abonnement Unibet Coolblue
pi_84750548
Dodental overstromingen Pakistan stijgt


In het noorden van Pakistan is het dodental door de zware overstromingen opgelopen tot duizend. De autoriteiten vrezen dat het aantal nog verder zal stijgen.

Door aanhoudende moessonregens zijn in het noorden rivieren buiten hun oevers getreden. Op tal van plaatsen ontstonden aardverschuivingen.

Hulp
De Europese Commissie geeft dertig miljoen euro noodhulp aan Pakistan. Het noordwesten van het land wordt al dagen geteisterd door moessonregens en aardverschuivingen waardoor meer dan duizend mensen zijn omgekomen.

Naar schatting een miljoen inwoners zijn door het noodweer getroffen. Rivieren overstromen en een paar laaggelegen dorpen zijn weggespoeld.

Gezien de voorspellingen dat er het komende etmaal meer regen valt, wordt gevreesd dat het rampgebied zich nog zal uitbreiden.

Het geld uit Europa komt via hulporganisaties in Pakistan terecht en is bedoeld voor bijvoorbeeld zeil en dekens.

Hard nodig
De Europese Commissie was al van plan geld te geven aan Pakistan voor de op de vlucht geslagen bevolking in gebieden waar het leger vecht tegen de Taliban.

De eurocommissaris voor ontwikkelingshulp zegt dat het geld juist nu hard nodig is om ook de slachtoffers van het noodweer te helpen.

NOS
===
Voor de overstromingen in de rest van Azie zie -->
Overstromingen Azie: Duizenden doden en miljoenen op de vlucht

HLN : Dossier Pakistan

[ Bericht 4% gewijzigd door Frutsel op 15-10-2010 14:26:08 ]
pi_84751592
1100 doden en er wordt Cholera gemeld

quote:
Overstromingen Pakistan eisen meer dan 1.100 levens

De balans van de ergste overstromingen in meer dan 80 jaar in Pakistan is vandaag opgelopen tot meer dan 1.100 doden. Inmiddels zijn de eerste gevallen van cholera gemeld. Hulp bereikt de slachtoffers slechts langzaam, de hulpverleners proberen nog steeds duizenden mensen te bereiken die in het noord-oosten van het land vastzitten door de overstromingen.



Bijna alle dodelijke slachtoffers vielen in de noordwestelijke grensprovincie Khyber-Pakhtunkhwa met als hoofdplaats Pashawar. Volgens gegevens van de Verenigde Naties zijn in dit gebied nog zowat 27.000 mensen van de buitenwereld afgesneden. In totaal zijn 1,1 miljoen Pakistanen getroffen door de ongekende watersnood.
De moessonregens waren dit jaar ongekend overvloedig. In het noordwesten van het land registreerde de Pakistaanse weerkundige dienst 312 millimeter neerslag in 36 uren.

Blank
Volgens de autoriteiten zijn vooral de bergachtige districten Shangla en Swat - waar ruim 300 doden zijn geteld - getroffen. Tal van rivieren traden buiten hun oevers en ganse landstreken staan blank. Veel dorpen zijn door de watermassa met de oppervlakte gelijk gemaakt. Ook in andere delen van Noord-Pakistan vielen doden door onweders. In het Pakistaanse deel van Kasjmir werden tot dusver 57 doden geteld.

Hulp
De overheden hebben dit weekend meer dan 30.000 reddingswerkers en soldaten op de been gebracht in de overstromingsgebieden. Volgens een legerwoordvoerder werden circa 20.000 mensen met helikopters en boten in veiligheid gebracht.
In Peshawar, een stad met 3 miljoen inwoners, hebben zowat 300 slachtoffers gemanifesteerd tegen de trage en moeizame hulpoperaties. Ze scandeerden slogans tegen de provinciale regering, die ze ervan betichten dat ze hen niet te hulp wil komen.

Gebrek hygiëne
De hygiënische omstandigheden en het gebrek aan levensmiddelen vormen een gevaar voor de gezondheid. Vanuit noodkampen melden artsen de eerste gevallen van cholera, naast spijsverteringsaandoeningen en uitslagziektes.

De Europese Commissie heeft 30 miljoen euro humanitaire hulp vrijgemaakt. De Duitse regering stelt meteen tot 500.000 euro spoedhulp ter beschikking. (dpa/adb/ep)

hln
pi_84762368
pi_84762908
quote:
Dodental boven de 1100
Het dodental van de wateroverlast in Pakistan is opgelopen tot boven de 1100. Het land is getroffen door de zwaarste overstromingen van de afgelopen decennia.

Volgens de overheid zitten er in het noorden nog eens tienduizenden mensen vast, omdat het water hen heeft afgesneden van de buitenwereld. De regering heeft het leger ingeschakeld om mensen te evacueren.

Zware moessonregens hebben delen van het noordwesten van het land veranderd in kolkende rivieren en veroorzaakten aardverschuivingen. Volgens de lokale autoriteiten zijn meer dan 14.000 huizen weggevaagd. Talloze wegen en bruggen zijn onbegaanbaar geworden.

Evacuatie

Volgens Benoit de Gryse van Artsen zonder Grenzen daalt het waterpeil op dit moment. "Er dienen zich nu nieuwe problemen aan, zoals het uitbreken van ziekten en een tekort aan drinkwater."

De hulpverlening concentreert zich op de evacuatie van mensen die vastzitten, zegt De Gryse. Ook komt de voedseldistributie op gang. "Grooste probleem is dat er geen centrale plaatsen zijn waar mensen zich kunnen verzamelen. Dat betekent dat ze zich overal melden."
Meer regen

Pakistan heeft gevraagd om meer internationale hulp. De Verenigde Naties hadden al tien miljoen euro noodhulp uitgetrokken, VN-topman Ban Ki Moon heeft toezegd dat er zo spoedig mogelijk extra hulp komt. Eerder gaf de Europese Unie al dertig miljoen euro aan Pakistan.

Voor de komende dagen wordt nog meer regen voorspeld. Gevreesd wordt dat daardoor ook overstromingen onstaan in de zuidelijke provincie Sindh.
En dus nog veel meer regen op komst :{
pi_84768042
quote:
Meer dan 100.000 zieken in overstroomd Pakistan
In het door overstromingen getroffen noordwesten van Pakistan hebben circa 100.000 mensen cholera of andere besmettelijke ziekten opgelopen. Dat heeft Syed Zahir Ali Shah, minister van Gezondheid in de noordwestelijke provincie Khyber Paktunkhwa, maandag gezegd.

De bewindsman stelde dat vooral kinderen ziekten hebben opgelopen. ,,Het is onze prioriteit om ze naar veilige gebieden over te brengen en ze daar medisch te behandelen'', zei Shah over de Pakistanen die door vervuild water besmettingen hebben opgelopen. Verder zei hij dat medische teams met helikopters zijn vertrokken naar gebieden die van de buitenwereld zijn afgesloten.

In Pakistan zijn door overstromingen na zware moessonregens zeker 1100 mensen om het leven gekomen. De autoriteiten vrezen voor het oplopen van het dodental.
pi_84776118
quote:
Watersnood Pakistan treft miljoenen
De zware overstromingen in Pakistan hebben volgens het Rode Kruis zeker 2,5 miljoen mensen getroffen. De VN noemde eerder een getal van 1 miljoen. Meer dan 1300 mensen zijn omgekomen.

In het getroffen gebied zijn duizenden huizen en tientallen bruggen vernield. Sommige dorpen zijn compleet van de kaart geveegd. Veel landbouwgrond is onbruikbaar worden.

VN-chef Ban Ki-moon heeft nog eens ruim 7,5 miljoen euro aan hulp toegezegd. Het geld komt uit een speciaal noodfonds. Pakistan ondergaat de ergste overstromingen in 80 jaar.
Ramp lijkt met de dag groter te worden :{
pi_84786810
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 16:07 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Rampen lijkt met de dag groter te worden :{
pi_84803717


quote:
2,5 miljoen Pakistani getroffen door catastrofe
De overstromingen in Pakistan hebben 2,5 miljoen mensen getroffen, zo meldt het Internationaal Comité van het Rode Kruis (CICR). Bijna alle dodelijke slachtoffers vielen in de noordwestelijke grensprovincie Khyber-Pakhtunkhwa met als hoofdplaats Pashawar.
Volgens officiële bronnen hebben de overstromingen de afgelopen week meer dan 1.100 doden geëist en meer dan 2,5 miljoen mensen getroffen. "In de ergst getroffen regio's werden volledige dorpen vernield door het water. Miljoenen mensen hebben alles verloren."

Hulporganisatie UNICEF heeft ondertussen 9 medische kampen opgezet waar mensen terechtkunnen voor onder andere medicijnen en waterzuiveringstabletten. Daarnaast helpt de organisatie de lokale autoriteiten bij de zorg voor zuiver drinkwater. Het voorkomen van epidemieën is momenteel een prioriteit, zo meldt Unicef.
pi_84807620
pi_84886014



quote:
Wassende water in Pakistan bereikt nu rijkste en dichtstbevolkte gebieden
ISLAMABAD - De overstromingen in Pakistan hebben honderden dorpen in de oostelijke provincie Punjab geteisterd. Duizenden huizen werden vernield en gewassen spoelden weg. Reddingswerkers waarschuwden dat de gezwollen rivieren in afzienbare tijd ook het zuiden van het land bereiken, waardoor meer evacuaties noodzakelijk worden.

Nadat de overstromingen eerder een enorme verwoesting hadden aangericht in het noordwesten van Pakistan, heeft het wassende water nu dorpen verzwolgen in de rijkste en dichtstbevolkte provincie van het land.

Het leger zette boten en helikopters in om gestrande dorpsbewoner te evacueren naar veiliger gebieden. Volgens een woordvoerder werden de afgelopen 72 uur in de regio rondom Kot Addu meer dan dertigduizend personen gered. Sinds de overstromingen eind juli begonnen zijn in Punjab al 47 mensen om het leven gekomen.

Doordat de rivieren buiten hun oevers treden dreigt de oogst van veel gewassen in Punjab verloren te gaan. De provincie is de voorraadschuur van het land en de Verenigde Naties waarschuwden dan ook dat er mogelijk voedseltekorten kunnen ontstaan.

De komende dagen blijft het regenen en de verwachting is dat ook de zuidelijke provincie Sindh te maken krijgt met zware overstromingen. Het leger heeft de bevolking opgeroepen mee te werken en de gebieden waar de overstromingen mogelijk gaan toeslaan te verlaten.

Het moessonseizoen zorgt dit jaar in Pakistan voor de ergste overstromingen sinds mensenheugenis. In een gemiddeld seizoen valt er ongeveer 137 millimeter regen. Dit seizoen, dat loopt tot half september, is al 160 millimeter gevallen en het einde lijkt nog niet in zicht.

Meer dan vijftienhonderd mensen in Pakistan zijn door de watersnood om het leven gekomen. De Verenigde Naties schatten dat er ongeveer 3,2 miljoen mensen getroffen zijn door het water. Het Wereldvoedselprogramma denkt dat de komende maand 1,8 miljoen voedselhulp nodig hebben.
  Moderator vrijdag 6 augustus 2010 @ 09:33:47 #11
8781 crew  Frutsel
pi_84927133
quote:
Half miljoen mensen worden geevacueerd, meer regen op komst
De Pakistaanse autoriteiten zijn gestart met de evacuatie van ongeveer 500.000 mensen in het zuiden van het land, dat zwaar getroffen werd door de overstromingen die al aan ongeveer 1.600 mensen het leven hebben gekost.

"Ons doel is om minstens 500.000 mensen te evacueren uit de meest kwetsbare districten", zegt een plaatselijke politicus in de provincie Sind. Volgens de autoriteiten worden verschillende dorpen en steden bedreigd door het stijgende water.

Nog meer regen op komst
Het Pakistaanse leger meldt dat in diverse regio's van Sind al 25.000 mensen geëvacueerd zijn. De plaatselijke autoriteiten waarschuwen voor de grote hoeveelheden neerslag die verwacht worden tijdens het komende weekend.

Pakistan krijgt in zijn strijd tegen de overstromingen ook hulp van het Amerikaanse leger. Vandaag werden verschillende Amerikaanse helikopters ingezet tijdens hulpmissies in het noorden van het land
Het drama wordt nog steeds groter volgens mij en de berichtgeving is nog altijd schaars :{
Tijd voor een tv-aktie :)
  Moderator zaterdag 7 augustus 2010 @ 11:49:01 #12
8781 crew  Frutsel
pi_84969962
quote:
Ramp Pakistan grootste ooit
Al twaalf miljoen mensen zijn getroffen door de overstromingen in Pakistan. Zeker 1600 mensen zijn omgekomen en circa 650.000 huizen zijn verwoest.

Dat heeft generaal Nadeem Ahmed van het bureau rampenbestrijding vrijdag op een persconferentie gezegd, aldus de BBC. ,,Volgens mij is het de grootste ramp in de geschiedenis van Pakistan'', zei Ahmed. Premier Yousuf Raza Gilani sloot zich aan bij de woorden van Ahmed. Hij vroeg de internationale gemeenschap om hulp.

Moessonregens
De overstromingen zijn ontstaan na hevige moessonregens. Aanvankelijk kwamen vooral in het noordwesten van het Zuid-Aziatische land tal van dorpen en landbouwgebieden onder water te staan. Sinds enkele dagen zijn er ook grote problemen in zuidelijker gelegen regio's.
pi_85001052
quote:
131 Teletekst zo 08 aug
***************************************
Regen bemoeilijkt hulp Pakistan

***************************************
` In Pakistan wordt de hulpverlening
gehinderd door zware regenval.Vanwege
het slechte weer blijven helikopters
aan de grond.Veel gebieden zijn alleen
nog met helikopters bereikbaar omdat
bruggen en wegen zijn verwoest.

Door de overstromingen zijn 14 miljoen
mensen getroffen.Het dodental is tot
1600 opgelopen.

Eerst waren er vooral overstromingen
in het noordwesten van Pakistan,maar
inmiddels staat ook een strook van
1000 kilometer bij de Indus aan de
grens met India onder water.In dat
gebied dreigen twee van de grootste en
hoogste dammen ter wereld te bezwijken.
Nu maar hopen dat geen van die 2 genoemde stuwdammen gaan bezwijken.
pi_85318552
quote:
VN-chef geschokt na zien watersnood


VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon zegt dat hij nog nooit zo'n enorme ramp heeft gezien als de watersnood in delen van Pakistan. Hij zei dat na een vlucht boven de overstroomde gebieden.

"Ik heb natuurrampen gezien over de hele wereld, maar nog nooit zoiets als dit. De omvang van de ramp is zo groot. Zo veel mensen op zo veel plaatsen die hulp nodig hebben. Dit is een hartverscheurende dag voor mij en mijn delegatie", zei Ban. "Ik zal de verwoesting en het lijden dat ik vandaag heb gezien nooit vergeten."'

Ban vroeg buitenlandse donoren haast te maken met noodhulp, omdat er al mensen sterven van de honger. "Ik ben hier om de wereld te vragen op te schieten met de hulp", zei Ban. Autoriteiten in het bergachtige noorden van Pakistan melden dat daar kinderen de hongerdood zijn gestorven. Ze wonen in gebieden waar bruggen en wegen zijn weggespoeld. Ook de cholera heeft al levens geëist.

De VN zei vorige week dat er een bedrag van 350 miljoen euro nodig is voor noodhulp aan de getroffenen. Tot nu toe is slechts twintig procent van dat bedrag gestort. Nederland heeft twee miljoen euro toegezegd.

Wachten
In de overstroomde gebieden zitten veel mensen al dagen te wachten op evacuatie per helikopter. De Pakistaanse regering zegt dat intussen zo'n twintig miljoen mensen zijn getroffen door de watersnood. Het dodental staat volgens de VN nog altijd op 1600 mensen.

De overstromingen zijn voorlopig nog niet voorbij. Voor de komende week worden er weer veel moessonregen voorspeld.
NOS
pi_85318882
quote:
Pakistaanse kinderen sterven door ondervoeding



Vijf kinderen zijn overleden als gevolg van ondervoeding in het noordwesten van Pakistan, dat zwaar is getroffen door de hevige regenval die het land teistert.

Bruggen en wegen ontoegankelijk
De eerste melding van overlijdens door voedseltekort in de door watersnood getroffen gebieden komt uit Kohistan, een bergachtig district dat van de rest van het land is afgesneden sinds het wassende water bruggen en wegen ontoegankelijk heeft gemaakt.
In verschillende door de overstromingen getroffen delen van het district is er sprake van een grote voedselcrisis, zei lokaal politicus Abdul Sattar Khan op televisiezender Dawan. Vijf kinderen zijn al gestorven door ondervoeding, luidde het.


"Overheid heeft gefaald"
"Het aantal slachtoffers dat te wijten is aan ondervoeding zal naar verwachting toenemen indien de Karakorum-snelweg en andere verbindingswegen niet worden geopend om voedsel te brengen voor de getroffenen", aldus nog Khan. "De overheid heeft volledig gefaald in de coördinatie van hulpinspanningen voor de slachtoffers van de overstromingen". (belga/lb)

HLN
pi_85416396
quote:
Eenvijfde van Pakistan onder water gelopen


De overstromingen in Pakistan blijken nog meer mensen te bedreigen dan gedacht. Een vijfde van het land staat onder water terwijl de hulpverlening maar langzaam op gang komt.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De situatie wordt steeds grimmiger. Twee vrachtwagens met hulpgoederen werden geplunderd in de regio van Punjab en in de stad Sindh blokkeerden boze Pakistani een snelweg en stopten zo een konvooi met hulpgoederen. De getroffen bewoners zijn woedend omdat de hulpverlening zo langzaam op gang komt.

Cholera
Twintig miljoen inwoners van Pakistan zijn op een of andere manier getroffen door de overstromingen. Zo'n 1.400 burgers zijn omgekomen, bijna een miljoen huizen werd vernietigd. Vanwege het gebrek aan schoon drinkwater en voedsel dreigt bovendien een uitbraak van cholera. De besmettelijke ziekte bedreigt zo'n 3,5 miljoen kinderen, schatten hulporganisaties.

De overstromingen zijn veroorzaakt door de hevige regenval van de laatste weken, waardoor rivieren uit hun oevers zijn getreden.

Buurland Afghanistan heeft als gebaar een miljoen dollar (770.000 euro) aan Pakistan gedoneerd voor noodhulp. De Franse premier Nicolas Sarkozy pleit voor een hulpmissie vanuit de Europese Unie. In Nederland is giro 555 geopend voor mensen die de getroffenen willen helpen.

Elsevier
  Moderator zondag 22 augustus 2010 @ 21:51:36 #17
8781 crew  Frutsel
pi_85584786
quote:
500 Miljoen dollar hulp voor Pakistan
De donorlanden hebben samen al bijna 500 miljoen dollar uitgetrokken voor noodhulp aan het door overstromingen getroffen Pakistan. Dat blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties die gisteren gepubliceerd werden.

Alle landen hebben samen 490,7 miljoen dollar (386 miljoen euro) vrijgemaakt, volgens de VN-dienst die het overzicht behoudt over de toegezegde geldsommen. De hoogste bedragen zijn afkomstig van de VS, Saoedi-Arabië en Groot-Brittannië.

Het bedrag overstijgt de 460 miljoen dollar die de VN op 11 augustus gevraagd hadden.
pi_85677248
quote:
Indus bedreigt Pakistanen
In het zuiden van Pakistan dreigt de Indus buiten zijn oevers te treden, waardoor opnieuw honderdduizenden mensen worden bedreigd door overstromingen. De komende twee tot drie dagen worden kritiek, zegt een bestuurder in de Zuid-Pakistaanse provincie Sindh.

Het water bedreigt onder meer de stad Hyderabad, met bijna 1,6 miljoen inwoners een van de grootste steden van Pakistan. De autoriteiten werken met man en macht om de dijken in de regio te versterken. In het noorden van het land, dat het eerst werd getroffen door overstromingen, trekt het water langzaam weg.

Miljoenen mensen zijn ontheemd door de overstromingsramp, die ongeveer drie weken geleden begon. Het officiële dodental staat op circa 1.500.
pi_85689925

31 juli


19 augustus

quote:
Floods on the Indus River continued to surge downstream into southern Pakistan more than three weeks after the initial floods started. By August 19, 2010, when the Landsat-5 satellite acquired the top false-color image, the floods had started to reach the Kotri Barrage, an irrigation structure immediately north of Hyderabad. The Kotri Barrage is the final such structure before the river empties into the Arabian Sea.

Compared to conditions in 2009 (lower image), the Indus was only slightly swollen around the Kotri Barrage on August 19, but gauge readings at the barrage showed that water levels were rising fast. The river above the barrage is several kilometers wider than normal. Embankments or canals are clearly containing the flood on the east side of the river north of Hyderabad. Bits of green farmland are visible beneath the blue waters of the river.

The floods began in late July when unusually intense monsoon rains fell over northern Pakistan. By August 19, about one-fifth of Pakistan was flooded. The floods were expected to reach Hyderabad, a city of 1.5 million people, between August 20 and August 22, reported The New York Times.
pi_85718546
quote:
Nog eens 400.000 mensen moeten weg voor het wassende water
In de Indusvallei moeten vandaag 400.000 inwoners wegtrekken omdat drie steden er bedreigd worden als gevolg van overstromingen in het zuiden van Pakistan. De wateroverlast houdt in Pakistan al een maand aan en heeft al minstens vijf miljoen mensen ontheemd.
Het water begon terug te trekken in het noorden en centrum van het land, de gebieden die in het begin van de ramp het zwaarst getroffen werden, maar de vreselijke moessonregen die in het zuiden aanhoudt, heeft onlangs de Indus doen overstromen. Miljoenen mensen moesten bijgevolg wegvluchten voor de nieuwe overstromingen in de provincie Sind.

"We hebben de inwoners van Sujawal, Mirpur Bathoro en Daro gevraagd om hun drie steden te verlaten om veiligheidsredenen", aldus Hadi Bakhsh Kalhoro, een administratieve functionaris in het district Thatta.

In totaal moeten naar schatting 400.000 mensen hun huizen verlaten
pi_85719801
quote:
Radio en tv in teken van Pakistan

HILVERSUM - Radio en tv staan donderdag de hele dag in het teken van Pakistan. Zanger Marco Borsato en Jan van Doggenaar van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben het officiële startsein gegeven voor de tv- en radioactie voor de slachtoffers van de watersnoodramp.

De hele dag wordt op meerdere publieke en commerciële radio- en tv-stations geprobeerd zo veel mogelijk geld op te halen voor giro 555.

De actie begint om 7.30 uur; vanaf die tijd bemannen bekende en onbekende Nederlanders de telefooncentrale waar mensen hun giften kunnen doorbellen.

Van 20.50 tot 22.00 uur is er op Nederland 2 een speciale thema-uitzending Actie voor Pakistan. Deze wordt gepresenteerd door Joost Karhof en Sophie Hilbrand. Daarnaast dragen verschillende programma's van RTL, SBS en Publieke Omroep gedurende de avond bij aan de actie.

Opbrengst

Tegen middernacht moet de opbrengst van de inzamelingsactie bekend zijn. Op giro 555 is al ruim 5 miljoen euro binnengekomen, zo werd eerder deze week bekend.

De Nederlandse hulporganisaties werken samen met lokale, onafhankelijke particuliere hulporganisaties. Die hebben aan ongeveer 200.000 mensen noodhulp verleend.

In de overstroomde gebieden in Pakistan is grote behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, medicijnen en tenten. De hulp wordt bemoeilijkt doordat bepaalde gebieden nauwelijks bereikbaar zijn, aldus de SHO.

Regering

De Nederlandse regering stelt twee miljoen euro beschikbaar aan de Samenwerkende Hulporganisaties voor noodhulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Dan maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag bekend.

''Er is de komende maanden meer hulp nodig voor de mensen die alles kwijt zijn geraakt'', zegt minister Verhagen van Buitenlandse Zaken. Met deze nieuwe gift komt het totaal van de bijdrage van de Nederlandse regering op 8,6 miljoen euro.
beetje laat...maar goed... beter laat dan nooit
pi_85719831
quote:
Taliban plant aanvallen op hulpverleners Pakistan
WASHINGTON - De radicaalislamitische Talibanbeweging bereidt aanslagen voor op buitenlandse hulpverleners in het door een watersnood getroffen Pakistan. Dat meldde een Amerikaanse regeringsfunctionaris woensdag.

''Volgens informatie die de regering van de Verenigde Staten heeft ontvangen, is Tehrik-e Taliban bezig met het plannen van aanslagen op buitenlanders die meedoen aan de hulpoperatie in Pakistan'', zei de functionaris op anonieme basis.

De overstromingen in Pakistan hebben meer dan 17 miljoen mensen in meer of mindere mate getroffen. Zeker acht miljoen mensen zijn afhankelijk van humanitaire hulp om te overleven.

Extremisten

Tot nog toe zijn er geen berichten geweest van hulpverleners die werden aangevallen door extremisten.

De Taliban strijdt al lange tijd tegen de autoriteiten in Pakistan en Afghanistan. De beweging pleegt in Afghanistan vrijwel dagelijks aanslagen op militairen van de internationale troepenmacht en is fel gekant tegen de invloed van de Amerikaanse regering in Kabul en Islamabad.
  donderdag 26 augustus 2010 @ 10:52:14 #23
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_85721634
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 09:59 schreef Frutsel het volgende:

[..]


als dat waar is zou ik zeggen,
laat ze het dan maar zelf uitzoeken
pi_85721699
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 10:52 schreef lipjes het volgende:

[..]

als dat waar is zou ik zeggen,
laat ze het dan maar zelf uitzoeken
Dat wordt gezegd door amerikaanse regeringsfunctionarissen die ons ook voorgespeigeld hebben dat er in irak verboden wapens waren waarom een oorlog gestart moest worden. Die wapens heeft men nooit gevonden. Ik vertrouw die amerikaanse propaganda totaal niet meer.
pi_85722298
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 10:54 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dat wordt gezegd door amerikaanse regeringsfunctionarissen die ons ook voorgespeigeld hebben dat er in irak verboden wapens waren waarom een oorlog gestart moest worden. Die wapens heeft men nooit gevonden. Ik vertrouw die amerikaanse propaganda totaal niet meer.
Dat dacht ik ook toen ik het hoorde... aan de andere kant zou het me ook niet verbazen als ze het wel zouden doen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')