abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 13 oktober 2010 @ 18:29:11 #1
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_87504068
Kefir (melkkefir; afkomstig van het Turkse woord köpürmek = schuimen) is een dikvloeibare, koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank, die oorspronkelijk afkomstig is uit de Kaukasus en Tibet.

Het wordt gemaakt met een mengsel van verschillende melkzuurbacteriën en gisten. De lichtzure en frisse smaak lijkt op die van drinkyoghurt. Aan kefir worden diverse gezondheidsbevorderende effecten toegeschreven.

Inhoudsstoffen van melkkefir
Micro-organismen: melkzuurbacteriën, gisten
Gistingsproducten: koolzuur, ethanol (alcohol)
Voedingsstoffen: eiwit uit melk, polysacharide
Vitaminen of pro-vitaminen: vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12, vitamine D, foliumzuur, nicotinezuur
Mineralen: calcium, ijzer, jodium

Hoewel bij de fermentatie de melksuiker grotendeels omgezet wordt in melkzuur is melkkefir niet geschikt voor mensen die een lactose-intolerantie hebben, omdat nog steeds zo'n 20 tot 50% van de lactose in de kefir aanwezig is.

Bron: Wikipedia.org

Meer informatie:
Melkkefir.nl
Kefir op Food-info.net
Informatieve kefir website (EN).
Food science central - Kefir, a complex probiotic (EN)

Zijn er meer liefhebbers van Kefir op Fok? Ik maak het iedere dag en vind het nog steeds een smakelijke en verfrissende zuiveldrank. :)

Ik zat overigens te twijfelen tussen CUL en LIF, wegens de gezondheidsbevorderende effecten.
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
pi_87504292
Doe eens jouw recept plaatsen aub :)

Drink over het algemeen nooit zomaar melk, maar ben wel benieuwd.

edit: zie in de links ook recepten overigens, even doorlezen
  woensdag 13 oktober 2010 @ 18:37:39 #3
183230 MiVer
a.b.s.mp3.dance
pi_87504352
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 18:29 schreef L-ascorbinezuur het volgende:

.......
Ik maak het iedere dag .......
.......

Als vega ben ik liefhebber van nagenoeg alle zuivel. Maar het maken laat ik aan anderen over.
Je vertelt niets over hoe je het maakt.

Groetjes aan je wormenbak :D
Multiversum, ego's, erwten....haha....erwten zijn voedzaam!
  woensdag 13 oktober 2010 @ 18:40:10 #4
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_87504413
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 18:35 schreef boyv het volgende:
Doe eens jouw recept plaatsen aub :)

Drink over het algemeen nooit zomaar melk, maar ben wel benieuwd.
Ik drink de kefirdrank gewoon puur.

Je maakt de drank door de kefir (= cultuur van melkzuurbacteriën en gisten) in een weckpot met melk te doen. Deze laat je dan 24 à 48 uur gisten op een donkere plaats.

Vervolgens zeef je de inhoud van de weckpot. Je houdt dan de kefirkorrels en drank over. Met de kefirkorrels kun je weer opnieuw kefirdrank gaan maken. Dit kan in principe gewoon eindeloos doorgaan.
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
  woensdag 13 oktober 2010 @ 18:41:57 #5
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_87504467
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 18:35 schreef boyv het volgende:
Doe eens jouw recept plaatsen aub :)

Drink over het algemeen nooit zomaar melk, maar ben wel benieuwd.

edit: zie in de links ook recepten overigens, even doorlezen
De websites kunnen het waarschijnlijk beter uitleggen dan ik. :D
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
  woensdag 13 oktober 2010 @ 18:48:04 #6
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_87504654
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 18:37 schreef MiVer het volgende:

[..]

Als vega ben ik liefhebber van nagenoeg alle zuivel. Maar het maken laat ik aan anderen over.
Je vertelt niets over hoe je het maakt.

Groetjes aan je wormenbak :D
Ik verwijs je graag door naar de post hierboven en de websites uit de OP. :D

Wormenbak met compostwormen is helaas niet meer doorgegaan. ;(
Wel ga ik binnenkort meelwormen kweken. :9
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
  woensdag 13 oktober 2010 @ 19:12:18 #7
183230 MiVer
a.b.s.mp3.dance
pi_87505525
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 18:48 schreef L-ascorbinezuur het volgende:

[..]
Wel ga ik binnenkort meelwormen kweken. :9
fijnproever ^O^
Multiversum, ego's, erwten....haha....erwten zijn voedzaam!
  donderdag 14 oktober 2010 @ 02:29:43 #8
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_87521566
Brrr ziet er wel goor uit zeg die korrels die boven drijven.
Door de gedachte alleen al zou ik het niet kunnen drinken.
Rayen 2½ jaar!
  donderdag 14 oktober 2010 @ 09:30:40 #9
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_87523900
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 02:29 schreef TimeJumper het volgende:
Brrr ziet er wel goor uit zeg die korrels die boven drijven.
Door de gedachte alleen al zou ik het niet kunnen drinken.
Het zijn gewoon witte korrels bestaande uit miljoenen bacteriën (o.a. L. acidophilus) en gisten.

Dat is toch niet goor? Je maag zit ook vol met bacteriën.
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
  donderdag 14 oktober 2010 @ 12:08:17 #10
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_87528261
Stormlooptopic! :') ;(
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
  donderdag 14 oktober 2010 @ 13:07:37 #11
270727 Marouska
DON"T PANIC!!!!
pi_87530120
zelf kefir maken. O+

Ik had geen korrels, maar gewoon een goedje dat je de eerste keer met melk moest mengen. En dan elke keer een beetje opzij zetten, een paar lepels ongeveer, en nieuwe van maken. Mee gestopt toen ik onlangs ging verhuizen. Heb nog wel wat kefir ingevroren, binnenkort maar eens kijken of de boel na ontdooiing weer 'werkt'
"Frei sein, high sein, ein bisschen Terror must dabei sein..."
  donderdag 14 oktober 2010 @ 13:11:28 #12
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_87530252
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 13:07 schreef Marouska het volgende:
zelf kefir maken. O+

Ik had geen korrels, maar gewoon een goedje dat je de eerste keer met melk moest mengen. En dan elke keer een beetje opzij zetten, een paar lepels ongeveer, en nieuwe van maken. Mee gestopt toen ik onlangs ging verhuizen. Heb nog wel wat kefir ingevroren, binnenkort maar eens kijken of de boel na ontdooiing weer 'werkt'
Als het niet werkt, heb ik nog wel wat over voor je. :)
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
  donderdag 14 oktober 2010 @ 13:13:13 #13
270727 Marouska
DON"T PANIC!!!!
pi_87530318
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 13:11 schreef L-ascorbinezuur het volgende:

[..]

Als het niet werkt, heb ik nog wel wat over voor je. :)
Lief van je. :)

Ik vermoed eigenlijk dat 't gewoon werkt. Binnenkort maar eens uitvogelen, überhaupt heel interessant.
"Frei sein, high sein, ein bisschen Terror must dabei sein..."
pi_87566436
Ik ga het morgen of misschien straks al ook proberen. Laat het wel horen als ik het overleef
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 16:06:49 #15
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_87607624
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 12:15 schreef boyv het volgende:
Ik ga het morgen of misschien straks al ook proberen. Laat het wel horen als ik het overleef [ afbeelding ]
Tof. :D

Je hebt al kefirkorrels?
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')