abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 24 juni 2010 @ 17:00:17 #1
121348 Erasmo
f/8 and be there.
  donderdag 24 juni 2010 @ 17:01:55 #2
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_83249774
Laatste vragen:
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 17:28 schreef Dunckie het volgende:
Piet weet je misschien een goed restaurant in Arnhem of nabije omgeving? (Waar we met zes man voor max. 500 euro klaar kunnen zijn zon beetje)
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 14:04 schreef misterddude het volgende:
beste piet.

mijn vader en zusje zijn vegetarisch. als ik dan moet koken dan miss ik vaak een goed stuk vlees. vleesvervangers vind ik niets. weet jij misschien een goed recept waar geen vlees bij zit maar waarbij ik dit ook niet ga missen?

mvg dennis
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 15:50 schreef Eris het volgende:
iemand enig idee wat je kan maken met rauwe niet ingemaakte augurken?

We hebben een augurken plant in te staan. Jammer genoeg is het genoeg voor 1 potje augurken
pi_83249778
Wortelen uit een zakje uit het koelvak.
  donderdag 24 juni 2010 @ 17:21:41 #4
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_83250645
een nieuw deel
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  donderdag 24 juni 2010 @ 17:27:05 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_83250869
Dankjewel Erasmo, das lief van je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 juni 2010 @ 20:47:53 #6
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_83259294
Beste Piet, er staat nog een vraag van mij open in het vorige topic; je zou nog terugkomen op mijn extravagante bouillon.
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  donderdag 24 juni 2010 @ 21:40:38 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83261223
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 16:56 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

kimchi met augurken is geen kimchi
Waarom niet?



oisobagi kimchi

Ik weet niet wat voor plant Eris thuis heeft staan. In Brabant noemen we komkommers ook augurken. Hoe dan ook, (inmaak)komkommer of augurk, daar zit toch geen/amper verschil tussen? Ik zou dat wel aandurven er kimchi van te maken. Liever dan van gewone supermarktkomkommers.

pi_83264887
Dit is een augurken plant:

http://www.lagrandeborne.com/moestuin/augurken.htm

Je kan ze extreem eenvoudig inmaken door ze 24 uur in zout water/ pekel te gooien en dan de potjes te vullen en er azijn over te gooien. Maar 5 van die augurken schieten dan natuurlijk niet op.
  donderdag 24 juni 2010 @ 23:05:33 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83265309
Ja, ik zou dus zweren dat dat zo'n beetje dezelfde dingen zijn die de Koreanen inmaken:

  donderdag 24 juni 2010 @ 23:31:07 #10
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_83266329
omdat ik gen volg knop meer zie...TVP
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_83266477
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 21:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom niet?

[ afbeelding ]

oisobagi kimchi

Ik weet niet wat voor plant Eris thuis heeft staan. In Brabant noemen we komkommers ook augurken. Hoe dan ook, (inmaak)komkommer of augurk, daar zit toch geen/amper verschil tussen? Ik zou dat wel aandurven er kimchi van te maken. Liever dan van gewone supermarktkomkommers.

[ afbeelding ]
dat is een andere naam zie ik, een soort variant op kimchi. de kruiden en bereidingswijze zijn hetzelfde alleen betekent kimchi 'gefermenteerde kool' en dat is ook wat kimchi is. in grote vaten in de grond zuurhoudende kool, die met pepers e.d. wordt ingemaakt tot kimchi
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83266542
Heeft iemand een antwoord op mijn restaurantvraag (zie OP)?
Ik weet het ook niet
  vrijdag 25 juni 2010 @ 00:01:36 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83267514
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 23:34 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

dat is een andere naam zie ik, een soort variant op kimchi. de kruiden en bereidingswijze zijn hetzelfde alleen betekent kimchi 'gefermenteerde kool' en dat is ook wat kimchi is. in grote vaten in de grond zuurhoudende kool, die met pepers e.d. wordt ingemaakt tot kimchi
Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?
Nou, niet dus. Het Kimchi Museum in Seoul onderkent zo'n 187 soorten kimchi. Van kool, rettich, komkommer, van alles. Het is ingelegde groenten, niet ingelegde kool. Ook al is kool wel het meest voorkomend.
pi_83518763
Gebeurt niet veel meer hier
Ik weet het ook niet
pi_83521178
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 00:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?
Nou, niet dus. Het Kimchi Museum in Seoul onderkent zo'n 187 soorten kimchi. Van kool, rettich, komkommer, van alles. Het is ingelegde groenten, niet ingelegde kool. Ook al is kool wel het meest voorkomend.
ok. ja dat dacht ik want in Korea kreeg ik de uitleg dat de met rode pepertjes ingemaakte kool de kimchi was. er lagen ook andere zure/pittige groenten maar dat werd niet aangegeven als kimchi. ben ook bij een kimchi tuin geweest en dat was allemaal van dezelfde koolsoort, vandaar
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83522101
quote:
Op woensdag 30 juni 2010 22:23 schreef Righteous het volgende:

[quote]Op woensdag 30 juni 2010 21:46 schreef Miss_Virgo het volgende:
Weet iemand hoe je een croque monsiour maakt?
In Frankrijk krijg je zo'n tosti met gesmolten kaas erop, maar volgens mij is dat niet gewoon kaas, maar een soort van kaas-bechamelsaus of zo... heb nog geen goed recept kunnen vinden...


[..]

Pietverdriet zal het ongetwijfeld weten
Piet heb jij het antwoord?
pi_83523476
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 00:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?
Nou, niet dus. Het Kimchi Museum in Seoul onderkent zo'n 187 soorten kimchi. Van kool, rettich, komkommer, van alles. Het is ingelegde groenten, niet ingelegde kool. Ook al is kool wel het meest voorkomend.
Haha, ben je daar geweest?
  donderdag 1 juli 2010 @ 11:23:06 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83525582
Nee, was het maar waar. Lijkt me wel wat.
  donderdag 1 juli 2010 @ 11:39:27 #19
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_83526227
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 09:38 schreef Miss_Virgo het volgende:

[..]

Piet heb jij het antwoord?
Ik heet dan wel geen Piet.

Maar het is Gruyère kaas.
En er zijn recepten bij waar ze inderdaad bechamel gebruiken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 1 juli 2010 @ 11:56:00 #20
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_83526848
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 11:39 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ik heet dan wel geen Piet.

Maar het is Gruyère kaas.
En er zijn recepten bij waar ze inderdaad bechamel gebruiken.
dat is zooooo lekker! schrok wel van de prijzen vorig jaar in frankrijk op de terrasjes, 7-8 euro
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_83550472
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 11:23 schreef RobinOok het volgende:
Nee, was het maar waar. Lijkt me wel wat.
Ik ga in september naar Seoul, maar ik heb verder geen Kimchi-obsessie Heb het weleens gekregen van mijn Koreaanse collega, best OK, maar geen acute voorliefde.
  zondag 4 juli 2010 @ 20:21:31 #22
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_83653320
Omdat ik weet dat jij soms ook met zelf ingelegde zuren werkt, ik heb hier grote a'damse uien staan in het zuur (helemaal onder het zuur) van Kesbeke :0 maar staan al wel een half jaar open in de koelkast (ong 2 graden), wat zeg jij Piet, Eetbaar?

Op de pot staat trouwens JUN. 2012 omdat we dan toch al lang dood zijn
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 4 juli 2010 @ 20:29:27 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_83653565
quote:
Op zondag 4 juli 2010 20:21 schreef Erosjuhhh het volgende:
Omdat ik weet dat jij soms ook met zelf ingelegde zuren werkt, ik heb hier grote a'damse uien staan in het zuur (helemaal onder het zuur) van Kesbeke :0 maar staan al wel een half jaar open in de koelkast (ong 2 graden), wat zeg jij Piet, Eetbaar?

Op de pot staat trouwens JUN. 2012 omdat we dan toch al lang dood zijn
gewoon eten denk ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 juli 2010 @ 20:33:42 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83653741
quote:
Op zondag 4 juli 2010 20:21 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik heb hier grote a'damse uien staan in het zuur (helemaal onder het zuur) van Kesbeke :0 maar staan al wel een half jaar open in de koelkast (ong 2 graden), wat zeg jij Piet, Eetbaar?

Op de pot staat trouwens JUN. 2012 omdat we dan toch al lang dood zijn
Ik heb zo'n zelfde pot van Kesbeke in de ijskast gehad, heb ik wel langer dan een jaar over gedaan die op te maken. (eten ze alleen bij de boerenkool, dus dat schiet niet zo op). Niks mis mee, die zijn ervoor bedoeld om lang te bewaren. (wel in de ijskast ook)

Kijk, die pot daar rechts op de foto.



Zelfde, toch?
  zondag 4 juli 2010 @ 20:49:31 #25
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_83654349
ja zo ongeveer :

Maar dan de 2650ML pot
Lekker bij indische gerechten, over mijn hamburgers of bij kaas en worst

Nadeel van het zuur is dat je niet kan ruiken hoe ze zijn. heb het wel gegeten, maar denk dat ik deze week de pot toch maar leeg moet eten
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')