quote:Op maandag 26 juli 2010 17:27 schreef Kaza het volgende:
Waar: V.d. Valk te Nuland
Wat: Begonnen met een garnalencocktail. Was best aardig, een schaaltje voor de helft gevuld met garnalen met een wiskeysaus, de andere helft bestond uit veldsla en onder de garnalen nog krulsla. Al die sla had van mij niet gehoeven.
Daarna een "plate de la Maison", oftewel 4 verschillende soorten vlees (kip piri piri, biefstukje in stroganoffsaus, stukje varkenshaas in champignon-roomsaus en een lamskoteletje in een soort dikke jus).
Daarbij een schaaltje patat/friet, schaaltje gebakken aardappelen, schaaltje sperzieboontjes en schaaltje broccoli. En nog een schaaltje sla.
Kip en varkenshaas waren prima, lamskoteletje zat zoveel vet om/aan dat er net 2 minihapjes over bleven om te eten, biefstukje had de bakplaat bijna niet geraakt zo rauw was die. De broccoli was knetterhard en overduidelijk niet gaar, en het verbaasde me dat de meneer aan het tafeltje naast ons precies dezelfde schaaltjes met patat en groentes had als wij (we hadden dus niet dubbel zoveel).
Mijn man pakte als eerste wat sla, waarna de enige druppel dressing op zijn bord terecht kwam en er slechts wat kale sla restte.
Verder was de bediening vriendelijk, ook toen ik ze wees op het rauwe biefstukje, de opscheplepels die dwars over het vlees met saus heen lagen zodat ze tot aan het uiteinde onder de saus zaten, het ontbreken van de servetten.
Dit alles voor ¤ 62,50 voor 2 personen, inclusief 1 frisdrankje per persoon.
Cijfer: 5 . Ik ga er nu nooit meer heen. De schnitzels die ik van vroeger (met m'n ouders) in m'n herinnering had zitten bleken niet meer leverbaar (holsteinerschnitzel, zo eentje met een gebakken eitje erop die amper op het bord pastte).
Had nog nooit van dit concept gehoord maar het was heerlijk, ik weet niet of er iets dergelijks bestaat in Nederland maar het is een aanrader als je van vlees houdtquote:Long skewers of succulent beef, chicken, pork, lamb, ribs and fish are basted with traditional marinades and gently roasted over a pit of glowing coals.
There is no ordering or waiting, just relax and savour the moment while knife-wielding waiters slice sizzling hot
skewered meats directly onto your plate, in quantities that flow on and on.
Als je het zo leest dan klinkt het inderdaad niet...quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:13 schreef RobinOok het volgende:
Als het zo goed was, waarom was het dan de laatste keer?
quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:43 schreef RobinOok het volgende:
Ja leuk, dat editten. En nu sta ik voor lul.
Jammer dat ze niet aan de standaard konden voldoen die je er van verwachtte.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hummerstubchen, Duesseldorf.
-knip-
Totaal cijfer een magere 7
Wel grappig dat het dus waarschijnlijk een KWEEK-vis is.quote:De beekridder (Arctische forel of Arctic char = Salvelinus alpinus) is een soort die op bijna het gehele noordelijk halfrond voorkomt, met name in de berggebieden en rond de Poolcirkel.
De bronforel (American brook trout of Eastern brook trout = Salvelinus fontinalis) is een soort die oorspronkelijk alleen in het oosten van de USA en Canada voorkwam.
Beide soorten zijn zodanig verwant dat er vruchtbare kruisingen (Elzasser Saibling) in de kwekerij tot stand kunnen worden gebracht. Dit type wordt vaak op forelvijvers uitgezet. Met deze kruisingen doorfokken, levert meestal in de F2 en F3 fase misvormingen e.d. op.
Begrijp me goed, het was zeker niet vies. Maar als je op dit niveau gaat eten verwacht je ten eerste dat de gerechten echt subliem zijn, en dat het allemaal subliem is. Jean Claude krijgt dat voor elkaar im Schiffchen, maar dit was slechts nu en dan op dit niveau (de soep, de riddervis (dank voor de vertaling) en het nagerecht waren het zeker.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Jammer dat ze niet aan de standaard konden voldoen die je er van verwachtte.
Er zitten wel een paar op papier erg lekkere gerechten bij.
Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
Denk niet dat het die was.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:48 schreef golfer het volgende:
Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
Denk het wel. De kweekversie dus.quote:
Ah, dank voor de aanvulling, had nog niet gegoegeld. Voor een zoetwater kweekvis smaakte die heel erg goed, had absoluut niet dat gronderige wat zoetwater en vooral kweek heeft. Wildgevangen forel heeft dat ook niet, als ie uit bergbeken komt.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:51 schreef RobinOok het volgende:
Was even nieuwsgierig naar de vis, ik denk dat het de Elsässer Saibling was? Dat is een kruising tussen de beekridder (Salvelinus alpinus) en de bronforel (Salvelinus fontinalis) en heeft in het Nederlands volgens mij geen naam.
[..]
Wel grappig dat het dus waarschijnlijk een KWEEK-vis is.
Idd, en bij andere twee sterren restaurants was dat tot nu toe het geval.quote:Verder snap ik je kritiek op die 2 sterren. Dat het ene restaurant met 1 ster het andere restaurant met 1 ster niet is kan ik dan nog snappen. Maar bij 2 sterren zou elke hap inderdaad "oh-mijn-god" moeten zijn. Kan me voorstellen dat het lekker was, maar de sterren en rekening niet in verhouding.
Uit jouw bron:quote:
Volgens mij weinig hoge alpenmeren in de Elzas.quote:Nu vinden we hem behalve in Noorwegen ook nog in de Finse zeewateren, bij Rusland en Ijsland.
In het wild komt de riddervis ook nog voor in, merkwaardig genoeg, hooggelegen Alpenmeren en in het Engelse Lakedisrtrict"
Tegenwoordig dus ook in Nederland.quote:
Nee, dat is een Bachforelle, is ook een zalmachtige, maar een ander beest.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:02 schreef Windigo het volgende:
Is het niet gewoon een beekforel geweest?
Dat ben ik dan weer helemaal niet met je eens. Een goede, authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is juist heel makkelijk te overtreffen.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Als je in de buurt bent,quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Wij hopen binnenkort in de Toscane daar weer van te mogen genieten.
Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hummerstubchen, Duesseldorf.
Voordat ik begin, wat ik in de kritiek schrijf is op basis ervan dat het restaurant 2 Michelin sterren heeft, dus ik beoordeel op basis daarvan, de verwachting ligt dan anders als bij de bistro om de hoek.
Prijs, 2 personen ¤ 454,70 (ex tip) inclusief drank
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:18 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?
In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:25 schreef Windigo het volgende:
[..]
In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.
Ik doe het wel. Althans in de 2- en 3-sterrententen waar ik tot nu toe heb gegeten rond ik het altijd ruim naar boven af.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:33 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....
Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
Kan ik zo niet zeggen, ligt ook aan mijn humeur. Ze moeten gewoon hun best doen. Ongemotiveert personeel dat alleen brengt kan het dak op.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:36 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?
Dat wat ik gegeten heb, had ik opgeschreven, de wijnen echter niet.quote:Op zondag 1 augustus 2010 14:43 schreef The_Hives het volgende:
dat je nog precies weet wat je twee jaar geleden at (met de details)
En voor de achtergrond informatie:quote:Op zondag 1 augustus 2010 19:49 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond een spontane aktie op weg naar huis :
IJmuiden aan Zee : lekker buiten achter glas gegeten bij Zilt aan zee.
Menukaart :
[ afbeelding ]
golfer nam de kabeljauwfilet :
[ afbeelding ]
en ik de zeebaars :
[ afbeelding ]
En het uitzicht :
[ afbeelding ]
Erbij ieder een lekker glaasje witte wijn, geserveerd met donkerbruin warm brood met een lekkere korianderdip o.i.d.
Het was rustig, bediening vriendelijk, het smaakte prima en we waren 50 ¤ kwijt.
Ja, enquote:Op zondag 1 augustus 2010 19:58 schreef Godtje het volgende:
En voor de achtergrond informatie:
De uitbater/eigenaar is de vorige uitbater/eigenaar van Fortuyn in Haarlem.
Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos.quote:Op zondag 1 augustus 2010 20:58 schreef Stereotomy het volgende:
Lekker zeg B&G
Vind het esthetisch alleen wat jammer van de bos rucola die op beide gerechten is gegooid?
Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.quote:Op zondag 1 augustus 2010 22:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos.
goeie tip! schrijf een brief!quote:Op maandag 2 augustus 2010 14:52 schreef Gripper het volgende:
[..]
Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding..quote:Op dinsdag 27 juli 2010 01:36 schreef NoCigar het volgende:
Ik wil daar altijd wel eens uit nieuwsgierigheid weer eens gaan eten: om te kijken hoe het is. Maar gelukkig zijn er bersprekingen van mensen als Kaza (dank) om me daarvan tegen te houden.
Hoewel, ik heb wel eens gehoord dat elke Van de Valk anders is en sommigen beter zijn? Is dat zo?
Vroeger was gewoon tvp genoeg.
Voor meer dan een incidentele (zaken)lunch kom ik niet bij Van der Valk......quote:Op maandag 2 augustus 2010 15:00 schreef fruityloop het volgende:
[..]
V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding..
Dankjewel voor deze uitgebreide recensies.quote:Op maandag 2 augustus 2010 22:08 schreef linpunt het volgende:
de MiZu en Librije in Zwolle zijn echt heel goed.
Rucola in de pesto???quote:Op maandag 2 augustus 2010 14:52 schreef Gripper het volgende:
[..]
Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
Doet me denken aan mijn moeder die in haar jaren 50 kookboek de wijsheid opdook dat je kappertjes in de aardappel salade eventueel door doperwten kon vervangen, en dus meende dat kapperjes een soort doperwten zijn.quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 19:47 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik lees dat dat trendy is.......
Ik ben ook blij dat ik ontsnapt ben aan de maizena sausjes en de geraspte nootmuskaat.quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Doet me denken aan mijn moeder die in haar jaren 50 kookboek de wijsheid opdook dat je kappertjes in de aardappel salade eventueel door doperwten kon vervangen, en dus meende dat kapperjes een soort doperwten zijn.
Laat het duidelijk zijn dat ik ben gaan koken uit de pure wil te overleven en uit zelfverdediging.
Huiverquote:Op zaterdag 7 augustus 2010 19:57 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik ben ook blij dat ik ontsnapt ben aan de maizena sausjes en de geraspte nootmuskaat.
Ik heb eerlijk de indruk dat je tegenwoordig beter aan schorseneren, meiraapjes, rammenas, zeekraal, broeivet, postelein etc etc kan komen dan laten we zeggen 20 jaar geledenquote:Maar ik vind het ook jammer dat zelfs mensen van mijn generatie geen schorseneren en geen andere vage groenten kennen.
Maak er saus van, maar het is geen pestoquote:En waarom zou je geen pesto van rucola maken, als het goed smaakt?
Dat noem je toch ook geen stampot boerenkool of hutspotquote:Ik maak in de zomer stamppot van ijsbergsla en kaas. Omdat ik dat lekker vind.
Ik heb de mazzel dat er al 30 jaar een groentezaak in het dorp zit die al 30 jaar oude groenten verkoopt. Maar anders ben je voor oude groenten aangewezen op groentejuweliers, met bijbehorende prijzen.quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Huiver
[..]
Ik heb eerlijk de indruk dat je tegenwoordig beter aan schorseneren, meiraapjes, rammenas, zeekraal, broeivet, postelein etc etc kan komen dan laten we zeggen 20 jaar geleden
[..]
Maak er saus van, maar het is geen pesto
[..]
Dat noem je toch ook geen stampot boerenkool of hutspot
Ik heb ze liever toch iets verser.quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 20:05 schreef krakkemieke het volgende:
....die al 30 jaar oude groenten verkoopt. ......
het is wel pesto, alleen niet alla genovesequote:Op zaterdag 7 augustus 2010 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Maak er saus van, maar het is geen pesto
De italiaanse twist zoals balsamico en de kappertjes die in de bals. waren geweekt of zo in mijn gerecht maken juist die gerechten zo leuk, zo anders en smakelijk.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 21:05 schreef FutureFairytale het volgende:
ziet er heerlij uit zeg! ben nog niet verder gekomen bij een Italiaan dan pasta, vlees of pizza. Vis durf ik niet zo gauw te bestellen omdat ik bang ben dat mensen niet snel vis bij een Italiaan bestellen en het dus bedorven is..
me 2. verkocht de Italiaan dat bij jullie ook wel? ik denk dat ik anders maar eens daar naartoe moetquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 21:15 schreef Bluezz het volgende:
[..]
De italiaanse twist zoals balsamico en de kappertjes die in de bals. waren geweekt of zo in mijn gerecht maken juist die gerechten zo leuk, zo anders en smakelijk.
De pasta's en pizza's ken ik nu wel
Ik hou er vanquote:Op woensdag 11 augustus 2010 10:13 schreef numero_uno het volgende:
Die zwaardvis ligt echt in een zwembad van saus... vind het er maar onsmakelijk uitzien...
Ja pasta's volop, pizza's heb ik niet op de kaart gezien, kijk anders even online naar de menukaart.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 21:18 schreef FutureFairytale het volgende:
me 2. verkocht de Italiaan dat bij jullie ook wel? ik denk dat ik anders maar eens daar naartoe moet
Het zal ontgetwijfeld lekker gesmaakt hebben en ik hou ook wel van een lekkere saus maar dit lijkt alsof de chef met zn souplouche is uitgeschotenquote:
Het neigt naar een wat gemakkelijke oplossing inderdaad, daar kan je ook wel wat anders van maken..quote:Op woensdag 11 augustus 2010 10:43 schreef RobinOok het volgende:
Het zal door de belichting komen, maar die rucola ziet er droog, slordig en obligaat uit. Als (de Italiaanse) variant op de berg krulpeterselie & wortelroos op een chinees gerecht. Gelukkig dat het daar natuurlijk niet om draait, maar suf vind ik het wel.
nou mooi toch?quote:Op woensdag 11 augustus 2010 10:47 schreef Bluezz het volgende:
Lekker veel tonijnmayo, kan je lekker uitsmeren over je kalfsplakjes.
Echt ik vond het niet te veel, niet teveel saus en niet teveel mayo, ik hou niet van een droge hap
Zwaardvis is geweldig Ik bestel het ook graag als ik uit eten gaquote:
Inderdaad. Ik laat het toch al altijd liggen omdat ik het niet eens lekker vind en zeker als het gewoon zonder enige dressing maar op een bord gegooid wordt.quote:Op woensdag 11 augustus 2010 13:59 schreef Isabeau het volgende:
Maar die rucola...idd zo neergekwakt op alle borden Moeten restaurants maar gewoon weer mee stoppen.
Dubbelop. Een louche IS een soeplepel en anders is het iig louche a soupe.quote:Op woensdag 11 augustus 2010 10:35 schreef numero_uno het volgende:
[..]
Het zal ontgetwijfeld lekker gesmaakt hebben en ik hou ook wel van een lekkere saus maar dit lijkt alsof de chef met zn souplouche is uitgeschoten
Dat is niet dubbelop ( ) dat is verduidelijken van wat ik bedoelquote:Op woensdag 11 augustus 2010 19:18 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Dubbelop. Een louche IS een soeplepel en anders is het iig louche a soupe.
In Scheveningen zit er 1. (Niet echt iets voor mij, ik ben niet zo;n vleeseter, maar mijn man heeft gesmuld!)quote:Op woensdag 28 juli 2010 08:14 schreef rechtsedirecte het volgende:
ik heb afgelopen weekend in een braziliaans bbq restaurant gegeten
[..]
Had nog nooit van dit concept gehoord maar het was heerlijk, ik weet niet of er iets dergelijks bestaat in Nederland maar het is een aanrader als je van vlees houdt
hier het menu van bovengenoemd restaurant
Volgens mij heeft een tamme eend nog nooit water gezien.quote:Op zondag 15 augustus 2010 16:07 schreef DarkElf het volgende:
ze gebruiken allemaal streekproducten en seizoensproducten. En alles heeft met water te maken, erin of erop maakt dan niet uit toch?
wrs niet.quote:Op zondag 15 augustus 2010 16:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgens mij heeft een tamme eend nog nooit water gezien.
quote:Op zondag 15 augustus 2010 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind torentjes zo vervelend, lazer op met je modieuze onzin die niets toevoegt.
Het is zooo 1998quote:Op zondag 15 augustus 2010 18:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind het ook wel weer 'uit de mode' eerlijk gezegd, maar de meeste restaurants hebben dat nog niet door
Wat vind je verder van het menu?quote:Op zondag 15 augustus 2010 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind torentjes zo vervelend, lazer op met je modieuze onzin die niets toevoegt.
Nee, ik heb er niet gegeten, dus kan ik verder ook niet zoveel van vinden, niet?quote:Op zondag 15 augustus 2010 18:46 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Wat vind je verder van het menu?
Dat is inderdaad jammer. Ik vraag altijd wel erom als ze niet uit zichzelf bij een sterrentent het meegeven.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 13:32 schreef Blik het volgende:
Dat is ook meteen het enige minpuntje, ik vind het leuk als ik aan het einde van de avond het menu en de bijbehorende wijnen mee kan krijgen.
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..quote:Op woensdag 18 augustus 2010 18:57 schreef Bluezz het volgende:
@ Blik, probeer je ook foto's te maken bij Oud Sluis?
Klinkt goed en leuk voor schoonmoeders
Ik hoor hier vaak dat mensen het zonder flits doen. Dan maar een minder perfect plaatje...quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Moet je eens proberen om eerst met een dobbelsteen te gooien om wat je gaat eten en dat ook nog te fotograferenquote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Dan denkt de ober dat de mooie dames om hem dobbelenquote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:26 schreef Ripley het volgende:
Moet je eens proberen om eerst met een dobbelsteen te gooien om wat je gaat eten en dat ook nog te fotograferen
Die van ons ook. En onze foto's zijn ook vaak niet de allermooiste en het liefst zonder flits idd.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:25 schreef Isabeau het volgende:
Mijn camera heeft zelfs een optie 'food' voor het maken van foto's van eten
Welnee. Ze zijn meestal juist trots erop als je hun gerechten vereeuwigd. Ook bij Oud Sluis doen ze daar niet moeilijk over.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Niks om je opgelaten over te voelen, dat doet bijna iedereen daar.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
En zelfs vaak met enorme spiegelreflexcamera's of met flits of ze filmen zelfs alles. En dan laten ze het personeel tientallen foto's van zichzelf nemen! In een drie-sterren restaurant in Frankrijk drong een ober zelf echt aan dat ie een foto van ons wilden nemen met mijn bescheiden pocketcameraatje, slechts meegenomen om het eten te vereeuwigen. Uiteindelijk maar toegegeven , maar van mij hoefde het niet zo. Is me trouwens vaker overkomen in sterrenrestaurants.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niks om je opgelaten over te voelen, dat doet bijna iedereen daar.
echt? ik heb dat nog nooit meegemaakt. Ik maak (soms) wel foto's maar altijd discreet en zonder flits.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 23:46 schreef NoCigar het volgende:
[..]
En zelfs vaak met enorme spiegelreflexcamera's of met flits of ze filmen zelfs alles. En dan laten ze het personeel tientallen foto's van zichzelf nemen! In een drie-sterren restaurant in Frankrijk drong een ober zelf echt aan dat ie een foto van ons wilden nemen met mijn bescheiden pocketcameraatje, slechts meegenomen om het eten te vereeuwigen. Uiteindelijk maar toegegeven , maar van mij hoefde het niet zo. Is me trouwens vaker overkomen in sterrenrestaurants.
stel je niet aan. ik ben de grondlegger van foto's maken van het eten toen niemand het nog deed of debiel vond.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Tja, dat wisten we dus niet en het personeel heeft dat idd ook niet gezegd en ook gewoon alles tegelijkertijd gebracht.quote:Op zondag 22 augustus 2010 21:54 schreef Bluezz het volgende:
Je zegt dat jullie moeten onthouden om niet alles tegelijk te bestellen, maar het is bij tapas de gewoonte dat je bijv. eerst de koude en dan de warme gerechten krijgt. En ik vind ook dat het personeel dit had moeten adviseren
Door 1 stukje rauwe kip een laag cijfer te geven terwijl alle andere gerechtjes wel lekker en goed waren vind ik ook weer zo wat.quote:Op zondag 22 augustus 2010 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
en dan nog een 7,5?quote:Mijn vriendin vond haar vegetarische gerechtjes niet echt lekker, het smaakte allemaal een beetje hetzelfde. De gefrituurde kip met chilisaus was niet helemaal goed bereid en nog rauw van binnen. Ik heb dit gemeld toen ze de tafel af gingen ruimen en we hadden eventueel nog wel een nieuwe portie mogen hebben, maar dat hoefde niet meer.
Tof!quote:Op maandag 23 augustus 2010 10:12 schreef Blik het volgende:
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis
vast niet. klinkt al goedquote:Op maandag 23 augustus 2010 10:14 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Tof!
Wij gaan naar Chalet Brakkestein in de restaurantweek deze week ga ook vragen of ik foto's mag maken. Heb alleen maar goede verhalen gehoord, dus hoop niet dat 't tegenvalt
Tja ik ben misschien niet zo kritisch als sommigen van jullie. Ik heb gewoon lekker gegeten en dat er dan een paar dingen minder goed zijn gebeurd overal wel. Als het echt goed was geweest had ik wel een 8.5/9 gegeven. En dat van die bediening wist ik niet, dat je eerst koude gerechten serveert en daarna de warme en niet alles tegelijkertijd. Was onze eerste keer. Dat horen zij dan idd aan te geven en te doen. Iets waar ik de volgende keer wel op zal letten.quote:Op maandag 23 augustus 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
en dan nog een 7,5?
No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
quote:Op zondag 22 augustus 2010 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
Sommige mensen zijn idd niet echt kritischquote:Op maandag 23 augustus 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:
en dan nog een 7,5?
No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
dat dus.quote:Op maandag 23 augustus 2010 13:43 schreef Isabeau het volgende:
[..]
[..]
Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch
Eigenlijk slaat het ook nergens op om cijfers uit te delen Je kan beter een mooie recensie/verslagje schrijven en het daarbij laten.quote:Op maandag 23 augustus 2010 13:43 schreef Isabeau het volgende:
Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch
Beter wel! Van iedere gang, die shit is om te smullen.quote:Op maandag 23 augustus 2010 10:12 schreef Blik het volgende:
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis
Ik weet het niet, maar de vis was iig niet taai/droog toen hij even later terugkwamquote:Op dinsdag 24 augustus 2010 00:11 schreef Bluezz het volgende:
Hoe lostte de ober je afgekoelde hoofdgerecht op?
Zeebaars is idd verrukkelijk
Leuk verslagje, jammer van de foto's, dure tent
wat is HC?quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Döner Company op Utrecht Centraal, op de loopbrug naar de jaarbeurs.
1 broodje kipdöner met sambal, salade, ui, kaas en Chili's
4 Euro nogwat.
Duidelijk de beste Döner op HC, is er altijd druk. Vriendelijke turkse jongens in de bediening en een prima smakende Döner. De kalfs is minder, is gekruid gehakt, geen echte vleesstukken. De kip is er lekker.
gaaf! Hoor graag!quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 21:08 schreef vanKampen het volgende:
Afgelopen week tijdens de restaurant week even Hofstede Meerzicht (Zoetermeer), Seinpost (Den Haag), De Savelberg (Voorburg) en Calla's (Den Haag) meegepakt! Was weer genieten!
Verslagen volgen!
Viel ons ook mee. Inderdaad geen sterren en dat niveau halen ze ook niet. Wel netjes allemaal.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 23:56 schreef Zwansen het volgende:
110 euro met z'n 2en? Dat valt mee. Het zal wel geen ster hebben dan?
Ik heb er geen verstand van hoor, maar als ik al die gerechtjes zie dan lijkt het me een redelijk exclusief restaurant, maar qua prijs valt dat reuze mee dus.
Zo kun je alles wel armoedig vinden. Ze hebben er toch juist iets leuks en creatiefs van gemaakt door het met de hand te schrijven? En als een ober mij de lap tekst zou voorlezen die op die placemat staat, was ik de helft al vergeten na mn eerste bonkje kaasquote:Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Dat geeft ook helemaal niks, ik ken ze niet allemaal maar het lijkt me ook kaas om te vergeten. In de meeste restaurants weten ze niet echt wat van kaas, dus dan is het wel handig om even een printje te maken van de tekst van de leverancier. Als ze wel wat van kaas zouden weten zouden ze niet met commissiekaas aankomen schat ik. Leuk om mee te nemen naar een WK-avondje, maar niet echt wat bijzonders of karakteristiek.quote:Op woensdag 1 september 2010 08:40 schreef Gripper het volgende:
[..]
Zo kun je alles wel armoedig vinden. Ze hebben er toch juist iets leuks en creatiefs van gemaakt door het met de hand te schrijven? En als een ober mij de lap tekst zou voorlezen die op die placemat staat, was ik de helft al vergeten na mn eerste bonkje kaas
Nope, aan g gegevenquote:Op woensdag 1 september 2010 09:18 schreef FutureFairytale het volgende:
mooi verslag Golfer! En Bluezz aan de mosselen?
Ik vond het leuk & niet armoedig.quote:Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Of de bediening houdt rekening met de wel 'domme' gasten die na het vertellen en opnoemen van de verschillende kaasjes het meteen weer vergeten zijn en op deze manier nog eens rustig de naam en herkomst en geschiedenis van de diverse kaasjes op z'n/haar gemak kan nalezen ?quote:Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
wat een zure reactie 't Is toch leuk vormgegeven en praktisch? No way dat je dat na een paar glazen wijn nog onthoudt, andersquote:Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Het gaat me niet om de informatie op de placemat, maar dat het weer duidelijk een verschijnsel is waaruit blijkt dat de bediening in de meeste restaurants niet meer is dan iemand die je eten kan komen brengen en als je ze weet te tackelen in staat is je drankbestelling aan te nemen.quote:Op woensdag 1 september 2010 13:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Of de bediening houdt rekening met de wel 'domme' gasten die na het vertellen en opnoemen van de verschillende kaasjes het meteen weer vergeten zijn en op deze manier nog eens rustig de naam en herkomst en geschiedenis van de diverse kaasjes op z'n/haar gemak kan nalezen ?
Of onthou jij altijd tot in de kleinste details alle uitleg over de verschillende kazen die je krijgt gereserveerd ?
Zie in mijn antwoord aan golfer waar ik op doeldequote:Op woensdag 1 september 2010 13:08 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik vond het leuk & niet armoedig.
Ja, dat is erg in, net zulke schijnluxe, maar een behoorlijk gebakken aardappel kunnen ze niet maken.quote:Waar ik dan niet zo blij mee ben is altijd maar weer dat schuim
quote:Op woensdag 1 september 2010 13:54 schreef Bluezz het volgende:
De Andijkse met fenegriek was overigens de lekkerste/verrassendste en had ik nog nooit geproefd
De smaakomschrijvingen was ik het trouwens niet echt mee eens CF, dus dat klopt wel wat je zegt.
bronquote:Andijker Schapenkaas met fenegriek (Westfriese streekkaas, niet biologisch)
Een harde schapenkaas. De vorm van de kaas is rond, wielvormig, en het gewicht is ca. 5 kg. We produceren bewust een zo dikke schapenkaas omdat dit gunstig is voor de rijping en smaak van de kaas. Fenegriek is een kruid dat oorspronkelijk uit Mesopotamie komt, maar al in de oudheid veel voorkomt in het Middellandse Zeegebied. De smaak doet een beetje denken aan walnoot.
Verkoopunt
De Andijker schapenkaas met fenegriek is te koop bij:
Kaasspeciaalzaak L’Amuse, Hoofdstraat 185 in Santpoort-Noord
Je hebt er overheen gelezen dat het de small-versie van de gerechten betrof?quote:Op woensdag 1 september 2010 22:04 schreef Fokatio het volgende:
dit is pas armoede:
[ afbeelding ]
rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
Heb ooit een keer de bediening gevraagd of de Rogvleugels van de Kolibrierog waren.quote:Op woensdag 1 september 2010 22:04 schreef Fokatio het volgende:
dit is pas armoede:
[ afbeelding ]
rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
Niet overheen gelezen maar het is wel de small-versie van een hoofdgerecht en een soep die 'rijkgevuld' is met precies 1 stukje van alles waarmee deze rijkgevuld zou moeten zijn.. een amuse is vaak een lepel vol, dit is nog minder..quote:Op woensdag 1 september 2010 22:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Je hebt er overheen gelezen dat het de small-versie van de gerechten betrof?
Overigens ontbraken inderdaad de rouille en de crouton met ansjovis.
dit vind ik ook zag er heel arm uit (vulling) ook al is het de kleine versie. is het dan in de grote versie met 2 stukjes?quote:Op donderdag 2 september 2010 11:10 schreef Fokatio het volgende:
[..]
Niet overheen gelezen maar het is wel de small-versie van een hoofdgerecht en een soep die 'rijkgevuld' is met precies 1 stukje van alles waarmee deze rijkgevuld zou moeten zijn.. een amuse is vaak een lepel vol, dit is nog minder..
Ik weet wel dat het een beetje zo hoort in zulke restaurants maar gebruik dan gewoon niet het woord 'rijkgevuld'... vergelijk de foto met het woord!
Misschien in jouw ogen erg goedkoop.. Maar als ik goedkoop ga eten dan blijf ik onder de 20 euro!quote:Op donderdag 2 september 2010 23:34 schreef Pietverdriet het volgende:
35 Euro pp voor een voor/hoofd/nagerecht en drankjes en dat niet zou niet goedkoop zijn?
Ah, vandaar, dan begrijp ik het.quote:Op donderdag 2 september 2010 23:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
O sorry, ik was niet helemaal duidelijk. 35 euro was puur voor alle (tussen)gerechten. Als je de wijn meetelt die we gedronken hebben waren we meer kwijt.
Och, wijn valt wel mee toch? Als je een halve fles drinkt ben je misschien maximaal 15 euro kwijt.quote:Op donderdag 2 september 2010 23:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
O sorry, ik was niet helemaal duidelijk. 35 euro was puur voor alle (tussen)gerechten. Als je de wijn meetelt die we gedronken hebben waren we meer kwijt.
pp maakt dan het diner 50 Euroquote:Op vrijdag 3 september 2010 00:21 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Och, wijn valt wel mee toch? Als je een halve fles drinkt ben je misschien maximaal 15 euro kwijt.
Dat had ik zelf niet uit kunnen rekenen, dank je.quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
pp maakt dan het diner 50 Euro
NL is een stuk duurder dan NZquote:Op vrijdag 3 september 2010 08:17 schreef rechtsedirecte het volgende:
35 euro pp vind ik een redelijke prijs, niet echt goedkoop maar ook niet echt heel duur en zoals je het beschreef volgens mij waar het je geld
inderdaad, het ik ook in overweging genomen in mijn post.quote:Op vrijdag 3 september 2010 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
NL is een stuk duurder dan NZ
Na het lezen van deze recensie zijn mijn vriend en ik hier ook eens gaan eten. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande recensie! Het is ons zeer goed bevallen.quote:Op woensdag 1 september 2010 19:54 schreef Tezz het volgende:
Waar? Mama Di Kookt http://www.mamadikookt.nl/in Valkenswaard
Wanneer? Gisteren
Gezelschap? samen met mijn man
Concept Mama Di Kookt: Gerechtjes van 'di mama' met een Italiaanse inslag. Het concept van dit restaurant is dat je voor een fixed price (21,50 p.p.) gerechtjes van de kaart kunt bestellen. De gerechtjes zijn allemaal formaat 'voorgerecht' en de kaart is vrij uitgebreid: salades, pasta, vlees, vis, vegi. Voor sommige gerechtjes moet je een kleine toeslag betalen en ook de nagerechtjes zijn not included (maar niet duur: plus 4,50 op je rekening per nagerechtje).
Wanneer je je bord leeg hebt komt de serveerster uithalen en kun je direct een volgend gerechtje bestellen, net zo lang totdat je genoeg gehad hebt!
Leuk concept: door de kleine porties kun je veel verschillende dingen proeven!
Wat? Na een amuze (tomatensoepje met kruidenroom) en wat brood at ik vijf gerechtjes en mijn man at er vier (hij kwam net uit de nachtdienst, het was zijn ontbijt, haha).
Ik nam: romige champignons met bruscetta, taartje van diverse groentes, pasta met truffel, varkenshaas met groenten en lamsfilet met risotto.
Mijn man at: salade eendeborst, duivelse garnaaltjes, zeeduivel met pecorino en pesce de la mama.
We dronken er ieder drie glazen rode huiswijn bij. Het was heerlijk!
Ervaring: hoewel dit restaurant al enige tijd in onze woonplaats zit, waren we er nog nooit geweest. Wel hadden we goede dingen gehoord en het bleek ook voor ons een succesformule te zijn. Het was ook bijzonder druk voor een dinsdagavond. We hadden niet gereserveerd en konden nog net een tafeltje bij de bar krijgen. In de 2,5 uur dat we binnen zaten hebben we zeker 5 keer gezien dat een gezelschap weg werd gestuurd vanwege de drukte!
Een erg leuk restaurant. Leuke sfeer, lekkere gerechtjes en een prijs/kwaliteitverhouding die meer dan prima is!
Prijs: 60 euro!! Wel hebben we geen enkel gerechtje met een toeslag genomen en ook geen nagerecht gegeten. Maar zoals gezegd: uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.
Leuk om te lezen dat je ook bent geweest! Ik ga er ook zeker eens terug. Er staan nog genoeg gerechtjes op de kaart die ik nog niet heb geproefd, dus ik kan vooruit....quote:Op vrijdag 3 september 2010 10:46 schreef Sts het volgende:
[..]
Na het lezen van deze recensie zijn mijn vriend en ik hier ook eens gaan eten. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande recensie! Het is ons zeer goed bevallen.
Wat we aten na de amuse:
vriend: salade parmaham, romige champignons met bruschetta, lamsfilet met risotto, varkenshaas met groenten en choco di mama (oid, een soort gebakje met lange vingers, daartussen chocoladecrème en er bovenop een soort witte chocoladesaus)
ik: salade eendeborst, lamsfilet met risotto (heerlijk vlees!), tortellini met ricotta en tomatencrèmesaus, groententaartje (waarvan ik had gehoopt dat het uit groenten bestond, maar het was vooral iets omeletachtigs) en een italian coffee.
De bediening was correct en extreem snel, maar had wat gemotiveerder gemogen.
Totale schade was 62 euro.
Al met al een aanrader en we gaan zeker nog eens terug!
Zal ik daar dan maar op antwoorden?quote:Op zondag 12 september 2010 11:38 schreef Blik het volgende:
Zal ik dan maar deze week een review schrijven over Oud Sluis (incl. foto's)?
¤ 6,-?quote:Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Jum!quote:Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Welkom op de Balkan Visjes werden naast me uit de bak gehaald, verser kan nietquote:
je foto en je beoordeling toont maar weer aan dat simpel en eenvoudig vaak top isquote:Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Nicequote:Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Gevangen, ontdaan van het binnenwerk, gebakken in boter. Forel die zo vers is heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, daar moet je niks meer aan doen.quote:Op woensdag 15 september 2010 22:38 schreef RobinOok het volgende:
Wat hadden ze met die forel gedaan?
Zo te zien eerst door de bloem gehaald en dan gebakken in hete boterquote:Op vrijdag 17 september 2010 12:10 schreef RobinOok het volgende:
Jeetje, beetje lang of hard gebakken in boter dan.
Citroen, peterselie, bloem en amandelen mogen er best bij, honing ook nog.quote:Op vrijdag 17 september 2010 08:26 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gevangen, ontdaan van het binnenwerk, gebakken in boter. Forel die zo vers is heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, daar moet je niks meer aan doen.
Mensen zien zalm nog steeds als luxe, zalmforel klinkt luxer dus is duurder. Lekker is wat anders.quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:16 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Citroen, peterselie, bloem en amandelen mogen er best bij, honing ook nog.
Maar je hebt gelijk, het is een prachtige vis die niet veel nodig heeft. Ik zie op de markt vaak zalmforel liggen en die is duurder, ik snap daar helemaal niks van. Gewone forel, punt.
Nee?quote:Op vrijdag 17 september 2010 13:32 schreef RobinOok het volgende:
Zien er toch iets anders uit. Maar evengoed niet aantrekkelijk. Ik hou niet van gebakken vis.
Ja, eigenlijk alles behalve gebakken.quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee?
Hoe eet jij je vis het liefst? van de grill? Au papillot? Gepocheerd? Gestoomd? Rauw?
Die "poffertjes" smaak van verbrande boter?quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, eigenlijk alles behalve gebakken.
Ik heb iets tegen die botersmaak. Gebakken botersmaak, welteverstaan, op zich iets met gesmolten boter erbij kan best, maar die boterbaksmaak bij vis, nee.
Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.quote:Op zaterdag 18 september 2010 23:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Klinkt niet echt naar een tent waar je nog eens heen zou gaan, net als mijn ervaring bij puur in Hellevoetsluis.
waarom schrijf je daar geen recensie over?quote:Op zaterdag 18 september 2010 23:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.
En het haalt het niet bij waar we een week geleden aten:
http://www.tavernadellupo.it/en/index.php
of een paar dagen geleden:
http://www.todi.net/jacopone/
Omdat we met vakantie waren en niet alles gefotografeerd hebben en niet alle lekkernijen helemaal weer tevoorschijn kunnen halen.quote:Op zondag 19 september 2010 00:00 schreef Pietverdriet het volgende:
waarom schrijf je daar geen recensie over?
Nu ik de foto's nog eens zie, ik vind eigenlijk alle sauzen wat te rijkelijk aanwezig.quote:Op zaterdag 18 september 2010 23:20 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind die salade er ook niet echt appetijtelijk uitzien, alsof er een fles calve slasaus door is gegaan...
vind het wel meevallen behalve bij de sla. maar ik hou dan ook wel van lekkere saus over de slaquote:Op zondag 19 september 2010 12:51 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nu ik de foto's nog eens zie, ik vind eigenlijk alle sauzen wat te rijkelijk aanwezig.
ooh dat is goed ja! dat had ik helaas niet tijdens mijn Rome en omgeving reis. balsamico vind ik heerlijk door de slaquote:Op zondag 19 september 2010 16:45 schreef Bluezz het volgende:
In Italie deden ze het nog beter, gewoon sla met veel ingredienten geven en een goeie olijfolie en balsamico ernaast. Kan je het lekker zelf doen
Redelijk offtopic, maar ik las in mijn "schoolboeken" dat zalmforel gewoon forel is maar dat ze pellets te eten krijgen die het vlees rood kleuren. Verschilt dus verder niet van een rechtdoor forelletje.quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat dacht ik dus ook een keer, althans, hij zal vetter zijn of een mooiere structuur hebben, en hij was duurder, dus maar eens proberen of het een verbetering is. Maar het haalt het niet bij een gewone.
Je hebt meerdere soorten forel,quote:Op zondag 19 september 2010 17:39 schreef pen-guin het volgende:
[..]
Redelijk offtopic, maar ik las in mijn "schoolboeken" dat zalmforel gewoon forel is maar dat ze pellets te eten krijgen die het vlees rood kleuren. Verschilt dus verder niet van een rechtdoor forelletje.
Natuurlijk, ik bedoelde ook meer dat zalmforel geen spannende kruising van zalm en forel is, maar gewoon een forelvariant, die behalve de kleur niks met zalm te maken heeftquote:Op zondag 19 september 2010 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt meerdere soorten forel,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Forel
Behalve dan dat de forellen tot familie van de zalmen behoren. Ik dacht ook niet dat het een kruising was, maar een variant die zalmachtige eigenschappen zou hebben. De kleur is mij niet opgevallen, wel dat het minder lekker was dan gewone forel. Dat zal er dan afgaande op jouw verhaal mee te maken hebben dat ze teveel worteltjes en (andere) troep krijgen voor de kleur. Zalm die is gekweekt op roodheid is ook niet lekker.quote:Op zondag 19 september 2010 18:06 schreef pen-guin het volgende:
[..]
Natuurlijk, ik bedoelde ook meer dat zalmforel geen spannende kruising van zalm en forel is, maar gewoon een forelvariant, die behalve de kleur niks met zalm te maken heeft
Ik vind zalmforel niet lekker. Ik mis de smaak van forel.quote:Op zondag 19 september 2010 19:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Behalve dan dat de forellen tot familie van de zalmen behoren. Ik dacht ook niet dat het een kruising was, maar een variant die zalmachtige eigenschappen zou hebben. De kleur is mij niet opgevallen, wel dat het minder lekker was dan gewone forel. Dat zal er dan afgaande op jouw verhaal mee te maken hebben dat ze teveel worteltjes en (andere) troep krijgen voor de kleur. Zalm die is gekweekt op roodheid is ook niet lekker.
menu ziet er uit als eenvoudig en eerlijk, weinig franje maar gewoon heerlijk etenquote:Op maandag 27 september 2010 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan volgende week hier eten
http://www.landhotel.de/index.php?id=essen
Komt dan uiteraard een uitvoerige beschrijving
Met foto's graag en laat vriendlief dan maar lekker in zijn schuim gaarkokenquote:Op maandag 27 september 2010 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan volgende week hier eten
http://www.landhotel.de/index.php?id=essen
Komt dan uiteraard een uitvoerige beschrijving
Gaan er nu naartoe, later vanavond of morgen de ervaringen.quote:Op maandag 27 september 2010 23:37 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Met foto's graag en laat vriendlief dan maar lekker in zijn schuim gaarkoken
En?quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan er nu naartoe, later vanavond of morgen de ervaringen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2010 13:51:02 ]
Ja. Yamazato. Zo'n seizoensmenu gegeten. Eten en service perfect.quote:Op maandag 11 oktober 2010 22:38 schreef YoshiBignose het volgende:
Iemand hier weleens in het Okura gegeten? Ik twee keer bij Sazanka en dat was lekker (en duur ) maar ze hebben daar nog wat restaurants. Iemand met recensies?
Ciel Blue heeft 2 sterren, Yamazato heeft 1 ster.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 18:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Cool, daar wil ik nog ook nog eens heen. Had ook niet verwacht dat het slecht was, maar wel prijzig allemaal daar in Okura zeg... en toch geen ster?
quote:Op maandag 11 oktober 2010 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Darn vergeten, ik ga hem schrijven Golfer en Bluez.
natuurlijk! leuk!quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 03:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
als buitenlandse Fokker wil ik toch af en toe posten hoewel er weinigen zullen zijn die er als recensie gebruik van kunnen maken...is hier behoefte aan?
klinkt goed zeg. wat heb je bestelt?quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 03:31 schreef Lo-Fi het volgende:
De sfeervolle McDonald's @ Hoog Catharijne. Het was weer genieten als vanouds.
Ambiance: 8,5 (sfeervol belicht, knus ingericht)
Personeel: 8 (vriendelijk en snel)
Eten: 9 (perfecte balans tussen kaas, augurk, tomaat, saus en de overheerlijke burger)
Prijs: 10 (geen geld voor 3 burgers en wat friet)
[ afbeelding ]
of coursequote:Op vrijdag 15 oktober 2010 03:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
als buitenlandse Fokker wil ik toch af en toe posten hoewel er weinigen zullen zijn die er als recensie gebruik van kunnen maken...is hier behoefte aan?
Zowel bij Ciel Bleu als Yamazato een keer gegeten, maar het is allemaal goed aan de prijs! Bij Ciel Bleu is ¤200,- inc. drankarrangement niet ongewoon, dat is voor mij wel echt teveel is als ik het zelf zou moeten betalen (ook al is het diner nog zo goed!). Het heeft wel een mooie ambiance, met prachtig uitzicht over Amsterdam!quote:Op donderdag 14 oktober 2010 19:32 schreef YoshiBignose het volgende:
Ah oke, dan ben ik toevallig bij de enige geweest zonder ster (Sazanka)... kon alsnog 130 euro p.p. aftikken (geen wijn).
Leuk, zeker doen.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 03:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
als buitenlandse Fokker wil ik toch af en toe posten hoewel er weinigen zullen zijn die er als recensie gebruik van kunnen maken...is hier behoefte aan?
Die Taverne del Lupo ken ik. In Gubbio. Vooral als het truffel seizoen is kun je bij wijze van spreken alleen al blij worden als je even je neus binnen steekt en ruikt.quote:Op zaterdag 18 september 2010 23:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.
En het haalt het niet bij waar we een week geleden aten:
http://www.tavernadellupo.it/en/index.php
of een paar dagen geleden:
http://www.todi.net/jacopone/
Grappig, ik at daar eind augustus. Lunch op het terras. Had er veel goeds over gehoord en was misschien daarom ook zo teleurgesteld. Zou het niet meer dan een 6-je geven, eigenlijk een 5. Mijn beenhammetje (specialiteit van het huis) was vies zoet, de mosterdsoep waterig en smakeloos, de uitsmijter voor mijn vader niet zoals besteld en ook gewoon vies, plasticachtig. De pannenkoek voor mijn moeder zou ik ook nevernooit bestellen. En oja, melk was lang houdbaar. Nee, eigenlijk niet meer dan een vijf, nu ik er zo aan terugdenk. Locatie is leuk, bediening vriendelijk, maar ik hoef daar echt nooit meer te eten.quote:Op zaterdag 16 oktober 2010 16:45 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar? Herberghe de Coeckepanne http://www.decoeckepanne.nl/ in Lierop
eens maar ik hou ook niet van buitenlandse kazen. daarbuiten krijg ik geen stuk kaas meer op, wel een ijsje. dat smelt zo lekker wegquote:Op zondag 17 oktober 2010 22:06 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik heb nooit begrepen waarom mensen kaas als nagerecht nemen. Gadverdamme ik ga al bijna over m'n nek als ik er aan denk.
Precies... als voorgerecht kan ik het begrijpen, maar als ik vol ben moet ik niet aan kaas denken. Een lekker ijsje kan natuurlijk altijdquote:Op zondag 17 oktober 2010 23:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
eens maar ik hou ook niet van buitenlandse kazen. daarbuiten krijg ik geen stuk kaas meer op, wel een ijsje. dat smelt zo lekker weg
Oh, bah. Daar heb ik ook zo'n hekel aan. Ik heb echt niet zo'n geraffineerd smaakgevoel (ben bijv erg slecht in wijnen), maar het verschil tussen verse en houdbare melk valt me meteen op. Waarom doen ze dat? Ben ik de enige die wel eens luncht met een glas melk en een salade?quote:Op zondag 17 oktober 2010 23:14 schreef RobinOok het volgende:
En oja, melk was lang houdbaar.
Precies en vooral niet volvreten met kaasquote:Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
Ik ken zat mensen die willen afvallen en heel graag 100 kg willen wegen.quote:Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
Jammer dat het je niet bevallen is. Nou weet ik uit ervaring ook meestal wel wat ik moet bestellen daar. Aan beenham zou ik hier bijvoorbeeld niet beginnen.quote:Op zondag 17 oktober 2010 23:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Grappig, ik at daar eind augustus. Lunch op het terras. Had er veel goeds over gehoord en was misschien daarom ook zo teleurgesteld. Zou het niet meer dan een 6-je geven, eigenlijk een 5. Mijn beenhammetje (specialiteit van het huis) was vies zoet, de mosterdsoep waterig en smakeloos, de uitsmijter voor mijn vader niet zoals besteld en ook gewoon vies, plasticachtig. De pannenkoek voor mijn moeder zou ik ook nevernooit bestellen. En oja, melk was lang houdbaar. Nee, eigenlijk niet meer dan een vijf, nu ik er zo aan terugdenk. Locatie is leuk, bediening vriendelijk, maar ik hoef daar echt nooit meer te eten.
Ik bestel erg vaak melk bij mijn eten in een restaurant en het vertelt me voor mijn gevoel van alles over hoe vers de overige producten zijn die gebruikt worden. Ik proef erg goed of het houdbare melk is en ook of de verse melk al even open is.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 23:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Jammer dat het je niet bevallen is. Nou weet ik uit ervaring ook meestal wel wat ik moet bestellen daar. Aan beenham zou ik hier bijvoorbeeld niet beginnen.
Over de melk. Dat maakt mij niet veel uit. Melk is naar mijn mening 1 van de smerigste drankjes die er bestaan. Ik heb het liever in de vorm van kaas of yoghurt bijvoorbeeld.
Ga jij dagelijks naar een restaurant dan?quote:Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
quote:mooie review Piet.....veel geit deze week, ook al bij BBC's MasterchefOp vrijdag 22 oktober 2010 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html
Wanneer Vanavond
Gezelschap Mijn man
Wat
Begonnen met een amuse van Rilettes de porc met perenstroop en een boullion. Duidelijk huisgemaakt en lekker
Daarna hadden we:
Een lamsham met salade, smikkel
Nagelhout (gedroogd rundvlees) Smul
Een luchtgedroogde biologische ham van 2 boerderijen verderop, Smikkel
Een geitenham met sla en een paar plakjes geitensalamie, errug lekker
Daarna had ik een salade met tomaten gevuld met garnalen en huisgemaakte garnalenkroketjes
Man had een Carpaccio van geit met noedelsalade,
Hierbij Poperings Hommelbier
Daarna het hoofdgerecht.
Ik had een viervoud van geit, geitbokje filet, een gehaktballetjes van bokkepoot, een kroketje van geit en een stoofpotje van geit, daarbij vlaamse friet, boontjes, broccolie en salade.
Disgenoot had een Galloway biefstuk, sucade en een stoofpotje.
hierbij dronken we een Rodenbach
Daarna een distilaat van belgisch bier, de volgende keer nemen we ook de desertkaart, maar dat was nu even teveel met al die voorgerechten.
Schade Inclusief tip 120 euro voor ons twee, we zullen hier vaker komen
Al met al, heel goed eten, geen michelinster maar wel winnaar eurotoque beste restaurant 2010.
Ik wilde eigenlijk wild gaan eten, maar toen ik geit zag was ik verkocht, wild krijg ik overal, maar waar krijg je geit? En geit is lekker! Bij de Gulle waard streeft men ernaar zoveel mogelijk van het eten uit de directe omgeving te halen, men heeft een prachtige collectie achterhoekse wijnen, het vlees en de vleeswaren komen echt uit de directe omgeving. Er lag bij ons eten nogal wat geit bij, dat is niet representatief voor de kaart, maar wij smullen van geit.
Men heeft wild, varkensvlees van biologische teelt van om de hoek, gallowayrund van even verderop en prachtige andere gerechten.
Aanrader 8+
quote:Toeval Piet.Op vrijdag 22 oktober 2010 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html
[
quote:Wat leuk! En het is echt toeval, ik heb verder niets met de redactie daar. Maar ik vrees dat zij van de vorige kaart hebben gegeten, ze hadden net de Herfstkaart toen wij er gisteren waren, en daar was 1 gerecht van nog niet klaar omdat het wat meer voorbereidingstijd kost. Het was denk ik de eerste of tweede dag van de Herfst (Wild) kaart.Op zaterdag 23 oktober 2010 16:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Toeval Piet.
In het Volkskrant Magazine van vandaag staat dat restaurant op de recensiepagina en ze zijn daar ook erg enthousiast over het eten.
Ik heb die pagina even voor je ingescand:
[ afbeelding ]
quote:Tja, Lamsvlees is al moeilijk voor veel Nederlanders. Maar bij de Turkse of Marokaanse slager kan je het wel kopen of bestellen. Hoe moet ik de smaak beschrijven. Ergens tussen Lamsvlees en wild, met wat van het aroma wat ook aan geitenkaas zit.Op zaterdag 23 oktober 2010 16:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven geit heb gegeten Is dat echt zo lekker? Maar waarom ligt het dan niet in een supermarkt en ik geloof niet eens dat mijn slager het heeft!
quote:Sorry, geen goede tips voor Parijs uit eigen ervaringOp donderdag 28 oktober 2010 01:10 schreef ausweiss het volgende:
Piet,
Vraagje ik ga volgend weekend naar Parijs(15 jaar relatie met mijn vriend vieren).
En ik zoek nog een goed restaurant in parijs.
Heb jij gezien je mega cullinaire expertise nog tips?.
De kosten kijk ik even niet op.
Het hotel word of Radisson Blu Le Dokhan's Hotel, Paris Trocadero,
Of Radisson Blu Le Metropolitan Hotel, Paris Eiffel,
Met radisson hebben we goeie ervaringen,
(Buiten Radisson park lane in Antwerpen 5 sterren maar vergane glorie en vieze boel geen 220 p/n waard).
Of zo iets in die trant.
Zag Hôtel de Crillon alleen die vind ik net iets te prijzig.
Ga natuurlijk Macarons scoren bij Hermé.
Andere cullinaire Parijs tips zijn welkom.
quote:De Garde is inderdaad erg lekker, één van de betere restaurants van Utrecht.
Dat zal ongetwijfeld wasabi zijn geweest.quote:Op zondag 31 oktober 2010 22:38 schreef borisz het volgende:
-knip-
Je krijgt op tafel los Gember, nog wat pittigs en sojasaus.
Om allemaal weer over de kop te gaan . Zie de wokrestaurants. Er zijn er een hele hoop weer omgevallen. Alleen Sumo is iedere dag echt voor 80% gevuld en vanavond helemaal vol. Dus die zingen het wel een tijdje uitquote:Op zondag 31 oktober 2010 22:46 schreef Bluezz het volgende:
Zelfde concept als in B'wijk waar ik vrijdag was. Die japanners doen allemaal hetzelfde lately
Leuk verslagje en het zag er lekker uit Foto's
En hetzelfde concept als de Shabu Shabu waar ik vandaag was Eén straat verder zit de Sumo (Den Haag) maar zo te lezen is er vrij weinig verschil tussen beide.quote:Op zondag 31 oktober 2010 22:46 schreef Bluezz het volgende:
Zelfde concept als in B'wijk waar ik vrijdag was. Die japanners doen allemaal hetzelfde lately
Leuk verslagje en het zag er lekker uit Foto's
http://www.julienparis.com/quote:Op donderdag 28 oktober 2010 01:10 schreef ausweiss het volgende:
Piet,
Vraagje ik ga volgend weekend naar Parijs(15 jaar relatie met mijn vriend vieren).
En ik zoek nog een goed restaurant in parijs.
Heb jij gezien je mega cullinaire expertise nog tips?.
De kosten kijk ik even niet op.
Het hotel word of Radisson Blu Le Dokhan's Hotel, Paris Trocadero,
Of Radisson Blu Le Metropolitan Hotel, Paris Eiffel,
Met radisson hebben we goeie ervaringen,
(Buiten Radisson park lane in Antwerpen 5 sterren maar vergane glorie en vieze boel geen 220 p/n waard).
Of zo iets in die trant.
Zag Hôtel de Crillon alleen die vind ik net iets te prijzig.
Ga natuurlijk Macarons scoren bij Hermé.
Andere cullinaire Parijs tips zijn welkom.
Daar heb ik afgelopen woensdag ook gegeten! Erg lekker, al zat ik al na twee rondes he-le-maal vol. Aanraders: tonijnnigiri, 'beef salad', beef-aspergerolletjes, verse groenten, zalm-wasabimaki, eendenborstfilet en gegrilde zalm. Pot Japanse thee erbij.quote:
Dat was behoorlijk lekker. Echt een herfstgerecht. Ik kreeg het er lekker herfstig warm van.quote:DUO VAN HET HERT
Een gebakken tournedootje en een gekonfijt wangetje met jus en
bijpassend herfstgarnituur.
Ik houd van de smaken mango en passievruchten. Dus toen ik dit toetje zag staan, wist ik dat die van mij was. Als ze deze niet zelf hebben gemaakt, is hij in ieder geval van een goede bakker gekomen. Ik ben het type die ook erg kan zeuren om de 'pudding' die in taart enzo zit. Nou wordt er in baverois natuurlijk ander spul gebruikt, maar dat was prima. Niets te klagen. Lekker luchtig, zoals dat hoort. Ook de cake die ze erin hebben gebruikt was lekker.quote:MANGO-PASSIEVRUCHTEN BAVAROIS met vanillesaus en slagroom
180 euro voor 2 personen, incluus drank en 5 gangen plus extras is niet duur, zeker niet voor dat niveau.quote:Op zaterdag 6 november 2010 16:39 schreef k_man het volgende:
De menuprijs was 65 euro. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 180 euro voor twee personen. Nog steeds duur natuurlijk, maar het was het waard.
Leuke uitgebreide review!quote:Op zaterdag 6 november 2010 16:39 schreef k_man het volgende:
Waar? De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen donderdagavond
Gezelschap? Vriendin
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |