abonnement Unibet Coolblue
pi_85938506
quote:
Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Zo kun je alles wel armoedig vinden. Ze hebben er toch juist iets leuks en creatiefs van gemaakt door het met de hand te schrijven? En als een ober mij de lap tekst zou voorlezen die op die placemat staat, was ik de helft al vergeten na mn eerste bonkje kaas :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_85939053
mooi verslag Golfer! En Bluezz aan de mosselen? :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85945822
quote:
Op woensdag 1 september 2010 08:40 schreef Gripper het volgende:

[..]

Zo kun je alles wel armoedig vinden. Ze hebben er toch juist iets leuks en creatiefs van gemaakt door het met de hand te schrijven? En als een ober mij de lap tekst zou voorlezen die op die placemat staat, was ik de helft al vergeten na mn eerste bonkje kaas :)
Dat geeft ook helemaal niks, ik ken ze niet allemaal maar het lijkt me ook kaas om te vergeten. In de meeste restaurants weten ze niet echt wat van kaas, dus dan is het wel handig om even een printje te maken van de tekst van de leverancier. Als ze wel wat van kaas zouden weten zouden ze niet met commissiekaas aankomen schat ik. Leuk om mee te nemen naar een WK-avondje, maar niet echt wat bijzonders of karakteristiek.

Vrienden van me klagen ook dat ze vaak een kaasplankje nemen sinds we dat bij etentjes bij elkaar vaak doen en dan regel ik het, en dan valt het in exclusieve restaurants toch altijd weer tegen. Met een kaasplankje kun je nog even een heleboel verschillende smaaksensaties aan het slot toevoegen, en geeft het helemaal niks als je 1 of niet lekker vindt, maar dat durven ze zelden: Laffe gepasteuriseerde kaasjes.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_85945898
quote:
Op woensdag 1 september 2010 09:18 schreef FutureFairytale het volgende:
mooi verslag Golfer! En Bluezz aan de mosselen? :D
Nope, aan g gegeven ;)
pi_85945948
quote:
Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Ik vond het leuk & niet armoedig. w/

Waar ik dan niet zo blij mee ben is altijd maar weer dat schuim :')
  woensdag 1 september 2010 @ 13:35:03 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85946944
quote:
Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Of de bediening houdt rekening met de wel 'domme' gasten die na het vertellen en opnoemen van de verschillende kaasjes het meteen weer vergeten zijn en op deze manier nog eens rustig de naam en herkomst en geschiedenis van de diverse kaasjes op z'n/haar gemak kan nalezen ?
Of onthou jij altijd tot in de kleinste details alle uitleg over de verschillende kazen die je krijgt gereserveerd ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85947163
quote:
Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
wat een zure reactie :D 't Is toch leuk vormgegeven en praktisch? No way dat je dat na een paar glazen wijn nog onthoudt, anders :P
Ik zou er alleen geen smaakomschrijving opzetten, zelf - laat mensen dat zelf maar uitvogelen :P
pi_85947727
De Andijkse met fenegriek was overigens de lekkerste/verrassendste en had ik nog nooit geproefd :9

De smaakomschrijvingen was ik het trouwens niet echt mee eens CF, dus dat klopt wel wat je zegt.
  woensdag 1 september 2010 @ 18:04:13 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85956337
quote:
Op woensdag 1 september 2010 13:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Of de bediening houdt rekening met de wel 'domme' gasten die na het vertellen en opnoemen van de verschillende kaasjes het meteen weer vergeten zijn en op deze manier nog eens rustig de naam en herkomst en geschiedenis van de diverse kaasjes op z'n/haar gemak kan nalezen ?
Of onthou jij altijd tot in de kleinste details alle uitleg over de verschillende kazen die je krijgt gereserveerd ?
Het gaat me niet om de informatie op de placemat, maar dat het weer duidelijk een verschijnsel is waaruit blijkt dat de bediening in de meeste restaurants niet meer is dan iemand die je eten kan komen brengen en als je ze weet te tackelen in staat is je drankbestelling aan te nemen.
Zo iemand aan wie je uitlegt hoe je je steak wilt hebben maar je hem toch altijd medium doorbakken krijgt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 september 2010 @ 18:06:01 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85956384
quote:
Op woensdag 1 september 2010 13:08 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik vond het leuk & niet armoedig. w/
Zie in mijn antwoord aan golfer waar ik op doelde
quote:
Waar ik dan niet zo blij mee ben is altijd maar weer dat schuim :')
Ja, dat is erg in, net zulke schijnluxe, maar een behoorlijk gebakken aardappel kunnen ze niet maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85960228
Waar? Mama Di Kookt http://www.mamadikookt.nl/in Valkenswaard
Wanneer? Gisteren
Gezelschap? samen met mijn man

Concept Mama Di Kookt: Gerechtjes van 'di mama' met een Italiaanse inslag. Het concept van dit restaurant is dat je voor een fixed price (21,50 p.p.) gerechtjes van de kaart kunt bestellen. De gerechtjes zijn allemaal formaat 'voorgerecht' en de kaart is vrij uitgebreid: salades, pasta, vlees, vis, vegi. Voor sommige gerechtjes moet je een kleine toeslag betalen en ook de nagerechtjes zijn not included (maar niet duur: plus 4,50 op je rekening per nagerechtje).
Wanneer je je bord leeg hebt komt de serveerster uithalen en kun je direct een volgend gerechtje bestellen, net zo lang totdat je genoeg gehad hebt!
Leuk concept: door de kleine porties kun je veel verschillende dingen proeven!

Wat? Na een amuze (tomatensoepje met kruidenroom) en wat brood at ik vijf gerechtjes en mijn man at er vier (hij kwam net uit de nachtdienst, het was zijn ontbijt, haha).

Ik nam: romige champignons met bruscetta, taartje van diverse groentes, pasta met truffel, varkenshaas met groenten en lamsfilet met risotto.
Mijn man at: salade eendeborst, duivelse garnaaltjes, zeeduivel met pecorino en pesce de la mama.
We dronken er ieder drie glazen rode huiswijn bij. Het was heerlijk!

Ervaring: hoewel dit restaurant al enige tijd in onze woonplaats zit, waren we er nog nooit geweest. Wel hadden we goede dingen gehoord en het bleek ook voor ons een succesformule te zijn. Het was ook bijzonder druk voor een dinsdagavond. We hadden niet gereserveerd en konden nog net een tafeltje bij de bar krijgen. In de 2,5 uur dat we binnen zaten hebben we zeker 5 keer gezien dat een gezelschap weg werd gestuurd vanwege de drukte!
Een erg leuk restaurant. Leuke sfeer, lekkere gerechtjes en een prijs/kwaliteitverhouding die meer dan prima is!

Prijs: 60 euro!! Wel hebben we geen enkel gerechtje met een toeslag genomen en ook geen nagerecht gegeten. Maar zoals gezegd: uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_85960313
klinkt leuk Tezz :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85965992
dit is pas armoede:

rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
  woensdag 1 september 2010 @ 22:39:15 #164
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_85967804
quote:
Op woensdag 1 september 2010 13:54 schreef Bluezz het volgende:
De Andijkse met fenegriek was overigens de lekkerste/verrassendste en had ik nog nooit geproefd :9

De smaakomschrijvingen was ik het trouwens niet echt mee eens CF, dus dat klopt wel wat je zegt.

quote:
Andijker Schapenkaas met fenegriek (Westfriese streekkaas, niet biologisch)
Een harde schapenkaas. De vorm van de kaas is rond, wielvormig, en het gewicht is ca. 5 kg. We produceren bewust een zo dikke schapenkaas omdat dit gunstig is voor de rijping en smaak van de kaas. Fenegriek is een kruid dat oorspronkelijk uit Mesopotamie komt, maar al in de oudheid veel voorkomt in het Middellandse Zeegebied. De smaak doet een beetje denken aan walnoot.

Verkoopunt
De Andijker schapenkaas met fenegriek is te koop bij:
Kaasspeciaalzaak L’Amuse, Hoofdstraat 185 in Santpoort-Noord
bron
was dan misschien wel lekker maar ik vraag me af hoe authentiek deze kaas is om het een streekkaas te noemen.
Volgens mij verdient een produkt alleen deze titel als het al sinds mensenheugenis in een bepaalde streek geproduceert word en dat is met deze kaas zeker niet het geval....commercieel opgedirkt stuk kaas.
Wat voor mij vooral lachwekkend is is het feit dat, volgens de bron, het een streekkaas is maar het alleen verkocht ver buiten West Friesland (waar Andijk ligt) en dan ook nog op 1 locatie
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  woensdag 1 september 2010 @ 22:50:19 #165
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85968336
quote:
Op woensdag 1 september 2010 22:04 schreef Fokatio het volgende:
dit is pas armoede:
[ afbeelding ]
rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
Je hebt er overheen gelezen dat het de small-versie van de gerechten betrof?
Overigens ontbraken inderdaad de rouille en de crouton met ansjovis.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 2 september 2010 @ 06:31:56 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85974926
quote:
Op woensdag 1 september 2010 22:04 schreef Fokatio het volgende:
dit is pas armoede:
[ afbeelding ]
rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
Heb ooit een keer de bediening gevraagd of de Rogvleugels van de Kolibrierog waren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85979085
quote:
Op woensdag 1 september 2010 22:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Je hebt er overheen gelezen dat het de small-versie van de gerechten betrof?
Overigens ontbraken inderdaad de rouille en de crouton met ansjovis.
Niet overheen gelezen maar het is wel de small-versie van een hoofdgerecht en een soep die 'rijkgevuld' is met precies 1 stukje van alles waarmee deze rijkgevuld zou moeten zijn.. een amuse is vaak een lepel vol, dit is nog minder..

Ik weet wel dat het een beetje zo hoort in zulke restaurants maar gebruik dan gewoon niet het woord 'rijkgevuld'... vergelijk de foto met het woord!
pi_85981239
quote:
Op donderdag 2 september 2010 11:10 schreef Fokatio het volgende:

[..]

Niet overheen gelezen maar het is wel de small-versie van een hoofdgerecht en een soep die 'rijkgevuld' is met precies 1 stukje van alles waarmee deze rijkgevuld zou moeten zijn.. een amuse is vaak een lepel vol, dit is nog minder..

Ik weet wel dat het een beetje zo hoort in zulke restaurants maar gebruik dan gewoon niet het woord 'rijkgevuld'... vergelijk de foto met het woord!
dit vind ik ook :Y zag er heel arm uit (vulling) ook al is het de kleine versie. is het dan in de grote versie met 2 stukjes?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_86005579
Ik vind de opmaak van Tezz wel handig, dus die neem ik even over.


Waar? Taste http://www.taste-tilburg.nl/site/Home in Tilburg
Wanneer? 22 augustus
Gezelschap? samen met familie

Concept Taste: Het trendy en gastvrije restaurant voor iedereen met een voorliefde voor puur eten en drinken. Less is more, dat geldt ook voor Taste! Geen poespas of overdaad: onze keukenbrigade kookt met eerlijke en verse producten die bovendien zoveel mogelijk van eigen bodem komen. U proeft de puurheid op het bord!
Dat is hun reclamepraatje op de site.

Wat? We mochten eerst nog ergens anders plaats nemen. Waar we ons welkomstdrankje kregen. Daarbij kregen we wat lekkere amuses. Ik heb geregeld van het schaaltje met kleine stukjes vlees met gember, geloof ik, geprikt. Jum! Voor ieder wat wils. En leuk geserveerd.

Vervolgens begon ons zomermenu. We konden steeds kiezen uit 2 gerechten. Ik kan niet meer via de site op het zomermenu komen.
Ik nam als voorgerecht de kwartel. Daar was een kleine salade met lekkere dressing bij. Daarnaast kregen we er nog een kwartel op een speciaal bordje. Deze was in een krokant laagje gefrituurd. Met de bekende 'vlammetjes' saus.
Erg lekker. Ik kreeg hierna meteen zin in meer. Niet dat het onvoldoende was. Het was een goed gevuld voorgerecht. Leuk dat ze het culinaire hebben gecombineerd met een wat meer doorsnee smaak.

Als hoofdgerecht had ik de kreeft. Dat bord bestond uit een kreeft ijsje, een kreeftje en een flinke dorade (geloof ik) omwikkeld met nori op een bedje van groene pasta.
Het leek geen vol bord, maar wat was dat lekker. Het ijsje smaakte echt naar kreeft. Dat klinkt vast heel vreemd, maar was erg verassend. Alsof de kreeft iets gezoet was en dan met water gemengd. Het ijsje was trouwens met een houdertje aan het bord geklikt. Het zag er origineel uit. Kreeftje had behoorlijk wat vlees. De dorade en de pasta zorgden voor de extra vulling.
Een nadeel van dit restaurant is dat een van de heren nog wat friet of anders culinaire aardappels bij wilde. Dit was niet mogelijk.

Tussendoor kwamen ze nog met een alcoholisch drankje en daarin aloë vera. Vat mij betreft ook een van de hoogtepunten van ons diner. Ik vond het een beetje vergelijkbaar met de Griekse Ouzo. En de aloë vera gaf dan wat extra zoete smaak.

Als toetje was er een keuze tussen kaas en zoet met banaansmaak. Ik koos voor zoet. Ik vond het minipuddinkje ter grote van een wuppie op een stokkie een erg schattig idee. Verder moet ik zeggen dat dit mijn minst favoriete gang was. De banaansmaak (soms met alcoholsmaak) overheerste mij te erg.

Bij onze kop thee/koffie kregen we nog een bord met nog meer schattige wuppie puddinkjes, maar dan in aardbei smaak, koekjes en Turks fruit.
Leuk voor erbij. En natuurlijk top dat ze dit zelf gemaakt hebben.

Ervaring: Wat ik nog niet vermeld had is dat het er allemaal keurig netjes uitziet. We hadden wat mensen mee die behoorlijk wat gewend zijn en die vonden het er heerlijk. Ook over het eten waren de meesten heel tevreden. Sommige, traditionele eters, vonden het wat weinig en misten dus het traditionele eten. De meesten van ons hebben heel lekker gegeten. En waren verrast door de leuke combinaties die ze hier kunnen maken. De gastvrijheid was keurig. Er liep wel 1 ober die volgens ons nog nieuw was. Hij wist minder goed te vertellen wat alles op ons bord was. Maar wij zijn niet de types om hier moeilijk over te gaan doen. Wij hebben ons trouwens ook soms behoorlijk maf gedragen, maar kregen geen vreemde blikken van het personeel of andere klanten.

Prijs: Taste is met 35 euro pp niet goedkoop. Maar je krijgt er naar mijn mening veel voor terug in de vorm van lekker eten, ook in tussentijdse gangen, goede service, de verzorgdheid van het interieur en de bediening. Als je niet bang bent om eens iets te proberen wat je nooit doet; laat je dan eens hier verwennen.
  donderdag 2 september 2010 @ 23:34:36 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86006706
35 Euro pp voor een voor/hoofd/nagerecht en drankjes en dat niet zou niet goedkoop zijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86006779
quote:
Op donderdag 2 september 2010 23:34 schreef Pietverdriet het volgende:
35 Euro pp voor een voor/hoofd/nagerecht en drankjes en dat niet zou niet goedkoop zijn?
Misschien in jouw ogen erg goedkoop.. Maar als ik goedkoop ga eten dan blijf ik onder de 20 euro!

35 euro is de prijs die je in veel gemiddelde restaurants kwijt bent, dus niet erg goedkoop maar ook zeker niet duur.
pi_86006997
O sorry, ik was niet helemaal duidelijk. 35 euro was puur voor alle (tussen)gerechten. Als je de wijn meetelt die we gedronken hebben waren we meer kwijt.
  vrijdag 3 september 2010 @ 00:18:10 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86008053
quote:
Op donderdag 2 september 2010 23:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
O sorry, ik was niet helemaal duidelijk. 35 euro was puur voor alle (tussen)gerechten. Als je de wijn meetelt die we gedronken hebben waren we meer kwijt.
Ah, vandaar, dan begrijp ik het.
Was die wijn nog wel te drinken na het voorgerecht met gember?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86008138
quote:
Op donderdag 2 september 2010 23:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
O sorry, ik was niet helemaal duidelijk. 35 euro was puur voor alle (tussen)gerechten. Als je de wijn meetelt die we gedronken hebben waren we meer kwijt.
Och, wijn valt wel mee toch? Als je een halve fles drinkt ben je misschien maximaal 15 euro kwijt.
  vrijdag 3 september 2010 @ 00:25:35 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86008242
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 00:21 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Och, wijn valt wel mee toch? Als je een halve fles drinkt ben je misschien maximaal 15 euro kwijt.
pp maakt dan het diner 50 Euro
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')