abonnement Unibet Coolblue
pi_94655633
Spannende bevalling. :o En wat is Nora gigantisch! :o
Hopelijk gaat Christan het gauw snappen en doen zijn zusjes het ook goed.

Dat gele op de lammetjes, is dat ontlasting? Bij mensenbabies is dat altijd een teken dat het het niet meer lekker hebben in de baarmoeder, als ze erin gepoept hebben.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94666858
@Cat: ja, dat zijn restjes vruchtvlies waar in gepoept is. Ik weet dat het bij mensen niet goed is, maar bij eigenlijk alle schapenlammetjes die ik geboren heb zien worden hier zag het er volgens mij wel zo uit. Ik kan het me eigenlijk niet echt anders herinneren... Maar deze lammetjes hebben natuurlijk ook wel stress ervaren door er met ferme hand door een DA uit getrokken te worden. Misschien dat het daar ook mee te maken heeft.

Anyway, allemaal bedankt voor het duimen voor het Christan-lammetje maar ik vrees dat het niet heeft geholpen... Rewimo, misschien maar beter inderdaad dat je het niet verteld. Het Christan-lammetje heeft al een pittige start gehad (hij is zelfs door de lucht gezwiept en met zijn kop in de waterbak gehangen om een beetje bij te komen tijdens zijn geboorte) en zijn conditie nu lijkt helaas niet verenigbaar met het leven.

Gisteren viel al op dat hij wegliep van zijn zusjes en mama en vervolgens tegen een muur aan bleef staan. Dit vonden we al raar en we hebben hem steeds toen we het zagen terug gelegd bij zijn zusjes onder de warmtelamp. Gisteravond rond half 12 kregen ze nog een laatste fles en toen lag hij weer een paar meter verderop tegen een koude muur aan, zonder te bewegen. Hij was behoorlijk koud en wilde toen ook niet drinken. Ook maakte hij geen enkele aanstalten om bij Layla te proberen te drinken. We hebben een beetje melk naar binnen geprobeerd te gieten en hem weer onder de lamp gelegd, maar op dat moment dachten we al wel dat hij de morgen waarschijnlijk niet zou halen.

Uiteindelijk lag ik om 12u in bed, ik was behoorlijk moe na de vorige nacht steeds wakker te zijn geweest. Maar goed, ik kon dus niet slapen en zat steeds te denken aan het lammetje. Stel dat hij gewoon wat meer warmte en vocht nodig had om wel levendig te worden? Zelfs het feit dat hij naar Rewimo's zoon vernoemd was bleek ineens een argument :') Na veel wikken en wegen besloten dat ik liever wel iets doe en dat hij dan toch dood gaat dan dat ik niets doe terwijl hij had kunnen overleven.

Dus om kwart voor 1 weer mijn bed uit, vriend slaperig mopperen ('nou, doe dan maar wat je niet laten kunt') en richting stal. Daar het lammetje bekeken, geen verbetering, dus in een dekentje gestopt en mee naar binnen. Met hangen en wurgen een beetje warme melk er in gekregen, schoon gepoetst met een warme, vochtige lap en toen in het dekentje gewikkeld mee naar bed. Daar uiteraard weer wakker liggen, want elk geluidje lette ik op. Het lammetje lag in en op zijn eigen fleece dekentje ivm nachtelijke ongelukjes, en tegen mij aan onder het dekbed (met zijn neusje er goed uit voor frisse lucht). Eigenlijk lag het voor geen meter maar goed, je doet eens wat :')

Af en toe dommelde ik wat weg, en om half 4 werd ik wakker van een koud neusje tegen mijn arm. Ik dacht dat hij misschien wilde eten, dus uit bed, naar de kamer, flesje in de magnetron en proberen. Toen bleek echter al dat er geen verbetering was opgetreden; hij wilde niet slikken, kon zijn hoofdje maar moeilijk overeind houden en kon helemaal niet staan. Ook met ondersteuning hingen zijn pootjes er als slappe spaghetti sliertjes bij. Toen bleek al dat hij waarschijnlijk snel dood zou gaan en heb ik besloten hem met dekentje en al onder de warmtelamp terug in de schuur te leggen, zodat hij rustig kon inslapen bij zijn moeder en zusjes. Vanochtend om half 9 leefde hij nog (net) en zojuist is hij overleden.

Dus helaas, drie gezonde lammetjes voor Layla. Toch ben ik blij dat het zo is gegaan, ik weet dat ik alles gedaan heb wat ik kon doen :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 27 maart 2011 @ 09:47:15 #128
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_94666887
Ach, wat jammer ;( Wat zonde zeg... Ik vind het trouwens geweldig hoeveel jij voor je dieren overhebt! ^O^ Gelukkig dat de andere drie het goed doen, dat is fijn.

Ik heb Christan nog niets verteld en dat laat ik maar zo denk ik. Hij zou er erg verdrietig van worden.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 27 maart 2011 @ 10:18:48 #129
168232 Maes
ikke pikke porretje
pi_94667229
Echt jammer zeg :{ maar wat zorg jij er toch goed voor Isis :* Ik vind het gewoon geweldig!
Op vrijdag 7 januari 2011 19:22 schreef Greys het volgende:[/b]
Ow O+
Jaaaaaaaaaaaaaaaa, ik wil! :* *O*
pi_94667616
Ach, wat heb je er een moeite voor gedaan. Jammer dat het niet geholpen heeft, maar zoals je zegt: dan was hij gewoon te ziek/zwak/gehandicapt om te kunnen opgroeien. En dan is dit het beste voor hem. Ik weet er alles van, heb ook al een paar keer voor die keuze moeten staan met kittens. ;(

Hoe gaat het met de rest van de lammetjes?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94667839
Dank jullie wel voor de reacties :) Ik vind het zelf ook sneu. Momenteel druk zoekende naar biest, hebben de indruk dat Layla niet genoeg produceert. Nora doet het goed, Livia had erge honger maar Bella zondert zich af... Hopelijk vinden we straks ergens biest bij een boer en krijgen we ze er bovenop!
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_94668451
Je hebt alles geprobeerd, meer kun je niet doen en hopelijk gaat met de andere 3 alles goed :*
Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag
pi_94670247
Oh, nog vergeten antwoord te geven @ Rewimo:

5 lammetjes is idd echt heel erg veel, en 4 is ook erg veel maar komt bij ons wel vaker voor (Willow had er bijvoorbeeld vorig jaar ook 4, en dit jaar 3 levenden en 1 dode). Drielingen komen redelijk vaak voor, en tweelingen zijn standaard. Het hangt van het ras af hoe vaak ze meerlingen geven, en dit ras staat er wel om bekend veel lammetjes te krijgen. Hierbij is een drieling normaal gesproken wel te doen voor een ooi maar een vierling kunnen ze niet alleen. En het lijkt er tot nu toe op dat Layla een drieling ook (nog) niet alleen af kan gezien de conditie van de overgebleven kleintjes. Het kan zijn dat haar melk gewoon nog op gang moet komen, dus we voeren bij en wachten af.

De biest is inmiddels gevonden bij een boer uit de buurt, dus er gaat zo meteen een eerste flesje biest in voor de skapies. De drieling van Willow verkeerd ondertussen in blakende gezondheid en speelt lekker buiten in de zon. Layla blijft de eerste dagen uiteraard nog binnen met haar kroost met de warmtelamp aan. We hebben al wel besloten dat we Layla niet meer willen laten dekken. Ze mag bij ons blijven en oud worden, maar haar zwangerschappen geven te veel gedoe en het is sneu voor haar als het steeds zo moeilijk gaat en ze lammetjes verliest. En Willow mag ook met pensioen, ze is al 9,5 en wat mij betreft heeft ze nu wel voldoende lammetjes op de wereld gezet. Volgens de DA kun je ooien makkelijk laten dekken tot ze zo oud zijn dat ze vanzelf niet meer drachtig worden, maar het is wel zwaar voor haar dus van mij hoeft het niet meer.

Verder houden we Vita van vorig jaar zeker aan en misschien Isis of Bella van dit jaar, zodat we in de toekomst de jongere garde toch nog lammetjes kunnen laten krijgen. De rest wordt dan verkocht.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_94678446
Helaas, nog meer slecht nieuws ;(

We hebben nu nog maar één lammetje over, alleen Livia is er nog. Vanmiddag toen we biest gingen voeren bleek Bella zo zwakjes dat we haar mee naar binnen hebben genomen, in een wasmand met kruiken en dekentjes om op temperatuur te komen. Ze wilde of kon niet (meer) drinken en overleed vrij snel. Toen het tijd was voor de volgende voeding bleek ook Nora al te zijn overleden. Nu is dus alleen nog maar Livia over, en ook over haar maken we ons zorgen. We hebben geen idee waar het door komt maar het is wel heel sneu om zo één voor één de lammetjes dood te zien gaan. Dit sterkt ons nog meer in het idee dat Layla niet meer opnieuw gedekt moet worden, voor haar is het ook heel naar om zo haar kleintjes te verliezen.

Edit: we zijn heel erg aan het twijfelen... Livia naar binnen halen nu ze nog enigszins 'goed' lijkt te functioneren (lees: kan staan en probeert te drinken) om te proberen haar te redden en Layla alleen laten? Of Livia bij Layla laten met het risico dat ze vanavond dood gaat zodat Layla dan ook alleen is? Moeilijk... ;(

[ Bericht 19% gewijzigd door Miss_Isis op 27-03-2011 17:32:30 ]
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 27 maart 2011 @ 17:41:16 #135
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_94679142
Ach jeetje, wat naar allemaal. En waar doe je goed aan voor Layla, Livia er wel of niet bij laten... Hè, wat akelig voor jullie. Lijkt er toch op dat er iets niet goed is met het hele stel.

Zou het kunnen komen door de aanwezigheid van nummertje 5, die al een tijdje dood in Layla's buik zat? Afvalstoffen daarvan misschien, die de anderen hebben binnengekregen? Ik roep ook maar wat :{

Sterkte ermee, en ik duim voor Livia!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_94679269
Ach jeetje toch. ;( Dan denk je dat ze zo sterk en groot zijn maar het blijven toch kwetsbare diertjes.
En arme Layla... telkens zo je kinderen moeten verliezen. Geeft ze überhaupt wel melk? Want als dat niet zo is dan heeft ze bij jullie meer kans, toch?

Ik weet ook niet hoe schapen omgaan met het verlies van hun lammetjes, zou ze er erg veel last van hebben als ze alleen is? Maar gezien de ervaringen kan ze inderdaad beter maar geen kindjes meer krijgen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94680198
De knoop is doorgehakt, Livia ligt naast me in de wasmand met dekentjes en kruiken op de bank. De kans dat ze dood gaat is groter als ze bij Layla blijft. We denken dat Layla inderdaad geen of heel weinig melk geeft, maar dat kan haast niet alleen de reden zijn. We hebben namelijk wel bijgevoerd steeds. Maar goed, misschien kregen ze toch niet voldoende binnen. Wat betreft afvalstoffen van de mummie weet ik niet of dat iets kan doen, de DA zei er niets over in ieder geval.

Layla vond het heel naar dat ik haar enige overgebleven kind mee nam, om haar af te leiden heb ik Willow met haar lammetjes bij Layla in gelaten. Ik hoop dat ze er snel overheen is, het is echt heel sneu om te zien hoe ze steeds haar lammetjes probeert te roepen. Ik heb wel grote twijfels over Livia's overlevingskansen maar we doen ons best. Ze heeft net nog een beetje biest gemengd met lammetjesmelk gehad (gemengd omdat de biest zo dik is als pap en heel lastig drinkt) en ik denk dat we nu maar om het uur/1,5 uur dat aan gaan bieden en hopen dat ze drinkt.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 27 maart 2011 @ 18:15:58 #138
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_94680254
Mocht ze het toch niet redden, dan heb je er in elk geval alles aan gedaan :Y Maar laten we hopen dat ze lekker gaat drinken en dat het allemaal goed komt.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_94680403
Ik denk dat jullie de goede keuze hebben gemaakt. Arme Layla, jammer dat je zoiets niet uit kunt leggen. ;( Hopelijk leiden de andere lammetjes haar wat af.

