abonnement Unibet Coolblue
pi_83366350
pi_83368512
quote:
Op zondag 27 juni 2010 17:21 schreef Ilse86 het volgende:

[..]
En Chinees-Nederlands eten... Tja, het is niet bedoeld als authentiek Chinees recept, maar vind het wel gewoon lekker, en de mensen bij mij thuis blijven erom vragen
Ok dit klinkt mss gemeen, maja
Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
pi_83368967
quote:
Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:

[..]

Ok dit klinkt mss gemeen, maja
Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
Ja ok.. Als je het zo bekijkt, kun je taart, cakejes, koekjes, ijsjes, fruit, meringues enzo ook niet meer als lekker eten bestempelen. Want dat is gewoon je brein dat blij is haha. Gelukkig heb ik niks tegen een blij brein, dus ik blijf dit gewoon lekker eten (en het lekker eten noemen) Maar suit yourself, smaken verschillen en je hoeft het niet te maken
pi_83376499
quote:
Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:

[..]

Ok dit klinkt mss gemeen, maja
Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
pi_83380425
quote:
Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
Meiknollen
  donderdag 1 juli 2010 @ 00:36:15 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83517500


Momofuku's Pork Bun

1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
6. Sriracha chilisaus voor wie wil.

Voila! Lekker broodje.

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 01-07-2010 01:59:17 ]
pi_83521142
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Momofuku's Pork Bun

1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
6. Sriracha chilisaus voor wie wil.

Voila! Lekker broodje.
lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83522831
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Momofuku's Pork Bun

1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
6. Sriracha chilisaus voor wie wil.

Voila! Lekker broodje.
Dat ziet er echt te lekker uit
pi_83524202
quote:
Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
meiknolletjes zijn lekker!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 1 juli 2010 @ 11:30:54 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83525904
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 08:51 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!
Ja, moddervet!
Moet kunnen, zo op zijn tijd. En de plakken waren ook niet formaat speklap wat in de winkel ligt hoor. Meer vierkant, zo 5x4 cm en dikke cm dik. Hoewel, dat is na het roosteren, dus per saldo misschien wel vergelijkbaar met een dun, langwerpig speklapje. Ach ja.

pi_83526686
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 11:30 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, moddervet!
Moet kunnen, zo op zijn tijd. En de plakken waren ook niet formaat speklap wat in de winkel ligt hoor. Meer vierkant, zo 5x4 cm en dikke cm dik. Hoewel, dat is na het roosteren, dus per saldo misschien wel vergelijkbaar met een dun, langwerpig speklapje. Ach ja.

[ afbeelding ]
aah ok, speklapjes vind ik wel meevallen. lus ik graag vlees ziet er heerlijk uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 1 juli 2010 @ 22:20:39 #87
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_83549874
Wat is lekker eten anders dan een blij brein Als mijn hoofd iets als lekker herkent ben ik gelukkig

Ik vind Momofuku zo'n leuk woord Al ben ik geen voorstander van speklap-achtige dingesen, te vet voor mij!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_83617721
quote:
vandaag gemaakt en erg in de smaak gevallen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zaterdag 3 juli 2010 @ 19:11:41 #89
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83617942
Mooi zo!

(and thanks for telling)
pi_83624893

Clafoutis
  zaterdag 3 juli 2010 @ 22:02:30 #91
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_83625067
Omnomnom. Kersen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_83628635
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 22:02 schreef Isegrim het volgende:
Omnomnom. Kersen.
Ik moet me inhouden om niet gewoon hier achter de PC met een vork die hele ovenschaal leeg te eten zo lekker.
  zondag 4 juli 2010 @ 18:48:23 #93
251095 Purdey
Better off alone..
pi_83650538
@Ilse86: Vandaag de malse kip gemaakt,met paprika en uit.In één woord: Geweldig!
Hoe kom je aan het recept? Ga het zeker vaker maken!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_83670713
quote:
Op zondag 4 juli 2010 18:48 schreef Purdey het volgende:
@Ilse86: Vandaag de malse kip gemaakt,met paprika en uit.In één woord: Geweldig!
Hoe kom je aan het recept? Ga het zeker vaker maken!
Blij dat je het lekker vond Het idee heb ik van Tasty Kitchen, maar heb het recept wel enigszins aangepast. In dat recept zaten onder andere geen groenten, geen chilivlokken, nog meer suiker, en een beetje onnodig omslachtige bereidingswijze. Maar wel erg lekker dus
  maandag 5 juli 2010 @ 09:58:07 #95
251095 Purdey
Better off alone..
pi_83671645
quote:
Op maandag 5 juli 2010 09:16 schreef Ilse86 het volgende:

[..]

Blij dat je het lekker vond Het idee heb ik van Tasty Kitchen, maar heb het recept wel enigszins aangepast. In dat recept zaten onder andere geen groenten, geen chilivlokken, nog meer suiker, en een beetje onnodig omslachtige bereidingswijze. Maar wel erg lekker dus
Ik had iets meer eters,dus had een kilo kip en heb ook de saus moeten verdubbelen.Ik heb echter wel alleen een half kopje suiker gedaan en driekwart azijn.Maar echt heerlijk,en iedereen vond het een succes! Die groenten waren ook een fijne aanvulling!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  maandag 5 juli 2010 @ 16:30:42 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83685786


Chicken Bang Bang (<=recept staat er toevallig ook in het Nederlands. In de comments, de laatste)
Maar het is dus komkommer, lente-ui en koude kip, met een lekkere dressing/saus op basis van sesampasta/tahin, chiliolie, sojasaus en zwarte rijstazijn. Lekker bij dit warme weer.

En voor wie wil weten waarom het bang bang chicken heet:

pi_83685973
ziet er heerlijk uit!
ga ik vandeweek eens proberen denk ik, zal donderdag worden, want heb voor morgen en woensdag al lunch gehaald


Salade van avocado, zalm, tomaat, rode ui en mayo/citroensap dressing
Ja doei.
  woensdag 7 juli 2010 @ 22:35:07 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83784807
Volgens mij hou jij erg van avocado? Ik ook, maar heb eigenlijk maar een paar recepten waarin ik het verwerk. Maar nu ik zo die gerookte zalm zie, die ik eigenlijk nooit (meer) eet krijg ik trek in die combinatie! Binnenkort toch maar eens op tafel zetten!

Wij aten vandaag chinees, roodgekookt spek. (Hong shao rou)



Geen bijbehorend recept, want ik was een beetje aan 't experimenteren met het sous-vide koken. Maar de smaken zijn: gember, lente-ui, shaoxing rijstwijn, donkere sojasaus, bruine suiker en steranijs.
pi_83785268
ik ben gék op avocado

en jouw receptje met de kip schuif ik even op naar volgende week, morgen geen tijd
Ja doei.
  zondag 18 juli 2010 @ 14:24:44 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84198031


Aubergines Boerenstijl, zo noemt Ken Hom het. In de rest van de wereld bekend als "Fish Fragrant Eggplant". Niet dat er vis is zit of het naar vis smaakt, de saus werd heel vroeger voor het eerst gemaakt in een of ander beroemd visgerecht. Men vond die saus zo lekker dat ze 'm ook in andere gerechten ging gebruiken en dan zeiden ze "da's me die saus van da visgerecht, wittewel?". Nou, vandaar dus. :-)

Heel klassiek gerecht en dus in aardig wat Chinese restaurants te bestellen. Uiteraard wel elke keer anders. Met vlees, zonder vlees, varkensvlees of rundergehakt, zonder chilibonenpasta met chilisaus, met of zonder sichuanpepertjes. Of nee, eigenlijk altijd zonder sichuanpepertjes. Kan echt enoooorm lekker zijn, maar vaker gewoon lekker.

Eigenlijk hoor je de stukjes aubergine eerst te frituren, maar dat vind ik teveel gedoe. Ik sudder ze zacht in de saus, ook lekker.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')