abonnement Unibet Coolblue
pi_86008754
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 00:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

pp maakt dan het diner 50 Euro
Dat had ik zelf niet uit kunnen rekenen, dank je.
  vrijdag 3 september 2010 @ 08:17:46 #177
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_86011096
35 euro pp vind ik een redelijke prijs, niet echt goedkoop maar ook niet echt heel duur en zoals je het beschreef volgens mij waar het je geld
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  vrijdag 3 september 2010 @ 08:37:29 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86011371
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 08:17 schreef rechtsedirecte het volgende:
35 euro pp vind ik een redelijke prijs, niet echt goedkoop maar ook niet echt heel duur en zoals je het beschreef volgens mij waar het je geld
NL is een stuk duurder dan NZ
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 september 2010 @ 08:46:37 #179
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_86011541
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

NL is een stuk duurder dan NZ
inderdaad, het ik ook in overweging genomen in mijn post.
Hier kan je goed eten voor ongeveer $50-60 (25-30 euro) voor 3 gangen.
En dan door nog wijn bij...NZ'se wijn geven ze op dit moment weg via de internetsites, maar ook in restaurants is het goed te doen, je betaald ongeveer $60voor een goede Central Otago Pinot Noir, welke tot de beste van de wereld gerekend mogen worden
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  vrijdag 3 september 2010 @ 08:50:57 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86011623
In NZ niet je eigen wijn/drank meenemen naar 't restaurant? Is dat echt alleen bij die rare aussies? :)
pi_86014269
quote:
Op woensdag 1 september 2010 19:54 schreef Tezz het volgende:
Waar? Mama Di Kookt http://www.mamadikookt.nl/in Valkenswaard
Wanneer? Gisteren
Gezelschap? samen met mijn man

Concept Mama Di Kookt: Gerechtjes van 'di mama' met een Italiaanse inslag. Het concept van dit restaurant is dat je voor een fixed price (21,50 p.p.) gerechtjes van de kaart kunt bestellen. De gerechtjes zijn allemaal formaat 'voorgerecht' en de kaart is vrij uitgebreid: salades, pasta, vlees, vis, vegi. Voor sommige gerechtjes moet je een kleine toeslag betalen en ook de nagerechtjes zijn not included (maar niet duur: plus 4,50 op je rekening per nagerechtje).
Wanneer je je bord leeg hebt komt de serveerster uithalen en kun je direct een volgend gerechtje bestellen, net zo lang totdat je genoeg gehad hebt!
Leuk concept: door de kleine porties kun je veel verschillende dingen proeven!

Wat? Na een amuze (tomatensoepje met kruidenroom) en wat brood at ik vijf gerechtjes en mijn man at er vier (hij kwam net uit de nachtdienst, het was zijn ontbijt, haha).

Ik nam: romige champignons met bruscetta, taartje van diverse groentes, pasta met truffel, varkenshaas met groenten en lamsfilet met risotto.
Mijn man at: salade eendeborst, duivelse garnaaltjes, zeeduivel met pecorino en pesce de la mama.
We dronken er ieder drie glazen rode huiswijn bij. Het was heerlijk!

Ervaring: hoewel dit restaurant al enige tijd in onze woonplaats zit, waren we er nog nooit geweest. Wel hadden we goede dingen gehoord en het bleek ook voor ons een succesformule te zijn. Het was ook bijzonder druk voor een dinsdagavond. We hadden niet gereserveerd en konden nog net een tafeltje bij de bar krijgen. In de 2,5 uur dat we binnen zaten hebben we zeker 5 keer gezien dat een gezelschap weg werd gestuurd vanwege de drukte!
Een erg leuk restaurant. Leuke sfeer, lekkere gerechtjes en een prijs/kwaliteitverhouding die meer dan prima is!

Prijs: 60 euro!! Wel hebben we geen enkel gerechtje met een toeslag genomen en ook geen nagerecht gegeten. Maar zoals gezegd: uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.
Na het lezen van deze recensie zijn mijn vriend en ik hier ook eens gaan eten. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande recensie! Het is ons zeer goed bevallen.

Wat we aten na de amuse:
vriend: salade parmaham, romige champignons met bruschetta, lamsfilet met risotto, varkenshaas met groenten en choco di mama (oid, een soort gebakje met lange vingers, daartussen chocoladecrème en er bovenop een soort witte chocoladesaus)
ik: salade eendeborst, lamsfilet met risotto (heerlijk vlees!), tortellini met ricotta en tomatencrèmesaus, groententaartje (waarvan ik had gehoopt dat het uit groenten bestond, maar het was vooral iets omeletachtigs) en een italian coffee.

De bediening was correct en extreem snel, maar had wat gemotiveerder gemogen.

Totale schade was 62 euro. ;)
Al met al een aanrader en we gaan zeker nog eens terug!
pi_86018428
Wat leuk dat je n.a.v. een recensie hier, daar bent gaan eten ^O^

@ Robinook, in de 'normale' restaurants in OZ hebben wij altijd wel een goeie fles wijn kunnen krijgen bij ons diner :)
Je ziet vooral in de wat kleine thaise of andere buitenlandse tentjes BYO.
  vrijdag 3 september 2010 @ 12:56:26 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86018491
Volgens mij heeft BYO vooral met het alcoholschenkvergunningenstelsel (scrabble) te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 september 2010 @ 13:30:50 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86019952
Ja, dat is ook zeker waar ja. Niet te betalen, zo'n vergunning.
Maar ik gooi NZ en Australië altijd op 1 hoop.
Eigenlijk ook maar een domme vraag ook zeg. Ha!
Niks gezegd. :X
pi_86020705
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 10:46 schreef Sts het volgende:

[..]

Na het lezen van deze recensie zijn mijn vriend en ik hier ook eens gaan eten. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande recensie! Het is ons zeer goed bevallen.

Wat we aten na de amuse:
vriend: salade parmaham, romige champignons met bruschetta, lamsfilet met risotto, varkenshaas met groenten en choco di mama (oid, een soort gebakje met lange vingers, daartussen chocoladecrème en er bovenop een soort witte chocoladesaus)
ik: salade eendeborst, lamsfilet met risotto (heerlijk vlees!), tortellini met ricotta en tomatencrèmesaus, groententaartje (waarvan ik had gehoopt dat het uit groenten bestond, maar het was vooral iets omeletachtigs) en een italian coffee.

De bediening was correct en extreem snel, maar had wat gemotiveerder gemogen.

Totale schade was 62 euro. ;)
Al met al een aanrader en we gaan zeker nog eens terug!
Leuk om te lezen dat je ook bent geweest! Ik ga er ook zeker eens terug. Er staan nog genoeg gerechtjes op de kaart die ik nog niet heb geproefd, dus ik kan vooruit....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_86020773
helaas ligt Valkenswaard niet echt in de buurt, maar ben ook wel nieuwsgierig geworden! Wellicht als we eens in de buurt komen :)

Zelf heb ik net via een CityDeal een voucher gekocht voor bij In Geuren en Kleuren in Berg en Dal! Ben benieuwd.. gaan er met meerdere mensen heen, dus moeten nog even een datum prikken! :)
Ja doei.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 september 2010 @ 01:08:45 #187
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_86049573
Waar? Steakhouse.... Links naast Maya's op de korte leidse dwarsstraat Amsterdam
Wanneer? gister
Wat at je? Sparerrips onbeperkt
Impressie? Vlees, vlees en nog meer vlees :9. Mals vlees, goede saus. Vlees van de latere porties waren beter dan de eerste zal met de wachttijd van de eerste ronde te maken te hebben. Beter dan de buurman Maya's dat was echt drie keer niks. Als nagerecht hadden sommigen een chocolade taart. DIe was ook erg lekker.
Kosten? 12,50 voor de mixed grill. Bier tussen de 2,5 en 5 euro afhankelijk van de hoeveelheid. Uiteindelijk 184e voor 10 personen.
Cijfer? 7,5.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 12 september 2010 @ 11:38:29 #188
62913 Blik
The one and Only!
pi_86337375
Zal ik dan maar deze week een review schrijven over Oud Sluis (incl. foto's)? :9
pi_86339553
quote:
Op zondag 12 september 2010 11:38 schreef Blik het volgende:
Zal ik dan maar deze week een review schrijven over Oud Sluis (incl. foto's)? :9
Zal ik daar dan maar :Y op antwoorden?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_86339816
ik knik ook!!!

eet smakelijk!! :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 12 september 2010 @ 15:56:44 #191
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_86345748
-verkeerd topic-
Confidence through competence
pi_86345834
Waar: Restaurant Muller in Groningen
WanneerDoordeweeks, afgelopen week.
WatHet verrassingsmenu van 5 gangen met wijnarrangement, met een verzoekje erbij van de kaart.

Ik ga niet alles bespreken, weet het ook niet zo goed meer. Het begon met een chipje met iets friszurigs en nog een klein hapje, een soort pre-amuse. De amuses waren een heel bord vol, als de gangen van een maaltijd in het klein, met een volgorde. De forelmousse en het bospaddestoelensoepje is me daarvan bij gebleven. Daarna geloof ik de zwezerik (dat was het verzoek) op kreeftenhachee, die was prachtig, ik ben dol op zwezerik. Ik vond de rogvleugel daarna in een of ander groen sausje heel lekker, prachtige structuur. Het hoofdgerecht was lam in een korstje wat niet opgegeten diende te worden, dat gerecht vond ik eigenlijk niet spannend genoeg. Het nagerecht was ook weer 5 dingetjes tegellijk waarbij het rabarberblokje er uitsprong.

Het wijnarrangement vond ik heel goed, allemaal zeer karakteristieke wijnen, de witte hadden allemaal hun eigen zeer bijzonder en moeilijk thuis te brengen toontje erin waarvoor je de beschrijving zou moeten zoeken buiten de categorie etenswaren. Daar hou ik wel van. Maar ze hadden ook iets gemeenschappelijks of althans iets waardoor ze goed op elkaar aansloten.

De bediening was gewoon prima, heel correct natuurlijk, maar ik hou niet zo van knipmessen en kruiperigheid, en het was wel leuk dat ze zich een beetje aanpassen aan het gezelschap en iets informeler werden, op een gegeven moment ligt het bestek voor mij wel recht genoeg. Ze waren ook uitstekend op de hoogte van alles wat te voorzetten en met name de wijn, er zat meer kennis achter dan alleen het praatje. Ik ben geen wijnkenner en aan mij was het niet zo besteed, alle informatie over de plek van herkomst en de druif valt bij mij op een basis vol met gaten, waardoor het er daar dus ook weer doorheen valt. Maar de bijzonderheden vind ik altijd wel leuk, en die hadden ze ook. De inrichting was gewoon chique, tikje ouderwets, wel stijlvol, aangename acoustiek, goeie stoelen.

Minpuntjes: Ik mag altijd graag na binnenkomst eerst een biertje drinken. Een keuze werd mij niet aangeboden maar het was Grolsch dus dat was wel in orde, hoewel het natuurlijk niet erg bijzonder is. Maar het kwam in een amsterdammer. Ik vind pilsener ook gewoon een mooi product, en lekker vóór het eten, en dan mag je daar best ook een fijn glas omheen doen, dunne rand graag, en een pootje is ook niet verkeerd qua uiterlijk. Het komt toch een beetje over alsof ze het proleterig vinden, dat mogen zij vinden, ik weet wel beter, het hoeft niet van het glas af te stralen.

Verder was het brood tussendoor kunstmatig gedonkerd, hoewel je dat er niet zo aan afproefde ben ik daar niet dol op, de boter was trouwens wel heel erg lekker. Daarnaast heb ik er niet gerookt en had ik er ook geen behoefte aan, maar ik zag ook geen locatie en er werd ook niets over gezegd.

Ik ga geen cijfer geven. Ik heb wel eens vaker in een sterrentent gegeten, maar ik doe het niet vaak en heb niet echt een maatstaf in deze categorie. Maar het mag duidelijk zijn dat het een voldoende is.

Persoonlijk: Ik vond het toch wel een smaakervaring. Maar ik vond het ook wel een beetje teveel smaakervaring. Het is een beetje de trend volgens mij dat veel van de gangen dan ook weer uit allemaal verschillende hapjes bestaan. Dat is wel heel leuk, maar als ik iets heel lekker vind, dan wil ik dat eigenlijk ook wel even op me laten inwerken, dwz, een beetje ervan door kunnen eten. Het is me iets teveel een proeverij en iets te weinig eten, wijnproeverijen zijn ook niet echt iets voor mij, ik ben wel nieuwsgierig naar nieuwe smaken, maar een glas vol is voor mij toch de manier om een smaak volledig te ervaren, zo ook met eten (wat betreft de wijn was het geen issue). En ik miste ook gewoon de koolhydraten, niet alleen omdat het gewoon lekker is, maar ik ben qua postuur en eetlust nou eenmaal bovengemiddeld, je kunt met aardappels of pasta ook wel wat bijzonders maken lijkt me. In wat eenvoudigere restaurants is er eigenlijk altijd wel iets wat je kunt bijbestellen, dat is eigenlijk best handig.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 15 september 2010 @ 19:22:03 #193
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86470970
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet :P
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk :9~
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:

Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
pi_86471048
quote:
Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet :P
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk :9~
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
¤ 6,-? _O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 15 september 2010 @ 19:27:04 #195
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_86471171
quote:
Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet :P
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk :9~
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Jum! :9
  woensdag 15 september 2010 @ 20:32:57 #196
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86473810
quote:
Op woensdag 15 september 2010 19:24 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

¤ 6,-? _O_
Welkom op de Balkan :P Visjes werden naast me uit de bak gehaald, verser kan niet :)
  woensdag 15 september 2010 @ 21:47:17 #197
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_86477553
quote:
Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet :P
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk :9~
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
je foto en je beoordeling toont maar weer aan dat simpel en eenvoudig vaak top is
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  woensdag 15 september 2010 @ 21:49:41 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86477659
Niets mis met gewoon goed eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86478994
quote:
Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet :P
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk :9~
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Nice :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 15 september 2010 @ 22:38:11 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86480210
Wat hadden ze met die forel gedaan?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')