abonnement Unibet Coolblue
pi_109908574
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 18:11 schreef Miracle_Drug het volgende:
Dit is echt een van m'n favoriete topics op fok!, zo leuk om al die foto's te zien en verhalen te lezen O+
Bedankt! O+ Ik vind het echt leuk om te lezen dat andere mensen het leuk vinden. Iedereen wil natuurlijk graag eindeloos doorlullen over z'n hobby en dan ook nog horen van andere mensen dat ze het interessant vinden, dus wat dat betreft heb ik geluk :P

Een paar foto's van vandaag:

De broedse kippen zitten opgesloten in het geitenhok, waar ook kippenzitstokken en legbakken zijn. Kip 1 zit in de legbak die ze zelf uitgekozen had en waar we nu even gaas voor getimmerd hebben, zodat ze er niet uit kan en er geen andere kippen bij in kunnen. Kip 2 zit in een hondenbench naast de legbak, die aan de zijkanten en een deel van de bovenkant dicht is gemaakt door er stukken triplex tegenaan/op te leggen. In de bench staat ook een schuine plank waar de kip achter zit voor extra privacy. Het lijkt misschien een beetje zielig dat ze opgesloten zitten, maar als kippen broeds zijn zitten ze toch het liefst de hele dag op hun nest. En ze hebben allebei voer en water (wat ze nauwelijks aanraken) en voldoende ruimte om rechtop te staan en een paar passen te zetten.

Het opgesloten zitten is niet ideaal, maar in ons geval wel belangrijk omdat andere kippen de neiging hebben hun eieren op/onder/naast een al zittende kip te deponeren. Een broedse kip kan dat irritant vinden en van haar nest gejaagd worden als het te vaak gebeurd waardoor de eieren koud worden en dood gaan. Een ander probleem is dat ze alle andere eieren die in haar buurt worden gelegd onder zich probeert te stoppen. Hierdoor krijg je eieren die in verschillende stadia van bebroeding zijn. Nadat de eerste kuikentjes uit zijn gekomen houdt de kip op met broeden en blijf je zitten met een lading eieren met half ontwikkelde embryo's. Ook niet handig dus. Een alternatief is om de eieren die je wilt laten bebroeden te markeren met een stift (wat wij sowieso altijd doen) en dan elke dag de verse eieren onder de kip weg te halen. Maar niet alle kippen vinden dit goed en door de stress kunnen ze van hun nest gaan. Vandaar dus dat we ze tijdelijk opsluiten. Zo ziet het er uit (let niet op de houtje-touwtje constructies, alles hier hangt zo'n beetje aan elkaar van de strotouwtjes/5e hands plankjes/overgebleven stukjes gaas/etc. :') )

De legbak:


De bench:


Kip1 in de legbak:


Kip2 in de bench:


Zoals ik al zei staat deze hele constructie in het geitenhok. Daar zijn dus ook de geiten regelmatig te vinden, iets wat niet altijd zo goed samen gaat. Geiten zijn bijna net zo vernielzuchtig als varkens, alleen hebben ze iets minder hersens en iets minder kracht. Een groot geluk, anders stond hun hok waarschijnlijk niet meer overeind :')

Toen ik vanochtend kip2 voer gaf zag ik dit:


En toen ik klaar was en de deur uit wilde stappen kwam ik dit tegen:


Zodra ik mijn hielen had gelicht en nog even achterom keek zag ik het volgende tafereel:




66% van onze geitenpopulatie probeerde een manier te verzinnen om in te breken in de bench en daar het kippenvoer (gemengd graan, de geiten zijn er dol op) te stelen. Gelukkig was de rest van de populatie afgeleid, wie weet was het anders nog gelukt ook :{



Onze kippen leggen op het moment heel goed, ondanks het feit dat er twee uit de running zijn vanwege hun broedsheid. Ik raap ongeveer 7 eieren per dag, soms iets minder als de kippen op de grond hebben gelegd (dan hebben de varkens een goede dag). Dat zijn aardig wat eieren per week dus, wat goed uit komt vlak voor Pasen :) En zo zien onze nieuwe kippen er uit, ik ben heel benieuwd of ik morgen al een mooi groen eitje uit kan halen!




