Zo te zien eerst door de bloem gehaald en dan gebakken in hete boterquote:Op vrijdag 17 september 2010 12:10 schreef RobinOok het volgende:
Jeetje, beetje lang of hard gebakken in boter dan.
Citroen, peterselie, bloem en amandelen mogen er best bij, honing ook nog.quote:Op vrijdag 17 september 2010 08:26 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gevangen, ontdaan van het binnenwerk, gebakken in boter. Forel die zo vers is heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, daar moet je niks meer aan doen.
Mensen zien zalm nog steeds als luxe, zalmforel klinkt luxer dus is duurder. Lekker is wat anders.quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:16 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Citroen, peterselie, bloem en amandelen mogen er best bij, honing ook nog.
Maar je hebt gelijk, het is een prachtige vis die niet veel nodig heeft. Ik zie op de markt vaak zalmforel liggen en die is duurder, ik snap daar helemaal niks van. Gewone forel, punt.
Nee?quote:Op vrijdag 17 september 2010 13:32 schreef RobinOok het volgende:
Zien er toch iets anders uit. Maar evengoed niet aantrekkelijk. Ik hou niet van gebakken vis.
Ja, eigenlijk alles behalve gebakken.quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee?
Hoe eet jij je vis het liefst? van de grill? Au papillot? Gepocheerd? Gestoomd? Rauw?
Die "poffertjes" smaak van verbrande boter?quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, eigenlijk alles behalve gebakken.
Ik heb iets tegen die botersmaak. Gebakken botersmaak, welteverstaan, op zich iets met gesmolten boter erbij kan best, maar die boterbaksmaak bij vis, nee.
Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.quote:Op zaterdag 18 september 2010 23:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Klinkt niet echt naar een tent waar je nog eens heen zou gaan, net als mijn ervaring bij puur in Hellevoetsluis.
waarom schrijf je daar geen recensie over?quote:Op zaterdag 18 september 2010 23:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.
En het haalt het niet bij waar we een week geleden aten:
http://www.tavernadellupo.it/en/index.php
of een paar dagen geleden:
http://www.todi.net/jacopone/
Omdat we met vakantie waren en niet alles gefotografeerd hebben en niet alle lekkernijen helemaal weer tevoorschijn kunnen halen.quote:Op zondag 19 september 2010 00:00 schreef Pietverdriet het volgende:
waarom schrijf je daar geen recensie over?
Nu ik de foto's nog eens zie, ik vind eigenlijk alle sauzen wat te rijkelijk aanwezig.quote:Op zaterdag 18 september 2010 23:20 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind die salade er ook niet echt appetijtelijk uitzien, alsof er een fles calve slasaus door is gegaan...
vind het wel meevallen behalve bij de sla. maar ik hou dan ook wel van lekkere saus over de slaquote:Op zondag 19 september 2010 12:51 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nu ik de foto's nog eens zie, ik vind eigenlijk alle sauzen wat te rijkelijk aanwezig.
ooh dat is goed ja! dat had ik helaas niet tijdens mijn Rome en omgeving reis. balsamico vind ik heerlijk door de slaquote:Op zondag 19 september 2010 16:45 schreef Bluezz het volgende:
In Italie deden ze het nog beter, gewoon sla met veel ingredienten geven en een goeie olijfolie en balsamico ernaast. Kan je het lekker zelf doen
Redelijk offtopic, maar ik las in mijn "schoolboeken" dat zalmforel gewoon forel is maar dat ze pellets te eten krijgen die het vlees rood kleuren. Verschilt dus verder niet van een rechtdoor forelletje.quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat dacht ik dus ook een keer, althans, hij zal vetter zijn of een mooiere structuur hebben, en hij was duurder, dus maar eens proberen of het een verbetering is. Maar het haalt het niet bij een gewone.
Je hebt meerdere soorten forel,quote:Op zondag 19 september 2010 17:39 schreef pen-guin het volgende:
[..]
Redelijk offtopic, maar ik las in mijn "schoolboeken" dat zalmforel gewoon forel is maar dat ze pellets te eten krijgen die het vlees rood kleuren. Verschilt dus verder niet van een rechtdoor forelletje.
Natuurlijk, ik bedoelde ook meer dat zalmforel geen spannende kruising van zalm en forel is, maar gewoon een forelvariant, die behalve de kleur niks met zalm te maken heeftquote:Op zondag 19 september 2010 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt meerdere soorten forel,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Forel
Behalve dan dat de forellen tot familie van de zalmen behoren. Ik dacht ook niet dat het een kruising was, maar een variant die zalmachtige eigenschappen zou hebben. De kleur is mij niet opgevallen, wel dat het minder lekker was dan gewone forel. Dat zal er dan afgaande op jouw verhaal mee te maken hebben dat ze teveel worteltjes en (andere) troep krijgen voor de kleur. Zalm die is gekweekt op roodheid is ook niet lekker.quote:Op zondag 19 september 2010 18:06 schreef pen-guin het volgende:
[..]
Natuurlijk, ik bedoelde ook meer dat zalmforel geen spannende kruising van zalm en forel is, maar gewoon een forelvariant, die behalve de kleur niks met zalm te maken heeft
Ik vind zalmforel niet lekker. Ik mis de smaak van forel.quote:Op zondag 19 september 2010 19:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Behalve dan dat de forellen tot familie van de zalmen behoren. Ik dacht ook niet dat het een kruising was, maar een variant die zalmachtige eigenschappen zou hebben. De kleur is mij niet opgevallen, wel dat het minder lekker was dan gewone forel. Dat zal er dan afgaande op jouw verhaal mee te maken hebben dat ze teveel worteltjes en (andere) troep krijgen voor de kleur. Zalm die is gekweekt op roodheid is ook niet lekker.
menu ziet er uit als eenvoudig en eerlijk, weinig franje maar gewoon heerlijk etenquote:Op maandag 27 september 2010 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan volgende week hier eten
http://www.landhotel.de/index.php?id=essen
Komt dan uiteraard een uitvoerige beschrijving
Met foto's graag en laat vriendlief dan maar lekker in zijn schuim gaarkokenquote:Op maandag 27 september 2010 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan volgende week hier eten
http://www.landhotel.de/index.php?id=essen
Komt dan uiteraard een uitvoerige beschrijving
Gaan er nu naartoe, later vanavond of morgen de ervaringen.quote:Op maandag 27 september 2010 23:37 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Met foto's graag en laat vriendlief dan maar lekker in zijn schuim gaarkoken
En?quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan er nu naartoe, later vanavond of morgen de ervaringen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2010 13:51:02 ]
Ja. Yamazato. Zo'n seizoensmenu gegeten. Eten en service perfect.quote:Op maandag 11 oktober 2010 22:38 schreef YoshiBignose het volgende:
Iemand hier weleens in het Okura gegeten? Ik twee keer bij Sazanka en dat was lekker (en duur ) maar ze hebben daar nog wat restaurants. Iemand met recensies?
Ciel Blue heeft 2 sterren, Yamazato heeft 1 ster.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 18:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Cool, daar wil ik nog ook nog eens heen. Had ook niet verwacht dat het slecht was, maar wel prijzig allemaal daar in Okura zeg... en toch geen ster?
quote:Op maandag 11 oktober 2010 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Darn vergeten, ik ga hem schrijven Golfer en Bluez.
natuurlijk! leuk!quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 03:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
als buitenlandse Fokker wil ik toch af en toe posten hoewel er weinigen zullen zijn die er als recensie gebruik van kunnen maken...is hier behoefte aan?
klinkt goed zeg. wat heb je bestelt?quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 03:31 schreef Lo-Fi het volgende:
De sfeervolle McDonald's @ Hoog Catharijne. Het was weer genieten als vanouds.
Ambiance: 8,5 (sfeervol belicht, knus ingericht)
Personeel: 8 (vriendelijk en snel)
Eten: 9 (perfecte balans tussen kaas, augurk, tomaat, saus en de overheerlijke burger)
Prijs: 10 (geen geld voor 3 burgers en wat friet)
[ afbeelding ]
of coursequote:Op vrijdag 15 oktober 2010 03:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
als buitenlandse Fokker wil ik toch af en toe posten hoewel er weinigen zullen zijn die er als recensie gebruik van kunnen maken...is hier behoefte aan?
Zowel bij Ciel Bleu als Yamazato een keer gegeten, maar het is allemaal goed aan de prijs! Bij Ciel Bleu is ¤200,- inc. drankarrangement niet ongewoon, dat is voor mij wel echt teveel is als ik het zelf zou moeten betalen (ook al is het diner nog zo goed!). Het heeft wel een mooie ambiance, met prachtig uitzicht over Amsterdam!quote:Op donderdag 14 oktober 2010 19:32 schreef YoshiBignose het volgende:
Ah oke, dan ben ik toevallig bij de enige geweest zonder ster (Sazanka)... kon alsnog 130 euro p.p. aftikken (geen wijn).
Leuk, zeker doen.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 03:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
als buitenlandse Fokker wil ik toch af en toe posten hoewel er weinigen zullen zijn die er als recensie gebruik van kunnen maken...is hier behoefte aan?
Die Taverne del Lupo ken ik. In Gubbio. Vooral als het truffel seizoen is kun je bij wijze van spreken alleen al blij worden als je even je neus binnen steekt en ruikt.quote:Op zaterdag 18 september 2010 23:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.
En het haalt het niet bij waar we een week geleden aten:
http://www.tavernadellupo.it/en/index.php
of een paar dagen geleden:
http://www.todi.net/jacopone/
Grappig, ik at daar eind augustus. Lunch op het terras. Had er veel goeds over gehoord en was misschien daarom ook zo teleurgesteld. Zou het niet meer dan een 6-je geven, eigenlijk een 5. Mijn beenhammetje (specialiteit van het huis) was vies zoet, de mosterdsoep waterig en smakeloos, de uitsmijter voor mijn vader niet zoals besteld en ook gewoon vies, plasticachtig. De pannenkoek voor mijn moeder zou ik ook nevernooit bestellen. En oja, melk was lang houdbaar. Nee, eigenlijk niet meer dan een vijf, nu ik er zo aan terugdenk. Locatie is leuk, bediening vriendelijk, maar ik hoef daar echt nooit meer te eten.quote:Op zaterdag 16 oktober 2010 16:45 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar? Herberghe de Coeckepanne http://www.decoeckepanne.nl/ in Lierop
eens maar ik hou ook niet van buitenlandse kazen. daarbuiten krijg ik geen stuk kaas meer op, wel een ijsje. dat smelt zo lekker wegquote:Op zondag 17 oktober 2010 22:06 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik heb nooit begrepen waarom mensen kaas als nagerecht nemen. Gadverdamme ik ga al bijna over m'n nek als ik er aan denk.
Precies... als voorgerecht kan ik het begrijpen, maar als ik vol ben moet ik niet aan kaas denken. Een lekker ijsje kan natuurlijk altijdquote:Op zondag 17 oktober 2010 23:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
eens maar ik hou ook niet van buitenlandse kazen. daarbuiten krijg ik geen stuk kaas meer op, wel een ijsje. dat smelt zo lekker weg
Oh, bah. Daar heb ik ook zo'n hekel aan. Ik heb echt niet zo'n geraffineerd smaakgevoel (ben bijv erg slecht in wijnen), maar het verschil tussen verse en houdbare melk valt me meteen op. Waarom doen ze dat? Ben ik de enige die wel eens luncht met een glas melk en een salade?quote:Op zondag 17 oktober 2010 23:14 schreef RobinOok het volgende:
En oja, melk was lang houdbaar.
Precies en vooral niet volvreten met kaasquote:Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
Ik ken zat mensen die willen afvallen en heel graag 100 kg willen wegen.quote:Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
Jammer dat het je niet bevallen is. Nou weet ik uit ervaring ook meestal wel wat ik moet bestellen daar. Aan beenham zou ik hier bijvoorbeeld niet beginnen.quote:Op zondag 17 oktober 2010 23:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Grappig, ik at daar eind augustus. Lunch op het terras. Had er veel goeds over gehoord en was misschien daarom ook zo teleurgesteld. Zou het niet meer dan een 6-je geven, eigenlijk een 5. Mijn beenhammetje (specialiteit van het huis) was vies zoet, de mosterdsoep waterig en smakeloos, de uitsmijter voor mijn vader niet zoals besteld en ook gewoon vies, plasticachtig. De pannenkoek voor mijn moeder zou ik ook nevernooit bestellen. En oja, melk was lang houdbaar. Nee, eigenlijk niet meer dan een vijf, nu ik er zo aan terugdenk. Locatie is leuk, bediening vriendelijk, maar ik hoef daar echt nooit meer te eten.
Ik bestel erg vaak melk bij mijn eten in een restaurant en het vertelt me voor mijn gevoel van alles over hoe vers de overige producten zijn die gebruikt worden. Ik proef erg goed of het houdbare melk is en ook of de verse melk al even open is.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 23:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Jammer dat het je niet bevallen is. Nou weet ik uit ervaring ook meestal wel wat ik moet bestellen daar. Aan beenham zou ik hier bijvoorbeeld niet beginnen.
Over de melk. Dat maakt mij niet veel uit. Melk is naar mijn mening 1 van de smerigste drankjes die er bestaan. Ik heb het liever in de vorm van kaas of yoghurt bijvoorbeeld.
Ga jij dagelijks naar een restaurant dan?quote:Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
quote:mooie review Piet.....veel geit deze week, ook al bij BBC's MasterchefOp vrijdag 22 oktober 2010 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html
Wanneer Vanavond
Gezelschap Mijn man
Wat
Begonnen met een amuse van Rilettes de porc met perenstroop en een boullion. Duidelijk huisgemaakt en lekker
Daarna hadden we:
Een lamsham met salade, smikkel
Nagelhout (gedroogd rundvlees) Smul
Een luchtgedroogde biologische ham van 2 boerderijen verderop, Smikkel
Een geitenham met sla en een paar plakjes geitensalamie, errug lekker
Daarna had ik een salade met tomaten gevuld met garnalen en huisgemaakte garnalenkroketjes
Man had een Carpaccio van geit met noedelsalade,
Hierbij Poperings Hommelbier
Daarna het hoofdgerecht.
Ik had een viervoud van geit, geitbokje filet, een gehaktballetjes van bokkepoot, een kroketje van geit en een stoofpotje van geit, daarbij vlaamse friet, boontjes, broccolie en salade.
Disgenoot had een Galloway biefstuk, sucade en een stoofpotje.
hierbij dronken we een Rodenbach
Daarna een distilaat van belgisch bier, de volgende keer nemen we ook de desertkaart, maar dat was nu even teveel met al die voorgerechten.
Schade Inclusief tip 120 euro voor ons twee, we zullen hier vaker komen
Al met al, heel goed eten, geen michelinster maar wel winnaar eurotoque beste restaurant 2010.
Ik wilde eigenlijk wild gaan eten, maar toen ik geit zag was ik verkocht, wild krijg ik overal, maar waar krijg je geit? En geit is lekker! Bij de Gulle waard streeft men ernaar zoveel mogelijk van het eten uit de directe omgeving te halen, men heeft een prachtige collectie achterhoekse wijnen, het vlees en de vleeswaren komen echt uit de directe omgeving. Er lag bij ons eten nogal wat geit bij, dat is niet representatief voor de kaart, maar wij smullen van geit.
Men heeft wild, varkensvlees van biologische teelt van om de hoek, gallowayrund van even verderop en prachtige andere gerechten.
Aanrader 8+
quote:Toeval Piet.Op vrijdag 22 oktober 2010 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html
[
quote:Wat leuk! En het is echt toeval, ik heb verder niets met de redactie daar. Maar ik vrees dat zij van de vorige kaart hebben gegeten, ze hadden net de Herfstkaart toen wij er gisteren waren, en daar was 1 gerecht van nog niet klaar omdat het wat meer voorbereidingstijd kost. Het was denk ik de eerste of tweede dag van de Herfst (Wild) kaart.Op zaterdag 23 oktober 2010 16:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Toeval Piet.
In het Volkskrant Magazine van vandaag staat dat restaurant op de recensiepagina en ze zijn daar ook erg enthousiast over het eten.
Ik heb die pagina even voor je ingescand:
[ afbeelding ]
quote:Tja, Lamsvlees is al moeilijk voor veel Nederlanders. Maar bij de Turkse of Marokaanse slager kan je het wel kopen of bestellen. Hoe moet ik de smaak beschrijven. Ergens tussen Lamsvlees en wild, met wat van het aroma wat ook aan geitenkaas zit.Op zaterdag 23 oktober 2010 16:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven geit heb gegeten Is dat echt zo lekker? Maar waarom ligt het dan niet in een supermarkt en ik geloof niet eens dat mijn slager het heeft!
quote:Sorry, geen goede tips voor Parijs uit eigen ervaringOp donderdag 28 oktober 2010 01:10 schreef ausweiss het volgende:
Piet,
Vraagje ik ga volgend weekend naar Parijs(15 jaar relatie met mijn vriend vieren).
En ik zoek nog een goed restaurant in parijs.
Heb jij gezien je mega cullinaire expertise nog tips?.
De kosten kijk ik even niet op.
Het hotel word of Radisson Blu Le Dokhan's Hotel, Paris Trocadero,
Of Radisson Blu Le Metropolitan Hotel, Paris Eiffel,
Met radisson hebben we goeie ervaringen,
(Buiten Radisson park lane in Antwerpen 5 sterren maar vergane glorie en vieze boel geen 220 p/n waard).
Of zo iets in die trant.
Zag Hôtel de Crillon alleen die vind ik net iets te prijzig.
Ga natuurlijk Macarons scoren bij Hermé.
Andere cullinaire Parijs tips zijn welkom.
quote:De Garde is inderdaad erg lekker, één van de betere restaurants van Utrecht.
Dat zal ongetwijfeld wasabi zijn geweest.quote:Op zondag 31 oktober 2010 22:38 schreef borisz het volgende:
-knip-
Je krijgt op tafel los Gember, nog wat pittigs en sojasaus.
Om allemaal weer over de kop te gaan . Zie de wokrestaurants. Er zijn er een hele hoop weer omgevallen. Alleen Sumo is iedere dag echt voor 80% gevuld en vanavond helemaal vol. Dus die zingen het wel een tijdje uitquote:Op zondag 31 oktober 2010 22:46 schreef Bluezz het volgende:
Zelfde concept als in B'wijk waar ik vrijdag was. Die japanners doen allemaal hetzelfde lately
Leuk verslagje en het zag er lekker uit Foto's
En hetzelfde concept als de Shabu Shabu waar ik vandaag was Eén straat verder zit de Sumo (Den Haag) maar zo te lezen is er vrij weinig verschil tussen beide.quote:Op zondag 31 oktober 2010 22:46 schreef Bluezz het volgende:
Zelfde concept als in B'wijk waar ik vrijdag was. Die japanners doen allemaal hetzelfde lately
Leuk verslagje en het zag er lekker uit Foto's
http://www.julienparis.com/quote:Op donderdag 28 oktober 2010 01:10 schreef ausweiss het volgende:
Piet,
Vraagje ik ga volgend weekend naar Parijs(15 jaar relatie met mijn vriend vieren).
En ik zoek nog een goed restaurant in parijs.
Heb jij gezien je mega cullinaire expertise nog tips?.
De kosten kijk ik even niet op.
Het hotel word of Radisson Blu Le Dokhan's Hotel, Paris Trocadero,
Of Radisson Blu Le Metropolitan Hotel, Paris Eiffel,
Met radisson hebben we goeie ervaringen,
(Buiten Radisson park lane in Antwerpen 5 sterren maar vergane glorie en vieze boel geen 220 p/n waard).
Of zo iets in die trant.
Zag Hôtel de Crillon alleen die vind ik net iets te prijzig.
Ga natuurlijk Macarons scoren bij Hermé.
Andere cullinaire Parijs tips zijn welkom.
Daar heb ik afgelopen woensdag ook gegeten! Erg lekker, al zat ik al na twee rondes he-le-maal vol. Aanraders: tonijnnigiri, 'beef salad', beef-aspergerolletjes, verse groenten, zalm-wasabimaki, eendenborstfilet en gegrilde zalm. Pot Japanse thee erbij.quote:
Dat was behoorlijk lekker. Echt een herfstgerecht. Ik kreeg het er lekker herfstig warm van.quote:DUO VAN HET HERT
Een gebakken tournedootje en een gekonfijt wangetje met jus en
bijpassend herfstgarnituur.
Ik houd van de smaken mango en passievruchten. Dus toen ik dit toetje zag staan, wist ik dat die van mij was. Als ze deze niet zelf hebben gemaakt, is hij in ieder geval van een goede bakker gekomen. Ik ben het type die ook erg kan zeuren om de 'pudding' die in taart enzo zit. Nou wordt er in baverois natuurlijk ander spul gebruikt, maar dat was prima. Niets te klagen. Lekker luchtig, zoals dat hoort. Ook de cake die ze erin hebben gebruikt was lekker.quote:MANGO-PASSIEVRUCHTEN BAVAROIS met vanillesaus en slagroom
180 euro voor 2 personen, incluus drank en 5 gangen plus extras is niet duur, zeker niet voor dat niveau.quote:Op zaterdag 6 november 2010 16:39 schreef k_man het volgende:
De menuprijs was 65 euro. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 180 euro voor twee personen. Nog steeds duur natuurlijk, maar het was het waard.
Leuke uitgebreide review!quote:Op zaterdag 6 november 2010 16:39 schreef k_man het volgende:
Waar? De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen donderdagavond
Gezelschap? Vriendin
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |