quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:07 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Deze dus! VAMOS!
Dank Tanin. Ik dacht dat er een verschil zat tussen dierlijk B12 (dat opgenomen wordt door het menselijk lichaam en in de spieren van een dier zitten en plantaardig B12. Het hele verhaal is me erg onduidelijk, ook na verschillende website te hebben gelezen en gegoogled te hebben.
Ik eet niet meer zo vaak ei (zeg 2 eieren per week) en wel nog redelijk vaak kaas. AL ga ik van beide in de nabije toekomst een stuk minder eten.
EDIT:quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:07 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Nog niet gelezen, docu inmiddels wel gezien. Vond het op sommige punten een aparte/vage docu, alhoewel het wel op bepaalde punten wat meer duidelijkheid schept. Wat ik erg leuk vond om te zien waren de reacties van mensen toen er geen vleeswaren meer in de bedrijfskantine lagen.
[..]
Geen pillen voor mij, het is ook niet nodig zolang je oplet dat je B12 uit andere dierlijke producten/vleesvervangers haalt, zo ontzettend veel heb je er nou ook niet voor nodig.
Maar wat voor B12 zit er dan in Alpro Soya? Als dat de plantaardige is, spreekt het bovenstuk juist tegen aangezien daarin staat dat de plantaardige B12 niet functioneert in het menselijk lichaam.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:15 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
[..]
EDIT:
van vegetariers.nl
"Opname in het lichaam
De opname van vitamine B12 is afhankelijk van een door de maag gevormde stof, de intrinsieke factor. Zonder de aanwezigheid van de intrinsieke factor ontstaat er een te kort aan vitamine B12 in het lichaam. Vitamine B12 kent een dierlijke en een plantaardige oorsprong. De vitamine B12 in plantaardige producten en de vitamine B12 in dierlijke producten lijken qua structuur op elkaar, maar de vitamine B12 in plantaardige producten functioneert niet in het menselijk lichaam. Dit betekent dat de vitamine B12 die zich bijvoorbeeld in zeewieren en algen bevindt, niet bruikbaar is voor de mens."
In de alpro soya producten zitten geen dierlijke B12 (dat mailde die meneer van Alpro soya mij (die had zo'n geweldig mooie naam: Dominicus Hollander ). Dan denk ik dus dat ik geen (via alpro soya iig) "goede" B12 binnenkrijg die ik ook nodig heb.
Dank allemaal alweer.
Juist ja. In mijn mening spreekt dat zich iid tegen.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:18 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Maar wat voor B12 zit er dan in Alpro Soya? Als dat de plantaardige is, spreekt het bovenstuk juist tegen aangezien daarin staat dat de plantaardige B12 niet functioneert in het menselijk lichaam.
In het echt?quote:Op maandag 20 juni 2011 15:51 schreef Vitapientje het volgende:
He eleusis, ik heb jou vaker gezien ;-)
Ik heb een tijdje bij een boer rondgelopen die melkkoeien had in Friesland, en ik had 't idee dat daar toch wel goed voor werd goed gezorgd en ze hadden buiten ook zeer de ruimtequote:Op maandag 20 juni 2011 15:50 schreef Vitapientje het volgende:
Maar ik kan wel wat steun gebruiken, vandaar dat ik me aansluit. Ik eet trouwens geen vlees en vis, nog wel eieren en melkproducten. Dat is meer om te wennen aan het weglaten van ingrediënten uit mijn dagelijkse voeding, want melkkoeien en legkippen verdienen ook wat beters.
Precies. Hoewel die eieren wel duur zijn voelt dat toch beter .quote:Op maandag 20 juni 2011 15:53 schreef eleusis het volgende:
[..]
Ik heb een tijdje bij een boer rondgelopen die melkkoeien had in Friesland, en ik had 't idee dat daar toch wel goed voor werd goed gezorgd en ze hadden buiten ook zeer de ruimte
Vrije uitloop-eieren zijn ook wel goed geregeld, in tegenstelling tot scharreleieren. Er is een minimumoppervlakte die een kip buiten moet hebben voor dit etiket, en dat is best royaal (in de orde van meerdere m²).
Daarom doe ik wel aan melk en eieren!
Je kaas kan je natuurlijk vervangen door vegetarisch gestremd kaas. Zo hoef je ook nog niets weg te laten.quote:Op maandag 20 juni 2011 15:50 schreef Vitapientje het volgende:
Maar ik kan wel wat steun gebruiken, vandaar dat ik me aansluit. Ik eet trouwens geen vlees en vis, nog wel eieren en melkproducten. Dat is meer om te wennen aan het weglaten van ingrediënten uit mijn dagelijkse voeding, want melkkoeien en legkippen verdienen ook wat beters.
Precies . Meestal niet in de supermarkt verkrijgbaar helaas.quote:Op maandag 20 juni 2011 16:09 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Je kaas kan je natuurlijk vervangen door vegetarisch gestremd kaas. Zo hoef je ook nog niets weg te laten.
Wij maken altijd een heerlijke soort chili van die quorn 'balletjes' .quote:Op maandag 20 juni 2011 15:50 schreef eleusis het volgende:
Maar qua vleesvervangers vind ik dan bijv. quorn of tofu weer een stuk lekkerder dan de meeste schnitzel-achtige constructies.
Gewoon bij de AH te halen hoor, .quote:Op maandag 20 juni 2011 16:10 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Precies . Meestal niet in de supermarkt verkrijgbaar helaas.
Ah, leuk . Ik kom al een lange tijd wekelijks in de natuurwinkel en merk daardoor wel dat ik wat vaker vegetarisch gestremde kaas koop. Die pestokaas, nomnomnom . Heb inmiddels ook al wat producten van de vegetarische slager geprobeerd, die zijn ook niet verkeerd.quote:Op maandag 20 juni 2011 16:12 schreef ChipsZak. het volgende:
Nog een tip btw.
http://www.wakkerdier.nl/wakkere_winkelaar.php
Mwoah ik heb er weinig problemen mee, .quote:Op maandag 20 juni 2011 18:18 schreef PiRANiA het volgende:
Gelatine koop ik zelf niet, maar ontwijken is niet altijd te doen .
Van ei voel ik nooit zo de drang het te ontwijken eigenlijk.quote:Op maandag 20 juni 2011 18:20 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Mwoah ik heb er weinig problemen mee, .
Maar het is van alles wel het lastigste om te ontwijken, ja.
Hoewel zuivel en ei nòg lastiger zijn, maargoed. Dat doe ik nog toch een beetje half om half.
Ik ook (nog) niet zo enorm, maar ik was er een keer op gaan letten en dan valt het wel op.quote:Op maandag 20 juni 2011 18:22 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Van ei voel ik nooit zo de drang het te ontwijken eigenlijk.
Maar waarom? Als je die goede (dure) eieren koopt is het prima toch?quote:Op maandag 20 juni 2011 18:25 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ik ook (nog) niet zo enorm, maar ik was er een keer op gaan letten en dan valt het wel op.
Losse eieren eet ik nauwelijks meer, maar in producten wel nog.
Ik snap je niet? Waarom wat?quote:Op maandag 20 juni 2011 18:29 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Maar waarom? Als je die goede (dure) eieren koopt is het prima toch?
Waarom ontwijken .quote:
dat is btw ook leuk om iemand kado te doen!quote:Op maandag 20 juni 2011 18:30 schreef Lips het volgende:
Ik heb met eieren hetzelfde als ChipsZak. In producten let ik er eigenlijk niet op maar als ik eieren koop (toch wel met behoorlijke regelmaat) zijn het altijd biologische eieren.
Leuk voor de kiplievendemedemens: www.adopteereenkip.nl, krijg je ook nog eitjes terug voor je steun!
