abonnement Unibet Coolblue
pi_58777547
Ben van vrijdagavond tem maandagavond in Milaan geweest.

Vrijdagavond even naar Corso Como-uitgaanskwartier geweest. Was wel gezellig, alleen vrij duur allemaal. In de bars zelf zat er niet echt veel volk wel, in de clubs/disco's wel. We wilden Loolapalooza binnengaan, maar hadden geen 'invitation' en mochten dus niet binnen. Opmerkelijk was dat de bekende Hollywood-disco gesloten was (en de daaropvolgende dagen ook)

Zaterdag hebben we er een sightsseeing-dagje van gemaakt. Te voet hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden gezien (heb nog altijd pijn aan m'n voeten van het wandelen !) :
- Duomo : had ik al gezien, maar blijft prachtig gebouw natuurlijk, ook boven de kerk gestaan, maar door het slechte weer zag je niet ver.
- Gallerij Vittorio Emanuelle : mooie galerij met veel dure winkels
- Zoals hier eerder al gezegd, ook de grote begraafplaats bezocht (Cimitero Monumentale): leuk weetje: het Laatste Avondmaal die hier op foto stond, is eigenlijk de begraafplaats van dhr Campari (maker vh drankje) en z'n familie. Jezus is eigenlijk Campari, en uiterst rechts staat zijn rivaal Martini als Judas afgebeeld
- Natuurlijk ook het Castello Sforzesco gezien, er was net ook een kleine buitententoonstelling over de Smurfen ten voordele van Unicef. Wel grappig, de Smurfen heten ih Italiaans 'Puffi' en Grote Smurf is 'Il Grande Puffo'
Verder ook een kerkje gezien, net ver van de Duomo, waar je een kapel kon zien met allemaal doodskoppen en skeletten, wel leuk, en niet zo bekend denk ik. San Bernardino alle Ossa heette het kerkje, op de Piazza Santo Stefano.
- Verder ook langs de verschillende designerwinkels gewandeld en langs het bekende Scala-gebouw (dat van de buitenkant gezien echter niet zo speciaal is)

Ondanks dat we ' s avonds moe gewandeld waren, toch nog een stapje gezet : omstreeks 19u naar de Navigli-wijk gegaan, waar je gezellig aan het water kan aperitieven. Alleen spijtig van het matige weer. Onze aperitivo was zeer goed, 7 euro voor cocktail en een lekker buffet erbij. Daarna wilden we uitgaan in de Navigli-wijk, maar echte clubs vind je er niet. Veelal aperitief en winebars en restaurants.
Dus dan maar naar de Brera/Corso Como wijk gegaan. Ook in de Brera vind je veelal restaurants en 'gewone' bars, maar het is er wel gezellig toeven. Voor het echte, zware uitgaansleven zijn we dan nog even naar de Corso Como gegaan.

Zondag was de hoogdag; vermits we naar Milan - Udinese gingen (ikzelf ben Milan-fan, mijn vrienden niet echt). San Siro blijft een indrukwekkend stadion, en de match (4-1) was ook zeer te genieten. Mijn vrienden waren wat overtuigd dat het Italiaanse voetbal niet alleen defensief is De sfeer ih stadion was bij momenten zeer goed, alleen merkte je wel wat gelatenheid door de slechte resultaten van Milan ih seizoen én het feit dat concurrent Fiorentina won (waardoor Milan geen Champions League speelt volgend seizoen) en stadsrivaal Inter de titel pakte. Die titel werd rijkelijk gevierd om het Domplein. Ondanks dat ik Milan-fan ben, kon ik na een tijdje wel genieten van de sfeer die er heerste. Werkelijk nog nooit gezien; het hele Domplein stond vol met mensen die met allerlei vlaggen zwaaiden, Bengaals vuur afstaken, dansten op de monumenten (!), auto's die toeteren en met vlaggen uit de ramen wapperen: een gekkenhuis ! Ik heb gezworen dat ik nog eens terugkom als Milan de titel pakt !
'S avonds gingen de Interfans blijkbaar naar het stadion, waar de spelers de titel ontvingen. Dat zagen we ginds op tv, anders waren we missch ook nog es afgezakt naar het stadion. Zag er ook daar een gekkenhuis uit.
We gingen dan maar weer naar de Corso Como, en omdat we al goed aangeschoten waren (en naar Italiaanse normen vrij goedkoop, op het Domplein verkochten straatverkopers, vanwege de titel van Inter, Becks-bier aan ¤ 2,50) besloten we om direct naar een club te gaan. We belandden in een club die samenhing met een winkel blijkbaar : de Pop-Up Store (weet niet of de club zelf een andere naam had, weet iemand dit misschien? Het was over Loolapalooza). Ingang was slechts, vrij verrassend, drie euro. Maar toen we bestelden, was de aangename verrassing snel over : 15 euro voor een drankje ! Met tegenzin betaalden we, en op dat moment was het ook de bedoeling om er maar één iets te drinken. Tot de zaak opeens vol begon te lopen : en dat met werkelijk allemaal overdreven knappe vrouwen, volgens mij bijna allemaal modellen ! Er heerste echt een decadent sfeertje: overal mooie vrouwen (en mannen wellicht ook), die flessen champagne lieten aanvoeren, hoe later op de avond, hoe losser er gedanst werd, op de wc's behoorde een lijntje coke precies ook tot de mogelijkheden, het decor was er eentje uit de films, met kaarsen en zetels: ik heb nog nooit zo'n decadent sfeertje gezien. Was echt de moeite, dus hebben we ons ook laten verleiden tot nog enkele drankjes Spijtig genoeg had mijn maat z'n fototoestel de geest begeven, en hebben we geen foto's van de zaak (en de vrouwen )

Maandag was onze laatste dag en hebben we vooral wat souvenirs gekocht, wat geflaneerd en gegeten. Ook wel nog de stadiontour in San Siro gedaan : men was er het stadion aan het opkuisen na de kampioenenviering van Inter. De doelen waren in stukken gekraakt, stukken van de grasmat werden meegenomen, ... Ook de kleedkamers en museum (waar alle bekers staan), bezocht, leuk allemaal.

Maandagavond opnieuw vertrokken naar huis, een leuke tijd gehad. Spijtig dat het overwegend slecht weer was.
Ook het uitgaansleven is iets speciaal: ik vraag me af hoe de 'gewone' jeugd daar uitgaat ? Wellicht kopen ze veel drank in winkels en drinken ze zwaar in voor ze weggaan? Want een hele avond uitgaan in een disco/club is echt wel duur. Verder zijn er veel aperitief/winebars waar je wel (goedkoper) kan drinken, maar behalve dat het wel gezellig is, kan je als jeugd zijnde er toch geen feestje bouwen ofzo.

Anyhow, wel een top tijd gehad !

[ Bericht 0% gewijzigd door BramKVO op 20-05-2008 11:24:25 (t) ]
pi_58783653
Ik wil met mijn vriendin rondtrekken door Italie en Frankrijk, onze eerste stop zal Milaan zijn maar ik vind het niet zo'n lekker idee om mijn auto vol met kampeerspullen enzo ergens in milaan te laten staan. En onze overnachtplek (hostel of iest anders goedkoops) zal ook wel geen bewaakt parkeren hebben.

iemand tips hierover?
pi_58818836
Ik heb wel een paar aanraders, voor een goede club moet je naar the club gaan dat is echt super vette shit! Verder is het vooral te doen bij duomo. Makkelijk te vinden via de metro rode lijn geloof ik. Hier heb je een super groot plein met het Duomo kerk wat er super mooi uit ziet. Daar heb je er verder ook een soort overdekt complex waar DG louis vouitton enzo zitten en ook een mac donalds! Als je daar naar binnen loopt kan je links en dan heb je daar recht door een vvv waar je van alles kan vragen

