abonnement Unibet Coolblue
pi_83311420
Hoofdluizen

deel 1
[Brrrrrr] LUIZEN!

De hoofdluis (Pediculus humanus capitis) is een zeer klein insect dat behoort tot de dierluizen of Phthiraptera.

De hoofdluis leeft parasitair op de mens en wordt gezien als een plaaginsect. De luis houdt zich op in het hoofdhaar dichtbij de huid en leeft van het bloed dat wordt opgezogen door de zuigende steeksnuit. De hoofdluis is niet gevaarlijk en kan geen ziektes overbrengen. Een besmetting met de hoofdluis wordt pediculose genoemd en is geenszins het gevolg van een onhygiėnische levenswijze; de luis prefereert juist schoon en gewassen haar boven vies en vet haar. In vroeger tijden was de hoofdluis overigens een normale verschijning maar in de meeste westerse landen is de luis relatief zeldzaam. De luis veroorzaakt een irritante jeuk aan de hoofdhuid als gevolg van een allergische reactie van de huid op het speeksel van de luis. Hoofdluis is zeer besmettelijk en kan gemakkelijk overgaan van mens op mens. De met luizen besmette kleding of haren moeten dan wel met elkaar in contact komen, aangezien de hoofdluis niet kan springen of vliegen. Een beruchte besmettingshaard is de kapstok van basisscholen, waar rijen jassen hangen.

De hoofdluis is net als andere op de mens parasiterende dieren een cultuurvolger die wereldwijd voorkomt. De hoofdluis wordt gemakkelijk verward met de kleerluis, deze laatste soort kan gevaarlijke ziektes overbrengen

fotootje doet het altijd goed



[ Bericht 6% gewijzigd door lily op 26-06-2010 00:01:59 ]
pi_83311539
laatste FOK slachtoffers:
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 08:31 schreef lily het volgende:
En ja hoor, daar zijn we weer. Na 5 jaar luisvrij te zijn geweest werd het weer tijd.

De kinderen hebben deze week vrij van school en ik moest alleen gisteren werken. Komt David gisterochtend vlak voordat we de deur uit moesten: mama, ik heb zo'n jeuk op mijn hoofd
Snel even de luizenkam erdoorheen maar ik had hem niet eens nodig om het te zien. Ik zag ze zo al. En nu hij het zei; ik had ook al jeuk op mijn hoofd
Bij oudste kijken, ja, neten.

Potverdriegrmbl. En dan ook nog net op die ene dag dat ik moet werken deze week. Het zou ook eens niet!

Nou ja, kinderen naar oma en ik naar mijn werk en bij thuiskomst maar aan de slag.

Druk avondje gehad. Alle bedden in huis afgehaald. Kleding weg en knuffels in zakken. Stofzuigen als een malle. Allemaal in de cremespoeling en bij mij kwamen er al twee levende luizen uit, bij oudste 1 maar bij middelste wel 30
Haren weer gedroogd en iedereen in de lotion (xtluis want dat is de enige die ik (borstvoeding) mag gebruiken).

Nu zitten we dus nog steeds met de lotion op ons hoofd want het moest 8 uur intrekken. Ik heb David en mij net weer gekamd en ik zie geen luizen meer. Wel nog neten maar ik hoop dat ze dood zijn.
Dadelijk maar weer cremespoeling en kammen.

Zouden we ze dinsdag in de Efteling hebben opgelopen? Ze zijn al sinds vorige week vrijdag niet meer op school geweest.
pi_83311579
met het hoopgevende bericht van trui:
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 23:24 schreef trui het volgende:
aiai lily, wat ellendig! dat xt-luis werkte hier voor geen meter helaas, hopelijk is dat bij jullie beter. is leah nog luisvrij? leuke verrassing trouwens van de efteling.... van sprookjesbos tot luizenbos! maar 't kan natuurlijk ook nog wel van vorige week vrijdag stammen, het kan best even duren voor je ze in de gaten krijgt volgens mij. en zeker als Middelste er zoveel had... bleghk, sterkte ermee!
  zaterdag 26 juni 2010 @ 00:00:05 #4
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_83311664
graag gedaan.
in de haak.
  zaterdag 26 juni 2010 @ 00:06:26 #5
151473 Noli.
Hormotioneel...
pi_83311951
Die netenkam hebben wij ook Lily. Voor W. vond ik 'm wel te doen maar voor H's lange haar vond ik zo'n kam met lange tanden (bijv. Assy) handiger.

Toen W&H wij ze hadden was ik zwanger. En aangezien ik iedereen moest soppen en wij nogal vreemde hoofdhuidjes hebben mocht ik dus ook op zoek naar een 'vriendelijk' middeltje.
Ik ben uitgekomen bij zo'n TeaTree-pakketje (shampoo, olie en een plastic kammetje) Voor het wassen konden de luizen die uit de haren gekamd werden nog door de wasbak lopen. De luizen die nį het wassen uit het haar kwamen bewogen niet meer.
Maar ik kamde gewoon ook heeeeeeeel erg veel.
Maxi, Midi & Mini
(My) Timing sucks.... Always.
Al lang niet meer aan het ontzwangeren. En nog steeds NIET voor rede vatbaar!
pi_83327777
Ieks, topic dat niet moet bestaan. Hier niks gelukkig, maar op het lijstje voor school stond wel een luizenzak, dus ik kan op gaan letten.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  zaterdag 26 juni 2010 @ 16:41:31 #7
144006 chacama
Ondernemend!
pi_83328681
brrrr. krijg spontaan jeuk op mijn hoofd...

Sterkte Lily.

Hier altijd erg alert bij Maud. Fleur die lijkt op de een of andere manier er niet echt vatbaar voor te zijn. Maar goed daar gaat ook elke dag anti-klit in de haren hoe kort ze ook zijn. Maud zie ik zo af en toe krabben en dan schiet de paniek al door me heen. Maar, tot nu toe is het elke keer de berg waar ze nog steeds last van heeft.
pi_83328797
Anti-klit doe ik ook altijd door het haar van David voordat ik het kam 's morgens.

En Yppy, over luizenzak gesproken. Deze keer hebben ze al twee weken geen jas meer aangehad naar school.

Ik weet ook niet hoe het werkt, met die luizen. Oudste heeft ze 5 jaar geleden gehad (meteen in groep 1) en daarna nooit meer (terwijl er regelmatig een briefje meekomt dat het heerst) en jongste nu na anderhalf jaar school voor het eerst.
pi_83368555
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 23:24 schreef trui het volgende:
aiai lily, wat ellendig! dat xt-luis werkte hier voor geen meter helaas
bij ons ook niet

Ik had nog hoop gisteren maar bij de cremespoeling/kambeurt van toennet zag ik toch echt ini-mini luisjes bij de jongens (ikzelf moet nog).
Dus morgen maar aan de prioderm ofzo en ikzelf blijf maar kammen want ik mag die troep niet...

zucht...
pi_85464090
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 16:41 schreef chacama het volgende:
brrrr. krijg spontaan jeuk op mijn hoofd...

Sterkte Lily.

Hier altijd erg alert bij Maud. Fleur die lijkt op de een of andere manier er niet echt vatbaar voor te zijn. Maar goed daar gaat ook elke dag anti-klit in de haren hoe kort ze ook zijn. Maud zie ik zo af en toe krabben en dan schiet de paniek al door me heen. Maar, tot nu toe is het elke keer de berg waar ze nog steeds last van heeft.
Ik quote mezelf maar even, omdat ik blijkbaar dus mijn meisje aardig ken. Deze week naar het kdv. En jawel hoor. Vanochtend zit ze bij mij op schoot en ik denk wat zandkorrels weg te halen, maar die blijven plakken. Brrrrrr. Grmmmm. F. gebeld dat ie terug naar huis kon komen. Meiden onder de douche gezet en shampoo in de haren. 5 minuten in laten werken en daarna met de luizenkam doorgekamd en uitgespoeld. Fleur had twee luizen, maar Maud meer. Bij Fleur zie ik geen neten meer zitten. Bij Maud nog wel. Komende dagen dus extra goed kamen en duimen dat ze dood.

Bedden afgehaald. En knuffels in vuilniszakken. Maar.... help me even. Hoelang moeten ze in die vuilnis zak zitten?
  donderdag 19 augustus 2010 @ 10:15:03 #11
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_85464527
wat voor shampo heb je ervoor gebruikt? en een netenkam haalt er meer uit dan een luizenkam he, heb je die ook?

hoe lang ze in de vuilniszak moeten zitten weet ik niet precies. op zich kunnen de luizen niet zo lang zonder 'gastheer/-vrouw', dacht ik. ik had zelfs wel eens gehoord dat ze maar een paar uur zonder gastheer kunnen, maar ik ging net even zoeken en hier lees ik dat dat 2 tot 10 dagen is...
in de haak.
pi_85465699
oh bah, chaca, wat een ellende is het toch heh.

Ik gebruikte anti-netencremespoeling, dan lieten ze nog beter los en kammen, kammen, kammen (en nog eens kammen)
pi_85465827
Millium heb ik gebruikt, maar ik geloof dat ik dus voor de zekerheid een andere ga halen, want deze is op natuurlijke stoffen. En in dit geval vind ik chemisch geen overbodige luxe. Prioderm zo te zien... hebben jullie goede ervaringen mee.
pi_85466370
Ik had deze keer geen prioderm gebruikt omdat ik ze zelf ook had en ik borstvoeding geef mocht dat niet.
Ik had XTluis maar ze waren inderdaad niet meteen weg. Ik heb daarma nog een week of twee alleen gekamd en dat werkte wel.
pi_85466621
Ok. Lily. Dankjewel. Ik zal kijken of het met kammen alleen wil gaan lukken, maar anders toch maar over op de lotion. Jij had de jongens wel behandeld toch? Ik neem aan dat als ik vanavond nog wat zie bij de meiden dat het niet goed genoeg gewerkt heeft. Dus dat ik dan de lotion zou kunnen proberen. Zelf weet ik niet zeker of ik ze heb (kriebelen doe het nu toch wel). En F. heb ik nog niet gecontroleerd.

Op het KDV kreeg ik de reactie dat dit de eerste keer was bij hun. Het is wel op de BSO geweest, maar nog nooit op het kdv. Vind ik eerlijk gezegd erg vreemd, aangezien de meiden nog nooit luizen gehad hebben en nu twee dagen naar kdv/bso zijn geweest en het wel hebben.

Welk merk anti-neten creme-spoeling had jij Lily.

Ik weet niet het verschil tussen neten en luizenkam. Maar ik heb een kam met ijzeren heel dicht op elkaar staande pinnetjes. Daar heb ik vanochtend dus mee uitgekamd.
pi_85466653
brr elke keer als ik dit topic omhoog zie komen krijg ik jeuk!

Amber is gister weer gecontroleerd door de luizenmoeders. Gelukkig niks gevonden...
Ik controleer Ambers haar dagelijks..
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_85466702
Ik had de jongens ook met XTluis behandeld en daarna toch maar prioderm gekocht voor hen alleen maar ik ben eerst gewoon gaan kammen (best een klus want ik heb erg lang haar en ook David heeft ze niet kort).
Maar het kammen alleen werkte dus...

Ik heb de prioderm weer terug naar de drogist gebracht.

Neetex had ik. Fijn spul maar het is allemaal best wel duur. Gewone cremespoeling werkt ook wel hoor..
pi_85494337
:o

Vorig jaar rond deze tijd had mijn jongen nog een koppie strak in model geschoren. Maar hij heeft besloten om het te laten groeien.. en nu heeft hij een flinke bos krullen :{

Dat wordt voor mij naast de luizenmoeders op school ook controleren op extra beessies -O-
  Milf donderdag 19 augustus 2010 @ 23:31:38 #19
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_85494635
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 16:41 schreef chacama het volgende:
brrrr. krijg spontaan jeuk op mijn hoofd...

Sterkte Lily.

Hier altijd erg alert bij Maud. Fleur die lijkt op de een of andere manier er niet echt vatbaar voor te zijn. Maar goed daar gaat ook elke dag anti-klit in de haren hoe kort ze ook zijn. Maud zie ik zo af en toe krabben en dan schiet de paniek al door me heen. Maar, tot nu toe is het elke keer de berg waar ze nog steeds last van heeft.
Helpt antiklit tegen luizen? OMdat het haar dan te glad is om te hechten of?... Het is namelijk voor het eerst dat ik dit hoor. Nu heb ik zelf ooit een keer luizen gehad. Werkte op een boerderij. Hierna heb ik ze gelukkig nooit meer van dichtbij hoeven aanschouwen haha. Maar goed, Miss D gaat over een half jaartje ook naar school. Wanneer antiklit helpt.. dan weet ik genoeg ;)
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_85501569
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 23:31 schreef nikky het volgende:
Helpt antiklit tegen luizen? OMdat het haar dan te glad is om te hechten of?... Het is namelijk voor het eerst dat ik dit hoor. Nu heb ik zelf ooit een keer luizen gehad. Werkte op een boerderij. Hierna heb ik ze gelukkig nooit meer van dichtbij hoeven aanschouwen haha. Maar goed, Miss D gaat over een half jaartje ook naar school. Wanneer antiklit helpt.. dan weet ik genoeg ;)
David krijgt ook iedere dag anti-klit in zijn haar want dan kan ik het gewoon beter kammen. En reken maar dat zijn haar krioelde van de luizen laatst.
Dus, nee, helaas.

