abonnement Unibet Coolblue
pi_86415160
Ik vind het wel meevallen. Er wordt duidelijk aangegeven dat dat de conclusies zijn van de schrijver van het boek, en er wordt hoor en wederhoor toegepast.
  dinsdag 14 september 2010 @ 11:57:51 #102
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_86415949
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 10:28 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Wat is er mis mee?
Een ironisch 'rondleiding' ipv de objectief quote "rondleiding". Verder heb ik het gevoel dat hier weer Hans Teeuwenjournalistiek de ondertoon heeft..
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_86416801
'Rondleiding' in plaats van "rondleiding"?
pi_86425094
De AQ en de Taliban schenden continue het oorlogsrecht.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_86425609
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 16:00 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
De AQ en de Taliban schenden continue het oorlogsrecht.
Klopt maar dat geeft ons niet het recht het ook te doen, al lijkt het soms aantrekkelijk en makkelijker.
Bah !
pi_86427681
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 16:11 schreef viezerdt het volgende:

[..]

Klopt maar dat geeft ons niet het recht het ook te doen, al lijkt het soms aantrekkelijk en makkelijker.
Exact, Er is dan ook prima te jagen op terroristen zonder die rechten te schenden. Ware het niet dat decadente, wereldvreemde politici in o.a. Nederland een gemuilkorfd leger richting Afghanistan stuurden. Ongeveer eenzelfde verhaal als in Srebrenica. Nederland mag niet vechten, ook al is de situatie zodanig dat er wel gevochten moet worden, dan zullen de politici er wel voor zorgen dat de Nederlandse soldaten niets hebben om mee te vechten.

En altijd maar dat gehuil over "het was toch een vredesmissie". :|W :r
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_86507100
quote:
De militaire gevechts- en verkeersleiding van Air Operations Control Station Nieuw Milligen (AOCS NM) heeft afgelopen nacht, samen met haar NAVO-partners, 2 Russische bommenwerpers van het type TU-95 MS (Bear) geïdentificeerd en gevolgd boven West-Europa. Gevechtsvliegtuigen van de Engelse, Deense en Duitse en luchtmacht zijn hierbij in actie gekomen.

Het is een gezamenlijke taak van de NAVO om militaire vliegtuigen in het luchtruim boven de deelnemende landen te volgen. Daarvoor staan continu gevechtsvliegtuigen paraat, de zogeheten Quick Reaction Alert (QRA).

Vlucht
Na identificatie van de Bears is door het NAVO Combined Air Operations Centre in het Duitse Kalkar opdracht gegeven om de bommenwerpers te onderscheppen. Hiervoor zijn als eerste de Deense QRA-vliegtuigen de lucht in ingestuurd. Toen de Bears richting het Engelse en Duitse luchtruim vlogen kwamen de Engelse en Duitse gevechtvliegtuigen in actie. De Bears veranderden echter van koers en vlogen richting het Nederlandse luchtruim. De Nederlandse QRA F-16´s stonden paraat, echter de Duitse jachtvliegtuigen waren al dichter in de buurt van de bommenwerpers. Een gevechtsleider van AOCS NM heeft daarop de Duitse QRA begeleid boven het Nederlandse verantwoordelijkheidsgebied. De bommenwerpers veranderden wederom van koers en vlogen terug richting het Engelse luchtruim, waarna de Britse Royal Air Force de bommenwerpers bleef volgen.

Nationale taak
Air Operations Control Station Nieuw Milligen bewaakt en coördineert de verdediging van het luchtruim van Nederland en de NAVO. Ook verzorgt het station luchtverkeersleiding voor zowel militair als civiel luchtverkeer.

Bron: MvD
Vallen de Russen aan?
  donderdag 16 september 2010 @ 18:53:18 #108
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_86507342
Nope, doen ze om de zoveel maanden, kijken of we wakker zijn.. :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 21 september 2010 @ 14:54:56 #109
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_86674751
Vrijspraak marineman voor helikopterongeluk

ARNHEM - Het gerechtshof in Arnhem heeft dinsdag een 42-jarige boordwerktuigkundige van de marine vrijgesproken van schuld aan een dodelijk ongeluk met een helikopter op de landmachtdagen in Wezep, op 2 juni 2007. De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem veroordeelde de man eerder nog tot 200 uur werkstraf. Die straf had het Openbaar Ministerie nu ook weer geëist.

