abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 22:35:54 #1
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_87851047
Ik had hem volgemaakt, niet eens gezien dat ik de LaPo maakte. Nou, dan gaan we hier maar door hé.

Oh, en op pagina 2 van het vorige topic, wat een heerlijke worsten!

Topic deel 2:

BBQ TOPIC 2010 DEEL 2

LaPo:

quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 22:34 schreef Gtaboy107 het volgende:
Ik vind het altijd zo fijn als het avond is, en de barbecue staat aan. Altijd met een warme vest heerlijk eten. Helaas hebben we geen bbq, maar onze oom wel, gelukkig mogen we hem wel eens lenen. :D
pi_87859651
vanavond gaat de Weber weer aan.
Ik heb een hele runderhaas die er in zijn geheel op gaat tot een kerntemperatuurn van 54 graden, met een stuk appelhout die al in de wijn ligt.
3.5 kilo spareribs, en een boel sate. :9
pi_87859674
TVP!
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 12:21:34 #4
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87862855
Lekker spareribs. Ik ga morgen weer grillen. Voor de verandering een keer sate op de BGE mini
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_87863336
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 07:39 schreef Xlarge het volgende:
vanavond gaat de Weber weer aan.
Ik heb een hele runderhaas die er in zijn geheel op gaat tot een kerntemperatuurn van 54 graden, met een stuk appelhout die al in de wijn ligt.
3.5 kilo spareribs, en een boel sate. :9
:9~
voor hoeveel man maak je?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87946478
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 12:43 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

:9~
voor hoeveel man maak je?
Het was voor aardig wat man, alles was goed gegaan en alles was op :)
pi_89672923
Schop

Loopt een beetje slecht nu, het bbq topic, laat iedereen het afweten door een beetje kou en sneeuw ?
Schranseman en Macfterret ook ?

Bij mij staat hij ieder weekend nog aan.
Van de week krijg ik mijn nieuwe Performer geleverd, er was een online actie, met een beschermhoed gratis.

Ook heb ik weer 2 runderhazen bij de Makro gehaald, zowieso 1 voor de kerst.
Maar ik denk van het weekend 1 met rode wijnsaus.
pi_89674854
Wij hebben met sinterklaas nog gebbqed in de open haard. Ecobrasa's op de bodem, rostertje erboven met een poot die buiten de open haard staat. Ging top.
pi_89675774
Van de week 2 keer ge BBQ't. Lamssteak en eendenborst gefixt. Binnenkort even een groot stuk vlees BBQen, weet iemand waar je rookhout kan kopen in Nederland?
pi_89676840
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 14:16 schreef Vleyczejtur het volgende:
Van de week 2 keer ge BBQ't. Lamssteak en eendenborst gefixt. Binnenkort even een groot stuk vlees BBQen, weet iemand waar je rookhout kan kopen in Nederland?
Online kan je het veel krijgen, maar ook in veel kookwinkels.
Ik heb het zelfs nog bij de Intratuin zien liggen, wel een beetje weggemoffeld, gezien alles in de kerstsfeer is, maar het lag er nog wel.
pi_89680146
Heb jij misschien een goede BBQ webshop link?
  woensdag 8 december 2010 @ 22:02:52 #12
128548 pavv
The computer says NO
pi_89697754
op het bbqforum vind je wel wat links naar de diverse bbq winkels... en die verkopen rookhout snippers in veel soorten en smaken... http://www.bbqforum.nl/forum/

Hier van de week nog in de besneeuwde tuin een bovenbil van Lam (het stukje van de bout waar je lamsmedalions/biefstuk van kan snijden) met wat kersenhout gerookt en gegaard naar 50ºC..tegelijk met wat stukjes zalmfilet. Vervolgens de bovenbil nog even boven de kolen gegrild voor een korstje. Smullen maar!

Zaterdag weer een Ossenhaas in een doek op open vuur bereiden. Lomo al Trappo voor de Googlelaars ;)
  donderdag 9 december 2010 @ 08:18:47 #13
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_89707881
quote:
14s.gif Op woensdag 8 december 2010 13:00 schreef Xlarge het volgende:
Schop

Loopt een beetje slecht nu, het bbq topic, laat iedereen het afweten door een beetje kou en sneeuw ?
Schranseman en Macfterret ook ?

Hij staat niet meer elk weekend aan. November / december is voor mij nogal druk..... Heb wel wat geBBQed, maar was het vermelden niet waard. Voornamelijk biefstukken op de BGE Mini.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_89708000
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 22:02 schreef pavv het volgende:
op het bbqforum vind je wel wat links naar de diverse bbq winkels... en die verkopen rookhout snippers in veel soorten en smaken... http://www.bbqforum.nl/forum/

Zaterdag weer een Ossenhaas in een doek op open vuur bereiden. Lomo al Trappo voor de Googlelaars ;)
Pavv, klinkt leuk, nog nooit van gehoord eigenlijk, ik zit er nu even naar te googelen.
Wellicht dat ik een haas aankomende zaterdag zo probeer.
Maar is het de bedoeling dat je de doek natmaakt, met bier of wijn oid ?
Anders blijft er toch weinig van het doek over lijkt me, en wat voor soort doek gebruik je dan ?
pi_89714549
Trouwens, heeft 1 van jullie wel eens een heel lam of varken "geBBQt"? Ik heb al wel op internet gezien hoe je (een varken) dit kan doen, maar dan heb je een hele grote smoker hebben, die heb ik dus niet. Heeft iemand ervaring met een varken of lam van het spit?
pi_89715818
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 12:39 schreef Vleyczejtur het volgende:
Trouwens, heeft 1 van jullie wel eens een heel lam of varken "geBBQt"? Ik heb al wel op internet gezien hoe je (een varken) dit kan doen, maar dan heb je een hele grote smoker hebben, die heb ik dus niet. Heeft iemand ervaring met een varken of lam van het spit?
Ik ben wel eens op een feestje geweest waar ze dat met een varken aan het spit deden. Op een zelfgemaakte bbq. Het spit werd dan gedraait met een ketting en een motortje. Maar daar waren dan ook 4 slagers die daarna het varken onder handen namen om het in stukkken te snijden. Het varken was natuurlijk al helemaal ontdaan van alles wat je niet kan eten, behalve zijn kop.
pi_89717328
Het voorbereiden (organen ed. verwijderen) en het dier achteraf in stukken snijden moet wel gaan lukken denk ik. Ik heb alleen geen idee hoelang zoiets duurt aan het spit en hoe je dit het beste kunt doen.
pi_89719873
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 13:55 schreef Vleyczejtur het volgende:
Het voorbereiden (organen ed. verwijderen) en het dier achteraf in stukken snijden moet wel gaan lukken denk ik. Ik heb alleen geen idee hoelang zoiets duurt aan het spit en hoe je dit het beste kunt doen.
Google hier eens op zou ik zeggen.
whole hog bbq
pi_89724532
goeie schop van dit topic :9

wij gaan met oud en nieuw barbecueën! *O*

Iemand nog een idee voor 'typisch winterse' barbecue gerechten? :9
Ja doei.
pi_89725495
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 16:27 schreef motorbloempje het volgende:
goeie schop van dit topic :9

wij gaan met oud en nieuw barbecueën! *O*

Iemand nog een idee voor 'typisch winterse' barbecue gerechten? :9
wat denk je van wat Texas chili, samen met wat spare ribs.
lekker zo met de kou

pi_89725669
Spare ribs komen er zeker :9 met honing-ketjap-marinade

die chili is niet echt mijn ding vrees ik.. :@
Ja doei.
pi_89726205
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 16:55 schreef motorbloempje het volgende:
Spare ribs komen er zeker :9 met honing-ketjap-marinade

die chili is niet echt mijn ding vrees ik.. :@
Dat kan , ik vind chili erg lekker bij spareribs, vooral met kou, maar dat is persoonlijk.
Vergeet niet lekker veel mosterd te gebruiken bij de honing ketjap marinade :)
pi_89726278
In mijn honing-ketjap marinade gaat geen mosterd :P
Ja doei.
  donderdag 9 december 2010 @ 20:56:46 #24
128548 pavv
The computer says NO
pi_89735993
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 08:31 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Pavv, klinkt leuk, nog nooit van gehoord eigenlijk, ik zit er nu even naar te googelen.
Wellicht dat ik een haas aankomende zaterdag zo probeer.
Maar is het de bedoeling dat je de doek natmaakt, met bier of wijn oid ?
Anders blijft er toch weinig van het doek over lijkt me, en wat voor soort doek gebruik je dan ?
De doek blijft droog (of evt als je wilt kun je er nog sterke drank overheen gieten...meer vlammen!) en vergaat in het vuur... de zoutlaag in de doek verandert in een zoutkorst....

lees er anders hier meer over... staan nog meer tips... Dit was een wat klein haasje, later ben ik grotere gaan bereiden. Dat gaat ook prima alleen wordt de bereidingstijd uiteraard langer met een dikkere haas.
  zondag 12 december 2010 @ 07:58:55 #25
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_89825213
hier weer eens wat foto's
Pork chops



kip a la `adam Perry Lang


hamurgers in bladerdeeg (beef wellington maar dan anders!)



perzik


creme brulee



soufflee gevuld met stoofpeertjes en gele room


baked alaska van de bbq

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')