Ok dit klinkt mss gemeen, majaquote:Op zondag 27 juni 2010 17:21 schreef Ilse86 het volgende:
[..]
En Chinees-Nederlands eten... Tja, het is niet bedoeld als authentiek Chinees recept, maar vind het wel gewoon lekker, en de mensen bij mij thuis blijven erom vragen
Ja ok.. Als je het zo bekijkt, kun je taart, cakejes, koekjes, ijsjes, fruit, meringues enzo ook niet meer als lekker eten bestempelen. Want dat is gewoon je brein dat blij is haha. Gelukkig heb ik niks tegen een blij brein, dus ik blijf dit gewoon lekker eten (en het lekker eten noemen) Maar suit yourself, smaken verschillen en je hoeft het niet te makenquote:Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:
[..]
Ok dit klinkt mss gemeen, maja
Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?quote:Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:
[..]
Ok dit klinkt mss gemeen, maja
Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
Meiknollenquote:Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!quote:Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Momofuku's Pork Bun
1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
6. Sriracha chilisaus voor wie wil.
Voila! Lekker broodje.
Dat ziet er echt te lekker uitquote:Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Momofuku's Pork Bun
1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
6. Sriracha chilisaus voor wie wil.
Voila! Lekker broodje.
meiknolletjes zijn lekker!quote:Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
Ja, moddervet!quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!
aah ok, speklapjes vind ik wel meevallen. lus ik graag vlees ziet er heerlijk uit!quote:Op donderdag 1 juli 2010 11:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, moddervet!
Moet kunnen, zo op zijn tijd. En de plakken waren ook niet formaat speklap wat in de winkel ligt hoor. Meer vierkant, zo 5x4 cm en dikke cm dik. Hoewel, dat is na het roosteren, dus per saldo misschien wel vergelijkbaar met een dun, langwerpig speklapje. Ach ja.
[ afbeelding ]
vandaag gemaakt en erg in de smaak gevallenquote:Op zondag 20 juni 2010 23:57 schreef RobinOok het volgende:
Dus van de weeromstuit een salade!
[ afbeelding ]
Tomaatjes, komkommer, rode ui, koriander en biefstuk. Met een sausje van hoisin, sesamolie, sojasaus, limoen, honing en wat chilipeper
Ik moet me inhouden om niet gewoon hier achter de PC met een vork die hele ovenschaal leeg te eten zo lekker.quote:
Blij dat je het lekker vond Het idee heb ik van Tasty Kitchen, maar heb het recept wel enigszins aangepast. In dat recept zaten onder andere geen groenten, geen chilivlokken, nog meer suiker, en een beetje onnodig omslachtige bereidingswijze. Maar wel erg lekker dusquote:Op zondag 4 juli 2010 18:48 schreef Purdey het volgende:
@Ilse86: Vandaag de malse kip gemaakt,met paprika en uit.In één woord: Geweldig!
Hoe kom je aan het recept? Ga het zeker vaker maken!
Ik had iets meer eters,dus had een kilo kip en heb ook de saus moeten verdubbelen.Ik heb echter wel alleen een half kopje suiker gedaan en driekwart azijn.Maar echt heerlijk,en iedereen vond het een succes! Die groenten waren ook een fijne aanvulling!quote:Op maandag 5 juli 2010 09:16 schreef Ilse86 het volgende:
[..]
Blij dat je het lekker vond Het idee heb ik van Tasty Kitchen, maar heb het recept wel enigszins aangepast. In dat recept zaten onder andere geen groenten, geen chilivlokken, nog meer suiker, en een beetje onnodig omslachtige bereidingswijze. Maar wel erg lekker dus
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |