abonnement Unibet Coolblue
pi_85445093
11 september weer naar "De Bourgondier" http://www.debourgondier.net/ 1 van de restaurants in onze regio die wij met enige regelmaar bezoeken (zeg 1s per kwartaal) . Heerlijke avond dineren, zal een recensie met foto's maken op de dag :)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_85445982
@ Blik, probeer je ook foto's te maken bij Oud Sluis? O+
Klinkt goed en leuk voor schoonmoeders ^O^ :Y)
  woensdag 18 augustus 2010 @ 21:04:56 #103
62913 Blik
The one and Only!
pi_85450882
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 18:57 schreef Bluezz het volgende:
@ Blik, probeer je ook foto's te maken bij Oud Sluis? O+
Klinkt goed en leuk voor schoonmoeders ^O^ :Y)
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
pi_85451517
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
Ik hoor hier vaak dat mensen het zonder flits doen. Dan maar een minder perfect plaatje...
En ik ken ook een barkeeper die het leuk vond als mensen een foto van de cocktail maakten. Waarom zou dat anders zijn in een restaurant?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_85451699
Ik heb wel eens bij iemand aan tafel gezeten die het van te voren aan de ober vroeg, of ze er bezwaar tegen hadden dat ze foto's van het eten maakte als herinnering aan de leuke avond :)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85451715
Mijn camera heeft zelfs een optie 'food' voor het maken van foto's van eten :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85451734
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
Moet je eens proberen om eerst met een dobbelsteen te gooien om wat je gaat eten en dat ook nog te fotograferen :P
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
pi_85451768
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:26 schreef Ripley het volgende:

Moet je eens proberen om eerst met een dobbelsteen te gooien om wat je gaat eten en dat ook nog te fotograferen :P
Dan denkt de ober dat de mooie dames om hem dobbelen :{
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85454405
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:25 schreef Isabeau het volgende:
Mijn camera heeft zelfs een optie 'food' voor het maken van foto's van eten :D
Die van ons ook. En onze foto's zijn ook vaak niet de allermooiste en het liefst zonder flits idd.
Als het neergezet is wacht ik wel vaak even tot bediening weer wegloopt en neem dan de foto.

Als de bediening ziet dat het toestelletje op tafel staat denken ze trouwens altijd dat we van elkaar foto's zitten te maken en vragen of ze ons samen aan tafel moeten kieken :')
pi_85454444
ik neem het me altijd voor, en dan ziet het er zo geweldig mooi en lekker uit, dat ik 't vergeet en pas na het hoofdgerecht bedenk 'oh, wacht...' :')
Ja doei.
  woensdag 18 augustus 2010 @ 22:48:05 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85454711
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:


Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
Welnee. Ze zijn meestal juist trots erop als je hun gerechten vereeuwigd. Ook bij Oud Sluis doen ze daar niet moeilijk over. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 18 augustus 2010 @ 22:58:45 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85455090
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
Niks om je opgelaten over te voelen, dat doet bijna iedereen daar.
pi_85456717
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 22:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niks om je opgelaten over te voelen, dat doet bijna iedereen daar.
En zelfs vaak met enorme spiegelreflexcamera's of met flits of ze filmen zelfs alles. En dan laten ze het personeel tientallen foto's van zichzelf nemen! In een drie-sterren restaurant in Frankrijk drong een ober zelf echt aan dat ie een foto van ons wilden nemen met mijn bescheiden pocketcameraatje, slechts meegenomen om het eten te vereeuwigen. Uiteindelijk maar toegegeven :) , maar van mij hoefde het niet zo. Is me trouwens vaker overkomen in sterrenrestaurants.
anonieme razernist
pi_85461861
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 23:46 schreef NoCigar het volgende:

[..]

En zelfs vaak met enorme spiegelreflexcamera's of met flits of ze filmen zelfs alles. En dan laten ze het personeel tientallen foto's van zichzelf nemen! In een drie-sterren restaurant in Frankrijk drong een ober zelf echt aan dat ie een foto van ons wilden nemen met mijn bescheiden pocketcameraatje, slechts meegenomen om het eten te vereeuwigen. Uiteindelijk maar toegegeven :) , maar van mij hoefde het niet zo. Is me trouwens vaker overkomen in sterrenrestaurants.
echt? :o ik heb dat nog nooit meegemaakt. Ik maak (soms) wel foto's maar altijd discreet en zonder flits.

Oh wacht, in Nairn stelde de ober het zelf voor om een foto van ons te maken toen ik mijn eten zat te kieken...

1x meegemaakt dus.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85461914
Ik ken dat idd ook van de lindehof en de keuken van floris. Zit je je best te doen op eetfoto's, moet je opeens leuk gaan kijken.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_85469309
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
stel je niet aan. ik ben de grondlegger O-) van foto's maken van het eten toen niemand het nog deed of debiel vond. :Y
FOK stel golfer en Bluezz hebben mij al opgevolgd met het maken van foto's door dezelfde stijl te hanteren op hun weblog.(check maar de hoek en close-up manier van fotograferen) })
ik ben eigenlijk de eet-Ayatollah van fok :') :') >:O
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_85470681
Met elke keer een andere camera ja, was vermakelijk.
anonieme razernist
  donderdag 19 augustus 2010 @ 13:28:19 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85470913
Bij mij is het eerder mijn gezelschap wat zich er over opwind.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85582361
Waar?
Solera Almelo
Wanneer?
22 augustus 2010
Wat at je?
Turks brood met knoflook
Stokbrood met knoflookmayonaise
Gerookte entrecote
Ossenhaas met paddenstoelen
Varkenshaas met paddenstoelen
Gefrituurde kip met chilisaus
Krab met perzik
Gemarineerde kipvleugels
2x varkenshaas met spinazie
Inktvisringen met knoflook
Broodrolletje kaas
Taartje met 3 soorten kaas
Groente Quiche
3 x portie friet
3 glazen bier, 2x cola light, 1 keer koffie en 2 keer thee
Impressie?
Samen met mijn vriend en een vriendin ging ik bij een tapasrestaurant eten. We zaten lekker buiten op het terras. Er liep ontzettend veel bediening rond. We kregen de menukaart en toen ik tegen de ober voor de grap zei dat we haast een briefje nodig hadden om te bestellen gaf hij een bierviltje en een pen om onze bestelling op te schrijven. We namen allemaal 5/6 gerechtjes. Mijn vriend en ik hadden brood als een starter, maar dat kregen we tegelijkertijd met de andere gerechtjes. Het smaakte allemaal erg lekker, maar het was wel erg veel. Mijn vriendin vond haar vegetarische gerechtjes niet echt lekker, het smaakte allemaal een beetje hetzelfde. De gefrituurde kip met chilisaus was niet helemaal goed bereid en nog rauw van binnen. Ik heb dit gemeld toen ze de tafel af gingen ruimen en we hadden eventueel nog wel een nieuwe portie mogen hebben, maar dat hoefde niet meer. We hebben wel een les voor de volgende keer geleerd en dat is dat we niet alles tegelijkertijd moeten bestellen, maar gewoon 1 of 2 gerechtjes en dan steeds opnieuw bestellen. Dan blijft alles goed warm, weet je of je nog genoeg ruimte heb voor meer en het is makkelijker te onthouden wie wat heeft.
Kosten?
89,35 euro totaal
Cijfer?
Eten: 7.5
Bediening: 8
Sfeer: 7.5
pi_85584999
Je zegt dat jullie moeten onthouden om niet alles tegelijk te bestellen, maar het is bij tapas de gewoonte dat je bijv. eerst de koude en dan de warme gerechten krijgt. En ik vind ook dat het personeel dit had moeten adviseren ;)
pi_85585316
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 21:54 schreef Bluezz het volgende:
Je zegt dat jullie moeten onthouden om niet alles tegelijk te bestellen, maar het is bij tapas de gewoonte dat je bijv. eerst de koude en dan de warme gerechten krijgt. En ik vind ook dat het personeel dit had moeten adviseren ;)
Tja, dat wisten we dus niet en het personeel heeft dat idd ook niet gezegd en ook gewoon alles tegelijkertijd gebracht.
pi_85590398
Dus krijgt de bediening een 5 en het eten een 6 ~:)
  zondag 22 augustus 2010 @ 23:37:56 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85590445
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85597748
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
Door 1 stukje rauwe kip een laag cijfer te geven terwijl alle andere gerechtjes wel lekker en goed waren vind ik ook weer zo wat.
pi_85597845
quote:
Mijn vriendin vond haar vegetarische gerechtjes niet echt lekker, het smaakte allemaal een beetje hetzelfde. De gefrituurde kip met chilisaus was niet helemaal goed bereid en nog rauw van binnen. Ik heb dit gemeld toen ze de tafel af gingen ruimen en we hadden eventueel nog wel een nieuwe portie mogen hebben, maar dat hoefde niet meer.
en dan nog een 7,5?

No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
Ja doei.
  maandag 23 augustus 2010 @ 10:12:45 #126
62913 Blik
The one and Only!
pi_85597934
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis :)
pi_85597976
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:12 schreef Blik het volgende:
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis :)
Tof!

Wij gaan naar Chalet Brakkestein in de restaurantweek deze week :) ga ook vragen of ik foto's mag maken. Heb alleen maar goede verhalen gehoord, dus hoop niet dat 't tegenvalt :o
Ja doei.
pi_85598676
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:14 schreef motorbloempje het volgende:

[..]


Tof!

Wij gaan naar Chalet Brakkestein in de restaurantweek deze week :) ga ook vragen of ik foto's mag maken. Heb alleen maar goede verhalen gehoord, dus hoop niet dat 't tegenvalt :o
vast niet. klinkt al goed :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85600319
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:

[..]



en dan nog een 7,5?

No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
Tja ik ben misschien niet zo kritisch als sommigen van jullie. Ik heb gewoon lekker gegeten en dat er dan een paar dingen minder goed zijn gebeurd overal wel. Als het echt goed was geweest had ik wel een 8.5/9 gegeven. En dat van die bediening wist ik niet, dat je eerst koude gerechten serveert en daarna de warme en niet alles tegelijkertijd. Was onze eerste keer. Dat horen zij dan idd aan te geven en te doen. Iets waar ik de volgende keer wel op zal letten.
pi_85600523
maar als je vriendin al klaagt dat alles 't zelfde smaakt en/of niet lekker is... dan zou ik toch wel.. nou ja, never mind :)
Ja doei.
pi_85605331
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:

en dan nog een 7,5?

No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85605700
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 13:43 schreef Isabeau het volgende:

[..]


[..]


Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch :+
dat dus. :)

rauwe kip.. :X
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85606104
waar? in Antwerpen, bij de Keyserlei: Argentijnse grill.
Wanneer? Afgelopen zaterdag.
Wat at je? Na wat drankjes en brood met wat boter en wat chimichurriachtige toestanden bestelden we. Ik had vooraf een schaaltje met in de oven gebakken Provolone (kaas) met zwarte olijven, tomaat en olie (veel olie :D) met brood... Zag er super simpel uit maar t smaakte echt heel goed :9 (ondanks de hoeveelheid olie dus, maar die hoefde je niet op te eten natuurlijk allemaal)

Daarna Bife de lomo con ajo (ossenhaas, medium rare, met knoflook)... De standaard frietjes erbij natuurlijk.
Vlees was echt super mals en erg goed gebakken :9 Groot stuk ook dus na t voorgerecht wat flink vulde en t grote stuk vlees pasten er nog 4 frietjes in ofzo, maar goed; die waren sowieso al bijzaak voor mij :P
Kosten? We waren met zijn vieren, inclusief een paar drankjes (corona's en een witbiertje, 2 flessen water) dus: 4 x voorgerecht en 4x hoofdgerecht.. voor 164 euro ofzo?

T tentje zag er eigenlijk heel simpel uit, maar we hebben echt lekker gegeten :) Binnen stonden ze op een grote kolengrill te grillen en t viel op hoe schoon het er was.

Kortom, prima dus :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85606379
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 13:43 schreef Isabeau het volgende:
Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch :+
Eigenlijk slaat het ook nergens op om cijfers uit te delen :D Je kan beter een mooie recensie/verslagje schrijven en het daarbij laten.
pi_85606434
ja die cijfers vind ik ook wat raar eigenlijk... belangrijker is: was t lekker? was t leuk? waren er rare dingen ofzo?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 23 augustus 2010 @ 23:34:11 #136
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_85630107
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:12 schreef Blik het volgende:
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis :)
Beter wel! Van iedere gang, die shit is om te smullen.
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
pi_85631299
Waar? Balthazar
Wanneer? Gisteren.
Wat at je? Vooraf een 'mixed platter'' sushi, met z'n drieėn gedeeld, als hoofdgerecht had ik zeebaars met geconfijte rode uien en anijs, disgenoten hadden tonijn met amandel en zwarte rijst, en rode snapper met peultjes en citroengras. Toe deelden we limoencheesecake en chocoladetaart met muntijs. Erbij een fles sauvignon blanc.
Impressie? Een vrij fancy restaurant in een dito buurt. We konden lekker buiten zitten. Bediening was attent en snel. De sushi was OK, goed te eten en vers maar niet mind-blowing ofzo (dat is toch echt specialistenwerk, sushi - voor zo erbij net iets te ingewikkeld, denk ik ;)). Mijn hoofdgerecht was een beetje afgekoeld bij serveren, maar de ober loste dit snel en vlekkeloos op. Ik had zonder meer het lekkerste hoofdgerecht gekozen O+ Sowieso vind ik zeebaars een smakelijk visje, maar de combi met de kruidige saus, knapperige courgettereepjes en de verrukkelijk geconfijte uien was echt om je vingers bij af te likken! De andere hoofdgerechten waren ook lekker, wat ik zo proefde. Wijn was aangenaam, ik vond 'm goed bij de vis passen. Licht en 'crisp'. Dessert was lekker, wel verreweg de zwaarste gang na een vrij licht voor- en hoofdgerecht, maar dat was natuurlijk onze eigen schuld! Muntijs was trouwens wel lekker licht en fris, was een sorbet.
Kosten? 80 euro omgerekend met z'n drieėn.
Cijfer? Ehh... Moet ik nou heel veel punten aftrekken voor het afkoelen van het hoofdgerecht? :+ Bediening was in ieder geval uitstekend, minstens een 8,5.
pi_85631425
Hoe lostte de ober je afgekoelde hoofdgerecht op?
Zeebaars is idd verrukkelijk :Y)

Leuk verslagje, jammer van de foto's, dure tent :P :Y)
pi_85631494
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 00:11 schreef Bluezz het volgende:
Hoe lostte de ober je afgekoelde hoofdgerecht op?
Zeebaars is idd verrukkelijk :Y)

Leuk verslagje, jammer van de foto's, dure tent :P :Y)
Ik weet het niet, maar de vis was iig niet taai/droog toen hij even later terugkwam :o
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 20:45:19 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85925050
Döner Company op Utrecht Centraal, op de loopbrug naar de jaarbeurs.
1 broodje kipdöner met sambal, salade, ui, kaas en Chili's
4 Euro nogwat.

Duidelijk de beste Döner op HC, is er altijd druk. Vriendelijke turkse jongens in de bediening en een prima smakende Döner. De kalfs is minder, is gekruid gehakt, geen echte vleesstukken. De kip is er lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85926055
Afgelopen week tijdens de restaurant week even Hofstede Meerzicht (Zoetermeer), Seinpost (Den Haag), De Savelberg (Voorburg) en Calla's (Den Haag) meegepakt! Was weer genieten!

Verslagen volgen!
"I'm talking about liquid. Rich enough to have your own jet. Rich enough not to waste time. Fifty, a hundred million dollars, buddy. A player. Or nothing" Gordon Gekko, Wallstreet
pi_85928620
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Dƶner Company op Utrecht Centraal, op de loopbrug naar de jaarbeurs.
1 broodje kipdƶner met sambal, salade, ui, kaas en Chili's
4 Euro nogwat.

Duidelijk de beste Dƶner op HC, is er altijd druk. Vriendelijke turkse jongens in de bediening en een prima smakende Dƶner. De kalfs is minder, is gekruid gehakt, geen echte vleesstukken. De kip is er lekker.
wat is HC?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85928654
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 21:08 schreef vanKampen het volgende:
Afgelopen week tijdens de restaurant week even Hofstede Meerzicht (Zoetermeer), Seinpost (Den Haag), De Savelberg (Voorburg) en Calla's (Den Haag) meegepakt! Was weer genieten!

Verslagen volgen!
gaaf! Hoor graag! :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85928769
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 22:06 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

wat is HC?
Hoog Caterijne?
pi_85928868
aah natuurlijk :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 23:22:29 #146
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85932687
Om onze vakantie in te luiden hebben we vandaag gegeten bij Lex Jumeaux (De baklap) in Bennebroek
Apart ingedeeld pand, je komt binnen in een ruim lounge gedeelte van rode banken, via een hal in het restaurantgedeelte. In het midden is een overdekte binnentuin met een grote boom. Wij zaten op een verhoogd gedeelte, de veranda. Prima sfeer, netjes ingedekt, aardig attent, correct personeel.
Bij de hoofdgerechten heb je bij dit restaurant de keuze uit normale of 'small' porties.

Bluezz koos voor het 4 gangen augustus-menu en golfer voor een voorgerecht, 2 'small' hoofdgerechten en een nagerecht.

We begonnen met een glas Baron Louis Chardonnay (bij de rest van de maaltijd hebben we daar ook nog 2 glazen van gedronken) en kregen daar brood met lekkere gezouten boter bij :


Daarna 2 kleine amuses : links hollandse garnaaltjes in een schuim van venkel en rechts een ijshoorntje met ijs van tomaten en compote van ui.


Golfers voorgerecht : Kruidenravioli met schaal- en schelpdieren in een heldere bouillon van kreeft en zwarte olijf.


Bluezz' voorgerecht: Filet Américain en pepersteak van Albacore tonijn, gelei van gazpacho met avocado en limoen.


Golfers 1e 'small' hoofdgerecht : Provenēaalse vissoep, rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
(de crouton en de rouille ontbraken helaas - misschien wordt dat alleen bij de normale portie geserveerd? )


Bluezz'2e gerecht : Noordzee scholfilet, worstje van gamba,gestoofde mosseltjes & zeekraal.


Golfers 2e 'small' hoofdgerecht : Gegrilde wilde zeebaars, couscous van rode biet, bitterballetjes en jus van langoustine.


Bluezz' hoofdgerecht : Proeverij van kalfsvlees; kalfsoester, terrine met zwezerik en cantharel, bitterbal van sukade.


Het nagerecht van golfer hoorde eigenlijk bij het menu van Bluezz : Gemarineerd zomerfruit, citrus sabayon, appelchips & yoghurtijs.


Bluezz koos het kaasplankje van de bekende kaaswinkel L' amuse uit Santpoort, waar het restaurant zelf een beschrijving op vetvrij papier onder legt, erg leuk gevonden!


Een leuk en erg smakelijk begin van onze (zomer-)vakantie!!
Totale kosten inclusief drank: 110 euro met z'n tweeėn.

Eten: 8
Bediening: 8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 23:56:15 #147
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_85933977
110 euro met z'n 2en? Dat valt mee. Het zal wel geen ster hebben dan?

Ik heb er geen verstand van hoor, maar als ik al die gerechtjes zie dan lijkt het me een redelijk exclusief restaurant, maar qua prijs valt dat reuze mee dus. :)
  woensdag 1 september 2010 @ 00:53:22 #148
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85935844
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 23:56 schreef Zwansen het volgende:
110 euro met z'n 2en? Dat valt mee. Het zal wel geen ster hebben dan?

Ik heb er geen verstand van hoor, maar als ik al die gerechtjes zie dan lijkt het me een redelijk exclusief restaurant, maar qua prijs valt dat reuze mee dus. :)
Viel ons ook mee. Inderdaad geen sterren en dat niveau halen ze ook niet. Wel netjes allemaal.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85937591
klinkt goed en idd leuk idee met de kaas. Meestal ben je idd zo kwijt wat je eet als ze weer weglopen :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 1 september 2010 @ 06:37:17 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85937855
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85938506
quote:
Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Zo kun je alles wel armoedig vinden. Ze hebben er toch juist iets leuks en creatiefs van gemaakt door het met de hand te schrijven? En als een ober mij de lap tekst zou voorlezen die op die placemat staat, was ik de helft al vergeten na mn eerste bonkje kaas :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslān hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_85939053
mooi verslag Golfer! En Bluezz aan de mosselen? :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85945822
quote:
Op woensdag 1 september 2010 08:40 schreef Gripper het volgende:

[..]

Zo kun je alles wel armoedig vinden. Ze hebben er toch juist iets leuks en creatiefs van gemaakt door het met de hand te schrijven? En als een ober mij de lap tekst zou voorlezen die op die placemat staat, was ik de helft al vergeten na mn eerste bonkje kaas :)
Dat geeft ook helemaal niks, ik ken ze niet allemaal maar het lijkt me ook kaas om te vergeten. In de meeste restaurants weten ze niet echt wat van kaas, dus dan is het wel handig om even een printje te maken van de tekst van de leverancier. Als ze wel wat van kaas zouden weten zouden ze niet met commissiekaas aankomen schat ik. Leuk om mee te nemen naar een WK-avondje, maar niet echt wat bijzonders of karakteristiek.

Vrienden van me klagen ook dat ze vaak een kaasplankje nemen sinds we dat bij etentjes bij elkaar vaak doen en dan regel ik het, en dan valt het in exclusieve restaurants toch altijd weer tegen. Met een kaasplankje kun je nog even een heleboel verschillende smaaksensaties aan het slot toevoegen, en geeft het helemaal niks als je 1 of niet lekker vindt, maar dat durven ze zelden: Laffe gepasteuriseerde kaasjes.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_85945898
quote:
Op woensdag 1 september 2010 09:18 schreef FutureFairytale het volgende:
mooi verslag Golfer! En Bluezz aan de mosselen? :D
Nope, aan g gegeven ;)
pi_85945948
quote:
Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Ik vond het leuk & niet armoedig. w/

Waar ik dan niet zo blij mee ben is altijd maar weer dat schuim :')
  woensdag 1 september 2010 @ 13:35:03 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85946944
quote:
Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Of de bediening houdt rekening met de wel 'domme' gasten die na het vertellen en opnoemen van de verschillende kaasjes het meteen weer vergeten zijn en op deze manier nog eens rustig de naam en herkomst en geschiedenis van de diverse kaasjes op z'n/haar gemak kan nalezen ?
Of onthou jij altijd tot in de kleinste details alle uitleg over de verschillende kazen die je krijgt gereserveerd ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85947163
quote:
Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
wat een zure reactie :D 't Is toch leuk vormgegeven en praktisch? No way dat je dat na een paar glazen wijn nog onthoudt, anders :P
Ik zou er alleen geen smaakomschrijving opzetten, zelf - laat mensen dat zelf maar uitvogelen :P
pi_85947727
De Andijkse met fenegriek was overigens de lekkerste/verrassendste en had ik nog nooit geproefd :9

De smaakomschrijvingen was ik het trouwens niet echt mee eens CF, dus dat klopt wel wat je zegt.
  woensdag 1 september 2010 @ 18:04:13 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85956337
quote:
Op woensdag 1 september 2010 13:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Of de bediening houdt rekening met de wel 'domme' gasten die na het vertellen en opnoemen van de verschillende kaasjes het meteen weer vergeten zijn en op deze manier nog eens rustig de naam en herkomst en geschiedenis van de diverse kaasjes op z'n/haar gemak kan nalezen ?
Of onthou jij altijd tot in de kleinste details alle uitleg over de verschillende kazen die je krijgt gereserveerd ?
Het gaat me niet om de informatie op de placemat, maar dat het weer duidelijk een verschijnsel is waaruit blijkt dat de bediening in de meeste restaurants niet meer is dan iemand die je eten kan komen brengen en als je ze weet te tackelen in staat is je drankbestelling aan te nemen.
Zo iemand aan wie je uitlegt hoe je je steak wilt hebben maar je hem toch altijd medium doorbakken krijgt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 september 2010 @ 18:06:01 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85956384
quote:
Op woensdag 1 september 2010 13:08 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik vond het leuk & niet armoedig. w/
Zie in mijn antwoord aan golfer waar ik op doelde
quote:
Waar ik dan niet zo blij mee ben is altijd maar weer dat schuim :')
Ja, dat is erg in, net zulke schijnluxe, maar een behoorlijk gebakken aardappel kunnen ze niet maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85960228
Waar? Mama Di Kookt http://www.mamadikookt.nl/in Valkenswaard
Wanneer? Gisteren
Gezelschap? samen met mijn man

Concept Mama Di Kookt: Gerechtjes van 'di mama' met een Italiaanse inslag. Het concept van dit restaurant is dat je voor een fixed price (21,50 p.p.) gerechtjes van de kaart kunt bestellen. De gerechtjes zijn allemaal formaat 'voorgerecht' en de kaart is vrij uitgebreid: salades, pasta, vlees, vis, vegi. Voor sommige gerechtjes moet je een kleine toeslag betalen en ook de nagerechtjes zijn not included (maar niet duur: plus 4,50 op je rekening per nagerechtje).
Wanneer je je bord leeg hebt komt de serveerster uithalen en kun je direct een volgend gerechtje bestellen, net zo lang totdat je genoeg gehad hebt!
Leuk concept: door de kleine porties kun je veel verschillende dingen proeven!

Wat? Na een amuze (tomatensoepje met kruidenroom) en wat brood at ik vijf gerechtjes en mijn man at er vier (hij kwam net uit de nachtdienst, het was zijn ontbijt, haha).

Ik nam: romige champignons met bruscetta, taartje van diverse groentes, pasta met truffel, varkenshaas met groenten en lamsfilet met risotto.
Mijn man at: salade eendeborst, duivelse garnaaltjes, zeeduivel met pecorino en pesce de la mama.
We dronken er ieder drie glazen rode huiswijn bij. Het was heerlijk!

Ervaring: hoewel dit restaurant al enige tijd in onze woonplaats zit, waren we er nog nooit geweest. Wel hadden we goede dingen gehoord en het bleek ook voor ons een succesformule te zijn. Het was ook bijzonder druk voor een dinsdagavond. We hadden niet gereserveerd en konden nog net een tafeltje bij de bar krijgen. In de 2,5 uur dat we binnen zaten hebben we zeker 5 keer gezien dat een gezelschap weg werd gestuurd vanwege de drukte!
Een erg leuk restaurant. Leuke sfeer, lekkere gerechtjes en een prijs/kwaliteitverhouding die meer dan prima is!

Prijs: 60 euro!! Wel hebben we geen enkel gerechtje met een toeslag genomen en ook geen nagerecht gegeten. Maar zoals gezegd: uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_85960313
klinkt leuk Tezz :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85965992
dit is pas armoede:

rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
  woensdag 1 september 2010 @ 22:39:15 #164
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_85967804
quote:
Op woensdag 1 september 2010 13:54 schreef Bluezz het volgende:
De Andijkse met fenegriek was overigens de lekkerste/verrassendste en had ik nog nooit geproefd :9

De smaakomschrijvingen was ik het trouwens niet echt mee eens CF, dus dat klopt wel wat je zegt.

quote:
Andijker Schapenkaas met fenegriek (Westfriese streekkaas, niet biologisch)
Een harde schapenkaas. De vorm van de kaas is rond, wielvormig, en het gewicht is ca. 5 kg. We produceren bewust een zo dikke schapenkaas omdat dit gunstig is voor de rijping en smaak van de kaas. Fenegriek is een kruid dat oorspronkelijk uit Mesopotamie komt, maar al in de oudheid veel voorkomt in het Middellandse Zeegebied. De smaak doet een beetje denken aan walnoot.

Verkoopunt
De Andijker schapenkaas met fenegriek is te koop bij:
Kaasspeciaalzaak L’Amuse, Hoofdstraat 185 in Santpoort-Noord
bron
was dan misschien wel lekker maar ik vraag me af hoe authentiek deze kaas is om het een streekkaas te noemen.
Volgens mij verdient een produkt alleen deze titel als het al sinds mensenheugenis in een bepaalde streek geproduceert word en dat is met deze kaas zeker niet het geval....commercieel opgedirkt stuk kaas.
Wat voor mij vooral lachwekkend is is het feit dat, volgens de bron, het een streekkaas is maar het alleen verkocht ver buiten West Friesland (waar Andijk ligt) en dan ook nog op 1 locatie
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  woensdag 1 september 2010 @ 22:50:19 #165
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85968336
quote:
Op woensdag 1 september 2010 22:04 schreef Fokatio het volgende:
dit is pas armoede:
[ afbeelding ]
rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
Je hebt er overheen gelezen dat het de small-versie van de gerechten betrof?
Overigens ontbraken inderdaad de rouille en de crouton met ansjovis.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 2 september 2010 @ 06:31:56 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85974926
quote:
Op woensdag 1 september 2010 22:04 schreef Fokatio het volgende:
dit is pas armoede:
[ afbeelding ]
rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
Heb ooit een keer de bediening gevraagd of de Rogvleugels van de Kolibrierog waren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85979085
quote:
Op woensdag 1 september 2010 22:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Je hebt er overheen gelezen dat het de small-versie van de gerechten betrof?
Overigens ontbraken inderdaad de rouille en de crouton met ansjovis.
Niet overheen gelezen maar het is wel de small-versie van een hoofdgerecht en een soep die 'rijkgevuld' is met precies 1 stukje van alles waarmee deze rijkgevuld zou moeten zijn.. een amuse is vaak een lepel vol, dit is nog minder..

Ik weet wel dat het een beetje zo hoort in zulke restaurants maar gebruik dan gewoon niet het woord 'rijkgevuld'... vergelijk de foto met het woord!
pi_85981239
quote:
Op donderdag 2 september 2010 11:10 schreef Fokatio het volgende:

[..]

Niet overheen gelezen maar het is wel de small-versie van een hoofdgerecht en een soep die 'rijkgevuld' is met precies 1 stukje van alles waarmee deze rijkgevuld zou moeten zijn.. een amuse is vaak een lepel vol, dit is nog minder..

Ik weet wel dat het een beetje zo hoort in zulke restaurants maar gebruik dan gewoon niet het woord 'rijkgevuld'... vergelijk de foto met het woord!
dit vind ik ook :Y zag er heel arm uit (vulling) ook al is het de kleine versie. is het dan in de grote versie met 2 stukjes?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_86005579
Ik vind de opmaak van Tezz wel handig, dus die neem ik even over.


Waar? Taste http://www.taste-tilburg.nl/site/Home in Tilburg
Wanneer? 22 augustus
Gezelschap? samen met familie

Concept Taste: Het trendy en gastvrije restaurant voor iedereen met een voorliefde voor puur eten en drinken. Less is more, dat geldt ook voor Taste! Geen poespas of overdaad: onze keukenbrigade kookt met eerlijke en verse producten die bovendien zoveel mogelijk van eigen bodem komen. U proeft de puurheid op het bord!
Dat is hun reclamepraatje op de site.

Wat? We mochten eerst nog ergens anders plaats nemen. Waar we ons welkomstdrankje kregen. Daarbij kregen we wat lekkere amuses. Ik heb geregeld van het schaaltje met kleine stukjes vlees met gember, geloof ik, geprikt. Jum! Voor ieder wat wils. En leuk geserveerd.

Vervolgens begon ons zomermenu. We konden steeds kiezen uit 2 gerechten. Ik kan niet meer via de site op het zomermenu komen.
Ik nam als voorgerecht de kwartel. Daar was een kleine salade met lekkere dressing bij. Daarnaast kregen we er nog een kwartel op een speciaal bordje. Deze was in een krokant laagje gefrituurd. Met de bekende 'vlammetjes' saus.
Erg lekker. Ik kreeg hierna meteen zin in meer. Niet dat het onvoldoende was. Het was een goed gevuld voorgerecht. Leuk dat ze het culinaire hebben gecombineerd met een wat meer doorsnee smaak.

Als hoofdgerecht had ik de kreeft. Dat bord bestond uit een kreeft ijsje, een kreeftje en een flinke dorade (geloof ik) omwikkeld met nori op een bedje van groene pasta.
Het leek geen vol bord, maar wat was dat lekker. Het ijsje smaakte echt naar kreeft. Dat klinkt vast heel vreemd, maar was erg verassend. Alsof de kreeft iets gezoet was en dan met water gemengd. Het ijsje was trouwens met een houdertje aan het bord geklikt. Het zag er origineel uit. Kreeftje had behoorlijk wat vlees. De dorade en de pasta zorgden voor de extra vulling.
Een nadeel van dit restaurant is dat een van de heren nog wat friet of anders culinaire aardappels bij wilde. Dit was niet mogelijk.

Tussendoor kwamen ze nog met een alcoholisch drankje en daarin aloė vera. Vat mij betreft ook een van de hoogtepunten van ons diner. Ik vond het een beetje vergelijkbaar met de Griekse Ouzo. En de aloė vera gaf dan wat extra zoete smaak.

Als toetje was er een keuze tussen kaas en zoet met banaansmaak. Ik koos voor zoet. Ik vond het minipuddinkje ter grote van een wuppie op een stokkie een erg schattig idee. Verder moet ik zeggen dat dit mijn minst favoriete gang was. De banaansmaak (soms met alcoholsmaak) overheerste mij te erg.

Bij onze kop thee/koffie kregen we nog een bord met nog meer schattige wuppie puddinkjes, maar dan in aardbei smaak, koekjes en Turks fruit.
Leuk voor erbij. En natuurlijk top dat ze dit zelf gemaakt hebben.

Ervaring: Wat ik nog niet vermeld had is dat het er allemaal keurig netjes uitziet. We hadden wat mensen mee die behoorlijk wat gewend zijn en die vonden het er heerlijk. Ook over het eten waren de meesten heel tevreden. Sommige, traditionele eters, vonden het wat weinig en misten dus het traditionele eten. De meesten van ons hebben heel lekker gegeten. En waren verrast door de leuke combinaties die ze hier kunnen maken. De gastvrijheid was keurig. Er liep wel 1 ober die volgens ons nog nieuw was. Hij wist minder goed te vertellen wat alles op ons bord was. Maar wij zijn niet de types om hier moeilijk over te gaan doen. Wij hebben ons trouwens ook soms behoorlijk maf gedragen, maar kregen geen vreemde blikken van het personeel of andere klanten.

Prijs: Taste is met 35 euro pp niet goedkoop. Maar je krijgt er naar mijn mening veel voor terug in de vorm van lekker eten, ook in tussentijdse gangen, goede service, de verzorgdheid van het interieur en de bediening. Als je niet bang bent om eens iets te proberen wat je nooit doet; laat je dan eens hier verwennen.
  donderdag 2 september 2010 @ 23:34:36 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86006706
35 Euro pp voor een voor/hoofd/nagerecht en drankjes en dat niet zou niet goedkoop zijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86006779
quote:
Op donderdag 2 september 2010 23:34 schreef Pietverdriet het volgende:
35 Euro pp voor een voor/hoofd/nagerecht en drankjes en dat niet zou niet goedkoop zijn?
Misschien in jouw ogen erg goedkoop.. Maar als ik goedkoop ga eten dan blijf ik onder de 20 euro!

35 euro is de prijs die je in veel gemiddelde restaurants kwijt bent, dus niet erg goedkoop maar ook zeker niet duur.
pi_86006997
O sorry, ik was niet helemaal duidelijk. 35 euro was puur voor alle (tussen)gerechten. Als je de wijn meetelt die we gedronken hebben waren we meer kwijt.
  vrijdag 3 september 2010 @ 00:18:10 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86008053
quote:
Op donderdag 2 september 2010 23:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
O sorry, ik was niet helemaal duidelijk. 35 euro was puur voor alle (tussen)gerechten. Als je de wijn meetelt die we gedronken hebben waren we meer kwijt.
Ah, vandaar, dan begrijp ik het.
Was die wijn nog wel te drinken na het voorgerecht met gember?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86008138
quote:
Op donderdag 2 september 2010 23:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
O sorry, ik was niet helemaal duidelijk. 35 euro was puur voor alle (tussen)gerechten. Als je de wijn meetelt die we gedronken hebben waren we meer kwijt.
Och, wijn valt wel mee toch? Als je een halve fles drinkt ben je misschien maximaal 15 euro kwijt.
  vrijdag 3 september 2010 @ 00:25:35 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86008242
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 00:21 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Och, wijn valt wel mee toch? Als je een halve fles drinkt ben je misschien maximaal 15 euro kwijt.
pp maakt dan het diner 50 Euro
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86008754
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 00:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

pp maakt dan het diner 50 Euro
Dat had ik zelf niet uit kunnen rekenen, dank je.
  vrijdag 3 september 2010 @ 08:17:46 #177
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_86011096
35 euro pp vind ik een redelijke prijs, niet echt goedkoop maar ook niet echt heel duur en zoals je het beschreef volgens mij waar het je geld
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  vrijdag 3 september 2010 @ 08:37:29 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86011371
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 08:17 schreef rechtsedirecte het volgende:
35 euro pp vind ik een redelijke prijs, niet echt goedkoop maar ook niet echt heel duur en zoals je het beschreef volgens mij waar het je geld
NL is een stuk duurder dan NZ
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 september 2010 @ 08:46:37 #179
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_86011541
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

NL is een stuk duurder dan NZ
inderdaad, het ik ook in overweging genomen in mijn post.
Hier kan je goed eten voor ongeveer $50-60 (25-30 euro) voor 3 gangen.
En dan door nog wijn bij...NZ'se wijn geven ze op dit moment weg via de internetsites, maar ook in restaurants is het goed te doen, je betaald ongeveer $60voor een goede Central Otago Pinot Noir, welke tot de beste van de wereld gerekend mogen worden
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  vrijdag 3 september 2010 @ 08:50:57 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86011623
In NZ niet je eigen wijn/drank meenemen naar 't restaurant? Is dat echt alleen bij die rare aussies? :)
pi_86014269
quote:
Op woensdag 1 september 2010 19:54 schreef Tezz het volgende:
Waar? Mama Di Kookt http://www.mamadikookt.nl/in Valkenswaard
Wanneer? Gisteren
Gezelschap? samen met mijn man

Concept Mama Di Kookt: Gerechtjes van 'di mama' met een Italiaanse inslag. Het concept van dit restaurant is dat je voor een fixed price (21,50 p.p.) gerechtjes van de kaart kunt bestellen. De gerechtjes zijn allemaal formaat 'voorgerecht' en de kaart is vrij uitgebreid: salades, pasta, vlees, vis, vegi. Voor sommige gerechtjes moet je een kleine toeslag betalen en ook de nagerechtjes zijn not included (maar niet duur: plus 4,50 op je rekening per nagerechtje).
Wanneer je je bord leeg hebt komt de serveerster uithalen en kun je direct een volgend gerechtje bestellen, net zo lang totdat je genoeg gehad hebt!
Leuk concept: door de kleine porties kun je veel verschillende dingen proeven!

Wat? Na een amuze (tomatensoepje met kruidenroom) en wat brood at ik vijf gerechtjes en mijn man at er vier (hij kwam net uit de nachtdienst, het was zijn ontbijt, haha).

Ik nam: romige champignons met bruscetta, taartje van diverse groentes, pasta met truffel, varkenshaas met groenten en lamsfilet met risotto.
Mijn man at: salade eendeborst, duivelse garnaaltjes, zeeduivel met pecorino en pesce de la mama.
We dronken er ieder drie glazen rode huiswijn bij. Het was heerlijk!

Ervaring: hoewel dit restaurant al enige tijd in onze woonplaats zit, waren we er nog nooit geweest. Wel hadden we goede dingen gehoord en het bleek ook voor ons een succesformule te zijn. Het was ook bijzonder druk voor een dinsdagavond. We hadden niet gereserveerd en konden nog net een tafeltje bij de bar krijgen. In de 2,5 uur dat we binnen zaten hebben we zeker 5 keer gezien dat een gezelschap weg werd gestuurd vanwege de drukte!
Een erg leuk restaurant. Leuke sfeer, lekkere gerechtjes en een prijs/kwaliteitverhouding die meer dan prima is!

Prijs: 60 euro!! Wel hebben we geen enkel gerechtje met een toeslag genomen en ook geen nagerecht gegeten. Maar zoals gezegd: uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.
Na het lezen van deze recensie zijn mijn vriend en ik hier ook eens gaan eten. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande recensie! Het is ons zeer goed bevallen.

Wat we aten na de amuse:
vriend: salade parmaham, romige champignons met bruschetta, lamsfilet met risotto, varkenshaas met groenten en choco di mama (oid, een soort gebakje met lange vingers, daartussen chocoladecrčme en er bovenop een soort witte chocoladesaus)
ik: salade eendeborst, lamsfilet met risotto (heerlijk vlees!), tortellini met ricotta en tomatencrčmesaus, groententaartje (waarvan ik had gehoopt dat het uit groenten bestond, maar het was vooral iets omeletachtigs) en een italian coffee.

De bediening was correct en extreem snel, maar had wat gemotiveerder gemogen.

Totale schade was 62 euro. ;)
Al met al een aanrader en we gaan zeker nog eens terug!
pi_86018428
Wat leuk dat je n.a.v. een recensie hier, daar bent gaan eten ^O^

@ Robinook, in de 'normale' restaurants in OZ hebben wij altijd wel een goeie fles wijn kunnen krijgen bij ons diner :)
Je ziet vooral in de wat kleine thaise of andere buitenlandse tentjes BYO.
  vrijdag 3 september 2010 @ 12:56:26 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86018491
Volgens mij heeft BYO vooral met het alcoholschenkvergunningenstelsel (scrabble) te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 september 2010 @ 13:30:50 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86019952
Ja, dat is ook zeker waar ja. Niet te betalen, zo'n vergunning.
Maar ik gooi NZ en Australiė altijd op 1 hoop.
Eigenlijk ook maar een domme vraag ook zeg. Ha!
Niks gezegd. :X
pi_86020705
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 10:46 schreef Sts het volgende:

[..]

Na het lezen van deze recensie zijn mijn vriend en ik hier ook eens gaan eten. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande recensie! Het is ons zeer goed bevallen.

Wat we aten na de amuse:
vriend: salade parmaham, romige champignons met bruschetta, lamsfilet met risotto, varkenshaas met groenten en choco di mama (oid, een soort gebakje met lange vingers, daartussen chocoladecrčme en er bovenop een soort witte chocoladesaus)
ik: salade eendeborst, lamsfilet met risotto (heerlijk vlees!), tortellini met ricotta en tomatencrčmesaus, groententaartje (waarvan ik had gehoopt dat het uit groenten bestond, maar het was vooral iets omeletachtigs) en een italian coffee.

De bediening was correct en extreem snel, maar had wat gemotiveerder gemogen.

Totale schade was 62 euro. ;)
Al met al een aanrader en we gaan zeker nog eens terug!
Leuk om te lezen dat je ook bent geweest! Ik ga er ook zeker eens terug. Er staan nog genoeg gerechtjes op de kaart die ik nog niet heb geproefd, dus ik kan vooruit....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_86020773
helaas ligt Valkenswaard niet echt in de buurt, maar ben ook wel nieuwsgierig geworden! Wellicht als we eens in de buurt komen :)

Zelf heb ik net via een CityDeal een voucher gekocht voor bij In Geuren en Kleuren in Berg en Dal! Ben benieuwd.. gaan er met meerdere mensen heen, dus moeten nog even een datum prikken! :)
Ja doei.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 september 2010 @ 01:08:45 #187
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_86049573
Waar? Steakhouse.... Links naast Maya's op de korte leidse dwarsstraat Amsterdam
Wanneer? gister
Wat at je? Sparerrips onbeperkt
Impressie? Vlees, vlees en nog meer vlees :9. Mals vlees, goede saus. Vlees van de latere porties waren beter dan de eerste zal met de wachttijd van de eerste ronde te maken te hebben. Beter dan de buurman Maya's dat was echt drie keer niks. Als nagerecht hadden sommigen een chocolade taart. DIe was ook erg lekker.
Kosten? 12,50 voor de mixed grill. Bier tussen de 2,5 en 5 euro afhankelijk van de hoeveelheid. Uiteindelijk 184e voor 10 personen.
Cijfer? 7,5.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 12 september 2010 @ 11:38:29 #188
62913 Blik
The one and Only!
pi_86337375
Zal ik dan maar deze week een review schrijven over Oud Sluis (incl. foto's)? :9
pi_86339553
quote:
Op zondag 12 september 2010 11:38 schreef Blik het volgende:
Zal ik dan maar deze week een review schrijven over Oud Sluis (incl. foto's)? :9
Zal ik daar dan maar :Y op antwoorden?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_86339816
ik knik ook!!!

eet smakelijk!! :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 12 september 2010 @ 15:56:44 #191
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_86345748
-verkeerd topic-
Confidence through competence
pi_86345834
Waar: Restaurant Muller in Groningen
WanneerDoordeweeks, afgelopen week.
WatHet verrassingsmenu van 5 gangen met wijnarrangement, met een verzoekje erbij van de kaart.

Ik ga niet alles bespreken, weet het ook niet zo goed meer. Het begon met een chipje met iets friszurigs en nog een klein hapje, een soort pre-amuse. De amuses waren een heel bord vol, als de gangen van een maaltijd in het klein, met een volgorde. De forelmousse en het bospaddestoelensoepje is me daarvan bij gebleven. Daarna geloof ik de zwezerik (dat was het verzoek) op kreeftenhachee, die was prachtig, ik ben dol op zwezerik. Ik vond de rogvleugel daarna in een of ander groen sausje heel lekker, prachtige structuur. Het hoofdgerecht was lam in een korstje wat niet opgegeten diende te worden, dat gerecht vond ik eigenlijk niet spannend genoeg. Het nagerecht was ook weer 5 dingetjes tegellijk waarbij het rabarberblokje er uitsprong.

Het wijnarrangement vond ik heel goed, allemaal zeer karakteristieke wijnen, de witte hadden allemaal hun eigen zeer bijzonder en moeilijk thuis te brengen toontje erin waarvoor je de beschrijving zou moeten zoeken buiten de categorie etenswaren. Daar hou ik wel van. Maar ze hadden ook iets gemeenschappelijks of althans iets waardoor ze goed op elkaar aansloten.

De bediening was gewoon prima, heel correct natuurlijk, maar ik hou niet zo van knipmessen en kruiperigheid, en het was wel leuk dat ze zich een beetje aanpassen aan het gezelschap en iets informeler werden, op een gegeven moment ligt het bestek voor mij wel recht genoeg. Ze waren ook uitstekend op de hoogte van alles wat te voorzetten en met name de wijn, er zat meer kennis achter dan alleen het praatje. Ik ben geen wijnkenner en aan mij was het niet zo besteed, alle informatie over de plek van herkomst en de druif valt bij mij op een basis vol met gaten, waardoor het er daar dus ook weer doorheen valt. Maar de bijzonderheden vind ik altijd wel leuk, en die hadden ze ook. De inrichting was gewoon chique, tikje ouderwets, wel stijlvol, aangename acoustiek, goeie stoelen.

Minpuntjes: Ik mag altijd graag na binnenkomst eerst een biertje drinken. Een keuze werd mij niet aangeboden maar het was Grolsch dus dat was wel in orde, hoewel het natuurlijk niet erg bijzonder is. Maar het kwam in een amsterdammer. Ik vind pilsener ook gewoon een mooi product, en lekker vóór het eten, en dan mag je daar best ook een fijn glas omheen doen, dunne rand graag, en een pootje is ook niet verkeerd qua uiterlijk. Het komt toch een beetje over alsof ze het proleterig vinden, dat mogen zij vinden, ik weet wel beter, het hoeft niet van het glas af te stralen.

Verder was het brood tussendoor kunstmatig gedonkerd, hoewel je dat er niet zo aan afproefde ben ik daar niet dol op, de boter was trouwens wel heel erg lekker. Daarnaast heb ik er niet gerookt en had ik er ook geen behoefte aan, maar ik zag ook geen locatie en er werd ook niets over gezegd.

Ik ga geen cijfer geven. Ik heb wel eens vaker in een sterrentent gegeten, maar ik doe het niet vaak en heb niet echt een maatstaf in deze categorie. Maar het mag duidelijk zijn dat het een voldoende is.

Persoonlijk: Ik vond het toch wel een smaakervaring. Maar ik vond het ook wel een beetje teveel smaakervaring. Het is een beetje de trend volgens mij dat veel van de gangen dan ook weer uit allemaal verschillende hapjes bestaan. Dat is wel heel leuk, maar als ik iets heel lekker vind, dan wil ik dat eigenlijk ook wel even op me laten inwerken, dwz, een beetje ervan door kunnen eten. Het is me iets teveel een proeverij en iets te weinig eten, wijnproeverijen zijn ook niet echt iets voor mij, ik ben wel nieuwsgierig naar nieuwe smaken, maar een glas vol is voor mij toch de manier om een smaak volledig te ervaren, zo ook met eten (wat betreft de wijn was het geen issue). En ik miste ook gewoon de koolhydraten, niet alleen omdat het gewoon lekker is, maar ik ben qua postuur en eetlust nou eenmaal bovengemiddeld, je kunt met aardappels of pasta ook wel wat bijzonders maken lijkt me. In wat eenvoudigere restaurants is er eigenlijk altijd wel iets wat je kunt bijbestellen, dat is eigenlijk best handig.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 15 september 2010 @ 19:22:03 #193
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86470970
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet :P
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk :9~
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:

Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
pi_86471048
quote:
Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet :P
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk :9~
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
¤ 6,-? _O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 15 september 2010 @ 19:27:04 #195
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_86471171
quote:
Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet :P
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk :9~
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Jum! :9
  woensdag 15 september 2010 @ 20:32:57 #196
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86473810
quote:
Op woensdag 15 september 2010 19:24 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

¤ 6,-? _O_
Welkom op de Balkan :P Visjes werden naast me uit de bak gehaald, verser kan niet :)
  woensdag 15 september 2010 @ 21:47:17 #197
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_86477553
quote:
Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet :P
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk :9~
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
je foto en je beoordeling toont maar weer aan dat simpel en eenvoudig vaak top is
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  woensdag 15 september 2010 @ 21:49:41 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86477659
Niets mis met gewoon goed eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86478994
quote:
Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet :P
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk :9~
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Nice :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 15 september 2010 @ 22:38:11 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86480210
Wat hadden ze met die forel gedaan?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')