abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 4 november 2010 @ 21:45:14 #176
159761 Arn0
Abbey Road
pi_88343450
quote:
Op donderdag 4 november 2010 21:39 schreef nomar83 het volgende:

[..]



Ik vind ook dat er veel nutteloze verzamelaars bestaan (Power to the People anyone?), maar bij deze twee albums ligt dat toch anders. Generaties hebben kennis gemaakt met the Beatles in de jaren '70 en '80 door ze. In mijn ogen zijn het historische albums die in de discografie van the Beatles horen.
Ik vind een verzamelaar prima om kennis met een band te maken, maar daarna verliest elke verzamelaar zijn nut imo. En ik vind het zeker geen must om te hebben..
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_88350656
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 21:39 schreef nomar83 het volgende:

[..]



Ik vind ook dat er veel nutteloze verzamelaars bestaan (Power to the People anyone?), maar bij deze twee albums ligt dat toch anders. Generaties hebben kennis gemaakt met the Beatles in de jaren '70 en '80 door ze. In mijn ogen zijn het historische albums die in de discografie van the Beatles horen.
Pure nostalgische/historische waarde inderdaad, in dit geval gericht op de kerstmarkt. Ook de reden dat het de originele sequentie heeft, en ze d'r geen extra tracks aan hebben toegevoegd. 63 minuten op een dubbel-CD is een beetje karig. Zou mooi zijn als ze "1" (31 miljoen exemplaren wereldwijd) stilletjes zouden bevrijden van de verschrikkelijke mastering uit 2000.
pi_88366876
quote:
1s.gif Op woensdag 13 oktober 2010 21:07 schreef Aisumasen het volgende:
[..] Maar het is niet de eerste keer dat ze elkaar ontwijken, wat ik kan begrijpen.
Publiekelijk dan, blijkbaar. Uit de Telegraph van vandaag: "Of Paul McCartney he [Sean Lennon] says, 'Im just so excited when Im around him. Its like when you see a white buffalo and you just hold your breath youre just hoping that its not going to end. Because, he adds quietly, 'its the closest I can come to hanging out with my dad. Every second Ive ever spent with Paul has been really meaningful to me. He was my dads best mate for a long time. And my dad didnt have many friends, you know?'"
pi_88407879
Kwam toevallig het interview tegen wat Radio 2 (zegt al genoeg eigenlijk) had met Paul McCartney voor aanvang van zijn optreden in het Gelredome vorig jaar. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo'n kansloos interview gehoord heb, Larry King is d'r niets bij. Wat moest McCartney wel niet denken, man...

http://download.omroep.nl(...)t_paul_mccartney.mp3
  zaterdag 6 november 2010 @ 18:59:48 #180
159761 Arn0
Abbey Road
pi_88408786
Kudo's voor Webfreak :P

quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 11:12 schreef webfreak het volgende:
Waarom staat er boven die kaartjes nou weer "Radio 2 presenteert". ;(
Betekent dit dat F. Spits weer een slecht interview gaat houden? ;(
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_88432154
Vanavond begint McCartney aan het nieuwe deel van z'n Up & Coming tournee. Je zou denken dat hij weer wat solo-nummers ter promotie van de aankomende 'Archive Releases' zal toevoegen. De vorige keer werden "Let 'Em In", "Every Night", "Letting Go", "Venus And Mars / Rock Show" en "Nineteen Hundred and Eighty-Five" toegevoegd, allemaal van albums die een 'Archive Release' gaan krijgen of hebben gekregen. Alleen niets van McCartney II, dus dan zal-ie wel "Bogey Music" live doen vanavond ;). Hij heeft in het verleden 9 songs van "Venus & Mars" live gedaan, maar de beste nog nooit, dus "Love In Song" zou mooi zijn.

Maar meer plausibel is eigenlijk dat-ie nog wel een "Band On The Run" nummer toevoegt. Blijft alleen weinig over, dus hopelijk "Bluebird", zoals in 1976? ;)

Hij speelt vanavond in Brazilië, waar het heuze Macca-mania is.
pi_88441944
Speak of the devil, vanaf 05:30... ;) ^O^


En ook leuk om "Hot As Sun" weer eens te horen tijdens een soundcheck, vanaf 02:00:

  zondag 7 november 2010 @ 20:14:28 #183
159761 Arn0
Abbey Road
pi_88444769
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_88445658
quote:
Helaas niets nieuws, gewoon te horen aan het eind van de bekende RKO Radio tape...


Bij het lezen van de kop dacht ik even dat de daadwerkelijk laatste audio-opname, namelijk de "Walking On Thin Ice"-sessie, zou zijn opgedoken. Lennon zei die avond: "Dont tell Yoko this, but", en wat hij Jack Douglas daarna toevertrouwde neemt Douglas mee in zijn graf, aangezien hij de dag na zijn moord de 'hidden mike'-tape van dat moment naar eigen zeggen heeft vernietigt. Goed voor de mythe.
  zondag 7 november 2010 @ 20:32:34 #185
159761 Arn0
Abbey Road
pi_88445779
He, jammer. Excuses :P Ik heb die tape wel eens beluisterd maar kon me dit niet herinneren. Ik las overigens ook dat we binnenkort een heel aantal uren audio van het Playboy interview kunnen beluisteren, maar dan allemaal verzameld ipv verspreid over verschillende releases. Daar ben ik wel benieuwd naar.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_88448320
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 20:32 schreef Arn0 het volgende:
He, jammer. Excuses :P Ik heb die tape wel eens beluisterd maar kon me dit niet herinneren. Ik las overigens ook dat we binnenkort een heel aantal uren audio van het Playboy interview kunnen beluisteren, maar dan allemaal verzameld ipv verspreid over verschillende releases. Daar ben ik wel benieuwd naar.
Eén van zijn meer interessantere interview-series uit die tijd, omdat z'n PR-machine niet op volle toeren draait, aangezien het om een geschreven medium ging en de audio-opnames enkel voor dictatie-doeleinden waren, waardoor hij wat meer open en niet de hele tijd zo irritant zelfbewust overkomt. Zo komt het op mij over tenminste. Ook interessant is dat veel stukken Lennon solo zijn, zonder steeds 'verhelderende' verklaringen van Yoko erdoorheen. En heel veel van de Beatles research komt uit die interviews, want Lennon spreekt over het schrijven van vele Beatles-songs. Iets wat we dan weer te danken hebben aan het feit dat Playboy een exclusief interview met Lennon dacht te hebben, terwijl na de 10de interview-dag een "exclusief interview" met Newsweek op de schappen lag. Als goedmakertje beloofde Lennon Playboy vele exclusieve (dit keer echt) details over Beatles-songs te gunnen.

Vind het ook wel grappig hoe Lennon in die tijd zo veel mogelijk probeerde over te komen alsof hij de 4 jaar daarvoor niets van de muziekindustrie gevolgd had, maar ondertussen wel dondersgoed weet wie welk Beatles-zinnetje waarvoor heeft gebruikt. Een splinter uit zijn "I've Got A Feeling"-brug door ELO in "All Over The World" en Rod Stewart's "The Killing Of Georgie (Part II)" is een regelrechte kopie van "Don't Let Me Down", zo merkte hij op. Ook fijn hoe hij zegt dat als McCartney z'n best doet, hij hele behoorlijke teksten kan schrijven. (Ben even vergeten of hij doelde op z'n solo-werk, dacht van wel.)

De officiële LP "Heart Play" bevat een gedeelte van deze interviews. Kan me alleen niet voorstellen dat alle opnames uit de sessies zijn opgenomen/nog bestaan, want David Sheff heeft Lennon meer dan 30 uur geïnterviewd op verschillende plekken.
pi_88458406
Een door een fansite geposte foto van een gedeelte van de setlist lijkt er op te wijzen dat de eerste helft van de setlist voor vanavond geen enkele verandering heeft ten opzichte van de gebruikelijke setlist 'B'. En laat nu net die tweede helft al jaren muurvast zijn...

edit: Hij heeft in ieder geval net het podium betreden met de nog altijd monsterlijke opener "Venus And Mars", "Rock Show" en "Jet". Natuurlijk volgde "All My Loving".

[ Bericht 24% gewijzigd door Aisumasen op 08-11-2010 00:22:46 ]
pi_88463329
Rehearsel van zaterdag volgens Steve Marinucci

Electric Guitar: (missing info)
Bass Guitar: (incomplete info)
-All my Loving
-Flaming Pie
Grand Piano:
-Don't Let The Sun Catch You Crying
-C Moon :)
-I Want To (Come Home)
-Nineteen Hundred and Eighty Five
-Nineteen Hundred and Eighty Five (fast version-fragment only)
Acoustic Guitar:
-It's So Easy
-It's So Easy (reprise-fragment only)
-I've Just Seen A Face
-Every Night
-Calico Skies
-Guitar Riffs
-And I Love Her
Acoustic Guitar #2:
-Bluebird :)
-Bluebird (practicing)
-Yesterday
-Hot As Sun

Ik zie mogelijkheden voor de komende shows om wat kleine aanpassingen te doen in de setlist, maar gisteravond nog niet (als dit een echte lijst is, ik spreek geen portugees :P )

Venus And Mars Rockshow
Jet
All My Loving
Letting Go
Drive My Car
Highway
Let Me Roll It
Long And Winding Road
1985
Let Me In
My Love
IVe Just Seen A Face
And I Love Her
Blackbird
Here Today
Dance Tonight
Mrs Vanderbilt
Eleanor Rigby
Something
Sing The Changes
Band On The Run
Obla Di Obla Da
Back In The Ussr
Ive Got Feeling
Paperback Writter
A Day In The Life
Let It Be
Live And Let Die
Hey Jude

Day Tripper
Lady Madonna
Get Back

Yesterday
Helter Skelter
Sgt Pepper
pi_88486409
Hm ja, te verwachten, maar wel jammer :P. Zelfs de soundcheck-setlist zit muurvast, met de eeuwige "C Moon" waar we maar niet vanaf komen. Doordat ze "Bluebird" hebben geoefend, maar niet live willen spelen, zou je bijna gaan denken dat ze nog iets bijzonders gaan doen met de "Band On The Run"-nummers.
  maandag 8 november 2010 @ 20:50:11 #191
159761 Arn0
Abbey Road
pi_88488609
Ze gaan gewoon Band on the Run een avond integraal spelen.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_88490827
quote:
6s.gif Op maandag 8 november 2010 20:50 schreef Arn0 het volgende:
Ze gaan gewoon Band on the Run een avond integraal spelen.
Waar ik vanzelfsprekend aan dacht, maar waarover McCartney meerdere malen (en nog recent) heeft aangegeven dat hij daar geen heil in ziet.

Zou wel crap zijn dat als McCartney eens een keertje een live-uitstapje maakt, het nét dat album is waarvan hij de helft al 20 jaar in z'n setlist heeft, en die paar songs die hij op dit moment niet speelt zwaar ondermaats zijn :'). Zie het niet gebeuren zonder (de in deze campagne totaal genegeerde) Denny Laine, niet onbelangrijk voor deze plaat.
pi_88496651
Hoe hoog schat je de kansen in dat Paul binnen enkele jaren het Europese vasteland nog opzoekt, Aisu?
pi_88500705
Heel groot, hij heeft sinds de Europese tournees in 2003/2004 geen volwaardige Zuid-Europese of Scandinavische tournee gedaan. Sterker nog, helemaal géén optredens in die hoek. En ook niet eens een Engelse tournee. Al kun je als je kijkt naar de reikwijdte van de recente optredens wel stellen dat de UK in juni dit jaar wel een volwaardige tournee gehad heeft.

McCartney zal zonder twijfel in hetzelfde tempo blijven optreden als hoe hij dat sinds vorig jaar doet. Hij heeft zelf ook meerdere malen aangegeven het heel fijn te vinden om op korte termijn een paar optredens te plannen, verspreid over een paar weken, gepland rond de vakanties van z'n dochtertje. Daarom had ik eigenlijk nog wel optredens in december verwacht, maar het zal daar nu vast te laat voor zijn. Al weet je het nooit, uitverkopen doet hij daar toch wel.

Hij zal vast eerst wel weer teruggaan naar Amerika, naar plekken die hij in 2009/2010 niet heeft aangedaan en waar hij al sinds 2005 niet meer geweest is. Ze hebben wel 5 jaar moeten wachten! Wel 5 jaar! De laatste keer dat hij in Australië stond was 1993.
pi_88504314
Even op een rijtje:

1. Band On The Run (standaard in setlist)
2. Jet (standaard in setlist)
3. Bluebird (deze week in soundcheck gedaan :) binnenkort in de setlist? )
4. Mrs Vandebilt (standaard in setlist)
5. Let Me Roll It (standaard in setlist)
6. Mamunia
7. No Words (komt Denny Laine even langs? VERASSING!!! ^O^ zou leuk zijn )
8. Picasso's Last Words (Drink To Me)
9. Nineteen Hundred And Eighty Five (standaard in setlist)
+ Helen Wheels

Nog 3-4 nummers extra oefenen en ze zijn zo klaar voor een integrale uitvoering........ :P

Ik denk trouwens dat dat er niet van gaat komen. Dat heeft hij zelf vaak genoeg gezegd. Als hij dat al gedaan zou hebben, dan had hij dat wel gedaan rondom het hele mediacircus van de re-re-re-re-release van Band On The Run. Ik denk dat hij bluebird nog toevoegd ergens in de komende 4 shows en daar blijft het dan bij voor BOTR.

Laten we hopen dat Paul binnenkort weer naar het Europese vaste land komt. ;)
pi_88536710
Niet écht nieuws, zelfs het ballet-project heeft hij al eerder genoemd, maar toch:

quote:
[..] "You know, I'm always involved in new projects...I've been working on songs for a new studio album that I plan to record next year. We're also taking care of the remastering of my back catalog. You see, I'm always busy. At the same time, we're also preparing a musical piece for ballet that sounds really interesting, which is unlike everything I'd done before" [..]

http://www.clarin.com/esp(...)ira_0_368963252.html
pi_88538760
Ben wel benieuwd naar dat studio album van hem
pi_88539705
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 23:14 schreef blckbb het volgende:
Ben wel benieuwd naar dat studio album van hem
Als hij de lijn "Flaming Pie" / "Driving Rain" en vooral "Chaos And Creation" (incl. B-kanten) / "Memory Almost Full" doorzet hebben we iets om naar uit te kijken!
pi_88556541
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 23:33 schreef Aisumasen het volgende:

[..]


Als hij de lijn "Flaming Pie" / "Driving Rain" en vooral "Chaos And Creation" (incl. B-kanten) / "Memory Almost Full" doorzet hebben we iets om naar uit te kijken!
Met natuurlijk af en toe een stukje klassiek ballet er tussendoor ;)

Ik ben ook zeer benieuwd naar de nieuwe CD. En daarna natuurlijk touren. Hoop ik. Nederland is dan in 2011/12 echt wel weer eens aan de beurt. Vind ik.
pi_88592489
Had eigenlijk gisteren gemoeten: "IT WAS 21 YEARS AGO TODAY, SGT PEPPER TAUGHT THE BAND TO PLAY - SGT PEPPER'S LONELY HEARTS CLUB BAND

Mijn eerste concert ooit: Paul mcCartney in Ahoy....... *) 10 november 1989

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')