Branden kost ongeveer 5 seconden per bakje en strooien gelijk, dus 50 bakjes is zo'n 10 minuten werk, dat zal ik echt niet halen met eerst een caramel maken en dan verkruimelen en verspreiden en dan ook nog onder de grill, ik met mijn kleine oven zou dat echt totaal niet fijn vinden.quote:Op dinsdag 30 november 2010 00:46 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
ik hoop voor je dat je dan nooit voor grote groepen gaat koken....
Groente/aardappels/pasta in koken?quote:Op donderdag 2 december 2010 19:54 schreef McGilles het volgende:
Piet!
Heb vaak nog bouillon of fond over in de koelkast (kip) en maak er maar meestal een sausje van of maar er een lekkere risotto van, maar heb jij nog meer simpele (bij)gerechten waar ik het bij kan gebruiken?
Kan het ook zonder gelatine? Want als ik de kippenbouillon mooi laat indampen wordt het altijd zelf al een gel.quote:Op donderdag 2 december 2010 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Groente/aardappels/pasta in koken?
Inkoken met Gelatine en er een gel mee maken (storten in een vorm en in de koelkast laten opstijven) samen met blokjes ham en ei, en serveren aan plakjes?
Denk dat ie niet stijf genoeg wordt.quote:Op donderdag 2 december 2010 23:24 schreef McGilles het volgende:
[..]
Kan het ook zonder gelatine? Want als ik de kippenbouillon mooi laat indampen wordt het altijd zelf al een gel.
Top, dankje!quote:Op donderdag 2 december 2010 23:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk dat ie niet stijf genoeg wordt.
hoe oud zijn die koters? met noten moet je uitkijken met kleine kinderen namelijk. en onderschat koters niet, mijn oudste (2 en een half) pikt je blauwe kaas en olijven gewoon in hoor noten mag ze niet (tenzij gemalen). huistruc: als ze groot genoeg zijn om met de linkerarm over het hoofd de rechteroorlel te pakken kunnen ze gevaarloos hele noten etenquote:Op vrijdag 3 december 2010 12:18 schreef Mixende_match het volgende:
okee nog een vraagje.
Ik wil graag krokante aardappeltaartjes maken met blauwe kaas en noten.
maar voor degene die geen blauwe kaas lusten (de kids neem ik aan) zou er ook een vervanging voor zijn, wat toch lekker is? een kaas met een mindere scherpe smaak, brie ofzo (heb vrij weinig verstand van kaas )
dit is het gerecht:
[ afbeelding ]
alvast bedankt!
misschien van die (vieze) cheddar van bij de aldi als alternatief? ik vind het smerig, maar tis me opgevallen dat kinders het vaak wel heel lekker vinden.quote:Op vrijdag 3 december 2010 12:57 schreef Mixende_match het volgende:
haha nou ze zijn oud, 12 & 16, maar heeeeel lastig. ik weet nu al dat ze het niet lusten haha. dus ik zat gewoon aan te denken om voor hun eentaartje met minder scherpe kaas te nemen.
Waarom ga je er van te voren al van uit dat ze het niet lusten?quote:Op vrijdag 3 december 2010 12:18 schreef Mixende_match het volgende:
okee nog een vraagje.
Ik wil graag krokante aardappeltaartjes maken met blauwe kaas en noten.
maar voor degene die geen blauwe kaas lusten (de kids neem ik aan) zou er ook een vervanging voor zijn, wat toch lekker is? een kaas met een mindere scherpe smaak, brie ofzo (heb vrij weinig verstand van kaas )
dit is het gerecht:
[ afbeelding ]
alvast bedankt!
75Ml dus in totaal 600 Mlquote:Op vrijdag 3 december 2010 12:25 schreef Zo-is-dat het volgende:
Piet, een saus vraagje. Ik wil voor het sinterklaasdiner van morgen gerookte en gegrilde tournedos maken met een mosterd dragon hollandaisesaus, hoeveel ml saus moet ik per persoon rekenen? We zijn met 8 personen.
Dankjewel!
Vreselijk zulke kids, en het ergste is, dat is je eigen schuld ook nogquote:Op vrijdag 3 december 2010 12:57 schreef Mixende_match het volgende:
haha nou ze zijn oud, 12 & 16, maar heeeeel lastig. ik weet nu al dat ze het niet lusten haha. dus ik zat gewoon aan te denken om voor hun eentaartje met minder scherpe kaas te nemen.
niet als het de hare niet zijnquote:Op vrijdag 3 december 2010 15:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vreselijk zulke kids, en het ergste is, dat is je eigen schuld ook nog
nee zijn niet de mijne gelukkig, ben nog maar 21 haha. neej zijn mijn schoonbroertjes dus daarvan ga je ook niet eventjes zeggen: je eet het maar gewoon op haha.quote:
Nee, had geen zin in een blog ofzo, zijn al zulke mooie, zoals die van Robinook. En dacht een topic als dit is veel beter. Ben van de klassieke keuken en de dingen die ik doorgaans klaarmaak vind je goed beschreven bij Escoffier, Child en die goden der kookboeken. Om eerlijk te zijn vind ik boeken over eten ook interessanter dan receptenboeken.quote:Op zaterdag 4 december 2010 00:56 schreef SiGNe het volgende:
Piet, heb je eigenlijk een (online) receptenboek?
Voegt dat tweede boek van Mastering the art of French cooking eigenlijk nog veel toe als je al deel 1 hebt?quote:Op zaterdag 4 december 2010 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben van de klassieke keuken en de dingen die ik doorgaans klaarmaak vind je goed beschreven bij Escoffier, Child en die goden der kookboeken.
Ik wist niet dat er een tweede deel was, maar ik begrijp uit de beschrijvingen dat het originele manuscript niet compleet uitgegeven is, en dat dit de dingen bevat die er uit waren gehaald. Bedankt dat je het onder de aandacht brengt. Heb hem in pre-order staan.quote:Op zaterdag 4 december 2010 11:33 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Voegt dat tweede boek van Mastering the art of French cooking eigenlijk nog veel toe als je al deel 1 hebt?
Da's wel jammer, je bent een beetje de sterrenkok van Fok! heb ik het idee met je warenkennis en kookkennis.quote:Op zaterdag 4 december 2010 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, had geen zin in een blog ofzo, zijn al zulke mooie, zoals die van Robinook. En dacht een topic als dit is veel beter. Ben van de klassieke keuken en de dingen die ik doorgaans klaarmaak vind je goed beschreven bij Escoffier, Child en die goden der kookboeken. Om eerlijk te zijn vind ik boeken over eten ook interessanter dan receptenboeken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |