abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_84262993




Basisgegevens
Officiële landstaal: Vietnamees
Hoofdstad: Hanoi
Regeringsvorm: Volksrepubliek
Staatshoofd: Nguyen Minh Triet
Regeringsleider: Nguyen Tan Dung
Religie: boeddhisme 93%, rooms-katholicisme 6,7%
Oppervlakte: 331.689 km² [1] (1,3% water)
Inwoners: 76.323.173 (1999[2]), 86.116.559 (2008[3]) (259,6/km² (2008))

Vietnam
Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een volksrepubliek met 86.116.559 (2008) inwoners in Zuidoost-Azië. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land.

Vietnam wordt in het noorden begrensd door China, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.



Geschiedenis

Vietnam werd door westerlingen ingedeeld in de historische gebieden Tonkin, Annam en Cochin China. In het noordelijk deel van deze gebieden was een Vietnamese staat gevestigd die afwisselend onder Chinese controle stond en onafhankelijk was. Het zuiden van hedendaags Vietnam stond onder invloed van diverse rijken, achtereenvolgens; Funan, het Khmer-rijk en Champa. Portugese handelaren bereikten het land in 1535 en stichten een handelspost bij Faifo.

In 1772 begon de Tay Son-rebellie tegen de heerschappij van de Le-dynastie. Door slim handelen van onder andere de Franse priester Pierre Pigneau de Behaine kwam Gia Long aan de macht. Mede door deze priester werd de Franse interesse in Vietnam aangewakkerd.

Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en op 17 oktober 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na de val van het Franse garnizoen in Dien Bien Phu in 1954 werd Vietnam verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. De Vietnamoorlog (1957-1975) kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's, actief in Zuid-Vietnam, te verslaan. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Vietcong werden gesteund door de communistische Noord-Vietnamese regering, maar men is het er niet over eens hoe groot de invloed van Noord-Vietnam was gedurende de oorlog. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975 en het land werd herenigd in 1976.

Bestuurlijke indeling
http://nl.wikipedia.org/wiki/Provincies_van_Vietnam

Naast de vijf steden, is het land verdeeld in zestig provincies (tỉnh).

Geografie

De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. Het smalste stuk is 50 km en de grootste 600 km.

De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dunbevolkt is.

Rivieren

Het oosten van de Annamese Cordillera in het noorden is een alluviale vlakte die door de Rode Rivier en een aantal kleinere rivieren wordt doorstroomd. Deze rivieren monden uit in de Golf van Tonkin. Ten zuiden van de delta van de Rode Rivier liggen de Centrale Laaglanden, een smalle kuststrook waar de korte, vaak snelstromende rivieren doorheen stromen.

De riviertjes stromen van het westen naar het oosten en vormen vruchtbare delta's. Het zuiden van het Centrale Laagland is de alluviale vlakte van de delta van de Mekong rivier, die door het zuidelijke gedeelte van het land stroomt.

Klimaat

Het land heeft een tropisch moessonklimaat. Op het smalste stuk is het land slechts enkele tientallen kilometers breed. Omdat Vietnam een lang gerekt land is met een afstand van de noordelijke grens tot de zuidelijke grens van circa 2000 kilometer, verschilt het klimaat in het zuidelijk deel sterk van het klimaat in het noorden. Men zegt wel dat Noord-Vietnam vier seizoenen kent en Zuid-Vietnam slechts twee; een droogseizoen en een regenseizoen. Waar het in het zuiden het hele jaar vrij vochtig en heet is, kan het kwik in het noorden soms dalen tot tegen het vriespunt. In de bekende toeristische trekpleister Sapa ligt in december of januari soms zelfs sneeuw.

Steden

De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.

Er zijn ook vier andere zelfstandige steden op provinciaal niveau:

* Can Tho
* Da Nang
* Hai Phong
* Ho Chi Minhstad

Demografie

Bevolking

De bevolking is geconcentreerd in de twee belangrijke rivierdelta's. De etnische Vietnamezen vertegenwoordigen meer dan 85% van de bevolking. Zij spreken een Annamese-Muong taal. Er zijn ongeveer 50 minderheidsgroepen in de hooglanden, waaronder de Muong, Tai, Hmong, Dao, Sedong, Jarai, Bahnar, Rhade, Cham en een groot aantal kleinere groepen. Er is een significante groep Cambodjanen, Khmer Krom genaamd, dichtbij de Cambodjaanse grens en bij de monding van de Mekong. Er zijn grote aantallen Chinezen in de stedelijke centra, in het bijzonder in het gebied genaamd Chợ Lớn (Grote Markt) van Ho Chi Minhstad, hoewel velen gevlucht zijn nadat Zuid-Vietnam door het Noorden werd verslagen en na een grensconflict met China in 1979 (zie Geschiedenis van Vietnam).

Bevolkingsontwikkeling




Taal

In Vietnam wordt Vietnamees gesproken. Tussen het noorden en het zuiden zitten duidelijke verschillen, niet alleen in de uitspraak, maar ook in de gebruikte woorden.

Totdat de Franse Jezuïet Alexandre de Rhodes in de 17e eeuw het Westerse alfabet introduceerde werd nog steeds een op het Chinees gelijkend schrift gebruikt. Ook tegenwoordig treft men, met name bij religieuze gelegenheden, nog steeds Chinese tekens aan. Het huidige schrift is evenwel gebaseerd op Latijnse letters en wordt "Quoc ngu" genoemd.

Het Vietnamees heeft meer klinkers dan Alexandre met het Franse alfabet kon beschrijven. Zijn oplossing was het gebruik van extra tekens, zoals het ^ , dat we ook al kennen vanuit het Frans. Maar hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van een boogje boven de a, of een haakje aan de rechterkant van een o en u.

Het Vietnamees is een toontaal net als het Chinees. In het Vietnamees zijn er 6 tonen. Hierdoor kan elke lettergreep / woord op 6 manieren worden uitgesproken. Ook deze tonen worden door extra tekens aangegeven.

Religie

Vietnam is een mengeling van aanhangers van het boeddhisme, confucianisme, traditionele lokale geloven en rooms-katholicisme. Hoewel de communistische overheid godsdienstige praktijken heeft afgeraden, wordt het getolereerd binnen de context van overheid-geregelde boeddhistische en katholieke groepen, en sinds de jaren '90 is de traditionele verering bij boeddhistische tempels toegestaan. De protestantse evangelische kerken (die hoofdzakelijk onder etnische minderheden worden gevonden) en andere niet-geregistreerde groepen worden actief onderdrukt.

Cultuur

In zijn vroege geschiedenis gebruikte Vietnam het Chinees schrift. In de 16e eeuw ontwikkelden de Vietnamezen hun eigen reeks karakters genaamd Chữ Nôm. Het gevierde epos Kim Van Kieu door Nguyễn Du werd geschreven in dit schrift. Tijdens de Franse koloniale periode werd Quốc Ngữ, de geromaniseerd Vietnamese alfabetvertegenwoordiging van het gesproken Vietnamees, populair en de alfabetisering nam snel toe. Dit had een wezenlijk effect op de politieke macht in het land.

Vanwege de lange vereniging van Vietnam met China, blijft de Vietnamese cultuur sterk confuciaans met zijn nadruk op familieplicht en harmonie. Het onderwijs wordt hoog gewaardeerd. Historisch was een goede opleiding het enige middel voor ambitieuze Vietnamezen om sociaal vooruit te komen. In de moderne tijd, proberen Vietnamezen om de traditionele cultuur met de Westers ideeën van individuele vrijheid, wantrouwen van gezag en de consumentencultuur in overeenstemming te brengen.

De meerderheid van Vietnamezen is boeddhist, met een sterke nadruk op voorouderverering. Sommige critici zeggen dat de tweede godsdienst Vietnamese bijgelovigheid en fatalisme is, een gevolg van de vele decennia van oorlog.

Binnen een stereotiepe Vietnamese katholieke familie zou men vinden: een intense toewijding aan Maagd Maria (de Heilige Moeder staat hoger dan de Zoon in de confuciaanse gedachte), beelden van overleden voorvaderen op het familiealtaar en geloofspraktijken in de Feng Shui (Phong Thủy) en communicatie met geesten en de doden.

De keuken en de muziek van Vietnam hebben drie verschillende thema's, overeenkomstig met de drie gebieden van Vietnam: Bắc of het noorden, Trung of Centraal, en Nam of zuiden. De noordelijke klassieke muziek is de oudste van Vietnam en is traditioneel. Deze muziekstroming stamt uit de tijd van de Mongoolse invasies, toen de Vietnamezen een Chinese opera hoogtij vierden. De centrale klassieke muziek vertoont invloeden van de Champacultuur dankzij zijn melancholische melodieën. De zuidelijke muziek heeft een levendig karakter. De Vietnamese keuken is gebaseerd op rijst, sojasaus en vissaus (nước mắm). Zijn kenmerkend aroma is zoet (suiker), kruidig (serranopeper), en op smaak gebracht door een verscheidenheid aan munt.

Bezienswaardigheden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Werelderfgoedlijst#Vietnam

Economie

De landbouw is het primaire beroep onder de bevolking, en rijst is veruit het belangrijkste gewas. De Mekong en Rode rivierdelta's behoren tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld. In deze gebieden wordt dankbaar geprofiteerd van de zware regenval en rijke alluviale grond. Op de rijstplantages is een 4350 km lang gedetailleerd netwerk van dijken, dammen, kanalen, en sloten aangelegd dat irrigatie en overstromingsbeheer verstrekt. Pinda's, graan, bataten en bonen zijn secundaire voedselgewassen, en katoen, jute, koffie, thee en suikerriet zijn belangrijke geproduceerde marktgewassen. De visserij en de aquacultuur zijn ook belangrijke industrieën. De mariene producten zijn een belangrijke uitvoer van het land, vooral garnalen. Rubber is ook een belangrijk uitvoerproduct. Hout is er genoeg, in het bijzonder in het noorden, maar ontbossing als gevolg van nieuwe vestigingen op het hoogland, cultuurverplaatsing en de commerciële bosbouw worden een steeds ernstiger probleem.

De meeste delfstoffen van het land worden gevonden in het noorden. Vietnam wint grote hoeveelheden steenkool, evenals fosfaten, mangaan, bauxiet, chromaat en andere metaalertsen. Er zijn grote onderzeese aardoliebronnen (olie en gas) ontdekt in de zuidelijke wateren. De middelen om deze grondstoffen te winnen, worden nog ontwikkeld. Vroeger werd de industriële ontwikkeling van Vietnam ernstig belemmerd door langdurige oorlogen, maar in het kader van het nieuwe economische hervormingsprogramma (Doi Moi), is er een aanzienlijke industriële ontwikkeling geweest. De belangrijke industrieën zijn de landbouwverwerking, de machinebouw, autoassemblage en de vervaardiging van textiel en kleding, cement, chemische meststoffen, glas en banden. Veel van de grote en kapitaalintensieve projecten zijn gezamenlijke ondernemingen tussen buitenlandse en Vietnamese lokale regeringen. De toeristenindustrie is ook significant voor de economie van het land; bezochten in 1994 net meer dan één miljoen buitenlandse toeristen het land, in 2007 was aantal verviervoudigd tot 4.171.564 toeristen.[4]

De belangrijkste handelspartners van Vietnam zijn Singapore, Zuid-Korea en Japan.

Politiek

Overheid

De Socialistische Republiek Vietnam wordt door een hoogst gecentraliseerd systeem geregeerd dat door de Communistische Partij van Vietnam (Đảng Cộng Sản Việt Nam) wordt overheerst, een partij die vroeger de Vietnamese Partij van de Arbeid genoemd werd. De overheid is in theorie onafhankelijk van de partij, maar in de praktijk ontvangt het het grootste deel van zijn richtlijnen van de partij. Hoewel er enige inspanning is geweest om lidmaatschap in overlappende partij en staatsstandpunten af te raden, gaat deze praktijk tot op de dag van vandaag verder. Tran Duc Luong, Phan Van Khai, Nguyen Van An, Tan Nguyen Mest, Le Hong Anh en Pham Van Tra nemen hoge posities in de overheid in.

Er zijn geen wettelijke oppositiepartijen in Vietnam, hoewel een aantal onwettige groepen overzee verspreid onder ballingschapgemeenschappen in landen zoals Frankrijk en de Verenigde Staten bestaan. Deze gemeenschappen hebben demonstraties en opstanden tegen de overheid georganiseerd. Het prominentst zijn de Vietnamese Constitutionele Monarchistische Liga, de Volksactiepartij van Vietnam, Montagnard Foundation en de Regering van Vrij Vietnam. De Regering van Vrij Vietnam heeft de verantwoordelijkheid voor een aantal guerrillainvallen in Vietnam opgeëist. Deze invallen werden door de overheid als terrorisme gezien.

Internationale lidmaatschappen

* APEC
* ASEAN
* La Francophonie
* Verenigde Naties
* Wereldhandelsorganisatie

Vorig deel
Vietnam #4: Chúc Mừng Năm Mới (voor ons dan...)
pi_84263007
vorig deel was eeuwen geleden?
pi_84263063
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 08:56 schreef linpunt het volgende:
vorig deel was eeuwen geleden?
Hoezo?

Even mijn enige woordje vietnamees gebruikt om de titel te bepalen

Anyway Den Haag gaat er zondag vandoor waarna ik het vorige topic op slot gooide met de mededeling dat ik nog drie maanden moet wachten (wat ook weer niet echt een probleem is, mijn reis is tenslotte geboekt )
pi_84263078
Ik ben er ergens in Januari/Februari als het goed is.
pi_84263141
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 09:00 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Hoezo?

Even mijn enige woordje vietnamees gebruikt om de titel te bepalen

Anyway Den Haag gaat er zondag vandoor waarna ik het vorige topic op slot gooide met de mededeling dat ik nog drie maanden moet wachten (wat ook weer niet echt een probleem is, mijn reis is tenslotte geboekt )
  dinsdag 20 juli 2010 @ 09:06:53 #6
61399 Superher0
Is it a plane?
pi_84263153
25 september vliegen. Wilde deze week mijn visum regelen maar heb geen pasfoto's en ben onderuit gegaan met de fiets waardoor ik beter een week kan wachten met foto's nemen .
Superhero to the rescue!
pi_84263268
Leuke OP om te lezen
There is no time like the present..
pi_84263699
Ah ik moet ook nog een visum regelen, wilde het eigenlijk gewoon hier in Nederland doen, scheelt misschien weer wat gedoe daar; en zoveel duurder is het volgens mij niet.
pi_84265557
@TT:

pi_84266143
pi_84284402
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 09:06 schreef Superher0 het volgende:
25 september vliegen. Wilde deze week mijn visum regelen maar heb geen pasfoto's en ben onderuit gegaan met de fiets waardoor ik beter een week kan wachten met foto's nemen .
awh das naai..
pi_84435142
Pff gisteren mijn shots gehaald (nog nooit eerder in een land geweest waar je shots voor nodig had, maar die kerel van de GGD weet wel aardig paniek te zaaien; mijn vrouw dirft gelijk niet meer naar Phu Quoc omdat daar honden rondlopen (hondsdolheid) en de enige plek van Vietnam waar malaria voorkomt...

Als je de gebieden bekijkt waar Malaria voor zou komen vind ik het ook behoorlijk verdacht dat dat toevallig niet in de toeristische is; oftewel niet langs de complete kust van Vietnam en Sa Pa, en niet in Cambodja bij Pnom penh, Siem Reap en Angkor Wat; de rest van cambodja wel tot precies aan de grens van Thailand, want daar komt ie in een keer niet meer voor... knappe muggen die precies weten waar de grens van Thailand ligt...
  maandag 26 juli 2010 @ 12:56:11 #13
62913 Blik
The one and Only!
pi_84500728
quote:
Op zaterdag 24 juli 2010 14:20 schreef zatoichi het volgende:
Pff gisteren mijn shots gehaald (nog nooit eerder in een land geweest waar je shots voor nodig had, maar die kerel van de GGD weet wel aardig paniek te zaaien; mijn vrouw dirft gelijk niet meer naar Phu Quoc omdat daar honden rondlopen (hondsdolheid) en de enige plek van Vietnam waar malaria voorkomt...

Als je de gebieden bekijkt waar Malaria voor zou komen vind ik het ook behoorlijk verdacht dat dat toevallig niet in de toeristische is; oftewel niet langs de complete kust van Vietnam en Sa Pa, en niet in Cambodja bij Pnom penh, Siem Reap en Angkor Wat; de rest van cambodja wel tot precies aan de grens van Thailand, want daar komt ie in een keer niet meer voor... knappe muggen die precies weten waar de grens van Thailand ligt...
Dat van malaria heeft te maken met de preventiemaatregelen die ieder land neemt tegen malaria. Om toeristen tevreden te houden wordt er flink aan preventie gedaan op de toeristenroutes. Sommige landen, zoals Thailand, doen aan preventie in het hele land waardoor malaria eigenlijk is uitgeroeid in Thailand.
pi_84503019
Tja nou die malaria is nog een probleem, want mijn vrouw heeft zich min of meer in het hoofd gehaald om tijdens die vakantie ongeveer zwanger te willen worden (tja haar tweelingzus is het nu, dus wat wil je); maar dat is niet zo verstandig met malaria risicio en malaria preventie...

Blijft vreemd dat de mug zogenaamd niet voorkomt aan de complete kust van Vietnam en rondom Tonle Sap, maar wel op een klein eilandje als Phu Quoc...
pi_84768914
groetjes vanuit Hue :W
pi_84768941
Als je weer thuis bent verwacht ik een uitgebreid reisverslag, zodat ik me kan gaan verlekkeren op mijn reis straks *O*
pi_84768976
dat is goed. nu eerst nog week 2 en 3 :D

alleen nu wel ff vandaag tropische wolkbreuk boven Hue -O-
  maandag 2 augustus 2010 @ 13:02:46 #18
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_84769046
quote:
Op maandag 26 juli 2010 13:54 schreef zatoichi het volgende:
Blijft vreemd dat de mug zogenaamd niet voorkomt aan de complete kust van Vietnam en rondom Tonle Sap, maar wel op een klein eilandje als Phu Quoc...
Dat heet commercie. Zodra er een grote investeerder zich aandient die op Phu Quoc wilt bouwen, is die malariamug opeens verdwenen. Let maar op!
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_84770083
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 10:58 schreef Ruud het volgende:
@TT:

[ afbeelding ]
ja leuk maar niet je eigen pic dus... :{

heeft iemand weleens dat cobrawhiskey oid gedronken aldaar? })
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  maandag 2 augustus 2010 @ 13:34:36 #20
62913 Blik
The one and Only!
pi_84770129
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 13:02 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Dat heet commercie. Zodra er een grote investeerder zich aandient die op Phu Quoc wilt bouwen, is die malariamug opeens verdwenen. Let maar op!
Ook omdat die grote commerciële investeerder wel flink wat geld wilt investeren in anti-malaria maatregelen
  maandag 2 augustus 2010 @ 13:45:46 #21
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_84770538
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 13:34 schreef Blik het volgende:

[..]

Ook omdat die grote commerciële investeerder wel flink wat geld wilt investeren in anti-malaria maatregelen
Die investeerders heb ik rond het Ton LeSap nog nooit gezien. En als je die malaria gebieden ziet op een landkaart, zou je denken dat er wel een heel erge hoge muur om Thailand heen moet staan. Want die mug steekt dus nooit de noord grens van Cambodja met Thailand over....... Wel eens in de omgeving van Si Sa Ket of Sankha geweest? Malaria vrij dus, maar gek genoeg ziet het er allemaal precies hetzelfde uit als in Anlong Veng en omgeving. Één grote commerciele hoax dus want je wordt nog steeds overal verrot gestoken maar die Thaise muggen infecteren ineens niet meer.......
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_84771733
Ik neem gewoon veel Deet mee; want iets zegt me dat ik in de buurt van Angkor Wat, de Mekong Delta en eigenlijk op elke plek wel een malaria mug tegen kan komen...
pi_84780832
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 13:33 schreef rubje het volgende:

[..]

ja leuk maar niet je eigen pic dus... :{
Nee, ik heb geen foto's van dat bier gemaakt.

quote:
heeft iemand weleens dat cobrawhiskey oid gedronken aldaar? })
Snakewine heb ik op in Laos. Erg vies, maar je bent wel heel snel lam. Je kunt beter gewoon Ricewine drinken ^O^

quote:
Op maandag 2 augustus 2010 14:16 schreef zatoichi het volgende:
Ik neem gewoon veel Deet mee; want iets zegt me dat ik in de buurt van Angkor Wat, de Mekong Delta en eigenlijk op elke plek wel een malaria mug tegen kan komen...
Hoeveel is veel? Ik had 2 flesjes voor een half jaar. Een daarvan was nog vol bij terugkomst.
pi_84871581
malaria komt in heel vietnam nouwelijks voor. heel de bevolking gebruikt er niets tegen.. Wel lekker deet mee voor alle insecten in het algemeen. Alhoewel ik in vietnam ook weinig deet heb gebruikt.

oh en die cobra wisky heb ik hier thuis staan. mee genomen in de handbagage!! had ik al zo lang in de rugzak dat ik t vergeten was bij de douane. is totaal niet op gelet! en niet te zuipen maarja 3 slokken en lam zijde gij
if you'r gonna lie...lie for a friend
if you'r goona cheat...cheat death
if you'r gonna steal...steal a heart
if you're gonna drink...drink with me
  woensdag 4 augustus 2010 @ 22:56:50 #25
62913 Blik
The one and Only!
pi_84875262
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 14:16 schreef zatoichi het volgende:
Ik neem gewoon veel Deet mee; want iets zegt me dat ik in de buurt van Angkor Wat, de Mekong Delta en eigenlijk op elke plek wel een malaria mug tegen kan komen...
DEET moet je altijd gebruiken, er zijn sowieso veel muggen en er is ook vaak dengue. DEET gebruik je dus gewoon om muggenbeten te voorkomen. DEET kun je overigens ook in Vietnam zelf krijgen.
  woensdag 4 augustus 2010 @ 23:05:33 #26
6941 APK
Factual, I think.
pi_84875648
quote:
Op maandag 26 juli 2010 13:54 schreef zatoichi het volgende:

Blijft vreemd dat de mug zogenaamd niet voorkomt aan de complete kust van Vietnam en rondom Tonle Sap, maar wel op een klein eilandje als Phu Quoc...
Ik heb er vorig jaar niet eens bij nagedacht dat daar malaria voor zou kunnen komen (ga meestal naar Thailand) en heb idd gewoon iets met DEET gesmeerd.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_85060381
Dus inenten tegen malaria is niet noodzakelijk? Ik heb er niet eens bij stil gestaan dat het nodig zou zijn. Ik ben er niet zo'n voorstander van als het niet echt nodig is.
  maandag 9 augustus 2010 @ 19:02:40 #28
6941 APK
Factual, I think.
pi_85060774
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 18:51 schreef v_ het volgende:
Dus inenten tegen malaria is niet noodzakelijk? Ik heb er niet eens bij stil gestaan dat het nodig zou zijn. Ik ben er niet zo'n voorstander van als het niet echt nodig is.
Inenten kan niet, je kunt wel pillen slikken.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_85061129
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 19:02 schreef APK het volgende:

[..]

Inenten kan niet, je kunt wel pillen slikken.
Suf, ik bedoelde ook pillen slikken. Hoe ik inenten nu ineens verzin? :?

Maar de vraag staat nog. Is het écht noodzakelijk? Toen ik in Zuid-Amerika was heb ik wel pillen geslikt. Vond het tijdens de reis niet zo'n probleem, maar na thuiskomst moest ik ook nog 2 weken ofzo pillen blijven slikken. Dat was ik na 3 dagen alweer vergeten. Vraag me dan af of het wel zin heeft om de hele reis pillen te slikken als ik het thuis toch weer vergeet.

Mss dat de travel clinic me daar meer over kan vertellen. Ik zal ze morgen eens bellen.
pi_85082714
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 19:11 schreef v_ het volgende:

[..]

Suf, ik bedoelde ook pillen slikken. Hoe ik inenten nu ineens verzin? :?

Maar de vraag staat nog. Is het écht noodzakelijk? Toen ik in Zuid-Amerika was heb ik wel pillen geslikt. Vond het tijdens de reis niet zo'n probleem, maar na thuiskomst moest ik ook nog 2 weken ofzo pillen blijven slikken. Dat was ik na 3 dagen alweer vergeten. Vraag me dan af of het wel zin heeft om de hele reis pillen te slikken als ik het thuis toch weer vergeet.

Mss dat de travel clinic me daar meer over kan vertellen. Ik zal ze morgen eens bellen.
Een vriendin van mij heeft malaria gekregen in Afrika en dat is geen pretje. Met de gevolgen van malaria zal ze de rest van haar leven moeten doen. Malaria gaat namelijk nooit over en dat is het probleem. De pillen zorgen er ook niet voor dat je geen malaria krijgt. Als je de pillen slikt krijg je het ook. Vandaar dat sommige mensen niet willen slikken.

Wat doen die pillen dan? Die stoppen de groei van malaria in je lichaam. De mug geeft je malaria en dat kan zich in tegenstelling tot zonder medicijnen niet verder ontwikkelen en door groeien. De gevolgen van malaria zullen dus veel minder zin.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 08:27:16 #31
62913 Blik
The one and Only!
pi_85083232
In Vietnam zijn sowieso niet veel plekken waar malaria is, ik heb in 4 weken Vietnam geen tabletten hoeven te slikken.
pi_85083275
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 08:27 schreef Blik het volgende:
In Vietnam zijn sowieso niet veel plekken waar malaria is, ik heb in 4 weken Vietnam geen tabletten hoeven te slikken.
Volgens de kaart. En je moet nooit wat. Het is een eigen keuze.
pi_85083383
En phu quoc schijnt dus een eiland te zijn waar je wel anti malariapillen moet slikken...

Hoe dan ook, ik vind het preventief slikken van malariapillen niet echt opwegen tegen een strandvakantie op phu quoc als dat ook lekker op mui ne of zo kan. Ik neem de pillen wel mee voor de zekerheid, maar neem ze waarschijnlijk niet.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 08:56:56 #34
62913 Blik
The one and Only!
pi_85083576
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 08:32 schreef Godtje het volgende:

[..]

Volgens de kaart. En je moet nooit wat. Het is een eigen keuze.
[ afbeelding ]
Klopt inderdaad, als toerist blijf je waarschijnlijk voornamelijk op het roze gedeelte omdat alle bussen zo rijden. Gaan maar weinig mensen echt het binnenland richting Cambodja in waar wel malaria is (m.u.v. Phu Quoc)
pi_85084206
Nou ja ik was wel van plan om camboja (angkor wat) erbij te doen; maar als je die kaart erbij pakt:



Dan zie je dat juist de toeristische gebieden veilig zijn. Ik heb nagevraagd hoe het zat met Angkor Wat zelf bij de GGD; maar als je overnacht in Siem Reap en alleen overdag naar Angkor Wat gaat, is er niets aan de hand.

al met al begon ik toen dus zeer te twijfelen aan de advisering van de instanties; Angkor Wat en Siem Reap gaan vrijwel direct in elkaar over, dus je maakt mij niet wijs dat zo mug niet die paar meter vliegt om alsnog je hotelkamer binnen te dringen, en het is wel allemaal heel precies afgestemd op de toerisctisch gebieden...

Maar goed; advies is advies, dus ik volg het op zoals het mij verteld is.

BTW weten jullie trouwens of die shots vergoed worden door je zorgverzekeraar? (ik heb de vraag daar ook al neergelegd, dus hoop daar sowieso antwoord op te krijgen) Ik had daar van te voren uberhaupt niet over nagedacht, en ze gewoon als reiskosten gerekend, maar er schijnen wel vaccinaties te worden vergoed. Beetje zonde als je dat niet declareert dan (we betalen ons toch al blauw aan zorgeverzekeringen dus...)
pi_85084487
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 09:29 schreef zatoichi het volgende:


BTW weten jullie trouwens of die shots vergoed worden door je zorgverzekeraar? (ik heb de vraag daar ook al neergelegd, dus hoop daar sowieso antwoord op te krijgen) Ik had daar van te voren uberhaupt niet over nagedacht, en ze gewoon als reiskosten gerekend, maar er schijnen wel vaccinaties te worden vergoed. Beetje zonde als je dat niet declareert dan (we betalen ons toch al blauw aan zorgeverzekeringen dus...)
Dat hangt dus van je verzekering af. Aan dat antwoord heb je niks maar dat is de waarheid. Bij de ene krijg je niks bij de andere tot x bedrag per ....
Ik mag geloof ik tot 250 euro per ....

Sommige stellen ook als voorwaarde dat je alleen op bepaalde plekken mag laten prikken anders krijg je het niet vergoed.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 09:43:25 #37
62913 Blik
The one and Only!
pi_85084506
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 09:29 schreef zatoichi het volgende:

BTW weten jullie trouwens of die shots vergoed worden door je zorgverzekeraar? (ik heb de vraag daar ook al neergelegd, dus hoop daar sowieso antwoord op te krijgen) Ik had daar van te voren uberhaupt niet over nagedacht, en ze gewoon als reiskosten gerekend, maar er schijnen wel vaccinaties te worden vergoed. Beetje zonde als je dat niet declareert dan (we betalen ons toch al blauw aan zorgeverzekeringen dus...)
Volgens mij niet in de standaard-zorgverzekering, dan moet je wel minimaal een aanvullende verzekering hebben.
pi_85108668
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 09:29 schreef zatoichi het volgende:
Angkor Wat en Siem Reap gaan vrijwel direct in elkaar over, dus je maakt mij niet wijs dat zo mug niet die paar meter vliegt om alsnog je hotelkamer binnen te dringen
Is toch wel een half uurtje fietsen ;)
Maar de tempels liggen in een gebied met veel bos er omheen. Misschien dat het daar aan ligt.

Maar je laat je bestemmingen er toch niet vanaf hangen of er in dat gebied Malaria is of niet?
pi_85111943
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 07:11 schreef Godtje het volgende:

[..]

Een vriendin van mij heeft malaria gekregen in Afrika en dat is geen pretje. Met de gevolgen van malaria zal ze de rest van haar leven moeten doen. Malaria gaat namelijk nooit over en dat is het probleem. De pillen zorgen er ook niet voor dat je geen malaria krijgt. Als je de pillen slikt krijg je het ook. Vandaar dat sommige mensen niet willen slikken.

Wat doen die pillen dan? Die stoppen de groei van malaria in je lichaam. De mug geeft je malaria en dat kan zich in tegenstelling tot zonder medicijnen niet verder ontwikkelen en door groeien. De gevolgen van malaria zullen dus veel minder zin.
Dank voor de waarschuwing en het advies. Na dit verhaal lijkt het me dan toch verstandig om de pillen wel te slikken. Ben vergeten om te travel clinic te bellen vandaag. Vraag me af of zij een onafhankelijk advies geven of gewoon 'pillen willen verkopen'.
pi_85112089
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 09:42 schreef Godtje het volgende:

[..]

Dat hangt dus van je verzekering af. Aan dat antwoord heb je niks maar dat is de waarheid. Bij de ene krijg je niks bij de andere tot x bedrag per ....
Ik mag geloof ik tot 250 euro per ....

Sommige stellen ook als voorwaarde dat je alleen op bepaalde plekken mag laten prikken anders krijg je het niet vergoed.
Ik heb er niet eens bij stil gestaan dat de zorgverzekeraar de kosten mss wel vergoedt! Morgen maar even informeren.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 22:27:04 #41
62913 Blik
The one and Only!
pi_85116022
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 21:16 schreef v_ het volgende:

[..]

Ik heb er niet eens bij stil gestaan dat de zorgverzekeraar de kosten mss wel vergoedt! Morgen maar even informeren.
heel simpel, als je alleen de standaardverzekering hebt krijg je niks vergoedt. Heb je ook nog een aanvullende verzekering, dan moet je de extra vergoedingen even nachecken op de website ofzoiets dergelijks. Staat gewoon onder vaccinaties
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 23:27:07 #42
6941 APK
Factual, I think.
pi_85118802
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 08:43 schreef zatoichi het volgende:
En phu quoc schijnt dus een eiland te zijn waar je wel anti malariapillen moet slikken...

Hoe dan ook, ik vind het preventief slikken van malariapillen niet echt opwegen tegen een strandvakantie op phu quoc als dat ook lekker op mui ne of zo kan. Ik neem de pillen wel mee voor de zekerheid, maar neem ze waarschijnlijk niet.
Ik heb echt niemand over malariapillen gehoord toen ik naar Phu Quoc ging, lijkt mij toch een beetje overdreven.
Ook handig dat de muggen geen paspoort voor Thailand hebben. :+
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  woensdag 11 augustus 2010 @ 17:52:56 #43
34586 kepler
No bounce, no play
pi_85149118
Malaria hoef je niet heel bang voor te zijn in Vietnam. Het risico op dengue schijnt zelfs groter te zijn in Oost-Azie... En daar kan je dus niks preventiefs tegen doen, behalve DEET en een klamboe
The line is a dot to you!
pi_85340258
weer terug uit Vietnam *O*
pi_85354662
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 10:46 schreef Den_Haag het volgende:
weer terug uit Vietnam *O*
Ik wacht op je verhalen!

Ik ga binnenkort maar eens mijn visum regelen; kan natuurlijk ook on arrival, maar vind het wel makkelijk om hem alvast te hebben; bovendien is het een goed excuus eens wat vrienden in Den Haag op te zoeken waar ik al anderhalf jaar niet langs ben geweest... :o
pi_85356688
verhalen komen binnenkort wel
pi_85451147
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 17:37 schreef Den_Haag het volgende:
verhalen komen binnenkort wel
Is het al binnenkort? O+
pi_85451986
nope, zit nu ff in Duitsland en de camera ligt gewoon in NL. Een verhaal zonder foto's :N
pi_85452666
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:32 schreef Den_Haag het volgende:
nope, zit nu ff in Duitsland en de camera ligt gewoon in NL. Een verhaal zonder foto's :N
;(
Hoe lang duurt ff? :P
pi_85452976
2 dagen, en dan nog een dag belgie. deel van het weekend ben ik weer thuis *O*
pi_85453135
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 22:00 schreef Den_Haag het volgende:
2 dagen, en dan nog een dag belgie. deel van het weekend ben ik weer thuis *O*
*O*
pi_85461787
Ik ben twee weken geleden 2 dagen in Hanoi geweest en 1 dag in Halong Bay. Was erg leuk! Mijn vrouw moest in Hanoi naar een congres. Het leek mij wel leuk om Hanoi te bekijken en ben met haar meegegaan.

Na het Ho Chi Minh museum bekeken te hebben werd ik aangesproken door een gids die mij Hanoi wel wilde laten zien. Uiteraard had ik eerst de neiging om vriendelijk te bedanken, maar hij had een boekje bij zich waarin zijn klanten (waaronder veel Nederlanders) allemaal lovende woorden over hem spraken.

Aangezien ik alleen was en het toch wel gezelliger is om een beetje aanspraak te hebben ben ik met hem meegegaan. Het leek me ook wel leuk om achterop zijn brommer door het chaotische verkeer te crossen. Ik kan het iedereen aanraden! Hij heeft me de beste plekken van Hanoi laten zien. Ik ben zelfs bij iemand thuis geweest om snake-wine te drinken en te ouwehoeren over de oorlog en de verderfelijke Amerikanen. Zijn naam is Doán. Dus als je hem tegenkomt in Hanoi: gewoon met 'm meegaan.

Halong Bay was ook erg indrukwekkend. Via ons hotel hadden we een tour geboekt voor 1 dag, inclusief lunch op de boot voor 35$ per persoon. Aangezien het vanaf Hanoi met een busje 3 uur heen en 3 uur terug is, kun je beter 1 nacht -- op de boot -- in Halong Bay overnachten. Jammer genoeg hadden wij hier geen tijd voor.

Nog een aanrader in Hanoi zijn de luxe restaurants voor relatief weinig geld. Wij hebben gegeten bij Green Tangerine en Au Lac House.
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 09:09:11 #53
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_85502222
Over een maand ga ik een week naar Vietnam (waarschijnlijk alleen Hanoi en directe omgeving), hoe noodzakelijk is het om me te laten inenten? Ongeveer anderhalf jaar geleden wel een paar inentingen gehad, maar geen idee hoe lang die werken.

Als snake win net zo geweldig smaakt als bear bile wine (rijstwijn met berengal), dan bedank ik ervoor. Niet dat ze ernaar zullen luisteren, maar ik kan het proberen.
pi_85528872
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:09 schreef SlamD het volgende:
Over een maand ga ik een week naar Vietnam (waarschijnlijk alleen Hanoi en directe omgeving), hoe noodzakelijk is het om me te laten inenten? Ongeveer anderhalf jaar geleden wel een paar inentingen gehad, maar geen idee hoe lang die werken.

Als snake win net zo geweldig smaakt als bear bile wine (rijstwijn met berengal), dan bedank ik ervoor. Niet dat ze ernaar zullen luisteren, maar ik kan het proberen.
Over een maand al. Ik moet nog een kleine drie maanden wachten en dan mag ik ook O+ .

Het lijkt me verstandig als je de GGD belt over je inentingen. Zij kunnen je vast vertellen of de inentingen nog voldoende beschermen.
pi_85542843
Oh! 'Nieuw' topic!

Ik ben drie weken in Vietnam geweest met m'n vriendin. Gaaf! Hanoi - Sapa - Ha Long - Hue - Hoi An - Da Lat - Sai Gon was onze route. Het laatste stuk (Da Lat - Sai Gon dus) hebben we per motorfiets (Easy Rider) gedaan. Dat is echt supervet!

Toptip voor iedereen: ga naar Da Lat, loop daar even rond. Je wordt geheid aangesproken door een Easy Rider-dude (en anders ga je zelf maar op zoek ;)). Maak een mooie trip met die gast(en), want het is echt geweldig. Wij hebben in totaal 5 dagen op de motor gezeten (één dag Da Lat en omgeving, 4 dagen naar Sai Gon) en hebben ons geen minuut verveeld.
  maandag 23 augustus 2010 @ 09:27:20 #56
62913 Blik
The one and Only!
pi_85597032
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 07:01 schreef captaintokyo het volgende:


Halong Bay was ook erg indrukwekkend. Via ons hotel hadden we een tour geboekt voor 1 dag, inclusief lunch op de boot voor 35$ per persoon. Aangezien het vanaf Hanoi met een busje 3 uur heen en 3 uur terug is, kun je beter 1 nacht -- op de boot -- in Halong Bay overnachten. Jammer genoeg hadden wij hier geen tijd voor.

Beter doe je 2 nachten, 3 dagen. Dan slaap je ook nog op Cat Ba en heb je echt een volledige dag in Halong Bay.
pi_85667438
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 22:00 schreef Den_Haag het volgende:
2 dagen, en dan nog een dag belgie. deel van het weekend ben ik weer thuis *O*
O-) 8-)
  maandag 6 september 2010 @ 16:06:13 #58
61399 Superher0
Is it a plane?
pi_86129686
Weet iemand of je bij de ambassade meteen je visum meekrijgt of dat je deze moet afgeven en dan weer moet ophalen? Ik twijfel om gewoon naar Den Haag te gaan maar als ik dan weer later terug moet ben ik 2 middagen kwijt.
Superhero to the rescue!
pi_86129991
Doe gewoon Visa on Arrival joh, veel makkelijker.

www.vietnamvisum.nl, invullen, geld betalen en 25$ mee naar Vietnam. Klaar. Nog goedkoper ook!
  maandag 6 september 2010 @ 16:15:38 #60
61399 Superher0
Is it a plane?
pi_86130023
quote:
Op maandag 6 september 2010 16:14 schreef enilnomrow het volgende:
Doe gewoon Visa on Arrival joh, veel makkelijker.

www.vietnamvisum.nl, invullen, geld betalen en 25$ mee naar Vietnam. Klaar. Nog goedkoper ook!
Probleem is dat ik maar 2 uur overstaptijd heb als ik in vietnam ben geland. Ik land in Ho Chi Minh en vlieg dan meteen door naar Hanoi om daar te beginnen aan 3 weken backpacken.
Superhero to the rescue!
pi_86130553
quote:
Op maandag 6 september 2010 16:15 schreef Superher0 het volgende:

[..]

Probleem is dat ik maar 2 uur overstaptijd heb als ik in vietnam ben geland. Ik land in Ho Chi Minh en vlieg dan meteen door naar Hanoi om daar te beginnen aan 3 weken backpacken.
Hmm. Tja, bij ons was het in 10 minuutjes gebeurd (3 mensen), dus dan zou het geen probleem zijn. Maar dat is niet zo'n fijne gok om te nemen, inderdaad.

Over Den Haag weet ik dus niets, succes:).
pi_86134000
quote:
Op maandag 6 september 2010 16:06 schreef Superher0 het volgende:
Weet iemand of je bij de ambassade meteen je visum meekrijgt of dat je deze moet afgeven en dan weer moet ophalen? Ik twijfel om gewoon naar Den Haag te gaan maar als ik dan weer later terug moet ben ik 2 middagen kwijt.
was druk toen ik ging op een vrijdagmiddag, denk 40 minute wachten toen was het wel binnen 10 min. gepiept hoefde dus ook niet meer terug (2008) :Y)
pi_86232969
Ok, ik ga voor Visa on Arrival. gemakkelijk en wel spannend en het maakt mij niet uit of ik nu in Hanoi of in Ho Chi MInh begin.

Ik heb al mijn inentingen al 2 jaar geleden gehad, het DEET gekocht maar is dit voldoende voor malaria?
Superhero to the rescue!
pi_86233052
Vietnam is geen malaria, in principe is deet niet voldoende, sterker nog bij mijn vriendin blijven de muggen zelfs met DEET steken.... en mij slaan ze sowieso over, ook zonder DEET :-)
pi_86233857
quote:
Op donderdag 9 september 2010 09:43 schreef fishbeer het volgende:
Vietnam is geen malaria, in principe is deet niet voldoende, sterker nog bij mijn vriendin blijven de muggen zelfs met DEET steken.... en mij slaan ze sowieso over, ook zonder DEET :-)
In vietnam is wel malaria, alleen niet in de meeste toeristische plaatsen; in Sapa worden muggeafwerende materialen aangeraden; in phu quoc anti-malariapillen.

Ik heb zelf even goed navraag gedaan (via arts bij de tropenarts bij het amc) en voor phu quoc en angkor wat is er een geringe kans op malariamuggen. Zelf ben ik er nog niet uit of het de moeite waard is om er pillen voor te slikken; de arts die ik sprak gaf aan dat ik dat zelf moet overwegen, wat voor mij een teken is dat de kans echt behoorlijk gering is anders zou zij anders adviseren...

Zelf wordt ik ook nooit gestoken :-)
pi_86236795
Ik wil medio november tot medio december gaan. Ongeveer iets langer dan 3 weken door Vietnam te banjeren. Wat voor weer is het eigenlijk zo rond die tijd? Ik las in 1 van de vorige topic dat er in die tijden tyfonen zijn en dat het dan lastig is om te reizen. Moet me nog verder overigens inlezen. Haha zal wel eens een reisschema hier gaan voorleggen.
Seen it all done it all, can't remember most of it
pi_86249632
quote:
Op donderdag 9 september 2010 10:19 schreef zatoichi het volgende:

[..]

In vietnam is wel malaria, alleen niet in de meeste toeristische plaatsen; in Sapa worden muggeafwerende materialen aangeraden; in phu quoc anti-malariapillen.

Ik heb zelf even goed navraag gedaan (via arts bij de tropenarts bij het amc) en voor phu quoc en angkor wat is er een geringe kans op malariamuggen. Zelf ben ik er nog niet uit of het de moeite waard is om er pillen voor te slikken; de arts die ik sprak gaf aan dat ik dat zelf moet overwegen, wat voor mij een teken is dat de kans echt behoorlijk gering is anders zou zij anders adviseren...

Zelf wordt ik ook nooit gestoken :-)
informeer even bij je zorgverzekering of ze vergoed worden (dat maakt de drempel om ze in te nemen misschien wat lager), ik kreeg alles nml vergoed ook de duurdere malarone (á 1dd1 á ¤2/pil) en heb die ook gewoon ingenomen destijds, oa idd ivm sapa en easy rider tour door de binnenlanden :Y
pi_86283610
tvp
  woensdag 6 oktober 2010 @ 08:30:46 #69
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_87235706
Niemand in Hanoi voor het 10-daagse feest? Schijnt voor Vietnamese begrippen best groot te zijn, zo groot dat ze overwogen zouden hebben om een miljard uit te geven om regen te voorkomen op 10 oktober. Een miljard. In Vietnam.

Ik was een maandje te vroeg, maar ze waren er al druk mee. Niet alles even smaakvol, maar toch...
  woensdag 6 oktober 2010 @ 08:36:37 #70
62913 Blik
The one and Only!
pi_87235777
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 08:30 schreef SlamD het volgende:
Niemand in Hanoi voor het 10-daagse feest? Schijnt voor Vietnamese begrippen best groot te zijn, zo groot dat ze overwogen zouden hebben om een miljard uit te geven om regen te voorkomen op 10 oktober. Een miljard. In Vietnam.

Ik was een maandje te vroeg, maar ze waren er al druk mee. Niet alles even smaakvol, maar toch...
Een miljard dong zeker ;)
pi_87236064
Wanneer is dat precies? Ik vertrek 23 oktober en had inderdaad gezien dat in de maand oktober Hanoi 1000 jaar bestaat, maar wanneer die feesten zijn....
pi_87237251
* Den_Haag bedenkt net dat hij nog foto's zou posten :@
pi_87239708
Over Sapa; is het nodig om wandelschoenen te hebben? Over het algemeen wandel k graag, maar ik doe dat altijd op normale sneakers eigenlijk. Vrij weinig problemen mee gehad, al vond ik het soms wat lastig in noorwegen.

Aangezien wandelschoenen al gauw 120 euro kosten, vroeg ik mij af of zo'n wandeling naar zo'n familyhouse een beetje normaal te doen is. Zeker omdat het echt overal wordt aangeboden als standaard uitstapje lijkt het me dat veel mensen dat ook makkelijk zomaar kunnen doen.

Iemand hier een duidelijk idee over?
pi_87239738
Ik heb in Sapa steeds op sneakers/slippers gelopen. Ging prima. Ik heb niet de meest ruige wandelroutes gedaan, maar wel een vergelijkbaar met een route naar een homestay, denk ik.

Dus wat mij betreft zijn wandelschoenen echt niet nodig!
pi_87239787
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 11:26 schreef zatoichi het volgende:
Over Sapa; is het nodig om wandelschoenen te hebben? Over het algemeen wandel k graag, maar ik doe dat altijd op normale sneakers eigenlijk. Vrij weinig problemen mee gehad, al vond ik het soms wat lastig in noorwegen.

Iemand hier een duidelijk idee over?
hangt van de weersomstandigheden af. Als het geregend heeft ga je een beetje huilen op sneakers. Als je echt gaat wandelen (paar dagen) dan zou ik ze zeker meenemen.
pi_87241892
Ik denk dat het wel meevalt; vier uur kan ik op natte voeten misschien ook nog wel lopen; het probleem is dat ik puur voor dit wandelschoenen zou moeten aanschaffen (al heb je daarna er misschien ook nog wel profijt van natuurlijk...)

de "package":

quote:
5.00: Arrive at Lao Cai Train station in the early morning. Be picked up by your tour guide and taken an 01hr drive to Sapa for breakfast and morning shower in a local restaurant. Free time to visit Sapa town and market.
2.00pm: (4hr trekking) Visit Lao Chai Village – home of Black H’mong minority. Trekking through Muong Hoa Valley with many beautiful sceneries along the river, then reach Ta Van village to make friends with a Dzay family where your dinner and homestay are served here.

Night 2: Homestay at Dzay family

Day 2: Tavan – Giang Ta Chai – Sapa – Lao Cai station (B)

Wake up with the locals in the sound of pigs, chickens and the family dogs. The family is already on their feet preparing your breakfast. Farewell to the family and trek through a bamboo forest to Giang Ta Chai - home of Red Dzao people. Meet and talk to people to learn more about their daily life, customs and traditions. Pass over the Cau May (Rattan Bridge) then back to Sapa Town by private car. Free afternoon to discover Sa Pa town or shopping in the local market.
16.30: Leave the town for Lao Cai train station. Dinner (on your own cost) and lounge in a local restaurant here then catch the night train back to Hanoi.
  woensdag 6 oktober 2010 @ 13:22:38 #77
62913 Blik
The one and Only!
pi_87243380
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 11:29 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

hangt van de weersomstandigheden af. Als het geregend heeft ga je een beetje huilen op sneakers. Als je echt gaat wandelen (paar dagen) dan zou ik ze zeker meenemen.
Helemaal mee eens, ik liep op All Stars in de blubber en dat was echt een drama. Ik moest omhoog gehouden worden door kleine meisjes op slippers :') Tevens heb ik mijn All Stars weggegooid na die tocht, kon ik me echt niet meer mee vertonen...

Naar aanleiding van die tocht heb ik wandelschoenen gekocht, en nog nooit spijt van gehad. Neem ze iedere vakantie mee en komen iedere vakantie weer van pas.
pi_87243402
Anders loop je een goedkope schoenenzaak binnen voor wandelschoenen. Heb ik daar ook gebruikt en gebruik ze ook op wintersport. Ben je voor 30 euro klaar.
  woensdag 6 oktober 2010 @ 13:24:46 #79
62913 Blik
The one and Only!
pi_87243455
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 12:36 schreef zatoichi het volgende:
Ik denk dat het wel meevalt; vier uur kan ik op natte voeten misschien ook nog wel lopen; het probleem is dat ik puur voor dit wandelschoenen zou moeten aanschaffen (al heb je daarna er misschien ook nog wel profijt van natuurlijk...)

de "package":
[..]


Ik denk dat dit ongeveer dezelfde route is die ik ook heb gelopen. Als het regent/geregend heeft, heb je echt wandelschoenen nodig om fatsoenlijk te kunnen wandelen. Tevens kun je je sneakers weggooien na die tocht door de blubber.

Als het droog is kan het ook best op je sneakers.
  woensdag 6 oktober 2010 @ 13:38:22 #80
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_87243943
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 08:55 schreef zatoichi het volgende:
Wanneer is dat precies? Ik vertrek 23 oktober en had inderdaad gezien dat in de maand oktober Hanoi 1000 jaar bestaat, maar wanneer die feesten zijn....
Volgens mij is het echte feest op 10 oktober, dus ik neem aan dat de festiviteiten aan het begin van deze maand gestart zijn.
  donderdag 7 oktober 2010 @ 11:38:52 #82
62913 Blik
The one and Only!
pi_87278925
Helaas is het in die regio ongeveer ieder jaar raak. Wordt ieder jaar getroffen door tyfoons e.d.
pi_87328609
Vanavond weer de Vietnam special van Top Gear, 21:30u op Veronica
pi_87408449
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 07:01 schreef captaintokyo het volgende:
Nog een aanrader in Hanoi zijn de luxe restaurants voor relatief weinig geld. Wij hebben gegeten bij Green Tangerine en Au Lac House.
Heb in 2004 ook bij de Green Tangerine gegeten was toen ook erg goed.
Micheline niveau voor eetcafe prijzen.

Linkje: http://greentangerinehanoi.com/en.html

[ Bericht 11% gewijzigd door Sam_Raimi op 11-10-2010 08:37:57 ]
"When deep sleep falleth on men, fear came apon me. And trembling which made all my bones to shake" -Job IV, 13-14
pi_87408907
Die green tangerine moet ik maar proberen; heb er al zoveel over gehoord! Bovendien moet ik nog een leuke plek hebben om op de eerste dag dat ik daar ben vrienden te ontmoeten die daar dan voor hun laatste dag zijn.

Nog twee weken en dan is het eindelijk zover! *O* Moet nog wel wat aankopen doen, maar op zich ben ik klaar (ja ik heb dit weekend toch maar wandelschoenen gekocht + extra trekkersrugzak voor dagtochten en sapa).

Meeste geld voor de vakantie besteed ik waarschijnlijk hier in Nederland 8-) (<- that reminds me; ik moet ook nog een zonnebril!)
pi_87409000
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 08:59 schreef zatoichi het volgende:
Die green tangerine moet ik maar proberen; heb er al zoveel over gehoord! Bovendien moet ik nog een leuke plek hebben om op de eerste dag dat ik daar ben vrienden te ontmoeten die daar dan voor hun laatste dag zijn.

Nog twee weken en dan is het eindelijk zover! *O* Moet nog wel wat aankopen doen, maar op zich ben ik klaar (ja ik heb dit weekend toch maar wandelschoenen gekocht + extra trekkersrugzak voor dagtochten en sapa).

Meeste geld voor de vakantie besteed ik waarschijnlijk hier in Nederland 8-) (<- that reminds me; ik moet ook nog een zonnebril!)
Als het even kan zou ik koffers en rugzakken daar kopen. Over het algemeen is de kwaliteit van die neppers behoorlijk en kosten geen drol.
"When deep sleep falleth on men, fear came apon me. And trembling which made all my bones to shake" -Job IV, 13-14
  maandag 11 oktober 2010 @ 09:08:25 #87
62913 Blik
The one and Only!
pi_87409077
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 09:04 schreef Sam_Raimi het volgende:

[..]

Als het even kan zou ik koffers en rugzakken daar kopen. Over het algemeen is de kwaliteit van die neppers behoorlijk en kosten geen drol.
Ik zou daar heel erg mee oppassen. Heb toen in Vietnam een neppe dagrugzak gekocht, na 1 week was er al een rits kapot en hebt hem na de vakantie meteen maar weggegooid. Anderzijds was dat ding maar 10 dollar :)

Ga er in ieder geval niet van uit dat je kwaliteit koopt...
pi_87409376
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 09:08 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik zou daar heel erg mee oppassen. Heb toen in Vietnam een neppe dagrugzak gekocht, na 1 week was er al een rits kapot en hebt hem na de vakantie meteen maar weggegooid. Anderzijds was dat ding maar 10 dollar :)

Ga er in ieder geval niet van uit dat je kwaliteit koopt...
Ik heb 2 weken geleden een rugzak gekocht in Ho-Chi-Minh een die doet het nog steeds :-)
"When deep sleep falleth on men, fear came apon me. And trembling which made all my bones to shake" -Job IV, 13-14
pi_87411812
Oh de rest koop ik wel daar hoor; broeken, shirts, dat komt wel goed; maar als dagrugzak vond ik het wel fijn om een goeie met goede rugventilatie te kopen. Misschien is het daar ook wel goed hoor, geen idee.
  maandag 11 oktober 2010 @ 11:52:30 #90
62913 Blik
The one and Only!
pi_87413011
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 11:12 schreef zatoichi het volgende:
Oh de rest koop ik wel daar hoor; broeken, shirts, dat komt wel goed; maar als dagrugzak vond ik het wel fijn om een goeie met goede rugventilatie te kopen. Misschien is het daar ook wel goed hoor, geen idee.
Ze hebben daar gewoon de namaak, maar wel die echt perfect matchen. Dus ook met ventilatie.
pi_87434367
Waarom staat het aantal 2 wielers per hoofd van de bevolking nbiet in de OP ;) Prachtig land in ieder geval. Gemakkenlijk bereisbaar en grote diversietijd aan bezienswaardigheden.


Mijn arts schreef alleen malaria pillen voor voor India, sri lanka en Nepal. Voor China en Vietnam zou je andere pillen nodig hebben. Maar deze zouden niet echt dringend nodig zijn. Met Deet word er vaak onder het merk odemos verkocht.

35 dollar voor een dagtripje naar halong Bay vanuit Hanoi is best veel. Ik heb het prima naar mijn zin gehad voor 14 dollar pp. (Vervoer, boot en goede vis lunch) :)


PS: Ik kwam toevallig laatst de topgear aflevering tegen waarin ze naar vietnam gaan:
Als je geen goed voorbeeld kan zijn. Wordt dan een waarschuwing en geniet ervan!
  maandag 11 oktober 2010 @ 21:21:25 #92
34586 kepler
No bounce, no play
pi_87434697
Ik heb toen 70 dollar betaald voor een 2-daagse trip. Relatief duur, maar echt super verzorgd :D Extreem lekker eten, airco op de kamer en zelfs een warme douche :D
The line is a dot to you!
pi_87444433
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 21:21 schreef kepler het volgende:
Ik heb toen 70 dollar betaald voor een 2-daagse trip. Relatief duur, maar echt super verzorgd :D Extreem lekker eten, airco op de kamer en zelfs een warme douche :D
ik ook. 130 dollar voor 3-daagse trip zelfs :D Als arme student. Met kanoen op zee en in grot.

briljant _O_
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
''And the Germans kill the Jews, And the Jews kill the Arabs, And the Arabs kill the hostages
And that is the news.''
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 01:00:15 #94
6941 APK
Factual, I think.
pi_87444825
Mijn 'The North Face' rugzak doet het overigens ook nog prima. :+
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 08:06:41 #95
62913 Blik
The one and Only!
pi_87446910
Ik heb 80 dollar betaald voor 3-daagse trip. Mooi schip, met airco in de kamer. 4-sterren hotel op Cat Ba. Was top! :)
pi_87447728
Oh volgens mij betaal ik nog meer voor Halong, maar ja dat is dan ook een van de top-end cruises; het is mijn honeymoon, en ik vond het eigenlijk wel leuk om iets heel luxe te doen. Direct daarna gaan we door naar Sapa om homestay te doen; dus dat is lekker contrast :D

Normaal ben ik sowieso niet van extreme luxe (al is comfortabel natuurlijk wel prettig) maar dit verdiend een uitzondering...
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 09:50:07 #97
62913 Blik
The one and Only!
pi_87448487
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 09:11 schreef zatoichi het volgende:
Oh volgens mij betaal ik nog meer voor Halong, maar ja dat is dan ook een van de top-end cruises; het is mijn honeymoon, en ik vond het eigenlijk wel leuk om iets heel luxe te doen. Direct daarna gaan we door naar Sapa om homestay te doen; dus dat is lekker contrast :D

Normaal ben ik sowieso niet van extreme luxe (al is comfortabel natuurlijk wel prettig) maar dit verdiend een uitzondering...
Ik heb de boten gezien waar je op zou zitten bij de goede gerenommeerde organisaties (waar je dus ook veel geld voor neerlegt), en die zagen er echt helemaal top uit. Je zult er vast geen spijt van krijgen
pi_87677885
Nog 5 nachten! *O*

Nu maar hopen dat Megi (Juan) een beetje afbuigt of doodraast... Dat ding houdt behoorlijk huis daar...

Nog even een vraagje over homestay in Sapa; ik las dat het aan te raden is cadeau's vor kinderen mee te nemen als bedankje; is dat ook zo, of ben ik een domme toerist als ik dat doe (of juist als ik dat niet doe :D )?
pi_87692614
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 16:53 schreef zatoichi het volgende:
Nog 5 nachten! *O*

Nu maar hopen dat Megi (Juan) een beetje afbuigt of doodraast... Dat ding houdt behoorlijk huis daar...

Nog even een vraagje over homestay in Sapa; ik las dat het aan te raden is cadeau's vor kinderen mee te nemen als bedankje; is dat ook zo, of ben ik een domme toerist als ik dat doe (of juist als ik dat niet doe :D )?
ze zijn blijer als je met dongs strooit daar :Y)
  dinsdag 19 oktober 2010 @ 09:42:31 #100
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_87703370
Homestay bij een Hmong volk. Oh oh wat klinkt het romantisch.... We horen het wel als je uiteindelijk toch maar een comfortabel hotel in Sapa gevonden hebt. En wat betreft die kadootjes, daar doe je niemand een plezier mee. DONGS DONGS en nog meer DONGS, dat is het enige wat gewaardeerd wordt en waarvoor die mensen vreemden in hun huis toelaten.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_87705134
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 09:42 schreef buzz1291 het volgende:
Homestay bij een Hmong volk. Oh oh wat klinkt het romantisch.... We horen het wel als je uiteindelijk toch maar een comfortabel hotel in Sapa gevonden hebt. En wat betreft die kadootjes, daar doe je niemand een plezier mee. DONGS DONGS en nog meer DONGS, dat is het enige wat gewaardeerd wordt en waarvoor die mensen vreemden in hun huis toelaten.
You buy (from) me?? :')
  woensdag 20 oktober 2010 @ 10:34:23 #102
62913 Blik
The one and Only!
pi_87744214
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 09:42 schreef buzz1291 het volgende:
Homestay bij een Hmong volk. Oh oh wat klinkt het romantisch.... We horen het wel als je uiteindelijk toch maar een comfortabel hotel in Sapa gevonden hebt. En wat betreft die kadootjes, daar doe je niemand een plezier mee. DONGS DONGS en nog meer DONGS, dat is het enige wat gewaardeerd wordt en waarvoor die mensen vreemden in hun huis toelaten.
Onderaan in de vallei heb je niet veel keus, dan heb je alleen homestays (wat amper een homestay genoemd kan worden natuurlijk, maar dat is iets anders :))
pi_87745114
Ach of het nou kitsch is of niet; het is gewoon de cultuur daar. Net als in Nederland Kinderdijke, de keukenhof, en de efteling net zoveel cultuur is als dat het kitsch is.

Echt authentiek wordt het voor je als toerist toch niet; en dat is maar goed ook; ik ben toch op vakantie! :+
pi_87745732
Tenzij je 4 dagen gaat hiken ;)
pi_87831936
Na vorig jaar naar Thailand te zijn geweest, wil ik dit jaar waarschijnlijk met mijn vriendin richting Vietnam, Laos en Cambodja gaan. Hoe kan je daar echter het goedkoopste op vliegen? Via Bangkok? Is het een idee om eerst te vliegen naar Hanoi, vanuit daar een stuk Vietnam te doen, dan naar Laos en Cambodja te gaan en om dan in Ho Chi Minh te eindigen (en vanaf daar weer terug naar Nederland te vliegen)? Is dat een goedkope oplossing?
pi_87836914
Hehe volgens mij hangt dat er maar net vanaf wanneer je boekt enzo; en of via cambodja en laos reizen goedkopr is om in ho chi minh te eindigen snap ik niet helemaal; bedoel je ten opzichte van alleen door vietnam te reizen?

Ik vlieg via Malaysia, ongetwijfeld niet het goedkoopste, maar wel een van de gunstigste wat betreft tijd; 20 uur op de heenweg, 19 uur op de terugweg.

Morgen is het zover! *O*
pi_87837391
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 16:58 schreef zatoichi het volgende:
Hehe volgens mij hangt dat er maar net vanaf wanneer je boekt enzo; en of via cambodja en laos reizen goedkopr is om in ho chi minh te eindigen snap ik niet helemaal; bedoel je ten opzichte van alleen door vietnam te reizen?

Ik vlieg via Malaysia, ongetwijfeld niet het goedkoopste, maar wel een van de gunstigste wat betreft tijd; 20 uur op de heenweg, 19 uur op de terugweg.

Morgen is het zover! *O*
Morgen al! Wat cool! Mijn vertrek is 14 november en ik vlieg met Cathay Pacific via Hong Kong.

Veel plezier in Vietnam :).
pi_88054300
Weet iemand of het mogelijk is om bijvoorbeeld in HCMC een motor te huren en die in Hanoi weer in te leveren? En wat dat dan ongeveer kost?

Het lijkt me namelijk echt gaaf om op die manier zelf dingen te ontdekken, bijkomend dat ik liever niet per bus reis zou het wel een uitkomst zijn. :)
pi_88057257
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 02:32 schreef wil-bert het volgende:
Weet iemand of het mogelijk is om bijvoorbeeld in HCMC een motor te huren en die in Hanoi weer in te leveren? En wat dat dan ongeveer kost?

Het lijkt me namelijk echt gaaf om op die manier zelf dingen te ontdekken, bijkomend dat ik liever niet per bus reis zou het wel een uitkomst zijn. :)
Huren gaat niet lukken denk ik. Zou proberen een organisatie te vinden die dit regelt en gids is.
Hoe goed kun je motorrijden?
pi_88060522
Ja hoor geen probleem hebben het begin dit jaar zelf gedaan, geweldige reis!
Hier een mooi filmpje van onze reis:

http://www.lifeisjoy.nl/playmovie.php?v=giZFILeX0vc

of



quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 02:32 schreef wil-bert het volgende:
Weet iemand of het mogelijk is om bijvoorbeeld in HCMC een motor te huren en die in Hanoi weer in te leveren? En wat dat dan ongeveer kost?

Het lijkt me namelijk echt gaaf om op die manier zelf dingen te ontdekken, bijkomend dat ik liever niet per bus reis zou het wel een uitkomst zijn. :)
Filmpjes van onze reizen op www.LifeIsJoy.nl
pi_88076748
quote:
14s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 12:00 schreef jopos het volgende:

[Verhaal]

Kijk! Dat lijkt mij dus echt heel leuk. Maar jullie hebben dus twee motoren gehuurd in Hanoi en hebben deze weer in HCMC weer ingeleverd?

In hoeveel dagen hebben jullie dit dan gedaan? En mag ik vragen wat jullie per dag per motor aan huur kwijt waren? Ze zien er trouwens wel goed en betrouwbaar uit, jullie motoren.

Alvast bedankt :)

quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 10:03 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Huren gaat niet lukken denk ik. Zou proberen een organisatie te vinden die dit regelt en gids is.
Hoe goed kun je motorrijden?
Ja, ik zat eerst aan een soort 'Easy Riders' tour te denken, maar zij vragen $ 60 tot 75 p.d. Dat vind ik nogal veel.

Tja hoe goed ik kan motor rijden? Ik heb wel mijn motor rijbewijs een jaar, daarvoor nog 3 jaar scooter gereden. Maar Vietnam is natuurlijk niet echt goed te vergelijken met Nederland...
pi_88077271
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 02:32 schreef wil-bert het volgende:
Weet iemand of het mogelijk is om bijvoorbeeld in HCMC een motor te huren en die in Hanoi weer in te leveren? En wat dat dan ongeveer kost?

Het lijkt me namelijk echt gaaf om op die manier zelf dingen te ontdekken, bijkomend dat ik liever niet per bus reis zou het wel een uitkomst zijn. :)
Ik wil dat ooit, net zoals Top Gear, op een brommer doen :)
pi_88102026
Ik zag vd week op de BBC een aflevering van het programma Top Gear in Vietnam, hilarisch, en ze hadden het over een plaats waar men hele mooie stoffen had en waar je hele kostuums en overhemden van zijde ed kon kopen voor max(kostuums) 100 euro. Weet iemand nog welke plaats dat was in Vietnam(was denk ik ergens in het noorden) :Y
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  vrijdag 29 oktober 2010 @ 13:54:26 #114
62913 Blik
The one and Only!
pi_88104193
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 oktober 2010 12:53 schreef rubje het volgende:
Ik zag vd week op de BBC een aflevering van het programma Top Gear in Vietnam, hilarisch, en ze hadden het over een plaats waar men hele mooie stoffen had en waar je hele kostuums en overhemden van zijde ed kon kopen voor max(kostuums) 100 euro. Weet iemand nog welke plaats dat was in Vietnam(was denk ik ergens in het noorden) :Y
Ik denk dat dat Hoi An was. Sowieso een mooi plaatsje om wat langer te blijven. Dicht bij het strand, sfeervol centrum met heerlijk eten en leuke barretjes. Ook uitvalsbasis voor My Son (maar ik denk dat de meesten mijn mening over My Son wel weten)
pi_88105598
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 19:33 schreef wil-bert het volgende:
Kijk! Dat lijkt mij dus echt heel leuk. Maar jullie hebben dus twee motoren gehuurd in Hanoi en hebben deze weer in HCMC weer ingeleverd?

In hoeveel dagen hebben jullie dit dan gedaan? En mag ik vragen wat jullie per dag per motor aan huur kwijt waren? Ze zien er trouwens wel goed en betrouwbaar uit, jullie motoren.
We hebben de motoren in HCMC gehuurd. Deze verhuurder had ook de fietsen geleverd aan Top Gear voor hun reportage.
Moet nog even op zoek naar de prijs. (Wil ik meestal zo snel mogelijk vergeten. ;)

Wij hebben er trouwens voor gekozen om niet de oversteek naar Hanoi te maken maar zijn weer terug gekomen in HCMC en hebben totaal 2 weken rond gereden.
Filmpjes van onze reizen op www.LifeIsJoy.nl
pi_88159259
Groeten vanuit Hanoi; net terug uit Sapa. Ik had geluk; de homestay waar ik verbleef was behoorlijk authentiek; niet die nieuwe hutten hordevol met toeristen zoals je ze veel ziet, maar echt zo' n oude houten huis waar we (met onze gids) de enige gasten waren.

Stomdronken gevoerd door de bewoners van hun rijstwijn; volgens mij heb ik ook nog een toast uitgebracht die al helemaal nergens meer op sloeg, maar tegen die tijd waren we al aan het toasten op het feit dat ik, mijn vrouw en het stel dat daar woonde succesvol getrouwd waren en de gids en twee anderen uit het dorp die erbij waren hun " freedom" nog hadden. _O-

Echt verder trekken zat er niet meer bij de volgende dag vanwege de kater, maar ik vond het de moeite waard...
pi_88174682
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 oktober 2010 14:33 schreef jopos het volgende:

[..]

We hebben de motoren in HCMC gehuurd. Deze verhuurder had ook de fietsen geleverd aan Top Gear voor hun reportage.
Moet nog even op zoek naar de prijs. (Wil ik meestal zo snel mogelijk vergeten. ;)

Wij hebben er trouwens voor gekozen om niet de oversteek naar Hanoi te maken maar zijn weer terug gekomen in HCMC en hebben totaal 2 weken rond gereden.
Ow echt, dan is het ook logisch dat je in hun reportage niet ziet dat ze ook echt die scooters kopen. Ja begrijp ik! Een indicatie is ook goed hoor O-)

Ja precies, dat is misschien wel een betere route zodat je via de kust heen kan en via de bergen terug of andersom natuurlijk :)
pi_88260298



Het was even zoeken maar volgens mij was het 125 USD (90¤) per week per motor.
Filmpjes van onze reizen op www.LifeIsJoy.nl
pi_88400326
Groeten :W

Ondertussen in Hoi An, waar het nu volgens mij al 72 uur aan een stuk heeft geregend (niet dat ik er al zo lang zit, maar dat schijnt het al te doen).

Vietnam bevalt goed, alheb ik Hanoi wel een voedselvergiftiging opgelopen waarvan ik wat vertraging heb opgelopen in mijn reisschema... gelukkig hebben we die niet echt. Bovendien is het de Vietnam experience all the way :7

Morgen naar My Son en daarna door naar Siem Reap; Nha Trang slaan we maar over, want daar regent het toch en schijnt toch vooral erg toeristisch te zijn (alsof Hoi An dat niet is, maar het is hier wel schattig) Ohja bovendien is morgen mijn meest stijlvolle pak ooit klaar, en dat voor 200 euro...

Ik heb nog twee weken hier en krijg nu al het gevoel niet alweer terug te willen 8-)
pi_88562893
Een ticket van Schiphol naar Hanoi met 1 overstap in Rusland voor ¤630 p.p. Volgens mij is dat een erg mooie prijs, ik ga nú boeken!
pi_88562987
quote:
1s.gif Op woensdag 10 november 2010 17:30 schreef kthxbye het volgende:
Een ticket van Schiphol naar Hanoi met 1 overstap in Rusland voor ¤630 p.p. Volgens mij is dat een erg mooie prijs, ik ga nú boeken!
Wow echt cheap, ik vloog afgelopen december voor 1100 euro voor een verblijf van 4 maanden.
rice rice baby tututututedudududum
pi_88571973
Geboekt!! :D :D

We vliegen met Aeroflot (Rusland's grootste vliegmaatschappij). Overstaptijden zijn ook zeer netjes:

1
2
3
4
5
          di     15/02 13:00     Amsterdam                  di     15/02 18:10     Moskou,Sheremetyevo mo     SU 404     (3h15)      
          di     15/02 19:50     Moskou,Sheremetyevo mo     wo     16/02 08:55     Hanoi     SU 541     (9h05)      
           
          wo     16/03 10:25     Hanoi                      wo     16/03 17:10     Moskou,Sheremetyevo mo     SU 542     (10h45)      
          wo     16/03 20:55     Moskou,Sheremetyevo mo     wo     16/03 22:30     Amsterdam     SU 227     (3h35)      


[ Bericht 0% gewijzigd door kthxbye op 10-11-2010 21:50:17 (vluchttijden aangepast) ]
pi_89004730
Ha netjes; waren ook verdomd veel russen in met name Mui Ne....

Heb het echt uitstekend naar mijn zin gehad in Vietnam; jammer dat ik weer terug ben, alhoewel dit winterse landschap ook wel weer mooi is... :) (wel wennen van 30+ Celsius naar komend weekend alweer -1....)
pi_89006255
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 14:24 schreef zatoichi het volgende:
bovendien is morgen mijn meest stijlvolle pak ooit klaar, en dat voor 200 euro...

200 euro _O-

De aller-allerduurste zaken daar maken een pak voor 100$ _O-
pi_89006674
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 11:16 schreef WooZ het volgende:

[..]



200 euro _O-

De aller-allerduurste zaken daar maken een pak voor 100$ _O-
Niet dat ik uitgebreid alle zaken langs ben geweest;maar lijkt me sterk dat ik zonder uitgebreid zoeken drie winkels tegengekomen ben die wel duurder waren... overigens is de prijs inclusief overhemden, dus misschien dat dat scheelt...
pi_89016083
***

[ Bericht 100% gewijzigd door Maarten-Pieter op 22-11-2010 16:09:24 (het bericht was niet meer ter zake doende) ]
pi_89018584
Ik ging altijd kleren kopen bij PT2000 voor 5 of 10 euro een broek of t-shirt, trui :P
Eigenlijk zou ik wat op moeten laten sturen.
rice rice baby tututututedudududum
  maandag 22 november 2010 @ 22:33:18 #128
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_89033593
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 11:16 schreef WooZ het volgende:

[..]



200 euro _O-

De aller-allerduurste zaken daar maken een pak voor 100$ _O-
Dat dacht ik ook, maar dat is dus echt bullshit.
pi_89040468
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 22:33 schreef SlamD het volgende:

[..]


Dat dacht ik ook, maar dat is dus echt bullshit.
Het is idd niet meer zo goedkoop als vroeger..Maar voor $150 dollar heb je nog steeds een fantastisch handgemaakt pak...nog steeds maar $10 voor een prachtig paar handmade sneakers :)
pi_89040477
Ik heb nog in Vietnam gevochten!
pi_89040616
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:27 schreef wekky het volgende:
Ik heb nog in Vietnam gevochten!
Ik ben nog bijna gearresteerd toen ik in een dronken staat met m'n Minsk om 03:00 's ochtends probeerde te parkeren op de trappen bij Ho Chi Minh's mausoleum (op z'n 150ste verjaardag)..anything can happen in Vietnam *O*

(en daarbij neem ik aan dat je niet gevochten hebt in Vietnam in de jaren 60-70 ;) )
pi_89040799
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:35 schreef Pandamie het volgende:

[..]



Ik ben nog bijna gearresteerd toen ik in een dronken staat met m'n Minsk om 03:00 's ochtends probeerde te parkeren op de trappen bij Ho Chi Minh's mausoleum (op z'n 150ste verjaardag)..anything can happen in Vietnam *O*

(en daarbij neem ik aan dat je niet gevochten hebt in Vietnam in de jaren 60-70 ;) )
Hij is geboren in 1890. Check op z'n minst je feiten voodat je sterke verhalen op gaat hangen ;)
pi_89040809
Het waren zware tijden!
pi_89040818
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:54 schreef captaintokyo het volgende:

[..]



Hij is geboren in 1890 :?
You don't know man..you weren't there!! ;)
pi_89040824
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:56 schreef Pandamie het volgende:

[..]



You don't know man..you weren't there!! ;)
edit: misschien was 't z'n sterdag..as said..ik was niet geheel nuchter O-) afgelopen mei iig ;)
pi_89040854
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:57 schreef Pandamie het volgende:

[..]



edit: misschien was 't z'n sterdag..as said..ik was niet geheel nuchter O-) afgelopen mei iig ;)
Ik merk dat je niet nuchter bent... 150ste sterfdag, terwijl 'ie 120 jaar geleden geboren is?? In mei was zijn 120ste geboortedag.
  dinsdag 23 november 2010 @ 05:09:58 #137
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_89041343
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:26 schreef Pandamie het volgende:

[..]



Het is idd niet meer zo goedkoop als vroeger..Maar voor $150 dollar heb je nog steeds een fantastisch handgemaakt pak...nog steeds maar $10 voor een prachtig paar handmade sneakers :)
Ik zeg niet dat het niet kan, maar het kan ook gemakkelijk veel duurder dan $200. Zeker als je gaat waar de rijkere Vietnamees zijn pakken koopt. Daar kwamen wij achter toen we er een cadeau wilden geven...
pi_89054483
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 oktober 2010 12:53 schreef rubje het volgende:
Ik zag vd week op de BBC een aflevering van het programma Top Gear in Vietnam, hilarisch, en ze hadden het over een plaats waar men hele mooie stoffen had en waar je hele kostuums en overhemden van zijde ed kon kopen voor max(kostuums) 100 euro. Weet iemand nog welke plaats dat was in Vietnam(was denk ik ergens in het noorden) :Y
Hoi An, geweldige plaats O+
pi_89054507
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:26 schreef Pandamie het volgende:

[..]



Het is idd niet meer zo goedkoop als vroeger..Maar voor $150 dollar heb je nog steeds een fantastisch handgemaakt pak...nog steeds maar $10 voor een prachtig paar handmade sneakers :)
110 dollar, 13 dollar per shirt en 60 dollar voor je winterjas op maat en eigen design.
pi_89054622
Wow dan kan het dus echt een stuk goedkoper; maar ach ik heb een mooi pak en ben gewoon naar de, volgens tripadvisor, beste pakkenwinkel gegaan en werd echt goed geholpen, dus ben tevreden :D

Toen ik mijn pak had zat ik ook echt te spelen met het idee om nog veel meer te laten maken... Maar dat was niet zo praktisch met het vervoer verder...
pi_89055018
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 00:26 schreef zatoichi het volgende:
Groeten vanuit Hanoi; net terug uit Sapa. Ik had geluk; de homestay waar ik verbleef was behoorlijk authentiek; niet die nieuwe hutten hordevol met toeristen zoals je ze veel ziet, maar echt zo' n oude houten huis waar we (met onze gids) de enige gasten waren.

Stomdronken gevoerd door de bewoners van hun rijstwijn; volgens mij heb ik ook nog een toast uitgebracht die al helemaal nergens meer op sloeg, maar tegen die tijd waren we al aan het toasten op het feit dat ik, mijn vrouw en het stel dat daar woonde succesvol getrouwd waren en de gids en twee anderen uit het dorp die erbij waren hun " freedom" nog hadden. _O-

Echt verder trekken zat er niet meer bij de volgende dag vanwege de kater, maar ik vond het de moeite waard...
Dronken van die rijstwijn worden er velen _O-
pi_89055082
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 15:40 schreef zatoichi het volgende:
Wow dan kan het dus echt een stuk goedkoper; maar ach ik heb een mooi pak en ben gewoon naar de, volgens tripadvisor, beste pakkenwinkel gegaan en werd echt goed geholpen, dus ben tevreden :D

Toen ik mijn pak had zat ik ook echt te spelen met het idee om nog veel meer te laten maken... Maar dat was niet zo praktisch met het vervoer verder...
Ik ben speciaal niet bij die geweest. Veel te druk.
Iets rustiger zaakje waar er ook meer te handelen was. in totaal voor 320 dollar gekocht, en maar 270 dollar hoeven te betalen :D
wij konden ook niet meer meenemen ivm het backpacken.
pi_89056443
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 15:51 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Dronken van die rijstwijn worden er velen _O-
Waarschijnlijk, maar vast niet zodanig dat de gasten inclusief gids ( _O- ) moeten kotsen....
pi_89057205
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 16:28 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Waarschijnlijk, maar vast niet zodanig dat de gasten inclusief gids ( _O- ) moeten kotsen....
ik sliep heerlijk lui in een luxe hotelkamer :@
pi_89061847
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 15:51 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Dronken van die rijstwijn worden er velen _O-
Goed spul, ik werd er goed aangeschoten van 8-)
Echt lam werd ik pas van de ranzige snake-wine in Laos :')
pi_89687063
quote:
1s.gif Op woensdag 10 november 2010 17:30 schreef kthxbye het volgende:
Een ticket van Schiphol naar Hanoi met 1 overstap in Rusland voor ¤630 p.p. Volgens mij is dat een erg mooie prijs, ik ga nú boeken!
Meen je niet! Zo goedkoop? Ben zelf van plan om eind februari naar vn te gaan. Weet iemand trouwens of je ook een enkeltje naar vn kan boeken? Vorig keer dat ik ging was dat volgens een reisbureau waar ik boekte niet mogelijk.
pi_89726636
Zou iemand mij kunnen vertellen wat nou het beste is mbt. een visum? Wij gaan naar Vietnam en willen ook naar Laos, we vliegen op Hanoi en vanaf daar ook weer retour naar Amsterdam.

Kan je het visum het beste gewoon bij aankomst in de landen zelf regelen, of van te voren in Nederland al? (wat is dat duur zeg, van te voren!) En moet er dan een "1 x binnenkomst" of "Multiple" visum geregeld worden? Ik denk zelf het laatste omdat we van Vietnam > Laos > Vietnam plannen te gaan.

p.s. we reizen op eigen gelegenheid, dus níet via een reisorganisatie o.i.d.
pi_89726998
Ik heb Vietnam -> Cambodja -> Vietnam gedaan, en had ook een multiple entry. Ik heb het zelf van tevoren gedaan, om zodoende geen gedoe bij de douane te krijgen. Overigens werden we vervolgens apart genomen omdat de douanier ons visum niet direct herkende ofzo, maar nadat een andere douanier met net een sterretje meer op zijn schouder er een blik had opgeworpen was het alsnog goed :D

Hoe dan ook, ik vermoed dat multiple het beste is; bij mij wilde de douanier toen ik naar cambodja ging er een stempel op zetten, zich net op tijd realiserende dat ik een multiple entry met retourticket naar Cambodja had waarop hij een andere stempel pakte....

Overigens om de willekeur hiervan aan te geven; toen we, mijn vrouw en ik, weer terugkwamen in Vietnam kreeg ik met pen geschreven een verblijf tot aan het eind van mijn visum en mijn vrouw kreeg twee weken... (we zouden een week later weer terug naar Nederland gaan dus geen probleem). Het geeft de willekeur in het land een beetje aan :-)
pi_89927222
Heeft iemand ervaring met: http://www.myvietnamvisa.com/vietnam-visa-on-arrival.html

Vanwege de reisduur (4 weken) hebben we besloten om alleen Vietnam te gaan doen. Zo'n Visa on Arrival lijkt ons wel wat en dit ziet er goed, en niet duur uit. :)

-edit- www.visumvietnam.nl lijkt me iets prettiger, die is namelijk in het nederlands. We betalen dan 18 euro per persoon servicetarief en dan $25 op Hanoi vliegveld!

[ Bericht 21% gewijzigd door kthxbye op 14-12-2010 18:44:10 ]
pi_89931835
visumvietnam.nl hebben wij ook gebruikt. Werkt helemaal prima!
  dinsdag 14 december 2010 @ 22:36:27 #151
34586 kepler
No bounce, no play
pi_89939384
quote:
Vietnam zou wel eens het volgende land kunnen zijn dat aan de Formule 1-kalender wordt toegevoegd. Volgens Vietnamese media zijn er onlangs namelijk plannen voor de aanleg van een Formule 1-circuit bij de Vietnamese overheid ingediend.

Dit nieuwe circuit zou in de buurt van Nha Trang, een bekende badplaats in Vietnam, moeten verrijzen. Drijvende kracht achter dit nieuwe Formule 1-project is Hans Geist. Geist is momenteel nog werkzaam als directeur van de Moscow Raceway en was eerder manager van de A1-Ring in Oostenrijk en het Bahrain International Circuit. Met de bouw van dit circuit zou in totaal ruim 113 miljoen euro gemoeid zijn.
http://www.gpupdate.net/n(...)e-1-race-in-vietnam/

:D Dan ga ik wel weer terug :P
The line is a dot to you!
pi_89939747
Nha Trang my second hometown O+
rice rice baby tututututedudududum
pi_90789317
Eind februari vertrek ik voor 18 dagen naar Vietnam, ik vlieg op Hanoi en dan meteen door met binnenlandse vlucht naar HCM city.

Daar wil ik graag 1 nachtje bijkomen voordat de tocht naar het noorden begint...heeft iemand een suggestie/tip voor een motel/hotel in het centrum? Ik ben samen met mijn vriendin dus we zijn op zoek naar een kamer voor 2 personen..
prijs: studentenbudget

Heb uiteraard zelf al gezocht maar je krijgt zo enorm veel hits en verschillende locaties binnen HCM, wellicht dat een tip van jullie het wat makkelijker maakt :)
pi_90790206
quote:
1s.gif Op maandag 3 januari 2011 13:26 schreef hoebahophop het volgende:
Eind februari vertrek ik voor 18 dagen naar Vietnam, ik vlieg op Hanoi en dan meteen door met binnenlandse vlucht naar HCM city.

Daar wil ik graag 1 nachtje bijkomen voordat de tocht naar het noorden begint...heeft iemand een suggestie/tip voor een motel/hotel in het centrum? Ik ben samen met mijn vriendin dus we zijn op zoek naar een kamer voor 2 personen..
prijs: studentenbudget

Heb uiteraard zelf al gezocht maar je krijgt zo enorm veel hits en verschillende locaties binnen HCM, wellicht dat een tip van jullie het wat makkelijker maakt :)
Ik heb met mijn vrouw in het Saigon mini hotel 5 gezeten; goedkoop, maar wel goed. Niet bijzonder, maar de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, bovendien zit je midden in het levendige backpackers district. Ja her en der een louche bar waar de schaars geklede vietnamese dames (als ze dat al waren) zitten, maar dat is ook wel interessant; ik heb me in ieder geval nooit onveilig gevoeld (maar dat zal je toch niet snel gebeuren in Vietnam).
pi_90797246
Ik ben de naam van het hotel kwijt maar als je bij Pham Ngu Lao loopt in district 1 en je loopt richting het park en je gaat de eerste zijstraat in helemaal op het eind. Daar is een nieuw gebouw met kamers voor ongeveer 150.000 dong 7,5 euro. per nacht. Ik heb daar de bovenste kamer gehad en dan heb je het dak erbij, ideaal om het uitzicht over de stad te checken en 's nachts om het matras op het dak te leggen met je meissie :P

Voor de rest heb ik nog wat kaartjes liggen van hotels maar die liggen in district 3 maar zijn ook zeer goed.
rice rice baby tututututedudududum
pi_90885440
Heb laatst een stukje in De Pers gelezen over vliegveld Sheremetyevo (Moskou) en Aeroflot (Russische maatschappij), dat was niet erg positief...

Helaas vliegen wij met Aeroflot van Amsterdam naar Vietnam met een tussenstop in Moskou, waar we moeten overstappen. Daar hebben we 1 uur en 40 minuten voor. Heb Aeroflot gemaild en die zeggen dat het wel goed moet komen, ook lees ik op internet dat er zojuist een nieuwe terminal is waardoor de doorstroom beter is. Ik hoop dat het goed komt, iemand ervaringen hiermee?
pi_90887588
quote:
15s.gif Op woensdag 5 januari 2011 16:13 schreef kthxbye het volgende:
Heb laatst een stukje in De Pers gelezen over vliegveld Sheremetyevo (Moskou) en Aeroflot (Russische maatschappij), dat was niet erg positief...

Helaas vliegen wij met Aeroflot van Amsterdam naar Vietnam met een tussenstop in Moskou, waar we moeten overstappen. Daar hebben we 1 uur en 40 minuten voor. Heb Aeroflot gemaild en die zeggen dat het wel goed moet komen, ook lees ik op internet dat er zojuist een nieuwe terminal is waardoor de doorstroom beter is. Ik hoop dat het goed komt, iemand ervaringen hiermee?
Ik ben ook met Aeroflot naar Hanoi gevlogen. Sheremetyevo is een heel mooi, duur, leeg vliegveld wat nog niet helemaal af was afgelopen zomer. Tenminste, de nieuwe terminal. De oude terminal is wat oude(re) meuk, maar ook niet heel verkeerd.

Wij waren wel ruim binnen 1.40u door de transfer heen, in ieder geval op de heenweg. Op de terugweg ging het bij-zon-der chaotisch, toen we met z'n allen door een zo klein mogelijke bottleneck werden gepropt. Maar dat moet vast ook wel goedkomen. Wij hadden zowel heen als terug 4 uur overstaptijd.

Al met al vond ik het niet zo heel rampzalig, vooral de heenweg was goed geregeld. Op de terugweg had ik het gevoel dat de Russen even hun spierballen wilden laten zien. Daar doe je dan dus ook niets tegen.
  dinsdag 11 januari 2011 @ 21:29:18 #159
34586 kepler
No bounce, no play
pi_91181677
Kent iemand het drankje Twister? Volgens google komt het uit Vietnam, en daar heb ik het ook superveel gedronken :D Ik kan het sindsdien nergens meer vinden -O- Weet iemand of ik het hier kan bestellen/kopen?



Op de site van Tropicana kan ik er ook niks over vinden, of zou het hetzelfde zijn als de flesjes? Maar eens kijken of ik die flesjes kan vinden eerst :P
The line is a dot to you!
  dinsdag 11 januari 2011 @ 21:35:14 #160
62913 Blik
The one and Only!
pi_91182037
Idd ook veel gedronken in Vietnam, smaakte goed :)
  dinsdag 11 januari 2011 @ 21:41:49 #161
34586 kepler
No bounce, no play
pi_91182477
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 21:35 schreef Blik het volgende:
Idd ook veel gedronken in Vietnam, smaakte goed :)
Toepasselijke nickname ook :D

Twister was echt heerlijk dorstlessend!
The line is a dot to you!
pi_91186835
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 21:41 schreef kepler het volgende:

[..]

