abonnement Unibet Coolblue
pi_88286392
quote:
- Stel een moslim bekeert zich tot het christendom, behoort die dan nog tot een uitzonderingsgroep of geldt dan dat je Gods boodschap genegeerd hebt?
Die is afvallig en dat wordt niet light genomen in de Islam. Als Christen praktiseer je polytheïsme volgens de Koran door Jezus als een zoon of gelijke van God te zien, dus een gedeeld goddelijkheid, wat een onvergeefbaar zonde is, wanneer je dit bewust doet.

quote:
Ik zou haast denken dat God de hedendaagse mensen clementie zou moeten tonen juist ook omdat de wonderen 'gestopt' zijn en we het moeten doen met woorden van onze ouders of een oud boek die je toch niet begrijpt. Met het woord van derden dus.
De wonderen zijn niet gestopt, er komen geen nieuwe wonderen bij op publiek niveau, net zoals in de tijden van profeten, als jij god smeekt voor een teken, met oprechtheid zal je dit volgens de Islam ook krijgen. Clementie wordt in de Islam op een tal van manieren en plekken geboden, maar niet als je bewust je rug toe keert tot de Islam, omdat het elders 'fijner' is.

De Koran is duidelijk tegen het belijden van een religie voor en vanwege ouderen, ongelovigen worden in de Koran herhaaldelijks bekritiseerd omdat ze simpelweg bleven vasthouden in wat hun ouders geloofden.

quote:
- Hoe zit het met afvalligen die zich agnostisch (of atheïstisch, ik denk dat dat voor de islam toch één pot nat is) opstellen, zegt de Koran daar iets over?
Sterven op afvalligheid, zonder het tonen van berouw kent geen vergeving, agnostisch zijn wel, er zijn overleveringen waarin staat dat mensen met zelfs een atoomgrootte aan geloof in het hart het paradijs zullen betreden.

quote:
Een hele hoop Nederlanders kent de islam enkel van verhalen op tv of misschien is een vriend of vriendin moslim, worden zij dan als mensen gezien die de boodschap van God wegleggen als onzin? Zijn zij nadat zij bekend zijn met het bestaan van de islam 'verplicht' (ik weet het niet anders te formuleren) om meer onderzoek te doen naar wat de islam nou allemaal precies betekent?
Het punt is dat zij dan in het hiernamaals niet kunnen zeggen dat ze nooit van de islam hebben gehoord of in aanraking mee zijn gekomen. Als de moslims met wie zij in aanraking zijn gekomen, de islam zo verkeerd presenteerde waardoor de niet-moslims zich er van op afstand hielden, is dat een last voor die moslims in het hiernamaals en kan dat een excuus zijn voor die Nederlanders, omdat ze een totaal verkeerd beeld hadden van de Islam.
quote:
Dat is nieuw voor mij. Weet jij misschien waarom dat de algemene census is, staat het zo in de Koran?
Onder andere op hadiths:
quote:
(I have been given five things which were not given to any Prophet before me, and I do not say it out of pride. I was sent to all mankind (their) black and white alike. Allah made me victorious by fright, (by His frightening my enemies) for a distance of one month's journey. The spoils of war are lawful for me, yet it was not lawful for anyone else before me. The earth has been made for me (and for my followers) a place for praying and a thing to perform purification with. I have been given the Shafa'ah (right of intercession), and I saved it for my Ummah on the Day of Resurrection. Therefore, the Shafa'ah will reach those who associate none with Allah in worship.)
Er zijn een tal van dingen die Allah met Mohammed is ondergaan om godsboodschap uit te voren, denk aan het wassen en reinigen van zijn hart ( letterlijk ), dat hij meer rechten en plichten heeft dan andere profeten, dat hij voor de hele schepping is gezonden en dat zelfs Adam zich afvroeg wie Mohammed was, voor wie alles was voorbereid.

quote:
Nu kan ik dit soort dingen natuurlijk wel lezen, maar aangezien ik niet bekend ben met wat de 'islamitische filosofie' precies inhoudt weet ik niet of dit wel één op één toepasbaar is met wat de Koran zegt. Komt islamitische evolutieleer enkel uit de gedachtes van geleerden (die dan toevallig islamitisch zijn) of heeft het ook echt betrekking tot de letterlijke teksten uit de Koran?
De Islamitische gouden eeuw van de wetenschap had ook Joodse, Christelijke en non gelovige filosofen in zich, wat een Islamitische filosoof onderscheid van de anderen is dus het punt dat ze in verzoening en volgens Allahs boodschap waren. Denk hierbij aan Averroes en Avicenna.
quote:
Wordt er eigenlijk een reden gegeven in de Koran waarom God de barmhartige zo graag aanbeden wordt? Het is logisch vanuit een islamitisch perspectief denk ik, maar als je probeert er objectief naar te kijken staat het een beetje haaks met de 'persoonlijkheid' van God :?
Zoals in de Koran ook wordt gezegd, Allah heeft in principe niets aan je aanbidding, dat wil zeggen dat hij er niet rijker of armer, machtiger of zwakker van wordt. Aanbidding van Allah staat centraal omdat de Islam acht dat je dan andere vergankelijke dingen aanbidt die Allah heeft geschapen en die zonder Allahs wil geen voor of nadeel je kan berokkenen. Mensen die bijvoorbeeld hun eigen regels maken aanbidden hun eigen ego, mensen die hun hele leven werken voor een carrière aanbidden geld etc. Bepaalde aanbiddingen in de Koran die worden gedaan met een verkeerde intentie zullen niet geaccepteerd worden als aanbidding en zelfs bestraft worden, denk hierbij aan mensen die een martelaar worden niet voor Allah, maar voor de roem en reputatie, mensen die goede doelen steunen om geprezen te worden etc. Sommige geleerden zeggen dat door het aanbidden van Allah dat je daarmee aangeeft dat alle mensen gelijk zijn, dat je erkent dat geen mens of wezen boven de ander staat ongeacht wat ze hebben en daarmee je zelf ook geen onrecht aan doet. Kortom in het aanbidden van Allah staat niet Allah centraal, maar de mens.

quote:
Is dit ook iets dat in de Koran staat of enkel het idee van islamitische geleerden? Het lijkt een beetje als iets kroms rechtpraten vind ik.
Islamitische geleerden. Men stelt dat de wonderen via Allah door de profeten worden uitgevoerd, nu er geen nieuw profeet meer zal komen zijn de wonderen ook gestopt, dit wil niet zeggen dat je een persoon nodigt hebt om tussen God en jou te staan, maar dat je direct voor je geloof je tot Allah kunt richten en tekens kunt krijgen. Wonderen die in de Koran en in de Bijbel staan worden verricht om de boodschappen van de profeten te legitimeren en bewijzen, niet om het bestaan van God aan te tonen, een individu die dit vraagt aan Allah, een response kan dat voor zichzelf doen.
quote:
De 99 prachtige namen van God: die zijn gegeven door God zelf aan zijn 'onderdanen' (vanuit islamitisch perspectief)? Is dat dan niet narcistisch en tegenstrijdig?
'De namen van God' is een beetje een ongelukkige vertaling, de 99 staat meer voor de eigenschappen van God in relatie tot zijn schepping, dat de mensen meer inzicht hebben in hoe hij is, zodat ze geen vage god aanbidden etc.

quote:
Net als het 'feit' dat Hij steden/mensen vernietigd heeft in het verleden vanwege de corrupte inwoners, waarvan veel dingen vandaag de dag hartstikke normaal is en ons overkomt niets, terwijl hij volgens de Koran de mensheid de vrijheid gunt om te doen wat zij willen totdat zij in het hiernamaals berecht zullen worden. Weet jij of hier een verklaring voor te vinden is? Of gaat hiervoor het "God weet het beter" regel op?
Steden en mensen zijn niet zomaar vernietigd, steden zijn vernietigd met mensen die zijn achtergebleven die geen gehoor gaven aan de dreigementen van de profeten en het 'foute' bleven doen, in de Koran staat herhaaldelijk dat niemand het last van anderen zullen dragen en dat de onschuldigen met de profeten het bevel kregen te vertrekken.
pi_88519481
Over het stukje van evolutietheorie: het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat evolutieleer en islam samengaan. Als ik de link http://www.ucmp.berkeley.edu/history/medieval.html aanklik dan lees ik o.a "al-Masudi was exiled from Baghdad, possibly for advocating ideas like these.".

Hoewel ik zelf nergens de letterlijke uitspraak van Al-Masudi en de reden waarom wij weg moest kon vinden, lijkt het me geen verrassing als zijn ideen over evolutie een oorzaak was. Hoe een mens gemaakt is, staat min of meer gedetailleerd in de koran/soennah. Het komt neer op dat Adam eerst was gemaakt en dat Eva uit een rib van Adam is gemaakt. Dit standpunt is al eeuwen bekend en nog steeds zeer populair onder islamitische geleerden. Als evolutieleer dit ontkent dan zie ik een frontale botsing met de islam.
pi_88534550
Het klopt dat het verhaal van de rib zeer populair is maar er is wel een valide kanttekening en niet zo eenduidig als dat men het weleens voorstelt. Kijk je naar de eerste exegeten en theologen dan zie je bijv. al in de exegese (tafsir) van de klassieke geleerde Tabari dat hij een verschil van mening aanhaalt door geleerden wat betreft de hadith waarin terugkomt dat Eva uit de rib van Adam is geschapen. De ahadith die dat melden zijn "Israeliyyat" by the way dus overgenomen uit de heersende tradities en overleveringen onder de andere Mensen van het Boek (joden en christenen), zolang dit niet strijdig is met de Islam is dat geen probleem. En waarschijnlijk zag een deel van de geleerden toendertijd dat het verhaal van de rib niet perse strijdig was met andere Koran verzen en gehele scheppingsverhaal van de Koran. Maar Tabari maakte al de kanttekening dat er geen consensus over was/is.

Wat betreft evolutietheorie en samengaan met Islamitische scheppingsverhaal kom je onder Moslims in het Westen overwegend de mening tegen dat evolutie op macro-niveau strijdig is met de Islam en dus niet samengaat. Mijn ervaring zeker zodra je met praktizerende Moslims te maken hebt en/of jongeren. Zie de populaire Harun Yahya die vaak wordt aangehaald als "autoriteit" op dit gebied. Vrijwel alle Moslims die dit menen zijn wel van mening dat micro-evolutie geen probleem is en houdbaar is met het scheppingsverhaal zoals terugkomt in de Islam. In hoeverre deze meningen van Moslims perse het exclusieve Islamitische verhaal wat evolutietheorie betreft weergeven is vooral interpretatie en iets wat iemand zelf zal moeten onderzoeken. Er zijn namelijk ook Moslims die menen dat evolutietheorie niet strijdig met Islam is zolang je er in gelooft dat God's hand erachter zit, dus in een theistisch jasje gegoten. Voorbeeld hiervan zijn wat Azhari geleerden maar in Nederland is dat Islamoloog Mohammed Ghaly die doceert aan de Uni van Leiden en ook aan Azhar heeft gestudeerd. Hij heeft over de verenigbaarheid ervan weleens een artikel in het NRC geschreven waarin hij ook vroegere geleerden aanhaalt die deze meningen waren toegedaan.
Oorlog is de verderzetting van de politiek maar met andere middelen - Clausewitz
pi_88537935
Mijn grote excuses, die hadith over rib is inderdaad verzwakt. Ook door moderne hadith experts (o.a Al Albani).
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 21:59 schreef Aloulou het volgende:
Het klopt dat het verhaal van de rib zeer populair is maar er is wel een valide kanttekening en niet zo eenduidig als dat men het weleens voorstelt. Kijk je naar de eerste exegeten en theologen dan zie je bijv. al in de exegese (tafsir) van de klassieke geleerde Tabari dat hij een verschil van mening aanhaalt door geleerden wat betreft de hadith waarin terugkomt dat Eva uit de rib van Adam is geschapen. De ahadith die dat melden zijn "Israeliyyat" by the way dus overgenomen uit de heersende tradities en overleveringen onder de andere Mensen van het Boek (joden en christenen), zolang dit niet strijdig is met de Islam is dat geen probleem. En waarschijnlijk zag een deel van de geleerden toendertijd dat het verhaal van de rib niet perse strijdig was met andere Koran verzen en gehele scheppingsverhaal van de Koran. Maar Tabari maakte al de kanttekening dat er geen consensus over was/is.

Wat betreft evolutietheorie en samengaan met Islamitische scheppingsverhaal kom je onder Moslims in het Westen overwegend de mening tegen dat evolutie op macro-niveau strijdig is met de Islam en dus niet samengaat. Mijn ervaring zeker zodra je met praktizerende Moslims te maken hebt en/of jongeren. Zie de populaire Harun Yahya die vaak wordt aangehaald als "autoriteit" op dit gebied. Vrijwel alle Moslims die dit menen zijn wel van mening dat micro-evolutie geen probleem is en houdbaar is met het scheppingsverhaal zoals terugkomt in de Islam. In hoeverre deze meningen van Moslims perse het exclusieve Islamitische verhaal wat evolutietheorie betreft weergeven is vooral interpretatie en iets wat iemand zelf zal moeten onderzoeken. Er zijn namelijk ook Moslims die menen dat evolutietheorie niet strijdig met Islam is zolang je er in gelooft dat God's hand erachter zit, dus in een theistisch jasje gegoten. Voorbeeld hiervan zijn wat Azhari geleerden maar in Nederland is dat Islamoloog Mohammed Ghaly die doceert aan de Uni van Leiden en ook aan Azhar heeft gestudeerd. Hij heeft over de verenigbaarheid ervan weleens een artikel in het NRC geschreven waarin hij ook vroegere geleerden aanhaalt die deze meningen waren toegedaan.
Het gaat mij om het specifieke gedeelte over schepping van Adam. Deze staat in de Koran en hadith:
quote:
bukhari/muslim
Narrated Abu Huraira: The Prophet said, "Allah created Adam, making him 60 cubits tall. When He created him, He said to him, "Go and greet that group of angels, and listen to their reply, for it will be your greeting (salutation) and the greeting (salutations of your offspring." .........
en nog meer..
  zondag 5 december 2010 @ 21:40:34 #55
102177 fs180
ik rem voor katten
pi_89565567
quote:
7s.gif Op woensdag 3 november 2010 14:16 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Die is afvallig en dat wordt niet light genomen in de Islam. Als Christen praktiseer je polytheïsme volgens de Koran door Jezus als een zoon of gelijke van God te zien, dus een gedeeld goddelijkheid, wat een onvergeefbaar zonde is, wanneer je dit bewust doet.
Dat kan toch heul niet?! God is allah en allah is god, maar als je hem god noemt mag je hem geen allah noemen? :?

Hoe denkt de koran over boedisme?
pi_89567148
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2010 21:40 schreef fs180 het volgende:

[..]

Dat kan toch heul niet?! God is allah en allah is god, maar als je hem god noemt mag je hem geen allah noemen? :?

Hoe denkt de koran over boedisme?
In de Koran staat:
quote:
1. Gezegend is Hij, die de Forqaan (Koran, het onderscheid) aan Zijn dienaar heeft neder gezonden, opdat hij een waarschuwer moge zijn voor alle volkeren.

2. Aan Wie het Koninkrijk der hemelen en der aarde toebehoort, Hij heeft zich geen zoon genomen noch heeft Hij een mededinger in Zijn Koninkrijk, Hij heeft alles geschapen, en het de juiste maat gegeven.

3. Toch hebben zij (de mensen) naast Hem goden genomen die niets kunnen scheppen, doch zelf geschapen zijn, en die geen macht hebben om zichzelf goed of kwaad te doen, noch macht hebben over dood, leven of opstanding.
alles wat er verschilt met een god zoals beschreven in bovenstaande verzen is geen 'Allah' volgens de Koran. De Koran ziet Jezus als een dienaar van Allah, niet als zoon van.

De Koran spreekt niet over Boedhisme.
  zondag 5 december 2010 @ 22:50:40 #57
102177 fs180
ik rem voor katten
pi_89569493
Maar dat impliceert nog geen polytheisme, enkel dat de koran jesus niet als zoon maar dienaar ziet (wat in de praktijk geen verschil met zich meebrengt, jesus verkondigd immers het woord van god).

Amirite :?
pi_89571132
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2010 22:50 schreef fs180 het volgende:
Maar dat impliceert nog geen polytheisme, enkel dat de koran jesus niet als zoon maar dienaar ziet (wat in de praktijk geen verschil met zich meebrengt, jesus verkondigd immers het woord van god).

Amirite :?
Wel degelijk, het woord van god varieert ook in deze wanneer volgens christenen in de bijbel wordt gesteld dat hij een godenzoon is, volgens een groot deel van de christenen is hij één van de drie-eenheid wat in de Islam polytheïstisch is.
pi_89975734
Vandaag hoorde ik op school het verboden is voor Moslims om te lenen.
Waarom is dit?
pi_89975822
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 21:19 schreef OllumLaaa het volgende:
Vandaag hoorde ik op school het verboden is voor Moslims om te lenen.
Waarom is dit?
Lenen is niet per definitie verboden, rente is hetgene wat niet mag, als je leent zonder rente is het niet verboden, maar omdat het lenen in tegenwoordig enkel met lenen gaat is dat wel verboden.
pi_89975856
quote:
3s.gif Op woensdag 15 december 2010 21:21 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Lenen is niet per definitie verboden, rente is hetgene wat niet mag, als je leent zonder rente is het niet verboden, maar omdat het lenen in tegenwoordig enkel met lenen gaat is dat wel verboden.
Ooh, oke.
Thanks!
pi_89975882
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 21:21 schreef OllumLaaa het volgende:

[..]

Ooh, oke.
Thanks!
Tot uw dienst.
pi_90056399
quote:
7s.gif Op woensdag 3 november 2010 14:16 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Die is afvallig en dat wordt niet light genomen in de Islam. Als Christen praktiseer je polytheïsme volgens de Koran door Jezus als een zoon of gelijke van God te zien, dus een gedeeld goddelijkheid, wat een onvergeefbaar zonde is, wanneer je dit bewust doet.

[..]

De wonderen zijn niet gestopt, er komen geen nieuwe wonderen bij op publiek niveau, net zoals in de tijden van profeten, als jij god smeekt voor een teken, met oprechtheid zal je dit volgens de Islam ook krijgen. Clementie wordt in de Islam op een tal van manieren en plekken geboden, maar niet als je bewust je rug toe keert tot de Islam, omdat het elders 'fijner' is.

De Koran is duidelijk tegen het belijden van een religie voor en vanwege ouderen, ongelovigen worden in de Koran herhaaldelijks bekritiseerd omdat ze simpelweg bleven vasthouden in wat hun ouders geloofden.

[..]

Sterven op afvalligheid, zonder het tonen van berouw kent geen vergeving, agnostisch zijn wel, er zijn overleveringen waarin staat dat mensen met zelfs een atoomgrootte aan geloof in het hart het paradijs zullen betreden.

[..]

Het punt is dat zij dan in het hiernamaals niet kunnen zeggen dat ze nooit van de islam hebben gehoord of in aanraking mee zijn gekomen. Als de moslims met wie zij in aanraking zijn gekomen, de islam zo verkeerd presenteerde waardoor de niet-moslims zich er van op afstand hielden, is dat een last voor die moslims in het hiernamaals en kan dat een excuus zijn voor die Nederlanders, omdat ze een totaal verkeerd beeld hadden van de Islam.

[..]

Onder andere op hadiths:

[..]

Er zijn een tal van dingen die Allah met Mohammed is ondergaan om godsboodschap uit te voren, denk aan het wassen en reinigen van zijn hart ( letterlijk ), dat hij meer rechten en plichten heeft dan andere profeten, dat hij voor de hele schepping is gezonden en dat zelfs Adam zich afvroeg wie Mohammed was, voor wie alles was voorbereid.

[..]

De Islamitische gouden eeuw van de wetenschap had ook Joodse, Christelijke en non gelovige filosofen in zich, wat een Islamitische filosoof onderscheid van de anderen is dus het punt dat ze in verzoening en volgens Allahs boodschap waren. Denk hierbij aan Averroes en Avicenna.

[..]

Zoals in de Koran ook wordt gezegd, Allah heeft in principe niets aan je aanbidding, dat wil zeggen dat hij er niet rijker of armer, machtiger of zwakker van wordt. Aanbidding van Allah staat centraal omdat de Islam acht dat je dan andere vergankelijke dingen aanbidt die Allah heeft geschapen en die zonder Allahs wil geen voor of nadeel je kan berokkenen. Mensen die bijvoorbeeld hun eigen regels maken aanbidden hun eigen ego, mensen die hun hele leven werken voor een carrière aanbidden geld etc. Bepaalde aanbiddingen in de Koran die worden gedaan met een verkeerde intentie zullen niet geaccepteerd worden als aanbidding en zelfs bestraft worden, denk hierbij aan mensen die een martelaar worden niet voor Allah, maar voor de roem en reputatie, mensen die goede doelen steunen om geprezen te worden etc. Sommige geleerden zeggen dat door het aanbidden van Allah dat je daarmee aangeeft dat alle mensen gelijk zijn, dat je erkent dat geen mens of wezen boven de ander staat ongeacht wat ze hebben en daarmee je zelf ook geen onrecht aan doet. Kortom in het aanbidden van Allah staat niet Allah centraal, maar de mens.

[..]

Islamitische geleerden. Men stelt dat de wonderen via Allah door de profeten worden uitgevoerd, nu er geen nieuw profeet meer zal komen zijn de wonderen ook gestopt, dit wil niet zeggen dat je een persoon nodigt hebt om tussen God en jou te staan, maar dat je direct voor je geloof je tot Allah kunt richten en tekens kunt krijgen. Wonderen die in de Koran en in de Bijbel staan worden verricht om de boodschappen van de profeten te legitimeren en bewijzen, niet om het bestaan van God aan te tonen, een individu die dit vraagt aan Allah, een response kan dat voor zichzelf doen.

[..]

'De namen van God' is een beetje een ongelukkige vertaling, de 99 staat meer voor de eigenschappen van God in relatie tot zijn schepping, dat de mensen meer inzicht hebben in hoe hij is, zodat ze geen vage god aanbidden etc.

[..]

Steden en mensen zijn niet zomaar vernietigd, steden zijn vernietigd met mensen die zijn achtergebleven die geen gehoor gaven aan de dreigementen van de profeten en het 'foute' bleven doen, in de Koran staat herhaaldelijk dat niemand het last van anderen zullen dragen en dat de onschuldigen met de profeten het bevel kregen te vertrekken.
Nou een "pure" Christen die het "echte" Christendom (dus zoals bedoelt door Allah) volgt wordt natuurlijk niet gezien als polytheïst. Belangrijke kanttekening.
In fact, recent observations and simulations have suggested that a network of cosmic strings stretches across the entire universe.
pi_90139998
quote:
7s.gif Op woensdag 3 november 2010 14:16 schreef Triggershot het volgende:

De wonderen zijn niet gestopt, er komen geen nieuwe wonderen bij op publiek niveau, net zoals in de tijden van profeten, als jij god smeekt voor een teken, met oprechtheid zal je dit volgens de Islam ook krijgen. Clementie wordt in de Islam op een tal van manieren en plekken geboden, maar niet als je bewust je rug toe keert tot de Islam, omdat het elders 'fijner' is.

is er een officiële aankondiging van geweest dat Allah alleen nog private wonderen verricht ?

quote:
De Koran is duidelijk tegen het belijden van een religie voor en vanwege ouderen, ongelovigen worden in de Koran herhaaldelijks bekritiseerd omdat ze simpelweg bleven vasthouden in wat hun ouders geloofden.

helaas is dat vandaag de dag nog meer regel dan uitzondering.
pi_90140427
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 20:21 schreef het_fokschaap het volgende:

[..]

is er een officiële aankondiging van geweest dat Allah alleen nog private wonderen verricht ?

Zolang dogma's zoals dat wonderen alleen door profeten wordt uitgevoerd gehanteerd wel.

quote:
helaas is dat vandaag de dag nog meer regel dan uitzondering.
Klopt, dan kan men alsnog afvragen hoe islamitisch dit is.
pi_90141295
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 20:29 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Zolang dogma's zoals dat wonderen alleen door profeten wordt uitgevoerd gehanteerd wel.

[..]

Klopt, dan kan men alsnog afvragen hoe islamitisch dit is.
Hangt er trouwens vanaf wat een "wonder" is. Allah kan namelijk alsnog "krachten" geven aan bepaalde personen in het heden wat je zou kunnen bestempelen als "wonders". Denk maar aan a'lims, muceddid etc.
In fact, recent observations and simulations have suggested that a network of cosmic strings stretches across the entire universe.
pi_90141339
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 20:44 schreef Burakius het volgende:

[..]

Hangt er trouwens vanaf wat een "wonder" is. Allah kan namelijk alsnog "krachten" geven aan bepaalde personen in het heden wat je zou kunnen bestempelen als "wonders". Denk maar aan a'lims, muceddid etc.
Karama is wat anders dan 'Moedjiza'.
pi_90141706
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 20:44 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Karama is wat anders dan 'Moedjiza'.
Voor de turken: kiramet en mucize.

Daar heb je inderdaad gelijk in :).
In fact, recent observations and simulations have suggested that a network of cosmic strings stretches across the entire universe.
  maandag 20 december 2010 @ 00:07:08 #69
174018 AryaMehr
By any means necessary
pi_90155256
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 23:20 schreef Burakius het volgende:
Hebben we onze Perzische held weer. Die zelfs een topic over zeehonden kan ombuigen naar de grootsheid van de Perzen :')
Geef maar toe dat je woestijn-geloof zonder ons niets had voorgesteld.
pi_90155332
Ga je persoonlijke vetes ergens anders uitvechten wil je.
pi_90155714
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 00:07 schreef AryaMehr het volgende:

[..]

Geef maar toe dat je woestijn-geloof zonder ons niets had voorgesteld.
Dat is voor iedereen, behalve de Moslims algemeen bekend.
  maandag 20 december 2010 @ 00:24:16 #72
174018 AryaMehr
By any means necessary
pi_90156126
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 00:16 schreef Doler12 het volgende:
Dat is voor iedereen, behalve de Moslims algemeen bekend.
Om een Abbasidische kalifaat te citeren:

