abonnement Unibet Coolblue
pi_45595163
Hee allemaal,

aangezien hier veel mensen zijn die in schotland zijn geweest heb ik een vraag omtrent het weer: wat kan ik verwachten voor begin april? Ik weet dat ze zeggen dat het altijd slecht weer is in Schotland maar wat zijn jullie ervaringen? Wij willen deze reis gaan maken: http://www.scanbritain.nl(...)and_kastelendfds.htm met onze mini en waarschijnlijk begin april als het weer niet te slecht is Lijkt me ontzettend cool

Groeten,

Cathelijne
  woensdag 24 januari 2007 @ 17:52:03 #252
147661 Aikara
Shut the fuck up Donny
pi_45636678
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:55 schreef Backdoorman het volgende:
Mooi topic dit...Schotland lijkt me een schitterend land!
Vandaar dat we twijfelen tussen een paar dagen New York als city-trip of een paar dagen naar Schotland ergens halverwege maart.
Nu ga ik liever het mooie Edinburgh en het landschap verkennen van de highlands, alleen vraag ik me af of 5 dagen dan genoeg is. (in ieder geval een stuk goedkoper als 5 dagen New York?!)
Als uitvalsbasis heb ik Loch Lomond uitgekozen. Is dat een beetje een mooie omgeving? Het is in ieder geval niet ver van Edinburgh, waar we dan een dag naartoe kunnen en ook Loch Ness is nog te doen om in een dag te bezoeken (we gaan met de boot + eigen auto) Dan houden we nog twee dagen over waarin ik graag wat noordelijker wil gaan rijden richting Glencoe, Fort William en Oban....is slechts 2 uur rijden van Loch Lomond...is iemand hier bekend? Ik ben bang dat als je alleen per auto reist naar die genoemde plaatsen dat je niet veel verder komt als wat landschap langs de snelwegen....is het mogelijk de auto te laten staan in bijv Glencoe en dan een mooie wandeltocht door het landshap te maken van een paar uur om vervolgens s avonds weer terug te rijden richting Loch Lomond...?! Alle suggesties zijn welkom.....
Als ik moest kiezen tussen Schotland en New York...Schotland zonder twijfel!! Edinburgh is leuke stad, maar om een of andere rare reden spreekt Glasgow mij meer aan: heel diverse stad: grauwe industriepanden, en moderne architectuur naast elkaar. Verder vind ik Loch Ness zwaar over gewaardeerd. Er zijn zoveel mooiere plekken in Schotland!!! (voor suggesties zie een van m'n vorige berichten in dit topic).
Omgeving van Loch Lomond is verder zeer de moeite waard; vooral de Trossachs en Glencoe/Rannoch Moor.
En Wandelen in Schotland is verder nergens een probleem.
pi_45862331
Ik hoef niet meer naar de west kust om walvissen te gaan kijken

We hebben Orca's in de rivier voor ons op nog geen 500 meter lopen van hier

http://news.bbc.co.uk/1/h(...)and_east/6313907.stm
pi_46253340
zo nog 2,5 week en dan is het zover....De schoenen zijn ingelopen, resort op de hoogte gesteld van onze komst.

We hebben er zin in
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
pi_47832537
even een schopje ... ik ben een beetje op het internet aan het kijken waar we allemaal heen kunnen. Alleen ik vroeg me het volgende af: is Rosslyn Chapel een beetje interessant? Ik zag dat de intree 7 pond is en ik vroeg me af of het het geld en tijd waard is of dat we beter wat andere dingen daar in de buurt kunnen doen?

Verder ben ik al een heel eind en hebben we besloten om iig naar Loch Ness, Edinburgh, Isle of Skye en Glen Coe te gaan (heb wel meer maar dat zijn allemaal kleine bezienswaardigheden die ik nog "aan elkaar moet knopen" in 1 route )

[ Bericht 0% gewijzigd door Tinkerbel_ACC_ op 30-03-2007 16:19:33 ]
pi_47957075
Rosslyn Chapel was voor mij een echt grote tegenvaller. Heel commercieel, busladingen vol toeristen. En heel de kapel zelf is ingebouwd in steigers, niet voor verbouwing, maar om de boel te conserveren en zodat je er omheen kunt lopen. http://www.undiscoveredscotland.co.uk/roslin/rosslynchapel/
Grappig was ook dat er folders lagen van ik meen 2 jaar terug, toen was de entree nog ik meen 4 pond. Na de DVC hebben ze er gelijk maar 3 pond boven opgegooid. Van binnen is de kapel wel mooi, maar het was veel te druk.

Vergeet overigens ook niet naar een whiskey stokerij te gaan erg leuk en weer eens een keer wat anders dan al die kastelen . Stirling Castle is overigens ook heel mooi. Wij zijn overigens van Schotland naar Skye gegaan met de veerboot, is wel duurder als de brug, maar de weg naar de is erg mooi en je komt ook langs de "Harry Potter" treinbrug.

[ Bericht 26% gewijzigd door Berto op 03-04-2007 11:53:16 ]
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:58:53 #257
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_47961929
Dank je wel! ik denk dat we die dus maar overslaan want we zouden er dan alleen voor mij heengaan (mijn vriend heeft de Da Vinci Code niet gelezen) En we gaan naar een wiskey distilleerderij, dat is zeker En stirling Castle en Skye heb ik al van meerdere mensen gehoord dus daar gaan we ook heen
pi_47972507
Gaat helemaal goed komen met jullie .
Veel plezier.

ps. Jullie zullen (gelukkig) waarschijnlijk weinig last hebben van de midges. Dat is het voordeel als je zo vroeg in het seizoen gaat. Ik word nog helemaal paranoia als ik aan die k@#$%&*beesten denk.
  dinsdag 3 april 2007 @ 22:26:12 #259
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_47983747
Hehe wij wilde er dus vorige jaar zomer heen omdat we last minute iets wilden boeken ... Maar door al die verhalen over die beesten hebben we toch maar een andere bstemming gekozen!
pi_47987457
Ik had helemaal geen last van de midges? Mja, ze lusten mij dan ook niet .
pi_48000237
tvp
"how I don't know what I should do with my hands when I talk to you
how you don't know where you should look, so you look at my hands"
pi_51084235
We gaan verder in: Schotland
pi_72721141
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 09:20 schreef DutchTrain het volgende:
We gaan verder in: Schotland
Toch hier nog even een terugvindpostje; ben druk aan het rondkijken voor een whiskeytrail-tripje.
 FR
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')