abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 17 september 2010 @ 12:10:36 #203
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86531644
Jeetje, beetje lang of hard gebakken in boter dan. :o
  vrijdag 17 september 2010 @ 12:16:22 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86531829
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 12:10 schreef RobinOok het volgende:
Jeetje, beetje lang of hard gebakken in boter dan. :o
Zo te zien eerst door de bloem gehaald en dan gebakken in hete boter
"a la meuniere" heet dat

Forelle Müllerin in het Duits
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 september 2010 @ 13:32:55 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86534593
Zien er toch iets anders uit. Maar evengoed niet aantrekkelijk. Ik hou niet van gebakken vis. :N
pi_86538693
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 08:26 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Gevangen, ontdaan van het binnenwerk, gebakken in boter. Forel die zo vers is heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, daar moet je niks meer aan doen.
Citroen, peterselie, bloem en amandelen mogen er best bij, honing ook nog.

Maar je hebt gelijk, het is een prachtige vis die niet veel nodig heeft. Ik zie op de markt vaak zalmforel liggen en die is duurder, ik snap daar helemaal niks van. Gewone forel, punt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 17 september 2010 @ 15:38:19 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86539565
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 15:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Citroen, peterselie, bloem en amandelen mogen er best bij, honing ook nog.

Maar je hebt gelijk, het is een prachtige vis die niet veel nodig heeft. Ik zie op de markt vaak zalmforel liggen en die is duurder, ik snap daar helemaal niks van. Gewone forel, punt.
Mensen zien zalm nog steeds als luxe, zalmforel klinkt luxer dus is duurder. Lekker is wat anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 september 2010 @ 15:39:55 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86539619
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 13:32 schreef RobinOok het volgende:
Zien er toch iets anders uit. Maar evengoed niet aantrekkelijk. Ik hou niet van gebakken vis. :N
Nee?
Hoe eet jij je vis het liefst? van de grill? Au papillot? Gepocheerd? Gestoomd? Rauw?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86539680
Dat dacht ik dus ook een keer, althans, hij zal vetter zijn of een mooiere structuur hebben, en hij was duurder, dus maar eens proberen of het een verbetering is. Maar het haalt het niet bij een gewone.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 17 september 2010 @ 15:45:40 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86539863
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee?
Hoe eet jij je vis het liefst? van de grill? Au papillot? Gepocheerd? Gestoomd? Rauw?
Ja, eigenlijk alles behalve gebakken. :Y
Ik heb iets tegen die botersmaak. Gebakken botersmaak, welteverstaan, op zich iets met gesmolten boter erbij kan best, maar die boterbaksmaak bij vis, nee.
  vrijdag 17 september 2010 @ 15:47:01 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86539923
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 15:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, eigenlijk alles behalve gebakken. :Y
Ik heb iets tegen die botersmaak. Gebakken botersmaak, welteverstaan, op zich iets met gesmolten boter erbij kan best, maar die boterbaksmaak bij vis, nee.
Die "poffertjes" smaak van verbrande boter?
Ja, je moet boter ook eerst klaren als je er in bakken wil. Maar je kan ook een neutrale olie gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 september 2010 @ 17:32:40 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86543534
Ja, nee, ook in sterrenzaken waar ze ongetwijfeld weten wat ze doen vind ik het minder als ze de vis bakken. Heeft niks met verbranden te maken. Laat mij nou maar, iedere gek zijn gebrek, toch? :s)
  zaterdag 18 september 2010 @ 22:56:38 #213
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_86585873
Nadat we de afgelopen 10 dagen in Toscane en Umbrië verwend zijn geweest met allerlei heerlijke Italiaanse gerechten in diverse restaurants gingen we vandaag de vakantie in stijl af te sluiten toch maar weer een keer uit eten. Dit keer gekozen voor Restaurant Westerhout in Beverwijk.

Met name de entourage is leuk en de inrichting is wat 'over the top':





We begonnen met een glaasje Franse Chardonnay en een lekker warm broodje.
Al snel daarna volgde een amuse: een glaasje met pastinaaksoep en zalm.


Als voorgerecht koos Bluezz de salade van rauwe oerbietjes met gefrituurde boerenbrie en een dressing van zoethout en chili.

Van de zoethout en de chili was niet erg veel te proeven.

Golfer koos voor de proeverij van de chef, bestaande uit 3 voorgerechtjes: vegetarisch, vlees en vis. Het bleek te bestaan uit dezelfde biet als Bluezz had, wat rauwe Spaanse ham met in witte port gemarineerde meloen en meloengartiné en als derde voorgerechtje een Oosterse salade van gamba's met kousenband en taugé.

Jammer dat die Oosterse salade niet een beetje curry of soja erbij had. Nu was het allemaal wat aan de droge kant.

Als hoofdgerecht nam Bluezz kalfsoester van Waterland's Moerkalf met een saus van gerookte knoflook.

Goed gebraden stukje kalfsoester, maar van de gerookte knoflook was weinig te proeven.

Golfer had gekozen voor de Zeewolffilet met groene asperges en een botersaus met foelie.

Helaas was de zeewolf iets te ver doorgegaard en vooral was de kok nogal uitgeschoten met het zout. Daarover wel commentaar geleverd aan de verder uiterst correcte bediening, die het meteen aan de kok heeft doorgegeven en diverse keren excuses kwam aanbieden.

De hoofdgerechten werden begeleid door roseval-aardappeltjes en gemengde salade.

Een dessert hebben we overgeslagen. In plaats daarvan eindigden we met cappucino en dubbele espresso, vergezeld van een glaasje Sambuca.
Bij het eten nuttigden we nog een fles Leyda, een Chileense Reserva Chardonnay die prima smaakte.

Al-met-al een wat gemengde ervaring: leuke entourage, prettige en correcte bediening, maar een kok die net iets teveel steekjes laat vallen.

Inclusief alle drank waren we 97,50 euro kwijt.

Entourage: 9
Bediening: 8
Eten: 6,5


[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 18-09-2010 23:03:59 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 18 september 2010 @ 23:02:08 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86586089
Klinkt niet echt naar een tent waar je nog eens heen zou gaan, net als mijn ervaring bij puur in Hellevoetsluis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 september 2010 @ 23:05:45 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_86586179
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 23:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Klinkt niet echt naar een tent waar je nog eens heen zou gaan, net als mijn ervaring bij puur in Hellevoetsluis.
Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.
En het haalt het niet bij waar we een week geleden aten:
http://www.tavernadellupo.it/en/index.php
of een paar dagen geleden:
http://www.todi.net/jacopone/

c_/

[ Bericht 32% gewijzigd door golfer op 18-09-2010 23:14:49 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_86586573
Ik vind die salade er ook niet echt appetijtelijk uitzien, alsof er een fles calve slasaus door is gegaan...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 19 september 2010 @ 00:00:04 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86587638
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 23:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.
En het haalt het niet bij waar we een week geleden aten:
http://www.tavernadellupo.it/en/index.php
of een paar dagen geleden:
http://www.todi.net/jacopone/

c_/
waarom schrijf je daar geen recensie over?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 september 2010 @ 00:49:00 #218
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_86588989
quote:
Op zondag 19 september 2010 00:00 schreef Pietverdriet het volgende:


waarom schrijf je daar geen recensie over?
Omdat we met vakantie waren en niet alles gefotografeerd hebben en niet alle lekkernijen helemaal weer tevoorschijn kunnen halen.
Ik kan ze alleen maar erg aanraden aan iedereen die in de buurt van Gubbio of Todi in Umbrië is. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_86596954
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 23:20 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind die salade er ook niet echt appetijtelijk uitzien, alsof er een fles calve slasaus door is gegaan...
Nu ik de foto's nog eens zie, ik vind eigenlijk alle sauzen wat te rijkelijk aanwezig.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_86600399
quote:
Op zondag 19 september 2010 12:51 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Nu ik de foto's nog eens zie, ik vind eigenlijk alle sauzen wat te rijkelijk aanwezig.
vind het wel meevallen behalve bij de sla. maar ik hou dan ook wel van lekkere saus over de sla :9
vind dat beetje azijn wat je meestal krijgt maar erg karig
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_86604771
In Italie deden ze het nog beter, gewoon sla met veel ingredienten geven en een goeie olijfolie en balsamico ernaast. Kan je het lekker zelf doen :9
pi_86604903
quote:
Op zondag 19 september 2010 16:45 schreef Bluezz het volgende:
In Italie deden ze het nog beter, gewoon sla met veel ingredienten geven en een goeie olijfolie en balsamico ernaast. Kan je het lekker zelf doen :9
ooh dat is goed ja! dat had ik helaas niet tijdens mijn Rome en omgeving reis. balsamico vind ik heerlijk door de sla :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_86606613
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 15:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat dacht ik dus ook een keer, althans, hij zal vetter zijn of een mooiere structuur hebben, en hij was duurder, dus maar eens proberen of het een verbetering is. Maar het haalt het niet bij een gewone.
Redelijk offtopic, maar ik las in mijn "schoolboeken" dat zalmforel gewoon forel is maar dat ze pellets te eten krijgen die het vlees rood kleuren. Verschilt dus verder niet van een rechtdoor forelletje.
Work hard, play harder.
  zondag 19 september 2010 @ 17:48:02 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86606852
quote:
Op zondag 19 september 2010 17:39 schreef pen-guin het volgende:

[..]

Redelijk offtopic, maar ik las in mijn "schoolboeken" dat zalmforel gewoon forel is maar dat ze pellets te eten krijgen die het vlees rood kleuren. Verschilt dus verder niet van een rechtdoor forelletje.
Je hebt meerdere soorten forel,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Forel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86607336
quote:
Op zondag 19 september 2010 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt meerdere soorten forel,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Forel
Natuurlijk, ik bedoelde ook meer dat zalmforel geen spannende kruising van zalm en forel is, maar gewoon een forelvariant, die behalve de kleur niks met zalm te maken heeft :)
Work hard, play harder.
pi_86609217
quote:
Op zondag 19 september 2010 18:06 schreef pen-guin het volgende:

[..]

Natuurlijk, ik bedoelde ook meer dat zalmforel geen spannende kruising van zalm en forel is, maar gewoon een forelvariant, die behalve de kleur niks met zalm te maken heeft :)
Behalve dan dat de forellen tot familie van de zalmen behoren. Ik dacht ook niet dat het een kruising was, maar een variant die zalmachtige eigenschappen zou hebben. De kleur is mij niet opgevallen, wel dat het minder lekker was dan gewone forel. Dat zal er dan afgaande op jouw verhaal mee te maken hebben dat ze teveel worteltjes en (andere) troep krijgen voor de kleur. Zalm die is gekweekt op roodheid is ook niet lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_86617094
quote:
Op zondag 19 september 2010 19:17 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Behalve dan dat de forellen tot familie van de zalmen behoren. Ik dacht ook niet dat het een kruising was, maar een variant die zalmachtige eigenschappen zou hebben. De kleur is mij niet opgevallen, wel dat het minder lekker was dan gewone forel. Dat zal er dan afgaande op jouw verhaal mee te maken hebben dat ze teveel worteltjes en (andere) troep krijgen voor de kleur. Zalm die is gekweekt op roodheid is ook niet lekker.
Ik vind zalmforel niet lekker. Ik mis de smaak van forel.
Ik heb in een restaurant wel eens geruild. We bestelden allemaal forel, maar sommigen, waaronder ik, kregen zalmforel.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 27 september 2010 @ 22:04:13 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86921540
Gaan volgende week hier eten
http://www.landhotel.de/index.php?id=essen
Komt dan uiteraard een uitvoerige beschrijving
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 september 2010 @ 23:04:49 #229
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_86925030
quote:
Op maandag 27 september 2010 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan volgende week hier eten
http://www.landhotel.de/index.php?id=essen
Komt dan uiteraard een uitvoerige beschrijving
menu ziet er uit als eenvoudig en eerlijk, weinig franje maar gewoon heerlijk eten
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_86926263
quote:
Op maandag 27 september 2010 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan volgende week hier eten
http://www.landhotel.de/index.php?id=essen
Komt dan uiteraard een uitvoerige beschrijving
Met foto's graag en laat vriendlief dan maar lekker in zijn schuim gaarkoken })

*)
  dinsdag 28 september 2010 @ 07:18:57 #231
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_86930361
De Colonie, Breda
Vorige week dinsdag

's middags een waldkorn beenham, partner een waldkorn geitenkaas

avond:
voor geitenkaassalada, partner soep
hoofd entrecot, partner geitenkaassalada :P
na: ik niets, partner chocolade trio

geen uitgebreid verslag, want meerdere restaurants gegeten dus haal alles door elkaar :@

Algemene indruk is dat het een erg gezellig tentje is op een gezellig plein. Het eten is goed. De entrecot werd geserveerd met groente, maar die groente was ver te zoeken. Het extra bakje friet dat ik er bij besteld had is nooit aangekomen. Bij het diner krijg je wel een continental bol met kruidenboter/boter en tapenade. (en dat terwijl we aan het einde op het terras al 2 besteld hadden, maar wel attent ;)

kosten voor diner inclusief drinken 85 euro

Algeheel cijfer 7
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 28 september 2010 @ 08:02:15 #232
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_86930603
Waar: Silva Ducis, 's Hertogenbosch
Wanneer: vorige week donderdag

Op terras een combi van verschillende ' bittergarnituur' (gehaktballetjes in tomatensaus, gefrituurde brie rolletjes, garnalenstaartjes, bitterballen en kleine sat'e stokjes met pindasaus). Voor 9,50 een uitgebreide en smakelijke schaal

voorgerecht:
partner een flensje met brie, ik zalm op toeast met honing mosterd dressing

hoofdgerecht:
partner kipsate ik een mixed grill (ja we eten heel gewaagd ;) )

geserveerd met friet en een bakje salade.

nagerecht: zaten vol, dus geen nagerecht gekomen.

Algemene indruk: gezellig een sfeervol restaurant met goed eten. Jammer dat ze met 2 mixed grill aankwamen ipv kipsatespies voor partner waardoor mijn eten koud werd voordat eten van partner geserveerd werd. Als compensatie wel een drankje van het huis gekregen.

De frietjes die erbij geserveerd werden waren erg lekker. Geen standaard fabrieksfriets maar een variant die je het beste kan zien als kruising tussen raspatat en gewone friet.

Voor een ' standaard' menu was het erg smakelijk. En dus voor een koopavond goed diner. Voor een culinair hoogtepunt kan ik geen conclusie trekken ;)

nadeel van het buitenterras is dat het direct aan een doorgaande weg ligt waar om de 10 minuten een bus recht voor het terras stopt.

Prijs 2 gangen 18.50
Prijs 3 gangen 21.00


sfeer: 8
personeel: 8
eten: 7
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_86931441
Meds Sittard, zware tegenvaller. Daar gaan we nooit meer terug.

We kozen het verrassingsmenu met wijnarrangement: Voorgerecht - Hoofdgerecht - Nagerecht

Voorgerecht: 4 kleine hapjes (Antipasto Misto denk ik)
-Zalm met pasta (zalm niet helemaal vers naar mijn beleving)
-Makreel met komkommer (smakeloos rommeltje, de citroen in dit gerecht overheerstte elke andere smaak)
-Ham met couscous (de ham smaakte erg plat en de couscous was meer pap geworden)
-En nog iets ondefineerbaars wat wonderbaarlijk wel lekker was (volgens mij gekookte ham met koolsalade)

Hoofdgerecht, we kozen 1x vis en 1x vlees:
-Ossenhaas, eendenlever en truffeljus op een zwaar gebonden bloemkool prutje en een soort flens op basis van eekhoorntjesbrood. De ossenhaas was lekker, de eendenlever was bijna zwart gegrild, het bloemkoolprutje was ondefineerbaar in smaak, het flensje wel redelijk. Portie overigens veel te klein volgens mij vulde het voorgerecht nog beter.
-2 stukjes Visfilet, en de rest als hierboven zonder de truffeljus. Was wel redelijk blijkbaar, maar ik heb er zelf niet van geproefd.

Nagerecht:
-Citroenijs met frambozensaus en bramenmousse. Niet heel verkeerd maar het ijs was in ieder geval geen echt citroenijs.

Wijarrangement: 5,50 per glas (iedere gang een glas), alleen witte wijn, de prijs-kwaliteitverhouding volstrekt uit balans. Vraag me ook niet meer welke wijn het was want na de eerste gang verdrong de teleurstelling alle andere gedachten.

Rekening: 100 euro.

Ambiance: 8
Personeel: 7
Eten: 5
Prijs: 5

[ Bericht 3% gewijzigd door NutKees op 28-09-2010 09:47:21 ]
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 18:51:41 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87331421
quote:
Op maandag 27 september 2010 23:37 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Met foto's graag en laat vriendlief dan maar lekker in zijn schuim gaarkoken })

*)
Gaan er nu naartoe, later vanavond of morgen de ervaringen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87354757
c_/
  zondag 10 oktober 2010 @ 23:09:41 #236
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87403198
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:


Gaan er nu naartoe, later vanavond of morgen de ervaringen.
En?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87416550
Waar?
Het T-huis, Breda (Valkenbergpark)

Wanneer?
Zondag 10 oktober, 12:30 uur.

Wat at je?
Een uitsmijter ham kaas en een koffie.

Impressie?
Het T-huis is ontworpen door architect / kunstenaar John Körmeling. Het ligt mooi, in het Valkenbergpark. Uitzicht over het glooiende grasveld van het park. Met spelende kinderen en de ouders op het terras. Het is ook een simpel, maar leuk gebouwtje. Helemaal van staal en met details die geïnspireerd zijn op de Van Nellefabriek te Rotterdam.

Er zijn weinig mensen die eten. de meesten houden het bij wat te drinken. De eetkaart is ook nogal beperkt. Broodjes, uitsmijters, salades, pannekoeken. Geen spannende dingen.

De uitsmijter is simpel. Niet vies, niet heel lekker - gewoon een uitsmijter. Op een uitsmijter ham-kaas had meer ham gemogen, van betere kwaliteit. Er had ook wel even gevraagd mogen worden of ik wit of bruin brood wilde en wat er met de dooiers moest gebeuren.

Kosten?
¤ 8,20

Cijfer?
Eten: 6
Entourage: 7,5
Bediening: 7

Fotootje (niet van mij):


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2010 13:51:02 ]
pi_87439265
Iemand hier weleens in het Okura gegeten? Ik twee keer bij Sazanka en dat was lekker (en duur ;( ) maar ze hebben daar nog wat restaurants. Iemand met recensies? :P
Facts don't care about your feelings
  maandag 11 oktober 2010 @ 22:41:14 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87439402
Darn vergeten, ik ga hem schrijven Golfer en Bluez.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87520692
Fluit naar Piet w/
pi_87541541
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 22:38 schreef YoshiBignose het volgende:
Iemand hier weleens in het Okura gegeten? Ik twee keer bij Sazanka en dat was lekker (en duur ;( ) maar ze hebben daar nog wat restaurants. Iemand met recensies? :P
Ja. Yamazato. Zo'n seizoensmenu gegeten. Eten en service perfect.
Rekening hakte er wel in. Te lang geleden voor recensie.
pi_87541655
Cool, daar wil ik nog ook nog eens heen. Had ook niet verwacht dat het slecht was, maar wel prijzig allemaal daar in Okura zeg... en toch geen ster?
Facts don't care about your feelings
  donderdag 14 oktober 2010 @ 18:50:40 #243
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87542296
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 18:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Cool, daar wil ik nog ook nog eens heen. Had ook niet verwacht dat het slecht was, maar wel prijzig allemaal daar in Okura zeg... en toch geen ster?
Ciel Blue heeft 2 sterren, Yamazato heeft 1 ster.
Bij elkaar dus 3 sterren in het Okura.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87544122
Ah oke, dan ben ik toevallig bij de enige geweest zonder ster (Sazanka)... kon alsnog 130 euro p.p. aftikken (geen wijn).
Facts don't care about your feelings
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 00:49:44 #245
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87557953
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Darn vergeten, ik ga hem schrijven Golfer en Bluez.
:')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 03:24:15 #246
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_87559390
als buitenlandse Fokker wil ik toch af en toe posten hoewel er weinigen zullen zijn die er als recensie gebruik van kunnen maken...is hier behoefte aan?
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_87559401
De sfeervolle McDonald's @ Hoog Catharijne. Het was weer genieten als vanouds.

Ambiance: 8,5 (sfeervol belicht, knus ingericht)
Personeel: 8 (vriendelijk en snel)
Eten: 9 (perfecte balans tussen kaas, augurk, tomaat, saus en de overheerlijke burger)
Prijs: 10 (geen geld voor 3 burgers en wat friet)

Volstaat het niet te zien dat een tuin mooi is zonder ook te moeten geloven dat er ook nog feeën in wonen?
pi_87559406
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 03:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
als buitenlandse Fokker wil ik toch af en toe posten hoewel er weinigen zullen zijn die er als recensie gebruik van kunnen maken...is hier behoefte aan?
natuurlijk! leuk! *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87559407
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 03:31 schreef Lo-Fi het volgende:
De sfeervolle McDonald's @ Hoog Catharijne. Het was weer genieten als vanouds.

Ambiance: 8,5 (sfeervol belicht, knus ingericht)
Personeel: 8 (vriendelijk en snel)
Eten: 9 (perfecte balans tussen kaas, augurk, tomaat, saus en de overheerlijke burger)
Prijs: 10 (geen geld voor 3 burgers en wat friet)

[ afbeelding ]
klinkt goed zeg. wat heb je bestelt? *)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87559740
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 03:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
als buitenlandse Fokker wil ik toch af en toe posten hoewel er weinigen zullen zijn die er als recensie gebruik van kunnen maken...is hier behoefte aan?
of course :)
Quinn Dexter
pi_87564253
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 19:32 schreef YoshiBignose het volgende:
Ah oke, dan ben ik toevallig bij de enige geweest zonder ster (Sazanka)... kon alsnog 130 euro p.p. aftikken (geen wijn).
Zowel bij Ciel Bleu als Yamazato een keer gegeten, maar het is allemaal goed aan de prijs! Bij Ciel Bleu is ¤200,- inc. drankarrangement niet ongewoon, dat is voor mij wel echt teveel is als ik het zelf zou moeten betalen (ook al is het diner nog zo goed!). Het heeft wel een mooie ambiance, met prachtig uitzicht over Amsterdam!
pi_87568185
Ja, Ciel zit bovenin toch? En de 2 jappen beneden... Het is inderdaad erg duur.
Facts don't care about your feelings
pi_87570786
Jah, t zit op de 23e verdieping met mooi uitzicht!

  vrijdag 15 oktober 2010 @ 17:33:00 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87578308
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 03:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
als buitenlandse Fokker wil ik toch af en toe posten hoewel er weinigen zullen zijn die er als recensie gebruik van kunnen maken...is hier behoefte aan?
Leuk, zeker doen.
En, ja ik weet het ik moet er ook nog eentje schrijven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87578490
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 23:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.
En het haalt het niet bij waar we een week geleden aten:
http://www.tavernadellupo.it/en/index.php
of een paar dagen geleden:
http://www.todi.net/jacopone/

c_/
Die Taverne del Lupo ken ik. In Gubbio. Vooral als het truffel seizoen is kun je bij wijze van spreken alleen al blij worden als je even je neus binnen steekt en ruikt.
Fantastische wijnen hebben ze ook. Als je van echt lekker eten houdt dan moet je zorgen dat je een keer in de buurt bent.
pi_87608784
Waar? Herberghe de Coeckepanne http://www.decoeckepanne.nl/ in Lierop
Wanneer? begin oktober
Gezelschap? samen met familie

Concept Herberghe de Coeckepanne : Wie bij Herberghe de Coeckepanne aanlegt, waant zich in de vorige eeuw. De boerderij waarin De Coeckepanne is gevestigd, staat er al meer dan honderd jaar. De kerk met z'n kenmerkende koepeldak, waarop u vanaf het terras uitzicht heeft, kijkt al sinds 1892 uit op Lierop. Een typisch Brabants dorp dus. Het kan niet anders of op zo'n plek moet uw pannenkoek wel heel bijzonder smaken!
Zoals we ze al tientallen jaren bakken, zo bakken we onze pannenkoeken nog steeds. Op open vuur, in grote koekenpannen. En dat proeft u: krokant, goed doorbakken en 'ouderwets' van smaak.

Wat? Tomatensoep voor. De hele familie bestelde soep voor. Ik wist niet of ik dat allemaal op kon. Maar toch maar meegedaan. De soep was wel lekker. Geen dikke tomatensoep (niet dat ik dat erg zou vinden), maar een lekker kruidige.

Kleine Mexicaanse pannekoek (Mex. kaas, -groenten, -chorizoworst) als hoofdgerecht. Ik ben blij dat ik een kleine heb gedaan. Want ik had nu al moeite met deze op te krijgen. Hij was inderdaad lekker pittig. De dorito's met sambasaus in het midden hadden voor mij niet gehoeven. Volgens mij was de worst op.
Als je hier ooit gaat eten. Probeer dan de Italiaanse pannekoek (rauwe ham, mozzarella, pesto). Die is wel erg lekker. De standaard zoete pannekoeken zijn ook lekker. Bijvoorbeeld met bosbessen, kersen of aardbeien.
(Ja, we zijn hier vaker geweest.)

Ik heb dit keer geen nagerecht gedaan. wel een lekkere kop bosvruchtenthee. En ik heb 2 glaasjes zoete witte wijn gedronken.

Ervaring: Herberghe de Coeckepanne is een druk bezocht, huiselijk restaurant. Met veel tierelantijntjes aan de muren. Als ik er ben heb ik altijd medelijden met degene die hier poetst. De bediening is vriendelijk. Het eten is goed. Als je een voorgerecht, gewone pannekoek en nagerecht wil eten mag je zorgen dat je veel honger hebt.

Prijs: 16,90 voor mijn menu zonder drankjes (wel de thee). Ik hoefde niet te betalen, dus ik heb niet opgelet wat de wijn gekost heeft. :P
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 17:42:15 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87610314
Waar? Landhotel Voshövel, in Schermbeck, dat ligt een 30 Kilometer oost zuid oost van Winterswijk.
Wanneer vorige week vrijdag
Gezelschap? Samen met mijn man

Wat Vooraf had we allebei een grote Bärenkrebs,( in het Engels, Slipper Lobster. Het is een soort kreeft zonder scharen. ) met Jacobsschelpen en verse doperwten, een creme van morieljes en een krokant van aardappel. Erg lekker, de kreeft was erg smaakvol en het vlees stevig. De Jacobsschelpen waren gepocheerd, heb ze liever gebakken maar ze waren erg lekker. (¤ 16,90) Daarbij een droge witte wijn, een italiaanse pinot gris. De wijn was vrij smakeloos, niet vies maar had nauwelijks smaak. (4 euro voor 0,2)
Hoofdgerecht.
Ik had gepocheerde zeeduivel met vanilleboter, Gnocci en een ragout van mosselen.
Smullen, ik ben gek op vis, en zeeduivel is een van de lekkerste. (26,50 )
Wijn was een duitse rose uit het Saarland. Ook deze onspectaculair en lafjes.
Het andere hoofdgerecht was een entracote met een parmasaankorst, een saus van rode wijn en kruiden Cnocci. (22,50 )
Nagerecht, Kaas
Taleggio
Een italiaanse koemelkkaas uit Val Taleggio, mild, zacht en kruidig
Munster
Munster is een roodbacteriekaas uit de elzas, sterk van smaak.
Trüffelkäse
harde koemelkkaas met truffels
Reblochon
Rauwemelkse kaas uit de alpen, erg lekker en vol van smaak
Le Camembert Isigny
Tja, Camembert, wat moet ik er over zeggen.

De kaas was lekker, niets mis mee, maar geen spectakel, gewoon kaas die je bij een kaasboer om de hoek ook krijgt. 9,90


Al met al lekker gegeten, maar voor de wijn hoef je er niet heen.
waren een 129 euro kwijt, met water

Als je in de buurt bent kan je er prima eten, maar niet de moeite om er een reis voor te maken.
Cijfer 8-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 oktober 2010 @ 22:02:41 #258
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87650168
Je hoofdgerecht doet mij watertanden, Piet. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87650508
Ik heb nooit begrepen waarom mensen kaas als nagerecht nemen. Gadverdamme ik ga al bijna over m'n nek als ik er aan denk.
Facts don't care about your feelings
pi_87653953
Die kazen :9
  zondag 17 oktober 2010 @ 23:14:37 #261
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87654457
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 16:45 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar? Herberghe de Coeckepanne http://www.decoeckepanne.nl/ in Lierop
Grappig, ik at daar eind augustus. Lunch op het terras. Had er veel goeds over gehoord en was misschien daarom ook zo teleurgesteld. Zou het niet meer dan een 6-je geven, eigenlijk een 5. Mijn beenhammetje (specialiteit van het huis) was vies zoet, de mosterdsoep waterig en smakeloos, de uitsmijter voor mijn vader niet zoals besteld en ook gewoon vies, plasticachtig. De pannenkoek voor mijn moeder zou ik ook nevernooit bestellen. En oja, melk was lang houdbaar. Nee, eigenlijk niet meer dan een vijf, nu ik er zo aan terugdenk. Locatie is leuk, bediening vriendelijk, maar ik hoef daar echt nooit meer te eten.
pi_87654481
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 22:06 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik heb nooit begrepen waarom mensen kaas als nagerecht nemen. Gadverdamme ik ga al bijna over m'n nek als ik er aan denk.
eens maar ik hou ook niet van buitenlandse kazen. daarbuiten krijg ik geen stuk kaas meer op, wel een ijsje. dat smelt zo lekker weg :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87655436
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

eens maar ik hou ook niet van buitenlandse kazen. daarbuiten krijg ik geen stuk kaas meer op, wel een ijsje. dat smelt zo lekker weg :9
Precies... als voorgerecht kan ik het begrijpen, maar als ik vol ben moet ik niet aan kaas denken. Een lekker ijsje kan natuurlijk altijd :9
Facts don't care about your feelings
pi_87655649
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
pi_87655793
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:14 schreef RobinOok het volgende:
En oja, melk was lang houdbaar.
Oh, bah. Daar heb ik ook zo'n hekel aan. Ik heb echt niet zo'n geraffineerd smaakgevoel (ben bijv erg slecht in wijnen), maar het verschil tussen verse en houdbare melk valt me meteen op. Waarom doen ze dat? Ben ik de enige die wel eens luncht met een glas melk en een salade?
pi_87656743
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
Precies en vooral niet volvreten met kaas :')
Facts don't care about your feelings
  maandag 18 oktober 2010 @ 00:36:59 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87657909
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
Ik ken zat mensen die willen afvallen en heel graag 100 kg willen wegen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87735254
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Grappig, ik at daar eind augustus. Lunch op het terras. Had er veel goeds over gehoord en was misschien daarom ook zo teleurgesteld. Zou het niet meer dan een 6-je geven, eigenlijk een 5. Mijn beenhammetje (specialiteit van het huis) was vies zoet, de mosterdsoep waterig en smakeloos, de uitsmijter voor mijn vader niet zoals besteld en ook gewoon vies, plasticachtig. De pannenkoek voor mijn moeder zou ik ook nevernooit bestellen. En oja, melk was lang houdbaar. Nee, eigenlijk niet meer dan een vijf, nu ik er zo aan terugdenk. Locatie is leuk, bediening vriendelijk, maar ik hoef daar echt nooit meer te eten.
Jammer dat het je niet bevallen is. Nou weet ik uit ervaring ook meestal wel wat ik moet bestellen daar. Aan beenham zou ik hier bijvoorbeeld niet beginnen.
Over de melk. Dat maakt mij niet veel uit. Melk is naar mijn mening 1 van de smerigste drankjes die er bestaan. Ik heb het liever in de vorm van kaas of yoghurt bijvoorbeeld.
pi_87738591
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 23:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Jammer dat het je niet bevallen is. Nou weet ik uit ervaring ook meestal wel wat ik moet bestellen daar. Aan beenham zou ik hier bijvoorbeeld niet beginnen.
Over de melk. Dat maakt mij niet veel uit. Melk is naar mijn mening 1 van de smerigste drankjes die er bestaan. Ik heb het liever in de vorm van kaas of yoghurt bijvoorbeeld.
Ik bestel erg vaak melk bij mijn eten in een restaurant en het vertelt me voor mijn gevoel van alles over hoe vers de overige producten zijn die gebruikt worden. Ik proef erg goed of het houdbare melk is en ook of de verse melk al even open is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 20 oktober 2010 @ 07:24:34 #270
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87741101
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
Ga jij dagelijks naar een restaurant dan? ;)
pi_87819630
Waar? Spijs & Dranksalon 't Paard te Schiedam
Wanneer? Gister
Gezelschap?Met mijn vriend

We hadden trek en dachten tijdens het winkelenen liepen hier langs en hadden zo iets van,
Hee dit ziet erg lekker uit.
Dus we zijn lekker naar binnen gegaan en smullen.

Mijn vriend had een struisvogelbiefstuk met pepersaus ipv de rode wijn kaneel saus zo als op het menu stond.(hij heeft een hekel aan kaneel)
Daarbij was gekaremeliseerde witlof en een aardappel pureetje met zwarte truffel.

Ik zelf had een zij lende met rochefortsaus eigen gemaakte frietjes en een mix van diverse sla soorten en olijven en ui.

Incluis 2x bier en 2 witte wijn was de schade slechte 46 euro,
Wat voor de prijs zeer schappelijk was.

Zo dit was mijn eerste.
Heb meerdere en betere eet ervaringen gehad,
Maar dan moet ik te diep gaan graven in mijn geheugen.
Zal ze in het vervolg hier posten. *O* *O* *O*
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 23:14:01 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87852488
Waar Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html
Wanneer Vanavond
Gezelschap Mijn man
Wat
Begonnen met een amuse van Rilettes de porc met perenstroop en een boullion. Duidelijk huisgemaakt en lekker
Daarna hadden we:
Een lamsham met salade, smikkel
Nagelhout (gedroogd rundvlees) Smul
Een luchtgedroogde biologische ham van 2 boerderijen verderop, Smikkel
Een geitenham met sla en een paar plakjes geitensalamie, errug lekker

Daarna had ik een salade met tomaten gevuld met garnalen en huisgemaakte garnalenkroketjes
Man had een Carpaccio van geit met noedelsalade,
Hierbij Poperings Hommelbier

Daarna het hoofdgerecht.
Ik had een viervoud van geit, geitbokje filet, een gehaktballetjes van bokkepoot, een kroketje van geit en een stoofpotje van geit, daarbij vlaamse friet, boontjes, broccolie en salade.
Disgenoot had een Galloway biefstuk, sucade en een stoofpotje.

hierbij dronken we een Rodenbach

Daarna een distilaat van belgisch bier, de volgende keer nemen we ook de desertkaart, maar dat was nu even teveel met al die voorgerechten.

Schade Inclusief tip 120 euro voor ons twee, we zullen hier vaker komen

Al met al, heel goed eten, geen michelinster maar wel winnaar eurotoque beste restaurant 2010.

Ik wilde eigenlijk wild gaan eten, maar toen ik geit zag was ik verkocht, wild krijg ik overal, maar waar krijg je geit? En geit is lekker! Bij de Gulle waard streeft men ernaar zoveel mogelijk van het eten uit de directe omgeving te halen, men heeft een prachtige collectie achterhoekse wijnen, het vlees en de vleeswaren komen echt uit de directe omgeving. Er lag bij ons eten nogal wat geit bij, dat is niet representatief voor de kaart, maar wij smullen van geit.
Men heeft wild, varkensvlees van biologische teelt van om de hoek, gallowayrund van even verderop en prachtige andere gerechten.
Aanrader 8+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87852922
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html
Wanneer Vanavond
Gezelschap Mijn man
Wat
Begonnen met een amuse van Rilettes de porc met perenstroop en een boullion. Duidelijk huisgemaakt en lekker
Daarna hadden we:
Een lamsham met salade, smikkel
Nagelhout (gedroogd rundvlees) Smul
Een luchtgedroogde biologische ham van 2 boerderijen verderop, Smikkel
Een geitenham met sla en een paar plakjes geitensalamie, errug lekker

Daarna had ik een salade met tomaten gevuld met garnalen en huisgemaakte garnalenkroketjes
Man had een Carpaccio van geit met noedelsalade,
Hierbij Poperings Hommelbier

Daarna het hoofdgerecht.
Ik had een viervoud van geit, geitbokje filet, een gehaktballetjes van bokkepoot, een kroketje van geit en een stoofpotje van geit, daarbij vlaamse friet, boontjes, broccolie en salade.
Disgenoot had een Galloway biefstuk, sucade en een stoofpotje.

hierbij dronken we een Rodenbach

Daarna een distilaat van belgisch bier, de volgende keer nemen we ook de desertkaart, maar dat was nu even teveel met al die voorgerechten.

Schade Inclusief tip 120 euro voor ons twee, we zullen hier vaker komen

Al met al, heel goed eten, geen michelinster maar wel winnaar eurotoque beste restaurant 2010.

Ik wilde eigenlijk wild gaan eten, maar toen ik geit zag was ik verkocht, wild krijg ik overal, maar waar krijg je geit? En geit is lekker! Bij de Gulle waard streeft men ernaar zoveel mogelijk van het eten uit de directe omgeving te halen, men heeft een prachtige collectie achterhoekse wijnen, het vlees en de vleeswaren komen echt uit de directe omgeving. Er lag bij ons eten nogal wat geit bij, dat is niet representatief voor de kaart, maar wij smullen van geit.
Men heeft wild, varkensvlees van biologische teelt van om de hoek, gallowayrund van even verderop en prachtige andere gerechten.
Aanrader 8+
mooie review Piet.....veel geit deze week, ook al bij BBC's Masterchef :)

Dat is toevallig.....deze week in het Volkskrant Magazine een recensie van dit restaurant.....ik herkende het omdat het ging over geit :D

[ Bericht 4% gewijzigd door Quinn_Dexter op 23-10-2010 15:06:23 ]
Quinn Dexter
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 16:19:35 #274
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87868919
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html
[
Toeval Piet.
In het Volkskrant Magazine van vandaag staat dat restaurant op de recensiepagina en ze zijn daar ook erg enthousiast over het eten.
Ik heb die pagina even voor je ingescand:

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87869800
Is hier niet zo ver vandaan, misschien maar eens heen dan. Klinkt me erg goed in de oren! ^O^
Naegelholt :9 dat serveren ze hier in het dorp ook bij een carpaccio. Hier vlakbij maken ze het ook.. :Y ^O^
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 16:55:44 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87870081
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 16:19 schreef golfer het volgende:

[..]

Toeval Piet.
In het Volkskrant Magazine van vandaag staat dat restaurant op de recensiepagina en ze zijn daar ook erg enthousiast over het eten.
Ik heb die pagina even voor je ingescand:

[ afbeelding ]
Wat leuk! En het is echt toeval, ik heb verder niets met de redactie daar. Maar ik vrees dat zij van de vorige kaart hebben gegeten, ze hadden net de Herfstkaart toen wij er gisteren waren, en daar was 1 gerecht van nog niet klaar omdat het wat meer voorbereidingstijd kost. Het was denk ik de eerste of tweede dag van de Herfst (Wild) kaart.
Maar ik baal wel, eigenlijk, want nu kan ik er weken niet weer naar terug omdat het waarschijnlijk helemaal vol zit met VK lezers, en ik wilde eigenlijk de komende weken er nog eens langs om het Wild te eten.

Wat ik ook mooi vind is dat de VK redactie hetzelfde had als ik, GEIT!!! Jummie, Doe ons de Geit maar. En het is, eerlijk is eerlijk, een echte aanrader om daar geit te eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87870175
Ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven geit heb gegeten :o Is dat echt zo lekker? Maar waarom ligt het dan niet in een supermarkt en ik geloof niet eens dat mijn slager het heeft!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_87870432
Ik heb het idd ook nog nooit gegeten, maar het maakt me erg nieuwsgierig :Y
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 17:08:28 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87870497
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 16:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven geit heb gegeten :o Is dat echt zo lekker? Maar waarom ligt het dan niet in een supermarkt en ik geloof niet eens dat mijn slager het heeft!
Tja, Lamsvlees is al moeilijk voor veel Nederlanders. Maar bij de Turkse of Marokaanse slager kan je het wel kopen of bestellen. Hoe moet ik de smaak beschrijven. Ergens tussen Lamsvlees en wild, met wat van het aroma wat ook aan geitenkaas zit.
Ik kan je aanraden, ga er eens eten.

Verder is geitenbokje ook helemaal in orde te eten, er worden net zoveel Bokjes als Geiten geboren en alleen de geiten zijn economisch intressant. De Bokjes worden bij gebrek aan markt in NL naar Zuideuropa geexporteerd en dat is niet altijd even prettig. Beter is ze dus hier op te eten, als bijvangst van de geitenkaas zeg maar.

[ Bericht 17% gewijzigd door Pietverdriet op 23-10-2010 17:14:26 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88052663
Piet,
Vraagje ik ga volgend weekend naar Parijs(15 jaar relatie met mijn vriend vieren).
En ik zoek nog een goed restaurant in parijs.
Heb jij gezien je mega cullinaire expertise nog tips?.
De kosten kijk ik even niet op.

Het hotel word of Radisson Blu Le Dokhan's Hotel, Paris Trocadero,
Of Radisson Blu Le Metropolitan Hotel, Paris Eiffel,
Met radisson hebben we goeie ervaringen,
(Buiten Radisson park lane in Antwerpen 5 sterren maar vergane glorie en vieze boel geen 220 p/n waard).
Of zo iets in die trant.
Zag Hôtel de Crillon alleen die vind ik net iets te prijzig.
Ga natuurlijk Macarons scoren bij Hermé.
Andere cullinaire Parijs tips zijn welkom.
*O* *O* *O*
  donderdag 28 oktober 2010 @ 07:20:06 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88055305
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 01:10 schreef ausweiss het volgende:
Piet,
Vraagje ik ga volgend weekend naar Parijs(15 jaar relatie met mijn vriend vieren).
En ik zoek nog een goed restaurant in parijs.
Heb jij gezien je mega cullinaire expertise nog tips?.
De kosten kijk ik even niet op.

Het hotel word of Radisson Blu Le Dokhan's Hotel, Paris Trocadero,
Of Radisson Blu Le Metropolitan Hotel, Paris Eiffel,
Met radisson hebben we goeie ervaringen,
(Buiten Radisson park lane in Antwerpen 5 sterren maar vergane glorie en vieze boel geen 220 p/n waard).
Of zo iets in die trant.
Zag Hôtel de Crillon alleen die vind ik net iets te prijzig.
Ga natuurlijk Macarons scoren bij Hermé.
Andere cullinaire Parijs tips zijn welkom.
*O* *O* *O*
Sorry, geen goede tips voor Parijs uit eigen ervaring
maar voor hotels kijk ik vaak op http://www.holidaycheck.de/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88096995
Waar de Garde, Utrecht
Wat
Ik at het menu van de chef voor 47.50. Mijn tafeldame ging de eerste twee gerechten mee, maar koos een ander hoofdgerecht.
Vooraf coquille, op de huid gebakken dorade en een springroll met een andere vis. Kruidenolie met veel citroengras maakte de coquille af, een prutje van tamarinde en sinaasappel deed hetzelfde voor de dorade.
Tweede voorgerecht: een stukje zeeduivel omwikkeld met parmaham, wang van een iberico varken en een 'salade' van rosevalaardappel en appel. Erbij een mayonaise van witte chocolade. Een onverwachte, maar superlekkere smaakcombinatie.
Hoofd was voor mij hertenbiefstuk met cantharellen, een sausachtig iets met eendelever en ossenstaart, wat boontjes en puree. Lekker. Minder bijzonder dan de voorgerechten, maar absoluut erg lekker. Mijn vrouw had een kalfsribeye die ik niet heb geproefd, maar waar ze ook erg enthousiast van werd. De porties waren behoorlijk, zodat haar beoogde kaasplankje afviel.
Voor mij kwam wel nog een chocoladeproeverijtje. Chocoladetaartje was niet bijzonder, de chocomousse gewoon lekker en de choco met frambozen heel erg lekker.
Al met al was het een heerlijk maal met een relatief gewoontjes dessert. Absoluut voor herhaling vatbaar (niet voor niets ook niet de eerste keer dat ik daar was).

Ik heb de hele avond water gedronken à 3.75 per fles. Met twee glazen wijn (een met, een zonder bubbels) was de overkant van de tafel ook tevree.

Totaalschade 125 (incl fooi).
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  vrijdag 29 oktober 2010 @ 10:37:00 #283
62913 Blik
The one and Only!
pi_88097597
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 oktober 2010 10:17 schreef Vanyel het volgende:
Waar de Garde, Utrecht
De Garde is inderdaad erg lekker, één van de betere restaurants van Utrecht.
  Moderator / Redactie Sport zondag 31 oktober 2010 @ 22:38:52 #284
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88193257
Vanavond gegeten bij Restaurant Sumo in Haarlem. Sumo heeftinmiddels uit zes restaurants in het land. Het is een all you can eat concept. Je hebt 2,5uur om iedere keer hapjes te bestellen. Je mag vijf gerechten per ronde bestellen, als je te veel bestelt en krijgt het niet op moet je bijbetalen.

De menukaart is te vinden op http://www.restaurantsumo.com/menukaart.html

We hadden gereserveerd, wat zeer aan te raden is want het zit gewoon vol bijna iedere avond. We kregen te horen hoe alles in zijn werk ging. Je krijgt per tafel een blaadje waarop je je bestellingen doorgeeft. Als alles ingevuld is neemt de bediening het mee en geven ze het door.
Eerste rondje begonnen we met vijf sushi pp. De sushi volgde al redelijk snel. De bestelling kan ook in delen volgen als dingen langer tijd kosten om klaar te maken. Daarbij hadden we zalm, tonijn, garnaal, makreel en zalm met gesmolten kaas. Was lekker :Y. Je krijgt op tafel los Gember, nog wat pittigs en sojasaus.

Mijn tweede ronde was een beef salade



De beef was erg lekker :) Daarnaast kipspies, Chicken Meat Balls( TIP) en de eendenborstfilet ook al zo lekker :9.



Verder nog een hoop verschillende dingen gegeten. Ik ga niet alles opnoemen. Uiteindelijk 20 hapjes/dingetjes gegeten :P.


Crispy roll en de pikante tonijn

Waren er ook mindere gerechtjes?
Ja die waren er. De noodles waren dik, zelf hou ik wat meer van dunnere slierten. Lamsspies kon ook beter maar ik zou die de een andere keer gewoon weer nemen.

In totaal vijf gangen besteld en daarna nog ijs. :)

Overall heerlijk gegeten en is zeker een aanrader om eens te doen. Al zou ik het zelf niet zo snel meer doen maar dat komt omdat dit soort dingen leuk is voor 1-2x en dan ken je het wel.

Oh en de Nederlandse vraag wat kost het? Eten 24,50 pp. Bier 2,35 en wijn 3,80 per glas
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 31 oktober 2010 @ 22:42:04 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88193411
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 22:38 schreef borisz het volgende:
-knip-

Je krijgt op tafel los Gember, nog wat pittigs en sojasaus.


Dat zal ongetwijfeld wasabi zijn geweest. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 oktober 2010 @ 22:43:12 #286
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_88193463
Lekker borisz _O_

Maar die klodder mayo vind ik dan esthetisch weer niet zo verantwoord, alhoewel het vast lekker geweest zou zijn met die crispy dingen erin. :)
Confidence through competence
pi_88193617
Zelfde concept als in B'wijk waar ik vrijdag was. Die japanners doen allemaal hetzelfde lately :o
Leuk verslagje en het zag er lekker uit ^O^ Foto's ^O^
  Moderator / Redactie Sport zondag 31 oktober 2010 @ 22:47:33 #288
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88193697
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 22:46 schreef Bluezz het volgende:
Zelfde concept als in B'wijk waar ik vrijdag was. Die japanners doen allemaal hetzelfde lately :o
Leuk verslagje en het zag er lekker uit ^O^ Foto's ^O^
Om allemaal weer over de kop te gaan :P. Zie de wokrestaurants. Er zijn er een hele hoop weer omgevallen. Alleen Sumo is iedere dag echt voor 80% gevuld en vanavond helemaal vol. Dus die zingen het wel een tijdje uit :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_88195598
quote:
Op zondag 31 oktober 2010 22:46 schreef Bluezz het volgende:
Zelfde concept als in B'wijk waar ik vrijdag was. Die japanners doen allemaal hetzelfde lately :o
Leuk verslagje en het zag er lekker uit ^O^ Foto's ^O^
En hetzelfde concept als de Shabu Shabu waar ik vandaag was :) Eén straat verder zit de Sumo (Den Haag) maar zo te lezen is er vrij weinig verschil tussen beide.
pi_88196096
Ja, Shabu Shabu is ook altijd goed. Vooral grappig altijd hoe je met liefde je eerste portie naar binnen werkt, maar met zulke tegenzin de laatste :') gotta love all you can eat :)
Facts don't care about your feelings
pi_88199175
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 01:10 schreef ausweiss het volgende:
Piet,
Vraagje ik ga volgend weekend naar Parijs(15 jaar relatie met mijn vriend vieren).
En ik zoek nog een goed restaurant in parijs.
Heb jij gezien je mega cullinaire expertise nog tips?.
De kosten kijk ik even niet op.

Het hotel word of Radisson Blu Le Dokhan's Hotel, Paris Trocadero,
Of Radisson Blu Le Metropolitan Hotel, Paris Eiffel,
Met radisson hebben we goeie ervaringen,
(Buiten Radisson park lane in Antwerpen 5 sterren maar vergane glorie en vieze boel geen 220 p/n waard).
Of zo iets in die trant.
Zag Hôtel de Crillon alleen die vind ik net iets te prijzig.
Ga natuurlijk Macarons scoren bij Hermé.
Andere cullinaire Parijs tips zijn welkom.
*O* *O* *O*
http://www.julienparis.com/

Mooie, traditionele brasserie!
Quinn Dexter
pi_88201013
Waar? Vis & Ko in Haarlem
Wanneer? Afgelopen zaterdagavond
Gezelschap? Mijn vriendin *;

Wat?

Wij hadden het 4-gangen marktmenu, wat Imko Binnerts elke dag samenstelt op basis van wat hij vers op de afslag kan krijgen die ochtend. Dat werd ook door de ruime meerderheid van de aanwezige gasten besteld, en naar we nu kunnen zeggen, zeer terecht.

Entree.
Het zuurdesembrood en zelfgemaakte tapenade van geroosterde aubergine en sesamsaadjes is weer eens wat anders dan de standaard kruidenboter, en was een leuke binnenkomer samen met een glaasje champagne.

Eerste gerecht.
Coquilles-Saint-Jacques op een bedje van geglaceerde kool en linzen, en een stukje met 5 spices gelakt buikspek van het Ibérico varken. Hierbij dronken we een 2007 Château Clos Floridène (55% Sémillon, 45 % Sauvignon Blanc en 1 % Muscadelle), een redelijk stevige wijn, die het zowel goed deed bij de coquilles als het spek, een vliegende start van ons diner.

Tussengerecht.
Witlofsoepje met een moot perfect gegaarde kabeljauw en eekhoorntjesbrood. Hierbij een Hongaarse 2007 Furmint, Tokaj, Dobogó, voor ons de eye-opener van de avond. De wijn smaakt bij de eerste slok wat hard, maar de harmonie met de wilof en het eekhoorntjesbrood was top. Duidelijk een sommellier met een brede kijk op de wijn-wereld.

Hoofdgerecht.
Een moot griet, met wat mosterd, broodkruim en tomaat. Hierbij een aardappelkoekje, en wat licht aangezette (snij?)boontjes. Lekker, maar van de 3 gerechten wel het meest eenvoudige qua smaak. Hierbij een beaujolais Blanc meen ik, iig een mooie volle 100% chardonnay die goed bij de griet paste.

Nagerecht.
Trio van chocolade, en rode desserwijn uit zuid-frankrijk, een 2005 Maury,Domaine Pouderoux. Rode dessertwijn zie je niet zo heel vaak, meestal zijn het de zwaardere witte wijnen zoals de muscat etc. Ook hier haalde de wijn de chocolade mooi naar voren.

Hierna beiden nog een espresso, met als digestive een cognacje.

Entourage.
Het pand is een oud pakhuis uit de gouden eeuw, en dus mooi ruim van opzet. Vanaf alle tafels heb je mooi zicht op de keuken, ook als je er met je rug er naar toe zit, aangezien er strategisch geplaatste spiegels aan de muur hangen.

Bediening.
Jong en enthousiast, soms kon je zien dat ze wat gehaast waren, maar lang niet de paniek die je soms in wat mindere restaurants ziet. Onze dessertwijn kwam pas na 2 happen van het dessert op tafel, maar verder dan dat was de bediening zeer ter zake kundig, en toonde ook de sommelier een enthousiasme en interesse wat bijna aanstekelijk was.

Conclusie.
Geef die man een stuk vis, en hij kan er mee toveren! In diverse recensies vragen de recensenten zich terecht af wanneer hij weer een michelinster krijgt. (dij had hij al in zijn vorige restaurant).

De totaalprijs was 185 euro voor 2 personen, maar wel met champagne als aperitief en cognac bij de espresso. Imko Binnerts schrijft in 1 van zijn blogs ook dat hun basis (vis) schaarser en duurder wordt, en dat ze het daar niet op kunnen verdienen, dat moet grotendeels met de drank gebeuren. Dat werd pijnlijk duidelijk toen we een dag later bij een ander restaurant even binnen wipten voor een snelle hap, en bleek dat de zelfde cognac daar voor de helft op de kaart staat.

Maar haal champagne en cognac er af en je komt op een schappelijke 155 euro voor het eten + wijn, en dat is niet buitensporig voor 3 uur tafelen op dit topniveau. ^O^

Cijfer 9-
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  maandag 1 november 2010 @ 12:37:08 #293
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88205656
Blijkbaar is Imco z'n kwaliteit er op vooruit gegaan. Onze eerste ervaring met hem toen ie Vis & Ko net geopend had was niet erg goed.
Staat hij nu zelf wat meer te koken of laat die dat nog steeds aan Dennis Koopmans over?
Wel nog steeds erg prijzig dus. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88206138
Die Koopmans was meer bezig met de opmaak en de uitgifte zoals wij het zagen, maar als een van de mindere keukengoden "oui chef" riep, keken ze soms beiden op. :? Maar Imco kookt niet alle gerechten helemaal zelf, dat was wel duidelijk.

De griet was wat ons betreft ook wel het mindere gerecht van de 3, dus enige variatie is er wel qua kwaliteit van de gerechten, maar de basis, in de vorm van écht verse vis, was in alle gevallen erg goed te noemen. En tjsa, goede vis wordt steeds duurder, dat zie je ook in zijn prijzen terug natuurlijk. Alhoewel 49,50 voor 3 visgerechten en een dessert ook niet echt over the top is.

Wat ons betreft was de prijs-kwaliteit netjes, en gewoon goed als je de cognac en champagne niet meetelt. ;)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_88207817
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 22:38 schreef borisz het volgende:
sumo-verhaal
Daar heb ik afgelopen woensdag ook gegeten! Erg lekker, al zat ik al na twee rondes he-le-maal vol. Aanraders: tonijnnigiri, 'beef salad', beef-aspergerolletjes, verse groenten, zalm-wasabimaki, eendenborstfilet en gegrilde zalm. Pot Japanse thee erbij.

Voor een 'Chinese Japanner' en het welbekende all you can eat-concept zeker niet slecht.
pi_88208953
Ik heb laatst ook bij zo'n vreetschuurjapanner gegeten. Ik vond er weinig aan. Het was gewoon 1 grote hal vol met tafels, het voelde erg dood aan. Dan krijg je een kaartje waarop je steeds moet aanvinken wat je wilt hebben. Op zich stonden er nog aardig bijzondere dingen op het menu maar alles was zo verschrikkelijk zout. Ik ben niet echt bekend met de Japanse keuken op zich, maar ik vond het geen groot succes. Het was in Apeldoorn trouwens. De bediening vond ik wel erg vriendelijk ook al vergaten zij soms iets. Prijs lag rond de 24 euro volgens mij, wat mij betreft te duur voor wat je kreeg.
pi_88403756
Waar? Cafe Anvers http://www.oudemarkt.nl/cafe_anvers.html in Tilburg
Wanneer? gisteren
Gezelschap? samen met familie

Concept Cafe Anvers: Maakt Antwerpen aan de Oude Markt compleet. De royale terrassen doen sterk denken aan de sfeer van de Antwerpse Groenplaats. Café Anvers is een café met keuken waar het plezant culinair vertoeven is.
Naast de snelle snack of smakelijke lunch kunt u in Café Anvers dagelijks vanaf 17.00 uur gebruik maken van een verrassend drie-gangen keuzemenu of heerlijke à la carte gerechten. Café Anvers is een perfect lokaal om na uw bezoek aan de Schouwburg of Concertzaal gezellig na te praten vergezeld van een goed glas Belgisch bier of een heerlijk glas wijn.

Wat? Geen voorgerecht. We moesten opschieten, omdat we hierna naar de Schouwburg gingen.

Van het driegangen menu, koos ik als hoofdgerecht:
quote:
DUO VAN HET HERT
Een gebakken tournedootje en een gekonfijt wangetje met jus en
bijpassend herfstgarnituur.
Dat was behoorlijk lekker. Echt een herfstgerecht. Ik kreeg het er lekker herfstig warm van.
Het tournedootje was smullen. Het wangetje vond ik persoonlijk iets minder omdat het me net iets te vet was. Maar ik houd van heel mager vlees, dus voor veel mensen zal dit geen probleem zijn. Het vlees lag in een rode wijn-achtig sausje. Niet heel bijzonder natuurlijk, maar was er erg lekker bij.
Het herfstgarnituur bestond uit kleine spruitjes, een stoofpeertje en aardappelgarnituur. Alles goed klaargemaakt. Ik was blij met mijn keuze.

Als toetje had ik:
quote:
MANGO-PASSIEVRUCHTEN BAVAROIS met vanillesaus en slagroom
Ik houd van de smaken mango en passievruchten. Dus toen ik dit toetje zag staan, wist ik dat die van mij was. Als ze deze niet zelf hebben gemaakt, is hij in ieder geval van een goede bakker gekomen. Ik ben het type die ook erg kan zeuren om de 'pudding' die in taart enzo zit. Nou wordt er in baverois natuurlijk ander spul gebruikt, maar dat was prima. Niets te klagen. Lekker luchtig, zoals dat hoort. Ook de cake die ze erin hebben gebruikt was lekker.
Het was ook echte slagroom. Dat was maar goed ook, want ik haat nep slagroom. Meestal vraag ik in een restaurant of ze de slagroom weg willen laten, omdat ik geen zin heb om het te proberen. Van de vanillesaus was weinig te merken, niet heel smaakvol.

Ook misschien boeiend is dat iemand van ons gezelschap een vruchtensorbet had. De vruchtjes waren echt. En blijkbaar ook lekker.

Uiteraard had ik weer zoete witte wijn, volgens de kaart moet dat dus een Goldener Oktober geweest zijn. Fris-zoet gaat er bij mij altijd wel in.

Ervaring: Cafe Anvers was weer erg druk bezet. Het was vrijdag 18 uur toen we binnenstapten en dat is natuurlijk de tijd dat de stad sluit en dat mensen voor hun uitstap (bijvoorbeeld de schouwburg) gaan eten. De tafels staan dicht op elkaar. Dat is gezellig, maar je kan ook goed meegenieten van het gesprek van de buren.
Inrichting is weinig bijzonders. Veel bruin (cafe) en daarom lekker huiselijk. Ik zou het niet erg vinden als het allemaal net wat strakker gemaakt zou worden.
Eten was dus prima, bediening vriendelijk en ook behoorlijk snel. En dat hadden we met deze drukte niet verwacht. Dit restaurant werkt trouwens wel samen met de buren, De Sinjoor, die bijna dezelfde kaart hebben.

Prijs: Voor 4 personen inc. drankjes: 102 euro en nog wat cent. Drankjes waren 2x wijn, 1x campari, 1x bier, 2x water.
pi_88404122
Waar? De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen donderdagavond
Gezelschap? Vriendin

Wat?
Wij hadden het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Dat betekent dus een vastgesteld menu voor een gunstige prijs. Tijdens het aperitief werd wel gevraagd of we akkoord waren met het menu. Dat was zo; we hebben geen dieetwensen, zijn geen vegetariërs en lusten (bijna) alles.

Het kaartje met de vijf gerechten heb ik meegevraagd. Voor de amuses, tussengerechten, drank e.d. moet ik een beroep doen op m'n geheugen. Drank was er trouwens nauwelijks; we moesten nog rijden (waarom zit er geen hotelletje op kruipafstand?). Het bebrek aan wijnen maakt én dat ik minder hoef te onthouden én dat hetgeen ik wel moet onthouden makkelijker lukt.

Aperitief
In een sjieke zaak kan het leuk zijn te vragen wat ze zelf aanraden. Hebben ze een bepaald huis-aperitief? Zo drink je nog wel eens iets nieuws en verrassends. Afijn, hier niet: het antwoord was champagne, in drie varianten te bestellen. Dat werd het dus niet. In plaats daarvan een glas witte wijn: Walnut Block Sauvignon Blanc.

De eerste serie van drie amuses bestond uit een marshmellow van mosterd (lekker, maar lastig te eten - glibberig, plakkerig ding, dat je geacht werd met je vingers op te pakken), een lepeltje met een mousse van ganzenlever en popcorn (mwah, was ik niet erg van onder de indruk, weinig smaak), en chips met kummel (lekker, maar erg wisselend van smaak - het ene chipje veel zouter dan het andere).

Aan tafel!
Van de aperitiefruimte verhuisd naar de tafel. Hier de tweede serie van drie amuses. Een zachtgegaard eitje met hollandse garnaaltjes (smaakte goed, maar niet super bijzonder), een soepje van :? en een mosseltje in een laagje van :?

Eerste gerecht
Ha, hier kan ik citeren vanaf de kaart: "KAVIAAR ZWETHHEUL - Gel van kreeft, krab, avocado, haring kaviaar". Geserveerd in een kaviaarblikje, gevuld met (onderin) een groen laagje, daarboven een roze laagje en bovenop het zwart. Héérlijk!

Dit is het enige gerecht dat we gehad hebben, dat ook op de à la cartekaart staat. Het is veruit het duurste voorgerecht op de kaart en benadert haast het bedrag dat wij moesten afrekenen voor het hele menu. Erg tof dat je dus voor de budgetprijs zeker geen uitgekleed budgetmenuutje krijgt. Dat blijkt overigens ook wel uit de zes amuses en het tussengerechtje. :)

Tweede gerecht
"NOORDZEETONG - Gepocheerd, bâtonets van paling, groene tomaat, saus van gerookte knoflook". Dit is het gerecht dat de kandidaten bij Topchef een aantal weken geleden moesten nakoken en dat Mario Ridder toen aanduidde als signature dish. Het enige nadeel hiervan is dat het maar een klein gerechtje is. Het is véél te snel op. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van paling, maar dit was super.

Derde gerecht
"KALFSHAAS - Gepocheerd, gebakken spek, linzen Du Puy en schuimige saus van kalf". Heerlijk stukje vlees. Van linzen ben ik niet zo'n fan (smaakt zo gronderige), nu ook niet. Verder ook weer erg lekker. Hierbij een goed glas pinot noir uit het noorden van Chili (de naam is me ontschoten).

Vierde gerecht
"CRÈME BRÛLEE - Van boerenkaas, ganzenlever en abrikoos". Een hartige crème brûlee, wie bedenkt dat? Lekker én origineel.

Tussengerechtje
Een klein bolletje ijs op basis van basmatirijst, met een prutje van appel, limoen en :? (het tussengerechtje stond niet omschreven op het menu). Lekker, fris, origineel - vooral het ijs.

Vijfde gerecht
"PASSIE EN KOKOS - Als taart, chocolade sorbet, kokos mousse". Geserveerd als een rechthoekig, laag stukje taart van passievrucht, met daarop enkele bolletjes. Een bolletje kokosmousse, een bolletje chocoladesorbet en een krokant passievruchtkoekje. Vooral de chocoladesorbet was goddelijk - de smaak zó intens. Ik geloof niet dat ik ooit een lekkerder chocoladebereiding heb mogen proeven. Puntje van kritiek: ik wil er meer, meer, meer van!

Tenslotte
Een espresso en een thee voor mijn tafeldame. Voor de thee kan een keuze gemaakt worden uit de thee, waar bij elke thee een omschrijving staat van herkomst, smaak en andere wetenswaardigheden - doet niet onder voor een wijnkaart. Bij de koffie en thee elk een viertal zoetigheden (andere bij de thee dan bij de koffie).

Entourage?
Het pand ligt mooi, aan het water, in een klein dorpje, bij een ophaalbrug. Binnen is er eerst de strakke, moderne aperitiefruimte. Het restaurantgedeelte is niet heel bijzonder ingericht. Wel leuk is het uitzicht op de voorbij varende binnenvaartschepen. Die varen zo dicht langs dat je mee kunt kijken op de TV in de hut. In de zomer is het waarschijnlijk leuker; nu keken we uit op een donker kanaal.

Bediening?
Professioneel, klantvriendelijk en gastvrij. Wel een klein beetje stijf en soms de indruk gevend dat ze meer handelen uit routine dan uit oprechte gastvrijheid. De uitleg bij de gerechten werd bijvoorbeeld vrij snel en staccato afgeraffeld "op uw bord vindt u van links naar rechts ratatatata, alstublieft."

We hadden ook het idee dat de gerechten elkaar behoorlijk snel opvolgden, dat ze er een beetje tempo in wilden houden - overigens zonder dat we ons opgejaagd voelden ofzo. Uiteindelijk bleek dat ook erg mee te vallen. We waren er om 19:45 en vertrokken om 23:00.

Verder de kleine dingen die maken dat je voelt dat ze je het naar de zin willen maken. De voordeur die al open gedaan wordt voor je zelf naar de klink kunt reiken. De bediening die je in de aperitiefruimte een krant aanreikt (nou ja krant... de Telegraaf) als je even op je tafeldame moet wachten.

Conclusie?
Het was fantastisch. Ik heb niet zo heel veel ervaring met eten op dit niveau. Ik heb één keer eerder bij een sterrenzaak gegeten (Calla's, één ster) en twee keer bij restaurants die kort daarna een ster kregen, maar dit was toch wel echt een stapje hoger. Ik snap die tweede ster wel.

Schade?
De menuprijs was 65 euro. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 180 euro voor twee personen. Nog steeds duur natuurlijk, maar het was het waard.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-11-2010 16:40:29 ]
pi_88404136
Morgen naar de Bokkedoorns. Eveneens twee sterren, dus ik ben benieuwd. :)
  zaterdag 6 november 2010 @ 16:43:54 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88404234
quote:
Op zaterdag 6 november 2010 16:39 schreef k_man het volgende:
De menuprijs was 65 euro. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 180 euro voor twee personen. Nog steeds duur natuurlijk, maar het was het waard.
180 euro voor 2 personen, incluus drank en 5 gangen plus extras is niet duur, zeker niet voor dat niveau.

Leuk verhaal verder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88405063
quote:
14s.gif Op zaterdag 6 november 2010 16:39 schreef k_man het volgende:
Waar? De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen donderdagavond
Gezelschap? Vriendin

Leuke uitgebreide review!
En het klinkt heerlijk!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')