En ik duim voor Livia. ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94686241
Het gaat niet goed hier, Livia lijkt het niet goed te doen en wil niet drinken. Net ruim een uur bezig geweest met het in haar bekje laten lopen van melk met biest dmv een rietje, in totaal is er 1,5 gram ingegaan... niet genoeg dus. Ze wil ook niet drinken, lijkt geen sabbelneigingen meer te hebben.

Foto's van vandaag:

Livia probeert te drinken bij Layla, Nora lag er hier al niet lekker bij:


Bella op de arm tijdens een voeding:


Alle drie nog bij Layla:


Bella in de wasmand:


En foto's van daarnet, Livia in de wasmand naast me op de bank:






Ik ga er eigenlijk van uit dat ze het niet gaat overleven... maar goed, we proberen het nog.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_94686463
Klinkt niet goed. :N Als ze zelf niet meer willen dan houdt het vaak snel op. ;( Sterkte, je hebt er in ieder geval alles aan gedaan.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94687414
Ochoch wat een narigheid. Sterkte met de perikelen :*.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 27 maart 2011 @ 21:25:40 #143
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_94688310
Je kunt het met een sonde proberen. De dierenarts kan je dit leren. Als je er maar energie en biest in krijgt krijgen ze nog een kans. Je kunt soms lammetjes die je geen goede kans meer zou geven er zo doorheen slepen. :) Hoop dat je hier iets aan hebt!
pi_94691141
Helaas, bedankt voor de steun/tips maar het is voor ons nu einde verhaal. Livia heeft totaal geen zuigreflex meer aan de fles of op mijn vingers, wil niet meer, doet niets meer. Ze is lekker warm en ligt rustig, maar het is echt een kwestie van dwingen met elk druppeltje biest en melk. Ze wil gewoon heel erg niet. Dwingen dmv een sonde willen we eigenlijk niet doen. Onze DA is er geen voorstander van (we hebben het er al eens eerder over gehad) en voor ons gevoel is het ook niet goed om een lam zo te 'dwingen'. Als ze het niet op z'n minst een beetje zelf kunnen en willen houd het voor ons op. We hebben sterk het gevoel dat er toch iets fundamenteel mis is/was met deze lammetjes die ondanks warmte en bijvoeding in zo'n korte tijd stuk voor stuk zo erg verzwakten en dood gingen.

Livia is op dit moment nog niet dood, maar we hebben haar net terug gebracht naar de stal. Daar leefde ze op toen ze Layla hoorde en probeerde zelfs te drinken. Layla was ook heel erg blij Livia weer te zien. Livia onder Willow laten drinken werkt trouwens ook niet, Livia wil er niets van weten en Willow wil niet vrijwillig andere lammetjes laten drinken. Het enige dat we nu kunnen en willen doen is hopen dat Layla toch voldoende produceert om Livia in leven te houden, al denk ik zelf niet dat dit gaat lukken. Maar in het ergste geval heeft Layla nog eventjes haar kleintje terug en is de kleine tenminste bij haar mama als ze dood gaat.

Al met al geen geweldig weekend hier, en erg vervelend dat het zo moet gaan. Zelf ben ik toch wel tamelijk moe van de korte/gebroken nachten en heb ik behoorlijk spierpijn van het worstelen met Layla gister toen de DA haar lammeren haalde. Ik ga zo douchen en slapen (hopelijk vrij lang) en we zien morgen wel hoe de situatie er voor staat. Mocht Livia morgen op wonderbaarlijke wijze zijn opgeknapt dan gaan we uiteraard vol goede moed verder en waar nodig bij voeden. Maar voorlopig houdt het dus even op.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_94691559
Lekker douchen en dan gaan slapen. De natuur moet nu het werk doen. Hopelijk tref je morgen een wondertje aan en anders heeft Layla inderdaad haar laatste kind nog even bij zich gehad.

Bah, wat een nare afloop van zo'n wonderbaarlijke bevalling. ;(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 27 maart 2011 @ 22:28:48 #146
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_94692637
Slaap lekker en wie weet gebeurt er nog een wonder vannacht :*
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 28 maart 2011 @ 08:48:25 #147
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_94702662
Hoe is het nu?

Moet zo naar mijn werk dus kan vanmiddag pas bijlezen
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_94706095
Nou, geen wonder maar misschien een klein wondertje. Livia leeft nog, dus vandaag er weer op volle kracht tegenaan. Layla is heel zorgzaam voor haar, dus dat is fijn. Zojuist de DA er bij gehad om toch nog maar eens te kijken, zelfde DA als die Layla verlost had. Hij vond het ook heel jammer dat alle lammetjes op één na dood zijn gegaan.

Layla heeft nu een spuit gekregen om melk op te wekken, tevens heeft de DA gevoeld en ze bleek verstopt. Toen heeft hij de verstopping uit de uier getrokken. Dit ging met aardig wat geweld, geen wonder dat de lammetjes dit niet zelf los konden drinken. Layla spartelde hard tegen en het deed duidelijk behoorlijk pijn, maar uiteindelijk kwamen er aan beide kanten goede straaltjes biest uit! Toen Livia er onder gezet terwijl ik Layla nog steeds vast hield, en de DA heeft haar bekje een beetje nat gemaakt met Layla's biest. Ze had echter net daarvoor met pijn en moeite een flesje gehad (ook door de DA) dus ze zat vol en was behoorlijk moe. Nu gaan we elke twee uur Layla vangen, even kijken of ze nog biest geeft, en dan Livia er onder. Als ze van Layla heeft gedronken krijgt ze daarna nog aanvulling dmv de fles. Zodra Layla geen melk/biest meer geeft bellen we de DA en halen we ff een spuitje voor stimulering van de melkproductie op om onderhuids toe te dienen.

Mijn spierpijn was vanochtend al een stuk minder en ik rook weer heerlijk naar cacao-olie en jasmijnbloesems en zulks na het douchen. Gelukkig heb ik nu na dat half uur schaap-worstelen vanochtend weer de rijpe geur van pas bevallen ooi om me heen hangen en kan ik me verheugen op nieuwe spierpijn morgen :') Ben blij dat ik morgen naar m'n werk moet, eindelijk even rust :P
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_94707887
Zojuist flesje gegeven en bij mama laten drinken, Livia lijkt al ietsje levendiger! Straks om half 2 weer opnieuw proberen. De spuit van de DA lijkt geholpen te hebben, Layla gaf duidelijk melk al leek het haar wel pijn te doen. Ze wilde Livia eigenlijk niet laten drinken hoewel Livia het goed probeerde. Livia heeft daarom eerst een beetje lammetjesmelk met beetje koeienbiest uit de fles gedronken (wilde ze wel) en toen opnieuw geprobeerd bij Layla. Omdat dit alweer niet zo best lukte heb ik Layla opnieuw in de houdgreep genomen en heb ik haar onder dwang van beide kanten gemolken in een lege fles die ik had meegenomen. Na even proberen kwam er aardig wat uit, en ik heb in totaal meer dan 50cc biest in die fles gekregen! Goed voor de doorstroming hoop ik maar, en hopelijk zit er nog genoeg in zodat Livia ook nog van mama kan drinken. Daarna de speen van de andere fles er op geschroefd en Livia daarvan nog eens laten drinken. Dit wilde ze ook wel, misschien hielp het dat ik ondertussen ook net zo rook als haar mama :') Uiteindelijk weg gegaan en toen probeerde ze opnieuw bij Layla te drinken, en deze keer leek het redelijk goed te gaan. Ik hoop dat het handmatig melken een beetje heeft geholpen en dat het nu minder pijn doet als Livia drinkt.

Foto's van de vers gemolken biest ter bewijs (ik ben er nogal trots op :') ):

Beetje onduidelijk:


Iets duidelijker:
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_94710529
O wat fijn dat het toch die goede kant uit lijkt te gaan en Layla misschien toch nog 1 kindje mag houden. O+
Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')