ik ben dus vrij creatief met koken. Daarom heb ik soms niet door dat ik soms een week vegatarisch kook ik ben trouwens anti dat valess spul....rill daar krijg ik van dat supermarkt sateschnitzel of gehakt cordon bleu gevoel van.quote:Op maandag 20 juni 2011 18:42 schreef Vitapientje het volgende:
[..]
Heel herkenbaar. Mijn biefstukje ga ik denk ik ook wel missen. Maar als ik dan denk aan de slacht... Bij mij is de schakel om gegaan na het lezen van het boek "dieren eten" en toen was voor mij ook duidelijk dat ik geen vis meer wilde eten (want ik was al minder vlees gaan eten, maar meer vis)
Maar bovenal is het belangrijk dat je eet waar je je prettig bijvoelt. Want eten moet vooral ook lekker zijn.
Ik heb nu 2 weken vegetarisch gegeten en ik heb het vlees nog niet gemist, juist omdat je creatiever moet koken. Aardappelen en groente zonder vlees is bijvoorbeeld geen aanrader...
eleusis is volgens mij nog steeds een mannentje laatste x dat ik foto van hem op mijn fb/hyves zag nog wel iigquote:
.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:05 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb besloten om vanaf nu geen vlees meer te eten. Ik ga het gewoon proberen ik kan een redelijk potje koken dus ik ga ervoor!
Ik zou dat ècht niet kunnen Maar succes! Ik heb mijn vleesinname wel drastisch teruggebracht, maar er helemaal mee stoppen. Moeilijk moeilijkquote:Op maandag 20 juni 2011 19:05 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb besloten om vanaf nu geen vlees meer te eten. Ik ga het gewoon proberen ik kan een redelijk potje koken dus ik ga ervoor!
Dat is ook al goed toch . De term "Cold turkey" is niet echt toepasselijk eigenlijk .quote:Op maandag 20 juni 2011 19:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik zou dat ècht niet kunnen Maar succes! Ik heb mijn vleesinname wel drastisch teruggebracht, maar er helemaal mee stoppen. Moeilijk moeilijk
deze winter kom ik natuurlijk met de meest geniale tahoe-stoofpotjes in het stoofpottentopicquote:Op maandag 20 juni 2011 19:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik zou dat ècht niet kunnen Maar succes! Ik heb mijn vleesinname wel drastisch teruggebracht, maar er helemaal mee stoppen. Moeilijk moeilijk
Mijn ervaring was dat als je de keuze heel bewust maakt en weet waarom je het doet, het eigenlijk alles meevalt om het vol te houden. Succesquote:Op maandag 20 juni 2011 19:05 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb besloten om vanaf nu geen vlees meer te eten. Ik ga het gewoon proberen ik kan een redelijk potje koken dus ik ga ervoor!
ik heb ook bergen linzen in alle kleuren ik stop btw niet met vis eten maar dat at ik toch al niet zoveel. En de vis die ik kan betalen vind ik niet lekkerquote:Op maandag 20 juni 2011 19:12 schreef Isabeau het volgende:
Ik zit nu toevallig wel aan een vegetarische linzensoep
Tnx! Ik ga mijn weekmenu maar eens aanpassen want de komende 3 dagen zou ik sowieso vlees eten ...quote:Op maandag 20 juni 2011 19:15 schreef Lips het volgende:
[..]
Mijn ervaring was dat als je de keuze heel bewust maakt en weet waarom je het doet, het eigenlijk alles meevalt om het vol te houden. Succes
Beetje late reactie, maar wat het kan betekenen is dat ze een bacterie genetisch gemanipuleerd hebben met dieren genen, zodat deze dierlijke B12 aanmaakt. Hier is dus mogelijk 1 dier voor gestorven.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:29 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Juist ja. In mijn mening spreekt dat zich iid tegen.
"Wij danken u hartelijk voor uw interesse in onze Alpro soya producten en het sturen van uw e-mail.
Alle Alpro soya producten zijn 100% plantaardig. Dit wil zeggen dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong worden toegevoegd. De vitamine B12 die wordt toegevoegd aan de Alpro soya producten is van bacteriologische afkomst, namelijk van de bacterie Psedumonad denitrificans. Vitamines geproduceerd door bacteriën of schimmels worden niet geclasificeerd als dierlijke producten.
Nogmaals dank voor uw reactie en wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groeten,
Dominicus Hollander
Alpro soya klantenservice"
Mijn ex-schoonzusje heeft 1 ochtend bij Friki gewerkt in de fabriek en sindsdien nooit meer kip gegeten.quote:
Ik vind niet dat iedereen geshocked moet worden door filmpjes, maar mensen kennis laten maken met hun vlees ben ik wel groot voorstander van.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:28 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn ex-schoonzusje heeft 1 ochtend bij Friki gewerkt in de fabriek en sindsdien nooit meer kip gegeten.
ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet om zoiets zou doen. Dat soort dingen weet je op mijn leeftijd sowieso al jaren. Ik heb niet het idee nl dat als ik stop met vlees eten dat er ook maar iets aan die industrie zal veranderen.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:29 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Ik vind niet dat iedereen geshocked moet worden door filmpjes, maar mensen kennis laten maken met hun vlees ben ik wel groot voorstander van.
Ik heb ooit een zomer aardbeien geplukt, heb ik daarna in geen jaren meer gegeten de lucht alleen al. Blugggquote:Op maandag 20 juni 2011 19:28 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn ex-schoonzusje heeft 1 ochtend bij Friki gewerkt in de fabriek en sindsdien nooit meer kip gegeten.
Kan je een overdosis aardbeien krijgen? Wow!quote:Op maandag 20 juni 2011 19:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb ooit een zomer aardbeien geplukt, heb ik daarna in geen jaren meer gegeten de lucht alleen al. Bluggg
ik ga het beter proberen te formuleren: ik doe t natuurlijk wel voor de beestjes en ook voor mezelf omdat ik weet dat je zonder vlees ook heerlijk kan eten. Aan de andere kant heb ik niet de illusie of het idealisme dat er ook maar iets zal veranderen in vlees industrie.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:37 schreef PiRANiA het volgende:
Iets weten en iets gezien hebben is wat anders .
In je eentje niet, maar als meer mensen vegetarisch zouden worden wel.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:43 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
ik ga het beter proberen te formuleren: ik doe t natuurlijk wel voor de beestjes en ook voor mezelf omdat ik weet dat je zonder vlees ook heerlijk kan eten. Aan de andere kant heb ik niet de illusie of het idealisme dat er ook maar iets zal veranderen in vlees industrie.
ik was 17 toen en heb denk ik tot zeker mijn 21ste geen aardbeien gegeten nu vind ik ze al jaren weer zalig behalve als ze erg rijp zijn. Kan niet tegen die sterke luchtquote:Op maandag 20 juni 2011 19:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Kan je een overdosis aardbeien krijgen? Wow!
ja dat dus. Maar zoals ik al eerder zei: als ik zelf eigen kipje of lam ofzo naar de slacht breng waarvan ik dus weet dat ze als prinsesjes hebben geleefd dan heb ik daar dus geen probleem mee. Ahwell. Eerst maar eens minimaal 2 weken bewust vegetarisch eten volhoudenquote:Op maandag 20 juni 2011 19:50 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
In je eentje niet, maar als meer mensen vegetarisch zouden worden wel.
Maar ik moet bekennen dat ik het eigenlijk ook niet daarom doe, maar puur voor mezelf en de beesten idd. Ik wil er niet aan meewerken, dus eet ik het niet.
Echter, er blijft altijd een vraag&aanbod concept natuurlijk.
Als je van dat beestje gehouden hebt dan lijkt het mij nog moeilijker om dat te doen.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:56 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
ja dat dus. Maar zoals ik al eerder zei: als ik zelf eigen kipje of lam ofzo naar de slacht breng waarvan ik dus weet dat ze als prinsesjes hebben geleefd dan heb ik daar dus geen probleem mee. Ahwell. Eerst maar eens minimaal 2 weken bewust vegetarisch eten volhouden
blijft altijd moeilijk lijkt me. Dat is waarom ik me nooit zou kunnen voorstellen dat we onze eigen kippen daarvoor zouden gebruiken. Maar als je beestjes speciaal koopt voor de slacht en ze een prima leven geeft wel dus.quote:Op dinsdag 21 juni 2011 23:41 schreef Gesmoltenkaas het volgende:
[..]
Als je van dat beestje gehouden hebt dan lijkt het mij nog moeilijker om dat te doen.
Ontopic: Vegetariër meldt zich
ik zoek de 'vind ik lekker knop' en Tnx voor het ideequote:Op woensdag 22 juni 2011 15:40 schreef douche-eendje het volgende:
zoete puntpaprika gevuld met feta op de bbq
Barbecuen is een manier van bereiden, net als stomen, bakken of grillen.quote:
Ik vind het nogal een onhandige manier voor de meeste vegi dingen. That's allquote:Op donderdag 23 juni 2011 10:06 schreef Lips het volgende:
[..]
Barbecuen is een manier van bereiden, net als stomen, bakken of grillen.
Dus wat is je probleem?
Vind je dat echt? Ik vind het heerlijk groentenpakketten te maken of gevulde champignons (of gepofte aardappels en ga maar door) vanaf de barbecue. Smaak is heel anders dan bij gewoon bakken of uit de oven.quote:Op donderdag 23 juni 2011 10:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ik vind het nogal een onhandige manier voor de meeste vegi dingen. That's all
Dit vindt ik nou juist het probleem. Je kan prima vega bbq. Hoeft niet omslachtig te zijn !quote:Op donderdag 23 juni 2011 10:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ik vind het nogal een onhandige manier voor de meeste vegi dingen. That's all
Haha, ik word steeds blijer dat ik 14 juli de sleutel krijg van m'n huis zodat ik na 7 jaar in een appartement wonen eindelijk kan barbecuenquote:Op donderdag 23 juni 2011 12:13 schreef GimmeGore het volgende:
Ik ga het bijna jammer vinden dat ik geen tuin heb om in te bbqen.
ik heb nieteens een balkon ;')quote:Op donderdag 23 juni 2011 12:13 schreef GimmeGore het volgende:
Ik ga het bijna jammer vinden dat ik geen tuin heb om in te bbqen.
Oprotten AUB, dit subforum gaat over koken, niet over ethiek. Klagen doe je maar in KLB.quote:Op donderdag 23 juni 2011 21:37 schreef lellebelle het volgende:
*bashen*
quote:Op donderdag 23 juni 2011 12:50 schreef GimmeGore het volgende:
Ik zou dan als een of andere tokkie op de stoep moeten gaan zitten. Of achter het hek voor mijn raam (ik heb een hek voor mijn raam zodat de kliko's niet gejat kunnen worden)
naam kookboek en door wie 'geschreven'? Ik heb inmiddels denk ik over de 70 kookboeken maar er kan altijd meer bij natuurlijkquote:Op donderdag 23 juni 2011 20:27 schreef Vitapientje het volgende:
Ik heb 2 weken geleden een bbq-kookboek veggi-style gekocht. Een kleine samenvatting van gerechten:
asperge met sesamzaad
venkel met honing en sherry-azijnsaus
zoete aardappels met ahorn-kaneelboter
met knoflook gegrilde tomaat
met kokosmelk gegrilde ananas
gegrilde poires belle helene
JAAAAMMIE!
Uhm, je kan ook even op het linkje klikken wat ik vanmorgen plaatste. Ging precies over dat kookboekquote:Op donderdag 23 juni 2011 21:50 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
naam kookboek en door wie 'geschreven'? Ik heb inmiddels denk ik over de 70 kookboeken maar er kan altijd meer bij natuurlijk
uhm dat heb ik dan even niet gezien denk ikquote:Op donderdag 23 juni 2011 23:04 schreef mjan het volgende:
[..]
Uhm, je kan ook even op het linkje klikken wat ik vanmorgen plaatste. Ging precies over dat kookboek
Wow Hoop ik ook ooit voor elkaar te krijgen.quote:naam kookboek en door wie 'geschreven'? Ik heb inmiddels denk ik over de 70 kookboeken maar er kan altijd meer bij natuurlijk
Ziet er lekker uit! Indiaas. Indiaas vegetarisch is een erg lekkere combi vink als niet puur veggiequote:Op donderdag 23 juni 2011 22:58 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb vandaag heerlijk gegeten zeg! Nieuw receptje geprobeerd, deze. Met biologische spitskool en broccoli
Het is ook zeker lekker, vind het ook totaal niet vervelend om dit te maken en op te etenquote:Op vrijdag 24 juni 2011 19:44 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit! Indiaas. Indiaas vegetarisch is een erg lekkere combi vink als niet puur veggie
Dat is gewoon een beperkte visie van de mogelijkheden van een bereidingswijze. Net als dat een maaltijd uit vlees, groente en aardappelen moet bestaan, of nog erger (en in veel eetcafés zie je dat nog), vlees met patat (inclusief patatkruiden, wat dat ook mag zijn) en gekookte blikgroente.quote:Op donderdag 23 juni 2011 10:49 schreef frame-saw het volgende:
Ik snap het punt wel, een barbecue is eigenlijk gewoon een vleesfestijn. Maar je moet het zelf weten natuurlijk.
Vegetarisch koken is het durven experimenteren, verleggen van wat culinaire grenzen en niet vasthouden aan de standaard. Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik ook regelmatig aardappels, groente een een vleesvervanger ; maar ook in restaurants is het te merken of de kok wat durft. Hoe vaak er wel niet een maaltijdsalade met geitenkaas op het menu staat .quote:Op vrijdag 24 juni 2011 20:36 schreef Vork het volgende:
[..]
Dat is gewoon een beperkte visie van de mogelijkheden van een bereidingswijze. Net als dat een maaltijd uit vlees, groente en aardappelen moet bestaan, of nog erger (en in veel eetcafés zie je dat nog), vlees met patat (inclusief patatkruiden, wat dat ook mag zijn) en gekookte blikgroente.
Dat klinkt goed. Ga ik proberenquote:Op donderdag 23 juni 2011 22:58 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb vandaag heerlijk gegeten zeg! Nieuw receptje geprobeerd, deze. Met biologische spitskool en broccoli
Ah klinkt goedquote:Op vrijdag 24 juni 2011 22:24 schreef DarkElf het volgende:
Wij, vleeseters, eten een paar keer per week vegetarisch ( lekker en elke dag vlees geloof ik niet in) en hebben vandaag zo lekker gegeten!
Wasabi/preistamppot met oesterzwammen en paksoi met een tamarinde kokosmelksaus.
Verrukkelijk ! Komt uit het boek 'for the love of food'. Van denis cotter. Echt een aanrader!!
Je zou er nog wat sojabonen ofzo bij kunnen eten om het eiwitgehalte wat op te pompen. Verder klinkt het mjummiequote:Op vrijdag 24 juni 2011 22:24 schreef DarkElf het volgende:
Wij, vleeseters, eten een paar keer per week vegetarisch ( lekker en elke dag vlees geloof ik niet in) en hebben vandaag zo lekker gegeten!
Wasabi/preistamppot met oesterzwammen en paksoi met een tamarinde kokosmelksaus.
Verrukkelijk ! Komt uit het boek 'for the love of food'. Van denis cotter. Echt een aanrader!!
Sorry, ik heb je vraag eerder niet gezien.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:13 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Hoe heb je je eerste vega-jaar ervaren?
Waarom wil je dieren-eters overtuigen? En waarvan?quote:Op dinsdag 28 juni 2011 23:35 schreef jojomen4 het volgende:
Sorry, ik heb je vraag eerder niet gezien.
M'n eerste jaar heb ik als heel plezierig ervaren m.b.t. het niet meer eten van dieren. Ik weet niet exact waarom, maar ik kan me op dit moment gewoon niet voorstellen dat ik ooit nog in m'n leven dieren wil eten. De manier waarop we met dieren omgaan kan (imo) gewoon niet.
Wel heb ik vaak vragen/opmerkingen gekregen mbt het niet eten van dieren, deze heb ik als minder positief ervaren. Voor mij zelf voelt het heel fijn geen dieren meer te eten, en de argumenten met welk ik mezelf overtuig vind ik niet meer dan duidelijk/logisch. Toch kom ik af en toe personen tegen die wat dit onderwerp betreft volgens mij in een hol wonen. Omdat zij (denk ik) nog niet echt stil gestaan hebben bij het leed van dieren en de manier waarop wij met ze omgaan, komen ze met de (imo) domste argumenten om aan te tonen ik onnatuurlijk en raar bezig ben. Dit vind ik jammer, vooral omdat het vaak tijdens het eten ter gesprek komt en het soms de sfeer van dat diner dan bepaald. Sinds kort heb ik voorgenomen om gewoon aan te geven dat ik het er niet over wil hebben. Ik heb het idee dat ik de dieren-eters toch niet kan overtuigen omdat ze blind zijn voor de argumenten die ik noem.
Ik eet wel nog zuivelproducten. Dit is iets waar ik me niet heel lekker bij voel, omdat ik weet dat dieren daar ook waardeloze levens van hebben. Dit ben ik aan het minderen, zoals het (meestal) alleen eten van eieren van de (10) kippe van de oma van m'n vriendinnetje uit spanje. Deze dieren lopen vrij rond.
Mijn reactie is altijd heel makkelijk. Ik accepteer dat jij dode beesten eet en doe er niet moeilijk over, kunnen we dat andersom ook zo doen?quote:Op woensdag 29 juni 2011 16:57 schreef Vitapientje het volgende:
Dat vind ik altijd al vreemd en ik kom het nu ook zelf tegen: diereneters die het raar vinden dat je vegetarisch eet en daar ook een oordeel over vellen. Toen ik (3 weken geleden) nog vlees at, heb ik nooit aan een vegetarier gevraagd waarom hij geen vlees at. Wel waarom hij vegetarisch at. Een groot verschil in benaderen... Zelf merk ik het nu ook. Vooral de hoeveelheid opmerkingen: dat hou je toch maar kort vol. Al is dat zo, dan is dat toch aan mij?!
Nja, ik kan me wel voorstellen dat als je vlees eten als een soort onrecht ziet, of het leven van dieren in de bio-industrie dierenmishandeling, dat je dat wil bestrijden, toch? Om een andere situatie te nemen, ik zou een vriend ook ontmoedigen om zijn vriendin te verkrachten of een juwelier te overvallen, puur op grond van dat ik vind dat je dat niet 'zou moeten doen'. Daar sta ik niet neutraal in, ik accepteer het ook niet, dat keur ik actief af.quote:Op woensdag 29 juni 2011 08:26 schreef Lips het volgende:
Waarom wil je dieren-eters overtuigen? En waarvan?
Puur omdat het een minderheidsstandpunt is. De minderheid moet zich altijd verantwoorden ten opzichte van wat 'normaal' is. Maar zo'n discussie is een mooie kans om je argumenten te verfijnen en te laten horen.quote:Op woensdag 29 juni 2011 16:57 schreef Vitapientje het volgende:
Dat vind ik altijd al vreemd en ik kom het nu ook zelf tegen: diereneters die het raar vinden dat je vegetarisch eet en daar ook een oordeel over vellen. Toen ik (3 weken geleden) nog vlees at, heb ik nooit aan een vegetarier gevraagd waarom hij geen vlees at. Wel waarom hij vegetarisch at. Een groot verschil in benaderen... Zelf merk ik het nu ook. Vooral de hoeveelheid opmerkingen: dat hou je toch maar kort vol. Al is dat zo, dan is dat toch aan mij?!
Mooi hoe je het omschrijft als preken, ik noem vegetariërs die anderen proberen te overtuigen van vegetarisch eten altijd Jehova-vegetariërsquote:Op woensdag 29 juni 2011 17:24 schreef eleusis het volgende:
[..]
Nja, ik kan me wel voorstellen dat als je vlees eten als een soort onrecht ziet, of het leven van dieren in de bio-industrie dierenmishandeling, dat je dat wil bestrijden, toch? Om een andere situatie te nemen, ik zou een vriend ook ontmoedigen om zijn vriendin te verkrachten of een juwelier te overvallen, puur op grond van dat ik vind dat je dat niet 'zou moeten doen'. Daar sta ik niet neutraal in, ik accepteer het ook niet, dat keur ik actief af.
Ik doe verder zelf niet aan 'preken' wat betreft vlees eten hoor... Als het ter sprake komt neem ik geen blad voor de mond en ben ik ook hard, maar ik spam er mensen niet blauw mee. Ik wil ook niet te boek staan als zo'n figuur (Maar eigenlijk vind ik 't te gek dat de bio-industrie maar mag, terwijl we met z'n allen huilen over moslimslachterijen)
Oerinstinkt vind jij, ik vind dat kul. Het is je aangeleerd om vlees te eten, en imo kun je het je dus ook afleren. Jij vind het iets heel anders, ik zie het misschien als moord van een onschuldig levenwezen dat net zoveel recht heeft om goed te leven als dat jij dat hebt. Dit kan dus een reden zijn om vleeseters te willen overtuigen. Hiermee zeg ik niet dat ik dit probeer, omdat ik vaak vind dat ieder zelf moet weten wat die doet. Bij het aangaan van een gesprek/discussie zijn het vaak anderen die mij willen overtuigen. Vaak begint het ermee dat de vleeseters mij proberen te overtuigen, en ik dus met mijn argumenten aan kom zetten.quote:Op woensdag 29 juni 2011 17:41 schreef Lips het volgende:
[..]
Mooi hoe je het omschrijft als preken, ik noem vegetariërs die anderen proberen te overtuigen van vegetarisch eten altijd Jehova-vegetariërs
En verkrachting of een overval is wel heel wat anders dan iets doen wat ons oerinstinkt ons ingeeft.
Jij snapt volgens mij niet dat veel mensen die geen dieren eten dit niet doen omdat zij vinden dan dieren het recht hebben op (een goed) leven. Als je dit idee in je achterhoofd houd, snap je misschien dat het voor bepaalde personen moeilijk is om te accepteren dat de meerderheid van de westerse bevolking verantwoordelijk is voor de moord en slechte behandelijk van een hoop dieren.quote:Op woensdag 29 juni 2011 17:09 schreef Lips het volgende:
[..]
Mijn reactie is altijd heel makkelijk. Ik accepteer dat jij dode beesten eet en doe er niet moeilijk over, kunnen we dat andersom ook zo doen?
Een mens is van nature een carnivoor, wij zijn gemaakt om alles te eten. Iemand die vegetariscch eet, blijft een carnivoor, alleen één die de keuze maakt geen dode beesten meer te eten. Het is je dus niet aangeleerd om vlees te eten, het is aangeleerd om alles te eten zodat we kunnen overleven.quote:Op woensdag 29 juni 2011 21:38 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Oerinstinkt vind jij, ik vind dat kul. Het is je aangeleerd om vlees te eten, en imo kun je het je dus ook afleren. Jij vind het iets heel anders, ik zie het misschien als moord van een onschuldig levenwezen dat net zoveel recht heeft om goed te leven als dat jij dat hebt. Dit kan dus een reden zijn om vleeseters te willen overtuigen. Hiermee zeg ik niet dat ik dit probeer, omdat ik vaak vind dat ieder zelf moet weten wat die doet. Bij het aangaan van een gesprek/discussie zijn het vaak anderen die mij willen overtuigen. Vaak begint het ermee dat de vleeseters mij proberen te overtuigen, en ik dus met mijn argumenten aan kom zetten.
Ik heb zelf de keuze tot vegetarisch eten gemaakt doordat ik niet meer mee wil werken aan de misselijke manier waarop er met beesten om wordt gegaan. Maar die keuze kan ik alleen voor mezelf maken, niet voor anderen. Ik heb jaren prima kunnen leven met de wetenschap dat beesten slecht behandeld worden. Waarom moet iedereen anders gaan denken op het moment dat ik van mening verander?quote:Op woensdag 29 juni 2011 21:42 schreef jojomen4 het volgende:
Jij snapt volgens mij niet dat veel mensen die geen dieren eten dit niet doen omdat zij vinden dan dieren het recht hebben op (een goed) leven. Als je dit idee in je achterhoofd houd, snap je misschien dat het voor bepaalde personen moeilijk is om te accepteren dat de meerderheid van de westerse bevolking verantwoordelijk is voor de moord en slechte behandelijk van een hoop dieren.
Ja, precies mijn idee. Elke keer weer die smalende betwetertjes die even komen vertellen dat mensen gemaakt zijn om vlees te eten en dat je dus niet goed wijs bent als je het niet doet blah die blah. Dat hebben we nu wel gehad hoor. Net als de plaatjes van vlees op barbecues.quote:Op donderdag 30 juni 2011 08:32 schreef Vork het volgende:
De discussie komt in ieder topic terug en het is in ieder topic over vegetarisch eten eigenlijk totaal niet relevant, omdat het niet over het waarom gaat, maar over specifiekere zaken, zoals recepten, tips etc. Zaken waarom het waarom en de verantwoording er niet toe doen.
Dus nee, graag afkappen die discussies, daar moeten we maar een apart topic voor maken. Het verpest namelijk dat waar het om draait.
Je hebt daar ook verschillende mensen in, de manier waarop ze je benaderen is al erg verschillend. Zo heb je de vleeseters die je inderdaad ter verantwoording roepen, de bewuste vlees-minderaars, de geinteresseerde vleeseter die ook wel eens een fijn receptje zonder vlees wilt proberen, de ex-vegetariërs enzovoorts. Ik vind vooral de groep die geen begrip heeft voor mijn keuze na al die jaren nog erg lastig, vooral omdat die in mijn familiekring zit. Daar stuit je dus op op de momenten dat eten centraal staat: feestdagen/verjaardagen.quote:Op donderdag 30 juni 2011 08:24 schreef Isabeau het volgende:
edit: ik zie dat de reeks begonnen is met de vraag waarom je vegetariër bent, dus in die zin past die discussie daar wel in. Ik kan me alleen zo goed voorstellen dat iemand die deze keus heeft gemaakt het he-le-maal beu is om zich steeds te moeten 'verantwoorden' voor die keus.
Ik werk op een heel klein bedrijf waar we gewoon brood en beleg hebben liggen in de keuken en dus geen bedrijfskantine hebben, maar ik sta er gewoon van versteld dat ze bij jullie gewoon geen vegetarische keuzes hebben! Heb je de vraag al in de kantine gesteld wat de reden hier van is?quote:Op donderdag 30 juni 2011 11:56 schreef Isabeau het volgende:
O ja, wat ik hier nog wilde vragen. Bij mij op het werk is het dus eigenlijk niet mogelijk om vegetarisch te eten in het bedrijfsrestaurant. De dagmenu's zijn allemaal met vlees of vis en ook de soep van de dag (geen keuze) is meestal met vlees of vis. In de groentesoep zitten altijd balletjes bijv. En aangezien ik in een redelijk grote organisatie werk (ziekenhuis) vind ik dat toch wel vreemd. Ik neem aan dat er wel een vegetarische keuze voor patiënten is, maar dus niet voor personeel. Hoe is dat bij jullie geregeld?
Ik ken overigens zelfs iemand die de overstap naar vegetarisch eten zo eenvoudig vond juist omdat zijn personeelsrestaurant erg goede en lekkere vegetarische gerechten had.
Nee, maar ik zie de kok (een van de koks) wel op maandagochtend (nu vrij ) en dan zal ik hem eens vragen hoe dat zit. Er zijn bijv 's avonds 2 keuzegerechten en tussen de middag maar 1. Maar 's avonds is het meestal ook vlees of vlees.quote:Op donderdag 30 juni 2011 12:16 schreef Lips het volgende:
Ik werk op een heel klein bedrijf waar we gewoon brood en beleg hebben liggen in de keuken en dus geen bedrijfskantine hebben, maar ik sta er gewoon van versteld dat ze bij jullie gewoon geen vegetarische keuzes hebben! Heb je de vraag al in de kantine gesteld wat de reden hier van is?
Ik vind het ook vooral opmerkelijk. Ook niet-vegetariërs willen toch wel eens iets anders. Maar vind de keuze sowieso nogal beperkt hoe je het omschrijft.quote:Op donderdag 30 juni 2011 12:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nee, maar ik zie de kok (een van de koks) wel op maandagochtend (nu vrij ) en dan zal ik hem eens vragen hoe dat zit. Er zijn bijv 's avonds 2 keuzegerechten en tussen de middag maar 1. Maar 's avonds is het meestal ook vlees of vlees.
Het is overigens niet voor mij hoor, ik neem dagelijks heerlijke salades en boterhammen mee, maar kan me niet voorstellen dat er geen vegetariërs in een ziekenhuis werken
Hey, dus er is vooruitgang! Tussen de middag hebben we hier 1 warme maaltijdkeuze, 1 soort soep en dan ook nog een 'snack'keuze (denk: broodje hamburger, broodje shoarma, panini met ham en kaas). Zèlden dat iets geschikt is voor vegetariërs. We hadden wel een aantal maanden terug een gezondheidsweek en toen was er een soort aubergineschotel met tahoe. Niet te eten (misschien kùnnen ze het gewoon niet! vegetarische gerechten maken )quote:Op donderdag 30 juni 2011 12:53 schreef douche-eendje het volgende:
Isabeau, werk je toevallig ook in het MCA? Het is hier net zo, alleen heb ik dan het luxe van de PA, werken van half 9 - 5. De keuze is hier ook redelijk beperkt en ieder jaar geef ik het bij het tevredenheidsonderzoek van het restaurant ook aan. Sinds een paar weken staat hier wel bij de incidentele vegaproducten (soep, bepaalde snacks e.d.) vermeld dat het vegetarisch is.
Oh dat klinkt super lekker! Wat voor pasta heb je gebruikt?quote:Op donderdag 30 juni 2011 10:08 schreef Lips het volgende:
Zal ik dan gewoon een heerlijk vegetarisch probeerselrecept posten om de discussie te sluiten
Ingrediënten:
* broccoli
* gorgonzola
* crème fraîche
* pijnboompitten
* pasta
* geraspte oude kaas
Nodig: ovenschaal
Pasta en broccoli koken en pijnboompitten roosteren. Pasta afgieten en gorgonzola in stukjes erdoor roeren (ik had halve gorgonzola). Vervolgens half bakje crème fraîche er door roeren en geheel in ingevette ovenschaal. Afgegoten broccoli over de pasta, pijnboompitten er overheen en wat geraspte kaas er over. Nog 10 a 15 min. in de oven onder de grill en klaar!!!
Nou wil ik een oven! Dat klinkt echt lekkerquote:Op donderdag 30 juni 2011 10:08 schreef Lips het volgende:
Zal ik dan gewoon een heerlijk vegetarisch probeerselrecept posten om de discussie te sluiten
Ingrediënten:
* broccoli
* gorgonzola
* crème fraîche
* pijnboompitten
* pasta
* geraspte oude kaas
Nodig: ovenschaal
Pasta en broccoli koken en pijnboompitten roosteren. Pasta afgieten en gorgonzola in stukjes erdoor roeren (ik had halve gorgonzola). Vervolgens half bakje crème fraîche er door roeren en geheel in ingevette ovenschaal. Afgegoten broccoli over de pasta, pijnboompitten er overheen en wat geraspte kaas er over. Nog 10 a 15 min. in de oven onder de grill en klaar!!!
Ik had geloof ik penne, maar kan ook prima met van die strikjes / vlindertjesquote:Op donderdag 30 juni 2011 15:03 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Oh dat klinkt super lekker! Wat voor pasta heb je gebruikt?
Ik kan ook niet wachten over 3 weken in Nijmegen tijdens de zomerfeesten weer broodjes falaffel te gaan halen bij de Affairequote:Op vrijdag 1 juli 2011 11:27 schreef GimmeGore het volgende:
Ik zit volgende week op een grindcore festival waar dus gewoon alleen maar standjes zijn toegelaten die veganistische of vegetarische producten verkopen
Ik ga het vanavond maken! Ik hoop dat het wat wordt met mijn 'kookkunsten'quote:Op donderdag 30 juni 2011 17:45 schreef Lips het volgende:
[..]
Ik had geloof ik penne, maar kan ook prima met van die strikjes / vlindertjes
quote:Op vrijdag 1 juli 2011 10:04 schreef Vitapientje het volgende:
Vanavond ga ik voor de tweede keer vegetarisch uiteten. Ik zag op het menu al salade met zachte geitenkaas, granaatappel, huisgerookte pecannoten en croutons van briochebrood. Dat wordt smullen!
Laat me weten hoe het beviel! Ik heb het vorige week bij elkaar geraapt toen onverwachts een vriendin kwam eten en wij waren beide zeer blij verrastquote:Op vrijdag 1 juli 2011 16:27 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ik ga het vanavond maken! Ik hoop dat het wat wordt met mijn 'kookkunsten'
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |