abonnement Unibet Coolblue
pi_86593118
quote:
Verdedigend landskampioen Nijmegen Devils heeft een turbulente zomer achter de rug. Met een grotendeels vernieuwde ploeg verschijnt de club aan de start van het nieuwe seizoen. IJshockey.com blikt vooruit.

Nieuw: Stephane Cesar, Jesse Baraniuk, Tyler Stitt, Marc Donders, Raphael Joly, Adam Krug, Tyler Mazzei, Jurryt Smid, Scott Thauwald, Harry Verdonschot.

Vertrokken: Christian Boucher, Julien Hernandez, Marty Dams, Max van Lieshout, Jeff Smith, Travis Wight, Phil Aucoin, Jason Baclig, Nick Deschenes, Levi Houkes, Marty Mjelelleli, Doug Orr, Marco Postma.

Goalies: Stephane Cesar komt over uit Heerenveen. De 22-jarige doelman uit Ottawa had afgelopen jaar een wisselvallig seizoen, waarin hij topwedstrijden afwisselde met mindere ontmoetingen. Krijgt in Nijmegen de kans door te groeien en zou een jaar ouder ook een jaar ervarener moeten zijn. Tomislav Hrelja is de andere doelman in de selectie en moet zijn waarde op eredivisieniveau nog bewijzen.

Defense: Verdedigend zet Nijmegen een combinatie neer van ervaring en talent. De solide Dan McGoff is de enige import uit het kampioensteam die terugkeert, international Nick de Jong is met zijn 29 jaar de oudste speler in de jeugdige ploeg, terwijl Jesse Baraniuk twee jaar geleden de harten van veel fans in Nijmegen stal. Interessante nieuwkomer is de 24-jarige Tyler Stitt, een speler met leiderschapscapaciteiten, die vier jaar college-ijshockey heeft gespeeld. Rick Wijnen hoopt na een jaar vol blessureleed te kunnen bewijzen wat hij in zijn mars heeft en Yordie Mater zal meer ijstijd krijgen dan vorig jaar.

Forwards: De complete topzes van vorig seizoen is vertrokken. Daarbij zullen vooral de 93 goals van Phil Aucoin, Nick Deschenes en Doug Orr worden gemist. Ook Marco Postma en Brad Smulders zijn er niet meer bij. Daar komen een aantal nieuwkomers voor terug, die zich nog helemaal moeten bewijzen in de Nederlandse competitie. Scott Thauwald had een matig seizoen op lager profniveau in de VS, Tyler Mazzei is een speler die op lager jeugdniveau in Canada veel scoorde en de afgelopen drie jaar voor de prima universiteit RIT uitkwam. Adam Krug heeft wat profervaring en scoorde veel punten op lager college-niveau, Raphaël Joly komt rechtstreeks uit de vechtliga LNAH, waar overigens heel behoorlijk ijshockey wordt gespeeld. De jonge Marc Donders krijgt bij Nijmegen de kans in de eredivisie en tenslotte keren ook de ijverige Jurryt Smid en Harry Verdonschot terug. Dylan Kost zal hopen op meer ijstijd, Timothy Gerritsen heeft zich ontwikkeld tot een solide eredivisiespeler, terwijl de makkelijk checkende Remo Speijers er ook weer bij is. Tenslotte is de Zweed Martin Persson nog op proef en komt er mogelijk nog een in Nijmegen studerende Slowaak bij.

Coach: Danny Cuomo is terug in de bank bij Nijmegen. De Canadees was in de jaren negentig en aan het begin van deze eeuw al meerder keren (speler-) coach bij de Nijmeegse club en won zowel op de bank als op het ijs prijzen. Hij is de vervanger van Chris Eimers. Zijn assistent is de ervaren Alex Andjelic, die overkomt uit Tilburg en ook al een lang verleden heeft bij Nijmegen. Met dit duo heeft Devils zonder meer de meeste routine in de bank staan van alle clubs in de eredivisie.

Sleutelspeler: Stephane Cesar wist afgelopen jaar niet alle fans in Heerenveen te overtuigen van zijn kwaliteiten. Nijmegen Devils heeft een jonge ploeg, die het dit jaar in wedstrijden soms moeilijk kan krijgen. Dat betekent dat er veel druk kan komen te staan op de 22-jarige Canadees.

Talent om op te letten: Rick Wijnen is al 22 jaar en eerder in beeld geweest bij het Nederlands team. De verdediger had de afgelopen jaren meerdere keren pech met blessures, waardoor hij belangrijke delen van het seizoen moest missen. Dit jaar zal hij hopen op een fysiek fit seizoen, waarin hij steeds belangrijker wordt voor de Devils.

Voorspelling: Nijmegen Devils heeft aan talent en ervaring ingeleverd. Dat was gezien het lagere spelersbudget ook onvermijdelijk. De club heeft al jaren een goede neus voor talent en koos bij zijn buitenlandse spelers vooral jongens met een verleden als captain van hun teams. De club zal de nodige tegenstanders verrassen, maar niet gaan meedoen om de hoofdprijzen. Of komt de typisch Nijmeegse mentaliteit weer boven
quote:
Eaters Geleen kende vorig jaar een uiterst succesvol seizoen. Na lange tijd zonder prijzen wonnen de Limburgers de bekerfinale in Eindhoven. Met een nieuwe coach en veel nieuwe imports gaat Geleen proberen de successen van vorig jaar te evenaren.

Nieuwe spelers: Tom Maldonado, Bjorn Willemse, Dan Lapointe, John Ronan, Jason Tejchma en Brad Smulders.

Vertrokken spelers: Adam Blanchette, Lambert Keulen (gestopt), Ziga Svete, Brent Gauvreau, Mike Forgie, David Burgess, Joey Wilson en William den Ridder.

Goalies: Al in de loop van vorig seizoen kwam het nieuws dat Sami Heinonen de komende twee jaar de kleuren van Geleen zou verdedigen. De Fin kende een geweldig seizoen en was samen met Brent Gauvreau en Ziga Svete de belangrijkste speler van het team van Mike Pellegrims.

Enkele seizoenen geleden had Heinonen nog een grillig seizoen in dienst van Den Haag. Vorig jaar was Heinonen echter constant uitmuntend. Als back-up zullen de jonge Quention Cuypers en Rowan Delil in de bank staan. Vooral Delil wordt gezien als een talent voor de toekomst. De 17-jarige doelman zal daarom dit seizoen meer ervaring op moeten doen in de eredivisie.


Defense: Ziga Svete zal gemist worden in de Geleense defensie. De Sloveen behaalde terecht de Wil van Dommelen-trofee. Ook Adam Blanchette vertrok, maar met Tom Maldonado en Bjorn Willemse haalde de club interessante vervangers. Vooral de overstap van international Willemse is opmerkelijk. Willemse is al jarenlang één van de beste Nederlandse verdedigers.

De verdediging is verder hetzelfde gebleven. Glenn Bakx heeft weer een jaar ervaring erbij en zal proberen dit seizoen verder te groeien. Bakx zit dicht tegen Oranje aan en zal proberen om de aandacht van Tommie Hartogs te blijven houden. Verder zijn ook Erik Tummers, Jeffrey van Iersel en Niko Suoraniemi weer van de partij in Geleen. De verdediging lijkt dus prima in orde.

Forwards: De drie meest scorende aanvallers van vorig seizoen zijn niet langer te bewonderen in Geleen. De nieuwkomers Dan Lapointe, John Ronan, Jason Tejchma en Brad Smulders zullen dit seizoen voor de doelpunten moeten zorgen. Smulders is al jarenlang een veelscorende speler in Nederland. Afgelopen seizoenen speelde Smulders voor Nijmegen, waar hij zowel de beker als het kampioenschap won. Vooral onder Frank Gentges speelde Smulders uitstekend. De Nederlands-Canadees komt al een paar jaar niet meer uit voor Oranje, maar in 2007 was Smulders nog topscorer op het WK in China.

De andere drie nieuwkomers brengen een aardig cv mee. Lapoint en Ronan speelden vorig jaar al samen bij Flint Generals in IHL. Zij waren in Flint ploeggenoot van international Jamie Schaafsma. Ronan zat qua puntenaantal in de buurt van Schaafsma, dus dat belooft veel goeds. Jason Tejchma heeft ruime ervaring in de ECHL en begint bij Geleen aan zijn tweede jaar in Europa. Vorig jaar kwam Tejchma tot 54 punten voor Newcastle Vipers, dat uitkomt op het hoogste Engelse niveau.

De overige aanvallers komen allemaal uit Nederland, waarvan veel jeugd uit Geleen. Jeffrey Mens brak vorig jaar echt door en trok zich op aan het niveau van de sterke imports. Hopelijk kan de 21-jarige aanvaller de stijgende lijn doortrekken.

Lars van Sloun was vorig jaar de Nederlandse revelatie van het seizoen. Van Sloun kwam in een lijn met Burgess en Forgie tot 20 goals en 25 assists. De bekroning was een plek in het Nederlands team tijdens het WK in Tilburg. Ook op het WK wist van Sloun te scoren. De Nederlandse ijshockeyliefhebbers zullen de ontwikkeling van Lars van Sloun nauwlettend in de gaten houden.

Ook Dennis ten Bokkel, Kay Gielen, Lars Engwegen, Niels van Sloun en Hendrik Giesbers maken dit jaar deel uit van de selectie. Youri Penders is vanuit het tweede team overgehaald naar de hoofdmacht. Geleen nam afscheid van Lambert Keulen. Na vele jaren nam Keulen noodgedwongen afscheid van het ijshockey na de zware blessure die hij vorig seizoen opliep.

Coach: Mike Pellegrims kwam, zag en overwon. De Belg bleek de coach die Geleen al jaren zocht. Onder leiding van de oud-speler van Geleen waren er geen relletjes en tactisch bleek Pellegrims ook een gouden greep. De nieuwe coach Jamie Dumont krijgt de zware taak om Pellegrims te doen vergeten. De pas 36-jarige Dumont was eerder al actief als assistent bij Lewiston in de sterke jeudgcompetitie QMJHL in Quebec. Ook bij het Italiaanse Bolzano vervulde Dumont de rol van assistent.

Sleutelspeler: Sami Heinonen zal ook dit jaar weer de basis moeten vormen voor succes. De Fin was bij vlagen onpasseerbaar in zijn eerste seizoen. Heinonen bewees maar weer eens dat de goalie de belangrijkste positie in het ijshockey is.

Talent om op te letten: Kay Gielen beleefde vorig jaar al een prima debuutseizoen. De jeugdinternational zal dit jaar proberen om dezelfde stap te maken als Lars van Sloun en Jeffrey Mens. Gielen is met zijn 18 jaar de jongste aanvaller in de selectie van Jamie Dumont.


Voorspelling: Geleen was vorig jaar de sterkste en meest constante ploeg van Nederland. Door blessureleed ging Geleen in de halve finale onderuit tegen Nijmegen, dat later de titel pakte. Het zal voor de Limburgers een enorme uitdaging worden om het team van vorig jaar te doen vergeten.

De aankopen geven de burger echter moed in Geleen. De ploeg is in vergelijking met bijvoorbeeld Tilburg en Nijmegen zeker niet zwakker geworden. Toch is het afwachten of de klasse van Svete en Gauvreau niet een te groot gemis gaat vormen. Geleen is toch een zekerheidje voor de bovenste vier plekken. Zondag kan Geleen in eigen huis meteen al de eerste prijs pakken in de strijd om de Ron Berteling-schaal tegen Nijmegen.
  zondag 19 september 2010 @ 10:09:19 #2
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_86593393
Vanavond naar Geleen, kijken wat de nieuwe ploeg bakt tegen Nijmegen.
Tics van je petten.
pi_86593407
quote:
Op zondag 19 september 2010 10:09 schreef nattermann het volgende:
Vanavond naar Geleen, kijken wat de nieuwe ploeg bakt tegen Nijmegen.
Ik ga vanavond eens kijken hoe de Panthers er voor staan.

Nijmegen vind ik flink verzwakt. Geleen lijkt me sterker.
  zondag 19 september 2010 @ 23:07:17 #4
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_86620473
quote:
Eaters loopt schaal mis



IJshockeyclub Eaters heeft de strijd om de Ron Berteling Schaal verloren. In de eigen hal in Geleen werd het 8-5 voor Nijmegen. Om de schaal wordt gestreden tussen de landskampioen en de bekerwinnaar.

Geleen won afgelopen seizoen de beker en Nijmegen werd kampioen. Na de eerste periode leidde Eaters nog met 3-2, maar in het tweede deel gaf Nijmegen gas en werd het 1-4. De laatste periode eindigde in 1-1 en daarmee was het Nijmegen dat de schaal uitgereikt kreeg door record-international Ron Berteling zelf.
Bron
Sheet: Klik

Erg jammer.

[ Bericht 6% gewijzigd door nattermann op 19-09-2010 23:13:47 ]
Tics van je petten.
pi_86629100
Turnhout - Zoetermeer gezien. McKague is een versterking voor Turnhout. Turnhout viel niet tegen. Het moet veel slechter geweest zijn tegen Eindhoven. Zoetermeer viel me niet mee overigens. Turnhout is wsl. geen team dat mee gaat doen voor de play off-plaatsen.
pi_86725412
Blanchette dan toch naar Zoetermeer. Camelbeeck en Topic zijn afgetest en zullen dus waarschijnlijk in de 1e divisie uit gaan komen.
pi_86787784
DESTIL TRAPPERS-GELEEN GAAT NIET DOOR
Vrijdag 24 september 2010

De bekerwedstrijd tussen Destil Trappers en Eaters Geleen, die vanavond in Tilburg gespeeld zou worden, gaat niet door.

Een storing vannacht in de vriesmachine in het IJssportcentrum heeft de ijsvloer dusdanig aangetast, dat het onmogelijk is daarop vandaag een wedstrijd te spelen. Een nieuwe speeldatum moet door de ijshockeybond worden vastgesteld.

Bron. Trappers.nl
pi_86797603
Doelman Casper Swart is deze week op proef bij Zoetermeer Panthers. De oud-goalie van Nijmegen en Amsterdam is de belangrijkste kandidaat voor de opvolging van de weggestuurde Björn Wallberg.

Dat meldt AD/Haagsche Courant. Swart traint een week mee bij Zoetermeer om te laten zien wat hij in huis heeft. De 29-jarige doelman was afgelopen jaar de eerste man in Amsterdam. Eerder won hij landskampioenschappen in zowel Amsterdam als Nijmegen en was hij actief voor Geleen en Den Haag.

Swart is niet de enige speler op proef bij Zoetermeer. Ook verdediger Wesley Hendriks krijgt een kans bij Panthers. Hendriks speelde afgelopen seizoen in Heerenveen en speelde afgelopen weekeinde al mee in de door Zoetermeer gewonnen wedstrijd.

De club heeft niet alleen afscheid genomen van Vincent Camelbeeck en Mike Topic, maar ook van Dexter Anthony Schreutelkamp. De Nederlander met ook een Zwitsers paspoort werd in juni als één van de eerste spelers door Zoetermeer gepresenteerd.


Bron: IJshockey.com
pi_86835133
Vanavond naar Kemphanen vs Trappers. :Y
  Moderator zaterdag 25 september 2010 @ 22:55:55 #10
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_86844900
en we zijn weer begonnen *O*

