abonnement Unibet Coolblue
  maandag 18 oktober 2010 @ 11:55:58 #226
237554 Holograph
Compay Segundo
  maandag 18 oktober 2010 @ 12:58:38 #227
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_87668483
Je vraagt je af of ze het zelfs wel over dezelfde nota hebben ...

quote:
Waalse krantencommentaren over de nota van De Wever

De Franstalige pers is niet optimistisch over de nota die koninklijk verkenner Bart De Wever aan de koning zal overmaken.

Volgens Le Soir is er "meer dan ooit" sprake van een "impasse". Volgens Béatrice Delvaux heeft De Wever wel zich wel aan het afgesproken kader gehouden en is hij niet "van nul gestart". "Maar hij heeft geen mogelijk compromis voorgesteld." Tussen de Copernicaanse omwenteling die Vlaanderen wenst en de bouw van een nieuw België dat de Franstaligen aanvaarden, blijven nog twee zaken: een kloof en... de koning."

Francis Van de Woestyne van La Libre Belgique spreekt van een mislukking. "Wat de vorm betreft, heeft Bart De Wever iedereen bedrogen. Hij moest geen formateur spelen door een nieuw ultimatum te stellen. Hij moest de standpunten van de zeven partijen uitklaren en ze dichter bij elkaar proberen te brengen. Inhoudelijk is het werkstuk van De Wever niet evenwichtig, in tegenstelling tot wat hij zelf beweert. Het is een lijst van de Vlaamse standpunten over alle hete hangijzers."

De kranten van Sud Presse zien de tekst van De Wever als "een slecht gemaakt compromisvoorstel dat te onevenwichtig en op het provocatieve af", is. "Door alles te vragen wat voor de Franstaligen onaanvaardbaar is, heeft de nationalist Bart 'non' gezegd aan verduidelijker De Wever", zegt Demetrio Scagliola.

Christian Carpentier van La Dernière Heure meent dat De Wever zelf nooit geloofd heeft dat zijn nota in het zuiden van het land op applaus onthaald zou worden. De Franstalige partijen hebben volgens hem dan ook nauwelijks nog een keuze. "Het zal het einde van het land zijn. Of de tranen van een verloren veldslag", zegt hij.

"Het compromis dat er geen was!", kopt L'Avenir. Philippe Martin meent dat "Bart De Wever eens te meer zijn ware gelaat toont". "Achter de halve waarheden en de valse schijn schuilt de immer intacte vastberadenheid van de vechter. Aan Franstalige kant blijven slechts magere illusies over: de laatste zijn gisterenavond gevallen."
quote:
Vlaamse krantencommentaren over de nota van De Wever

BRUSSEL - In de Vlaamse kranten van maandag reageren de commentatoren op de verwerping door de Franstaligen van de compromistekst van koninklijk verduidelijker Bart De Wever.

Liesbeth Van Impe stelt in Het Nieuwsblad vast dat de Franstaligen bijzonder snel en negatief reageerden op de tekst. "Dat is bijzonder dom. De Wever zelf had nog openingen gelaten. Het minimum was geweest om die te benutten. Het doet de vraag rijzen of gekwetste ego's en gevoelens niet meer de Franstalige reacties dicteren dan een rationele analyse."

De Standaard denkt dat nieuwe verkiezingen vrijwel onvermijdelijk zijn. Nochtans had De Wever zich kwetsbaar opgesteld, schrijft Bart Sturtewagen. "De BHV-regeling is nog relatief clean. De rol van een Franstalige staatsraad bij de behandeling van het beroep van niet-benoemde burgemeesters van randgemeenten is niet iets waarvan de gemiddelde Vlaming wakker zal liggen." Nu de Franstaligen zijn gebaar zelfs niet als gespreksbasis aanvaarden, wenkt de chaos, besluit Sturtewagen.

Bart De Wever had zich volgens Het Belang van Limburg de moeite kunnen besparen, een nota van één bladzijde had ook volstaan, de Franstaligen zouden toch altijd op alles "NON" hebben gezegd. "We hebben altijd geschreven dat de Franstaligen hem zouden doen mislukken", schrijft Erik Donckier. "Ze zeggen dat ze het signaal van de Vlaamse kiezer hebben begrepen. Ze hebben het niet begrepen, of ze willen het niet begrijpen. Het enige wat ze willen, is een regering zonder de N-VA."

Gazet van Antwerpen stelt dat de tekst van De Wever zeker geen Vlaams pamflet noch een doorslag van het N-VA-programma was. Maar de piste van de verregaande responsabilisering van de deelstaten is hij niet uit de weg gegaan, aldus Dirk Castrel. "De formule met de zeven partijen is dood. We komen steeds dichter bij verkiezingen, met een geradicaliseerde campagne en met een nog sterker geradicaliseerde publieke opinie."


Als politici in ons land kinderlijk en onverantwoordelijk gedrag vertonen, hebben Di Rupo en co daar zondag blijk van gegeven, schrijft Luc Van der Kelen in Het Laatste Nieuws. "Een ernstig werkstuk, waarin Bart De Wever zich voor het eerst blootgaf, met alle risico's van dien in eigen rangen, werd eerst bewust gelekt om het daarna te laten afmaken. Blijkbaar is er nu met De Wever aan het gebeuren, wat zich drie jaar geleden met Yves Leterme heeft voltrokken. Eerst zijn voorstellen laten uitlekken, vervolgens hem ongeloofwaardig maken, isoleren en afmaken."

Degene die De Wevers voorstellen met één arrogante beweging van tafel heeft geveegd, neemt volgens Van Der Kelen een zware verantwoordelijkheid. "De meeste Vlamingen willen niet dat het uit de hand loopt, maar om een akkoord te vinden, moet je met twee partijen van goede wil zijn", besluit hij.

Volgens De Morgen bevat de nota-De Wever de blauwdruk voor een staatshervorming van eerste orde, maar zelfs de meest rabiate unitarist kan er toch geen blauwdruk voor de splitsing van België in zien. "Evenmin kan worden gesteld dat De Wever alle dada's van de Vlaamse beweging ontziet", stelt Yves Desmet.

Ongetwijfeld zijn er volgens Desmet nog opmerkingen te maken en zal er nog verder moeten onderhandeld worden over timing en modaliteiten. "Maar deze tekst wegblazen als een compleet onevenwichtig voorstel van een onverbeterlijk separatist is bijzonder moeilijk. Deze tekst is niet te nemen of te laten, maar men kan niet ontkennen dat hij een basis kan vormen voor een doorstart van de onderhandelingen", besluit Desmet.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 18 oktober 2010 @ 13:09:46 #228
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_87668921
:D Hoor ik net op de tv een CD&V'er zeggen dat er maar eens een "koninklijk vertaler" moet komen om te vertalen wat ze over de taalgrens dan wél willen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 18 oktober 2010 @ 16:39:40 #229
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_87677225
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 00:04 schreef pagadder het volgende:

[..]

Dat het leger meer dan 150 jaar Frans is geweest, geen woord. Dat vroeger Vlaamse soldaten stierven omdat ze geen Frans begrepen, is deze Waal al vergeten.

Als ze willen opklimmen, moeten ze maar Nederlands leren, anders buiten. Wij moeten ook Frans leren. :r
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_87678734
quote:
De N-VA heeft vanochtend al een nieuw splitsingsvoorstel ingediend voor de splitsing van BHV via parlementaire weg. Het wordt uitkijken of de andere Vlaamse partijen de hoogdringendheid willen steunen.

Vorige donderdag had de N-VA nog de hoogdringheid van het splitsingsvoorstel ingediend door Vlaams Belang niet gesteund om koninklijk verduidelijker Bart De Wever geen stokken in de wielen te steken.

Ben Weyts, kamerlid voor N-VA, zegt dat N-VA gewoon doet wat ze gezegd had. 'Dit is geen daad van agressie richting Franstaligen, we hadden gezegd dat we de zaak zouden evalueren in functie van het onthaal van de nota van de bemiddelaar. Dat werk is gisterennamiddag prompt afgeschoten door de Franstaligen terwijl het printerpapier nog warm was', zegt Weyts.

Het nieuwe splitsingsvoorstel voor BHV is ondertekend door fractieleider Jan Jambon en alle verkozenen van Vlaams-Brabant, waaronder Ben Weyts.

http://www.nieuwsblad.be/(...)18_090&kanaalid=1612
_O-
  maandag 18 oktober 2010 @ 17:13:09 #231
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_87678859
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 17:10 schreef pagadder het volgende:

[..]

_O-
wat een kleine kinderen daar, heel de wetstraat.
  maandag 18 oktober 2010 @ 21:32:33 #232
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_87690581
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 17:13 schreef Beregd het volgende:

[..]

wat een kleine kinderen daar, heel de wetstraat.
Als er nieuwe verkiezingen zouden komen, dan zou heel België massaal thuis moeten blijven. Ze zijn alleen maar bezig met campagne voeren voor volgende verkiezingen (welke en wanneer dat dan ook mag zijn), totaal niet met besturen of compromissen sluiten.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_87700710
Net nog even wat interviews op de Belgische TV gezien. De situatie is echt schrijnend. De tegenstellingen tussen Vlamingen en Walen kunnen bijna niet groter. Er was ook een item over één van de oprichters van N-VA die een toespraak hield bij een congres van de Scottish National Party, met als strekking dat Vlaanderen op weg is naar onafhankelijkheid en dat "unionisten" een welvarende toekomst van het volk verhinderen.
  donderdag 21 oktober 2010 @ 01:29:26 #234
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_87780040
Hoe zouden de Chileense Mijnwerkers in België gered zijn ?

quote:
De reddingsoperatie van Chileense mijnwerkers... op zijn Belgisch.
Dag 0
In de mijn van Borgloon stort een schacht in. Liefst 33 mijnwerkers lijken verloren, ze bevinden zich op 700 meter diepte.
Dag 2
Er zijn twee provinciale rampenplannen afgekondigd – de mijn van Borgloon blijkt zich net op de taalgrens te bevinden. Annemie Turtelboom, federaal minister van Binnenlandse Zaken, kondigt een onderzoekscommissie aan. Die commissie moet de diepte en oriëntatie van de mijnschachten en –gangen in kaart brengen, om te achterhalen wie méér verantwoordelijkheid draagt: Vlaanderen of Wallonië.
Dag 6
Vlaams Minister-President Kris Peeters kondigt aan dat hij een nieuw departement heeft opgericht, het Vlaamse Centrum voor Mijnbouw, en dat hij de verantwoordelijkheden in zijn portefeuille neemt.
Dag 9
Filip Daals, een jongen uit Borgloon, hoort uit een gat in de grond flauw geroep komen. Hij smst naar VTM om te waarschuwen dat de mijnwerkers waarschijnlijk nog in leven zijn.
Dag 10
Rudy Demotte, Waals minister-president, predikt rust en kalmte en kondigt aan dat Wallonië onmiddellijk start met het boren van een extra koker, richting mijnwerkers. Dat Vlaanderen ook al zo’n koker boort, vindt hij geen enkel probleem.
Dag 12
Tijdens een debat in het Vlaams Parlement vraagt Filip Dewinter van het Vlaams Belang naar een onderzoek naar de nationaliteiten van de mijnwerkers. Volgens zijn bronnen is de meerderheid van vreemde origine, en hij vindt niet dat Vlaams geld moet worden uitgegeven aan het redden van vreemdelingen.
Dag 15
Via de alarmbelprocedure laat NVA-voorzitter Bart De Wever de werken aan de Waalse koker stilleggen. “Het is nu al duidelijk dat de twee kokers met elkaar verbonden zullen geraken onder de grond, en dat die verbinding voor nieuwe noord-zuid-transfers zal zorgen.”
Dag 17
De koning duidt Didier Reynders aan als Koninklijk Ontmijner, om de mijnsituatie te ontmijnen.
Dag 19
Vlaams Minister Joke Schauvlieghe kondigt aan dat ze Piet Huysentruyt heeft ingehuurd om de mijnwerkers te helpen: “We hebben nood aan een extra ‘koker’, en met SOS Piet heeft meneer Huysentruyt ervaring met crisissituaties”, aldus de minister.
Dag 20
Antwerps Open VLD-raadslid Annick De Ridder wil niet dat Antwerpen mee betaalt voor de reddingswerken. “We hebben onze eigen tunnel te graven, dat kost al meer dan we wilden, onze haven is niet gebaat met een nieuwe tunnel in Borgloon”.
Dag 22
Koninklijk Ontmijner Didier Reynders stuurt zijn agenda naar de media: in de komende weken zal hij gesprekken voeren met de partijvoorzitters, het middenveld, de sociale partners, de bondscoach, diens voorganger, en Eddy Merckx.
Dag 25
Elio di Rupo lanceert het voorstel om tussen de Waalse en de Vlaamse koker een derde, bredere en diepere koker te boren, waar twee reddingsliften in passen. De mijnwerkers kunnen dan om beurt, volgens taalrol, naar boven worden gehaald.
Dag 28
De koning ontheft Koninklijk ontmijner Reynders van zijn taken, en duidt een Koninklijke Verhelderaar aan, Wilfried Martens, die zijn licht moet laten schijnen in de mijnkoker om zeker te weten of de mijnwerkers nog wel in leven zijn.
Dag 34
Tijdens een persconferentie verklaart Eerste minister Yves Leterme dat hij zeer constructieve gesprekken had met de president van Kirgizië. Op de vraag hoe hij de situatie in Borgloon inschat, antwoordt de premier dat hij de kansen op promotie naar derde klasse laag inschat, maar dat zijn diensten de zaak op de voet zullen volgen.
Dag 39
Brussels minister-president Charles Picqué kondigt aan dat vandaag, als steunbetuiging aan de mijnwerkers, een feestdag is voor het hele Brusselse gewest, inclusief Halle en Vilvoorde.
Dag 43
Sp.a-voorzitter Caroline Genez stuurt Frank Vandenbroucke naar Borgloon om hem eigenhandig een berekening te laten maken over de probabiliteit van reddingspossibiliteiten van mijnwerkers minus exponentieel gewichtsverlies per capita.
Dag 45
CD&Veteraan Eric Van Rompuy steunt het voorstel van één grote mijnkoker van Elio di Rupo, en eist meteen dat de koker onverwijld wordt gesplitst.
Dag 50
Omdat een buur van de mijnsite bij de Raad van State klacht had neergelegd wegens overdreven nachtlawaai, worden de werken stilgelegd.
Dag 56
Koninklijk Verhelderaar Wilfried Martens geeft zijn opdracht terug aan de koning.
Dag 58
Vlaams minister van Media Ingrid Lieten wil dat de VRT ononderbroken beelden van de reddingsoperatie uitzendt. De VRT besteedt de opdracht uit aan Woestijnvis, omdat er geen eigen personeel meer is.
Dag 62
CDH-voorzitter Joëlle Milquet keert terug uit vakantie en weigert de rol van Koninklijk Geologe.
Dag 65
Vlaams Minister Hilde Crevits stelt de plannen voor om een snelweg aan te leggen van de Vlaamse koker naar de Waalse, om de geredde mijnwerkers snel te kunnen ontzetten. Op de plannen staan aan Vlaamse kant van de 800 meter lange snelweg 19 flitspalen.
Dag 67
Olivier Maingain van het FDF eist faciliteiten voor de Franstalige mijnwerkers, en protesteert omdat de voorman niet wordt benoemd
Dag 71
Groen!-voorzitter Wouter Van Besien komt aan in Borgloon. “De verbindingen met het openbaar vervoer laten echt wel te wensen over”’, zegt hij bij aankomst.
Dag 75
In Telefacts op VTM zijn de eerste beelden van de gevangen mijnwerkers te zien, die toevallig Jean-Marie Dedecker op bezoek hebben.
Dag 79
Frank Vandenbroucke stelt zijn berekeningen voor op een persconferentie. De aanwezige journalist wou dat hij een mijnwerker was.
Dag 86
Vlaams minister Geert Bourgeois stelt zijn oplossing van het probleem voor. Hij heeft een kaart ontworpen, waar Borgloon van verdwenen is. De Franstaligen reageren furieus en stellen prompt hun eigen kaart voor, waarop ze een corridor naar de mijn tekenden.
Dag 87
Federaal minister van Economie Vincent Van Quickenborne neemt een plaatje op (Working in the Coalmine) als steun voor de getroffen families.
Dag 92
Federaal minister Inge Vervotte onderhandelt met de mijnvakbonden over de overuren die de bedolven mijnwerkers presteren.
Dag 99
Vlaams Minister Pascal Smet verklaart dat zijn studiereis naar Borgworm heeft aangetoond dat daar geen mijn is, en dat de bevolking er graag Engels zou leren praten.
Dag 105
Open VLD-voorzitter De Croo kondigt aan dat zijn partij zich terugtrekt uit de onderhandelingen. Zijn partijgenoot, begrotingsminster Vanhengel, zegt dat de Open VLD nooit bij onderhandelingen was betrokken.
Dag 111
Minister van Landsverdediging Pieter De Crem kondigt aan dat hij het leger niet kan inzetten bij de reddingsoperatie, omdat alle spades en schoppen mee zijn op missie naar Afghanistan.
Dag 117
PS-kopstuk Michel Daerden opent een cafeetje naast de Waalse mijnschacht, en verklaart uit solidariteit daar te kamperen tot de mijnwerkers gered zijn.
Dag 125
Decroo trekt de stekker uit de boormachines.
Dag 133
Federaal Staatssecretaris voor mobiliteit Etienne Schouppe installeert aan de Vlaamse put een weegbrug om de vrachtwagens die de uitgegraven grond transporteren, te wegen. Hij trekt de leeftijd voor vrachtwagenchauffeurs op tot 45 jaar en verbiedt hen in het weekend te rijden.
Dag 148
Bert Anciaux staat te wenen naast de boorput.
Dag 152
Vlaams minister van begroting Philip Muyters schenkt de mijnwerkers maaltijdcheques om de eerste honger te stillen.
Dag 157
Op televisie is te zien hoe in Australië de mijnwerkers één na één uit de boorput worden gered. Door een staking bij Belgocontrol kunnen ze niet onmiddellijk worden overgevlogen naar België.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 21 oktober 2010 @ 01:49:13 #235
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_87780270
:D
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 21 oktober 2010 @ 08:57:23 #236
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_87782668
groen is nu al bezig met flyeren -O-
pi_87804238
quote:
Vande Lanotte wordt koninklijk bemiddelaar
Johan Vande Lanotte is door koning Albert belast met een bemiddelingsopdracht. 'Misschien wel de moeilijkste opdracht van mijn politieke loopbaan zegt het SP.A-kopstuk daar zelf over.

'Zijn eerste doel zal zijn het vertrouwen te herstellen', laat het Paleis in een mededeling weten. Vande Lanotte moet, op basis van de werkzaamheden van de verduidelijker, de bemiddelaars en de preformateur, onder meer verschillende hypothesen over de financieringswet bestuderen om de financiële gevolgen ervan op federale en regionaal niveau te voorspellen.

De koning en de bemiddelaar benadrukten in de mededeling ook 'de noodzaak om de onderhandelingen te objectiveren en om deze te voeren met de grootst mogelijke discretie'.

In een eerste medeling laat Vande Lanotte weten dat zijn bemiddelingsopdracht misschien wel de moeilijkste opdracht uit zijn politieke loopbaan is. Daarom laat hij zich niet opsluiten in een werkwijze of timing. Tot zijn eerste verslag aan de koning op dinsdag 2 november zal hij zich onthouden van elke commentaar.

Dialoog hervatten

Volgens de SP.A-politicus is er de voorbije weken en maanden goed en nuttig werk geleverd, maar dat kan enkel tot resultaat leiden als de dialoog wordt hervat. 'Het herstellen van het vertrouwen en het objectiveren van een aantal voorstellen zijn essentiële voorwaarden om tot een effectieve dialoog te komen', aldus Vande Lanotte.

Hij zal niet alleen met de verschillende partijen praten maar ook het Planbureau en de Nationale Bank te vragen om de precieze effecten van diverse voorstellen te berekenen.

Vande Lanotte kwam eerder al in beeld als bemiddelaar nadat Bart De Wever twee weken geleden de stekker uit de formatie trok. Toen werd het spoor nog afgeblokt door de SP.A. Ook de N-VA zag het SP.A-kopstuk niet zitten. De andere Vlaamse partijen wilden op dat moment dat het initiatief bij Bart De Wever kwam te liggen.

De Wever kreeg op vrijdag 9 oktober de opdracht van koninklijk verduidelijker. De Wever had een aantal gesprekken met de partijvoorzitters. De afsluitende nota die De Wever vorige zondag aan de partijvoorzitters werd echter vrijwel onmiddellijk getorpedeerd door de Franstalige partijen.

Maandagnamiddag gaf De Wever zijn opdracht terug aan de koning. Die begon daarop aan een nieuwe reeks audiënties met de voorzitters van de 7 partijen die betrokken waren bij de onderhandelingen over een staatshervorming. Vanmiddag was PS-voorzitter Elio Di Rupo als laatste te gast.

http://www.nieuwsblad.be/(...)leid=DMF20101021_100
  donderdag 21 oktober 2010 @ 19:40:34 #238
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_87805484
nog een -O-

alhoewel ik de logica wel snap, tis een vlaming en een socialist, een van beide strekkingen dus :P
  donderdag 21 oktober 2010 @ 22:54:36 #239
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_87814359
wel een mooi overzichte op vrtnieuws:

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.888634
pi_88499798
En juist als men denkt dat men het niet bruiner kan bakken, dat de politiek niet nóg verder kan staan van de gewone mens smijten ze dit op ons bord. :r

quote:
De betaalde feestdagen moeten worden aangepast aan de multiculturele samenleving: Pasen, Hemelvaartsdag en Allerheiligen sneuvelen[/quote$

[quote]De hoofddoek moet op school kunnen vanaf het vierde middelbaar
quote:
Marie-Claire Foblets, de co-voorzitster van het Verslagcomité (...) Ze beklemtoonde dat het rapport ervan uitgaat dat de meerderheid van de bevolking zich moet aanpassen aan de verzuchtingen van de minderheden(...)Daarbij zullen bepaalde verworvenheden, die wij als definitief voor onze vrijheid ervaren, moeten worden herbekeken: de neutraliteit van de openbare diensten, het schrappen van religie uit burgerlijke zaken
Welke voorstellen doet het rapport naar het beleid?:

quote:
Leraars moeten zich voor ons koloniale verleden excuseren.
quote:
Net zoals Frans en Engels tweede en derde taal zijn, moeten ook de talen van de belangrijkste culturele minderheden (Arabisch, Turks) door alle leerlingen gekozen kunnen worden op school.
quote:
Zo valt niet in te zien waarom werkgevers moslims niet zouden toelaten om hun gebeden te zeggen, als dit mogelijk is binnen het werkschema
quote:
Zo valt volgens het Comité niet in te zien waarom klinieken vrouwen die alleen door een vrouwelijke arts behandeld willen worden dat niet zouden moeten toelaten, behalve bij spoedopnames.
quote:
Vakantiejobs moeten bij voorkeur worden aangeboden aan jongeren in moeilijkheden en dan vooral aan jongeren uit etnische, culturele en religieuze minderheden.
quote:
Ritueel slachten van offerdieren moet onverdoofd kunnen blijven gebeuren.
quote:
De politici moeten zich excuseren voor de betwistbare stukken uit de Belgische geschiedenis.
quote:
Om racistische praktijken bij de politiediensten tegen te gaan moeten in de commissariaten en in de politiecombi's bewakingscamera's worden geïnstalleerd.
Compleet van de pot gerukt. Hier betalen we miljoenen belastingen aan. De multiculturele samenleving is een fiasco. De burger heeft het door. Wanneer dringt dat eens door tot die kaviaarsocialisten en die ivorentorenregenten? :r

http://www.gva.be/dekrant(...)lturele-dialoog.aspx

[ Bericht 2% gewijzigd door pagadder op 09-11-2010 00:26:50 (bron vergeten) ]
  dinsdag 9 november 2010 @ 08:51:58 #241
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_88504513
Eens met punt 3 en half met punt 7.

Als rook- en koffiepauzes mogen, dan moeten bidpauzes ook kunnen. En politici mogen zich wel eens gaan excuseren voor betwistbare stukken uit de Belgische geschiedenis, vooral voor de laatste paar maanden dan. Maar goed, druk, druk, druk.... al hebben ze wel tijd om in TV-spelletjes mee te doen :').

Voor de rest is dit rapport erg dom qua vormgeving en concept. Uiteindelijk gaat het over een lijst van verzuchtingen van wat minderheden, dingen waaraan ze zich hebben gestoord en dat is gewoon klakkeloos overgenomen (ongeacht of het nu realistisch is of niet) en het wordt gebracht als een ongenuanceerde eisenlijst.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_88508287
Het lijkt me eerder op een 1 april grap ...
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 16 november 2010 @ 17:00:25 #243
862 Arcee
Look closer
pi_88784952
quote:
Einde van België live op televisie

De twee grote publieke netten van België zenden een in scène gezette Vlaamse uitzending over de splitsing van België tegelijkertijd live uit. Dat is vandaag door de Franstalige zender RTBF bekendgemaakt.

De RTBF neemt op 21 november de uitzending van de Vlaamse omroep VRT over om het "wederzijds begrip" tussen Vlamingen en Franstaligen in het verdeelde land te versterken.

De RTBF heeft ervaring met programma's die het einde van België in scène zetten. In 2006 zond de omroep de spraakmakende fictieve nieuwsuitzending Bye Bye Belgium uit, waarin Vlaanderen eenzijdig de onafhankelijkheid verklaarde. Deze uitzending zorgde toen voor grote verwarring onder de Belgen. Velen dachten dat het einde van het land echt nabij was. Gelukkig is het deze keer ruim van tevoren aangekondigd.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 16 november 2010 @ 17:01:06 #244
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_88784991
De gewesten gaan nu zelf het rekeningrijden maar regelen :D
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 25 november 2010 @ 10:15:36 #245
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_89127360
http://standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=BV32Q04P

quote:
'Non' en 'Neen' voor Johan Vande Lanotte

BRUSSEL - De Franstalige partijen vinden het werkstuk van Johan Vande Lanotte 'te Vlaams'. Dat belooft weinig goeds voor het verdere succes van de bemiddelaar.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  donderdag 25 november 2010 @ 10:52:09 #246
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_89128329
Raar artikel. De franstalige partijen zouden het te Vlaams vinden omdat di rupo "trop flamand" zou gezegd hebben gisteren (tegen wie? wanneer?) en de andere partijen samenroept.

Nu, het is niet dat het niet geloofwaardig is, maar het artikel is wel erg vaag.
pi_89153923
Ik ben geen Vlaams-nationalist, noch Belgicist. Maar mij begint het ook de spuigaten uit te komen. Als die verkiezingen er komen, gaat mijn groene stem naar NVA. Tchüss!
  donderdag 25 november 2010 @ 23:01:49 #248
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_89159325
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2010 21:32 schreef katerwater het volgende:
Ik ben geen Vlaams-nationalist, noch Belgicist. Maar mij begint het ook de spuigaten uit te komen. Als die verkiezingen er komen, gaat mijn groene stem naar NVA. Tchüss!
Het enige juiste signaal is massaal thuis blijven bij eventuele verkiezingen. Waarom zou je mensen nog nomineren voor functies waarvoor ze hun incompetentie keer op keer bewijzen (want het is vrij evident dat het absoluut geen onmogelijke, onoplosbare situatie is, het is gewoon niet willen, dus :W aan de betrokkenen).
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  vrijdag 26 november 2010 @ 09:18:18 #249
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_89167583
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2010 21:32 schreef katerwater het volgende:
Ik ben geen Vlaams-nationalist, noch Belgicist. Maar mij begint het ook de spuigaten uit te komen. Als die verkiezingen er komen, gaat mijn groene stem naar NVA. Tchüss!
Wat heeft NVA meer bewezen dan de groene?
pi_89190854
quote:
2s.gif Op donderdag 25 november 2010 23:01 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Het enige juiste signaal is massaal thuis blijven bij eventuele verkiezingen. Waarom zou je mensen nog nomineren voor functies waarvoor ze hun incompetentie keer op keer bewijzen (want het is vrij evident dat het absoluut geen onmogelijke, onoplosbare situatie is, het is gewoon niet willen, dus :W aan de betrokkenen).
Je stem verwerpen zal ook niet helpen. In arme landen reizen ze soms dagen om te kunnen stemmen. Je stem is wel degelijk iets waard.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')