abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 19:49:57 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84983819
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:47 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik lees dat dat trendy is....... ;)
Doet me denken aan mijn moeder die in haar jaren 50 kookboek de wijsheid opdook dat je kappertjes in de aardappel salade eventueel door doperwten kon vervangen, en dus meende dat kapperjes een soort doperwten zijn.
Laat het duidelijk zijn dat ik ben gaan koken uit de pure wil te overleven en uit zelfverdediging.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84984076
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doet me denken aan mijn moeder die in haar jaren 50 kookboek de wijsheid opdook dat je kappertjes in de aardappel salade eventueel door doperwten kon vervangen, en dus meende dat kapperjes een soort doperwten zijn.
Laat het duidelijk zijn dat ik ben gaan koken uit de pure wil te overleven en uit zelfverdediging.
Ik ben ook blij dat ik ontsnapt ben aan de maizena sausjes en de geraspte nootmuskaat.
Maar ik vind het ook jammer dat zelfs mensen van mijn generatie geen schorseneren en geen andere vage groenten kennen.
En waarom zou je geen pesto van rucola maken, als het goed smaakt? Ik maak in de zomer stamppot van ijsbergsla en kaas. Omdat ik dat lekker vind.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 20:01:07 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84984191
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik ben ook blij dat ik ontsnapt ben aan de maizena sausjes en de geraspte nootmuskaat.
Huiver
quote:
Maar ik vind het ook jammer dat zelfs mensen van mijn generatie geen schorseneren en geen andere vage groenten kennen.

Ik heb eerlijk de indruk dat je tegenwoordig beter aan schorseneren, meiraapjes, rammenas, zeekraal, broeivet, postelein etc etc kan komen dan laten we zeggen 20 jaar geleden
quote:
En waarom zou je geen pesto van rucola maken, als het goed smaakt?

Maak er saus van, maar het is geen pesto
quote:
Ik maak in de zomer stamppot van ijsbergsla en kaas. Omdat ik dat lekker vind.
Dat noem je toch ook geen stampot boerenkool of hutspot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84984332
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Huiver
[..]

Ik heb eerlijk de indruk dat je tegenwoordig beter aan schorseneren, meiraapjes, rammenas, zeekraal, broeivet, postelein etc etc kan komen dan laten we zeggen 20 jaar geleden
[..]

Maak er saus van, maar het is geen pesto
[..]

Dat noem je toch ook geen stampot boerenkool of hutspot
Ik heb de mazzel dat er al 30 jaar een groentezaak in het dorp zit die al 30 jaar oude groenten verkoopt. Maar anders ben je voor oude groenten aangewezen op groentejuweliers, met bijbehorende prijzen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 20:19:37 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84984830
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 20:05 schreef krakkemieke het volgende:
....die al 30 jaar oude groenten verkoopt. ......
Ik heb ze liever toch iets verser. :P
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_84998631
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

Maak er saus van, maar het is geen pesto

het is wel pesto, alleen niet alla genovese :P
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 21:01:43 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85111364
Zo maar even weer tussendoor trek in een Italiaanse hap en naar aanleiding van wat positieve berichten beland bij het restaurant Pasta Pasta van het Ambassador City Hotel in Haarlem.

Leuke pijpenlade-achtige omgeving, plek voor ca. 40 couverts, met muurschilderingen die je in Toscane doen wanen.


Alle voor-, hoofd -en nagerechten hebben een vaste gelijke prijs en je kunt een driegangen-menu uitkiezen voor 27,50 per persoon.
Voor ons is 3 -gangen net even teveel dus wij namen apart alleen een voor- en een hoofdgerecht.

Als voorgerecht kozen wij allebei voor de Vitello Tonato. Prima mals kalfsvlees en een lekkere tonijnmayonaise.


Als hoofdgerecht voor Bluezz de gegrilde zwaardvis met balsamicosaus.


En voor mij werd het de zeeduivel in parmaham en salie gerold.


We dronken elk 2 glaasjes van de witte huiswijn erbij, een frisse Principato chardonnay.

Al met al een leuke, eenvoudige en smakelijke maaltijd voor een betaalbare prijs.
Alles bij elkaar waren we met z'n 2-en 67,50 euro kwijt.

Entourage: 8
Eten: 8
Bediening: 8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85111530
ziet er heerlij uit zeg! ben nog niet verder gekomen bij een Italiaan dan pasta, vlees of pizza. Vis durf ik niet zo gauw te bestellen omdat ik bang ben dat mensen niet snel vis bij een Italiaan bestellen en het dus bedorven is.. 8)7
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85112069
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 21:05 schreef FutureFairytale het volgende:
ziet er heerlij uit zeg! ben nog niet verder gekomen bij een Italiaan dan pasta, vlees of pizza. Vis durf ik niet zo gauw te bestellen omdat ik bang ben dat mensen niet snel vis bij een Italiaan bestellen en het dus bedorven is.. 8)7
De italiaanse twist zoals balsamico en de kappertjes die in de bals. waren geweekt of zo in mijn gerecht maken juist die gerechten zo leuk, zo anders en smakelijk.
De pasta's en pizza's ken ik nu wel ;)
pi_85112207
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 21:15 schreef Bluezz het volgende:

[..]

De italiaanse twist zoals balsamico en de kappertjes die in de bals. waren geweekt of zo in mijn gerecht maken juist die gerechten zo leuk, zo anders en smakelijk.
De pasta's en pizza's ken ik nu wel ;)
me 2. verkocht de Italiaan dat bij jullie ook wel? ik denk dat ik anders maar eens daar naartoe moet :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85130252
Die zwaardvis ligt echt in een zwembad van saus... :{ vind het er maar onsmakelijk uitzien...
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_85130476
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:13 schreef numero_uno het volgende:
Die zwaardvis ligt echt in een zwembad van saus... :{ vind het er maar onsmakelijk uitzien...
Ik hou er van :9
pi_85130528
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 21:18 schreef FutureFairytale het volgende:


me 2. verkocht de Italiaan dat bij jullie ook wel? ik denk dat ik anders maar eens daar naartoe moet :)
Ja pasta's volop, pizza's heb ik niet op de kaart gezien, kijk anders even online naar de menukaart.
pi_85130870
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:22 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik hou er van :9
Het zal ontgetwijfeld lekker gesmaakt hebben en ik hou ook wel van een lekkere saus maar dit lijkt alsof de chef met zn souplouche is uitgeschoten
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
  woensdag 11 augustus 2010 @ 10:43:49 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85131136
Het zal door de belichting komen, maar die rucola ziet er droog, slordig en obligaat uit. Als (de Italiaanse) variant op de berg krulpeterselie & wortelroos op een chinees gerecht. Gelukkig dat het daar natuurlijk niet om draait, maar suf vind ik het wel.
pi_85131185
geloof zo dat het heerlijk was maar idd ligt er veel saus op de vis en vooral ook de tonijnmayo vind ik erg aanwezig eigenlijk.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85131211
Rucola is geloof ik hot op het moment, elk bord wat ik de laatste tijd onder ogen krijg zit er helemaal mee onder :')
pi_85131232
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:43 schreef RobinOok het volgende:
Het zal door de belichting komen, maar die rucola ziet er droog, slordig en obligaat uit. Als (de Italiaanse) variant op de berg krulpeterselie & wortelroos op een chinees gerecht. Gelukkig dat het daar natuurlijk niet om draait, maar suf vind ik het wel.
Het neigt naar een wat gemakkelijke oplossing inderdaad, daar kan je ook wel wat anders van maken..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_85131241
Lekker veel tonijnmayo, kan je lekker uitsmeren over je kalfsplakjes.
Echt ik vond het niet te veel, niet teveel saus en niet teveel mayo, ik hou niet van een droge hap :P
pi_85131308
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:47 schreef Bluezz het volgende:
Lekker veel tonijnmayo, kan je lekker uitsmeren over je kalfsplakjes.
Echt ik vond het niet te veel, niet teveel saus en niet teveel mayo, ik hou niet van een droge hap :P
nou mooi toch?

en zo italiaans eten is idd lekker, die pasta' s enzo kennen we nou wel :P (of ze moeten gewoon echt goed zijn, dan is het natuurlijk prima)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85131804
Vorige week bij " de Dikke Dragonder" in Maastricht geluncht, te vinden aan de Platielstraat 21, ten oosten van het Vrijthof. De American Hamburger uit eigen keuken was lekker, op een mooie verse italiaanse bol, en van niet al te grof gemaleen rundvlees. De zoete en toch iets pittige eigengemaakte saus was een eye-opener, en maakte er toch een verdomt lekker broodje hamburger van. De uitsmijter van mijn lief was ook nét even beter dan standaard, oa door het zelfgesneden brood, in plaats van de standaard sneetjes. Totaal waren we ~20 euro kwijt, voor die omgeving gemiddeld te noemen, maar met toch bovengemiddelde gerechten.

De entourage is oud bruin te noemen, en dat heeft icm de niet al te luide muziek een prettige sfeer. De beide heren/eigenaren dragen daar ook in positieve zin aan bij, zo werdt het bord van mijn vriendin keurig als eerste geserveerd, toch zo'n detail wat mij een goede horeca achtergrond doet vermoeden. Nog zoiets, bij de verse jus d'orange van mijn vriendin werd het ijs apart gesevereerd in een glas, te doseren naar eigen smaak dus.

Al met al lekker geluncht, en een adresje wat we onthouden, de menukaart en deze ervaring doet ons vermoeden dat het diner hier ook prima voor elkaar zal zijn.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_85138757
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:22 schreef Bluezz het volgende:
Ik hou er van :9
Zwaardvis is geweldig _O_ Ik bestel het ook graag als ik uit eten ga :Y

Maar die rucola...idd zo neergekwakt op alle borden :') Moeten restaurants maar gewoon weer mee stoppen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 11 augustus 2010 @ 14:30:30 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85140047
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 13:59 schreef Isabeau het volgende:

Maar die rucola...idd zo neergekwakt op alle borden :') Moeten restaurants maar gewoon weer mee stoppen.
Inderdaad. Ik laat het toch al altijd liggen omdat ik het niet eens lekker vind en zeker als het gewoon zonder enige dressing maar op een bord gegooid wordt. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85152027
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:35 schreef numero_uno het volgende:

[..]

Het zal ontgetwijfeld lekker gesmaakt hebben en ik hou ook wel van een lekkere saus maar dit lijkt alsof de chef met zn souplouche is uitgeschoten
Dubbelop. Een louche IS een soeplepel en anders is het iig louche a soupe. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_85184651
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 19:18 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dubbelop. Een louche IS een soeplepel en anders is het iig louche a soupe. :+
Dat is niet dubbelop ( :X ) dat is verduidelijken van wat ik bedoel O-)
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_85251076
Zoals elke laatste dag van de vakantie eten wij bij de Wingbergermolen in Epen-Zuid Limburg.

http://www.wingbergermolen.nl/M12_Avondkaart.html

Zo ook dit jaar, datum was 6 augustus 2010.

Als voorgerecht hadden we 2 x een brood met kruidenboter en 1 x een Molenplankje veg. voor 2 personen Olijven tapenade kruidenboter valdieu-kaas brood......



Het brood was nog warm :9~ , en de kaasjes en kruidenboter heerlijk.

Als hoofdgerecht hadden we.... (helaas geen foto's van gemaakt ;( )

Manlief: Hollandse boerderij eendenfilet met sinaasappelsaus....
Manlief had nog nooit eend gegeten maar vond het erg lekker, goed mals.

Dochterlief: Verse Ravioli met gebakkken zalm en zachte tomatensaus (geraspte parmezaanse kaas )
Ze had zich al half vol gegeten aan het lekkere voorgerecht :P maar dit was ook erg lekker, malse zalm, niet droog, en in de ravioli zat een of ander creme goedje waar ze helemaal van smolt, ow jummie jummie :D

Vriend van dochterlief: Biefstukjes van het weiderund met sjalottensaus.
De vraag was medium, en hij kreeg medium. 2 stuks biefstuk, heerlijk vlees, alleen de saus was ietwat veel. Wel lekkere saus.

Fannie: Salade met gebakken scampi’s.
Eikenbladsla en krulsla met een heel aparte dressing, gecombineerd met aardbeien, frambozen en druiven, en rondom 8 scampi's gedrapeerd.
Heerlijk!

Voor iedereen verder ook goeie knapperige friet met verschillende sausjes en een kleine salade erbij.

Gedronken: Westmalle dubbel, ijsthee, orangina en pils.

Als dessert hadden manlief en ik een
Chouffe-coffee, een hart verwarmende koffielikeur met slagroom
Dat is echt een glas koffie waar je letterlijk warm van wordt :9~

En de kinders hadden een Crème brulée.
Ook die was zeer smakelijk, met gecarameliseerde toplaag, dochterlief zat er al tegenaan te tikken met haar lepeltje :P en zei "dat klinkt goed". Tik Tik.

Al met al was dit wederom een prettige avond, de bediening was goed (zo leuk, een Vietnamese die limburgs spreekt :) ), het eten was goed, en het mooie weer met op de achtergrond het geluid van de stromende Geul maakte het af!

Volgend jaar weer! :Y
"I'm not expecting to grow flowers in a desert, but i can live and breathe and see the sun in wintertime"
https://www.youtube.com/watch?v=jbhtJh1LXHQRoll
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:01:05 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85258046
Een verse friet van Bram Ladage op hoog catharijne.
Bediening was snel en vriendelijk friet was prima, maar helaas frietsaus en geen mayo, maar wat erger was, de frietsaus was zoet.
Jammer van een heerlijk frietje maar voor de rest prima te nassen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:06:07 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85258348
Mythos in Bocholt
Bediening erg vriendelijk en snel
Vooraf had ik een salade met gegrillde baby calamaris. Hoofdgerecht was gegrillde zeewolf. Manlief had dezelfde salade en een Grillteller.
Salade is een aanrader en favoriet van ons. Lekker gegeten
Met drankjes (Bier, cola, Ouzo) waren we met zijn tweetjes 54 euro kwijt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85259023
Appels en Peren in Nijmegen

Vooraf samen een 'Cold platter': een selectie van de voorgerechten die ze hebben. 5 stuks per persoon.
Wij hadden runderlende op aziatische wijze, in tempura gebakken pittige kipfilet, een flensje met rundercarpaccio, makreel met tomaat op een bruchetta en groene asperges met rauwe tonijn :9

Vooral de kipfilet, makreel en asperges waren erg lekker. Bij de runderlende overheerste de taugé heel erg en bij het flensje viel de smaak van 't vlees wat weg. Wel zat er hele lekkere oude kaas op / in.

Als hoofdgerecht hadden we een 'Warm platter': een selectie van de hoofdgerechten. 5 stuks samen:
Tarbotfilet in een kerriesaus, pittige zalm, varkensmedaillon, biefstuk met noten/knoflooksaus en maiskip met ook een lekker sausje. Erbij coleslaw, appelcompote, gewone sla en een puntzak friet.
Was stuk voor stuk helemaal in orde, geweldig!

Na hadden we wel allebei wat anders: O+ een creme brulé met vanille ijs en ik een lekker kaasplankje.

Erbij hadden we een Portugese rode wijn en wat karaffen kraanwater.

De sfeer was echt heel fijn, het was gezellig druk en de bediening was erg vriendelijk en snel.

Totale kosten: ¤82,- Ik vond het íets te duur voor wat we kregen, maar uiteindelijk wel buikje rond gegeten en over all zeer tevreden.

Cijfer: 7,5+

Aanrader :Y

[ Bericht 3% gewijzigd door motorbloempje op 14-08-2010 00:06:19 ]
Ja doei.
pi_85265833
@ Fannie; dat ziet er lekker uit! :o


FEBO; die burgers zijn eigenlijk nog best lekker :o
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 19:19:18 #83
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_85285574
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 08:14 schreef rechtsedirecte het volgende:
ik heb afgelopen weekend in een braziliaans bbq restaurant gegeten
[..]

Had nog nooit van dit concept gehoord maar het was heerlijk, ik weet niet of er iets dergelijks bestaat in Nederland maar het is een aanrader als je van vlees houdt
hier het menu van bovengenoemd restaurant
In Scheveningen zit er 1. (Niet echt iets voor mij, ik ben niet zo;n vleeseter, maar mijn man heeft gesmuld!)
pi_85305744
Een paar weken geleden hebben we bij restaurant het Klooster gegeten, in Delf. Het restaurant is soort van ontstaan vanuit het naastgelegen cafe het Klooster, waar ze vreselijk veel soorten bier schenken en er nog meer over weten. Het is dus niet zo vreemd dat in het kleine restaurantje erg veel met bier gekookt wordt.
Een drie-gangen menu is 26,50, en een bier-arrangement is geloof ik iets van 7euro. Je kunt er natuurlijk ook wijn krijgen maar het bier is echt fantastisch! Bij ieder gerecht wordt er een glas (half flesje) bijzonder bier geserveerd (dus ook bij het dessert).

Ik weet helaas niet meer welke bieren in het eten zaten, en die we er bij dronken, jammer. Wat ik me nog wel herinner:
warm brood met boter
voor: champignons gestoofd in bier, en een salade van rosbief met scampi, en bier :P (in de dressing geloof ik).
hoofd: livar ribstuk met wilde perziken, en poulet noir met tuinbonen en paddenstoelen, beide met bier natuurlijk.
na: drie soorten ijs, met karamelsaus met een triple er door heen, en een echt fantastische plattekaastaart met aardbeien.
Koffie met chouffe-likeur, en een andere likeur van een bier wat als bier mislukt was, maar waar de brouwer dus likeur van heeft gemaakt (weet niet meer welke).

Wat ik zo leuk vind aan dit restaurantje is dat er echt met passie wordt gekookt. De gerechten waren echt één geheel. (in tegenstelling tot wanneer bv. alle hoofdgerechten met dezelfde bijgerechten worden geserveerd,iets wat ik echt super irritant vind). De gerechten waren erg lekker, maar de kip had net iets meer jus/saus nodig.
De bieren die er bij geserveerd werden zaten ook vaak door het gerecht en matchen perfect, zelfs bij het toetje.
De bediening, 1 jongen, was erg vriendelijk. Het is een klein restaurantje, maar hij moest toch hard lopen zo nu en dan. Grappig was dat hij vroeg of een tafel heel even kon wachten met bestellen zodat hij het ijs voor een andere tafel uit kon serveren, anders zou het smelten :P . Toch fijn als je uitleg krijgt waarom je 5 minuutjes moet wachten. Maar zijn timing was echt perfect verder.
We hebben een heerlijke avond gehad!

Het nadeel van de snel veranderende kaart is dat ik ondertussen al heel veel gerechten heb gezien (wanneer ik langs het restaurant loop) die ik echt wilde proberen, maar die al weer van de kaart zijn. :( .

Een week later zaten we in het naastgelegen café, en hoorden we dat je daar ook een hamburger kon bestellen, die dan in het restaurant wordt gemaakt. Meteen gedaan, en hij was echt super! Lekker broodje, mooi rosé vlees, en heerlijke gebakken uien erbij :9 . Geen idee wat hij kost, maar het kan niet veel zijn (we hadden in totaal 7 biertjes, plus 1 burger, voor 22,50).

uiteindelijke cijfer: een 8,5. Goede prijs-kwaliteit, goede sfeer, en vooral een goed concept.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85310858
Waar? Mijn Keuken in Wouw
Wanneer? Gisteravond

Wat at je?

kwaliteit foto's is erg crappy, had een verkeerde instelling aanstaan, en wilde niet flitsen

Vooraf namen we een glas cava, erbij kregen we zelfingemaakte olijfjes met venkel, foie grasmousse met zelfgemaakte brioches (voor de mr met gecrushte macademia's erop, voor mij zonder), zelfgemaakte tomatenketchup met kruidenbroodstickjes, wafeltjes met verschillende soorten kaas en radijsjes met roggebroodkruim en mierikswortlecreme.

De mr en ik besloten een 4 gangen menu te nemen, met voor hem een BOB-arrangement wijn (kleine glaasjes :P) en voor mij 1 enkel glas ergens als ik er zin in had. Echter waren we toch benieuwd naar wat t eventuele extra tussengerecht zou zijn en toen dat erg lekker klonk hebben we besloten tot een 5 gangenmenu.

Als amuse kregen we Oosterschelde palingmousse met tuinkruidengelei en ingemaakte groentjes, en gelakte paling met zalige croutons en ingemaakte groentjes.




Daarna kregen we gemarineerde tonijn, met noordzeekrab, verschillende groentjes en een watermeloen soepje.



erg lekker maar voor mij op t randje van te bedacht/te frivool.

Daarna Noordzeeschol op een bedje van verschillende schaal- en schelpdiertjes met 2 mosselen, groentjes (asperge en tuinboontjes) met een sausje van mosselvocht en boter...



voor t eerst vond ik de mosseltjes erg lekker, fantastische smaken

Daarna: Oosterschelde zeebaars met een korstje van oa chorizo, een ansjovisje erbij en voor de mr artisjokkenmousse met een notenolie en voor mij artisjokstukjes.

die foto is echt te slecht om te posten maar de smaken waren geweldig samen.

Erbij kreeg de mr in zijn wijnarrangement een glas Viognier uit 2006 en daar heb ik ook een glas van genomen, superwijn!

Daarna: tamme eendenborst op een bedje van bosbietjes en rabarber, met een gevuld flensje met een rillettes van eendendij met eromheen meiknolletjes, paddestoeltjes en een mousse van koolraap



Daarna: een predessert. Glaasje gevuld met hangop met karamel, kersengranita met rum en een kersenmousse.



Toen het echte dessert: gepocheerde perzik met room (voor de mr op een amadelbrownie) met een karamel erop , gepocheerde perenmousse en en een perziken'milkshakeje' ernaast



Toe nog koffie en thee met huisgemaakte friandises.

kosten? zo'n 200 euro.

Cijfer? Zoals elke keer hebben we weer fantatisch gegeten in dit fijne restaurant, met vriendelijke bediening die alles keurig doet zonder dat het 'té' is. (ze herkenden ons ook trouwens en kwamen een praatje maken, leuk die persoonlijke touch erin)

Iig een fantastische avond, met heerlijk eten (ondanks dat t veel gerechtjes waren zijn de porties zo fijn afgesteld dat je helemaal niet propvol zit/ of nog trek hebt. Precies goed dus) met goeie wijnen. Ze verdienen zeker wel een 8.5/9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 15 augustus 2010 @ 15:47:21 #86
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85311094
Ziet er allemaal weer fantastisch lekker uit, DE.
Her enige wat ik niet helemaal goed begrijp is dat je allemaal vis,schaal- en schelpdieren op het menu hebt en dan opeens eendenborst erbij krijgt. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85311784
ze gebruiken allemaal streekproducten en seizoensproducten. En alles heeft met water te maken, erin of erop maakt dan niet uit toch? 8-)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 15 augustus 2010 @ 16:27:03 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85312372
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 16:07 schreef DarkElf het volgende:
ze gebruiken allemaal streekproducten en seizoensproducten. En alles heeft met water te maken, erin of erop maakt dan niet uit toch? 8-)
Volgens mij heeft een tamme eend nog nooit water gezien. :P
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85313092
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 16:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Volgens mij heeft een tamme eend nog nooit water gezien. :P
wrs niet.

het eten was lekker, daar gaat het mij om.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85314133
Fijn dat het lekker was, maar valt me wel op dat het daar echt torentjesmakers zijn :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85315906
Torentjes maken ze overal Isa, ze leggen echt altijd het vlees/vis bovenop, al dan niet met een kookring en dan krijg je al snel een 'torentje'.
Ziet er lekker uit zeg en leuk, foto's bij de beschrijvingen!
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:14:37 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85315950
Ik vind torentjes zo vervelend, lazer op met je modieuze onzin die niets toevoegt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85315971
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind torentjes zo vervelend, lazer op met je modieuze onzin die niets toevoegt.
^O^ _O_

Ik vind het ook wel weer 'uit de mode' eerlijk gezegd, maar de meeste restaurants hebben dat nog niet door 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:24:54 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85316208
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 18:15 schreef Isabeau het volgende:

[..]



^O^ _O_

Ik vind het ook wel weer 'uit de mode' eerlijk gezegd, maar de meeste restaurants hebben dat nog niet door 8-)
Het is zooo 1998
Echt de volgende tent waar ik kom die me een torentje geven, die kok geef ik een emmertje en een schepje cadeau. Mooi ingepakt, liefst als de tent vol zit. Heb een cadeautje voor de kok omdat ik hier laatst zo lekker gegeten heb.
Ingepakt cadeau open laten maken, emmertje schepje, omdat je zo graag torentjes maakt, kan je aan het strand je hart op halen.

Zo vroeg ik eens bij het Schulten Hues over de Rogvleugel of dat een Kolibrierog was. Bediening naar de keuken. Kwam terug, wat is een kolibrierog, ik: dat is een heel erg klein vogeltjes met hele kleine vleugeltjes....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:29:41 #95
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_85316325
ziet er gastronomisch uit DE :P
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:35:45 #96
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_85316494
Ziet er heerlijk uit DE, precies wat ik wel eens zou willen eten, supermenu!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:46:59 #97
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_85316828
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind torentjes zo vervelend, lazer op met je modieuze onzin die niets toevoegt.
Wat vind je verder van het menu?


OT,
Het ziet er heerlijk uit.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:56:31 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85317192
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 18:46 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Wat vind je verder van het menu?
Nee, ik heb er niet gegeten, dus kan ik verder ook niet zoveel van vinden, niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 augustus 2010 @ 13:32:30 #99
62913 Blik
The one and Only!
pi_85433409
Waar?
Restaurant Wollerich in St. Oedenrode

Wanneer?
vrijdag 13 augustus wegens de verjaardag van schoonmoeders

Wat at je?
We hadden gekozen voor het 7-gangen verrassingsmenu incl. wijnarrangement. De meeste dingen weet ik nog wel (maar niet de uitgebreide beschrijving):

vooraf een Kir Royal
amuses: een stuk of 5
Gerecht 1: Kreeft
Gerecht 2: zeetong met foie gras
Gerecht 3: Kabeljauw met buikspek
Gerecht 4: ??
Gerecht 5: Ree (met van alles erbij)
Gerecht 6: tortellini van een bepaalde kaas met truffel
Gerecht 7: Aardbei op verschillende wijzes
Espresso

Dat is ook meteen het enige minpuntje, ik vind het leuk als ik aan het einde van de avond het menu en de bijbehorende wijnen mee kan krijgen. Van de Librije kan ik nog steeds terugzien wat ik toen gegeten heb en welke wijn erbij hoort. Zo hebben we later de wijn die hoorde bij de "grootmoeders appeltaart" nog eens gekocht.

Het wijnarrangement was overigens vrij uitgebreid, na een week hard werken kwamen de wijntjes goed aan. Ik was blij dat we een taxi geregeld hadden voor de terugweg...

Kosten? Incl. fooi ¤500

Cijfer? niet voldoende vergelijkingsmateriaal, maar het is zeker goed bevallen. Alles smaakte bijzonder goed. Ik ben één keer eerder bij een sterrenrestaurant geweest en ga wel eens bij restaurants eten uit de Lekker-gids. En ik vond het toch wel fijn dat ik wel duidelijk het verschil kan zien/proeven tussen een 3-sterrenrestaurant, een 1-ster restaurant en een goed restaurant uit de Lekker-gids

Ik ga de komende 3 weken nog tweemaal uit eten in een sterrenrestaurant, en zal dan ook weer wat psten. Dan o.a. ook een review van Oud Sluis :9

[ Bericht 5% gewijzigd door Blik op 18-08-2010 13:37:53 ]
  woensdag 18 augustus 2010 @ 14:33:56 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85436033
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 13:32 schreef Blik het volgende:

Dat is ook meteen het enige minpuntje, ik vind het leuk als ik aan het einde van de avond het menu en de bijbehorende wijnen mee kan krijgen.


Dat is inderdaad jammer. Ik vraag altijd wel erom als ze niet uit zichzelf bij een sterrentent het meegeven.
In het geval van Wollerich helemaal vervelend, want zelfs op hun eigen website staat nergens een overzicht van hun menu's.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85445093
11 september weer naar "De Bourgondier" http://www.debourgondier.net/ 1 van de restaurants in onze regio die wij met enige regelmaar bezoeken (zeg 1s per kwartaal) . Heerlijke avond dineren, zal een recensie met foto's maken op de dag :)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_85445982
@ Blik, probeer je ook foto's te maken bij Oud Sluis? O+
Klinkt goed en leuk voor schoonmoeders ^O^ :Y)
  woensdag 18 augustus 2010 @ 21:04:56 #103
62913 Blik
The one and Only!
pi_85450882
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 18:57 schreef Bluezz het volgende:
@ Blik, probeer je ook foto's te maken bij Oud Sluis? O+
Klinkt goed en leuk voor schoonmoeders ^O^ :Y)
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
pi_85451517
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
Ik hoor hier vaak dat mensen het zonder flits doen. Dan maar een minder perfect plaatje...
En ik ken ook een barkeeper die het leuk vond als mensen een foto van de cocktail maakten. Waarom zou dat anders zijn in een restaurant?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')