Zoetermeer won met 1-5 van Heerenveen en Eindhoven won met 5-4 van Tilburg ... geloof dat dit voor de beker is
beloofd iig een spannend seizoen te worden dit jaar, zolang je de wedstrijden tegen de Belgen wegdenkt

volgende week eerste thuiswedstrijd van Zoetermeer in de eredivisie *O*
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zondag 26 september 2010 @ 01:04:50 #11
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_86849218
Wordt er wel eens wat online gestreamed van deze wedstrijden?
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  Moderator zondag 26 september 2010 @ 02:07:30 #12
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_86850723
zal wel weer niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_86851083
En zendt SBS 6 weer een samenvatting uit op zondag?
  Moderator zondag 26 september 2010 @ 03:54:36 #14
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_86851922
ik hoop het

vorige jaren (vorig jaar was niet sbs trouwens maar ik weet ook nie tmeer wie het wel was) begon dat echt pas tegen het eind van het seizoen/ begin van de playoffs pas in januari oid

zag wel dat zoetermeer wat video's online zet, zit schijnbaar een kerel op de tribune te filmen oid
geen commentaar ook maar het is beter dan niets

http://vimeo.com/channels/zoetermeerpanthers2010

nog niet heel veel interessants (presentatie e.d.) tussen maar iig a de oefenwedstrijd tegen HYS en de nieuwe boarding in de Uithof ziet er goed uit _O_

strafbanken nog steeds erg eenvoudig te bereiken voor het publiek though :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_86853749
Eindhoven - Tilburg gezien in het IJssportcentrum in Eindhoven. 5-4 voor Eindhoven geworden. Ivy van den Heuvel maakte voor Eindhoven 2 goals, de nieuwe import van Tilburg, Yetman, had voor zijn ploeg 3 assists.

Het ging redelijk gelijkwaardig op. Eindhoven lijkt in elk geval even sterk in vergelijking met vorig jaar, Tilburg heeft misschien wel wat klasse ingeleverd. Imports van Tilburg werkten wel hard, pakten ook meer penalties dan Eindhoven.

Als het gelijk opgaat, dan geeft 'n goede keeper weleens de doorslag. Anthony deed het gisteren weer prima. Meierdres vond ik tegenvallen. Erg onzeker en geeft zeker in vergelijking met Anthony erg veel gelegenheid tot rebounds.
pi_86855068
quote:
Op zaterdag 25 september 2010 22:55 schreef sp3c het volgende:
en we zijn weer begonnen *O*

Zoetermeer won met 1-5 van Heerenveen en Eindhoven won met 5-4 van Tilburg ... geloof dat dit voor de beker is
beloofd iig een spannend seizoen te worden dit jaar, zolang je de wedstrijden tegen de Belgen wegdenkt

volgende week eerste thuiswedstrijd van Zoetermeer in de eredivisie *O*
Dit is voor de beker inderdaad.

De Belgen doen in de competitie pas mee. Die zullen wel de rol van Amsterdam en Groningen overnemen.
  Moderator zondag 3 oktober 2010 @ 13:37:06 #17
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_87130372
dat is mooi want dan kunnen ze in Heerenveen weer gaan hockeyen ... staan op 0 uit 4 nu met 24 tegendoelpunten!!

gister naar Zoetermeer vs Geleen geweest, leuke wedstrijd vond ik
het liep alleen niet voor Geleen, stonden heel snel tegen een flinke achterstand aan te kijken en bovendien stond Casper Zwart heel goed te keepen voor Zoetermeer

eindstand 7-3 ... leuk thuisdebuut voor de Zoetermeerders _O_

woensdag thuis tegen Eindhoven dat gister met 7-1 gehakt maakte van Heerenveen, misschien ga ik die ook kijken want ik heb toch nix beters te doen :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator zondag 3 oktober 2010 @ 19:29:29 #18
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_87141733
ik zit nu een beetje Tilburg vs Zoetermeer te volgen via de live sheet

http://www.trappers.nl/wedstrijd/uitslag/72/?seed=2132#tabs

1-1 nu, lijkt een spannende pot te zijn
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator zondag 3 oktober 2010 @ 21:35:22 #19
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_87147744
Tilburg bezorgt Zoetermeer zijn eerste verliespartij!

4-3 in de verlenging
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zondag 3 oktober 2010 @ 22:08:29 #20
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_87150097
Dramatisch weekend voor Geleen. Zaterdag uit verloren van Zoetermeer met 7-3, en vanavond thuis verloren van Den Haag met 1-4.
Tics van je petten.
pi_87183062
Vrijdag naar HIJS - Tilburg. Altijd een leuk potje. Tilburg wint toch weer van Zoetermeer, dus ook dit seizoen moet het een aardig potje worden, ook al lijkt Tilburg behoorlijk verzwakt.
pi_87183473
Binnenkort ook maar weer eens een keer naar de Trappers. Ik zit er niet heel kort op, het hele ijshockeygebeuren, maar vind het wel altijd mooi om naar zo'n wedstrijd te gaan.
pi_87256267
De ijshockeycompetitie is amper twee weken bezig en er zijn al geen ongeslagen teams meer over. Tilburg Trappers won in eigen huis met 3-2 van Den Haag, zodat ook Hijs de eerste punten verloor.

Tilburg en Den Haag schotelden de zestienhonderd fans in Stappegoor een aantrekkelijke en spannende wedstrijd voor, waarbij alle doelpunten in het eerste deel van de ontmoeting vielen. De winnende treffer kwam op naam van Josh Liebenow, die na 32 minuten een schot vanaf de blauwe lijn toucheerde om Tim Knudsen kansloos te laten.

Het was de derde keer in de wedstrijd dat Tilburg op voorsprong kwam en deze keer kon Den Haag in het restant van de speeltijd niet meer terugkomen. Omdat Trappers de voorsprong zelf ook niet uitbouwde, bleef het echter spannend tot de laatste seconde van de wedstrijd.

Via Diederick Hagemeijer, die bij Trappers voorlopig op een punt per wedstrijd loopt, greep Tilburg na elf minuten spelen het initiatief. Het was de tweede seizoensgoal voor de uit Eindhoven naar het oude nest teruggekeerde forward. De na vier jaar uit Tilburg vertrokken Daryl Bat maakte anderhalve minuut later alweer gelijk.


Dankzij Steven Yetman ging Tilburg toch met een voorsprong de eerste pauze in. Na acht minuten in de tweede periode was het echter opnieuw Daryl Bat die de stand in evenwicht bracht. De voormalige Tilburger trof hiermee al voor de zesde keer dit seizoen, daarmee is hij vooralsnog de succesvolste schutter in de Nederlandse competitie. De treffer van Liebenow zorgde ervoor dat de punten in Tilburg bleven.

Met twaalf punten uit vijf wedstrijden staat het team van Gary Prior nog wel dik bovenaan. Tilburg klimt door de zege naar de tweede plaats, maar heeft uit hetzelfde aantal wedstrijden vier punten minder. De meeste andere teams hebben nog twee wedstrijden in de hand en kunnen zich nog rond de ploegen van vanavond nestelen. Zoetermeer heeft voorlopig de minste verliespunten.


Bron: IJshockey.com
  Moderator woensdag 6 oktober 2010 @ 23:50:29 #24
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_87269253
3-1 geworden tussen Zoetermeer en Eindhoven *O*
erg leuk weer maar prijzen zitten er nog niet in denk ik ... ik geloof dat ze iedere wedstrijd met twee lijnen spelen omdat de jonge spelers (zitten er bij van 15 jaar geloof ik!) gewoon niet meekunnen, daar word je moe van!!

als ze hier en daar wat ervaring opdoen (zeker als strax de beide Belgische teams meedoen) en wat jaartjes ouder worden dan word het zeker nog wel wat maar dan moeten er wel meer dan 250 man publiek op komen dagen want zo uberveel drink ik nu ook weer niet in mijn eentje want anders vrees ik dat het geen langdurig avontuur word in de eredivisie, imports waren niet goedkoop geloof ik :')

wel goede goalies aan beide kanten _O_

Heerenween heeft zijn eerste puntjes inmiddels ook binnen door met 3-1 te winnen van Geleen, en HIJS verloor gister van Tilburg dus die hebben hun eerste verliespuntjes binnen

edit: Casper Swart (zoetermeerse goalie) was man of the match geloof ik
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_87341466
Eaters fan hier.
Flesje bier
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')