quote:
"The Persians ruled for a thousand years and did not need us Arabs even for a day. We have been ruling them for one or two centuries and cannot do without them for an hour."
pi_90171224
Waar hebben de Perzen duizenden jaren geregeerd. Volgens mij waren het toch de slaven van de Turken duizenden jaren. Wij bepaalden wie er waar stond. Niet de Perzen. Aangezien we ze met GEMAK hebben verslagen. Slappelingen.
In fact, recent observations and simulations have suggested that a network of cosmic strings stretches across the entire universe.
pi_90172348
Gelukkig hebben de Perzen de waarheid ingezien en massaal aangenomen. Arabier of geen Arabier doet er niet toe. Daarnaast moet wel opgemerkt worden dat de Perzen nog steeds Arabische namen aan hun kinderen geven (al dan niet verbasterd) en achternamen hebben, een Arabisch schrift gebruiken en tevens zeer veel woorden hebben die van het Arabisch ontleend zijn. Vice versa is dat niet het geval. Niettemin zijn de Perzische Moslims intelligente broeders, dus bij deze een bescheiden klop op de schouder van AryaMehr wat zijn volk betreft. Dat mag ook weleens gezegd worden :7
Oorlog is de verderzetting van de politiek maar met andere middelen - Clausewitz
  maandag 20 december 2010 @ 13:23:41 #75
174018 AryaMehr
By any means necessary
pi_90173010
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 13:09 schreef Aloulou het volgende:
Gelukkig hebben de Perzen de waarheid ingezien en massaal aangenomen. Arabier of geen Arabier doet er niet toe. Daarnaast moet wel opgemerkt worden dat de Perzen nog steeds Arabische namen aan hun kinderen geven (al dan niet verbasterd) en achternamen hebben, een Arabisch schrift gebruiken en tevens zeer veel woorden hebben die van het Arabisch ontleend zijn. Vice versa is dat niet het geval. Niettemin zijn de Perzische Moslims intelligente broeders, dus bij deze een bescheiden klop op de schouder van AryaMehr wat zijn volk betreft. Dat mag ook weleens gezegd worden :7
Iran de-islamiseert nu al. Slechts 1.4% van de bevolking bezoekt nog het vrijdaggebed. Duizenden mensen die zich per jaar tot het christendom bekeren of het geloof helemaal in hun bestaan laten verdwijnen. Wat de sjah met zijn modernistische koers voor elkaar kreeg, namelijk een groter islamitisch besef, krijgen de ayatollahs met hen islamitische koers ook precies het tegenovergestelde voor elkaar. Namelijk een groter aversie tegen alles wat met het geloof te maken heeft. Iran is namelijk enigszins uniek van alle islamitische landen; het pre-islamitische besef en het in stand houden van de oude Perzische cultuur. De grootste festiviteit in Iran is nog steeds niet-islamitisch van aard.

Om vervolgens de grootste Pers die we hebben gehad te citeren. Rhazes in de 9/10e eeuw:

quote:
''De wonderen van de profeten zijn bedrog, gebaseerd op trucs, of de verhalen die over hen worden verteld zijn leugens. De leugenachtigheid van alles wat de profeten zeggen blijkt duidelijk uit het feit dat ze elkaar tegenspreken - de een bevestigt wat de ander ontkent, en toch beweren ze allemaal de enige overbrenger van de waarheid te zijn. Zo is het Nieuwe Testament strijdig met de torah, de koran met het Nieuwe Testament. Wat de koran betreft, het is niets meer dan een verzamelde mix van 'absurde en onsamenhangende fabels', dat hilarischerwijze 'niet te imiteren' is genoemd, terwijl in werkelijkheid de taal, stijl en veelgeprezen 'welsprekendheid' bepaald niet foutloos te noemen is. Gewoontes, tradities en intellectuele luiheid maken dat mensen hun religieuze leiders blind volgen. Religies zijn de enige grond van de bloedige oorlogen die de mensheid te gronde richtten. Religies stonden ook resoluut vijandig tegenover filosofische speculatie en wetenschappelijk onderzoek. De zogenaamde heilige boeken zijn waardeloos en hebben meer kwaad dan goed gedaan, terwijl de 'geschriften van de antieken zoals Plato, Aristoteles, Euclides en Hippocrates de mensheid een veel grotere dienst hebben bewezen.''
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')