En ik heb vanochtend onze - hopelijk- toekomstige moeder nog even op de foto gezet. Niet haar charmantste moment, ze was net wakker, maar haar spekbuik is wel aardig te zien :P :


Penny ook even op de foto, samen met poes Mika die me geen moment uit het oog verliest 's ochtends als ze nog geen voer heeft gehad:


Nog één maand en dan zou Pim als ze echt drachtig is ongeveer moeten bevallen. Ik tel al bijna de dagen af O+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  woensdag 4 april 2012 @ 19:59:24 #277
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_109909040
Hahahahahahahaahaha die net wakker foto van Pim O+
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_109916443
Leuke update weer. Je hebt zulke leuke beestjes
pi_110238154
Inmiddels is het eerste (en hopelijk niet het laatste) groene ei gelegd. Afgelopen donderdag heeft één van de nieuwe hennen een ei gelegd, maar sindsdien heb ik er helaas geen meer gevonden. Ik denk dat het misschien door de verhuizing komt i.c.m. de stress van een nieuwe, grote groep kippen waar de rangorde in moet worden vastgesteld. Of ze leggen hun eieren ergens waar ik ze niet kan vinden, maar dat lijkt me haast niet. Ik hoop dat ze binnen een paar weken toch weer beginnen te leggen, en dan het liefst in de legbakken zodat wij er ook nog wat aan hebben :')

Maar goed, dat ene ei dat ik heb gevonden heb ik wel vastgelegd voor het nageslacht! Zo zag mijn eier-raap-mandje er uit afgelopen donderdag:





Ik heb ook nog een paar foto's en twee filmpjes van de varkens in de modder, ze waren heerlijk aan het genieten van het mooie weer vorige week. Inmiddels is het steeds duidelijker dat Pim een uier begint te krijgen. Haar buik gaat ook steeds meer hangen, dus het gaat de goede kant op. Technisch gezien kan ze al op 29 april bevallen, maar het kan ook nog duren tot 8 mei. Gisteren is de stal helemaal uitgemest, schoongeveegd en voorzien van de buizen installatie die er voor moet zorgen dat er geen biggetjes tegen de muur worden geplet. De dames slapen nu weer in een heerlijk schone stal. Tegen de tijd dat Pim een nest begint te bouwen mesten we het vieze gedeelte nog een keer uit en voegen we weer een deel schoon stro toe. Penny slaapt vanaf dat moment alleen buiten om problemen te voorkomen.

De dames buiten in de bagger:


Languit:


En twee filmpjes:




Omdat Pim in het laatste gedeelte van haar dracht zit voer ik haar inmiddels bij. Veel biggetjes kunnen een ijzertekort krijgen vlak na de geboorte, daarom krijgen ze binnen drie dagen een injectie met ijzer. Om te zorgen dat ze niet teveel tekort komen en dat Pim zelf ook niet tekort komt en geen bloedarmoede oploopt voer ik niet alleen varkensvoer voor zeugen bij, maar krijgt Pim ook 'menseneten' waar meer ijzer inzit. Ze krijgt elke middag vier volkoren boterhammen met een dikke laag appelstroop met toegevoegd ijzer, een flinke hand gedroogde abrikozen (zit ook veel ijzer in), een grote hand ongezouten, gepelde pinda's (zit zink in, nodig voor de ontwikkeling van de huid van de foetussen) en ongeveer een glas sinaasappelsap (voor de vit. C, daardoor wordt ijzer beter opgenomen). Ze krijgt één keer in de week ook een beetje (biologisch) rundvlees voor haar ijzergehalte. Dit krijgt ze dan 's middags:



Het is niet echt de standaard manier om een varken te voeren, maar aangezien varkens zo op mensen lijken kan het niet echt kwaad. En ze vindt het nog lekker ook, win-win dus :)

Met de andere dieren gaat het ook goed. De geiten hebben schijnbaar toch de koppen bij elkaar gestoken en hebben ontdekt hoe ze de bench waar kip2 in zit open kunnen krijgen, dus ik heb er een musketonhaak op gezet. Deze hebben ze ook al open gemaakt, maar nu ik hem op een andere manier dicht heb gedaan lijkt het goed te gaan. Kip2 zelf lijkt gelukkig niet te lijden onder de drukte, ze blijft rustig zitten waar ze zit. Het zelfde geldt voor kip1, zij moet nog iets minder dan een week, dan komen haar kuikentjes als het goed is uit.

Met de konijntjes gaat het ook goed, inmiddels zijn er nog maar twee rammetjes over (en Roos natuurlijk), alle anderen hebben een fijn huis gevonden. Ik hanteer redelijk strenge selectiecriteria, en alle verkochte konijntjes gaan een luizenleventje tegemoet als huisdier en krijgen lekker de ruimte. Voor de twee die nog over zijn kijken we of er zich nog een goed adres meldt voor één van beiden, anders worden ze allebei geslacht. Zodra ze straks drie maand oud zijn (of eerder, als ze vervelend worden) gaan ze in ieder geval apart van hun moeders zodat we geen oeps-nestjes krijgen, tot die tijd lopen ze nog lekker met z'n allen samen buiten en in de stal :)

Hopelijk volgende week rond deze tijd een nieuwe update met een stuk of 8 kuikentjes! oO<
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_110238850
Spannend, ik kijk uit naar al die kleintjes
  donderdag 12 april 2012 @ 17:58:26 #281
264281 livalo
Parttime internetheldin.
pi_110239540
Jeeej, zwanger varken O+. Wat een leuke update, fijn ook dat er al zoveel konijntjes een huisje hebben!
Op zaterdag 23 januari 2010 18:54 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
JIJ HEKS :'(
pi_110613134
Zoals gezegd een nieuwe update, met kuikentjes! Kip1 heeft in totaal 7 pluizige kuikentjes uitgebroed. Ze zat op 8 eieren, maar helaas vond ik vorig weekend één ei kapot buiten haar nest. Er zat een (in mijn ogen) perfect gevormd kuikentje in maar misschien was er toch iets mis waardoor de kip het ei kapot heeft gepikt. Of het ei is per ongeluk stuk gegaan en het kuikentje overleden. Hoe dan ook, de andere 7 eieren zijn gelukkig succesvol uitgebroed en de kuikentjes doen het heel goed. Ze zijn verhuisd naar de voortuin waar ze een hok met voldoende loopruimte hebben en het weilandje waar ze (tussen de regenbuien door) al even in buiten hebben gelopen onder strikt toezicht om katten, kraaien, eksters en ander gespuis te ontmoedigen.

Kip1 doet het goed als moederkloek. Ze is niet zo agressief als sommige kloeken die we hebben gehad en ik kan zelfs de kuikentjes oppakken zonder dat ze in mijn vingers hangt, als ik het moment een beetje goed kies. Vandaag zijn ze twee keer buiten geweest en ze begon meteen driftig te krabben in de grond om wormpjes te voeren aan het kleine grut. Morgen laat ik ze als het droog is weer even buiten, hopelijk kan ze zich dan buiten uitleven en krabt ze in het hok niet zoveel zaagsel over het voer. Foto's van de nieuwste aanwinsten afgelopen donderdag, net 1 dag oud:

Bij de voerbak in het hok:


In de hoek van het hok staat een teiltje met rul zand waar moeders direct dankbaar gebruik van maakte na 3 weken nest arrest:




Heel even buiten kijken:


Maar de hond rende langs dus snel weer naar binnen:




Een filmpje, één van de kuikentjes maakte toevallig net kennis met het fenomeen 'water':


En deze foto vond ik gewoon schattig O+


Volgende week donderdag of vrijdag verwacht ik dat Kip2 haar kuikentjes heeft uitgebroed. Ze heeft helaas twee eieren uit haar nest gerold, dus ik verwacht dat zij maximaal 4 of 5 kuikentjes zal krijgen. We hebben gebeld met de plaatselijke kuikenbroederij en we kunnen daar tegen die tijd een paar plofkuikentjes kopen om het broedsel van Kip2 aan te vullen. Gelukkig maken kippen totaal geen probleem van adoptiekuikens dus dat zal wel goed gaan.

Met de andere dieren gaat het goed, alleen geit Josefien heeft last gehad van haar voorpoot en daarvoor hebben we de DA weer eens op bezoek gehad. Ze bleek een ontsteking te hebben in haar hoef. De DA heeft het open gesneden zodat de druk er af kon en Josefien kreeg een injectie met antibiotica en een pijnstiller. Daarnaast hebben we nog twee keer haar pootje in een emmer water met soda gehouden om het te ontsmetten. Josefien was er niet zo enthousiast over (Lees: ze schreeuwde alsof ze onverdoofd werd geslacht) maar ze loopt weer een stuk beter en lijkt geen pijn meer te hebben. Missie geslaagd dus. Verder wordt Pim bijna met de dag dikker, nog twee weken te gaan en dan verwacht ik toch eigenlijk wel biggetjes *O*

Volgende week om deze tijd vast weer een update met nog meer kuikentjes oO< oO< oO<
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_110613317
Miss_Isis wat een tof topic! Ik kwam hier even kijken naar Nori O+ en ga je topic volgen, wat een gezellige drukte!
pi_110792843
Nieuwe kuikentjes update :)

Kip1 doet het goed als moeder en heeft al haar 7 kuikentjes nog. Kip2 zou vandaag of morgen kuikentjes hebben moeten krijgen, maar bleek eergisteren ineens al twee kuikentjes te hebben. Een verrassing dus, ik denk dat ik haar per ongeluk twee eieren heb gegeven waar ze al een dag of twee op had gebroed. Ze had nog twee eieren over, die heb ik vanavond naar binnen gehaald en onder een warmtelamp gelegd. Ze zijn nog niet aangepikt en ik hoor nog niets piepen, maar ik laat ze nog een dag of twee liggen in de hoop dat ze toch nog uitkomen. Omdat Kip2 maar twee kuikentjes heeft hebben we er vanavond een paar extra bijgehaald van de plaatselijke broederij. Kip2 is toen met haar 2 eigen kuikens en 10 pleeg-plofkuikens bij Kip1 en haar kuikens in gezet. Kip1 was even geschrokken van de invasie, maar na een minuutje keek ik nog eens en zaten beide kloeken naast elkaar met alle in totaal 19 kuikentjes onder zich verstopt. Een geslaagde koppeling dus :)

Foto's van de 10 plofkuikentjes in de auto onderweg naar huis:




En eenmaal in huis, voordat ze naar hun nieuwe mama's gingen, hebben we ze nog even gebruikt in een oefeningetje voor Nori. Allemaal onderdeel van haar training tot brave boerderijhond :P :




Ze is zo lief O+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_110793101
Prachtig! Hier zit er ook eentje te broeden, op "adoptie" eieren. Ik verwacht ergens tussen zaterdag en dinsdag 6 Noord Hollandse Blauwe kuikens (zebra-kippen :D )
Dan heb ik straks een blond mamakipje met donkere en later gestreepte kuikens :+

Ohh en dat filmpje is echt super. Ik verheug me erop om de typische kloekgeluiden weer te horen... En dat kuikentje schrok zich echt helemaal de pleuris van dat water :')

[ Bericht 26% gewijzigd door pasopikbijt op 25-04-2012 22:41:59 ]
  donderdag 26 april 2012 @ 11:24:07 #286
228751 Patapon
pata pata pata pon
pi_110807441
Haai :W ik gluur regelmatig maar nu moet ik echt even reageren.

oh, wat schattig!!!

Ik wil ook zo graag kippies maar in een stadstuin gaat dat niet echt. Ik denk er nu aan om kwartels te nemen.

Die foto met Nori en de kuikens is echt geweldig!
pi_110812103
Wat schattig zeg, met die hond!
pi_110839449
Bedankt weer voor de leuke reacties! :)

@Pasopikbijt: leuk, jij ook kuikentjes! Het ziet er ook zo gezellig uit he, van die kleine krummels die druk om hun moeder heen scharrelen O+ Eén van de grote voordelen van kippen vind ik dat ze zo makkelijk doen over adoptie-eieren of adoptiekuikens. Het maakt ze echt zo weinig uit, als het maar ongeveer lijkt op een kuikentje zorgen ze er voor. Onze Kip2 heeft alle 10 plofkuikentjes ook probleemloos geadopteerd, binnen vijf minuten van 2 naar 12 kuikens en ze vindt het allemaal prima :')

@Patapon: Ja, kipjes zijn ook leuke dieren! En een van de nuttigste dieren die je kunt houden vind ik. Ze eten bijna alles inclusief je groenafval en produceren er eitjes van; ideaal gewoon. Al kan ik me voorstellen dat het in een stadstuin wat lastig kan zijn. Kleine kwarteltjes zijn dan misschien wat makkelijker te huisvesten en ook heel schattig natuurlijk :)

@miracle_drug: thanks ;) als ik naar de foto kijk is het lastig te bepalen wie schattiger is, Noortje of haar pluizige accessoires :P

Vandaag helaas een beetje troubles in paradise hier, Kip1 en Kip2 hebben een klein verschil van mening gehad te zien aan de bloederige kop van Kip1. Ik heb ze dus maar uit elkaar gehaald, ze delen het weilandje nog maar slapen en eten nu apart van elkaar met hun kuikens. De twee overgebleven eieren van Kip2 liggen nog onder de warmtelamp, maar ze piepen niet en er zitten nog geen gaatjes in. Ik laat ze nog liggen tot morgenmiddag, als er dan nog niets te zien of te horen is zijn ze duidelijk niet bevrucht of dood en gaan ze de prullenbak in.

Ondertussen wordt Pim dikker en dikker en zijn we de dagen aan het aftellen. Vanaf komend weekend (29 april om precies te zijn) kan het gebeuren en iedereen hier wacht vol spanning af. Ik ben van plan weer te updaten zodra er biggetjes zijn. Hopelijk ben ik er op tijd bij als het gebeurd om foto's van het hele proces te kunnen maken, van bolle buik tot krioelende biggetjes O+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_110843539
Kippen zijn gewoon niet meer wild, daarom lekker makkelijk :P
Al zou je er een stel pingpongballen onder leggen, zouden ze nog stug doorbroeden :D
pi_111171798
Hoe is het met de zwangere dame? Al biggetjes? O+
pi_111174870
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 17:00 schreef Sjaam het volgende:
Hoe is het met de zwangere dame? Al biggetjes? O+
Nog niet, maar met je timing is niks mis :D Ik was net van plan een teaser te posten, volgens mij is het eerste stadium van de bevalling namelijk begonnen!

Pim is vandaag de hele dag al extreem onrustig, vanochtend was ze uit haar stal gebroken (net zo lang tegen de deur gebeukt tot deze van de grendel schoot), heeft ze Penny uit de wei gelaten (tegen de poort gebeukt tot deze open ging) en hebben ze samen het grasveld half omgeploegd, een bak viooltjes omver gegooid en een aantal zakjes bloembollen verscheurd. Vanmiddag probeerde ze een nest te bouwen in het hok in de wei dus heb ik haar naar binnen in de stal gedaan. Daar had ze niet zo'n zin in maar heeft ze wel wat gegeten en vervolgens als een kwaaie peuter haar (uiteraard volle) waterbak door de (tot dan toe droge) stal gemikt en de deur weer open gebaskerd, de poort naar de wei weer los gebeukt en zich verschanst in het hokje in de wei.

Met tamelijk grof geweld kregen we haar daar eindelijk weer weg en door de regen weer in de stal. Extra lekkere hapjes rondgestrooid, een snoepjesbal vol pinda's in de stal gelegd, maar na een half uur was ze (ondanks extra barricade van haar deur) toch weer los. De poort naar de wei kreeg ze niet meer open (die hadden we met touw dicht gemaakt) dus kwam ze ineens de bijkeuken in lopen om ons lastig te gaan vallen. Met man en macht kregen we haar weer in de stal, deur driedubbel gebarricadeerd, en ik ben toen bij haar gebleven als gezelschap. Uiteindelijk werd ze rustiger en ging ze een nest bouwen, uiteraard op de meest onhandige en ongeschiktste plek in de hele stal.

Ze loopt steeds heen en weer om het nest te verbouwen, gaat dan liggen puffen en steunen, staat vervolgens op, eet een hapje, verbouwt haar nest opnieuw en gaat weer liggen puffen. Het lijkt dus alsof de bevalling aan het beginnen is! Nu ben ik even binnen om te eten en wat filmpjes te uploaden (duurt lang, zal er zo twee posten), straks maar weer eens kijken hoe het met haar gaat. Het kan nog best een latertje worden denk ik, misschien zelfs morgen pas, ze geeft namelijk nog geen melk (biest). Ik ga denk ik maar elk uur even kijken of het opschiet. Als er rond 23u nog niets te zien is ga ik maar gewoon naar bed en zet ik mijn wekker voor vannacht. Mochten er biggetjes zijn dan zal ik proberen direct foto's te maken en hier z.s.m. te updaten :)

Edit:

Pim in haar nest, haar dikke buik is zo goed te zien:


Filmpje terwijl ze haar nest aan het bouwen is:


En na de verbouwing gaat ze liggen puffen:



Er is trouwens ook nog iets minder leuk nieuws, Penny gaat maandag naar de slager. Dat lag niet helemaal in de planning, we hadden haar graag ook eens willen laten dekken of insemineren, maar ze loopt steeds slechter. We hadden daar al eens de DA bij gehad, maar die gaf aan dat er geen ontsteking o.i.d. zat en zolang ze nog op haar poot steunde er niets aan gedaan hoefde te worden. Ze loopt echter steeds strammer met vooral haar rechter voorpoot, en als ze extra gewicht van een dracht mee zou moeten dragen wordt het waarschijnlijk alleen maar erger. Ook geeft dat een groter risico op het doodliggen van biggen, zeugen die niet goed ter been zijn kunnen minder snel opstaan als ze een big dreigen te pletten. Daarom hebben we besloten Penny maandag al te laten slachten.

Al naar gelang het verloop van dit 'biggenexperiment' besluiten we of we Pim aanhouden en nog eens opnieuw laten dekken of dat we haar ook laten slachten. Mochten we haar houden dan blijft er sowieso één big bij haar als gezelschap, wellicht totdat ze nieuwe biggen krijgt. Maar eerst nog maar eens zien hoe het vanavond en morgen gaat :)

[ Bericht 26% gewijzigd door Miss_Isis op 05-05-2012 19:29:25 ]
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_111179295
Spannende tijd breekt er aan zeg! kleine biggetjes Lief!!!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_111181969
Wow! Spannend!
Sneu van Penny, maar ze zal vast goed smaken :Y.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_111182413
quote:
7s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 21:43 schreef sigme het volgende:
Wow! Spannend!
Sneu van Penny, maar ze zal vast goed smaken :Y.
Dat denk ik ook wel ;) De helft gaat in onze vriezer, de andere helft wordt verkocht aan een kennis.

Ben net bij Pim geweest en er lijkt enig schot in de zaak te zitten. Ze had de druifjes die ik een uur geleden in de voerbak achter had gelaten niet opgegeten en ze verloor wat slijm. Haar staart en kont waren nat en viezig, dus dat lijkt de goede kant op te gaan. Over een half uurtje nog maar even kijken, en ondertussen denk ik maar een nieuwe OP bouwen zodat de biggen in het nieuwe topic geboren kunnen worden!
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_111182621
Een nieuw topic draag ik graag een steentje aan bij!
In dit topic staan zo godsgruwelijk veel grote foto's/filmpjes dat het bij mij wat lastig laadt en ik speciaal dit topic altijd heel omzichtig benader met maar 25 post/pagina terwijl bij mij gewoomlijk alles op 1 pagina opent :D
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_111182819
Hehe, sorry... Ik spam wel wat veel ja :D Ik moet zeggen dat ik zelf geen problemen heb met laden, maar ik bekijk ook eigenlijk nooit topics op 1 pagina. Ik weet ook niet of ik kan beloven dat het in het volgende topic beter wordt met (hopelijk) een hele lading biggetjes... :')
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_111183045
Je kunt je foto's ook in een spoiler zetten. Dan laden ze niet meteen en opent een topic sneller.
Of de maat verkleinen, volgens mij zijn ze nu wat groot.

Bijna babybiggen! Spannend!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_111183067
Ik heb het er wel voor over hoor ;).
Een goede worp gewenst, ik ga pitten en kom morgen direct kijken hoe het afgelopen is!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_111183777
Bedankt voor het helpen vol gooien, hierna nog twee posts te gaan ;) Ik upload alle fotos via photobucket, die verkleind volgens mij automatisch (maar misschien niet klein genoeg). Ik ga nog even kijken bij Pim en daarna de nieuwe OP af maken!
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  zaterdag 5 mei 2012 @ 22:26:23 #300
228751 Patapon
pata pata pata pon
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')