Veel plezier! Milaan is echt een super stad!
pi_58822714
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 10:28 schreef Plaksel het volgende:
Ik heb wel een paar aanraders, voor een goede club moet je naar the club gaan
is dat 11 Club Room op de Via Tocqueville (bij corso como) ? Dan is dat tevens die club die ik bedoelde, bij de pop up store.
pi_58859067
mijn vraag was meer of iemand een soort van bewaake parkeerplaats weet waar ik 2 dagen mijn auto kan stallen tegen redelijke prijzen.
pi_59334702
Wie o wie kan mij bijstaan bij de reservering voor het laatste avondmaal? Hoe reserveer ik? Telefonisch/internet? Hoe Betaal ik? Krijg ik een betalingsbewijs? Kortom, hoe gaat het in zijn werk?

Alvast bedankt:)
pi_59368172
Heeellleuppppp
pi_59388786
Verdomme zit al vol op de dagen dat ik er ben!
Weet er iemand of het zin heeft ter plekke een tijdje te wachten en te hopen dat er iemand die heeft gereserveerd niet komt opdagen? Of kan ik het nu wel vergeten:(
pi_59882231
Eens even doorlezen voor ideeën, begin Augustus een paar dagen vertoeven .
  vrijdag 4 juli 2008 @ 11:19:00 #111
101884 PeRi
Allons-y!
pi_59884378
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 09:32 schreef BliksemSchigt het volgende:
Eens even doorlezen voor ideeën, begin Augustus een paar dagen vertoeven .
Ondertussen op 12 augustus 's ochtends gereserveerd voor The Last Supper!
Whatever I want.
  zondag 3 augustus 2008 @ 21:44:30 #112
101884 PeRi
Allons-y!
pi_60535629
Nog tips voor must-eat restaurants en bars/clubs?

[ Bericht 30% gewijzigd door PeRi op 03-08-2008 21:58:40 ]
Whatever I want.
  zondag 3 augustus 2008 @ 22:30:54 #113
104871 remlof
Europees federalist
pi_60536870
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 21:44 schreef PeRi het volgende:
Nog tips voor must-eat restaurants en bars/clubs?
Een paar jaar geleden had ik als bar ATM genoemd, het was leuk modellen kijken daar, maar die is al een tijd weer dicht. Er zijn nu wel leuke bars rondom het Parco Sempione, maar wat mij betreft zit er niet echt een uitschieter tussen.

Clubs kom ik zelf niet vaak, maar als je modellen wil zien moet je in Hollywood zijn en als je liever extravaganten ziet in Plastic.

Restaurants, tsja, exotisch eten in Milaan is duur, behalve bij de Chinees. De meeste chinezen hebben zich echter getransformeerd tot Chinees-Japanse restaurants de laatste jaren en hebben daarbij de prijzen op het menu verdubbeld Het enige dat ik echt kan aanbevelen is een authentieke pizzeria in Naviglie bijvoorbeeld.

Ik ben van a.s. donderdag t/m de dinsdag erop ook weer in Milaan trouwens.
  zondag 3 augustus 2008 @ 22:42:24 #114
101884 PeRi
Allons-y!
pi_60537150
Modellen hoef ik niet, anders loopt mn vriendje straks kwijlend bij me weg .
Parco Sempione? *noteert. Mja we zijn geen echte uitgaanstypes, maar het is toch wel leuk om even te neuzen in het nachtleven daar. Ik stuitte op het Shu Café, wat er best leuk uitziet.

Chinees eten kan hier ook. Ik wil graag een avondje naar een restaurant dat fine dining aanbiedt en mn oog is gevallen op Acanto . Andere restaurants van 'dat kaliber' zijn dicht vanaf volgende week ivm de zomer.

En natuurlijk proberen om echt traditioneel Italian cuisine te vinden, Casa Tua Osteria lijkt ook me wel wat. Of gewoon lekker zwerven en ergens naar binnen stappen wat gemoedelijk lijkt.

Ik heb er echt heel veel zin in, ben al best een tijd niet meer naar Italië geweest en het kriebelt echt weer .
Whatever I want.
pi_60538610
Peri, even mijn post van 20 mei lezen, staan wel wat zaken ivm uitgaan. Corso como is leuk qua uitgaan, alleen erg duur.
Remlof, je lijkt Milaan wel te kennen, ken je die club die ik in mijn vorige post beschreef ? Boven de pop up store van fiat, het zou de 11 club room ofzo heten (over loolapalooza)
pi_61816456
Goed dat ik dit topic zie, anders had ik nooit geweten dat je voor het Laatste avondmaal moet reserveren
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_61849630
Iemand hier wel eens geweest. http://www.townhousegalleria.it/ 7 sterren, wow!!!!!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_70835659
Leuk topic! Ik wil nu ook naar het kerkhof als ik binnenkort ga. En heb gereserveerd voor het Laatste Avondmaal.
Heeft er iemand misschien nog tips voor een lokale trattoria of osteria die heerlijk voedsel serveren?

[ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 10-07-2009 12:08:58 ]
anonieme razernist
  vrijdag 10 juli 2009 @ 09:00:21 #119
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_70838112
quote:
Op vrijdag 10 juli 2009 01:22 schreef NoCigar het volgende:
Leuk topic! Ik wil nu ook naar het kerkhof als ik binnenkort ga. En heb gereserveerd voor het Laatste Avondmaal.
Heeft er iemand misschien nog tips voor heerlijke lokale trattoria of osteria die heerlijk voedsel serveren?
Ik ben wel bij een goede osteria geweest maar weet echt niet meer hoe dat heette of waar het precies zat... Was ergens aan het water beetje uit het centrum met rode luifels... Maar daar heb je natuurlijk niet zo veel aan
als ik er aan denk zal ik thuis eens in m'n foto album kijken of ik het nog kan achterhalen!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_71152875
Ik ben in augustus op vakantie in Italie en wil ook een dagje naar Milaan. Wat is handig om te doen qua parkeren? Een voorstadje van Milaan opzoeken en daar de auto neerzetten en dan met de trein naar milaan reizen?

En in milaan zelf is daar alles te lopen of is een metrodagkaart een aanrader?
pi_74080480
Ik ga begin januari met Ryanair ook een lang weekend Milanen
pi_74081404
Zo zie mijn vraag er nog staan. Inmiddels natuurlijk een dagje milaan gedaan toen. Gewoon met de trein en toen een metro dagkaartje gekocht. Topdag gehad. Al was het wel even zoeken naar het San Siro. Verder alles gezien wat we wilde zien. Hele mooie stad.
pi_78238495
Even kicken:

Ik wil graag van 3 tot 6 april naar Milaan. Aangezien Pasen op 4 en 5 april valt dit jaar, vroeg ik me af in hoeverre je dit merkt in het Katholieke Milaan. Iemand?
pi_78245208
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 19:43 schreef Mr.G het volgende:
Even kicken:

Ik wil graag van 3 tot 6 april naar Milaan. Aangezien Pasen op 4 en 5 april valt dit jaar, vroeg ik me af in hoeverre je dit merkt in het Katholieke Milaan. Iemand?
Niet heel veel. In het centrum zal alles wel gewoon open zijn (want dat is doorgaans op zondag ook altijd zo). Buiten het centrum niet, maar daar heb je waarschijnlijk ook niet veel te zoeken. Misschien is het wel leuk/interessant om die dagen eens in de Duomo te kijken.
pi_81044136
Eind mei ben ik ook van plan om een weekendje naar milaan te gaan.
Ik zag dat ryanair op milaan orio al serio vliegt.
Iemand enig idee wat de beste manier is om van dit vliegveld in de stad te komen?
En hoeveel dat gaat kosten en hoelaang dat duurt?

alvast dank!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')