Toepasselijke nickname ook :D

Twister was echt heerlijk dorstlessend!
Ik vond de "cafe sua da" koffie met zoete melk en ijs wel lekker, ik heb nog 1 pak over en dan moet ik maar ff aan familie vragen of ze wat opsturen.
rice rice baby tututututedudududum
pi_91187160
Echt hè vier weken rondgewandeld en noooit tegengekomen... Ik moet nog eens terug!

Maar ja meestal zat ik eigenlijk of aan het bier, of aan een of andere verse fruitcocktail...
  dinsdag 11 januari 2011 @ 22:57:42 #164
62913 Blik
The one and Only!
pi_91187964
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 22:46 schreef zatoichi het volgende:
Echt hè vier weken rondgewandeld en noooit tegengekomen... Ik moet nog eens terug!

Maar ja meestal zat ik eigenlijk of aan het bier, of aan een of andere verse fruitcocktail...
Stond gewoon naast de cola hoor :)
pi_91189192
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 22:46 schreef zatoichi het volgende:
Echt hè vier weken rondgewandeld en noooit tegengekomen... Ik moet nog eens terug!

Maar ja meestal zat ik eigenlijk of aan het bier, of aan een of andere verse fruitcocktail...
Saigon beer :9~
pi_91199290
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 22:57 schreef Blik het volgende:

[..]

Stond gewoon naast de cola hoor :)
Ook niet gedronken :D

Nee serieus, ik ben één keertje in een supermarkt geweest, en dat was om chips en bier O+

Voor de rest dronk ik mijn drankjes voornameijk zo:


(Deze locatie is redelijk te pinpointen by the way!)

Zo:


of zo:

Ja dit ziet er niet uit, maar was echt de lekkerste fruitmix die ik heb gedronken (munt, appel, ananas en citroen).
pi_91212946
Die eerste foto is zeker te pinpointen :) ik heb nog vaak staan te poolen daar binnen.
rice rice baby tututututedudududum
  woensdag 12 januari 2011 @ 19:08:59 #168
34586 kepler
No bounce, no play
pi_91225062
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 08:45 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Ook niet gedronken :D

Nee serieus, ik ben één keertje in een supermarkt geweest, en dat was om chips en bier O+

Voor de rest dronk ik mijn drankjes voornameijk zo:

[ afbeelding ]
(Deze locatie is redelijk te pinpointen by the way!)

Zo:
[ afbeelding ]

of zo:
[ afbeelding ]
Ja dit ziet er niet uit, maar was echt de lekkerste fruitmix die ik heb gedronken (munt, appel, ananas en citroen).
Haha, de eerste is wel duidelijk ja :D

Maar je kon die Twister overal kopen, ook bij die kleine winkeltjes langs de weg :)
The line is a dot to you!
  donderdag 13 januari 2011 @ 05:09:17 #169
101149 U.N.K.L.E.
Grappen over Tsjernobyl.
pi_91250147
Ik ben NU ook in Vietnam, we komen net uit China. Vietnam is een stuk leuker dan China vind ik. En dan zijn we nu alleen nog maar in Hanoi geweest. Binnenkort naar Ha Long Bay. Nog tips voor goede trips? Eigenlijk willen we gewoon zelf gaan, met de bus...
Ze keek me smerig aan ik vond 'm zelf nog zo subtiel
maar ze kon ze niet waarderen, grappen over Tsjernobyl
pi_91251776
Geen idee, het kan vast; wij hadden het van tevoren geregeld, maar een vriend van me was er ook gewoon naar toe gegaan; je kunt ongetwijfeld ter plaatsen wel een boot regelen. Ohja wij waren in het noordelijke deel van Halong baai waar wat minder toeristen waren.

Een andere tip gezien je avatar is om de 23ste in ieder geval weer thuis te zijn ;-)
pi_91252182
Je kan het allemaal zelf regelen maar ben zon liever lui dan moe
  donderdag 13 januari 2011 @ 09:41:58 #172
101149 U.N.K.L.E.
Grappen over Tsjernobyl.
pi_91252846
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 08:55 schreef zatoichi het volgende:
Geen idee, het kan vast; wij hadden het van tevoren geregeld, maar een vriend van me was er ook gewoon naar toe gegaan; je kunt ongetwijfeld ter plaatsen wel een boot regelen. Ohja wij waren in het noordelijke deel van Halong baai waar wat minder toeristen waren.

Een andere tip gezien je avatar is om de 23ste in ieder geval weer thuis te zijn ;-)
Thnx man. We gaan dan gewoon met de bus erheen en we zien het wel :) De 23e moet ik helaas missen, maarja... daar krijg ik weer andere mooie momenten voor terug ;) Ajax thuis gaat vast lukken!!
Ze keek me smerig aan ik vond 'm zelf nog zo subtiel
maar ze kon ze niet waarderen, grappen over Tsjernobyl
pi_91256124
Misschien kun je een trip naar Sapa doen.
rice rice baby tututututedudududum
pi_91257130
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 09:41 schreef U.N.K.L.E. het volgende:

[..]

Thnx man. We gaan dan gewoon met de bus erheen en we zien het wel :) De 23e moet ik helaas missen, maarja... daar krijg ik weer andere mooie momenten voor terug ;) Ajax thuis gaat vast lukken!!
In dat geval een tip; neem op die dag een redelijk hotel met goede televisie kanalen; ik heb Utrecht - PSV gewoon kunnen kijken in Vietnam:





Supergrappig, maar ja die mensen zijn ook gek van europees voetbal...
  donderdag 13 januari 2011 @ 11:57:24 #175
62913 Blik
The one and Only!
pi_91257537
Ik heb gewoon de Tour de France kunnen kijken in Vietnam :)

En toen waren ook de Aziatische kampioenschappen, Vietnam ging door naar de achtste finales. één groot feest op de straten van HCMC, leek net of ze het WK gewonnen hadden
  donderdag 13 januari 2011 @ 12:57:41 #176
34586 kepler
No bounce, no play
pi_91259972
Ik heb ook alle F1 races kunnen kijken in Vietnam :D Volgens mij wel via een Australisch kanaal, maar toch :P
The line is a dot to you!
  donderdag 13 januari 2011 @ 14:55:49 #177
101149 U.N.K.L.E.
Grappen over Tsjernobyl.
pi_91264961
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 11:48 schreef zatoichi het volgende:

[..]

In dat geval een tip; neem op die dag een redelijk hotel met goede televisie kanalen; ik heb Utrecht - PSV gewoon kunnen kijken in Vietnam:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Supergrappig, maar ja die mensen zijn ook gek van europees voetbal...
haha nice! Maar goede tip idd, denk dat ik dat wel ga doen :) Er wordt hier inderdaad veel Europees voetbal uitgezonden, ook in de cafe's!
Ze keek me smerig aan ik vond 'm zelf nog zo subtiel
maar ze kon ze niet waarderen, grappen over Tsjernobyl
pi_91265803
Crap, had ik eerder moeten weten, heb alleen maar via de laptop langs de lijn geluisterd, wel veel engels voetbal gezien maar kon geen nederlandse wedstrijd vinden toen.
pi_91271436
Ze zenden vooral grote ploegen uit (of in dit geval eredivisie live kanaal 1). Ik had gewoon geluk dat Utrecht PSV op bezoek had :)
pi_91274747
Klopt het trouwens dat je in Vietnam geen rijbewijs nodig hebt voor een motor/scooter, zolang deze niet meer dan 150cc heeft én je niet langer dan een maand in het land bent?

Las dat ergens, maar misschien kan iemand dat bevestigen voordat ik al plannen maak. :P
pi_91274848
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 18:18 schreef wil-bert het volgende:
Klopt het trouwens dat je in Vietnam geen rijbewijs nodig hebt voor een motor/scooter, zolang deze niet meer dan 150cc heeft én je niet langer dan een maand in het land bent?

Las dat ergens, maar misschien kan iemand dat bevestigen voordat ik al plannen maak. :P
Ik had nog helemaal geen rijbewijs in de afgelopen 3 jaar dat ik daar was, ben er 6 keer aangehouden en soms een vijfje gegeven of gedaan net alsof ik geen Vietnamees kon. Ze lieten me altijd gaan :D
rice rice baby tututututedudududum
pi_91274955
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 18:21 schreef Rijstkoker het volgende:

[..]

Ik had nog helemaal geen rijbewijs in de afgelopen 3 jaar dat ik daar was, ben er 6 keer aangehouden en soms een vijfje gegeven of gedaan net alsof ik geen Vietnamees kon. Ze lieten me altijd gaan :D
Ah kijk, dat is wel een betere oplossing inderdaad. Nog een beetje spanning erin ook :P

Want eigenlijk vind ik 150cc wat te weinig als je flink wat kilometers wilt maken. Wel raar dat het ze niks uitmaakt dat je een Nederlands motorrijbewijs hebt, omdat hier wat strengere eisen worden gesteld dan daar.
pi_91275215
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 18:24 schreef wil-bert het volgende:

[..]

Ah kijk, dat is wel een betere oplossing inderdaad. Nog een beetje spanning erin ook :P

Want eigenlijk vind ik 150cc wat te weinig als je flink wat kilometers wilt maken. Wel raar dat het ze niks uitmaakt dat je een Nederlands motorrijbewijs hebt, omdat hier wat strengere eisen worden gesteld dan daar.
Ik heb wel gehoord dat je een tijdelijk rijbewijs kunt halen als je je NL rijbewijs laat zien daar. Volgens mij kan dat bij het politiebureau.
rice rice baby tututututedudududum
pi_91280204
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 18:31 schreef Rijstkoker het volgende:

[..]

Ik heb wel gehoord dat je een tijdelijk rijbewijs kunt halen als je je NL rijbewijs laat zien daar. Volgens mij kan dat bij het politiebureau.
Ah top, voor de zekerheid ga ik daar wel voor. Bedankt voor de info! ^O^
  dinsdag 18 januari 2011 @ 21:58:18 #185
34586 kepler
No bounce, no play
pi_91538128
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 18:18 schreef wil-bert het volgende:
Klopt het trouwens dat je in Vietnam geen rijbewijs nodig hebt voor een motor/scooter, zolang deze niet meer dan 150cc heeft én je niet langer dan een maand in het land bent?

Las dat ergens, maar misschien kan iemand dat bevestigen voordat ik al plannen maak. :P
Ik heb zeer regelmatig een scooter gehuurd (geen idee hoeveel CC), maar nog nooit een rijbewijs hoeven laten zien :D
The line is a dot to you!
pi_91538959
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 21:58 schreef kepler het volgende:

[..]

Ik heb zeer regelmatig een scooter gehuurd (geen idee hoeveel CC), maar nog nooit een rijbewijs hoeven laten zien :D
Ja dat ook nog eens, soms nemen ze ook alleen je id kaart aan als je zegt dat je paspoort bij je hotel word bijgehouden. Ze willen meestal wel een borg hebben of de naam van het hotel waar je blijft. Wat ook veel mensen doen is een goedkope brommer kopen in Hanoi of Saigon om door het land mee door te toeren en bij vertrek weer te verkopen.
rice rice baby tututututedudududum
pi_93008892
Ben nog steeds benieuwd welke bootmaatschappij het was, en wie de tourguide was...
  zaterdag 19 februari 2011 @ 14:24:21 #189
62913 Blik
The one and Only!
pi_93011689
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 februari 2011 12:56 schreef zatoichi het volgende:
Ben nog steeds benieuwd welke bootmaatschappij het was, en wie de tourguide was...
Ben ik ook benieuwd naar
pi_93012663
Ben echt meer dan 30 keer in Halong geweest toen ik nog in Vietnam werkte, meeste van die boten zijn ook verouderd.

edit: Heb even gegoogled naar het incident op Vietnamese nieuws sites hier is een namenlijst van de overledenen. Ik heb de Vietnamese letters vervangen door westerse letters omdat deze niet kunnen weergeven worden op fok. Nummer 11 is waarschijnlijk dan de gids. De boot was van TNHH Truong Hai.

1. MCCORMICK STUART (Man, geboren 1980 Engels)
2. PYLE HOLLY MICHELLE (Vrouw, geboren 1985 Amerikaans)
3. TAYLOR SAMANTHA KAY (Vrouw, geboren 1989 Amerikaans)
4. VOROPINOVA ELENA (Vrouw, geboren 1962 Russisch)
5. VOROPINOVA ANASTASIA (Vrouw, geboren 1987 Russisch)
6. NAKAHARA JUMPEI (Man, geboren 1990 Japans)
7. NOBLECOURT LAETITIA FRANCOISE MONIQUE (Vrouw, geboren 1983, Frans)
8. BANKESTAD VIOLA BIRGITTA (Vrouw, geboren 1991, Zweeds)
9. KROK ANNA ELLEN (Vrouw, geboren 1990, Zweeds)
10. GERBER BANIAMIN CHARLY (Man, geboren 1985, Zwitsers)
11. DINH VAN THANG (Man, geboren 1983, Vietnamees)
12. Lam Ngoc Chau (Man, geboren 1979, Australisch)

Link naar het Vietnamese artikel

[ Bericht 44% gewijzigd door Rijstkoker op 19-02-2011 15:14:25 ]
rice rice baby tututututedudududum
pi_93497785
Al een aantal jaren zit ik eraan te denken om te emigreren naar Vietnam, ik heb er al ongeveer 3 jaar gewoond en ook gewerkt als reisleider. Is er iemand hier die is gemigreerd naar Vietnam?
rice rice baby tututututedudududum
pi_93497846
Nee, maar ik zou het ook wel willen. Althans, in ieder geval voor een paar jaar.
pi_93497967
Ik was dus na mijn opleiding daar naartoe gegaan met een werkvisum alleen ik zit nu toch echt te denken hoe ik het wil aanpakken als ik daar wil gaan wonen en werken. De touroperator waarvoor ik werkte heeft geen vacatures en ik ken wel superveel mensen daar. Familie woont ook daar, alleen ik zou eigenlijk willen weten of het wel mogelijk is om zomaar daar te gaan wonen. Ik heb geen schulden, ben 21 maar heb niet veel geld gespaard.
rice rice baby tututututedudududum
pi_97502807
*Schopje*

Ik ga eind november voor 3,5 week naar Vietnam. Ben erg benieuwd naar het land.
Aangezien ik verder geen Vietnam topics kon vinden en dit het meest recente was besloot ik deze maar omhoog te schoppen.

Mijn route:

Hanoi - Sapa - Lai Chau - Dien Bien Phu - Son La - Hanoi - Halong Bay - Hanoi - Hoi An - HCMC - Cu Chi tunnels - Mekong Delta - HCMC.

Mooie route?
pi_97502883
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:28 schreef Vasco09 het volgende:
*Schopje*

Ik ga eind november voor 3,5 week naar Vietnam. Ben erg benieuwd naar het land.
Aangezien ik verder geen Vietnam topics kon vinden en dit het meest recente was besloot ik deze maar omhoog te schoppen.

Mijn route:

Hanoi - Sapa - Lai Chau - Dien Bien Phu - Son La - Hanoi - Halong Bay - Hanoi - Hoi An - HCMC - Cu Chi tunnels - Mekong Delta - HCMC.

Mooie route?
Meer topics zijn er ook niet. ;)

Cu Chi tunnels kan je gewoon met de bus vanuit saigon doen. Half dag tripje als je met een organisatie gaat. Ik ben gewoon met de openbare bus gegaan.
pi_97503320
Ik ga 7 juli naar vietnam voor 4 weken.
We vliegen op bangkok en blijven daar een nachtje, daarna door naar Hanoi.
We willen dan in ongeveer 3 week naar het zouden trekken en dan via Cambodja (ankor wat) weer terug naar bangkok. Vanaf daar vliegen we weer naar Dusseldorf.
Plaatsen die we iig willen doen: Hanoi, sapa, ahlong bay, HCMC, ankor wat, hoi an.

Verder staat een ritje met de easy rider op het verlanglijstje; op welk traject kunnen we dit het beste doen?

Kun je ook ergens een kook workshop/curcus doen?

Als je nog een visum nodig hebt is deze website trouwen een aanrader, gaat echt super snel.
http://www.myvietnamvisa.com
pi_97503431
De 'originele' Easy Riders zitten in Da Lat. Vandaar heb ik in 2010 de motorfiets 'gepakt' naar Sai Gon. Erg toffe ervaring! Kostte 4/5 dagen en 50 dollar p.p.p.d. (wat veel is in Vietnam), maar eigenlijk een must voor eenieder!
pi_97504565
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:45 schreef enilnomrow het volgende:
De 'originele' Easy Riders zitten in Da Lat. Vandaar heb ik in 2010 de motorfiets 'gepakt' naar Sai Gon. Erg toffe ervaring! Kostte 4/5 dagen en 50 dollar p.p.p.d. (wat veel is in Vietnam), maar eigenlijk een must voor eenieder!
Je kan ook vanuit Na thrang vrij gemakkelijk vertrekken en het kan zo lang of kort als jezelf wil.
Je hoeft dus niet 4/5 dagen te doen.

Even als aanvulling.
pi_97504638
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:42 schreef e.steenhuis het volgende:
Ik ga 7 juli naar vietnam voor 4 weken.
We vliegen op bangkok en blijven daar een nachtje, daarna door naar Hanoi.
We willen dan in ongeveer 3 week naar het zouden trekken en dan via Cambodja (ankor wat) weer terug naar bangkok. Vanaf daar vliegen we weer naar Dusseldorf.
Plaatsen die we iig willen doen: Hanoi, sapa, ahlong bay, HCMC, ankor wat, hoi an.

Verder staat een ritje met de easy rider op het verlanglijstje; op welk traject kunnen we dit het beste doen?

Kun je ook ergens een kook workshop/curcus doen?

Als je nog een visum nodig hebt is deze website trouwen een aanrader, gaat echt super snel.
http://www.myvietnamvisa.com
Koken zou ik persoonlijk in Hoi an doen dan.
Maar je kan ze echt overal doen. Het aanbod is overal.
pi_97507652
Is het Noorden een must voor de Vietnam ervaring?

Ik twijfel enorm of ik vanuit Hanoi Halong Bay aandoe en dan richting Hoi An, HCMC, Cu Chi tunnels, Mekong Delta en dan nog een weekje Cambodja aan doe OF in plaats van Cambodja langer in het Noorden van Vietnam blijf en Cambodja dus skip.

Advies?
pi_97518541
Moeilijke keus, ik heb Sapa gedaan, en vond het echt een must see; min vrouw vond het echt het minste van de vakantie (maar die laat zich dan ook echt opjutten door Hmong dametjes). Maar Sapa kun je in principe doen door de nachttrein te pakken, een dag rond te lopen, daar overnachten en de dag daarna terug lopen om vervolgens weer de nachttrein naar Hanoi te pakken; kost je maar twee dagen.

Cambodja was voor ook een must see; maar ik droomde al jaren van Angkor Wat, dus dat was geen mogelijkheid om te skippen voor ons.

Ik zie trouwens dat je vier weken gaat, en ik ben ook vier weken geweest; eerste week Hanoi -> Halong bay (twee nachten) -> Hanoi en direct door naar Sapa -> Hanoi -> Hue -> Hoi An -> Siem Reap (via HCMC gevlogen) -> Mui Né -> HCMC (met dagtochtjes naar Cu Chi en My Tho).

Dat was wat aan de krappe kant, maar ik had dan ook voedselvergiftiging opgelopen in Hanoi waardoor ik aan het eind daar wat langer zat en we een dag langer in Hué zaten. Aangezien je dat skipt (en dat kan zeker; het is wel mooi, maar je hebt het wel in een halve dag gezien) zou je tijd genoeg moeten hebben voor beide.
pi_97518783
Hue zou ik inderdaad in dat schema zeker skippen.
Ha long is 1 nacht ook prima te doen. Het is prachtig maar het beeld veranderd niet met een extra dag.
Ik vond Sapa een hoogtepunut van Vietnam! O+

Ik vond Hanoi ook veel leuker vergeleken met Saigon.
De meeste mensen die ik heb gesproken trouwens maar is een kwestie van smaak.
pi_97525974
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 22:39 schreef Godtje het volgende:

Ha long is 1 nacht ook prima te doen. Het is prachtig maar het beeld veranderd niet met een extra dag.

Het is zeker te doen, maar dat wil je toch niet; ik vond twee nachten al te kort :D Ik zou zo een week of langer kunnen ronddobber in Halong bay....
pi_97530302
Da Lat mis ik in het lijstje
pi_97533536
Bedankt voor de reacties.

Ik moet simpelweg kiezen tussen Cambodja en het noorden van Vietnam. Mijn gevoel zegt dat ik voor Cambodja moet gaan. Wellicht is de optie van zaitoichi iets. Dan probeer ik wellicht de optie om 2 dagen Sapa te doen inderdaad.

Mijn schema zoals het nu is:

Bangkok - Hanoi - Halong Bay- Hanoi - Hoi An - HCMC - Cu Chi tunnels, Mekong Delta - Pnom Penh - Siem Reap - Ankor Wat - Siem Reap - Battambang- Trat - Bangkok.

Na Bangkok wil ik nog een paar dagen een Thais eiland aandoen om te chillen.
pi_97534399
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 01:12 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Het is zeker te doen, maar dat wil je toch niet; ik vond twee nachten al te kort :D Ik zou zo een week of langer kunnen ronddobber in Halong bay....
Ik vond 1 nacht zat. Was ik nog liever een extra dag in Sapa gebleven.

quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 09:31 schreef Den_Haag het volgende:
Da Lat mis ik in het lijstje
Ik niet. :')
Maar ik vond het ook een kut gat. Wel lekker gefietst maar het dorp zelf....
pi_97534525
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 11:34 schreef Vasco09 het volgende:
Bedankt voor de reacties.

Ik moet simpelweg kiezen tussen Cambodja en het noorden van Vietnam. Mijn gevoel zegt dat ik voor Cambodja moet gaan. Wellicht is de optie van zaitoichi iets. Dan probeer ik wellicht de optie om 2 dagen Sapa te doen inderdaad.

Mijn schema zoals het nu is:

Bangkok - Hanoi - Halong Bay- Hanoi - Hoi An - HCMC - Cu Chi tunnels, Mekong Delta - Pnom Penh - Siem Reap - Ankor Wat - Siem Reap - Battambang- Trat - Bangkok.

Na Bangkok wil ik nog een paar dagen een Thais eiland aandoen om te chillen.
Je mag ze best van mij apart opschrijven maar door ze nu apart te vermelden lijkt een een extra dag, en dan heb ik het over Ankor en de Tunnels.

Ankor is gewoon Siem Reap.
En de tunnels gewoon HCMC

Battambang is ook de vraag of je dat wilt zien. Ik heb het overgeslagen en mijn vrienden die er wel zijn geweest vonden het leuk op doortocht of omdat ze toch 6 maanden hadden. Als je zo kort hebt zou ik het denk ik niet doen.

Als ik jou was zou ik het ook even in dagen uitschrijven.

1 Bangkok
2 ...
3 ...
etc

Geeft iets duidelijker beeld. Sommige stukken zijn best een eind van elkaar. En hoe ga je dan van A > naar B
  zaterdag 4 juni 2011 @ 12:19:22 #208
333464 T.O.P
De enigste ekte
pi_97692240
Ik vond het echt heerlijk om ff midden in de vakantie in Da Lat te zijn, 20 graden celsius, oh wat is dat lekker als je daarvoor in Hanoi, Hue, Hoi An, Nha Trang etc hebt gezeten :D
:-)
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 4 juni 2011 @ 14:03:13 #209
78918 SeLang
Black swans matter
pi_97695264
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:28 schreef Vasco09 het volgende:
*Schopje*

Ik ga eind november voor 3,5 week naar Vietnam. Ben erg benieuwd naar het land.
Aangezien ik verder geen Vietnam topics kon vinden ..... <knip>
}:|

[Reisverslag] Vietnam + Laos + Cambodja
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_97729756
Ja, lees het verslag van SeLang! Mooie foto´s.

Nog een paar weken en dan ga ik ook. Zin in!
Clientenbond over zorgverzekeringen vergelijken. Alle info over zorgverzekeringen, zoals over de menzis zorgverzekering 2016
  zondag 5 juni 2011 @ 12:07:28 #211
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_97730598
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 11:34 schreef Vasco09 het volgende:
Bedankt voor de reacties.

Ik moet simpelweg kiezen tussen Cambodja en het noorden van Vietnam. Mijn gevoel zegt dat ik voor Cambodja moet gaan. Wellicht is de optie van zaitoichi iets. Dan probeer ik wellicht de optie om 2 dagen Sapa te doen inderdaad.

Mijn schema zoals het nu is:

Bangkok - Hanoi - Halong Bay- Hanoi - Hoi An - HCMC - Cu Chi tunnels, Mekong Delta - Pnom Penh - Siem Reap - Ankor Wat - Siem Reap - Battambang- Trat - Bangkok.

Na Bangkok wil ik nog een paar dagen een Thais eiland aandoen om te chillen.
Je wilt echt niet van Battambang naar Trat reizen...... Je kunt vanuit BtB natuurlijk wel de hellerit via Pailin maken naar b.v. Chantaburi, maar zowel in Chantaburi als in Trat is echt helemaal niets te beleven. Wil je echt naar Battambang? Dan zou ik daarna maar gauw doorreizen en bij Poipet de grens over gaan. Het is dan nog maar een kleine 4 uur in een comfortable bus naar BKK.

En nog een tip. Ga niet naar die vreselijk touristische Cu Chi tunnels maar maak tussen Hanoi en Hoi An een stop in Hué en doe een dagje DMZ tour. Dan kom je in de echte authentieke tunnels van Vinh Moc en zie je nog wat legendarische landmarks zoals Hamburger hill etc.

[ Bericht 4% gewijzigd door buzz1291 op 05-06-2011 12:14:58 ]
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  zondag 5 juni 2011 @ 13:55:09 #212
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_97734372
Hoi allemaal,

momenteel ben ik bezig met het voorbereiden van mijn wereldreis met de auto (zie daarover mijn topic: Overland van Nederland naar Singapore! Advies nodig over de route!) en heb de volgende reis door Vietnam bedacht ... Is dit zo wat of zijn er dingen die we beter anders kunnen doen? We reizen met onze eigen auto en komen vanuit cambodja en gaan naar Laos ...

1-Bavet, Svay Rieng, Cambodia-Moc Bai, Vietnam – Ho Chi Minh City ( Cao Dai tempel - Tay Ninh)
2-Ho Chi Minh City (Cu Chi Tunnels, Tay Ninh )
3-Ho Chi Minh City - Mui Ne Beach
4-Mui Ne Beach
5-Mui Ne Beach
6-Mui Ne Beach - Towards Hoi An
7-Towards Hoi An-Hoi An
8-Hoi An-Hué
9-Hué (over (or under) the mighty Hai Van Pass to Danang, Khe Sanh Combat Base and the Vinh Moc Tunnels, Cidatel of Hue)
10-Hué-Towards Ha long (Tam Coc and Hoa Lu, Cuc Phuong National Park)
11-Towards Ha long-Ha long / Cat Ba
12-Ha long / Cat Ba
13-Ha long / Cat Ba-Hanoi
14-Hanoi
15-Hanoi - Na Maew-Nam Xoi, Laos

Alvast bedankt!
pi_97735360
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 13:55 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal,

momenteel ben ik bezig met het voorbereiden van mijn wereldreis met de auto (zie daarover mijn topic: Overland van Nederland naar Singapore! Advies nodig over de route!) en heb de volgende reis door Vietnam bedacht ... Is dit zo wat of zijn er dingen die we beter anders kunnen doen? We reizen met onze eigen auto en komen vanuit cambodja en gaan naar Laos ...

1-Bavet, Svay Rieng, Cambodia-Moc Bai, Vietnam – Ho Chi Minh City ( Cao Dai tempel - Tay Ninh)
2-Ho Chi Minh City (Cu Chi Tunnels, Tay Ninh )
3-Ho Chi Minh City - Mui Ne Beach
4-Mui Ne Beach
5-Mui Ne Beach
6-Mui Ne Beach - Towards Hoi An
7-Towards Hoi An-Hoi An
8-Hoi An-Hué
9-Hué (over (or under) the mighty Hai Van Pass to Danang, Khe Sanh Combat Base and the Vinh Moc Tunnels, Cidatel of Hue)
10-Hué-Towards Ha long (Tam Coc and Hoa Lu, Cuc Phuong National Park)
11-Towards Ha long-Ha long / Cat Ba
12-Ha long / Cat Ba
13-Ha long / Cat Ba-Hanoi
14-Hanoi
15-Hanoi - Na Maew-Nam Xoi, Laos

Alvast bedankt!
Wat ga je in Mui ne doen? Op het strand liggen of kiten?
Ik vond het als lig strand echt niet leuk. Ik heb wel geweldig veel plezier gehad met kitesurfen.
Dat was echt heel tof.
  zondag 5 juni 2011 @ 15:11:51 #214
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_97737764
Niet kiten, dan vinden we beiden niet echt leuk .. Wat een goed alternatief hiervoor dan? Het is idd om op het strand te liggen.
  zondag 5 juni 2011 @ 15:50:25 #215
62913 Blik
The one and Only!
pi_97739464
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 15:11 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Niet kiten, dan vinden we beiden niet echt leuk .. Wat een goed alternatief hiervoor dan? Het is idd om op het strand te liggen.
In Hoi An heb je een prachtig strand, lekker rustig ook nog.
  zondag 5 juni 2011 @ 15:53:00 #216
62913 Blik
The one and Only!
pi_97739581
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 01:12 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Het is zeker te doen, maar dat wil je toch niet; ik vond twee nachten al te kort :D Ik zou zo een week of langer kunnen ronddobber in Halong bay....
Snap ook echt niet waarom je maar 1 dagin Halong Bay zou blijven, Je vertrekt rond 13:00 met de boot en een dag later ben je alweer terug om 12:00. Je ziet haast niks van het gebied op die manier, en dat zorgt er ook meteen voor dat je minder onder de indruk bent (zoals Godtje bijv.).
  zondag 5 juni 2011 @ 16:09:04 #217
62913 Blik
The one and Only!
pi_97740421
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 11:34 schreef Vasco09 het volgende:
Bedankt voor de reacties.

Ik moet simpelweg kiezen tussen Cambodja en het noorden van Vietnam. Mijn gevoel zegt dat ik voor Cambodja moet gaan. Wellicht is de optie van zaitoichi iets. Dan probeer ik wellicht de optie om 2 dagen Sapa te doen inderdaad.

Mijn schema zoals het nu is:

Bangkok - Hanoi - Halong Bay- Hanoi - Hoi An - HCMC - Cu Chi tunnels, Mekong Delta - Pnom Penh - Siem Reap - Ankor Wat - Siem Reap - Battambang- Trat - Bangkok.

Na Bangkok wil ik nog een paar dagen een Thais eiland aandoen om te chillen.
Je wilt veel te veel in korte tijd. In 3.5 weken kun je niet én Vietnam, én Cambodja, én Bangkok, én een Thais eiland bezoeken. Helemaal als je bedankt dat er tussendoor ook nog reisdagen tussen zitten. Zoals Zatoichi zegt, probeer het eens uit te schrijven per dag, dan kun je makkelijk zien waartussen je keuzes moet maken. Overigens zou ik ook je volgorde omgooien, zodat je het Thaise eiland kunt skippen omdat je kunt chillen op Halong Bay.

Persoonlijk zou ik het als volgt doen:

Bangkok - Angkor Wat - Pnomh Penh - HCMC (evt. Mekong skippen) - Hoi An - Hanoi - Sapa - Halong Bay - Terugvlucht Bangkok

Als je het uitschrijft krijg je dan zoiets:

1. bangkok
2. bangkok
3. reisdag bangkok - siem reap
4. Angkor
5. reisdag naar Pnomh Penh
6. Pnomh Penh
7. Pnomh Penh
8. Reisdag PP - HCMC
9. HCMC
10. excursie Cu Chi Tunnels - Cao Dai
11. Vlucht HCMC - Hoi An
12. Hoi An
13. Hoi An
14. Hoi An
15. reisdag naar Hanoi
16. Hanoi en nachttrein Sapa
17. Sapa
18. Sapa
19. Sapa en nachttrein terug Hanoi
20. Hanoi
21. Excursie halong Bay
22. Halong Bay
23. Halong Bay - Hanoi
24. Vlucht Hanoi - Bangkok en terug naar nederland

Zoals je ziet ben je dan al 3.5 weken kwijt. Er zijn wat dingen ruim gepland zoals Pnomh Penh, Hoi An, dag Hanoi tussen Sapa en Halong Bay etc. Aan de andere kant zijn er ook dingen krap gepland zoals Bangkok, Angkor, HCMC. Daartussen kun je schuiven qua dagen. Hopelijk heb je er iets aan.
  zondag 5 juni 2011 @ 18:15:16 #218
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_97746355
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 15:50 schreef Blik het volgende:

[..]

In Hoi An heb je een prachtig strand, lekker rustig ook nog.
Dan gaan we Mui Ne Beach overslaan en naar Hoi An voor het strand (is dit in Hoi An of heeft dit een bepaalde naam?).

Enig idee van de reistijd van Ho Chi Minh City naar Hoi An (met eigen vervoer) en wat zouden we onderweg nog kunnen doen (omdat nu dus die stranddagen bij Mui Ne Beach wegvallen en we dus geen tussenstop hebben :) )?
pi_97746486
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 18:15 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Dan gaan we Mui Ne Beach overslaan en naar Hoi An voor het strand (is dit in Hoi An of heeft dit een bepaalde naam?).

Enig idee van de reistijd van Ho Chi Minh City naar Hoi An (met eigen vervoer) en wat zouden we onderweg nog kunnen doen (omdat nu dus die stranddagen bij Mui Ne Beach wegvallen en we dus geen tussenstop hebben :) )?
Via Dalat dus, lekker de bergen in.

En hier een artikel over de stranden in Vietnam, inclusief dus die van Hoi An.
pi_97746540
En als je geen zin in Dalat hebt, dan is voor een stop tussen Hoi An en HCMC Nha Trang aan te raden.
  zondag 5 juni 2011 @ 18:23:02 #221
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_97746741
Als we via Dalat gaan, wat is dan de afstand nog naar Hoi An (ik vertouw google maps niet helemaal met deze landen ;) )? Google maps zegt overigens dat je dan ook via Nha Trang rijdt?
  zondag 5 juni 2011 @ 18:55:28 #222
62913 Blik
The one and Only!
pi_97748518
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 18:23 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Als we via Dalat gaan, wat is dan de afstand nog naar Hoi An (ik vertouw google maps niet helemaal met deze landen ;) )? Google maps zegt overigens dat je dan ook via Nha Trang rijdt?
Klopt in principe wel ja. Als je via Dalat gaat kom je ook langs Nha Trang als je naar Hoi An gaat.

Het strand van Hoi An ligt op een paar km fietsen van het centrum van Hoi An. Of in jullie geval een 5-tal minuten rijden :)
  zondag 5 juni 2011 @ 20:24:35 #223
333464 T.O.P
De enigste ekte
pi_97753935
Ik zou Nha Trang overslaan en naar Da Lat gaan, kost je misschien een halve dag reizen, maar Da Lat is interessanter dan Nha Trang.

Strand bij Nha Trang is niet echt bijzonder.
:-)
  zondag 5 juni 2011 @ 20:47:55 #224
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_97755538
En hoe ver is het ongeveer van Dalat naar Hoi An? Hoeveel dagen zouden we daar voor uit moeten trekken (en wat is er onderweg nog te doen dan)?
pi_97760618
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 15:53 schreef Blik het volgende:

[..]

Snap ook echt niet waarom je maar 1 dagin Halong Bay zou blijven, Je vertrekt rond 13:00 met de boot en een dag later ben je alweer terug om 12:00. Je ziet haast niks van het gebied op die manier, en dat zorgt er ook meteen voor dat je minder onder de indruk bent (zoals Godtje bijv.).
Ik was prima onder de indruk. Ik doe alleen liever iets. Vond het prachtig en een hoogtepunt in mijn trip maar gezien is gezien voor mij.
  maandag 6 juni 2011 @ 09:19:27 #226
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_97775877
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 20:47 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
En hoe ver is het ongeveer van Dalat naar Hoi An? Hoeveel dagen zouden we daar voor uit moeten trekken (en wat is er onderweg nog te doen dan)?
Gezien al je vragen over de meest simpele dingen lijkt het me dat je alles wel heel, of veels te, strak aan het plannen bent. Heb je ook al een plan B, C en D op de achterbank klaar liggen voor het geval er iets niet helemaal gaat zoals je dacht en het schema helemaal overhoop gehaald wordt. Want denk nou niet dat in Azie alles gaat zoals jij denkt dat het zou moeten gaan.

Kijk het is natuurlijk jullie vakantie, en niet de mijne, maar door alles strak te plannen, kom je op een gegeven moment overal in tijdnood. Zeker wanneer je met eigen vervoer reist. Al eens aan gedacht dat het je waarschijnlijk een dag kost wanneer je een overstekende straathond aanrijdt? Dan staan er gelijk 20 dorpsbewoners klaar om centen te vangen. En dat is maar één voorbeeld, Zo zijn er nog zovele. Wat denk je van alle roadblocks waar een politieagent ineens dollartekens in z'n ogen krijgt als er een westers stel in een Jeep aan komt. Dat zien ze echt niet zo heel vaak hoor, zelfs niet in Thailand. Daarom rij ik zelf in al die landen op nooit meer dan een eenvoudige scooter, en voor alle andere trips laat ik me rijden of neem de bus of het vliegtuig.

Succes met de planningstress.....
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_103143025
Ik zit er over te denken om in januari/februari 4 weken naar Vietnam te gaan. Ik kwam er alleen achter dat het Vietnamees nieuwjaar en de bijbehorende vakantie voor Vietnamezen in die periode valt. Is het aan of juist af te raden om die periode door Vietnam te reizen?
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
pi_103143331
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 12:08 schreef Griebus het volgende:
Ik zit er over te denken om in januari/februari 4 weken naar Vietnam te gaan. Ik kwam er alleen achter dat het Vietnamees nieuwjaar en de bijbehorende vakantie voor Vietnamezen in die periode valt. Is het aan of juist af te raden om die periode door Vietnam te reizen?
Nieuwjaar zelf was gezellig. Ik zat er precies die periode vorig jaar.
Maaaar het is een dag of 10 rustig in de straten. De meest hectische steden zijn echt heel rustig zeker de eerste paar dagen. we heel leuk om mee te maken trouwens. Maar na 3 dagen wil je ook wel gewoon een winkel in kunnen en dan moet je nog een paar dagen wachten.

De prijzen van bussen, vliegtuigen en trein verdubbelen.
Ze zijn ook volgeboekt. Je komt overal wel. Er gaat altijd wel iets door maar je moet er inderdaad wel rekening mee houden. Ik had geen haast en heb met veel plezier in het rustige Hanoi rond gehangen.
pi_103147778
Wij zijn in september 3,5 week naar Vietnam geweest, echt super. Gestart in hanoi waar we eerst paar dagen vrienden hebben bezocht, gaaf.

Dat stel heeft in nl gestudeerd en is daarna terug gegaan. 4,5 jaar ons land gezien en mee op kamers gezeten dus nu wilden we hun land graag zien. In feb hebben ze een kindje gekregen dus konden meteen cadeautjes geven :P

Alles overigens gedaan met privé gids en chauffeur.
Our business in the field of fight, Is not to question, but to prove our might.
[TK] enkele Blu-ray films (in seal)
pi_103959566
De vliegtickets zijn inmiddels geboekt. Ik ga 29 dagen naar Vietnam. :)
Kan iemand me adviseren hoe ik het makkelijkst en/of goedkoopst een visum kan krijgen? Bij de ambassade in Den Haag of 'on arrival'? (en hoe werkt dat 'on arrival'?)
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
pi_103959654
quote:
99s.gif Op vrijdag 4 november 2011 15:42 schreef Griebus het volgende:
De vliegtickets zijn inmiddels geboekt. Ik ga 29 dagen naar Vietnam. :)
Kan iemand me adviseren hoe ik het makkelijkst en/of goedkoopst een visum kan krijgen? Bij de ambassade in Den Haag of 'on arrival'? (en hoe werkt dat 'on arrival'?)
On arrival online formruier invullen, betalen, na x dagen krijg je formulier in de mail, uitprinten, daar in de rij(tje) met je formulier en klaar.
Anders naar de ambassade
pi_103960027
Ik heb het geregeld via www.visumvietnam.nl.

Ging allemaal soepel, staat ook genoeg info op de site.

Zorg wel dat je al dollars op zak hebt en liever kleine bedragen. Mensen voor ons in de rij hadden een briefje van 50 en die weigerden ze omdat die fake zou zijn. Onderling met ons en andere mensen uit de rij wel opgelost, maar ze waren wel even peentjes aan het zweten :D .
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
pi_103965933
quote:
99s.gif Op vrijdag 4 november 2011 15:42 schreef Griebus het volgende:
De vliegtickets zijn inmiddels geboekt. Ik ga 29 dagen naar Vietnam. :)
Kan iemand me adviseren hoe ik het makkelijkst en/of goedkoopst een visum kan krijgen? Bij de ambassade in Den Haag of 'on arrival'? (en hoe werkt dat 'on arrival'?)
Vooraf gedaan, geen zin om daar in de rij te staan.

Je kunt het overigens ook doen via de anwb dan lever je je paspoort in bij een anwb kantoor.
Our business in the field of fight, Is not to question, but to prove our might.
[TK] enkele Blu-ray films (in seal)
pi_104152467
quote:
Honderd doden door noodweer Vietnam

HANOI - Het dodental door overstromingen in Vietnam is opgelopen tot 100. Onder de doden zijn 65 kinderen. Dat heeft de overheid van het Zuidoost-Aziatische land woensdag gemeld.


Overstromingen in de Vietnamese stad Da Nang


De watersnood heeft zich de afgelopen dagen uitgebreid naar het midden van het land. Daar verdronken zeker 22 mensen. Eerder waren in het zuiden van Vietnam al 78 doden gevallen.
De overlast wordt veroorzaakt door uitzonderlijk zware moessonregens. Die teisteren ook andere landen in de regio. In Thailand zijn al meer dan 500 doden gevallen. In Cambodja kwamen ongeveer 250 mensen om het leven.
pi_104152916
alweer -O-
pi_104153000
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 09:53 schreef Den_Haag het volgende:
alweer -O-
Of nog steeds. Al weken aan de gang nu in elk geval
pi_104224443
Ik ben van plan om rond 16 mei vanuit Nederland, via Bangkok naar Hanoi te vliegen en dan door Vietnam over land naar het zuiden te reizen naar HCMC. Vervolgens wil ik over land doorreizen via Siem Reap naar Bangkok en vanaf daar op 9 juni weer terug te vliegen.

Dit rondje kan ik ook andersom maken, dus vanaf Bangkok over land naar Siem Reap, HCMC en Hanoi en dan terugvliegen naar Bangkok.

Wat is de beste optie, qua dingen die je ziet en qua weer?

En is dit rondje haalbaar in 3,5 week? Ik reis alleen en houd over het algemeen een lekker hoog reistempo aan.
pi_104224894
Even een korte vraag: Is het mogelijk Vietnam in te komen met alleen een heen-ticket? Vanaf daar wil ik naar Thailand reizen over land.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_104227527
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2011 22:20 schreef sportgek1985 het volgende:
Ik ben van plan om rond 16 mei vanuit Nederland, via Bangkok naar Hanoi te vliegen en dan door Vietnam over land naar het zuiden te reizen naar HCMC. Vervolgens wil ik over land doorreizen via Siem Reap naar Bangkok en vanaf daar op 9 juni weer terug te vliegen.

Dit rondje kan ik ook andersom maken, dus vanaf Bangkok over land naar Siem Reap, HCMC en Hanoi en dan terugvliegen naar Bangkok.

Wat is de beste optie, qua dingen die je ziet en qua weer?

En is dit rondje haalbaar in 3,5 week? Ik reis alleen en houd over het algemeen een lekker hoog reistempo aan.
Ik heb dit ook gedaan, ik geloof in iets van 5 of 6 weken en dat was al een behoorlijk tempo. Dus misschien is 3,5 week nogal aan de krappe kant. Van noord naar zuid is goed want zo reis je van koud naar warm.
pi_104227584
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2011 22:27 schreef kalinhos het volgende:
Even een korte vraag: Is het mogelijk Vietnam in te komen met alleen een heen-ticket? Vanaf daar wil ik naar Thailand reizen over land.
Geen idee, ik kwam ook aan met enkele reis vanuit Bangkok. Ik had natuurlijk wel een ticket van Bangkok naar huis maar daar is nooit naar gevraagd.
pi_104228588
Hmm. Nja als ik logisch redeneer: ik zal niet de eerste zijn die via Vietnam nog meer andere landen aandoet en derhalve nog geen retourticket heb.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_104228733
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2011 23:35 schreef kalinhos het volgende:
Hmm. Nja als ik logisch redeneer: ik zal niet de eerste zijn die via Vietnam nog meer andere landen aandoet en derhalve nog geen retourticket heb.
Logica moet je een beetje laten waaien in dergelijke landen. :D
pi_104266466
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2011 23:14 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik heb dit ook gedaan, ik geloof in iets van 5 of 6 weken en dat was al een behoorlijk tempo. Dus misschien is 3,5 week nogal aan de krappe kant. Van noord naar zuid is goed want zo reis je van koud naar warm.
3,5 week is inderdaad wel wat krap, maar wellicht dat het moet kunnen met nachttreinen en flink dooreizen. Zou dan ongeveer zoiets willen

1) Hanoi - stad bekijken, Ho Chi Minh mausoleum
2) Sapa - wandelen
3) Halong Bay - boten
4) Hue - Citadel/DMZ/tunnels
5) Hoi An - Stad bekijken
6) Nha Trang - Chillen op strand
7) HCMC - Stad bekijken/Chi chi tunnels
8) Phnom Penh - Killing fields/S-21
9) Siem Reap - Angor Wat
10) Bangkok - als er tijd is stad bekijken en naar huis vliegen

Of mis ik nu echte must sees?
  zaterdag 12 november 2011 @ 18:33:53 #244
34586 kepler
No bounce, no play
pi_104291396
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2011 21:59 schreef sportgek1985 het volgende:

[..]

3,5 week is inderdaad wel wat krap, maar wellicht dat het moet kunnen met nachttreinen en flink dooreizen. Zou dan ongeveer zoiets willen

1) Hanoi - stad bekijken, Ho Chi Minh mausoleum
2) Sapa - wandelen
3) Halong Bay - boten
4) Hue - Citadel/DMZ/tunnels
5) Hoi An - Stad bekijken
6) Nha Trang - Chillen op strand
7) HCMC - Stad bekijken/Chi chi tunnels
8) Phnom Penh - Killing fields/S-21
9) Siem Reap - Angor Wat
10) Bangkok - als er tijd is stad bekijken en naar huis vliegen

Of mis ik nu echte must sees?
Gewoon wat nachbussen/treinen pakken :D

Hanoi vond ik echt een fantastische stad, veel leuker dan HCMC. Misschien dat je ook nog naar Dalat zou kunnen?

Ow, en kijk even wat het weer is in Sapa voordat je daar heen gaat. Ik had 2 dagen alleen maar regen en ben toen weer terug gegaan naar Hanoi :') Beetje nutteloos uitstapje eigenlijk :D
The line is a dot to you!
  woensdag 16 november 2011 @ 09:25:49 #245
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_104426897
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 09:55 schreef Godtje het volgende:

[..]

Of nog steeds. Al weken aan de gang nu in elk geval
Afschuwelijk voor die mensen. -O-

Ik vlieg morgen richting Vietnam trouwens. Ben er nog niet helemaal uit of ik mijn DSLR (40D) of mijn compact cam (XZ-1) mee zal nemen.

[ Bericht 1% gewijzigd door -Splash- op 16-11-2011 09:42:33 ]
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
  woensdag 16 november 2011 @ 09:32:59 #246
62913 Blik
The one and Only!
pi_104427052
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2011 22:20 schreef sportgek1985 het volgende:
Ik ben van plan om rond 16 mei vanuit Nederland, via Bangkok naar Hanoi te vliegen en dan door Vietnam over land naar het zuiden te reizen naar HCMC. Vervolgens wil ik over land doorreizen via Siem Reap naar Bangkok en vanaf daar op 9 juni weer terug te vliegen.

Dit rondje kan ik ook andersom maken, dus vanaf Bangkok over land naar Siem Reap, HCMC en Hanoi en dan terugvliegen naar Bangkok.

Wat is de beste optie, qua dingen die je ziet en qua weer?

En is dit rondje haalbaar in 3,5 week? Ik reis alleen en houd over het algemeen een lekker hoog reistempo aan.
Ik heb jouw rondje gedaan in 5 weken, en dat vond ik al aan de krappe kant. Heb bijvoorbeeld de Mekong delta moeten overslaan.

Ik zou met 3,5 weken alleen Vietnam doen en Nha Trang overslaan.
pi_104897397
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2011 21:59 schreef sportgek1985 het volgende:

[..]

3,5 week is inderdaad wel wat krap, maar wellicht dat het moet kunnen met nachttreinen en flink dooreizen. Zou dan ongeveer zoiets willen

1) Hanoi - stad bekijken, Ho Chi Minh mausoleum
2) Sapa - wandelen
3) Halong Bay - boten
4) Hue - Citadel/DMZ/tunnels
5) Hoi An - Stad bekijken
6) Nha Trang - Chillen op strand
7) HCMC - Stad bekijken/Chi chi tunnels
8) Phnom Penh - Killing fields/S-21
9) Siem Reap - Angor Wat
10) Bangkok - als er tijd is stad bekijken en naar huis vliegen

Of mis ik nu echte must sees?
Bovenstaande is misschien toch wat optimistisch in 3,5 week. Dus wil nu eigenlijk alleen zuid vietnam bezoeken. Dus vanaf Hue naar beneden. Zou dan - nu ik toch wel veel tijd heb - ook graag een aantal dagen chillen op een fijn strand. Iemand een goede aanrader?
pi_104897526
Dom dom dom, je mist het mooiste van Vietnam.
pi_104898133
Inderdaad nha trang overslaan, bij hoi an heb je ook strand!
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
pi_104898678
Ik vond Noord Vietnam by far het leukste.
Sappa, Hanoi, en Halong

Hoi An ook top en idd daar ook strand. Nha Trang en Hue kan je missen.
pi_104899083
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 21:46 schreef Godtje het volgende:
Ik vond Noord Vietnam by far het leukste.
Sappa, Hanoi, en Halong

Hoi An ook top en idd daar ook strand. Nha Trang en Hue kan je missen.
Was dan van plan om noord-vietnam en Laos een keer te combineren. Maar begin nu toch te twijfelen.....
pi_104899751
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 21:53 schreef sportgek1985 het volgende:

[..]

Was dan van plan om noord-vietnam en Laos een keer te combineren. Maar begin nu toch te twijfelen.....
Lastig....
Dan zou ik denk ik Vietnam 3,5 week doen en Laos en Cambodja ooit combineren.
Maar er zijn veel mogelijkheden om het in te vullen.
  zondag 27 november 2011 @ 23:29:14 #253
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_104905322
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 21:46 schreef Godtje het volgende:
Ik vond Noord Vietnam by far het leukste.
Sappa, Hanoi, en Halong

Hoi An ook top en idd daar ook strand. Nha Trang en Hue kan je missen.
Ik had het Citadel in Hue niet willen missen
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_104906200
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 23:29 schreef Cheiron het volgende:

[..]

Ik had het Citadel in Hue niet willen missen
Vond ik ook heel bijzonder, maar soms lijk ik wel de enige met die mening....
  maandag 28 november 2011 @ 09:10:42 #255
62913 Blik
The one and Only!
pi_104912289
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2011 23:46 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Vond ik ook heel bijzonder, maar soms lijk ik wel de enige met die mening....
Nee hoor, Godtje heeft gewoon een iets andere smaak als de rest :)

Ik vond de citadel ook leuk, Nha Trang echter kun je overslaan, Dalat vond ik veel leuker
pi_104912316
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 23:29 schreef Cheiron het volgende:

[..]

Ik had het Citadel in Hue niet willen missen
Ik vond het ook leuk. Maar ik zou er niet voor omrijden. Als je er bent zeker gaan.
pi_104913278
Volgende week komt Vietnam aan bod in 3opreis.
  maandag 28 november 2011 @ 10:38:21 #258
62913 Blik
The one and Only!
pi_104914153
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 09:59 schreef MCH het volgende:
Volgende week komt Vietnam aan bod in 3opreis.
Zag het ja, in ieder geval Hoi An komt aan bod tijdens volle maan. Ik was er ook tijdens volle maan, en dat was erg mooi
pi_104927887
Wij hebben een scooter gehuurd in Hue en zijn dus zelf overal heengereden. Ik vond dat echt ideaal, je bent lekker vrij in je doen en laten. En je komt nog eens ergens, want we waren meerdere keren de weg kwijt :P.
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
pi_104940300
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 22:04 schreef Godtje het volgende:

[..]

Lastig....
Dan zou ik denk ik Vietnam 3,5 week doen en Laos en Cambodja ooit combineren.
Maar er zijn veel mogelijkheden om het in te vullen.
Ga nu denk toch maar voor 3,5 week Vietnam. Beginnen in Hanoi en dan naar beneden zakken langs alle highlights naar HCMC. Hoewel Cambodja me ook nog steeds erg trekt moet dat dan maar wachten tot een andere keer.
pi_105179606
Nu op NL3
pi_105179805
Ben blij dat ik in 2009 al naar Vietnam ben geweest, heb het idee dat Vietnam steeds meer het nieuwe Thailand begint te worden (zo'n standaard vakantiebestemming).
  zondag 4 december 2011 @ 20:35:46 #263
6941 APK
Factual, I think.
pi_105181295
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 20:08 schreef kip-kerrie het volgende:
Ben blij dat ik in 2009 al naar Vietnam ben geweest, heb het idee dat Vietnam steeds meer het nieuwe Thailand begint te worden (zo'n standaard vakantiebestemming).
Stoer hoor.
Waar ga je nu op vakantie?
Dan kunnen wij daar over twee jaar met z'n allen naar toe ^O^
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  zondag 4 december 2011 @ 20:38:56 #264
101149 U.N.K.L.E.
Grappen over Tsjernobyl.
pi_105181493
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 20:08 schreef kip-kerrie het volgende:
Ben blij dat ik in 2009 al naar Vietnam ben geweest, heb het idee dat Vietnam steeds meer het nieuwe Thailand begint te worden (zo'n standaard vakantiebestemming).
Inderdaad. Vietnam was in 2009 nog HELEMAAL NIET toeristisch :')
Ze keek me smerig aan ik vond 'm zelf nog zo subtiel
maar ze kon ze niet waarderen, grappen over Tsjernobyl
pi_105181520
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 20:35 schreef APK het volgende:

[..]

Stoer hoor.
Waar ga je nu op vakantie?
Dan kunnen wij daar over twee jaar met z'n allen naar toe ^O^
:')

vond het wel een leuk stukje. Met name dat stukje bij die villa
"And you have your own private pool"
"A what...?"
"A pool!"
_O-
19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
pi_105181696
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 20:35 schreef APK het volgende:

[..]

Stoer hoor.
Waar ga je nu op vakantie?
Dan kunnen wij daar over twee jaar met z'n allen naar toe ^O^
Eerst een paar maanden in China studeren, daarna nog ff op vakantie in Laos en Cambodja waarschijnlijk. Of een tour in Noord-Korea, ben er nog niet helemaal uit.
  zondag 4 december 2011 @ 23:59:08 #267
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_105193812
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 10:38 schreef Blik het volgende:

[..]

Zag het ja, in ieder geval Hoi An komt aan bod tijdens volle maan. Ik was er ook tijdens volle maan, en dat was erg mooi
Volle maan in Hoi An; dan gaan alle lichten uit en alleen de lantaarns aan toch? Was inderdaad prachtig. Alleen ontzettend jammer; de gids had ons verteld dat het de volgende dag was, dus hadden wij er voor gekozen om de (goede) camera niet mee te nemen.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_105197782
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 23:59 schreef Cheiron het volgende:

[..]

Volle maan in Hoi An; dan gaan alle lichten uit en alleen de lantaarns aan toch? Was inderdaad prachtig. Alleen ontzettend jammer; de gids had ons verteld dat het de volgende dag was, dus hadden wij er voor gekozen om de (goede) camera niet mee te nemen.
Jammer? Jammer cat je nu echt kon kijken inplaats van door een venstertje?
Mij lijkt het een zegen.
pi_105267557
Ik ben mij op dit moment aan het oriënteren op een reis door Vietnam, Cambodja en Thailand. Ik heb de tijd van begin maart tot half mei. Ik zit eraan te denken om van het noorden van Vietnam af te reizen naar het zuiden, daar via Cambodja naar het zuiden van Thailand. 4 a 5 weken Vietnam, 1 tot 2 weken Cambodja en vier weken Thailand waar ik ook graag wil gaan duiken. Nu vraag ik mij af of dit realistisch is en of ik misschien beter de reis beter andersom kan uitvoeren ivm de regentijd. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips... :)
pi_105267721
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2011 20:11 schreef Rocksteadyyy het volgende:
Ik ben mij op dit moment aan het oriënteren op een reis door Vietnam, Cambodja en Thailand. Ik heb de tijd van begin maart tot half mei. Ik zit eraan te denken om van het noorden van Vietnam af te reizen naar het zuiden, daar via Cambodja naar het zuiden van Thailand. 4 a 5 weken Vietnam, 1 tot 2 weken Cambodja en vier weken Thailand waar ik ook graag wil gaan duiken. Nu vraag ik mij af of dit realistisch is en of ik misschien beter de reis beter andersom kan uitvoeren ivm de regentijd. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips... :)
Nee prima. :) Tijd zat.
4/5 weken zuid Thailand misschien wat veel maar dat hangt er vanaf wat je doet en waar je van houdt. Kan altijd nog naar boven als je daar zin in hebt.
pi_105270530
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2011 20:11 schreef Rocksteadyyy het volgende:
Ik ben mij op dit moment aan het oriënteren op een reis door Vietnam, Cambodja en Thailand. Ik heb de tijd van begin maart tot half mei. Ik zit eraan te denken om van het noorden van Vietnam af te reizen naar het zuiden, daar via Cambodja naar het zuiden van Thailand. 4 a 5 weken Vietnam, 1 tot 2 weken Cambodja en vier weken Thailand waar ik ook graag wil gaan duiken. Nu vraag ik mij af of dit realistisch is en of ik misschien beter de reis beter andersom kan uitvoeren ivm de regentijd. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips... :)
ik heb m exact andersom in mijn hoofd zitten, beginnend half mei tot half juli. tijd zat dus?
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
  dinsdag 6 december 2011 @ 23:06:50 #272
62913 Blik
The one and Only!
pi_105277208
Prima te doen, ik kan juist in Thailand ook het Zuid-Oosten aanraden. Heerlijk relaxed en rustig en nauwelijks toeristen.
  dinsdag 6 december 2011 @ 23:24:05 #273
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_105278087
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2011 06:53 schreef Godtje het volgende:

[..]

Jammer? Jammer cat je nu echt kon kijken inplaats van door een venstertje?
Mij lijkt het een zegen.
Het een sluit het ander niet uit natuurlijk..
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_105344908
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2011 20:11 schreef Rocksteadyyy het volgende:
Ik ben mij op dit moment aan het oriënteren op een reis door Vietnam, Cambodja en Thailand. Ik heb de tijd van begin maart tot half mei. Ik zit eraan te denken om van het noorden van Vietnam af te reizen naar het zuiden, daar via Cambodja naar het zuiden van Thailand. 4 a 5 weken Vietnam, 1 tot 2 weken Cambodja en vier weken Thailand waar ik ook graag wil gaan duiken. Nu vraag ik mij af of dit realistisch is en of ik misschien beter de reis beter andersom kan uitvoeren ivm de regentijd. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips... :)
Ik zou voor Cambodja wel zeker 2 weken uittrekken. Anders heb je alleen tijd voor Phnom Penh en Angkor Wat en dat is best zonde. Vietnam is in 4 à 5 weken redelijk goed te doen.
pi_105349092
Hoe zit het bv. met treinreizen tussen de landen door? Zoals het er nu uitziet land ik half mei in Bangkok, en vlieg ik half juli weer verder vanuit Bangkok naar Sydney. Ik heb dus 2 maanden voor Thailand, Cambodja en Vietnam. Ik dacht zelf aan 3-2-3 weken qua planning en landen. Waarschijnlijk moet ik daarna nog een ticketje boeken van Hanoi of Ho Chi Minh - Bangkok. Ik kan ook zelf Ho Chi Minh / Hanoi - Sydney doen maar dan wordt het een stuk duurder gelijk omdat je dan niet met dezelfde maatschappij kan.

Is het mogelijk de reis naar Bangkok terug per trein te doen?
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
  donderdag 8 december 2011 @ 21:34:03 #276
62913 Blik
The one and Only!
pi_105354995
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 19:42 schreef kalinhos het volgende:
Hoe zit het bv. met treinreizen tussen de landen door? Zoals het er nu uitziet land ik half mei in Bangkok, en vlieg ik half juli weer verder vanuit Bangkok naar Sydney. Ik heb dus 2 maanden voor Thailand, Cambodja en Vietnam. Ik dacht zelf aan 3-2-3 weken qua planning en landen. Waarschijnlijk moet ik daarna nog een ticketje boeken van Hanoi of Ho Chi Minh - Bangkok. Ik kan ook zelf Ho Chi Minh / Hanoi - Sydney doen maar dan wordt het een stuk duurder gelijk omdat je dan niet met dezelfde maatschappij kan.

Is het mogelijk de reis naar Bangkok terug per trein te doen?
Air Asia is de ideale low-cost airline die je zoekt. Vliegt o.a. van Hanoi terug naar Bangkok. Heb ik toendertijd ook gedaan. Goedkope vlucht naar Bangkok, en vanaf daar Cambodja en Vietnam bezocht. Teruggevlogen vanaf Hanoi naar Bangkok
pi_105357455
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 19:42 schreef kalinhos het volgende:
Is het mogelijk de reis naar Bangkok terug per trein te doen?
Nee, maar bekijk seat61.com even voor binnenlandse treinreizen.
pi_105615949
Chill! Ticket geboekt! Liftoff op 13 mei 2012!
pi_105627184
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 14:35 schreef Borkydude het volgende:
Chill! Ticket geboekt! Liftoff op 13 mei 2012!
Ik ga één dag later :D Wel via Bangkok dus nog geen idee wanneer ik in Vietnam precies aankom, verwacht een week of 2-3 later.

quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 21:34 schreef Blik het volgende:

[..]

Air Asia is de ideale low-cost airline die je zoekt. Vliegt o.a. van Hanoi terug naar Bangkok. Heb ik toendertijd ook gedaan. Goedkope vlucht naar Bangkok, en vanaf daar Cambodja en Vietnam bezocht. Teruggevlogen vanaf Hanoi naar Bangkok
Heb ik gedaan; er is een kleine stad aan toegevoegd, ik wil nu Hanoi-->Hongkong-->Bangkok(-->En daarna Tapei en Sydney maar dat staat al vast vanaf Bangkok)
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
  donderdag 15 december 2011 @ 21:05:07 #280
62913 Blik
The one and Only!
pi_105631739
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 19:37 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Heb ik gedaan; er is een kleine stad aan toegevoegd, ik wil nu Hanoi-->Hongkong-->Bangkok(-->En daarna Tapei en Sydney maar dat staat al vast vanaf Bangkok)
Dus je gaat nu naar Hongkong, terug naar bangkok en dan weer naar Taipei?
pi_105641534
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 21:05 schreef Blik het volgende:

[..]

Dus je gaat nu naar Hongkong, terug naar bangkok en dan weer naar Taipei?
ja. t slaat eigenlijk nergens op, maar tis 300 euro goedkope ipv bangkok-tapei.

Het ia een samengesteld ticket met stopover voor 2 maanden in Bangkok en verder tussenlanding op Tapei, voor zowel de heen als terugreis
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_105768402
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 19:37 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Ik ga één dag later :D Wel via Bangkok dus nog geen idee wanneer ik in Vietnam precies aankom, verwacht een week of 2-3 later.

[..]

Heb ik gedaan; er is een kleine stad aan toegevoegd, ik wil nu Hanoi-->Hongkong-->Bangkok(-->En daarna Tapei en Sydney maar dat staat al vast vanaf Bangkok)
Heel vet! Met wie vlieg je en wat heb je betaald?

Ik heb trouwens een chille backpack gezien voor 60,- bij Perry Sport. Is dat iets of moet je toch wel meer betalen als je een fatsoenlijke wilt?
pi_105768569
Timelaps gemaakt door Pim (ontmoet in Hanoi, hij heeft zelfs een FOK! account).
pi_105769531
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 13:23 schreef Borkydude het volgende:

[..]

Heel vet! Met wie vlieg je en wat heb je betaald?

Ik heb trouwens een chille backpack gezien voor 60,- bij Perry Sport. Is dat iets of moet je toch wel meer betalen als je een fatsoenlijke wilt?
Ik heb nu al 6 jaar een backpack van de Perry (van hun eigen Wildebeast merk) die ik destijds voor ongeveer 75 euro gekocht had en vind hem prima! Heb er al super veel reizen mee gemaakt en er is nog steeds niks op aan te merken.
pi_105782835
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 13:23 schreef Borkydude het volgende:

[..]

Heel vet! Met wie vlieg je en wat heb je betaald?

Ik ga alleen - niemand uit mijn omgeving is zo gek om mee te willen/kunnen. Scheelt wel dat ik nu nog even thuiswoon en ik nu al weet dat mijn, nu fulltime sinds vorige maand, baan ophoudt per eind april. Alles zit mee zogezegd om nu pleite te gaan. Ik heb voor een ticket 1035 euro betaald. Dit houdt in:
- AMS-Bangkok
- 2 of 3 maanden stopover
- Bangkok-Tapei
- Tapei-Sydney / Brisbane
- en terug:
- Sydney/Brisbane - Tapei

Alle data zijn, behalve de vertrekdatum, gratis wijzigbaar. Via Worldticketcenter (indien dit niet mag edit mn post dan maar dat er een dm naar mij kan worden gezonden ;) )
Tapei - Amsterdam
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_105786697
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 13:28 schreef Godtje het volgende:
Timelaps gemaakt door Pim (ontmoet in Hanoi, hij heeft zelfs een FOK! account).
Leuk om te zien! :)

Wij gaan volgende maand naar Vietnam, we gaan 4 weken en beginnen in Hanoi en eindigen in Ho Chi Min. We moeten alleen nog een leuke route plannen. Iemand tips wat we absoluut moeten zien/doen?
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
pi_105788314
Griebus, wij zijn ook vier weken in Vietnam geweest en hebben dezelfde route gedaan als jij maar dan andersom:

Ho Chi Minh City (+ de Vietcong tunnels bezocht, zeker een aanrader en een simpele dagtrip vanuit Ho Chi Minh)

Hoi An (hier moet je zeker naar toe! Super mooi/schattig stadje, echt sprookjesachtig wanneer 's avonds alle lantaarns aan gaan en er geen gemotoriseerd verkeer meer is. We hebben hier ook heerlijk gegeten en er is op een eindje fietsen een mooie strand in de buurt)

Hue (interessant vanwege de citadel, maar was verder één van mijn minst favorieten, drukke stad met niet héél veel te zien. Uitstapje naar de ruines van My Son was wel leuk, boottochtje over de Parfumrivier ook. Je kan heel veel oude pagoda's en graftombes bekijken als je die boot neemt, die gaat de stad uit)

Ninh Binh (erg mooi voor het landelijke idee: rijstvelden en prachtige karstlandschappen, leuk om rond te fietsen of te scooteren of in een bootje te varen)

Ha Long Bay (sowieso niet te missen natuurlijk. Wij hebben de 2 nights 3 days optie gedaan, was de moeite waard)

Sapa (hoog in de bergen bij de Chinese grens. Prachtig gebied!! Vet mooie rijstterrassen, veel "inheemse" stammen met klederdracht hoewel het daar nu aardig toeristisch aan het worden is maar dat mocht de pret niet drukken.)

Geëindigd in Hanoi. Vond ik veel leuker dan Ho Chi Minh, echt sfeervol.

We hebben Nha Trang expres overgeslagen omdat we daarna toch nog naar Thailand gingen waar er mooiere stranden zijn, maar volgens velen is dat ook wel een must-see hoewel ik van anderen weer hoorde dat het een soort Costa del Sol van Vietnam is. Voor ons hoefde het niet zo.

Dalat schijnt ook mooi te zijn, schijnt op de Alpen te lijken maar daar kozen we vanwege het tijdsschema voor om niet naartoe te gaan.

Je kan er ook nog voor kiezen om als je in Ho Chi Minh tijd over hebt de Mekong-delta in te gaan. Dat kan in een dagtrip (al lijkt me dat amper de moeite waard) of in een paar dagen. Schijnt ook super te zijn.
  maandag 19 december 2011 @ 20:51:01 #288
62913 Blik
The one and Only!
pi_105788754
Helemaal eens met hierboven:

Nha Trang is leuk om een dagje aan het strand te chillen en aan een foute snorkeltocht voor 8 dollar mee te doen incl. eten en drinken. (foutste excursie ever :D)

Dalat is ook erg mooi, zelf een motorbike gehuurd en daarmee door de bergen gecruised
pi_105838052
Ik heb iets gemaakt voor de OP. Iemand bezwaren en of opmerkingen?

Reizen door Vietnam.

De vragen: Ik heb 4 weken is dat genoeg en waar moet ik heen zijn legio. Om mensen een helpende hand te bieden dit overzicht. Dit is uiteraard in bepaalde mate subjectief en smaken verschillen. Wij als FOK'ers zullen dit proberen te doen met een mening en zonder veroordeling want iedereen zoekt iets anders op zijn reis.

Vietnam is goed te doen ergens tussen de 3 weken (krap) en 5 weken. 5 weken hoef je logisch gezien dan niet op te schieten en in 3 weken en je wilt de 'basis' plaatsen zien dan zal je vast een beetje op moeten schieten. Dit stukje over reizen zullen we opbouwen van noord naar zuid. Of je van zuid naar noord gaat of andersom zal voor je reis plezier geen verschil maken en ook praktische nadelen zijn er niet echt te bedenken. Het voordeel van Vietnam is dat het langgerekt en je dus een rechte lijn kan volgen. Zowel aan het begin en aan het einde is een super grote stad met een groot internationaal vliegveld.

De steden van noord naar zuid zullen we met een 1tm 5 sterren beoordelen. Ook daar kan je genoeg discussie over voeren maar dat geeft iets makkelijker en sneller de verhoudingen tussen must see en nice to see aan.

Om te beginnen het kaartje met de besproken hoogtepunten:



1: Hanoi: *****
Hanoi als startpunt gepakt vanwege logische reden. Veel mensen komen daar aan of eindigen. Vanaf daar zijn goede dagtrips te maken die ik zal benoemen in 2 & 3.
De hoofdstad met in de stedelijke gebieden ongeveer 2,6 miljoen inwoners. Scooters en hectiek overal maar toch heel vriendelijk en fascinerend. Deze stad heeft mij bijzonder aangenaam verrast. Het noorden heeft de naam van kouder, afstandelijker en killer maar niks van dit alles wat mij betreft. Een absoluut hoogtepunt op een reis door Vietnam.

De stad zelf: *****

Must Sees

• Old Quarter en Ho Hoan Kiem Lake.
Om het meer kan je bijna niet heen midden in het oude gedeelte van de stad. Je hoeft niks te doen of te plannen maar ga gewoon lopen. Met een kaartje loop je zo overal heen en het is een lekkere wandeling afwisselend tussen goten en kleine straatjes. Probeer de kerk ook te vinden.


• Hanoi Hilton (Hoa Lan gevangenis)
Een beruchte gevangenis. De amerikanen worden hier opgesloten. De propaganda vliegt je om de oren zoals wel vaker in de stad op historische plekken. Zeker in het noorden zijn ze nog steeds trots op hun overwinning.
Zeer interessant om de andere kant van het verhaal te zien.


• Vietnam Military History Museum
Voor mij een aangename verrassing. Misschien hou ik erg van wapentuig? Maar mijn vrouwelijke gezelschap van de dag vond het ook zeer boeiend. Gaat dicht voor de lunch en is niet elke dag open dus kijk wanneer je kan en zeker gaan.


• Ho Chi Minh Mausoleum
Een mausoleum…. een opgebaarde oude dictator en dan kan je er ook nog alleen in de ochtend heen en ook niet elke dag (pas ook op 3 maanden per jaar gaat hij naar Rusland voor een opfrissertje). Moet je dat wel zien?
Van mijn kant een volmondig ja. Met communistische discipline in de rij twee naast elkaar, handen uit de zakken, geen zonnebrillen, geen petten, niet lachen, niet praten en elke paar meter bewakers en ja ze duwen je door als je niet doorloopt. Voor me een oud mannetje met een communistische pet met zijn kleindochter beide tot tranen geroerd als ze uncle Ho zien liggen.

Het is een attractie ik ben twee keer gegaan!

Op het zelfde terrein ook zijn woning en het Ho Chi Minh museum voor meer propaganda;.. nice to see maar als je er toch bent een must see.

Nice to see:

• puppet theatre

• meer meren door de stad verspreid

2: Sapa ****

Een idyllisch bergdorp of een plaag van verkoopsters. 14 uur met de trein vanaf Hanoi en nog een uur met de bus de bergen in. Soms zo mistig dat je niks ziet en soms zo koud dat je echt winterkleding nodig hebt. Je komt op ongeveer op 100 meter van China als je een beetje oplet.

Populair zijn de wandelingen inclusief homestay. Als je niet van wandelen houdt dan heb je hier weinig te zoeken denk ik. De meeste mensen doen trips vanuit Hanoi (overal te boeken in Hanoi) met de nachttrein naar Sapa waar je in de ochtend aan zal komen. Rond een uurtje of 10 met je gids de bergen in voor een stevige wandeling inclusief lunch. Water wel zelf meenemen of altijd bij je hebben. Maar dat raad ik bijna in elk dorp aan om gewoon water bij je te hebben. Rond een uur of 4 zal je bij je gezin voor die avond aankomen.

De meeste mensen die ik heb gesproken waren allemaal enthousiast. De families uitermate vriendelijk en zeer royaal met Happy Water (rijstewijn). In de avond bij vader en zijn vrienden en eventueel zoons aan tafel en daarna op de zolder in de slaapzak (hoef je niet zelf mee te nemen).

De volgende dag wederom een wandeling inclusief lunch om rond 3 uur weer in Sapa aan te komen. Daar heb je nog een paar uur om het dorp te verkennen voor je weer die avond terug gaat in de nachttrein. Je bent dan 3 nachten weg uit Hanoi.

Dit is een typische standaard trip die het meeste geboekt wordt. Sommige mensen gaan 1 dag en als je gek bent op bergen en wandelingen kan je het nog veel pittiger maken en een week blijven met zeer zware trekkingen van meerdere dagen.

De omgeving vond ik prachtig met alle rijstvelden en de mist in de ochtend. 1 van mijn favorieten en persoonlijk voor mij 5 sterren. Objectief heb ik hem op 4 gezet voor nu.



3: Ha Long Bay *****

Iedereen kent de beelden. Prachtig werkelijk waar. Je Vietnam trip is denk ik niet compleet zonder te kijken. Een uurtje of 5 tot 6 met de bus vanuit Hanoi en zo doen ook de meeste mensen dat weer. Overal te boeken in Hanoi je dag rugzak mee met schoon ondergoed en de bus in.

De meeste mensen boeken de trip met de bus naar Ha Long Bay, daar de boot op om flink de bay in te varen voor enkele uren. Daar een overnachting, de volgende dag wat meer varen, een kajak, waterfiets of een drijvend dorp bezoeken. Sommige hebben extreme dingen zoals Jet Ski's en de tweede avond slapen op een eiland.

Je hebt extreem goedkope boten, je hebt extreem dure boten, je hebt feestbooten of karaoke boten. Er is keuze voor iedereen. Ik zat op een een meer partyboot en heb me eigenlijk wel vermaakt. Karaoke is niet mijn ding en een luxe romantische boot in mijn eentje was ook niks. Maar er is echt voor elk wat wils. Het is niet goedkoop in vergelijking met andere dingen in Vietnam.



4: Ninh Binh *
The poor mans Ha Long Bay ooh wel gehoord. Wederom een dagtrip vanuit Hanoi of een stop op weg van of naar het zuiden. Ik was niet onder de indruk. Het was ook koud en regenachtig en zo een leuke groep had ik niet dus mijn mening is misschien iets wat negatief gekleurd. Zonde van mijn tijd niet maar ik zou ook zeker niet terug gaan. Leuk als je heel ruim de tijd (misschien) maar als je 3 weken hebt zou ik het lekker laten voor wat het is.

Wat is het? Het komt er op neer dat je 4 uur in een roeiboot zit wederom langs rotsen en door grotten vandaar de Ha Long bay vergelijking. Voor de rest vrij veel bedelaars in andere bootjes en verkopende roeiers die van geen ophouden weten.



5: Hue ***
De eerste echte zelfstandige stop na Hanoi. Een uurtje of 16 met de bus vanaf Hanoi dus een nachtbus rit. Wat is er te zien… met name de Citidel en een aardige stad om ook weer lekker door heen te lopen. De citadel kan je je zeker een halve tot hele dag vermaken.
Leuke stad voor pak hem beet 2 nachten. Zeker voor of na zo een lange busreis. Het is een stad die je eventueel kan overslaan als je krap zit ik geef het voor nu 3 sterren.



6: Hoi An (Da Nang) ****
Voor het eerst de mogelijkheid tot strand. Beperkt en klein strand maar een mogelijkheid. De temperatuur loopt vanaf Hue ook flink op ten opzichte van het noorden.
Da Nang is een moderne en lelijke rotstad wat mij betreft. Hoi An is prachtig met zijn haven en het werkelijk waar heerlijke dorp. In ongeveer 45 min zit je op de scooter langs de strand weg in Da Nang vanaf Hoi An.

Aanraders:

• Haven
• Markt
• Kleren laten maken
• Volle maan lichtjes
• Marmeren Tempel (tussen Da Nang en Hoi An in).



7: Nha Trang ***
Een badplaats niets minder of meer. Kan je je er vermaken? Als je een beetje wil stappen en feesten en op het strand liggen zeker. Je kan er duiken en snorkelen maar dat vond ik er erg tegenvallen in vergelijking met bijvoorbeeld Maleisie. Het strand is goed en schoon. Geen strand mens dan kan ik me 1 of 2 sterren voorstellen en kan je het rustig overslaan. Hou je wel van strand en een feestje voor een paar dagen kan ik me voorstellen dat je zeker even wilt liggen voor een paar dagen.

Ik was er wel aan toe na het koude noorden en met een gezellige groep. Ik ben er zelfs 4 dagen gebleven. Het waterpark op een eiland waar je met kabelbaan heen gaat vond ik ook erg geestig. Wat is er te doen eventueel:

• Strand
• Waterpark Vin Pearl
• Snorkelen/duiken
• Modderbaden (heerijk relaxt met een kater)




8: Da Lat ***
De meningen zijn er over verdeeld. Wederom een bergdorp waar je een hoop buiten activiteiten kan ondernemen. Als dat je ding is is er hier zat te doen. Paardrijden, fietsen, wandelen, etc etc.
Ik vond het dorp zelf afzichtelijk en ongezellig ik vond de bergen prachtig en ik heb er heerlijk gefietst en genoten van de aardbeien plantages.

Buiten activiteiten. Als je moet kiezen tussen twee bergdorpen zou ik Sapa aanraden want dat vond ik veel mooier en kan je Da Lat overslaan als je krap zit of niet sportief in de bergen wil zijn.
Het ligt een uurtje of 6 vanaf Nha Trang met de bus.

Dit is trouwens wel de plaats voor de Easy Riders! Achterop voor 1 of meerdere dagen bij een motorrijder. Geweldig leuk! Echt heel erg leuk en de oorsprong in Da Lat dus en je kan meerdere richtingen op. Vraag mede reizigers of ze het al hebben gedaan voor een leuke kerel. Ze laten je leuke dingen zien en ontzettend gezellig. Ik ben zo van Da Lat naar Mui Ne gegaan. Aanrader!




9: Mui Ne *
Een badplaats wederom. Ik kan er erg kort over zijn. Je hebt hier eigenlijk alleen iets te zoeken als je wil windsurfen of kitesurfen en ook dan alleen in het seizoen.
Het strand is 1 meter breed en je kop gaat er af door alle kitesurfers dus om te liggen heb je hier niks te zoeken.

5 sterren als je wilt kiten (1 van de beste plekken van de wereld) 1 ster voor de rest. Heel misschien 2 sterren voor de zandduinen maar die vond ik ook maar druk en overschat.



10: Ho Chi Minh / Saigon ****
Want Saigon zo is hoe de zuiderlingen het gewoon nog noemen. Plek 10 die ik beschrijf en voor mij de laatste. Misschien wil iemand nog de Mekong Delta als 11e doen want daar had ik helaas geen tijd meer voor. Had ik wel graag gedaan. Ik was na bijna 5 weken ook wel Vietnam moe en wilde verder. Daarom heb ik Ho Chi Min niet gedaan zoals ik het misschien anders had gedaan. Ik heb teveel dure wijken en clubs gezien.

Absolute must om te zien Cu Chi tunnels. Ik zou zeggen ga met het openbaar vervoer en niet georganiseerd. De organisaties gaan bijna uitsluitend vroeg in de ochtend. Dus op eigen gelegenheid in de middag is het veeleer rustiger.

Te doen:

• War Remnants Museum
• Cu Chi tunnels



Dit was Vietnam te bereizen ergens tussen de 3 en 5 weken.

Persoonlijke schatting hoe lang wat leuk is:

1: Hanoi 5 nachten
2: Sapa 1 homestay nacht 2 nachttrein nachten
3: Ha Long Bay 2 nachten in de bay
4: Nimh Binh 1 nacht
5: Hue 2 nachten
6: Hoi An 3 tot 4 nachten
7: Nha trang 2 tot 4 nachten
8: Dalat 2 nachten
9: Mui Ne 7 Nachten als je gaat Kiten anders 1 of 0
10: Saigon 4 nachten
11: Mekong Delta 4 nachten

[ Bericht 0% gewijzigd door Godtje op 20-12-2011 21:43:07 ]
pi_106602641
We zijn een beetje aan het kijken voor een vakantie in het najaar(oktober/november) en Vietnam staat momenteel als meest waarschijnlijke bestemming op het lijstje.
Mijn vraag is of in die periode het beter is van noord naar zuid te reizen of andersom? Mij lijkt van zuid naar noord reizen leuker, enkel qua temperatuur in het noorden lijkt het mij dat andersom misschien iets praktischer is? Maar ik denk dat de mensen die er geweest zijn daar beter antwoord op kunnen geven dan ikzelf.

We willen het in elk geval wel gaan combineren met Ankor Wat. Iemand daar nog tips voor hoe we dat het best zouden kunnen doen?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 9 januari 2012 @ 15:46:50 #291
62913 Blik
The one and Only!
pi_106603343
@Godtje: Zie je voorstel voor de OP nu pas. Op zich een mooi rijtje en redelijk compleet, ik zou alleen de echte persoonlijke stukjes eruit laten. Een OP moet naar mijn mening een beetje algemeen beschrijvend zijn :)

@Steven184: Ik weet niet hoe je het beste kunt reizen in die periode. Als je Angkor er bij gaat betrekken zou je bijvoorbeeld via Bangkok kunnen vliegen. Vanuit Bangkok kun je makkelijk ofwel richting Hanoi vliegen, ofwel naar Siem Reap komen met de bus/vliegtuig. Zal ook aanzienlijk schelen in de kosten voor tickets
pi_106604252
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 15:46 schreef Blik het volgende:
@Godtje: Zie je voorstel voor de OP nu pas. Op zich een mooi rijtje en redelijk compleet, ik zou alleen de echte persoonlijke stukjes eruit laten. Een OP moet naar mijn mening een beetje algemeen beschrijvend zijn :)

Het is een tijd geleden en lastig om objectief naar mezelf te kijken. Het was grotendeels wel mijn insteek ook maar soms als je advies in dagen wilt geven en wat te doen is het helemaal lastig.

Kan je voorbeeld noemen? Of meerdere?
pi_106605025
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 15:46 schreef Blik het volgende:
@Godtje: Zie je voorstel voor de OP nu pas. Op zich een mooi rijtje en redelijk compleet, ik zou alleen de echte persoonlijke stukjes eruit laten. Een OP moet naar mijn mening een beetje algemeen beschrijvend zijn :)

@Steven184: Ik weet niet hoe je het beste kunt reizen in die periode. Als je Angkor er bij gaat betrekken zou je bijvoorbeeld via Bangkok kunnen vliegen. Vanuit Bangkok kun je makkelijk ofwel richting Hanoi vliegen, ofwel naar Siem Reap komen met de bus/vliegtuig. Zal ook aanzienlijk schelen in de kosten voor tickets
Thanks voor je antwoord.

Ik heb in eerste instantie al gekeken om via Bangkok te vliegen, het is echter nauwelijks goedkoper. Dus ik denk dat ik toch maar gelijk richting Vietnam ga en vanuit naar Siem Reap moet gaan.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_106607128
ik heb een plan om, medio juli, vanaf Hanoi naar HongKong te gaan. Vliegen is niet echt een optie (tussenstop op Singapore, wtf) dus ik zit te denken aan de trein. Zijn er hier mensen die dat ooit gedaan hebben?
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_106607294
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 17:25 schreef kalinhos het volgende:
ik heb een plan om, medio juli, vanaf Hanoi naar HongKong te gaan. Vliegen is niet echt een optie (tussenstop op Singapore, wtf) dus ik zit te denken aan de trein. Zijn er hier mensen die dat ooit gedaan hebben?
Zijn toch genoeg directe vluchten te vinden?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_106610318
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 17:30 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Zijn toch genoeg directe vluchten te vinden?
ja dat zou je wel verwachten voor zo'n zielig stukje. helaas is t niet zo of pas vanaf 300 eu
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_106612475
Ik kom op zo'n 150 euro(omgerekend) via Hong Kong Airlines.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_106624800
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:20 schreef Godtje het volgende:
Ik heb iets gemaakt voor de OP. Iemand bezwaren en of opmerkingen?

Misschien erbij zetten dat je ook van bijv Hanoi naar Hue kan vliegen voor 10 euro meer dan de trein (business class was 80 dollar per ticket). Handig voor mensen met iets minder tijd. Hetzelfde geldt voor naar Dalat. Let zeker bij die laatste op dat die vlucht direct vanaf Hoi An/Da Nang weinig gaat en populair is bij de Vietnamezen zelf.

En voor mij moet Hoi An 5 sterren. Mooiste plaats van Vietnam
  dinsdag 10 januari 2012 @ 07:54:42 #299
62913 Blik
The one and Only!
pi_106631136
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:10 schreef Godtje het volgende:

[..]

Het is een tijd geleden en lastig om objectief naar mezelf te kijken. Het was grotendeels wel mijn insteek ook maar soms als je advies in dagen wilt geven en wat te doen is het helemaal lastig.

Kan je voorbeeld noemen? Of meerdere?
Is ook moeilijk en ik zou het zelf niet kunnen. Ik zou bijvoorbeeld geen positief woord over My Son kunnen schrijven, terwijl een heleboel mensen dat toch leuk vinden.

maar een paar voorbeelden:

Bij Mui Ne:
quote:
5 sterren als je wilt kiten (1 van de beste plekken van de wereld) 1 ster voor de rest. Heel misschien 2 sterren voor de zandduinen maar die vond ik ook maar druk en overschat.
Ninh Binh (is verder ook vrij negatief):
quote:
Voor de rest vrij veel bedelaars in andere bootjes en verkopende roeiers die van geen ophouden weten.
Ik ben het overigens wel eens met de punten die je noemt, maar als OP moet het misschien iets minder gekleurd
pi_106631542
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 15:27 schreef Steven184 het volgende:
We zijn een beetje aan het kijken voor een vakantie in het najaar(oktober/november) en Vietnam staat momenteel als meest waarschijnlijke bestemming op het lijstje.
Mijn vraag is of in die periode het beter is van noord naar zuid te reizen of andersom? Mij lijkt van zuid naar noord reizen leuker, enkel qua temperatuur in het noorden lijkt het mij dat andersom misschien iets praktischer is? Maar ik denk dat de mensen die er geweest zijn daar beter antwoord op kunnen geven dan ikzelf.

We willen het in elk geval wel gaan combineren met Ankor Wat. Iemand daar nog tips voor hoe we dat het best zouden kunnen doen?
Ik heb het gedaan in precies diezelfde periode en ben toen van Noord naar Zuid getrokken. Of dat beter is kan ik niet echt zeggen; ik vond eind oktober Sapa al behoorlijk koud (maar ik had dan ook flink veel regen daar...)

Angkor wat heb ik gedaan door het vliegtuig vanuit HCMC te pakken; gewoon heen en weer. Gaat prima!
pi_106631660
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 08:40 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Ik heb het gedaan in precies diezelfde periode en ben toen van Noord naar Zuid getrokken. Of dat beter is kan ik niet echt zeggen; ik vond eind oktober Sapa al behoorlijk koud (maar ik had dan ook flink veel regen daar...)

Angkor wat heb ik gedaan door het vliegtuig vanuit HCMC te pakken; gewoon heen en weer. Gaat prima!
Thanks
Wind extinguishes a candle and energizes fire
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')