Ik ontwijk nu geen ei? Maar ik at wel losse eieren vroeger en nu nauwelijks meer doordat het idee van een ei me steeds meer tegen ging staan, . Zo'n soort voortplantsingorgaan wat je dan opeet. Brr.quote:
Heel herkenbaar. Mijn biefstukje ga ik denk ik ook wel missen. Maar als ik dan denk aan de slacht... Bij mij is de schakel om gegaan na het lezen van het boek "dieren eten" en toen was voor mij ook duidelijk dat ik geen vis meer wilde eten (want ik was al minder vlees gaan eten, maar meer vis)quote:Op maandag 20 juni 2011 18:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik eet vaak onbewust vegetarisch en een tijdje geleden heb ik serieus overwogen om helemaal te stoppen met vlees. (...) Maar dan voel ik me zo'n nepperd twijfel alom heb in de regel wel echte vrije uitloopeitjes: 3 tjikkies op zo'n 120vierkante meter tuin bij mijn vriend .... Moeten ze alleen niet van de leg zijn
Ik zit vooral met het idee dat legkippen ook zo "voorgeprogrammeerd" zijn. Kan ik er 100% zeker van zijn dat de kippen van de vrije uitloopeieren dit uit "vrije wil" doen en niet gemanipuleerd worden?quote:Op maandag 20 juni 2011 18:42 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ik ontwijk nu geen ei? Maar ik at wel losse eieren vroeger en nu nauwelijks meer doordat het idee van een ei me steeds meer tegen ging staan, . Zo'n soort voortplantsingorgaan wat je dan opeet. Brr.
Recepten zijn welkom hoor .quote:Op maandag 20 juni 2011 18:45 schreef ChipsZak. het volgende:
Iemand trouwens behoefte aan mijn vegetarische chili-recept met Quornballetjes?
Oke, maar niet nu want ik moet eigenlijk leren voor een tentamen en ik SOG en als ik ook nog recepten ga typen maak ik mezelf er tè bewust van dat ik niet doe wat ik moet doen, .quote:
Ik heb al een uur gegeten, dus het heeft nog geen haast .quote:Op maandag 20 juni 2011 18:50 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Oke, maar niet nu want ik moet eigenlijk leren voor een tentamen en ik SOG en als ik ook nog recepten ga typen maak ik mezelf er tè bewust van dat ik niet doe wat ik moet doen, .
Haha primaquote:Op maandag 20 juni 2011 18:51 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Ik heb al een uur gegeten, dus het heeft nog geen haast .
ik ben dus vrij creatief met koken. Daarom heb ik soms niet door dat ik soms een week vegatarisch kook ik ben trouwens anti dat valess spul....rill daar krijg ik van dat supermarkt sateschnitzel of gehakt cordon bleu gevoel van.quote:Op maandag 20 juni 2011 18:42 schreef Vitapientje het volgende:
[..]
Heel herkenbaar. Mijn biefstukje ga ik denk ik ook wel missen. Maar als ik dan denk aan de slacht... Bij mij is de schakel om gegaan na het lezen van het boek "dieren eten" en toen was voor mij ook duidelijk dat ik geen vis meer wilde eten (want ik was al minder vlees gaan eten, maar meer vis)
Maar bovenal is het belangrijk dat je eet waar je je prettig bijvoelt. Want eten moet vooral ook lekker zijn.
Ik heb nu 2 weken vegetarisch gegeten en ik heb het vlees nog niet gemist, juist omdat je creatiever moet koken. Aardappelen en groente zonder vlees is bijvoorbeeld geen aanrader...
eleusis is volgens mij nog steeds een mannentje laatste x dat ik foto van hem op mijn fb/hyves zag nog wel iigquote:
.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:05 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb besloten om vanaf nu geen vlees meer te eten. Ik ga het gewoon proberen ik kan een redelijk potje koken dus ik ga ervoor!
Ik zou dat ècht niet kunnen Maar succes! Ik heb mijn vleesinname wel drastisch teruggebracht, maar er helemaal mee stoppen. Moeilijk moeilijkquote:Op maandag 20 juni 2011 19:05 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb besloten om vanaf nu geen vlees meer te eten. Ik ga het gewoon proberen ik kan een redelijk potje koken dus ik ga ervoor!
Dat is ook al goed toch . De term "Cold turkey" is niet echt toepasselijk eigenlijk .quote:Op maandag 20 juni 2011 19:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik zou dat ècht niet kunnen Maar succes! Ik heb mijn vleesinname wel drastisch teruggebracht, maar er helemaal mee stoppen. Moeilijk moeilijk
deze winter kom ik natuurlijk met de meest geniale tahoe-stoofpotjes in het stoofpottentopicquote:Op maandag 20 juni 2011 19:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik zou dat ècht niet kunnen Maar succes! Ik heb mijn vleesinname wel drastisch teruggebracht, maar er helemaal mee stoppen. Moeilijk moeilijk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |