abonnement Unibet Coolblue
pi_86096706
[CUL SC # 298] Waar we sterk zijn...

daar staat t. lekker met ietwat geprakte heerlijke zoete aardbeien erbij :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86099172
Een late reactie, maar ik ben eigenlijk heel benieuwd naar het recept van die mais- en paprikasoep van Minilot! :o :9~
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 6 september 2010 @ 23:00:41 #278
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86148280
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 23:01 schreef ArtemisQ het volgende:
[ afbeelding ]

Paddestoelenrisotto! Ik moet wel eerlijk bekennen dat het er lekkerder uitziet dan het daadwerkelijk was...
Kreeg er in ieder geval wel trek van. Dus vandaag ook maar weer eens gemaakt. ;)

pi_86185814
nu met JAP even een foto van mijn japanse zeewiersalade & tofupakketjes :9

  dinsdag 7 september 2010 @ 23:08:43 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86186908
Leuk. Had je nog iets met die tofuzakjes (inariage) gedaan? Of alleen opengevouwen en gevuld met rijst?
pi_86187746
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 23:08 schreef RobinOok het volgende:
Leuk. Had je nog iets met die tofuzakjes (inariage) gedaan? Of alleen opengevouwen en gevuld met rijst?
open, gevuld met sushi rijst en een beetje sesamzaadjes. Die zakjes zijn echt heerlijk. Heb je nog andere tips om ermee te doen? Soms doe ik ze in reepjes door een wokgerecht, dat is ok lekker :Y
  woensdag 8 september 2010 @ 01:18:54 #282
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86191798
Ik "maakte" ze ooit volgens een recept waarbij ze dus gekookt moesten worden in een of andere bouillon en volgens allerlei stomme rituelen. Na al die moeite viel het resultaat natuurlijk nogal tegen en sindsdien nooit meer zin gehad ze nog eens te maken. Later bedacht ik dat die zakjes die je hier kunt kopen waarschijnlijk al dat soort bewerkingen ondergaan heeft en dat ze alleen in Japan onbewerkt te koop zijn? En je dus inderdaad gewoon kunt volstaan met openfriemelen en vullen, klaar.

Heb dus ook geen tips voor verschillende vulling. :)
Behalve dus misschien een beetje tonijnsalade of reepjes omelet of zo in de rijst verstoppen.
  donderdag 9 september 2010 @ 15:30:06 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86243894
Ik had laatst en kip gestoomd in de romer topf die ik onderuit de keukenkast van mijn moeder had gered. Volgens een recept uit Yunnan met gember, lente-ui, jujubes en dang gui. Daar moest nogal wat water bij, wat ik verving door kippenbouillon. Maar ja, toen hield ik dus nog mooiere bouillon over. Die vroor ik toen maar in en liet 'm gisteren zachtjes ontdooien in een zeef met daarin een schone zakdoek.
Zoooo simpel, deze manier van bouillon helder maken. En echt perfect resultaat:

pi_86245766
Die tofuzakjes zien er lekker uit zeg! Ook maar eens hier bij de toko kijken. Ik eet minder vlees tegenwoordig dus ben altijd op zoek naar lekkere vega recepten.

Ben lekker aan het bakken geweest de afgelopen dagen. Eerst het beroemde No-knead bread van Jim Lahey

Ik was echt onder de indruk van hoe het uit de oven kwam, het rook ook zoooooo lekker! De smaak was oke, niet heel bijzonder, ik had gewoon de hoeveelheid zout aan moeten houden uit het recept en niet heel eigenwijs minder erin moeten doen. De structuur was wel heel goed :Y

Daarna lekkere dikke, een beetje vettige tortilla's volgens een recept uit een broodbakboek dat ik nog had liggen:



Opgegeten met een zelfbedacht Marokkaansig gehaktpotje met gehakt, paprika, dadels en een hoop kruiden:



:9
pi_86322705



Octopus, gekookt met laurier, zeezout en ui. Gebakken knoflook, bleekselderij en wortel erbij. Gekookte octopus gemarineerd met extra vierge olijfolie en paprikapoeder.
pi_86340980
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 20:38 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Octopus, gekookt met laurier, zeezout en ui. Gebakken knoflook, bleekselderij en wortel erbij. Gekookte octopus gemarineerd met extra vierge olijfolie en paprikapoeder.
word dat niet knetterhard rubber? hoe serveer/eet je dat?
  zondag 12 september 2010 @ 15:36:45 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86345167
Gewoon lang koken. Hoe langer hoe zachter het wordt. Uurtje of 2-3.
pi_86346586
Ik vind het er nou niet echt appetijtelijk uitzien, die octopus.

Edit: wel respect, ik zou overslaan, terwijl ik eigenlijk bijna alles eet :') maar octopus doet me aan kwal denken! Smaakt het als inktvis?
  zondag 12 september 2010 @ 17:29:12 #289
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_86348764
Ik vind octopus wel lekker, maar sinds een close encounter met zo'n dier tijdens het snorkelen in Aruba, eet ik ze eigenlijk liever niet. Ze zijn erg intelligent en interessant. Normaal ben ik redelijk gewetenloos wat dat aangaat, maar ik 'heb' iets met octopussen. O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_86364960
quote:
Op zondag 12 september 2010 17:29 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind octopus wel lekker, maar sinds een close encounter met zo'n dier tijdens het snorkelen in Aruba, eet ik ze eigenlijk liever niet. Ze zijn erg intelligent en interessant. Normaal ben ik redelijk gewetenloos wat dat aangaat, maar ik 'heb' iets met octopussen. O+
Varkens zijn denk ik dan nog veel slimmer.
pi_86365917
quote:
Op zondag 12 september 2010 23:01 schreef NDAsilenced het volgende:

[..]

Varkens zijn denk ik dan nog veel slimmer.
Mijn idee. :Y
  zondag 12 september 2010 @ 23:25:52 #292
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_86366289
quote:
Op zondag 12 september 2010 23:01 schreef NDAsilenced het volgende:

[..]

Varkens zijn denk ik dan nog veel slimmer.
Dat weet ik zo net nog niet, octopussen zijn intelligenter dan je denk. Maar ik eet ook vrij weinig varkensvlees, houd er niet zo van.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_86368489
quote:
Op zondag 12 september 2010 15:36 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon lang koken. Hoe langer hoe zachter het wordt. Uurtje of 2-3.
Een uur is al voldoende. Tentakels kun je in stukken snijden en serveren met olijfolie en paprikapoeder. De tentakels met zuignappen zien er misschien vies uit, maar zijn erg lekker :D

quote:
Op zondag 12 september 2010 16:26 schreef Perruche het volgende:
maar octopus doet me aan kwal denken! Smaakt het als inktvis?
Inktvis is vaak vrij taai (denk aan inktvisringen), octopus is wat dikker en malser. Lastig om ergens mee te vergelijken. Je zou er gewoon eens een moeten halen op de markt en proberen...

[ Bericht 29% gewijzigd door rhubarb op 13-09-2010 00:26:04 ]
  maandag 13 september 2010 @ 18:34:05 #294
251095 Purdey
Better off alone..
pi_86390144
Zelfgebakken witte broodjes met spek omwikkeld :)

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_86397088
quote:
Op maandag 13 september 2010 18:34 schreef Purdey het volgende:
Zelfgebakken witte broodjes met spek omwikkeld :)

[ afbeelding ]
Lijken net strikjes. :@

Wortelcake :9

pi_86397164
quote:
Op maandag 13 september 2010 21:07 schreef Landysh het volgende:

[..]

Lijken net strikjes. :@

Wortelcake :9

[ afbeelding ]
ooeeh, want some :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 14 september 2010 @ 00:08:10 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86407559
Oh, wat schattig, die worteltjes!
pi_86411538
Een van mijn eerste baksels. Bananenbrood.

  vrijdag 17 september 2010 @ 17:23:36 #299
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86543257

Fig with Blue Cheese, Honey and Thyme

Vijgje (van de Lidl) met wat blauwe kaas (van de Spaanse delicatessewinkel Juan Luis die sinds kort ook in NL zit, vlakbij 't Kookpunt in Rotterdam) wat honing (van appie) en verse tijm (ook weer van de Lidl)

Dan nog even onder de grill en klaar is kees.

pi_86543315
t zal ongetwijfeld lekker smaken maar vooral op foto 2 ziet t er wat snotterig uit :P
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')