abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 14 juli 2011 @ 11:38:42 #301
8781 crew  Frutsel
pi_99449118
quote:
Meer dan 2000 geėvacueerd rondom Lokon
JAKARTA - Meer dan 2.000 mensen zijn ge-evacueerd nadat de Lokon vulkaan in het noordelijke puntje van Sulawesi tot uitbarsting is gekomen. Dit meldden functionarissen woensdag.

Het hoofd van het Agentschap Beheersing Rampen BPBD, Hoyke Makarawung, liet aan Antara weten dat er inmiddels 2.116 mensen van de hellingen van de vulkaan waren geevacueerd. Alle evacuees zijn naar dorpen in de directe omgeving gebracht, nog in het district Noord Tomohon.

Er zijn vier noodverblijven ingericht in drie christelijke scholen in Tomohon. De coordinerend minister van Welzijn, Agung Laksono, liet weten dat de evacuees in goede toestand waren. De Lokon vulkaan barstte maandag uit, waardoor er onder meer een veiligheidszone van 10 nautische mijlen (zo'n 18,5 kilometer) werd ingesteld rond de vulkaan.

Eerder op maandag werd de alarm-status van de vulkaan plotseling verhoogd naar de hoogste status omdat de 1.500 meter hoge Lokon vulkaan bekend staat om zijn plotseling toenemende en afnemende activiteit. De vulkaan begon om 15:50 uit te barsten, waarbij een dikke bruinige aswolk tot zeker 15 kilometer hoog de lucht in werd gestuurd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')