abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_87806353
Beste klussers,

Ik zoek tips om mijn vastgelopen deurslot open te krijgen.

Mijn achterdeur zit dicht en op slot. Het cilinderslot kan ik niet meer helemaal ronddraaien. Als ik hem van slot wil halen, kan de sleutel niet verder dan drie-kwart en kan dan niet verder. Het mechaniek zit daar muurvast. De deur kan niet meer open.

Het lijkt er op alsof de cilinder op zich wel verder zou willen draaien, maar dat er elders in het mechaniek van het slot iets geblokkeerd is geraakt.

Er zitten pennen in de deur, dus de scharnieren eruit halen heeft geen zin. Ik zal het slot er uit moeten boren of de 'lip' moeten afzagen ofzo. Dat laatste is niet zo handig, want er zit vrijwel geen kier tussen deur en deurpost en er zit overal ijzer beslag.

Als ik de cilinder er uit boor (kan dat eigenlijk wel?) , ben ik misschien nog steeds niet geholpen, als er iets anders in het slot geblokkeerd is geraakt.

Iemand een idee?
pi_87806901
Iets van kruipolie of wd40 er al ingespoten?
pi_87807552
Hmmm, ik kan het proberen, maar heb niet het idee dat dat het is. De deur ging altijd normaal en nu vanavond is-ie ineens geblokkeerd. Ik heb het idee dat er iets in het mechaniek of het slot verschoven is ofzo.
pi_87807866
Ha, ik heb hem weer open. Ik heb een paar flinke tikken met de hamer op het slot gegeven. Blijkbaar is het daardoor weer in de goede stand geschoten. En kon ik de deur weer openmaken.

Waarschijnlijk had je dus gelijk dat er toch iets aan de smering moet gebeuren. Hoe kun je het mechaniek binnen in het slot smeren? Kruipolie erin spuiten?
pi_87808726
gewoon er in spuiten, ook aan de zijkant bij de sluiting (sluiting inspuiten en dan de sleutel een goed aantal keren omdraaien gewoon met de deur open, open dicht x20 verdeelt het spul wel. overtollig met een doekje weghalen en klaar.
pi_87812241
Thx voor je hulp!
pi_87815789
tja, je staat er verbaast van hoe een klein oppervlak al een wrijving kan veroorzaken (helemaal met een sleutel, waarmee je niet echt kracht kan zetten) ;)
pi_87815878
In het slot doe je het beter met grafiet, er langs kan wel met wat olie.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')