abonnement Unibet Coolblue
pi_85039510
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 10:08 schreef Chevalric het volgende:
Tja, zolang de platenmaatschappijen dit soort initiatieven niet van harte steunen, zullen we als gebruikers daar last van ondervinden.
Het is natuurlijk niet geheel gek dat platenmaatschappijen enigszins terughoudend zijn, het is hun brood.
Aldus.
pi_85039642
Spotify vind ik geweldig. Snel iets zoeken en vervolgens luisteren, bevalt het dan gaat het op een lijstje. En voor mij speelt mee dat het legaal is. Dat niet alles erop staat neem ik voor lief, 95 procent van wat ik zoek is er namelijk wel. Betaal er graag voor.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
  maandag 9 augustus 2010 @ 10:19:04 #53
7957 Chevalric
The things I do for love...
pi_85039643
Het is inderdaad hun brood en Spotify is een goede manier om geld te verdienen, lijkt mij. Op dit moment maakt Spotify nog verlies, geloof ik, maar mochten ze winst gaan maken, dan komt dat ook ten goede aan de platenmaatschappijen. Maken ze geen winst, gaan ze failliet en is er voor de platenmaatschappijen ook weinig aan de hand (ok, ze verliezen een mogelijke bron van inkomsten).
  maandag 9 augustus 2010 @ 10:20:09 #54
13973 ranja
image means nothing
pi_85039673
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 10:13 schreef Z het volgende:

Het is natuurlijk niet geheel gek dat platenmaatschappijen enigszins terughoudend zijn, het is hun brood.
Maar dit kan meer geld opleveren dan het downloaden van een torrent, daar zien ze sowieso niks van. Spotify kan daar juist de concurentie mee aangaan.
CD verkoop loopt al jaren terug, dan is dit een manier om weer wat geld te verdienen aan albums.
Itunes, geen idee hoe groot succes dat is, of mensen daar veel albums kopen of dat het daar vaak om losse nummers gaat. Reclame inkomsten via spotify kan dan misschien wel meer winstgevend zijn.

Ik denk dat de terughoudendheid eerder te maken heeft met het afwachten of het wel een succes wordt en natuurlijk met een stukje niet met de tijd mee willen gaan, en sommige artiesten zullen zelf ook moeilijk doen (zoals al gezegd zijn sommige artiesten ook niet op itunes te vinden).
pi_85040011
Ik doelde er eigenlijk op dat je niet moet 'zeuren' bij zo'n fantastisch, en gratis initiatief. Ik ben het er helemaal mee eens dat het een kans is en dat platenmaatschappijen daar meer aan mee zouden moeten doen. De redenatie dat torrents niet opleveren en dat ze daarom met Spotify in zee moeten gaan vind ik een logische maar kromme redenatie, want down/uploaden mag natuurlijk niet.
Aldus.
  maandag 9 augustus 2010 @ 10:41:35 #56
13973 ranja
image means nothing
pi_85040121
Er mag wel meer niet, maar als je alle muziek op spotify beschikbaar zou maken maak je torrents (voor muziek in elk geval) feitelijk achterhaald en overbodig. En als je dat dus doet op een manier die jezelf nog geld oplevert ook ben je m.i. goed bezig.
pi_85045148
Gebruik het regelmatig, luister ook nog wel muziek via i-tunes maar wissel het eigenlijk af. Livesetjes etc heb ik allemaal in i-tunes staan en gewoon losse nummers dan weer meestal via spotify. Betaal er nog niet voor, maar denk dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren.
pi_85073393
spotify is echt geweldig, aanbod indrukwekkend groot en wordt alleen maar uitgebreid.
ik heb zelf een het goedkope abonnement van 5¤/mnd

enige nadeel voor mij is dat je dus eerst iets moet opzoeken voor je het kunt luisteren, terwijl ik in iTunes een lange lijst heb waar ik doorheen scroll tot ik denk "he dat is koel" en dat dan draai. (maar als je een beetje playlist hebt opgebouwd is dat natuurlijk opgelost ;))
nee, jij dan!
pi_85122349
Geen FLAC ondersteuning, dus gebruik het niet meer.
No resentment ever evened out a weaker hand
pi_85150414
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 00:46 schreef Silv het volgende:
Geen FLAC ondersteuning, dus gebruik het niet meer.
nou boo hoo, :{w ik vind dat ze met hun 320kbs mp3 de audiofiel al behoorlijk tegemoet komen.
nee, jij dan!
pi_85215093
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 18:35 schreef Gehenna het volgende:

[..]

nou boo hoo, :{w ik vind dat ze met hun 320kbs mp3 de audiofiel al behoorlijk tegemoet komen.


Niks boo hoo. Als ik muziek wil luisteren wil ik dat met de beste kwaliteit mogelijk.
No resentment ever evened out a weaker hand
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 04:52:25 #62
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_85217774
De zoveelste mediatheek die binnen afzienbare tijd voorbijgelopen wordt...
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 10:23:01 #63
81187 ethiraseth
Fuck you, got mine
pi_85220822
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 01:21 schreef Silv het volgende:

[..]

Niks boo hoo. Als ik muziek wil luisteren wil ik dat met de beste kwaliteit mogelijk.
Je kan echt niet het verschil horen tussen 320kbit mp3's en flac. Tenzij je een audiofiele geluidsinstallatie hebt én een van de weinige (als in minder dan 1% van de populatie) genetische freaks bent met exceptioneel gehoor. Doe maar eens wat double-blind tests met verschillende kwaliteiten mp3's en flac's, je zal falen.

Lossless is alleen handig om dingen te archiveren, verder is het zonde van de ruimte. Als je meent het verschil tussen 320kbit en flac te kunnen horen is dat puur een placebo-effect.

quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 04:52 schreef Ofyles2 het volgende:
De zoveelste mediatheek die binnen afzienbare tijd voorbijgelopen wordt...
Ben benieuwd waardoor, aangezien Spotify op vele miljoenen nummers zit en de steun heeft van honderden platenmaatschappijen, waaronder de grote vier.
Winnaar Agnes Kant knuffel 2010.
Indeed, what are the roots of western geometry? Nothing else but the Egyptian techniques of surveying property.
pi_85298017
Ik ben redelijk tevreden met Spotify. De desktopclient werkt best prettig, en ik ben een beetje aan het spelen met alternatieve clients die gebruik maken van libspotify of despotify. Vooral handig als je Linux-gebruiker bent, zo kan ik het remote draaien op mijn media-PC die aan m'n stereo hangt.

De mobiele client is ook erg handig (zelf gebruik ik de Android-versie), het is doodeenvoudig om een offline playlist te maken, en playlists worden gesynchroniseerd met je desktopclient. Zoeken doe ik dus fijn op de desktopclient, en dan maak ik ze offline beschikbaar op m'n telefoon. Ik was op vakantie en kwam af en toe een gratis wifi hotspot tegen, inmiddels had ik behoefte aan wat nieuwe muziek, zo kon ik onder het eten in een restaurant m'n playlists updaten en nieuwe muziek downloaden, ideaal. Alleen al daarom is een Premium-abo de moeite waard. Gepruts met losse files hoeft van mij eerst niet meer.
Ik grijp nog wel eens mis wat betreft bepaalde artiesten / nummers die niet te vinden zijn, dat is dan wel weer jammer, maar vooralsnog is het een zeer uitgebreide collectie, en het nodigt ook uit om buiten de "bekende" paden te treden, zodat je nieuwe (of oude) muziek leert kennen.