Tea tree oil schijnen ze wel vies te vinden..
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 08:23:15 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85501598
Niet prutsen met esotherische natuurlijke middelen of roddeltantes' huismiddelen, die helpen niet echt en je kinderen steken in die tijd ook weer andere aan.
Goed en chemisch aanpakken, alle beddegoed, kleding, etc ook behandelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85502198
Jullie mogen 1 keer raden wat er op het briefje stond dat ik op Anna's allereerste schooldag mee kreeg. :')
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 09:08:25 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85502215
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:06 schreef YPPY het volgende:
Jullie mogen 1 keer raden wat er op het briefje stond dat ik op Anna's allereerste schooldag mee kreeg. :')
Dat ze hoofdluis heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85502240
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat ze hoofdluis heeft.
Dat zou knap zijn, als dat dat weten als ze op d'r eerste schooldag binnenkomt. Maar zo dus op zoek naar een netenkam, better prepared than not be prepared.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 09:12:56 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85502289
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:10 schreef YPPY het volgende:

[..]

Dat zou knap zijn, als dat dat weten als ze op d'r eerste schooldag binnenkomt. Maar zo dus op zoek naar een netenkam, better prepared than not be prepared.
Maar wat stond er op het briefje?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 09:15:16 #26
144006 chacama
Ondernemend!
pi_85502335
Oh Ypsel. Dat is balen zeg. Dat je dus voorbereid moet zijn. Maar het had wel gekund. Hier wordt iedereen na de vakantie gecontroleerd. En ook alle nieuwkomers worden gecontroleerd op hun eerste dag. Kriebelmoeders.....

anti-klit is geen anti-luis middel, maar ze vinden het minder prettig - aldus de verhalen. Geen garantie dus.

Gisteren de meiden voor de tv geparkeerd en met de netenkam helemaal nagelopen. Had op de site van prioderm gelezen dat het kon helpen om een gaasje over de tanden van de kam heen te trekken zodat de neten beter loslaten. Ik heb het met billendoekjes gedaan. Klein stukje breedte van de kam en toen zo door het haar. De neten bleven netjes op het doekje zitten en ik verving dat dan elke keer weer. Vond het zelf erg prettig werken. Ik heb geen levende beestjes meer gezien, dus ik ga niet aan het chemische. Nu gewoon elke avond kammen.

En even teruggeredeneerd... wrs. in de binnenspeeltuin opgelopen waar ze maandag geweest zijn.
pi_85502402
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maar wat stond er op het briefje?
Dat er hoofdluis in de klas is, bij welk kindje zeggen ze dan niet. Dat hoor je als ouder persoonlijk. En als bijlage informatie over wat je moet doen als je eigen kind het krijgt, en extra controleren en de capes enzo. :)
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 09:20:46 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85502439
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:18 schreef YPPY het volgende:

[..]

Dat er hoofdluis in de klas is, bij welk kindje zeggen ze dan niet. Dat hoor je als ouder persoonlijk. En als bijlage informatie over wat je moet doen als je eigen kind het krijgt, en extra controleren en de capes enzo. :)
Gezellig als andere ouders niet aan de chemie gaan, dan blijf je bezig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85502607
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gezellig als andere ouders niet aan de chemie gaan, dan blijf je bezig.
Om mijn werk hebben we een keer een peuter naar huis gestuurd, toen haar ouders na twee waarschuwingen steeds niks deden. 'Zij heeft geen luizen.'

nee, de peuter ging niet alleen naar huis, moeder is gebeld dat ze haar moest komen halen
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 09:30:24 #30
144006 chacama
Ondernemend!
pi_85502650
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:18 schreef YPPY het volgende:

[..]

Dat er hoofdluis in de klas is, bij welk kindje zeggen ze dan niet. Dat hoor je als ouder persoonlijk. En als bijlage informatie over wat je moet doen als je eigen kind het krijgt, en extra controleren en de capes enzo. :)
Capes is bij ons op school standaard. Elk kindje heeft zijn eigen luizencape (zak). Zelf controleren is inderdaad wel praktisch dan. Maar ik neem aan dat ze de klas ook nog over een week controleren. Dan zou degene met luis. luisvrij moeten zijn.
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 09:34:33 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85502728
dat je kind een keer luizen heeft, okay dat kan gebeuren, niets ergs aan de hand. Maar dan gaan lopen kutten met huismiddeltjes ipv het goed aan te pakken is asociaal, net als je kinderen niet in te laten enten tegen mazelen ofzo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85502850
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:15 schreef chacama het volgende:
En even teruggeredeneerd... wrs. in de binnenspeeltuin opgelopen waar ze maandag geweest zijn.
Zoiets hadden wij ook in juni.
Ik ontdekte ze op een donderdag terwijl ze die week vakantie hadden. We waren wel twee dagen ervoor (dinsdag) in de Efteling geweest.
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 11:12:08 #33
80443 snakelady
ssss...ssss...
pi_85505131
Hier gebruiken ze geen capes op school maar gelukkig is er ook nog nooit luis in de klas geweest.
Maar capes lijken me toch wel beter om te gebruiken eigenlijk.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad."
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 12:12:33 #34
144006 chacama
Ondernemend!
pi_85507129
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 11:12 schreef snakelady het volgende:
Hier gebruiken ze geen capes op school maar gelukkig is er ook nog nooit luis in de klas geweest.
Maar capes lijken me toch wel beter om te gebruiken eigenlijk.
Zou je even in de gaten kunnen houden. Toen ik de shampoo kocht zat er een netenkam en luizencape bij. En anders via het internet. Maar in eerste instantie zou ik het via de MR aanzwengelen op school. Het is niet meer van deze tijd om geen capes te hebben op de scholen. Bij ons in elk geval niet.
  zondag 22 augustus 2010 @ 21:27:13 #35
144006 chacama
Ondernemend!
pi_85583431
Vraag:

als ze luis en netenvrij zijn.... moet ik dan nog steeds voor 14 dagen elke avond kammen? Ik vind het niet erg, maar als het niet nodig is, dan vinden zij het wel prettiger. na 7 dagen nog een keer behandelen doe ik sowieso....
  zondag 22 augustus 2010 @ 21:41:33 #36
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_85584274
ik zou 't wel doen!
in de haak.
pi_85585173
Ja blijven kammen.

En wat betreft bestrijden met chemische middelen, het is ook bekent dat luizen resistent worden. Wij hadden vrij heftig spul waar echt de hoofdhuid geļrriteerd van raakte en nog kwam ze steeds terug met luis. Uit eindelijk hebben we luis verslagen met paranix, een middel zonder chemische meuk.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  zondag 22 augustus 2010 @ 22:20:33 #38
144006 chacama
Ondernemend!
pi_85586495
OK. Heb ook geen chemisch gebruikt Tico. Dus vandaar ook mijn vraag. We gaan de komende week gewoon rustig door.
pi_85598005
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 22:20 schreef chacama het volgende:
OK. Heb ook geen chemisch gebruikt Tico. Dus vandaar ook mijn vraag. We gaan de komende week gewoon rustig door.
Omdat er zo hard geoordeeld werd over ouders die niet graag met chemische middeltjes werken... Het was geen reactie verder op jou.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 23 augustus 2010 @ 10:27:45 #40
144006 chacama
Ondernemend!
pi_85598253
Ok. Toen ik het teruglas, dacht ik al zoiets.

en we moeten dus ook echt door. Fleur is schoon, maar Maud zeker nog niet. Vanochtend drie levende gevangen. Was de eerste keer dat ik ze zag bewegen. Zelf ook nog 1 of 2 neten vanochtend. Dus ik ga ook vrolijk door.

Ik neem aan dat zolang ik levende beestjes vind dat ik het beddengoed en kleding dan dus moet wassen.
pi_85598278
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:27 schreef chacama het volgende:
Ok. Toen ik het teruglas, dacht ik al zoiets.

en we moeten dus ook echt door. Fleur is schoon, maar Maud zeker nog niet. Vanochtend drie levende gevangen. Was de eerste keer dat ik ze zag bewegen. Zelf ook nog 1 of 2 neten vanochtend. Dus ik ga ook vrolijk door.

Ik neem aan dat zolang ik levende beestjes vind dat ik het beddengoed en kleding dan dus moet wassen.
Ik zou het hoofdkussen wel steeds doen... En in de ochtend en avond kammen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_85598333
ik blijf jeuk krijgen als ik dit topic weer in omhoog zie komen in MyAT...

Tic, gaat Jen nog steeds naar de Snijder? Ik vind het nog steeds raar dat luizenzakken moet verplicht zijn..
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_85598401
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:30 schreef Vicky het volgende:
ik blijf jeuk krijgen als ik dit topic weer in omhoog zie komen in MyAT...

Tic, gaat Jen nog steeds naar de Snijder? Ik vind het nog steeds raar dat luizenzakken moet verplicht zijn..
Ik heb Jen nog nergens ingeschreven :@ Ik ben nog in ontkenning..
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_85598411
whahaha :D
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  maandag 23 augustus 2010 @ 10:59:19 #45
144006 chacama
Ondernemend!
pi_85599037
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:28 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Ik zou het hoofdkussen wel steeds doen... En in de ochtend en avond kammen.
:Y En ik las net in een uitgebreid onderzoek dat je niet hoeft te wassen, maar enkel in de droger op het heetste programma is al afdoende om ze te doden. maar goed 60 graden kort programma is ook maar een uurtje. En ik zag ook aan de hand van de plaatjes dat het nymphen geweest moeten zijn, dus we zitten nog op de goede lijn. Gelukkig maar.
pi_85599717
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:30 schreef Vicky het volgende:
ik blijf jeuk krijgen als ik dit topic weer in omhoog zie komen in MyAT...


Dat heb ik nou ook, maar toch wel handig voor het geval dat...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_85600091
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 11:20 schreef Nijna het volgende:

[..]

Dat heb ik nou ook, maar toch wel handig voor het geval dat...
dat absoluut!
Amber is gelukkig al weer gecontroleerd en ik kijk zelf ook bijna elke dag wel ff in d'r haar.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_85602942
Ik controleer jen dagelijks. Ik wil er snel hij zijn mocht het raak zijn. Met cil was het pas einde ellende toen ze naar middelbaar onderwijs ging.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_85678499
Bij mijn kinderen is het helaas weer raak op school,
Wat me opvalt is dat het vaak de zelfde kinderen zijn die het hebben.
Ik heb al regelmatig met de ouders gesproken en gevraagd hoe ze het kam plan en het schoonmaken aanpakken, deze ouder wordt er boos over en zegt dat het allemaal onzin is en dat zijn kind helemaal geen luizen heeft. (Ze lopen in pollonaisse achter elkaar, ben ik nou gek?????) vervolgens heeft het kind de hele week dat vieze sterk ruikende spul in het haar(ouders spoelen het niet uit) waardoor er niemand naast haar wil en kan zitten. Het gaat me aan het hart, hebben jullie tips hoe ik dit beter aan kan pakken??
Groetjes Karin
  woensdag 25 augustus 2010 @ 13:04:28 #50
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_85685178
oh bah, wat naar karin. -O- maar ik weet zo 1-2-3 ook geen oplossing, sorry. die ouders lijken niet bepaald open te staan voor het advies dat je ze zou willen geven...
in de haak.
  woensdag 25 augustus 2010 @ 17:58:20 #51
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_85697214
Het beste vriendinnetje van F heeft ook luizen :{. F zelf (nog) niet, ze is vanmorgen nog gecheckt door de luizenmoeder :P.
Maar ik denk dat ik toch maar vast Prioderm in huis ga halen :').

F heeft één keer eerder luizen gehad, toen ze 4 maanden oud was -O- En dįt was feest; de drogist raadde zo ongeveer alle middelen af voor kinderen onder de 6 maanden. Dus het was kammen, kammen en nog eens kammen. En wassen. En toen kreeg ik ze zelf ook nog -O-.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_85718958
Jeetje Karin, dat is wel rot. Ik heb ook niet zo snel een goed advies. Maar voor zo'n kind is het wel naar. De ouders doen er dus wel iets aan, maar niet afdoende. Misschien vinden ze het allemaal te veel gedoe om het huis ook luisvrij te maken en worden ze daarom boos. Ik weet ook dat het een rotkarwei is, maar voor je kinderen en ook jezelf pak je toch je hele huis aan.

Malo, gewoon op blijven letten bij F. Hoe eerder je ze ziet desto eerder heb je ze bestreden.

Op zo'n jonge leeftijd is ook wel moeilijk. Denk persoonlijk dat ik dan de tondeuze gepakt had. Geen haar-geen luis.
pi_85730053
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 12:12 schreef chacama het volgende:
Maar in eerste instantie zou ik het via de MR aanzwengelen op school. Het is niet meer van deze tijd om geen capes te hebben op de scholen. Bij ons in elk geval niet.
Bij ons op school zijn de capes afgeschaft. Op initiatief van de luizenmoedersgroep. Het schijnt dat vooral kammen kammen en nog eens kammen de remedie is.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dč ōk wir.
pi_85730090
Vanmorgen was ik weer even op school, en wat denk je,,,,, ja hoor het meisje had weer luizenverdelger in het haar, wat een lucht. :r Ik ben weer naar de vader toegegaan en heb hem een uitgebreide beschrijving gegeven van hoe je welke producten dient te gebruiken, en aangegeven dat het steeds moeilijker wordt voor zijn dochter als het haar zo sterk ruikt het moet echt uitgespoeld worden na een bepaalde tijd (echt niet te verdragen die lucht, het meisje zelf had er zichtbaar last van, rode ogen van de irritatie) Geen kind wil naast haar zitten.
Ik denk dat ze thuis alleen het haar insmeren en verder niets. ;(
Vanmorgen had ik zoiets van kom maar met mij mee dan spoel ik je haar uit en kammen we nog een keer, ik heb het niet gedaan, maar stond wel op het punt
pi_85730410
Ohhh, karin. Zo herkenbaar. Dat gevoel zou ik ook hebben...
  donderdag 26 augustus 2010 @ 14:42:36 #56
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_85731127
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 14:18 schreef Moonah het volgende:

[..]

Bij ons op school zijn de capes afgeschaft. Op initiatief van de luizenmoedersgroep. Het schijnt dat vooral kammen kammen en nog eens kammen de remedie is.
ik dacht ook dat die capes maar een beperkt effect blijken te hebben qua preventie. besmetting kan op zoveel andere manieren gebeuren dan via de jassen. maar goed, 't zal allicht iets schelen, maar 't kan niet alles voorkomen in elk geval.

karin, wat triestig! :{
in de haak.
pi_85761579
Zeker triest. :{ Wij hebben als luizenmoeders bij de directeur al aangekaart dat het verstandiger is om standaard luizenzakken te gebruiken en wel na iedere vakantie te blijven controleren ....Hij vind het geen goed idee |:( Hij had het argument dat het te kostbaar is.. :? Ik weet zeker dat alle ouders wel een klein bedrag voor dit probleem kunnen missen, Luizenschampoo, kammetjes, waspoeder, electra en de tijd die je er mee bezig bent dat is in mijn ogen veel kostbaarder.
pi_85761670
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 14:42 schreef trui het volgende:

[..]

ik dacht ook dat die capes maar een beperkt effect blijken te hebben qua preventie. besmetting kan op zoveel andere manieren gebeuren dan via de jassen. maar goed, 't zal allicht iets schelen, maar 't kan niet alles voorkomen in elk geval.

karin, wat triestig! :{
dat is dus ook de reden dat bij Amber op school de luizencape niet verplicht is.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_85762548
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 09:29 schreef karin73 het volgende:
Zeker triest. :{ Wij hebben als luizenmoeders bij de directeur al aangekaart dat het verstandiger is om standaard luizenzakken te gebruiken en wel na iedere vakantie te blijven controleren ....Hij vind het geen goed idee |:( Hij had het argument dat het te kostbaar is.. :? Ik weet zeker dat alle ouders wel een klein bedrag voor dit probleem kunnen missen, Luizenschampoo, kammetjes, waspoeder, electra en de tijd die je er mee bezig bent dat is in mijn ogen veel kostbaarder.
Elk kind een kledinghanger en een vuilniszak mee laten nemen. Daar zelf één van maken.

En wat betreft dat kind met dat luizenspul.. op school hebben ze ook een kraan. Ga naar de juf/meester en leg het uit. Laat ze het op school uitspoelen zodat dat kind in ieder geval geen last meer heeft van die rode ogen en dat prikkende gedoe.
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2010 @ 10:07:08 #60
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_85762609
Bij ons op school hebben ze "de vrienden van.." opgericht, zitten een aantal ondernemers in. Hun 1e doel was om alle leerlingen op de 1e schooldag een luizenzak aan te bieden. Zakken zijn te koop voor ¤ 1,00 !!
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
How fragile we are
  maandag 30 augustus 2010 @ 21:52:24 #61
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_85888625
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:40 schreef lily het volgende:

[..]

Zoiets hadden wij ook in juni.
Ik ontdekte ze op een donderdag terwijl ze die week vakantie hadden. We waren wel twee dagen ervoor (dinsdag) in de Efteling geweest.
Zelf geen "ouder" maar ik post toch maar even aangezien Fok! geen algemeen hoofdluis topic heeft. Vorige week woensdag ben ik (29) met m'n zusje (16) naar de Efteling geweest. Nu sinds een paar dagen jeuk op m'n hoofd. Vanochtend toen ik me haar doorkamde (wat stevig vanwege de jeuk) haalde ik ineens een beestje uit m'n haar. Maar even verder gekamd, misschien klein spinnetje of zo. Na even verder kammen haal ik m'n kam eruit en zie ik nog zo'n beestje tussen m'n kam zitten. Oh oh...

Heb vroeger als kind zijnde hoofdluis gehad dus weet wel een beetje hoe het eruit ziet. Manlief heeft nog zoiets van "misschien is het niets, misschien toch kleine spinnetjes ben je ergens door een web gelopen of zo, niet in paniek raken". Toch natuurlijk ermee bezig en een beetje gekeken op internet en begon toch wel sterke vermoedens naar hoofdluis te krijgen. Voor de zekerheid maar even Prioderm gekocht (dimeticon, binnen 15 min hoofdluis dood staat er). M'n man vanavond m'n hoofd na laten kijken en ja hoor, neten. Dus hop, Prioderm erin laten masseren. Tijdens het masseren vielen er al wat luizen uit en tijdens het 15 minuten wachten nog meer. Lijkt goed te werken dus! Daarna met de netenkam er goed doorheen gegaan.

Net alle handdoeken, beddegoed, jassen etc weggehaald en zoveel mogelijk in de wasmachine gestopt op 90 graden. Als deze wasbeurt klaar is de rest van het spul! Ook rest van het bed gestofzuigd, bank gestofzuigd en zo goed als alle kamers. Bad(kamer) schoongemaakt en nu maar hopen dat het weg is (en blijft natuurlijk!) Vergeet ik nog iets qua schoonmaken etc?

@lily: vond het apart toen ik las dat jouw kinderen ook ineens hoofdluis hadden na een bezoek aan de Efteling. Zou ik het dan ook daar opgelopen hebben :?
  maandag 30 augustus 2010 @ 22:07:17 #62
144006 chacama
Ondernemend!
pi_85889511
Vergeet de stoelen van de auto niet te stofzuigen als dit stof is. Of laat je auto 3 dagen staan. Dan willen de luizen ook dood zijn. bij twijfel kun je ook spuiten met een middel tegen vlooien. Dat werkt ook nog op luizen. Helaas niet op neten.

Alles wat je niet kunt wassen en waar je aan twijfelt: in een vuilniszak en die voor minimaal 48 uur wegzetten.

En ook al heb je prioderm gebruikt dan nog blijven kammen met een luizenkam. Liefst elk dag voor de komende 14 dagen. En halverwege de behandeling nog een keer herhalen. Advies van de GGD.

En hier lijkt het weg te zijn. Kammen uiteraard nog steeds. Maar tot nog toe niets meer gehad.
  vrijdag 29 oktober 2010 @ 22:55:46 #63
299030 Kattenkop
Ouwe vrijster
pi_88125201
*O* Wij hebben luizen *O*

Vanmiddag kreeg ik het telefoontje van de juf. Er was niets ernstigs aan de hand, alleen krabbelde mijn kind wel erg veel op zijn hoofd. Hij is door de juf naar de luizenjuf gestuurd en ja hoor.. feest op zijn hoofd. Okee, kan gebeuren. Ik vroeg direct aan de juf of ze nog op tijd waren om een briefje aan de ouders mee te geven. De juf zei dat dat niet gebruikelijk was als het nog maar bij één kind is -O-

Nu zijn wij beiden al onder de anijswalm (paranix) geweest, zit de derde was er inmiddels in en zijn andere delen in zakken geknoopt op veilige afstand.. om vervolgens volgende week de neefjes, nichtjes, broertjes, zusjes en weetiknogwat te gaan ontvangen omdat het geen protocol van school is 8)7

Ik ben nu net pas :@ serieus gaan zoeken naar hoe lang het duurt waarop je merkt dat je luizen hebt en dit duurt ongeveer zeven dagen. Dus minimaal zeven dagen ervoor is er zo'n luis je hoofd op gemarcheerd. Dan moet een school toch altijd een briefje of wat dan ook meegeven om het kenbaar te maken?

In eerdere reacties heb ik gemerkt dat de school er soms wat licht over denkt en dat terwijl de school een plaats is waar kinderen actief met elkaar in contact komen. En niet te vergeten de jassen en dassen die netjes tegen elkaar aanhangen.

Ik ga sowieso maandag naar de juf om te vragen waarom dit zo is.. Oh, en morgen ook nog alle ouders van het voetbalteam langs.. want dat was ook nog aflopen week -O-
  Licht Ontvlambaar vrijdag 29 oktober 2010 @ 23:12:11 #64
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_88125836
Luizencapes helpen niet... En gemiddeld zeven dagen wil natuurlijk niet zeggen dat het ook echt zeven dagen geweest zijn :)

Protocol hier thuis is eens per week Isa's hoofd helemaal nakijken, zo lang er luizen op BSO en in de klas zijn.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_88133542
quote:
1s.gif Op maandag 30 augustus 2010 21:52 schreef dutchdevil het volgende:
@lily: vond het apart toen ik las dat jouw kinderen ook ineens hoofdluis hadden na een bezoek aan de Efteling. Zou ik het dan ook daar opgelopen hebben :?
Ik lees dit nu pas..

Dat lijkt me wel.
Zeker in jouw geval. Je hoofd komt daar sneller in aanraking met "besmette" hoofdsteunen ofzo.

En succes kattenkop ;(

[ Bericht 0% gewijzigd door lily op 30-10-2010 08:41:47 ]
pi_88137988
Succes Kattenkop!!

Er was afgelopen woensdag weer luizencontrole en gelukkig is Amber nog steeds schoon. Ik controleer Ambers haar minstens 1x per week zelf.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 13:47:01 #67
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_88139460
kattenkop, ik vind 't raar dat ze geen briefje uit laten gaan bij 'slechts 1 geval'. altijd beter om mensen dan even erop attent te maken dat ze goed moeten controleren, want hoe sneller je erbij bent hoe beter.
in de haak.
  † In Memoriam † zaterdag 30 oktober 2010 @ 21:38:09 #68
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_88153692
Bij ons op school gaat er wel een brief uit als maar één kind luizen heeft :)

Sjeen hoe kom je erbij dat luizencapes/luizenzakken niet helpen? Heb je hier meer info over?
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
How fragile we are
  zondag 31 oktober 2010 @ 20:48:44 #69
299030 Kattenkop
Ouwe vrijster
pi_88186047
Bedankt allen voor de succeswensen :) de kriebels zijn hier niet meer te voelen maar we zijn er nog niet.

Ik was gisteren nog alle ouders van de voetbal langsgegaan. Hoor ik van de ene; 'Oh, ja dat hadden wij vorige week' en van de andere: 'Ja, wij een paar weken terug' -O- Er wordt door de ouders over van alles en nog wat gepraat langs die lijn, dus kon dat er toch ook wel even bij?
  Licht Ontvlambaar zondag 31 oktober 2010 @ 20:52:36 #70
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_88186296
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 21:38 schreef just me het volgende:
Bij ons op school gaat er wel een brief uit als maar één kind luizen heeft :)

Sjeen hoe kom je erbij dat luizencapes/luizenzakken niet helpen? Heb je hier meer info over?
Persoonlijke ervaring helaas :) De hele school en BSO hangen vol met capes en toch stikt het er van de luizen. Ik heb zo onderhand het gevoel dat een aantal ouders het niet zo nauw nemen met het bestrijden van de luizen... Erg leuk :{
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_94606444
Ik schop dit topic maar weer eens een keer.

Vanmiddag op mijn werk werd ik gebeld door de BSO...mevrouw, uw dochter heeft luizen. Dus hals over kop van mijn werk naar huis vertrokken en inmiddels draait de wasmachine, zit het hoofd van dochter-lief strak in de Prioderm, zitten de jassen en knuffels in vuilniszakken en is het hele huis gezogen.

Toch heb ik nog even een vraag (of eigenlijk 2) aan de ervaren ouders hier.

Ik lees overal tegenstijdige berichten over hoe lang de spullen in vuilniszakken moeten zitten (van 48 uur tot 2 weken) weet iemand hoe lang het nou echt is?

En dochter 2 is nu nog hoofdluis vrij. Zouden jullie het 2e kind ook direct behandelen met Prioderm of alleen als er daadwerkelijk luizen aanwezig zijn? Ik ga haar in elk geval kammen de komende tijd maar is dat afdoende?
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
  dinsdag 5 april 2011 @ 15:28:41 #72
299030 Kattenkop
Ouwe vrijster
pi_95072425
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 17:18 schreef Nanook24 het volgende:
Ik schop dit topic maar weer eens een keer.

Vanmiddag op mijn werk werd ik gebeld door de BSO...mevrouw, uw dochter heeft luizen. Dus hals over kop van mijn werk naar huis vertrokken en inmiddels draait de wasmachine, zit het hoofd van dochter-lief strak in de Prioderm, zitten de jassen en knuffels in vuilniszakken en is het hele huis gezogen.

Toch heb ik nog even een vraag (of eigenlijk 2) aan de ervaren ouders hier.

Ik lees overal tegenstijdige berichten over hoe lang de spullen in vuilniszakken moeten zitten (van 48 uur tot 2 weken) weet iemand hoe lang het nou echt is?

En dochter 2 is nu nog hoofdluis vrij. Zouden jullie het 2e kind ook direct behandelen met Prioderm of alleen als er daadwerkelijk luizen aanwezig zijn? Ik ga haar in elk geval kammen de komende tijd maar is dat afdoende?
'Zaken die niet gewassen mogen worden kunnen om de luizen of eitjes te doden één week worden bewaard in een afgesloten plastic zak of 24 uur in een plastic zak in de diepvries.'

http://www.medicinfo.nl/d_282

Maar hopelijk komt dit bericht voor jou te laat aan en zijn jullie alweer luisvrij.

En vooral blijven kammen! Ook preventief :Y
pi_95074877
Eén week...jij gaat hier een klein meisje dat al een paar dagen om haar knuffels en poppenkleertjes vraagt heel blij maken. Ik was voor de veiligheid uit gegaan van 2 weken.

De meiden zijn inderdaad weer luis-vrij inmiddels. En kammen gaan we voortaan inderdaad preventief 1 keer in de week doen want ik ben er wel achter dat je met alleen kijken of ze luizen hebben er nog lang niet bent.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_95075101
Over luizen stond laatst een artikel in de krant ,dat alleen kammen effectief is. Maar ik kan het ff niet zo snel vinden. Wel sterkte, lijkt mij een kleine ramp met al die wassen en knuffels in zakken etc.
soms moet je iets achter laten om verder te komen, soms moet je heel veel achter je laten om een ander mens te worden
pi_95076337
Het is inderdaad een kleine ramp Muks. 'Gelukkig' werden de luizen bij onze meiden op een vrijdag geconstateerd door de BSO waardoor ik het hele weekend de tijd had om te wassen en het huis en de haren van de kinderen onder handen te nemen. Maar het was evengoed een behoorlijk stressvol weekend en zelfs daarna vroeg ik me nog dagen af of ik echt niks over het hoofd had gezien.

Voordeel was wel dat na de luizen het hele huis weer aan kant was en alle was weggewassen. ;)
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_95468061
Kan iemand me vertellen waar ik het beste kan kijken voor luizen en hoe ze er ongeveer uitzien, niet zo enorm uitvergroot, maar wat zou ik in het haar moeten zien?
Er is hoofdluis op de psz van de oudste en ik heb maar vast een kam gehaald (je kan het maar in huis hebben...). Vanavond haar haren doorgekamd, maar nou had ze ook in de zandbak gespeeld en nogal wat zand in haar haar, maar ik kamde dus wel zandkorrels (???) uit haar haar... Na het wassen... Of kunnen dat dan ook neten zijn?

Totaal geen ervaring tot nu toe met luis, heb ze zelf nooit gehad. Krijg nu acuut jeuk natuurlijk ;).
Wie kan me wat wijzer maken?
En klopt dat verhaal van haarlak? dat ze dat niet aantrekkelijk vinden?
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_95481599
Nijna, Dit is wel een redelijk goed voorbeeld van wat je zou zien als je kind luizen in het haar heeft:



Neten vond ik zelf ook best wel lastig om te zien, het zijn een soort van wit/grijze balletjes die aan de haren vast gekleefd zitten en deze zijn vooral bij kinderen met licht haar moeilijk te zien zegt men.

En het schijnt inderdaad zo te zijn dat luizen vooral op schoon haar goed gedijen. Vandaar dat je veel hoort dat het kįn helpen als je gel of haarlak in het haar van je kind doet.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
  donderdag 14 april 2011 @ 10:42:09 #78
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_95481822
nou, ik vind dat plaatje niet zo heel herkenbaar, ze zijn vaak zo klein dat je ze pas ziet bij het eruit kammen. liefst met netenkam dus he nijna, die haalt er meer uit dan een luizenkam. en dan een wit blad eronder houden en daar zoveel mogelijk op opvangen. dan kun je vrij snel zien of er iets bij zit dat beweegt. de eitjes zijn inderdaad wat moeilijk te onderscheiden van zandkorrels, ze zijn wat kleveriger misschien. ze zitten vaak achter de oren en in de nek, op de warmere plekjes. succes, ik hoop dat er niks aan de hand is! 't is altijd goed om ze regelmatig te controleren natuurlijk.
in de haak.
pi_95483270
Ik heb zo'n kam met fijne tandjes en nog fijnere tandjes. Dus volgens mij is dat luizen en netenkam in een. Ik ga vanavond nog wel even kammen boven een wit blad. Bij de oren en nek zag ik niks gisteravond, dus het kan ook prima zand zijn geweest... hoop ik.
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 14 april 2011 @ 11:33:34 #80
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_95483607
een netenkam heeft metalen tanden. een luizenkam is doorgaans helemaal van kunststof.
in de haak.
pi_95488230
Ik heb deze:
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 14 april 2011 @ 13:49:17 #82
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_95489233
lijkt me een goeie! :)
in de haak.
pi_95494732
Hij is in elk geval blits ;) *)
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 14 april 2011 @ 16:38:43 #84
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_95496846
en professioneel! 8-)
in de haak.
pi_95497004
Oh ja, dat zou toch bijna afdoende moeten zijn... In de zin van dat die krengen zich wel 3 keer bedenken voordat ze het hoofd van mn kind gaan bezoeken :W
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_95608767
quote:
18s.gif Op vrijdag 25 juni 2010 23:54 schreef lily het volgende:
Hoofdluizen }:| :'( ;(

deel 1
[Brrrrrr] LUIZEN!

De hoofdluis (Pediculus humanus capitis) is een zeer klein insect dat behoort tot de dierluizen of Phthiraptera.

De hoofdluis leeft parasitair op de mens en wordt gezien als een plaaginsect. De luis houdt zich op in het hoofdhaar dichtbij de huid en leeft van het bloed dat wordt opgezogen door de zuigende steeksnuit. De hoofdluis is niet gevaarlijk en kan geen ziektes overbrengen. Een besmetting met de hoofdluis wordt pediculose genoemd en is geenszins het gevolg van een onhygiėnische levenswijze; de luis prefereert juist schoon en gewassen haar boven vies en vet haar. In vroeger tijden was de hoofdluis overigens een normale verschijning maar in de meeste westerse landen is de luis relatief zeldzaam. De luis veroorzaakt een irritante jeuk aan de hoofdhuid als gevolg van een allergische reactie van de huid op het speeksel van de luis. Hoofdluis is zeer besmettelijk en kan gemakkelijk overgaan van mens op mens. De met luizen besmette kleding of haren moeten dan wel met elkaar in contact komen, aangezien de hoofdluis niet kan springen of vliegen. Een beruchte besmettingshaard is de kapstok van basisscholen, waar rijen jassen hangen.

De hoofdluis is net als andere op de mens parasiterende dieren een cultuurvolger die wereldwijd voorkomt. De hoofdluis wordt gemakkelijk verward met de kleerluis, deze laatste soort kan gevaarlijke ziektes overbrengen

fotootje doet het altijd goed 8-)

[ afbeelding ]
Wat eng als je ze in het groot ziet.
Mijn helden: Mijn dochter Eline, Oprah Winfrey, Obama, Nederlandse hockeyploeg vrouwen.
Mijn favoriete TV programma's: DWDD, ATWT, Netwerk, Show Nieuws, VI.
Mijn favoriete shops: Hema, H&M shop online, Albert Heijn, IKEA.
pi_101992815
Helloooooooooooooo echo echo echo.....

Mag ie weer eventjes omhoog? Uitbraak op de basisschool van mijn dochter. Ben flink aan het controleren en heb Millium Preventief in huis. Wat zijn jullie ervaringen daarmee?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_102015074
Tezz, succes. Ik gebruik de Millenium ook in het geval van een uitbraak, maar ook dan blijf ik controleren en kam ik minimaal 1x de haren met de netenkam door van links naar rechts en van achter naar voren. Ik doe een babydoekje over de kam heen trekken waardoor de neten blijven plakken en de ruimte tussen de kammetjes nog kleiner is. Verder kan ik dan ook goed zien of er iets zit en dan het doek elke keer vernieuwen.
pi_102018776
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 13:33 schreef chacama het volgende:
Tezz, succes. Ik gebruik de Millenium ook in het geval van een uitbraak, maar ook dan blijf ik controleren en kam ik minimaal 1x de haren met de netenkam door van links naar rechts en van achter naar voren. Ik doe een babydoekje over de kam heen trekken waardoor de neten blijven plakken en de ruimte tussen de kammetjes nog kleiner is. Verder kan ik dan ook goed zien of er iets zit en dan het doek elke keer vernieuwen.
Thx!
Hoe vaak controleer je in tijden van een bekende besmetting?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  Licht Ontvlambaar vrijdag 16 september 2011 @ 15:29:31 #90
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_102019374
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 15:14 schreef Tezz het volgende:

[..]

Thx!
Hoe vaak controleer je in tijden van een bekende besmetting?
Ik dagelijks, achter de oren, bovenop bij kruin en onderin bij de nek. Ik heb overigens nog nooit chemisch spul gebruikt, kammen, kammen, kammen... Wel altijd de haren vast naar school en in tijd van bekende besmetting veel haarlak :+
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_102019813
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 15:29 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Ik dagelijks, achter de oren, bovenop bij kruin en onderin bij de nek. Ik heb overigens nog nooit chemisch spul gebruikt, kammen, kammen, kammen... Wel altijd de haren vast naar school en in tijd van bekende besmetting veel haarlak :+
Maar controleer je dagelijks op die plekken door te kijken of door echt dagelijks in de cremespoeling te zetten en te kammen met de netenkam?
Want als je door kijken iets vindt dan ben je natuurlijk al te laat, of niet?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  Licht Ontvlambaar vrijdag 16 september 2011 @ 15:46:36 #92
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_102020016
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 15:40 schreef Tezz het volgende:

[..]

Maar controleer je dagelijks op die plekken door te kijken of door echt dagelijks in de cremespoeling te zetten en te kammen met de netenkam?
Want als je door kijken iets vindt dan ben je natuurlijk al te laat, of niet?
Gewoon kijken, op het moment dat je iets vindt dan pas cremespoeling en kammen. Maar eerlijk gezegd heb ik dat de tweede keer niet eens meer gedaan, die cremespoeling. Gewoon twee keer per dag boven een groot laken beetje bij beetje hele hoofd afwerken met netenkam. Ow en luizen vangen en goed doodmaken ;)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_102046664
Bah bah bah waarom bestaan die beestjes toch nog steeds?
Vind het wel jammer dat er nog steeds zo'n taboe op rust.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_102046765
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 15:46 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Gewoon kijken, op het moment dat je iets vindt dan pas cremespoeling en kammen. Maar eerlijk gezegd heb ik dat de tweede keer niet eens meer gedaan, die cremespoeling. Gewoon twee keer per dag boven een groot laken beetje bij beetje hele hoofd afwerken met netenkam. Ow en luizen vangen en goed doodmaken ;)
Dat vind ik het voordeel van de babydoekjes. Daar blijven ook de luizen aan vast plakken. Dus is het doodmaken makkelijker.

Hier ook dagelijkse controlle bij uitbraak en gewoon regelmatig. Eigenlijk kijk ik onbewust toch elke dag als ik de haren van de meiden doe.
pi_102046855
Gelukkig nog niet mee gemaakt.

Als er op school luizen zijn geconstateerd dan controleer ik die kleine wel elke dag.
pi_102635569
Hm, lekker zo vlak voor de vakantie een luizenuitbraak op de creche. En volgens mij lopen ze ook op mijn kop. :{
Ik begreep dat de richtlijnen zijn veranderd? Dat wassen niet meer nodig is omdat ze na 4 uur zonder bloed doodgaan?
En dus met cremespoeling insmeren en dan kammen, kammen, kammen?
Waar haal je zo'n kam, die blitse van Nijna wil ik! :P

Hoe veel dagen moet je ongeveer kammen, voor je er helemaal vanaf bent?
Red ik dat in die 8 dagen voor we weg gaan?
En is het een slim idee om hem de komende week thuis te houden? Ik heb gewoon echt geen enkele zin om op vakantie me druk te moeten maken over luizen. :@
Maar ik kan die vrije ochtenden de komende week ook erg goed gebruiken.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_102640429
Deze kam is top oeke:
http://www.assyluizenkam.nl/assy-luizenkam.html

Binnen een paar dagen was alles weg.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_102641319
Wauw die klinkt goed, de netenvreter! :D
Ik wil er vandaag al een hebben, dus ik moet even kijken bij de etos ofzo, wat ze hebben, maar deze klinkt inderdaad wel goed om ook te bestellen.
Dat paar dagen klinkt heel hoopgevend!

Wat zouden jullie doen, je kind deze week even thuishouden, vanwege de vakantie? Ik vraag me af of hij anders niet herbesmet wordt. Ik weet nog niet eens zeker of hij het heeft trouwens. :D
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_102641395
Als hij het waarschijnlijk niet heeft gewoon naar school laten gaan zolang je maar heel veel kamt.

Misschien kan je de kam wel bij dat bedrijf ophalen? Ze zitten in de Watergraafsmeer volgens mij.

edit: of je komt die van ons lenen.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')