abonnement Unibet Coolblue
pi_86504643
quote:
Op woensdag 15 september 2010 18:35 schreef actuarisje het volgende:
Nog even en dan is het zo ver: op 29 oktober vetrek ik voor de eerste keer naar NY :D

We zitten in hotel Buckingham http://www.buckinghamhotel.com. Iemand ervaring met dat hotel?

Nee, helaas

quote:
We vliegen rechtstreeks van Schiphol naar Newark. Vanaf daar moeten me dan nog wel even naar het hotel zien te komen. Reizen met OV zie ik niet echt zitten icm bagage. Mijn eerste idee was om simpelweg een taxi te nemen, maar volgens mij is dat nog wel redelijk geprijsd. Ik heb ook gekeken op Supershuttle en zag daar dat een 'Shared Ride Van Service' van Newwark naar het hotel $38,- is (voor twee personen). Dat is iig al een stukje goedkoper dan een taxi. Iemand hier ervaring mee? En is het handig om zo'n shuttle van tevoren te boeken of kan dat ook nog gewoon makkelijk op de luchthaven?
ja, keb ervaring met supershuttle. Zeer goedkoop en ze zetten je voor het hotel af! ideaal. Een dag voor die tijd bel je ze op dat je weer opgehaald moet worden en ze staan er.

quote:
Daarnaast ben ik ook altijd op zoek naar leuke bezienswaardigheden die je niet terug vindt in de staandaard reisgidsen. Uiteraard ga ik ook lekker de toerist uithangen en alle grote bezienswaardigheden bezoeken, maar ik zou toch ook graag wat dingen zien/doen die wat minder standaard zijn. Iemand daar ideeen over?
Ligt eraan wat je smaak is. Tis namelijk new york en de bezienswaardigheden zijn groot. Denk bijvoorbeeld aan de vele winkels die uniek zijn (b.v. M&M) of een museum (sexmuseum) of de wat kleinere parkjes (bryant park) of een uitstapje naar queens, harlem, brooklyn. Wat wil je precies?

overigens kan ik je aanraden een boek te kopen. Daar zitten ook vaak wel wat mindere bekende bezienswaardigheden in.
Dit keer zonder signature
  donderdag 16 september 2010 @ 21:54:22 #152
128088 Masanga
Hakuna matata!
pi_86515281
Ik was tijdens mijn recent verblijf in NY onder de indruk van Astor on the Park in Upper West als hotel. Niks bijzonders, maar voor zijn prijs (200¤ voor 4 nachten/2 personen) is bijna goedkoper dan in een youth hostel en je hebt een rustige kamer met eigen badkamer.

Het was mijn 3de keer NY en plaatsen als Times Square zeggen me echt niks meer. Desalniettemin houd ik enorm van rondkuieren in Upper West en Harlem en vind ik het heerlijk te wandelen in Central Park en the Esplanade langs het water tussen al die joggers.

De temperaturen in de zomer maken het intens, maar ik vind het best zo.
When all things seem to end, the future still remains..
pi_86525181
Ben benieuwd wat de Fok vakantiegangers, die nu in new york zijn, hier van zeggen:

quote:
Storm legt delen New York lam


NEW YORK - Een flinke storm heeft donderdagavond (lokale tijd) delen van New York lamgelegd. Eén persoon kwam om het leven, 30.000 huishoudens kwamen zonder stroom te zitten en vliegvelden meldden forse vertragingen, aldus autoriteiten vrijdag.


De storm verraste de miljoenenstad tijdens de avondspits, zeggen meteorologen. Er werden zelfs tornadowaarschuwingen voor Brooklyn en Queens afgegeven. Dat is zeer ongebruikelijk in deze regio.

Door de storm liep het verkeer in de New Yorkse straten vast. Door windvlagen van 130 kilometer per uur waaiden vrachtwagens en bomen om.

Vliegvelden

De politie adviseerde mensen om thuis te blijven. Op zowel de vliegvelden La Guardia en Newark hadden vluchten uren vertraging. Ook op het spoor liepen de vertragingen fors op.

Het slechte weer trok later de Atlantische Oceaan op.
Dit keer zonder signature
pi_86526267
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 07:35 schreef Ericjuh het volgende:
...Er werden zelfs tornadowaarschuwingen voor Brooklyn en Queens afgegeven. Dat is zeer ongebruikelijk in deze regio....
quote:
It is common for New York City to get a couple of tornado warnings a year, according Matt Scalora, a meteorologist with the National Weather Service.
Bron: http://www.usatoday.com/w(...)ork-city-storm_N.htm

Uhhh? :P
  zaterdag 18 september 2010 @ 04:06:06 #155
64792 Mryc
play me one more song
pi_86562811
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 07:35 schreef Ericjuh het volgende:
Ben benieuwd wat de Fok vakantiegangers, die nu in new york zijn, hier van zeggen:
[..]


*zit nu in NYC*

We zijn gisteren aangekomen, maar niet zonder hindernissen. Ons vliegtuig richting JFK liet drie kwartier voor aankomst en twee rondjes weten niet te kunnen landen en door te vliegen naar Bradley Airport. Na anderhalf uur is hetzelfde vliegtuig doorgevlogen naar JFK. Uiteindelijk 3 1/2 uur vertraging gehad. Taxi naar hotel was zeer moeilijk te krijgen. Onderweg in de taxi bleek ook waarom: de storm/ tornado (?) had behoorlijk veel schade aangericht. Richting JFK stond minstens 20 km file, dikke bomen omgewaaid op de snelweg, auto's volledig verwoest, etc. De taxichauffeur zei er twee uur over te hebben gedaan om JFK te bereiken.

Overigens was het vandaag weer prima weer :-)
pi_86562819
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 04:06 schreef Mryc het volgende:

[..]

*zit nu in NYC*
O+

Geweldige stad...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_86568150
Ook weer een paar dagen terug van 10 dagen NYC :)
Net voor de storm dus, wel erg warm weer gehad en tijdens het aanvliegen op Newark nog een wel wat last gehad van de restanten van een eerdere tropische storm.
Het was de vierde keer dat ik er was, dus ik had genoeg tijd om heerlijk rond te lopen en wat minder bekende stukken op te zoeken.

Enkele tips:

• Vervoer vanaf Newark: verreweg het gemakkelijkst is de Newark Liberty Airport Express - http://www.coachusa.com/olympia/ss.newarkairport.asp - ; kaartje (retour 25 dollar) koop je direct bij het uitlopen van de aankomsthal, dan één verdieping naar beneden en door naar de busstop. De bus brengt je naar Port Authority of Grand Central, van waar je naar je hotel kunt lopen of verder kunt met de metro.
De luchthaventrein in combinatie met de NJ trein is iets duurder en kan iets sneller zijn, maar betekent ook meer (trappen) lopen en is wat onhandig met grote bagage.

• Vervoer in NYC - http://www.mta.info/ - Voor 27 dollar kun je 7 dagen onbeperkt met de metro reizen. Maar als je in midown zit, heb je waarschijnlijk ook genoeg aan bijvoorbeeld de 4 ritten voor 8 dollar (normaal 2,25 per rit).

• High Line; http://www.thehighline.org/ - Een oud spoorwegviaduct dat omgetoverd is in een park. Ook de buurt - het Meatpacking District - is er aardig door veranderd. Pak de A/C/E of 1/2/3 naar W14St en loop een paar blokken naar het westen en je staat tussen de (voormalige) vleeshandelaren. Bij Gansevoort kun je het viaduct op en kun je naar de Chelsea market lopen.
Er is nog niet heel veel te zien, maar wel een aanrader, vanwege het uitzicht en de relatieve rust van het parkje. Het is ook een locatie waar commercials worden opgenomen (een nieuwe Lexus commercial werd er gefilmd toen ik er was) en veel belangstelling trekt van internationale media (o.a. Japanse TV was er bijvoorbeeld). En het is een voorbeeld van hoe de Hofpleinlijn in Rotterdam er uit kan gaan zien :)

• DUMBO; Down Under the Manhattan Bridge Overpass - http://dumbonyc.com/ - Een goed plek voor skylinefoto's en foto's van de bruggen. Op zondag vanaf 12.00 is er altijd wel een optreden van een country/folk/jazz band te vinden om onderwijl te brunchen. Aanrader volgens de New York'ers is het restaurant Superfine, direct onder de brug in een oud pakhuis. Vooral als je van wat steviger ontbijt houdt is het best OK, maar verwacht geen smaakvol eten.
Een stukje doorlopen tussen ateliers, een chocoladefabriekje (met winkel) en designwinkels kom je bij een parkje en een boulevard.

• Sunset park - http://en.wikipedia.org/wiki/Sunset_Park,_Brooklyn - Om even Manhattan af te zijn en in Mexicaanse sferen terecht te komen, neem de N, R of D naar 36St in Brooklyn en loop naar het oosten naar 5th Ave en een stukje naar het zuiden. Daar kom je in een parkje terecht op een heuvel met een mooi uitzicht op Manhattan en het Vrijheidsbeeld. 5th Avenue in Brooklyn is een leuke Mexicaanse winkelstraat en als je verder naar 10th Ave loopt kom je in Chinatown Brooklyn uit.

• Shoppen - Voor als het regent ofzo... Ja, merkkleding is nog altijd aanzienlijk goedkoper, ook goedkoper dan hier in de outletwinkels. Als je het niet uitmaakt of het de collectie van vorig jaar is, ga dan naar één van de department stores in Jersey City in de Newport mall (PATH train naar Pavonia Newport, 1,75 per rit). Bij Kohl's, Sears of Marshalls kun je je dan vast wel vermaken. Verder zijn alle bekende ketens er ook, maar die zijn nauwelijks goedkoper dan dezelfde winkels op Manhattan.
Andere mogelijkheid is het winkelcentrum bij Atlantic / Pacific, waar Half Price, Burlington Coat Factory en nog een paar grote winkels zitten in een apart bijgebouw dat te bereiken is door door de Target supermarkt heen te lopen. De kleding staat er uitgestald als bij Zeeman, er is niemand die je komt helpen en het duurt eeuwig bij de kassa, maar je hebt er wel merkkostuums, alle merken sneakers, jeans, en designlabels voor weinig.
  † In Memoriam † dinsdag 21 september 2010 @ 11:36:43 #158
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_86668419
TVP, volgend gaat het er dan toch van komen. Ik ga met 2 toffe dames sparen voor een dag of 6 New York. Eindelijk. O+
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_86668734
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 13:08 schreef DutchTrain het volgende:
Ook weer een paar dagen terug van 10 dagen NYC :)

Enkele tips:


Goeie tips, thanks!
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
  dinsdag 21 september 2010 @ 11:47:19 #160
141104 Patje1987
Madre me quiero un frikandel.
pi_86668798
Ik ga denk ik in new jersey zitten, veel goedkoper en +/- 40 min van manhattan met de metro.
Wij vormen tezamen gezellig een schaar.
Sportief zijn wij allen en voor elkaar.
Ons doel en ons streven is vriendschap en vree
Aan ons de victorie aan RKC!
pi_86684488
De extra reistijd zou het me echt niet waard zijn. Je gaat toch voor NYC, de tijd die je er bent kun je dan ook wel het beste daar besteden vind ik.
full stops and exclamation marks
  dinsdag 21 september 2010 @ 19:22:50 #162
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_86684594
In Brooklyn heb je ook veel betaalbare hotels.
2000 light years from home
pi_86686926
40 minuten verkijk je je toch nog best wel op. De drempel om de deur uit te gaan is veel hoger denk ik. Als je moe bent na een lange dag en je zit om een uur of 9 op de hotelkamer blijf je toch veel makkelijker die avond thuis.

Weet niet hoeveel het scheelt per nacht qua kosten. Vind de prijzen in Manhattan voor hotels echt absurd hoog.
  dinsdag 21 september 2010 @ 20:24:08 #164
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_86687167
Eerder over gehad hier: waar kies je voor? Lagere prijs en langere reistijd waardoor je minder mobiel bent of hogere prijs maar wel deep down in Manhattan? Ik zou kiezen voor een goedkoop hostel in Manhattan. Je bent er toch alleen om te slapen :)
pi_86688207
Ik zat in Brooklyn de laatste keer. Ja, als je weinig tijd hebt, is het zonde van je tijd, maar anders is het best te doen, want in NY is toch nooit iets dichtbij of kun je 'even' ergens naar toe gaan. Bovendien zie je dan ook nog net even wat meer van de stad dan Manhattan en maak je meer het 'normale' leven mee. En in de metro is het best fijn reizen; muziekje op, boekje mee en mensen kijken :)