De geluidskwaliteit is in mijn ogen meer dan voldoende, 320kbit is zelfs voor de kritische luisteraar genoeg. Ik zou mezelf vrij audiofiel noemen, heb aardig geinvesteerd in geluidskaarten en hifi-apparatuur en ik hoor het verschil praktisch nooit (enkele uitzonderingen daargelaten waar bijv. verkeerde encoding-settings gebruikt zijn) Een FLAC-stream zou op zich best interessant zijn, ik zou het ook niet raar vinden als ze daar meer voor zouden vragen dan een tientje per maand. Maar die markt zal eerst vrij beperkt zijn. Ik heb er zelf vooralsnog geen behoefte aan.
  zondag 15 augustus 2010 @ 02:37:50 #65
271538 Brainfish
Vis met borsthaar
pi_85298065
Spotify heerscht. Prima client en Last.fm integratie. Alleen jammer van het ontbreken van veel artiesten. Ik noem een Oasis of een Beatles.
It's fun to lose.
And to pretend.
  zondag 15 augustus 2010 @ 02:47:58 #66
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_85298238
Ik gebruik het best veel maar ik heb nog maar 10 uur over.
pi_85298355
Ik download .flac of ik koop CD's. Maak eigenlijk buiten joepTjoep geen gebruik van streaming media.
pi_85321175
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 02:47 schreef Ixnay het volgende:
Ik gebruik het best veel maar ik heb nog maar 10 uur over.
Ik heb even een maand een Premium account gehad (toen het nog niet officieel in NL was) sindsdien ben ik weer teruggezet maar ben ik wel een 'Free' account user dan heb je wel onbeperkt per maand luisteren (met reclame) in tegenstelling tot het huidige max 20 uur luisteren gratis abo.

Overigens meer mensen ook Grooveshark.com geprobeerd daar heb je sindskort zelfs een officiele iPhone app van die je gratis 30 dagen kan proberen (moet je wel eerst een gratis account op Grooveshark.com aanmaken). Ook op Android,Blackberry en Nokia trouwens. En daarna kun je voor 3 dollar p/mnd of 30 p/jaar onbeperkt zonder reclame luisteren.

Het grote voordeel van Grooveshark.com en de app is dat je naast je eigen playlisten en favoriete artiesten ook een vrij aardig smartradio functie hebt ala Pandora.com / Slacker.com (helaas niet meer in NL legaal mogelijk) dat is dus als je een artiest intikt dat ie suggesties doet van andere artiesten/tracks die je misschien leuk vind en je kunt dan dus goed/afkeuren en zo je eigen smaak muziek horen en nieuwe dingen ontdekken!! Een groot gemis op de Spotify app als je het mij vraagt. En de radiofunctie in Spotify desktop programma werkt voor geen meter.

Enige nadeel van Grooveshark app t.o.v. Spotify is stabiliteit (crasht soms) en dat ie nog geen multitask iOS4.0 ondersteund dat je dus muziek blijft horen op achtergrond ook al sluit je de app. Dit komt overigens zsm volgens Grooveshark Twitter/blog

Overigens zijn er wel her/der discussies over de legaliteit van Grooveshark maar ze schijnen toch echt deals (EMI o.a.) te hebben gesloten of ze zijn in onderhandeling met diverse grote labels.
pi_85356859
Ik vind het wel handig om soms te gebruiken. Ik heb al heel wat muziek gehoord die ik nog niet kende. Maar het liefst zoek ik die muziek dan gewoon online op, zodat ik Spotify zo min mogelijk gebruik. Die reclame tussendoor blijft namelijk irritant.
pi_85687771
-verplaatst naar OP na merge-

[ Bericht 47% gewijzigd door krioro op 30-08-2010 21:43:01 ]
pi_85688194
Nog suggesties voor een mooie op?
  woensdag 25 augustus 2010 @ 14:34:19 #72
81187 ethiraseth
Fuck you, got mine
pi_85689035
Zou wel fijn zijn als Spotify weer eens invites gaven. Kreeg er twee toen ik lid werd, en sindsdien niks meer. ;(
Winnaar Agnes Kant knuffel 2010.
Indeed, what are the roots of western geometry? Nothing else but the Egyptian techniques of surveying property.
pi_85698051
Ik heb echt niets meer gedownload sinds de aanschaf van Premium :P

Geweldig programma.
pi_85735074
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 14:34 schreef ethiraseth het volgende:
Zou wel fijn zijn als Spotify weer eens invites gaven. Kreeg er twee toen ik lid werd, en sindsdien niks meer. ;(
Ik heb er ook geen meer gekregen idd. Zou 'social' zijn als ze weer es wat uitdelen...
pi_85735586
Maar ondertussen wel vervelen met een Share Spotify balk ...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')