 10 nodig voor een 57 cm ?quote:Op dinsdag 5 juli 2011 22:16 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst een Lokkii briquet gebruikt om de BBQ te ontsteken, werkt wel ideaal zeg.
Je steekt het heel makkelijk aan en dan krijg je een soort vuurwerkshow te zien waarbij dat hele blok zichzelf aansteekt
15 minuten later kan je beginnen met braden, geweldig
[ afbeelding ]
2 of 3 denk ik, ze zijn redelijk groot, 10cm doorsnee ofzo, die lucifer op de foto is een grote lucifer.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 23:25 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Wel handig, maar je hebt er wel eens stuk of 10 nodig voor een 57 cm ?
Door die ventilatieschuifjes krijg je onwijze trek door je bbq en zijn je kolen eerder op. Die moet je alleen open zetten als je vol wil knallen (steakje dichtbranden oid), voor de rest kan je die dicht of halfopen laten.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 17:36 schreef mmascha het volgende:
[..]
Nou mijn kip blijkt toch goed geworden te zijn. Nieuwe poging als het windstil is.
Eet smakelijk golfer. Ik heb de Allerhande net uit en dat ziet er goed uit!
ik wil!quote:Op maandag 11 juli 2011 15:33 schreef Remco_h het volgende:
[ afbeelding ]
de asian ribs van de bbq pitboys
ze waren weer TE lekker... misschien t weekend maar weer maken... moet ik er een paar opsturen?quote:
nou als dat zou kunnen... of woon je toevallig in zuid- of noord holland? dan wil ik ze ook wel komen halenquote:Op maandag 11 juli 2011 15:44 schreef Remco_h het volgende:
[..]
ze waren weer TE lekker... misschien t weekend maar weer maken... moet ik er een paar opsturen?
En heb je dan wel een beetje gelijkmatige warmte ?quote:Op woensdag 6 juli 2011 00:21 schreef SiGNe het volgende:
[..]
2 of 3 denk ik, ze zijn redelijk groot, 10cm doorsnee ofzo, die lucifer op de foto is een grote lucifer.
Ze zeggen zelf op de verpakking 1 briket per 2 personen.
er exact tussen in.... post pakketje dusquote:Op maandag 11 juli 2011 15:45 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
nou als dat zou kunnen... of woon je toevallig in zuid- of noord holland? dan wil ik ze ook wel komen halen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |