Ik ga deze zomer eens experimenteren met vegetarisch bbqen. Ben zelf al een hele tijd vegetariër maar ben nogal makkelijk ingesteld. De broodjes en salade ben ik al tevreden mee.
Maar ik merk nu wel na een aantal bbq dat de salade en broodjes vaak maar weinig voorstellen (een pastasalade, een couscoussalade, een aardappelsalade en turksbrood) Buiten om de aardappel salade heb je niks om op je broodje te doen!.
Dus er mag best wat beter gekeken worden naar de opzet van het menu als er een bbq is. Het is echt onzin dat bbq alleen voor vlees is. Vega en vlees gaat prima samen, als er over nagedacht wordt.
Ik was op een bbq waar echt een gigantische stapel aan vlees had (wel de goedkope rotzooi) en voor de vega spiesjes met champignon, paprika, courgette, paprika en paprika (verschillende kleuren paprika zijn verschillende ingredienten
)
De kok (type Hollands en ouderwets) die betrokken was bij deze bbq is open minden tegenover vegetariërs, maar zijn enthousiasme voor vlees was volgens mij over zijn kunst heen gelopen.
Dus ik dacht, laat ik eens onderzoeken naar een aantal simpele recepten die je iemand mee kan geven om ook voor de vegetariërs iets lekkers op tafel te zetten.
Die bbq had ik zelf maar wat champignons gekocht uit de super en ben daarmee de keuken in gegaan.
Eerst wat witbrood in kleine stukjes gehakt, opgebakken met italiaanse kruidenmix, knoflook, roomboter en de voetjes van de champignons. Toen de hoedjes er mee gevuld en deze op de bbq gedaan. Zelf was ik niet tevreden, maar het is een eerste experiment. (ik moest het doen met wat er in de keuken was
)
Om maar niet te lang door te gaan: wie heeft er leuke ideeën om champignons te vullen voor een bbq? Met de nadruk op simpel.