Nee hoor, van dat kleine grut mag je zelf slachten, mits het vakkundig gebeurt. Grotere beesten zoals varkens, schapen, koeien en nijlpaarden zijn een ander verhaal.quote:Op zaterdag 9 oktober 2010 23:26 schreef Lod het volgende:
Volgens mij is het overigens in Nederland verboden om zelf te slachten. Niet dat Ik er mee zit verder, maar dit topic kan tegen je gebruikt worden :p
Hoe is het met je kippenkatje?quote:Op zondag 10 oktober 2010 11:05 schreef Mirjam het volgende:
heftig
maar ik ben erg benieuwd hoe de kippen smaken, en of je erg het verschil proeft!
m'n wattes?quote:Op zondag 10 oktober 2010 11:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe is het met je kippenkatje?
Hij is in de war met iemand anders. DIe een katje heeft in haar kippenren.quote:
sorry, het was Bloodymary die een kat had die dacht dat ze een kip was, my badquote:
Ik heb ook wel eens een paar kippen geslacht maar ik heb een andere werkwijze, ik laat ze iemand op het hakblok leggen en de nek strekken, daarna een flinke klap met de hakbijl en de kop is er meestal in één keer af.quote:Op zondag 10 oktober 2010 07:55 schreef sigme het volgende:
Mooi topic!
Lijkt erg op mijn werkwijze .
Paar vraagjes: wat voor mes gebruik je voor het kopafsnijden? Ik heb een (groot gekarteld) broodmes gebruikt, zo te zien heb jij een klein keukenmes?
En je klemt haan tussen de knieen, nek straktrekken? Ik had de haan opgehangen, poten door een stropje. Ik denk dat ik daardoor minder goed de nek strak kon trekken dan in jouw opstelling.
Je slaat de haan niet eerst bewusteloos zo te zien. Dat doe ik wel.
De veren losser maken doe ik gewoonlijk ook wat anders, grote pan heet water en daar het beest in onderdompelen.
Onze haantjes zijn nog lang niet zo groot. Ik zag ze vanochtend wel de eerste vechtbewegingen maken..
Wat ik dus doe Als je een beetje geoefend bent hoef je maar 1 keer te slaan.quote:Op zondag 10 oktober 2010 11:31 schreef Noek het volgende:
Is een bijl dan niet beter, of zeg ik nu hele domme dingen? Het lijkt me dat je met zo'n mesje echt moet snijden en dat duurt even. Een bijl lijkt me meer 1,2, hatzee.
Hoeveel duimen van je assistenten heeft dat gekost?quote:Op zondag 10 oktober 2010 11:33 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wat ik dus doe Als je een beetje geoefend bent hoef je maar 1 keer te slaan.
Een geen zuigkipjes? Die nog zo lief bij moeder aan de borst drinken?quote:Op zondag 10 oktober 2010 01:12 schreef NoCigar het volgende:
Ik heb zelf nog nooit een zoogdier doodgemaakt
Geen Ik doe het wel met zo'n handbijltje hoor, niet grote kloofbijl oidquote:Op zondag 10 oktober 2010 11:47 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hoeveel duimen van je assistenten heeft dat gekost?
Meestal..quote:Op zondag 10 oktober 2010 11:21 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik heb ook wel eens een paar kippen geslacht maar ik heb een andere werkwijze, ik laat ze iemand op het hakblok leggen en de nek strekken, daarna een flinke klap met de hakbijl en de kop is er meestal in één keer af.
Oh ja, stom. Had het niet gelezen, sorry. Ik reageerde op de OP.quote:Op zondag 10 oktober 2010 11:33 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wat ik dus doe Als je een beetje geoefend bent hoef je maar 1 keer te slaan.
Kan ik uren naar kijken .quote:Op zondag 10 oktober 2010 11:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Een geen zuigkipjes? Die nog zo lief bij moeder aan de borst drinken?
Jep, mais en boekweit, lokaal verbouwd, plus was ze zelf in de weilanden vinden (gras bijvoorbeeld)quote:Op zondag 10 oktober 2010 14:22 schreef ASSpirine het volgende:
Heeft de Bresse kip ook niet een typische voer nodig dat in Frankrijk wordt gebruikt voor zijn smaak?
Of is zijn structuur/smaak eigen aan de soort kip?
Heb werkelijk geen idee
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De hanen zijn inderdaad niet bewusteloos maar het gaat zo snel dat ze er echt niets van merken. Om ze met één klap knock out te slaan brengt waarschijnlijk net zoveel stress met zich mee als de methode die we nu gebruiken. Het is echt letterlijk binnen twee tellen gebeurd, als je met je ogen knippert mis je het al.
@ Noek: de bijl-methode vraagt om een hele scherpe bijl, een hakblok en twee vrijwilligers, eentje om vast te houden (met gevaar voor eigen vingers) en eentje om te hakken. De methode die wij gebruiken is heel erg snel, er wordt niet gezaagd of zo voor de nek door is, het mes is belachelijk scherp (wordt elke keer vers geslepen) en het is in twee seconden gebeurd door één persoon.
@ ASSprine: ja, echte poule de Bresse (is een beschermde term ook, net als bv champagne) uit de omgeving van Bresse krijgen wel ander voer, met melk geloof ik ook nog. En als ze geslacht zijn worden ze nog in linnen gedrenkt in melk gewikkeld. Het schijnt dat ze daar nog zachter van worden. Maar goed, zo ver gaan we dan weer niet. Ze lopen gewoon lekker rond, krijgen gemengd graan als voer (geen opfokvoer of legkorrel oid) en restjes groenten/brood/pasta/rijst. En verder wat ze zelf kunnen vinden en vangen.
Maar goed, vanavond de smaaktest! Straks worden ze gekruid en ze gaan denk ik rond een uur of 5 de oven in. En daarna opeten! We eten vanavond een klassieke combi, verder niets speciaals: kip, patat en appelmoes Met eigen kip, versgebakken patat en zelfgekookte appelmoes van zelfgeplukte goudreinetten. Oh, en zelfgemaakte stoofpeertjes en sla hebben we ook nog. Back to basic, maar wel heel lekker Nou maar hopen dat de kip ook goed bevalt."If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
Zeker weten dat dat geen kapoenen zijn?quote:Op zondag 10 oktober 2010 17:31 schreef golfer het volgende:
Overigens zijn jouw haantjes wel aan de magere kant.
Ik lees net op internet dat de echte Bresse kippen een slachtgewicht hebben van 2,25 tot 2,75 kg voor de hanen
We hebben er zelfs twee, dit is de grote, rechts ervan zit nog een kleintje (ideaal voor afbakbroodjes, croissantjes, etc.). En het fornuis zelf heeft maarliefst zes pitten en een fry top, echt ideaal!quote:
Ah zo, bedankt voor het antwoord. 2 seconden is idd snel.quote:Op zondag 10 oktober 2010 14:48 schreef Miss_Isis het volgende:
@ Noek: de bijl-methode vraagt om een hele scherpe bijl, een hakblok en twee vrijwilligers, eentje om vast te houden (met gevaar voor eigen vingers) en eentje om te hakken. De methode die wij gebruiken is heel erg snel, er wordt niet gezaagd of zo voor de nek door is, het mes is belachelijk scherp (wordt elke keer vers geslepen) en het is in twee seconden gebeurd door één persoon.
Het gaat echt heel snel, bij de eerste was ik zelfs bijna te laat met een foto nemen omdat het al gebeurd was voor ik kon klikken. En nee, we laten ze niet lopen zonder kop, daar krijg je zo'n knoeiboel van met bloed enzo Ze bewegen nog wel vrij heftig als de kop er al af is en ze kunnen dan ook nog rennen, maar dat doen we dus niet. Ik heb het trouwens wel een keer gezien toen ik klein was, toen liet mijn vader de kip los direct nadat de kop eraf was zodat ik kon zien wat er gebeurde.quote:Op zondag 10 oktober 2010 18:38 schreef Noek het volgende:
[..]
Ah zo, bedankt voor het antwoord. 2 seconden is idd snel.
Laten jullie ze ook lopen zonder kop? Of is dat een fabel?
Ze zien er iig blij uit zo met de handjes in de lucht. Hopelijk smaken ze lekker! Hebben jullie nog meer beesten die jullie slachten of laten slachten?
quote:Op zondag 10 oktober 2010 18:58 schreef Miss_Isis het volgende:
.
Halal (links) en Koosjer (rechts):
[ afbeelding ]
Bedankt De kippen zijn gekruid met (en ik denk dat dit vloeken in de CUL-kerk is ) kant-en-klare kipkruiden, knoflook en limoenrasp gemengd met roomboter, dit is onder hun vel op de borst gesmeerd. Aan de buitenkant zijn dezelfde kruiden gebruikt maar dan gemengd met olijfolie, hier zijn ze mee ingekwast. Oh, en het limoentje dat gebruikt is voor de rasp heb ik in vieren gesneden en daar hebben ze allemaal een partje van in hun gat Geen culinair hoogstandje dus, maar wel erg lekkerquote:Op zondag 10 oktober 2010 18:30 schreef Vandaag... het volgende:
Leuk topic! Wat zit er op/in aan kruiden?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |