abonnement Unibet Coolblue
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:06:59 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84733556
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Dat ben ik dan weer helemaal niet met je eens. Een goede, authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is juist heel makkelijk te overtreffen.

(en nu ga'k maar gauw even wat anders doen, voor ik het hele topic vol blijf kliederen :D )
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:08:57 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84733611
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Wij hopen binnenkort in de Toscane daar weer van te mogen genieten.
Als je in de buurt bent,
http://www.ristorantearchimede.it/
erg goede gerechten gegeten, Houtduif in de as van houtvuur gegrilled, Steak Florentine, jummie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84733864
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hummerstubchen, Duesseldorf.
Voordat ik begin, wat ik in de kritiek schrijf is op basis ervan dat het restaurant 2 Michelin sterren heeft, dus ik beoordeel op basis daarvan, de verwachting ligt dan anders als bij de bistro om de hoek.


Prijs, 2 personen ¤ 454,70 (ex tip) inclusief drank


Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?
Quinn Dexter
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:24:44 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84734083
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:18 schreef Quinn_Dexter het volgende:

[..]

Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:25:39 #30
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84734109
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.
pi_84734367
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:25 schreef Windigo het volgende:

[..]

In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.
Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....
Quinn Dexter
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:36:21 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84734433
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:33 schreef Quinn_Dexter het volgende:


Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....
Ik doe het wel. Althans in de 2- en 3-sterrententen waar ik tot nu toe heb gegeten rond ik het altijd ruim naar boven af.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:36:49 #33
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_84734450
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:42:15 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84734633
Twee jaar geleden at ik bij Schiffchen in Dusseldorf het Volgende

Voorafje: Een mousse van rode bietjes met rauwe tonijn, Mouse van Heilbot

Franse variant op Sushi, een eischuim gevuld met oa oesters en kokkels, gehuld in zeewier, gepocheerd, geserveerd met een Beurre blanche met piment en een saus van Wasabi

Ganzelever in een huiddunne taco Shell met cacao en bladgoud

*Op Cederhout gerookte bretonse kreeft met ingelegde mango en thai kruiden

Een wantan van Keizergranat met kruiden, thee van tonijnvlokken met Yuzu citroen*

Gegrillde moot van zeewolf met asiatische saus

Met zwezerik gevulde raviolie in selderij met zwarte tricastin truffels

Reebokrug met bospaddestoelen

After eight
Manjari-chocolade grand cru
Pfeffermunt Sorbet

Verschillende kazen van de wagen

Verschillende chocolade mousjes, huisgemaakte bonbons, caramels en chocolade fudge

Digestivenen, espresso
Weet niet meer precies wat we kwijt waren, was wat meer als bij het Hummerstubchen, rond de 500 euro. Hadden er ook geweldig wijnmenu bij, maar dat heb ik destijds niet opgeschreven.
Ieder, letterlijk IEDER gerecht was een Oh Mijn God ervaring, van de boter tot het brood, de kazen van de wagen waren letterlijk elk bijna een ervaring alsof de maagd maria verschijnt of zoiets. Perfectie in het klaarmaken en alles op hetzelfde hoge niveau. De bediening was een absolute 10.
Enige nadeel is daar dat de tafels dichter op elkaar staan en de zaak geen airco heeft. We zaten daar tijdens de Europa cup finale dus het was heerlijk rustig. Vergeleken bij de (hele goede) zaken met één ster was dit werkelijk een duidelijke klasse beter.

We gaan binnenkort weer eens bij het Schulten Hues eten, zal dan ook aantekeningen maken voor een kritiek hier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:45:03 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84734743
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:36 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?
Kan ik zo niet zeggen, ligt ook aan mijn humeur. Ze moeten gewoon hun best doen. Ongemotiveert personeel dat alleen brengt kan het dak op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 14:43:00 #36
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_84736724
dat je nog precies weet wat je twee jaar geleden at :o (met de details)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 1 augustus 2010 @ 14:43:57 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84736762
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 14:43 schreef The_Hives het volgende:
dat je nog precies weet wat je twee jaar geleden at :o (met de details)
Dat wat ik gegeten heb, had ik opgeschreven, de wijnen echter niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84746178
Vanavond een spontane aktie op weg naar huis :
IJmuiden aan Zee : lekker buiten achter glas gegeten bij Zilt aan zee.

Menukaart :


golfer nam de kabeljauwfilet :



en ik de zeebaars :



En het uitzicht :



Erbij ieder een glaasje witte wijn, geserveerd met donkerbruin warm brood met een lekkere korianderdip o.i.d. :9
Het was rustig, bediening vriendelijk, het smaakte prima en we waren 50 ¤ kwijt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 01-08-2010 20:06:33 ]
pi_84746470
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 19:49 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond een spontane aktie op weg naar huis :
IJmuiden aan Zee : lekker buiten achter glas gegeten bij Zilt aan zee.

Menukaart :
[ afbeelding ]

golfer nam de kabeljauwfilet :

[ afbeelding ]

en ik de zeebaars :

[ afbeelding ]

En het uitzicht :

[ afbeelding ]

Erbij ieder een lekker glaasje witte wijn, geserveerd met donkerbruin warm brood met een lekkere korianderdip o.i.d. :(
Het was rustig, bediening vriendelijk, het smaakte prima en we waren 50 ¤ kwijt.
En voor de achtergrond informatie:

De uitbater/eigenaar is de vorige uitbater/eigenaar van Fortuyn in Haarlem.
  zondag 1 augustus 2010 @ 20:38:48 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84748044
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 19:58 schreef Godtje het volgende:


En voor de achtergrond informatie:

De uitbater/eigenaar is de vorige uitbater/eigenaar van Fortuyn in Haarlem.
Ja, en :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 20:58:37 #41
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_84748931
Lekker zeg B&G :9

Vind het esthetisch alleen wat jammer van de bos rucola die op beide gerechten is gegooid? :?
Confidence through competence
  zondag 1 augustus 2010 @ 22:42:56 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84753770
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 20:58 schreef Stereotomy het volgende:
Lekker zeg B&G :9

Vind het esthetisch alleen wat jammer van de bos rucola die op beide gerechten is gegooid? :?
Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_84773321
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 22:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos. :{w
Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_84773445
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 14:52 schreef Gripper het volgende:

[..]

Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
goeie tip! schrijf een brief! :Y)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84773632
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 01:36 schreef NoCigar het volgende:
Ik wil daar altijd wel eens uit nieuwsgierigheid weer eens gaan eten: om te kijken hoe het is. Maar gelukkig zijn er bersprekingen van mensen als Kaza (dank) om me daarvan tegen te houden.
Hoewel, ik heb wel eens gehoord dat elke Van de Valk anders is en sommigen beter zijn? Is dat zo?
Vroeger was gewoon tvp genoeg.
V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding.. :r
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_84783395
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 15:00 schreef fruityloop het volgende:

[..]

V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding.. :r
Voor meer dan een incidentele (zaken)lunch kom ik niet bij Van der Valk......
Quinn Dexter
pi_84790988
[quote]Op maandag 2 augustus 2010 15:00 schreef fruityloop het volgende:

[..]

V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding.. :r
[/quoteIk ga het toch maar niet doen, was het ook niet echt van plan trouwens, want die paar keer dat ik min of meer noodgedwongen in een wegrestaurant eet, valt het me toch altijd zwaar tegen.
anonieme razernist
pi_84791016
de MiZu en Librije in Zwolle zijn echt heel goed.

Librije hoef ik volgensmij niet uit te leggen maar de MiZu heeft vooral wat Oosterse/Wereld-gerechten. Voor een acceptabel bedrag heb je "verassing van de chef" en dan krijg je 3 voorgerechten, 4 hoofdgerechtjes en 5 toetjes. O+ O+ O+
  maandag 2 augustus 2010 @ 22:10:07 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84791070
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 22:08 schreef linpunt het volgende:
de MiZu en Librije in Zwolle zijn echt heel goed.
Dankjewel voor deze uitgebreide recensies. :D
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 19:43:05 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84983591
De gelaarsde kat
Een bistro in Zutphen. De beste steak van de regio.
Had vooraf een half dozijn oesters, mijn gezelfschap een gebakken geitenkaasje op salade.
Hoofdgerecht franse Tbone steak met friet en sla, voor mij zonder saus. Mijn gezelschap (mijn ex) nam een rode wijn saus.
Hierbij dronken we 2 flessen Rose
Als toetje koffie en grappa, en nog meer grappa.
Heerlijk eten, goed klaar gemaakt zonder pretenties. De gelaarsde kat is precies wat het is, een prima bistro waar je heen gaat om een perfecte steak te eten.
Wat waren we kwijt? Ik heb geen idee, werd uitgenodigd, maar de Tbone koste geloof ik 25 euro en de oesters 9,50, de wijn zal rond de 20 euro de fles zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')