Een 32-jarige militair van de landmacht die uit de betrokken helikopter was afgedaald, werd voor het oog van duizenden toeschouwers honderden meters met de wegvliegende helikopter meegesleurd, botsend tegen allerlei obstakels. Dat gebeurde toen de marineman uit Hippolythushoef het touw op de verkeerde plek had doorgesneden. De afgedaalde militair overleefde de verwondingen die hij opliep, niet.

bron

(ik kon geen topic over dit onderwerp vinden. Mocht dit wel bestaan dan verzoek ik een mod dede post te verplaatsten)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 23 september 2010 @ 07:22:13 #110
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_86737672
quote:
Legerhelikopters gaan oefenen op andere bases


RIJEN - Defensie heeft vergevorderde plannen om op korte termijn vaker te gaan oefenen met legerhelikopters op de vliegbases in Eindhoven en Woensdrecht.

Het is een van de maatregelen die de luchtmacht wil nemen om de hinder voor omwonenden van de vliegbasis Gilze-Rijen te verminderen.

Hoofd operaties van het helikoptercommando van Defensie Peter Grijspaardt heeft dat woensdagavond gezegd in het halfjaarlijkse overleg met omwonenden en buurgemeenten van de basis in Gilze.

Nu komen er nog maar sporadisch legerhelikopters in Woensdrecht en Eindhoven. De onderhandelingen over en de voorbereidingen voor de zogenoemde export van het geluid zijn in een vergevorderd stadium, vertelde Grijspaardt.

Om hoeveel vliegbewegingen het gaat kon hij woensdag niet zeggen, vooral omdat de vliegoperaties van de Nederlandse helikopters sterk wisselen. Ook de stationering van nieuwe Chinooks in de Verenigde Staten behoort tot de opties.

Klachten

Na de verplaatsing van vrijwel alle Nederlandse legerhelikopters naar Gilze-Rijen is het aantal klachten van omwonenden daar sterk toegenomen van 413 in 2008 naar 1385 in 2009. In het eerste half jaar van 2010 kwamen al meer dan 1200 klachten binnen.

Begin september werden al de aanvliegroutes van de helikopters aangepast. De helikopters komen van hoger aanvliegen en kunnen kiezen uit vier brede corridors die zijn aangelegd boven dunbevolkte gebieden.

De hinder in bijvoorbeeld Tilburg, Goirle en Oosterhout moet daardoor afnemen. Op de basis zijn de vliegpatronen ingekrompen en extra plekken gemaakt om bijvoorbeeld het landen op een helling te oefenen.

Hinderingen

Grijspaardt vertelde dat de eerste ervaringen leren dat de hinder niet is weggenomen maar wel minder is geworden. Over een half jaar worden de wijzigingen geëvalueerd.

De luchtmacht kondigde woensdag bovendien aan dat Gilze-Rijen in de komende vier maanden ongeveer twintig keer een Antonov op bezoek krijgt die de helikopters en de spullen die gebruikt zijn in Afghanistan komt terugbrengen.

© ANP
Is dat voorlopig een enkeltje voor lightning? :{

Tevens legerhelicopters.. :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_86739586
Nee, dit zijn kansloze oplossingen voor een kansloze situatie en bovendien al een dik jaar oud nieuws. Van de 6 nieuwe F modellen blijven er 3 op Ft Hood staan, dan hoeft Nederland BV er namelijk geen BPM/BTW whatever over te betalen. :') Veel zieliger wordt het niet he?
Ik zou ZO tekenen voor een enkeltje USA hoor, zeker weten!!! Mijn droomland :D Maar helaas blijft het nu bij waarschijnlijk jaarlijks een maandje of misschien iets langer die kant op om op Ft Hood Texas in die drie Chinooks te vliegen...
Jij trouwens ook Rave. Onder andere de mariniers willen heel graag met ons gaan oefenen op Ft Hood.
pi_86740292
Ik vond het geluid van de chinooks boven mijn dak altijd wel gezellig ;(. De AWACS daarentegen :P.
pi_86740330
Oh dat geluid blijf je wel horen hoor. Binnenkort veel meer zelfs, wanneer de uitgezonden Chinooks terugkomen en eind 2011, wanneer de drie F modellen hier komen. Behalve misschien dit jaar na oktober. Dan is de kerosine op.
pi_86740391
Ik hoorde gisteren dat ze minder gingen vliegen op Gilze-Rijen ;(. Maar dan is het goed. Dan blijf ik elke keer even zwaaien in de hoop dat jij erin zit en me ziet en terug zwaait :').
pi_86740607
Mensen moeten daar gewoon niet zeiken, hier in de omgeving was niemand iets anders gewend dan dat er dagelijks (ook 's nachts) een hele lading aan helikopters langs kwamen.
Dus zo erg is het geluidsoverlast van ze ook niet (En ik durf te wedden dat wij hier in de jaren meer "overlast" hebben gekregen dan hun daar, vooral toen die Amerikanen er nog waren en zo heerlijk laag overvlogen met hun vliegtuigen. :')
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
pi_86740627
Haha, zul je eerst moeten vertellen waar je ongeveer woont, want je bent niet de enige die naar een helikopter zwaait :). En als ik zit te sturen kan ik niet effe terugzwaaien, meestal knipper ik dan effe met het zoeklicht om gedag te zeggen. :)
pi_86740742
quote:
Op donderdag 23 september 2010 10:08 schreef Lightning_NL het volgende:
Haha, zul je eerst moeten vertellen waar je ongeveer woont, want je bent niet de enige die naar een helikopter zwaait :). En als ik zit te sturen kan ik niet effe terugzwaaien, meestal knipper ik dan effe met het zoeklicht om gedag te zeggen. :)
_O-

Ik heb altijd het idee dat jullie dat nooit zien. Maar jullie zien daadwerkelijk de hele tijd mensen zwaaien?
Er was eens....
pi_86740888
quote:
Op donderdag 23 september 2010 10:08 schreef Lightning_NL het volgende:
Haha, zul je eerst moeten vertellen waar je ongeveer woont, want je bent niet de enige die naar een helikopter zwaait :). En als ik zit te sturen kan ik niet effe terugzwaaien, meestal knipper ik dan effe met het zoeklicht om gedag te zeggen. :)
Ik zwaai meestal vanuit achter mijn raam, dus lijkt me sterk dat je dat kunt zien haha. Ach, het gaat om de gedachte toch ;).
pi_86740892
quote:
Op donderdag 23 september 2010 10:11 schreef Maitje het volgende:

[..]

_O-

Ik heb altijd het idee dat jullie dat nooit zien. Maar jullie zien daadwerkelijk de hele tijd mensen zwaaien?
We zien alles :) Zelfs een keer een neukend stelletje op de heide gespot en effe omgedraaid om er nog eens laag over te blazen :) Op de hoogtes die wie meestal vliegen is het heel makkelijk om mensen te zien zwaaien. Zelfs op zo'n 150-200 meter hoogte (zo'n beetje de standaard hoogte onderweg naar een oefengebied) kun je al gezichtsuitdrukkingen herkennen.
pi_86740916
_O-

Wat gebeurde er toen? :')
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
pi_86740957
quote:
Op donderdag 23 september 2010 10:15 schreef EllaN het volgende:

[..]

Ik zwaai meestal vanuit achter mijn raam, dus lijkt me sterk dat je dat kunt zien haha. Ach, het gaat om de gedachte toch ;).
Over een jaartje krijgen we betere sensoren dan de Apache, camera's (day+IR) waarmee we 127x kunnen inzoomen. Je bent dan nergens meer veilig :)
pi_86740992
quote:
Op donderdag 23 september 2010 10:16 schreef Vronsky het volgende:
_O-

Wat gebeurde er toen? :')
Ze schrokken zich rot en maakten dat ze weg kwamen.
pi_86741166
quote:
Op donderdag 23 september 2010 10:18 schreef Lightning_NL het volgende:

[..]

Over een jaartje krijgen we betere sensoren dan de Apache, camera's (day+IR) waarmee we 127x kunnen inzoomen. Je bent dan nergens meer veilig :)
Aaahh.. Nou PM maar een keer als je in naar of van Gilze-Rijen gaat vliegen. Dan ga ik een keer op straat naar je zwaaien :D.
pi_86741218
Haha, komt goed :)
pi_86741317
Ik blijf het erg vinden dat vliegbasis Soesterberg dicht is, mis het geluid van al het vliegverkeer eerlijk gezegd. (Krijg je er van als je het 18 jaar lang gewend bent :') )

Dus als jullie weer terug kunnen verhuizen zou het tof zijn :>.
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')