Gewoon ff ruiken/proeven en beoordelen of het bij je gerecht past. Had een tijdje terug koriander in een pompoenrisotto gemikt en dat maakte alle verschil van de wereld.quote:Op zaterdag 13 november 2010 16:41 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik ben nogal een miep met kruiden, dat is bij mij juist het punt waar het mis gaat!
Tijdje terug vroeg iemand hier waar je halloumi kunt kopen en mijn interesse was gewekt. Ik vond het hier net toevallig bij de kaasboer, maar wat kan ik er eigenlijk verder mee dan leuk naar de kaas kijken?
Ik dacht dat de verhouding 1:7 was. Voor elke dierlijke kcal zijn er 7 nodig om hem te maken. Dus inderdaad zeer inefficiënt.quote:Op maandag 8 november 2010 00:18 schreef Zwansen het volgende:
Wat zijn jullie beweegredenen om geen vlees te eten? Puur vanwege de bio-industrie?
Het grootste argument wat ik persoonlijk ook valide vind, is het feit dat er zo gruwelijk veel energie, voeding, water, etc. in een dier moeten worden gestopt voor het vlees op tafel ligt. Iemand de precieze cijfers?
Met het stijgende aantal mensen op aarde is dit gewoon niet meer haalbaar lijkt me en natuurlijk zeer inefficiënt.
Gourmetten kan prima als vegetariër als je wat creativiteit aan de dag legt.quote:Op zaterdag 27 november 2010 09:59 schreef GimmeGore het volgende:
*schup*
Het is weer bijna december, mijn ouders hebben de gourmetstellen alvast weer van zolder gehaald (om te kijken of ze het nog doen )
Maar voor het eerst eet ik geen vlees en vis mee.
Maar wat is er lekker om te gourmetten voor een vegetariër?
Wat zijn dingen die behoorlijk werken in zo'n klein pannetje? Valess voor op de gourmet heb ik nog nooit gezien
Ik vind bleekselderij zo smerig, maar toch even deze quoten om misschien eens te proberenquote:Op maandag 25 oktober 2010 20:37 schreef Njosnavelin het volgende:
Ik heb dit ook al in het risotto-topic geplaatst, maar plaats hem hier ook nog
Ik heb gisteren deze vegetarische risotto gemaakt.
Was echt heel lekker, al zeg ik het zelf
Ik heb het zelf zonder gemaakt (had het niet in huis ), was ook lekkerquote:Op donderdag 2 december 2010 20:45 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ik vind bleekselderij zo smerig, maar toch even deze quoten om misschien eens te proberen
Ja, ben ik ook wel benieuwd naar. Veel verder dan wokken kom ik met sommige groenten niet. Wokken kan je zo'n beetje alles Als je iets vraagt verstaan ze maar de helft, dus dat wordt 'm ook niet.quote:Op dinsdag 7 december 2010 12:36 schreef GimmeGore het volgende:
Ik ben wel benieuwd naar je recepten met exotische groente.
Ik zie vaak dingen bij de Toko waarvan ik denk:"dat wil ik wel eens proberen, dat ruikt lekker/ziet er lekker uit"
Maar dan weet ik niet wat ik er mee moet
In Japan hebben ze tofu, en age (gefrituurde tofu, komt vaak in platte plakjes). Ik heb later 2 keer in restaurants age gekregen nadat ik "tahoe" bestelde. Ik weet niet of dit toeval is of dat er wel degelijk verschil in zit. Tofu is in ieder geval een Japans/Chinees woord.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 15:18 schreef rijsttafel het volgende:
Tahoe en tofu is overigens precies hetzelfde. Het ene is de Indische benaming, het andere de Chinese geloof ik.
Ik heb precies hetzelfde. Eén verschil: Een feestmaaltijd is voor mij geen stuk vlees Maar juist vegetarisch.quote:Op woensdag 8 december 2010 18:20 schreef Tanin het volgende:
[..]
Ik ben zelf een soort halve vegetarier. Wat mij betreft zijn we alleseters, en is er niets mis mee om een stukje vlees te eten als zijnde feestmaaltijd, maar er is geen reden om dat elke dag te doen.
Als we (bij wijze van spreken) de dieren die ons van melk en eieren voorzien op zouden eten nadat ze overlijden, en voorderest geen dieren houden om vlees te "kweken" dan lijkt me dat zeer menselijk.
Ik koop derhalve nooit vlees, maar als iemand anders het me voorschotelt doe ik er niet moeilijk over. Ook bouillon en gelatine eet ik gewoon, omdat het op het moment (als student) te moeilijk is dit te weren.
Hehe. Was ook een wonder dat 't hier in een keer goed ging . Had je 't vocht er wel goed uitgeperst?quote:Op woensdag 8 december 2010 19:22 schreef Bob. het volgende:
Ik heb echt falafel trauma's. Was er een hele tijd mee bezig geweest, en nadat ik ze in de friteuse gooide ontplofte ze, een voor een.
Gelukkig kan ik hier in de buurt hele lekkere kant en klare falafel kopen.
Er stond in het Natuurwinkel-magazine wel een leuk recept daarvoor, bief of paddestoelen in een lekkere saus, met polenta, geloof ik.quote:Op maandag 13 december 2010 15:33 schreef rijsttafel het volgende:
Wat eten jullie met kerst? Ik kook (samen met m'n moeder) voor m'n familie en moet nog even bedenken wat Gerechten die zowel mét als zonder vlees te eten zijn ofzo.
Goeie!quote:Op maandag 13 december 2010 15:33 schreef rijsttafel het volgende:
Wat eten jullie met kerst? Ik kook (samen met m'n moeder) voor m'n familie en moet nog even bedenken wat Gerechten die zowel mét als zonder vlees te eten zijn ofzo.
Welk boek? Ziet er lekker uit namelijkquote:Op maandag 13 december 2010 16:54 schreef lemonlime het volgende:
(Ja, de helft komt uit een Nigella-kookboek )
vegetariers kannibalen? 'jullie' zijn nog veel erger dan wij vlees-etersquote:Op zondag 26 december 2010 20:18 schreef rijsttafel het volgende:
Zo, zijn we de Kerst weer vegetarisch doorgekomen? Het was lekker hier!
Zal deze ook nog even in dit topic posten M'n maal op kerstavond:
[ afbeelding ]
toch ook nog een lekker stukje vlees op deze kaart, nietwaar?
Zit er wel kaas op of is het kaasachtige spul dit:quote:Op zaterdag 1 januari 2011 16:20 schreef ChipsZak. het volgende:
Weet iemand of de pizza'tjes (piccolini's van Wagner) vegetarisch zijn? Er staat wel een V van vegetarisch op, maar is de kaas dan ook plantaardig gestremd?
Er zit altijd een beetje kaas op, omdat ze het anders geen kaas mogen noemen.quote:Op zaterdag 1 januari 2011 17:22 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Zit er wel kaas op of is het kaasachtige spul dit:
[ afbeelding ]
Dat kan ik mij ook nog herinneren idd, maar ik kan dat niet meer terugvinden, .quote:Op zaterdag 1 januari 2011 18:14 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Er zit altijd een beetje kaas op, omdat ze het anders geen kaas mogen noemen.
Dit is overigens eerder langsgekomen in deze reeks, toen had iemand naar de fabrikant gemaild en bleken pizza's inderdaad vegetarisch. Ik weet echter niet meer welke fabrikant dat was.
Daar wordt niets uitgelegd volgens mij, of bedoel je in de reacties?quote:Op maandag 30 mei 2011 22:28 schreef Weird- het volgende:
Over de docu: zie hier waarom het een vrij slechte en suggestieve documentaire was.
Ben te lui om alles over te typen
Nog niet gelezen, docu inmiddels wel gezien. Vond het op sommige punten een aparte/vage docu, alhoewel het wel op bepaalde punten wat meer duidelijkheid schept. Wat ik erg leuk vond om te zien waren de reacties van mensen toen er geen vleeswaren meer in de bedrijfskantine lagen.quote:Op maandag 30 mei 2011 23:21 schreef Weird- het volgende:
Ik bedoel de reacties en het artikel over Roos Vonk waarnaar verwezen wordt. Vooral de reacties van Dick Veerman zijn altijd objectief.
Geen pillen voor mij, het is ook niet nodig zolang je oplet dat je B12 uit andere dierlijke producten/vleesvervangers haalt, zo ontzettend veel heb je er nou ook niet voor nodig.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:00 schreef jojomen4 het volgende:
Nemen de vega's hier ook nog B12 pillen om het gebrek aan inname van B12 uit vlees goed te maken?
Mvg,
jojo.
Afgelopen week heb ik 1 jaar bewust geen vlees gegeten. Het is wel 4x voorgekomen (waarvan 3x in de laatste maand) dat ik 1 hapje nam van eten met vlees waarvan mij verzekerd was dat er geen vlees in zat. Voel me dan altijd een beetje een sukkel en genaaid.
Deze dus! VAMOS!quote:Op dinsdag 25 mei 2010 19:07 schreef jojomen4 het volgende:
Vanaf vandaag officieel een niet vlees en vis eten. Heb volgens mij de afgelopen 2 weken ook geen vlees of vis gegeten maar had de knoop nog niet doorgehakt.
Maar voel me dus nog niet helemaal vegetarisch omdat ik wel die stof blijf eten die van de botten worden gemaakt.. en kaas/melk e.d. ook..
Hoe heb je je eerste vega-jaar ervaren?quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:07 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Deze dus! VAMOS!
Dank Tanin. Ik dacht dat er een verschil zat tussen dierlijk B12 (dat opgenomen wordt door het menselijk lichaam en in de spieren van een dier zitten en plantaardig B12. Het hele verhaal is me erg onduidelijk, ook na verschillende website te hebben gelezen en gegoogled te hebben.
Ik eet niet meer zo vaak ei (zeg 2 eieren per week) en wel nog redelijk vaak kaas. AL ga ik van beide in de nabije toekomst een stuk minder eten.
quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:07 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Deze dus! VAMOS!
Dank Tanin. Ik dacht dat er een verschil zat tussen dierlijk B12 (dat opgenomen wordt door het menselijk lichaam en in de spieren van een dier zitten en plantaardig B12. Het hele verhaal is me erg onduidelijk, ook na verschillende website te hebben gelezen en gegoogled te hebben.
Ik eet niet meer zo vaak ei (zeg 2 eieren per week) en wel nog redelijk vaak kaas. AL ga ik van beide in de nabije toekomst een stuk minder eten.
EDIT:quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:07 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Nog niet gelezen, docu inmiddels wel gezien. Vond het op sommige punten een aparte/vage docu, alhoewel het wel op bepaalde punten wat meer duidelijkheid schept. Wat ik erg leuk vond om te zien waren de reacties van mensen toen er geen vleeswaren meer in de bedrijfskantine lagen.
[..]
Geen pillen voor mij, het is ook niet nodig zolang je oplet dat je B12 uit andere dierlijke producten/vleesvervangers haalt, zo ontzettend veel heb je er nou ook niet voor nodig.
Maar wat voor B12 zit er dan in Alpro Soya? Als dat de plantaardige is, spreekt het bovenstuk juist tegen aangezien daarin staat dat de plantaardige B12 niet functioneert in het menselijk lichaam.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:15 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
[..]
EDIT:
van vegetariers.nl
"Opname in het lichaam
De opname van vitamine B12 is afhankelijk van een door de maag gevormde stof, de intrinsieke factor. Zonder de aanwezigheid van de intrinsieke factor ontstaat er een te kort aan vitamine B12 in het lichaam. Vitamine B12 kent een dierlijke en een plantaardige oorsprong. De vitamine B12 in plantaardige producten en de vitamine B12 in dierlijke producten lijken qua structuur op elkaar, maar de vitamine B12 in plantaardige producten functioneert niet in het menselijk lichaam. Dit betekent dat de vitamine B12 die zich bijvoorbeeld in zeewieren en algen bevindt, niet bruikbaar is voor de mens."
In de alpro soya producten zitten geen dierlijke B12 (dat mailde die meneer van Alpro soya mij (die had zo'n geweldig mooie naam: Dominicus Hollander ). Dan denk ik dus dat ik geen (via alpro soya iig) "goede" B12 binnenkrijg die ik ook nodig heb.
Dank allemaal alweer.
Juist ja. In mijn mening spreekt dat zich iid tegen.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:18 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Maar wat voor B12 zit er dan in Alpro Soya? Als dat de plantaardige is, spreekt het bovenstuk juist tegen aangezien daarin staat dat de plantaardige B12 niet functioneert in het menselijk lichaam.
In het echt?quote:Op maandag 20 juni 2011 15:51 schreef Vitapientje het volgende:
He eleusis, ik heb jou vaker gezien ;-)
Ik heb een tijdje bij een boer rondgelopen die melkkoeien had in Friesland, en ik had 't idee dat daar toch wel goed voor werd goed gezorgd en ze hadden buiten ook zeer de ruimtequote:Op maandag 20 juni 2011 15:50 schreef Vitapientje het volgende:
Maar ik kan wel wat steun gebruiken, vandaar dat ik me aansluit. Ik eet trouwens geen vlees en vis, nog wel eieren en melkproducten. Dat is meer om te wennen aan het weglaten van ingrediënten uit mijn dagelijkse voeding, want melkkoeien en legkippen verdienen ook wat beters.
Precies. Hoewel die eieren wel duur zijn voelt dat toch beter .quote:Op maandag 20 juni 2011 15:53 schreef eleusis het volgende:
[..]
Ik heb een tijdje bij een boer rondgelopen die melkkoeien had in Friesland, en ik had 't idee dat daar toch wel goed voor werd goed gezorgd en ze hadden buiten ook zeer de ruimte
Vrije uitloop-eieren zijn ook wel goed geregeld, in tegenstelling tot scharreleieren. Er is een minimumoppervlakte die een kip buiten moet hebben voor dit etiket, en dat is best royaal (in de orde van meerdere m²).
Daarom doe ik wel aan melk en eieren!
Je kaas kan je natuurlijk vervangen door vegetarisch gestremd kaas. Zo hoef je ook nog niets weg te laten.quote:Op maandag 20 juni 2011 15:50 schreef Vitapientje het volgende:
Maar ik kan wel wat steun gebruiken, vandaar dat ik me aansluit. Ik eet trouwens geen vlees en vis, nog wel eieren en melkproducten. Dat is meer om te wennen aan het weglaten van ingrediënten uit mijn dagelijkse voeding, want melkkoeien en legkippen verdienen ook wat beters.
Precies . Meestal niet in de supermarkt verkrijgbaar helaas.quote:Op maandag 20 juni 2011 16:09 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Je kaas kan je natuurlijk vervangen door vegetarisch gestremd kaas. Zo hoef je ook nog niets weg te laten.
Wij maken altijd een heerlijke soort chili van die quorn 'balletjes' .quote:Op maandag 20 juni 2011 15:50 schreef eleusis het volgende:
Maar qua vleesvervangers vind ik dan bijv. quorn of tofu weer een stuk lekkerder dan de meeste schnitzel-achtige constructies.
Gewoon bij de AH te halen hoor, .quote:Op maandag 20 juni 2011 16:10 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Precies . Meestal niet in de supermarkt verkrijgbaar helaas.
Ah, leuk . Ik kom al een lange tijd wekelijks in de natuurwinkel en merk daardoor wel dat ik wat vaker vegetarisch gestremde kaas koop. Die pestokaas, nomnomnom . Heb inmiddels ook al wat producten van de vegetarische slager geprobeerd, die zijn ook niet verkeerd.quote:Op maandag 20 juni 2011 16:12 schreef ChipsZak. het volgende:
Nog een tip btw.
http://www.wakkerdier.nl/wakkere_winkelaar.php
Mwoah ik heb er weinig problemen mee, .quote:Op maandag 20 juni 2011 18:18 schreef PiRANiA het volgende:
Gelatine koop ik zelf niet, maar ontwijken is niet altijd te doen .
Van ei voel ik nooit zo de drang het te ontwijken eigenlijk.quote:Op maandag 20 juni 2011 18:20 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Mwoah ik heb er weinig problemen mee, .
Maar het is van alles wel het lastigste om te ontwijken, ja.
Hoewel zuivel en ei nòg lastiger zijn, maargoed. Dat doe ik nog toch een beetje half om half.
Ik ook (nog) niet zo enorm, maar ik was er een keer op gaan letten en dan valt het wel op.quote:Op maandag 20 juni 2011 18:22 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Van ei voel ik nooit zo de drang het te ontwijken eigenlijk.
Maar waarom? Als je die goede (dure) eieren koopt is het prima toch?quote:Op maandag 20 juni 2011 18:25 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ik ook (nog) niet zo enorm, maar ik was er een keer op gaan letten en dan valt het wel op.
Losse eieren eet ik nauwelijks meer, maar in producten wel nog.
Ik snap je niet? Waarom wat?quote:Op maandag 20 juni 2011 18:29 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Maar waarom? Als je die goede (dure) eieren koopt is het prima toch?
Waarom ontwijken .quote:
dat is btw ook leuk om iemand kado te doen!quote:Op maandag 20 juni 2011 18:30 schreef Lips het volgende:
Ik heb met eieren hetzelfde als ChipsZak. In producten let ik er eigenlijk niet op maar als ik eieren koop (toch wel met behoorlijke regelmaat) zijn het altijd biologische eieren.
Leuk voor de kiplievendemedemens: www.adopteereenkip.nl, krijg je ook nog eitjes terug voor je steun!
Ik ontwijk nu geen ei? Maar ik at wel losse eieren vroeger en nu nauwelijks meer doordat het idee van een ei me steeds meer tegen ging staan, . Zo'n soort voortplantsingorgaan wat je dan opeet. Brr.quote:
Heel herkenbaar. Mijn biefstukje ga ik denk ik ook wel missen. Maar als ik dan denk aan de slacht... Bij mij is de schakel om gegaan na het lezen van het boek "dieren eten" en toen was voor mij ook duidelijk dat ik geen vis meer wilde eten (want ik was al minder vlees gaan eten, maar meer vis)quote:Op maandag 20 juni 2011 18:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik eet vaak onbewust vegetarisch en een tijdje geleden heb ik serieus overwogen om helemaal te stoppen met vlees. (...) Maar dan voel ik me zo'n nepperd twijfel alom heb in de regel wel echte vrije uitloopeitjes: 3 tjikkies op zo'n 120vierkante meter tuin bij mijn vriend .... Moeten ze alleen niet van de leg zijn
Ik zit vooral met het idee dat legkippen ook zo "voorgeprogrammeerd" zijn. Kan ik er 100% zeker van zijn dat de kippen van de vrije uitloopeieren dit uit "vrije wil" doen en niet gemanipuleerd worden?quote:Op maandag 20 juni 2011 18:42 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ik ontwijk nu geen ei? Maar ik at wel losse eieren vroeger en nu nauwelijks meer doordat het idee van een ei me steeds meer tegen ging staan, . Zo'n soort voortplantsingorgaan wat je dan opeet. Brr.
Recepten zijn welkom hoor .quote:Op maandag 20 juni 2011 18:45 schreef ChipsZak. het volgende:
Iemand trouwens behoefte aan mijn vegetarische chili-recept met Quornballetjes?
Oke, maar niet nu want ik moet eigenlijk leren voor een tentamen en ik SOG en als ik ook nog recepten ga typen maak ik mezelf er tè bewust van dat ik niet doe wat ik moet doen, .quote:
Ik heb al een uur gegeten, dus het heeft nog geen haast .quote:Op maandag 20 juni 2011 18:50 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Oke, maar niet nu want ik moet eigenlijk leren voor een tentamen en ik SOG en als ik ook nog recepten ga typen maak ik mezelf er tè bewust van dat ik niet doe wat ik moet doen, .
Haha primaquote:Op maandag 20 juni 2011 18:51 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Ik heb al een uur gegeten, dus het heeft nog geen haast .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |