Nou eens even kijken.
Ik ben zelf helemaal gek van roti. Daar kun je mij bijna voor wakker maken. En dan bedoel ik de zelf gemaakte en niet die van knor uit een pakje
Roti: Deeg maken (zelfrijzend bakmeel met water mengen of 50/50 water en melk totdat er een mooie deeg is die niet plakt. Die even dichtmaken en laten rijzen voor een uurtje of 2.
Koken van aardappelen, mag redelijk zacht gekookt worden.
Uitje raspen, knoflookje persen.
Aardappelen, geraspt uitje en knoflookje stampen tot 1 puree en voeg naar smaak zout toe. Zorg dat er geen harde stukjes aardappel meer inzit.
Vervolgens moet de roti gemaakt worden.
Haal een klein bolletje van de deeg af en maak deze een beetje groter in je handpalm. zorg wel dat het enigszins rond blijft. En maak er een soort van kuiltje in. Als dit niet lukt. Kun je hem een beetje uit elkaar rollen maar niet te ver. De deeg moet wel een beetje dik blijven.
Vul de deeg (het kuiltje) met wat aardappelpuree en maak er weer een mooi sluitend balletje van waar het deeg in zit.
Dit doe je een paar keer totdat de deeg en puree op zijn. Zorg dat de gemaakte gevulde bolletjes bijv. op je keukenblad ligt op een heel dun laagje met zelfrijzend bakmeel. En dek de bolletjes af met een schone theedoek, zodat ze niet droog worden.
Vervolgens de eerst gemaakte bol pakken. Deze even aan beide kanten in een bakje met meel stoppen en op een
droge en gladde/egale ondergrond met een roller netjes uitrolllen tot een mooie pannenkoek. Probeer em niet te groot te maken maar ook niet te klein.
En deze moeten dan stuk voor stuk gebakken worden in een koekenpan. Ze moeten een beetje lichtbruin worden en je gooit de roti in de koekenpan. Eerst zonder olie in de koekenpan. Bij de eerste keer draaien, gooi je wat olie op de eerst gebakken kant. Dan draai je hem weer op en olie je een beetje de andere kant en draai je hem weer om en is die bijna klaar.
Je rolt er 1, als deze klaar is bakken in de koekenpan en dan weer de volgende.
Waar eet je als vegetariër lekker een roti mee?
Ik vind het met oranje pompoen echt heeeeeerlijk.
Je moet de pompoen eerst schillen, en daarna even ontpitten. En vervolgens in kleine schijfjes/blokjes snijden.
Uitje schillen en in stukjes snijden
knoflookje persen.
Eerst het uitje met de knoflook fruiten.
Vervolgens een 2 theelepeltjes kerriepoeder toevoegen en even mee laten bakken
Daarna de pompoenstukjes toevoegen en dit op een zacht vuur laten smelten.
af en toe omroeren.
na ongeveer 10-15 minuten ongeveer 1-1,5 theelepel voorgebakken djira toevoegen en weer roeren.
En naar smaak wat zout en suiker toevoegen. Het moet een beetje zoetig smaken niet te zoet.
En dan heerlijk smullen maar!
En een andere lekkere groente erbij is kouseband.
Snij deze in stukjes van ongeveer 1-1,5 cm
snij er aardappeltjes bij in stukjes
Uitje erbij en eventueel knoflookje.
Uitje fruiten, knoflookje erbij en wat kerrie laten bakken.
Daarna de kouseband en aardappeltjes toevoegen. En op zacht vuur laten gaar worden.
Probeer dit eigenlijk zonder deksel op de pan zodat de kouseband beetje knapperig en mooi groen blijft. Lukt dit niet om de aardappels gaar te houden dan kun je op het lage vuur de deksel erop doen.
Af en toe roeren en naar smaak zout toevoegen.
En dan smullen maar!
Ik krijg spontaan zin in roti met pompoen. Het is alleen zoveel werk. Dus dat gaat em niet worden vandaag