abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 13 oktober 2010 @ 17:00:27 #226
267540 Books
Vorige Mibosmama's
pi_87501015
Ik zou het niet weten (wat je er mee aanmoet) al vind ik de manier van PR het mij het meeste aanspreken.

Wij hebben een hele grote familie en de dames krijgen ook heel veel en heel veel gaat regelrecht naar zolder en 1 keer in de drie maanden rouleren wij het speelgoed en de leesboekjes en verhuisdozen kun je stapelen. En nu werd E onlangs twee en we hebben aan iedereen LittlePeople gevraagd en dan ook de grote dingen die een paar ooms en tantes samen hadden gedaan en iedereen tevreden en ja wij hebben hier ook een boekenkast van Hensvik vol met leesboekjes staan op K haar kamer maar goed ze zijn hier allebei boekjesgek dus dat scheelt. De gulle gevers weten die ook maar zoveel jonge ooms en tantes die alles leuk vinden ontkomen wij er ook niet aan en de meiden vinden het wisselen alleen maar spannend en waar ze uitgegroeid zijn dat gaat door naar een vriendin met twee kleintjes jonger als die van ons en als die er weer uit zijn gaat het naar een derde mits nog draagbaar en speelbaar. Dit weten de gevers ook en vinden het alleen maar leuk dat het zoveel verder gaat.
  woensdag 13 oktober 2010 @ 17:02:27 #227
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_87501091
En ja oke bij bepaalde dingen zoals schoonmaakmiddelen snap ik het wel, maar ja wellicht denk ik er te makkelijk over, omdat ik dus echt gewend ben dat arwen dat helemaal niet deed en ook bewust nooit het huis extra kind veilig gemaakt heb, omdat ik van mening ben dat je nooit kunt verwachten dat een huis overal kind veilig is, en in mijn optiek dus blijven herhalen op het feit dta mag niet, en uitleggen waarom zo klein als ze was effectiever is.
Maar goed dat is mijn mening en ik snap prima als anderen die niet delen :)
Engaging Infinite Improbability Drive..
  woensdag 13 oktober 2010 @ 17:05:27 #228
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_87501211
Maar goed simmu, waarom dan niet zeggen hey lief van die posters, maar het is wat onveilig zo, misschien zou je posterstrips kunnen halen die zijn veiliger en kan het toch hangen?
Engaging Infinite Improbability Drive..
  woensdag 13 oktober 2010 @ 17:09:18 #229
267540 Books
Vorige Mibosmama's
pi_87501357
Ik krijg een beetje het idee dat ze gewoon helemaal niets goed kunnen doen jouw ogen en daar stoor ik me wel aan eigenlijk. Ze zullen best hun goede dingen to jullie en de kinderen hebben alleen ben jij niet in staat om dat nu te zien en misschien komt dat echt wel door het verlies van Kiro en alle hectiek betreffende de jongens maar daarvoor was het ook al toch dus daar kan je het nu toch niet ineens op gaan gooien dan? Probeer het voor jezelf eens positief te benaderen...
pi_87501893
ik haal hier ook heus niet alles weg hoor ;) maar sommige dingen gaan me wat ver. speelgoed wisselen doen we al. en wb die posters: evenstar: dat deed ik allemaal. "goh, wat een leuk idee die posters".

en books. jij hebt het gevoel dat ze het niet goed kunnen doen en ik heb het gevoel dat ze echt nooit naar ons luisteren en gewoon hun gang gaan met ons.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_87502402
Ik zou ook wel willen dat mijn schoonmoeder Julian geen toetjes geeft 's middags 'omdat oma's kleinkinderen horen te verwennen'.
Ze weet wat ik er van vind en blijft het toch doen. Hetzelfde geldt voor boterhammen smeren als hij geen avondeten wilt. Toch doet ze het. En ik bedenk me dat ik vroegah van m'n oma ook dingen mocht waar m'n ouders het niet mee eens waren. Als de veiligheid van je kind in gevaar komt is het een ander verhaal, maar misschien moet je je wat minder druk maken. Ik vind het irritant dat ze het doet, maar om er een hoop heisa van te gaan maken heeft ook geen zin. En heeft Julian ook niks aan.
  woensdag 13 oktober 2010 @ 17:42:16 #232
267540 Books
Vorige Mibosmama's
pi_87502628
Dat wat N_Z zegt dus eigenlijk.

Simmu en waarom luisteren ze niet omdat zij denken dat ze het toch ook nooit goed kunnen doen in jouw/jullie ogen waarschijnlijk al vraag ik me af of er in deze conflicten wel een jullie is. Wat zegt Sangdrax er eigenlijk van want hij zit er toch maar middenin en kijk dat gedoe met de toilet schoonmaken omdat er een chemo gaande is en het bezoek dat dat vervelend is oke maar je hoort jou echt alleen maar nare dingen vertellen. Kunnen je schoonouders uberhaupt iets betekenen in de goede zin van het woord?
pi_87502647
Agreed NZ...
Amber krijgt bij mijn schoonmoeder een heel klein btje koffie, ben ik het niet mee eens en dat weet ze.
Tegenwoordig krijgen we geld om kleren te kopen. Ze heeft een hele andere smaak dan ik. Ik vind het heel lief als ze kleding geeft maar vind het zonde van het geld als ik het niet aantrek bij de kids.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  Moderator woensdag 13 oktober 2010 @ 17:47:18 #234
5428 crew  miss_sly
pi_87502798
Nou, in sommige opzichten ben ik het er wel mee eens, maar niet volledig.
Ten eerste vind ik dat als de grootouders een echte regelmatige oppasfunctie vervullen, zoals bij ons de grootouders doen, verwacht ik dat ze zich dan ook aan onze regels houden. Zij nemen op dat moment de opvoeding over, en dat hoort dan ook onze opvoeding te zijn. Als ze gewoon op bezoek is bij opa en oma, mag een klein beetje verwennerij natuurlijk best. Hoort er idd een beetje bij.
Echter als hun verwenacties onze opvoeding echt ondermijnen en op het gebied van eten/drinken vind ik dat ze zich naar ons dienen te voegen. En ik blijf me maar afvragen waarom verwennerij altijd schijnt te moeten in de vorm van eten//drinken/kadootjes :? Even de aandacht alleen voor jou, mogen kiezen naar welk speeltuintej je gaat, vertellen of je wil fietsen of wandelen, zelfs het uitkiezen van het eten zijn toch ook allemaal leuke manieren om je in de aandacht van je grootouders te wentelen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_87502915
Misschien begrijpen we dat als we zelf oma zijn! ;)
pi_87502917
wat miss_sly zegt.

de rest reageer ik strakkies op ;) etenstijd!
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  woensdag 13 oktober 2010 @ 17:51:47 #237
267540 Books
Vorige Mibosmama's
pi_87502927
Miss mijn ouders zijn ook onze opvang en houden ons qua eten/drinken/slapen aan onze regels en aangezien ik vrijdag opgenomen wordt en niet duidleijk is voor hoelang gaan de meiden overdag naar opa en oma (vader heeft speciaal vrij genomen) en nu vroeg mijn moeder wel van de week van nu is je vader ook vrij mogen we dan met de meiden een keertje naar het bos over naar het strand. Tuurlijk mag dat. Dat zijn dingen die wij hier midden in het groene hart niet standaard doen maar dat doet ze niet als het haar oppasdag is. Dan is het gewoon de normale dingen die hier thuis ook gebeuren.

Hier is het een heel feest als ze lopend met oma mee naar de winkel mogen en zelf een broodje uit mogen zoeken daar genieten ze allebei van dus niet in de vorm van cadeau's en mijn mams is heel erg knutselig en ik dus helemaal niet dus ik krijg ze nog terug met allerlei werkjes ook dus helemaal leuk bij oma natuurlijk.
pi_87503029
Mijn moeder is ook heel knutselig :)
En qua eten, mijn (schoon)ouders zijn gelukkig helemaal niet van de snoeperij. Mijn schoonmoeder haalt aardbeien, frambozen, tomaatjes enzo als Amber komt. Chips hebben (schoon)ouders nooit in huis. Wel soepstengels, rozijntjes, kaakjes enzo.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  woensdag 13 oktober 2010 @ 18:01:56 #239
267540 Books
Vorige Mibosmama's
pi_87503215
Mijn kids snoepen nog niet graag (zal veranderen als ze straks naar de kleuterschool gaan, pzs heeft er nog geen verandering in gebracht in elk geval). Met een doosje minismartjes doen ze samen de hele middag maar zet geen bakje aardbeien/peren etc neer want dan kan je het niet voorsnijden. Mijn mams is een diabeet en heeft sowieso nooit echt superzoete dingen in huis en is van het gezonde eten dus dat scheelt en mijn vader eet al bijna 40 jaar zo met haar mee en lust dus als enige uitspatting minimarsje want een slagje groter is al teveel. Dus ja ik kan wel zeggen dat mijn ouders onze leefregels eigenlijk gewoon naleven (klinkt wel zwaar zo hoor) en ja bij opa en oma bidden en danken ze voor het eten net als hier alleen daar wordt er na het eten gezamelijk op de bank een stukje kinderbijbel gelezen en dat vind ik ook geen punt eigenlijk en K die vind het op de moment reuze interessant eigenlijk.
pi_87505850
books, er is hier wel zeker een wij. overleg ook trouwens :+

sangdrax vind het vervelend dat we steeds maar die spullen ongevraagd of zelfs ongewenst krijgen. hij is het ook met me eens dat het lomp is om daar gewoon mee door te gaan als wij helder aangeven met onderbouwing waarom dat we het niet willen. we missen beiden een fundamenteel respect van de familie, het vermogen om te accepteren dat we ze heus niet buiten willen sluiten maar wel graag onze kinderen willen opvoeden zoals wij dat graag willen.

onze aanpak is wel anders. hij zou eerder stug volhouden met die lijstjes en "nee dank je" blijven zeggen, zo min mogelijk er komen en de spullen die we toch krijgen weggeven op andermans verjaardag. zoals hijzelf zegt: "maar die houding komt uit ervaring voort dat dat nu eenmaal de makkelijkste manier is"

en ik kan meestal heus wel leuke dingen noemen van mijn schoonmoeder hoor, maar de laatste tijd voel ik me idd wel erg afgekraakt. zelfs de manier waarop ik ravi te eten geef is niet goed. overigens is er nog wel een oplossing hoor, maar die's vals. dat is een kwestie van vermelden waarom we dan opeens geen ruimte meer hebben op zolder

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_87515015
Simmu wat lastig zeg. Ik zou zo gauw echt geen oplossing weten.

Mijn moeder klaagt altijd dat ik de meiden zo verwen, maar als ik kijk naar het speelgoed dat hier allemaal ligt, is misschien 1/3 deel maar van ons gekregen en de rest.... jawel van de opa's en oma's gekregen :') . Soms schuif ik wat door naar anderen of naar de opvang als ze er na een tijdje echt niks meer mee doen.
pi_87522418
Stiemie, had je al ergens geschreven hoe je eerste werkweek bevalt? O-)
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_87522671
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 17:23 schreef simmu het volgende:

en books. jij hebt het gevoel dat ze het niet goed kunnen doen en ik heb het gevoel dat ze echt nooit naar ons luisteren en gewoon hun gang gaan met ons.
Ik merk dat je in een verdedigingsmodus zit en niet probeert om dit soort goedbedoelde inzichten op je in te laten werken. Ik krijg namelijk precies hetzelfde gevoel als Books: jij geeft mij het gevoel dat je schoonfamilie het nooit goed kan doen, dus hoe moeten ze zich zelf wel niet voelen?

Ik wil het niet over issues hebben, want dit gaat helemaal niet over boekjes of over posters. Er is een strijd gaande waar niemand zich lekker bij voelt, je schoonfamilie ook niet, en je man bevindt zich waarschijnlijk ertussenin. Het zou mij erg kwetsen als mijn vriend aangaf liever niks met mijn familie te maken te hebben. Het is wel mijn familie waar ik mee ben opgegroeid. Tegelijkertijd zou ik me ook erg verantwoordelijk voelen voor een goede omgang met mijn familie.

Hoe dan ook: ik denk niet dat rancune een oplossing is. Het helpt je misschien om van de boekjes af te komen, maar jij zult het gevoel blijven houden dat er niet naar je geluisterd wordt en je schoonfamilie zal het gevoel blijven houden vanalles fout te doen en niet gewaardeerd te worden. Het lijkt mij dat het hoog tijd is voor een drastisch andere aanpak. Ik weet niet hoe en wanneer en met wie, want daar ken ik de situatie niet goed genoeg voor. Dat is iets waar jij met sangdrax uit zal moeten proberen te komen (eventueel in overleg met een therapeut of iemand anders die zich buiten de situatie bevindt).

Ik wens je er in ieder geval veel sterkte mee, want ik merk dat het aan je vreet en dat is voor niemand fijn, niet voor jou maar ook niet voor je man en kinderen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_87523134
simmu, ik kan ook niet zo lekker met mijn schoonmoeder door 1 deur. Bij ons is de oplossing heel simpel: ik kan en wil haar niet te vaak zien, maar ze mag Driekus zo vaak zien als ze zelf wil. En dus gaat mijn man met hem heel vaak naar haar toe op zijn papadag (ik heb een hekel aan dat woord, maar om het even duidelijk te maken). Cadeautjes zijn en blijven hier ook een probleem, ik ben al lang blij dat andere schoonmoeder steeds kleren geeft, die zijn lekker bruikbaar. De niet zo aardige schoonmoeder heeft voor Driekus bij haar thuis wat dingen staan en toen hij jarig was heeft ze ons gevraagd spullen voor hem te halen zodat het zeker goed zou aansluiten. En verder is het vooral: lekker laten gaan en als we in 1 ruimte zijn doen we zo normaal mogelijk.
Is het geen optie dat je haar voorlopig gewoon even niet ziet?
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_87523688
oh, we hebben ivm de drukke periode net (trouwerij van sangdrax zn vader) al eventjes een familiepauze ingesteld hoor. sangdrax zijn ouderschapsverlof stopt ook, we hebben het gigadruk en zijn net uitgebreid in het westen geweest. met de kerst begint alles weer.

ze heeft zelf gevraagd of we dan de boeken dan maar terugsturen, dan geeft ze ze wel aan de kleinkinderen van haar vriend, die zijn er wel blij mee (commentaar van sangdrax: "ah, die doen wel alsof ze het leuk vinden om ze daarna weg te geven")

kijk, jullie kunnen mij wel moeilijk en defensief vinden doen, feit is wel dat ik met die mensen steeds ook de verdediging in moet, want ze luisteren nooit naar wat we zeggen. ik heb er nog eens over nagedacht, maar echt. dat met die boeken is zo vaak ter sprake gekomen op een aardige manier (goh, we vinden het heel leuk dat je kadootjes koopt, maar het is wel heel veel. zo is het toch niet bijzonder meer) en op een niet aardige manier (mail voor de verjaardag met daarin duidelijk aangegeven wat wel en wat vooral niet gewenst is) en het haalt allemaal niks uit. en zo gaat het elke keer. het is voor ons de keuze tussen ofwel maar accepteren ofwel met hardere maatregelen komen.

zien jullie het probleem? wij geven iets aan. daar wordt niet naar geluisterd en dan is het nu opeens ons probleem want we accepteren niet dat mensen niet naar ons luisteren. dan denk ik ook bij mezelf "ja doei. had dan om te beginnen geluisterd! wees blij dat ik mijn punt hier mee maak en niet met iets wat way gevoeliger ligt". wij krijgen ook maar de keus tussen slikken of stikken opgedrongen. dan moet je niet vreemd opkijken als de keuze dan stikken is.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_87524242
Sorry Simmu, maar denk echt niet dat dit om boekjes en posters gaat, wat iemand al zei.
Misschien moet je wel maar accepteren dat niet iedereen naar je luistert. Het zijn je schoonouders, niet je kinderen. Je hoeft ze niet op te voeden, je hoeft niet te verwachten dat ze doen wat jij wilt.
Je kunt het aangeven, je kunt het er over hebben, maar het gaat nu te ver door. Muggen worden op deze manier olifanten.

Ik merk trouwens zelf dat als ik niet lekker in m'n vel zit m'n schoonmoeder snel lijdend voorwerp is. Dan kan ik ook tot in den treure klagen over alles wat ik mis aan haar vind. Veilig tegen m'n vriend. Ik ben niet altijd redelijk.
  donderdag 14 oktober 2010 @ 09:48:06 #247
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_87524345
simmu ik zal enkel ff op de inhoud reageren. dat er meer niet goed zit tusesn jou en je schoonmoeder is meer dan duidelijk, en snap jij zelf ook wel. hoe dat op te lossen is, weet ik niet. ik ken jou niet persoonlijk, ik ken je schoonmoeder niet, dus daar kunnen wij als buitenstaanders helemaal niets zinvols over zeggen.
al is het mss wel een idee om met haar te bespreken dat jullie met zn tweetjes afstand van elkaar willen houden en dat het contact primair via sangdrax loopt, en dat zij uiteraard haar kleinkinderen mag zien, maar dat jij haar ff niet hoeft te spreken. tenminste, als je er zodanig klaar mee bent, dat je de relatie niet meer WIL redden. anders zouden jullie samen hulp moeten/kunnen zoeken.

dus, wat er zoal door mijn hoofd spookte:
ik vind het idee van PR wel slim. (uiteraard *; ) is er een mogelijkheid om hun vrijgevigheid te kanaliseren? dus zeggen "ik vind het heel fijn dat selene en ravi zo'n gulle grootouders hebben. punt is alleen, we hebben niet zoveel ruimte, enz. (wat je al had aangegeven). wat we wel merken aan selene i dat ze een erg creatief type is, dus ik denk dat je HAAR een groter plezier doet met een kleurdoos / tekenblad / klei / stickervel / potloden / viltstiften / stoepkrijt enz."
dat neemt niet veel ruimte in, gaat op bij gebruik, en klinkt positiever.
immers, je kan ze niet tegenhouden om te kopen voor je kinders, maar mss kan je wel invloed hebben op WAT ze kopen?
of anders kleertjes laten kopen?

of aanbieden dat ze een keer een opa/omadag met de kinderen kunnen hebben, met zn viertjes, zonder jou en sangdrax? het kan ook zijn dat ze aandacht willen van de kinderen en die op deze manier opeisen?

hoe dan ook, het is een nare situatie. voor jullie allemaal.

books, waarvoor word je opgenomen?
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_87525708
quote:
ik vind het idee van PR wel slim. (uiteraard *; ) is er een mogelijkheid om hun vrijgevigheid te kanaliseren? dus zeggen "ik vind het heel fijn dat selene en ravi zo'n gulle grootouders hebben. punt is alleen, we hebben niet zoveel ruimte, enz. (wat je al had aangegeven). wat we wel merken aan selene i dat ze een erg creatief type is, dus ik denk dat je HAAR een groter plezier doet met een kleurdoos / tekenblad / klei / stickervel / potloden / viltstiften / stoepkrijt enz."
dat neemt niet veel ruimte in, gaat op bij gebruik, en klinkt positiever.
immers, je kan ze niet tegenhouden om te kopen voor je kinders, maar mss kan je wel invloed hebben op WAT ze kopen?
of anders kleertjes laten kopen?

of aanbieden dat ze een keer een opa/omadag met de kinderen kunnen hebben, met zn viertjes, zonder jou en sangdrax? het kan ook zijn dat ze aandacht willen van de kinderen en die op deze manier opeisen?
dat hebben we dus allemaal al geprobeerd/voorgesteld. been there, done that. dan is de reactie "oh, ja. dat is idd een leuk idee" waarna men gewoon doorgaat. hoor eens, deze harde maatregel komt niet uit de lucht vallen. sterker nog: we hadden gezegd dat we boekjes voorlopig niet meer accepteren. het is ofwel accepteren (en dan kan je er op rekenen dat er volgende week weer iets is) ofwel ingrijpen met een impopulaire maatregel.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  donderdag 14 oktober 2010 @ 10:44:41 #249
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_87525784
En als je ze vraagt waarom ze zoveel kadootjes kopen, wat zeggen ze dan?
dat ze het leuk vinden, is logisch. maar verder?
het is mss geen slecht idee om ze gewoon eens te 'horen'. zonder verder iets. gewoon aanhoren wat ze willen zeggen, achter al die kado's.

maar wellicht moet sangdrax dat gesprek aangaan.
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_87525903
ik zal het sangdrax idd een laten vragen. ik had het zelf al eens gevraagd. ze wil ons heel graag helpen naast dat ze het gewoon leuk vindt. dat snap ik wel, en dat mag ook best maar de manier waarop verdient geen schoonheidsprijs en dat doen we dus niet (geld accepteren en dan erover liegen tegen de rest van de familie is ook al niet ons ding)
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')