abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_86868456
Hm ja, da's nog even afwachten... Zei al eerder dat ik denk dat het echt aan de verkoopcijfers van paradepaardje "Band On The Run" gaat liggen of er meer uitgebreide deluxe-edities komen. Als je nu al goedklinkende albums wilt luisteren: De DCC-releases van "McCartney", "Band On The Run", "Red Rose Speedway", "Wings At The Speed Of Sound" en "Ram" kan je geen buil aan vallen. "Venus And Mars" is een ander verhaal, die zal in deze mix nooit goed gaan klinken... Nou, en als Concord dan ook nog even "Memory Almost Full" remastered :P...
pi_86869426
Daarover gesproken:



Maar ja, McCartney wordt toch weer overschaduwd door de stortvloed aan overbodige Lennon-releases, what's new :').
  zondag 26 september 2010 @ 19:00:49 #253
159761 Arn0
Abbey Road
pi_86869615
Tja, om eerlijk te zijn vind ik het ook niet geweldig dat die releasedatums zo dicht bij elkaar liggen..
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_86871101
Het was wel te verwachten, ik riep het al sinds 2008 (dat was geen hogere wiskunde verder): Beatles in 2009, solo-Beatles en Apple in 2010. Ook de releasedata in de herfst, met oog op Kerstmis is heel logisch. Maar eigenlijk kan het me ook weinig schelen, de laatste Beatles-gerelateerde re-release die ik op de releasedag kocht was de remix van "Walls & Bridges" in 2005. Ik zal het dit jaar met veel plezier gelijk binnenhalen als download, en gaandeweg hier en daar voor een normale prijs kopen voor de collectie op platenbeurzen of in de actie. Precies zoals we eerder zeiden over al die verschillende versies van "Memory Almost Full", die liggen dan ineens bij een Free Record Shop of Mediamarkt voor een paar euro. En al die overprijsde boxsets hoef ik ook echt niet op de release-dag te hebben, die liggen d'r vanzelf wel voor 50% van de prijs.

Zal "Double Fantasy Stripped Down" wel gelijk aanschaffen volgende week :P.
  zondag 26 september 2010 @ 19:51:36 #255
159761 Arn0
Abbey Road
pi_86871538
Ja, ik ga het ook niet meteen kopen en ik ben uiteraard wel blij dat er weer wat nieuw materiaal is maar marketingtechnisch gezien slaan ze toch wel een blunder, als je het mij vraagt.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_86872101
Juist niet! Het zijn weer Beatles die aankomende herfst de schappen domineren. De rode (gemiddeld 31 minuten per CD) en de blauwe verzamelaar (49 minuten) precies op tijd voor de nostalgische kerstmis-aankopen, en tegelijkertijd worden de Apple-artiesten goed in de kijker gespeeld voor de aankomende boxset en losse releases. Daar komt het eerste proefballonetje van McCartney's nieuwe "Archive Releases" bij, met songs die hij recent weer live is gaan spelen, precies op tijd voor z'n nieuwe tour-data in november en zonder twijfel in 2011.

Klinkt cru, maar de geboortedatum en sterfdatum van Lennon konden promotioneel gezien ook niet beter uitkomen. 2 maanden tussen z'n 70ste verjaardag en 30ste sterfdag die volop in het teken staan van John Lennon. Nieuwe releases, evenementen, documentaires... "Nowhere Boy" komt in Amerika uit, de PBS-documentaire "LENNONNYC" slokt veel aandacht op bij het New York Film Festival, concerten van Sean & Yoko ter ere van z'n geboortedag, z'n complete repertoire geremastered...

De enige die hier het onderspit zou kunnen delven is McCartney, aangezien hij met de zoveelste release van "Band On The Run" weinig nieuws onder de zon brengt. Maar denk niet echt dat hij iets te klagen heeft... http://www.billboard.com/(...)tty-1004113641.story
  zondag 26 september 2010 @ 20:57:06 #257
159761 Arn0
Abbey Road
pi_86874605
Ja, maar al die releases trekken dezelfde doelgroep.. Dus gaan vele sowieso keuzes maken.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_86884690
Ik denk dus dat daar een groot verschil in zit. De mensen die zo gek zijn om 150 euro uit te geven aan een boekvorm-versie van "Band On The Run", of zo'n zelfde prijs aan de aankomende Indische muziek-releases geproduceerd door George Harrison, geven dat geld toch ook wel uit aan de andere boxsets. Is het niet volgende maand is het volgend jaar. De grootste groep die bereikt wordt, zijn waarschijnlijk de mensen die interesse krijgen of hun interesse hervinden in Lennon of McCartney, door de nieuwe documentaires of geprikkeld door de promo-machine, en "Imagine", "Band On The Run" of een Badfinger-album oppikken.

Maar we zullen zien, kan persoonlijk niet wachten op PBS-documentaire LENNONNYC. Ging gsterenavond in première op het New York Film Festival, en bevat onder andere nieuwe beelden en fragmenten uit sessies. (Alhoewel sommige beschreven fragmenten alweer bekend voorkomen, maar dat mag niet deren.) Maar helaas zijn de verloren gewaande studio-beelden uit augustus 1980, bedoeld voor een geschrapte promo-video voor "I'm Losing You" en "(Just Like) Starting Over", inclusief een jam-sessie met "She's A Woman" (!) nog altijd niet boven water (ha-ha, voor wie de grap begrijpt).

pi_86990748
quote:
Op donderdag 23 september 2010 00:40 schreef Aisumasen het volgende:
Het was vooral 'wishful thinking' van mijn kant, en alhoewel de beschrijving vooralsnog heel vaag is, sommen deze zinnen het hopelijk op:

"McCartney has one of the most comprehensive libraries of any artist, much of which has never been viewed before. [..] HP will work closely with MPL to digitize the material and design and build a state-of-the-art content management system. [..] Portions of the library will be made available to fans [..]."
"HP are going to work with Paul’s office on the digitisation of Paul’s entire archives. As you can imagine that is a hell of a lot of music, pictures, poems, videos, lyrics, artwork… the list goes on. So the process is going to take a while. When it’s all ready it will mean that people will have access to archive material via paulmccartney.com… the possibilities are endless with this partnership. We are particularly excited, as it will make research on any area of Paul’s career much easier!"

http://www.paulmccartney.com/news.php#/2014/2010-09
pi_86993963
En dit was te verwachten, May Pang furieus over LENNONNYC: "I'll re-write my book to correct this". http://www.examiner.com/j(...)book-to-correct-this
  Redactie Frontpage woensdag 29 september 2010 @ 22:17:13 #261
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_87001432
quote:
Op woensdag 29 september 2010 18:53 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

"HP are going to work with Paul’s office on the digitisation of Paul’s entire archives. As you can imagine that is a hell of a lot of music, pictures, poems, videos, lyrics, artwork… the list goes on. So the process is going to take a while. When it’s all ready it will mean that people will have access to archive material via paulmccartney.com… the possibilities are endless with this partnership. We are particularly excited, as it will make research on any area of Paul’s career much easier!"

http://www.paulmccartney.com/news.php#/2014/2010-09
Köt nee he, we gaan toch geen Red Rose Speedway deluxe via .com downloaden he? Heb ik zo'n grafhekel aan. Ik wil het gewoon in mijn kast hebben staan en verder geen gedonder.
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_87001750
Inderdaad, als ik ergens niet op zit te wachten is het wel reguliere cd's kopen en dan bonustracks en shit moeten gaan downloaden.
Bleuh.
pi_87002195
Ik heb het idee dat ze zelf ook nog niet helemaal weten wat ze precies gaan doen met de digitale 'wolk'. Ik zie zo voor me dat ze het als flexibel platform kunnen gebruiken, voor inhoud die ze nergens anders verkoopbaar aan de man kunnen brengen, maar waar een kleine groep toch wel geïnteresseerd in zou kunnen zijn. Wat gaan ze doen met de 28 remixes van "Ou Est Le Soleil", het korte fragmentje 8mm video van "Mumbo" of de TV-mix van "Zoo Gang" met nét dat extra Moog-riedeltje aan het eind, ik noem maar wat voorbeelden. Onthoud ook dat ze het vooralsnog alleen over 'streaming' hebben gehad...
pi_87004067
Ik heb enkele fragmenten van Double Fantasy Stripped Down beluisterd in de iTunes Store. Wauw, wat een frisse mixen. Toch wel een verplichte aanschaf. :) Maar ik heb nog steeds geen idee of ik nu die hele Signature Box moet aanschaffen. :{
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_87012667
Mooi, ga hem binnenkort ook even luisteren... ben wel benieuwd hoe het klinkt...

Signature box zit dit in:
quote:
SIGNATURE BOX
Alle acht originele studio albums op negen CD’s plus een bonus disc met non-album tracks én een extra schijfje met nog nooit eerder uitgebrachte studio outtakes en demo’s. Verder een 65 pagina boek met verhalen van Yoko Ono, Sean Lennon en Julian Lennon plus een speciale gelimiteerde John Lennon herdenkingsprint. Het album Sometime In New York City is niet alleen geremasterd maar ook gerestaureerd en bevat opnieuw de zes ‘Live Jam’ opnamen van het originele album. Walls And Bridges heeft zijn originele artwork teruggekregen.

CD10
Power To The People
Happy Xmas (War Is Over)
Instant Karma! (We All Shine On)
Cold Turkey (Single Version)
Move Over Ms L
Give Peace A Chance
CD11
Mother (Studio Outtake)
Love (Studio Outtake)
God (Studio Outtake)
I Found Out (Studio Outtake)
Nobody Told Me (Home Recording)
Honey Don’t (Studio Outtake)
One Of The Boys (Home Recording)
India, India (Home Recording)
Serve Yourself (Home Recording)
Isolation (Studio Outtake)
Remember (Studio Outtake)
Beautiful Boy (Darling Boy)
(Home Recording)
I Don’t Wanna Be A Soldier Mama I Don’t
Wanna Die (Studio Outtake)

bron: http://www.johnlennon.nl
gevonden:

[ Bericht 7% gewijzigd door Stiggie op 30-09-2010 10:39:04 ]
"Ik heb nog nooit een zak geld een doelpunt zien maken"
pi_87018891
Ik hoor dat hier en daar winkels 'street date' breken, dus ik zal zo even een kijkje nemen.
pi_87019014
Betekent dat "online" ding dat je ziet, dat je de hele box ook legaal op je PC kunt downloaden na aanschaf? Of gaat dat over iets anders?
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_87020281
Ik denk dat het hier mee te maken heeft, uit een recente nieuwsbrief: "Fans buying the Signature Box will also have access to premium interactive content in the immersive John Lennon 'Universe'. Further details to follow."
pi_87025156
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:38 schreef Aisumasen het volgende:
Ik hoor dat hier en daar winkels 'street date' breken, dus ik zal zo even een kijkje nemen.


En jawel, hoor. Maar nog geen spoor van "Double Fantasy Stripped Down", die verwacht ik morgen in de schappen.
pi_87025835
quote:
Op donderdag 30 september 2010 16:15 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

En jawel, hoor. Maar nog geen spoor van "Double Fantasy Stripped Down", die verwacht ik morgen in de schappen.
Ja, morgen is toch ook (in de Benelux iig) de officiële releasedate? Tenminste, dat zegt de site van de FRS. En volgens Velvet Records is hij zelfs vandaag al beschikbaar :D
http://www.velvetmusic.nl(...)p?id=9126901&lang=nl
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_87028002
Ik heb het even gevraagd bij de plaatselijke FRS. Ze hebben één exemplaar van Power to the People en één Gimme Some Truth. Toen ik vroeg naar Stripped Down bleek inderdaad dat de Nederlandse releasedatum morgen is, maar ze krijgen er niets van binnen. "Met wat geluk misschien over een week." Ik denk dat ik maar een bestelling ga doen bij bol.com. :)

Edit: Ohw, bol.com heeft Stripped Down nog niet in het bestand staan. :')
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_87028372
Als de internationale release-datum op maandag valt, kun je de klok er op gelijk zetten dat ze op de donderdag of vrijdag al in de Nederlandse winkels liggen. De leaks verspreiden zich vast wel vanavond.
  vrijdag 1 oktober 2010 @ 01:06:45 #273
159761 Arn0
Abbey Road
pi_87060827
Ik hoor dit graag :)
- Al had ik gehoopt een iets vollere mix... Minder drums ook.
pi_87062199
Ben in een pauze snel heen en weer gewandeld om "Double Fantasy Stripped Down" te scoren. Bedacht me dat de laatste keer dat ik dat deed waarschijnlijk 5 jaar terug was, toen de geremixte "Walls & Bridges" uitkwam :P. De nieuwe remasters van de originele mixen zien er (zoals beschreven) hetzelfde uit als de Beatles stereo remasters. Kwetsbare digipacks, geen bescherming om de CD's, en strip aan de linkerkant, etc. De "Signature Box" oogde prima, de prijs en inhoud minder.

De 'stripped down' versie van "Double Fantasy" is een gedurfde mix, laat ik het daar vooralsnog op houden. Weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Vooral het edit-werk staat me zeer tegen, het is hier en daar een beetje een Frankenstein-versie. Van wat ik nu heb gehoord zijn "I'm Moving On" en "Hard Times Are Over" voor mij persoonlijk de hoogtepunten. Vooral die laatste, in retrospectie behoorlijk rakend, en helemaal in deze uitvoering...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')