New Jersey zou ik niet zo snel gaan zitten, want die PATH trein gaat je wel vervelen. Ben in 2x naar Jersey City geweest en iedere keer best lang op die trein zitten wachten.
pi_86688942
Brooklyn is ook NYC, heel wat anders dan NJ.
full stops and exclamation marks
  dinsdag 21 september 2010 @ 21:42:35 #167
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_86690466
Ik zit altijd in New Jersey state, Summit om precies te zijn. Half uurtje met de trein naar Manhattan. Maarja, mijn familie woont daar dus dat scheelt al sowieso.
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
  dinsdag 21 september 2010 @ 22:44:03 #168
141104 Patje1987
Madre me quiero un frikandel.
pi_86693560
quote:
Op dinsdag 21 september 2010 19:20 schreef krioro het volgende:
De extra reistijd zou het me echt niet waard zijn. Je gaat toch voor NYC, de tijd die je er bent kun je dan ook wel het beste daar besteden vind ik.
Ons is het dus wel waard, mijn budget is een stuk ruimer dan van mijn reisgenoot dus ik heb gezegd wat jij doet vind ik prima. :P
Wij vormen tezamen gezellig een schaar.
Sportief zijn wij allen en voor elkaar.
Ons doel en ons streven is vriendschap en vree
Aan ons de victorie aan RKC!
  donderdag 23 september 2010 @ 02:55:44 #169
64792 Mryc
play me one more song
pi_86737224
Ik zit nu in een prima hotel vlakbij Queensboro bridge en dat is 1 halte vanaf 59th en Lexington Ave. Ik betaal liever 27 dollar voor een metrokaart dan twee keer zoveel voor een hotel op Manhattan
  donderdag 23 september 2010 @ 09:12:38 #170
141104 Patje1987
Madre me quiero un frikandel.
pi_86739109
quote:
Op donderdag 23 september 2010 02:55 schreef Mryc het volgende:
Ik zit nu in een prima hotel vlakbij Queensboro bridge en dat is 1 halte vanaf 59th en Lexington Ave. Ik betaal liever 27 dollar voor een metrokaart dan twee keer zoveel voor een hotel op Manhattan
Dit dus
Wij vormen tezamen gezellig een schaar.
Sportief zijn wij allen en voor elkaar.
Ons doel en ons streven is vriendschap en vree
Aan ons de victorie aan RKC!
pi_86750459
quote:
Op donderdag 23 september 2010 02:55 schreef Mryc het volgende:
Ik zit nu in een prima hotel vlakbij Queensboro bridge en dat is 1 halte vanaf 59th en Lexington Ave. Ik betaal liever 27 dollar voor een metrokaart dan twee keer zoveel voor een hotel op Manhattan
sja...hangt ook een beetje af van wat je te besteden hebt. Ik zit persoonlijk liever in een fijn hotel op een goede locatie. Kost iets meer maar wel een stuk minder van dat gereis.
it's better to burn out than to fade away...
  donderdag 23 september 2010 @ 22:00:42 #172
64792 Mryc
play me one more song
pi_86768683
quote:
Op donderdag 23 september 2010 15:05 schreef lammegiraf het volgende:

[..]

sja...hangt ook een beetje af van wat je te besteden hebt. Ik zit persoonlijk liever in een fijn hotel op een goede locatie. Kost iets meer maar wel een stuk minder van dat gereis.
Waar lees jij dat ik veel moet reizen?
  vrijdag 24 september 2010 @ 09:36:54 #173
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_86779299
Trein in VS is uitermate comfortabel, zie je ook gelijk dat het net buiten New York één groot moerassig rioolgebied is.
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
  Moderator maandag 27 september 2010 @ 10:17:00 #174
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_86891776
Zo, ik heb met mijn vriendin gisteren ook weer geboekt. 28 februari gaan wij voor een kleine week naar New York. We zitten in Hotel Penssylvania. Voor mij zal het de 3e keer worden dat ik in NY ben, voor mijn vriendin de 1e keer. Afgelopen zomer hebben we een rondreis gedaan aan de westkust van de USA (dat had ik ook al een keer eerder gedaan) en nu is m'n vriendin toch ook een beetje 'om' qua Amerika :)

Heb er nu al zin in maar duurt toch nog wel behoorlijk lang, nog 5 maanden ofzo, maar ja, dit jaar hebben we in januari geboekt en we gingen pas half juni, dus dat is net zo lang :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_86892343
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 09:36 schreef Bayswater het volgende:
Trein in VS is uitermate comfortabel, zie je ook gelijk dat het net buiten New York één groot moerassig rioolgebied is.
Zorg in de zomer wel dat je een dikke trui meeneemt! De airco's staan namelijk uit of aan! In een t-shirt van new york naar washington is niet echt warm :)
Dit keer zonder signature
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')