Ik blancheer spinazie alléén als ik het in een ovengerecht verwerk. Niet met roerbakken.quote:Op maandag 7 juni 2010 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Spinazie, knoflook en sojasaus is mooie basiscombinatie, maar het rare is, de variaties die ik tot nu toe probeerde bevielen eigenlijk nooit zo goed. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar dat nou aan ligt. Ik ga het een volgende keer eerst maar eens proberen zonder dat blancheren, kijken of dat het verschil maakt. (wat ik me eigenlijk niet voor kan stellen, maar goed, dat zou dan alleen maar winst zijn, want een stap minder. )
waarom al die robinook fotos dubbel?quote:Op dinsdag 8 juni 2010 10:46 schreef _Ophelia_ het volgende:
Omdat het toch een fototopic is een paar plaatjes uit voorgaande topics:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Die dubbele zijn niet bewust, in Opera kun je copy-pasten door te slepen, en dat gebeurt me nog wel eens op de laptop. (en alle foto's zijn dubbel, niet alleen die van RobinOok)quote:Op dinsdag 8 juni 2010 10:48 schreef RoodWijntje het volgende:
[..]
waarom al die robinook fotos dubbel?
Ik denk ook dat het recept uitging van een exotischer spinaziesoort. Of wilde spinazie of zo. Dan lijkt blancheren me meer nut hebben ja.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 02:39 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik blancheer spinazie alléén als ik het in een ovengerecht verwerk. Niet met roerbakken.
quote:
Oh yum, die dingen maak ik ook graagquote:Op dinsdag 8 juni 2010 16:03 schreef Ilse86 het volgende:
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):
Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten
[ afbeelding ]
zijn het cakejes met de smaak van snickers?quote:Op woensdag 9 juni 2010 13:48 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Oh yum, die dingen maak ik ook graag
Nee, vrij boterige koekjes met wat nootmuskaat en vanille, gerold in kaneel/suiker. Heel lekker!quote:Op woensdag 9 juni 2010 13:50 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
zijn het cakejes met de smaak van snickers?
hmm klinkt goed! heb je n receptje?quote:Op woensdag 9 juni 2010 13:54 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Nee, vrij boterige koekjes met wat nootmuskaat en vanille, gerold in kaneel/suiker. Heel lekker!
thanksquote:Op woensdag 9 juni 2010 14:06 schreef ColdFeet het volgende:
Google maar op nigella snickerdoodles recipe
Even opgezocht in de van Dale:quote:
jeezus, en daar maken ze een koekje naar?quote:Op woensdag 9 juni 2010 15:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Even opgezocht in de van Dale:
Snek = Kegelvormig onderdeel van een uurwerk, dat dient om een tegenwicht te vormen tegen de geleidelijk verminderende drijfkracht van de veer
Snekrad = aan de snek bevestigd tandrad.
Dat doet wel echt aan een koekje denken ja.quote:Op woensdag 9 juni 2010 15:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Snek = Kegelvormig onderdeel van een uurwerk, dat dient om een tegenwicht te vormen tegen de geleidelijk verminderende drijfkracht van de veer
Snekrad = aan de snek bevestigd tandrad.
Klinkt en ziet er erg lekker uitquote:Op zaterdag 12 juni 2010 16:49 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Altijd lekker: "Thaise Aubergines". (<= recept)
Met kokosmelk, knoflook, gember, chilisaus, rijstazijn, vissaus, suiker lekker veel limoensap en lente-uitjes.
Beetje een stomme naam, dat wel, want thaise aubergine is een soortnaam, dat zijn van die leuke, kleine, ronde aubergientjes in allerlei kleuren en dit maak je gewoon van paarse (liefst die dunne, lichtpaarse) aubergines. Maar goed, het nederlands vertaalde kookboek zegt "Thaise Aubergines" en zo heet het bij ons thuis. Zo lekker dat we het regelmatig eten.
prima foto idd, krijg er trek van binnenkort weer een snickerdoodles maken.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 16:03 schreef Ilse86 het volgende:
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):
Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten
[ afbeelding ]
Klinkt lekker! Ik sla hem even op en ga het binnenkort maken.quote:Op woensdag 16 juni 2010 23:22 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Witlof, granny smith, witte druiven en gegrillde, gemarineerde kipfilet. (<= recept)
Dressing van griekse yoghurt, mayo en honing.
Ik maakte iets vergelijkbaars een paar weken terug en dat was het "net niet".
Maar deze keer vond ik het echt helemaal goed. Zou echt niks kunnen verzinnen dat ik een volgende keer anders zou doen.
(maar suggesties zijn evengoed altijd welkom)
als de smaak is zoals ze er uit zien dat houd ik ineens van chocoladequote:Op woensdag 16 juni 2010 19:38 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[ afbeelding ]
ChocolateCherryChocolate Cupcake
Oh, heb jij ergens vega-vissaus gevonden? Wat is de naam en waar heb je het gekocht?quote:Op zaterdag 12 juni 2010 21:27 schreef prinseszondererwt het volgende:
Oeh, die aubergines ga ik ook ooit eens proberen. Met vega-vissaus.
Hmm, die 'vegetarian stir fry sauce' bedoel je dan denk ik. Daar ben ik niet bepaald over te spreken als vervanging. Toch bedanktquote:Op zaterdag 19 juni 2010 19:01 schreef prinseszondererwt het volgende:
Vegetarische oestersaus hebben ze bij alle toko's, vaak op basis van paddestoelen. Anders gebruik ik vaak goede sojasaus, gaat prima.
Ik was dit weekend aan het "dog-sitten" bij mijn ouders toen ik dit zag en aangezien zij wel een frietpan hebben kon ik mij niet inhouden en heb dus meteen 2 dagen achter elkaar lekkere, eigengemaakte frietjes gegeten. Bedankt!quote:Op donderdag 17 juni 2010 19:41 schreef Fiorellino het volgende:
Vandaag vond ik m'n frites goed gelukt, dus alleen daar een foto van.
Jammieee! Door deze foto heb ik mij ook maar gewaagd aan de snickerdoodles. En ze zijn echt lekker, simpel, maar lekker.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 16:03 schreef Ilse86 het volgende:
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):
Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten
[ afbeelding ]
Ze zijn echt verslavend he!quote:Op woensdag 23 juni 2010 19:49 schreef Ilse86 het volgende:
[..]
Zien er lekker luchtig uit Morgen misschien toch ook maar weer eens maken
Ik denk dat het een aangepast recept is, dat het eigenlijk voor kippenpoten is bedoeld. En dan zie ik het nut van een uur in de oven wel in!quote:Op zondag 27 juni 2010 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
Basisrecept (met een hoop aanpassingen van mij) komt van iemand anders, maar ik denk dat het de oven in gaat op lage temperatuur omdat de saus dan misschien 'kleveriger' wordt en de kip zachter, omdat de azijn tijd heeft om in te werken. Ik was eerst ook bang dat de kip verschrikkelijk droog zou worden, maar het tegenovergestelde is het geval. Ik weet verder ook niet, heb het nog niet geprobeerd te wokken, dus zou niet weten of dat net zo lekker wordt.quote:Op zondag 27 juni 2010 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
Ok dit klinkt mss gemeen, majaquote:Op zondag 27 juni 2010 17:21 schreef Ilse86 het volgende:
[..]
En Chinees-Nederlands eten... Tja, het is niet bedoeld als authentiek Chinees recept, maar vind het wel gewoon lekker, en de mensen bij mij thuis blijven erom vragen
Ja ok.. Als je het zo bekijkt, kun je taart, cakejes, koekjes, ijsjes, fruit, meringues enzo ook niet meer als lekker eten bestempelen. Want dat is gewoon je brein dat blij is haha. Gelukkig heb ik niks tegen een blij brein, dus ik blijf dit gewoon lekker eten (en het lekker eten noemen) Maar suit yourself, smaken verschillen en je hoeft het niet te makenquote:Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:
[..]
Ok dit klinkt mss gemeen, maja
Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?quote:Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:
[..]
Ok dit klinkt mss gemeen, maja
Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
Meiknollenquote:Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!quote:Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Momofuku's Pork Bun
1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
6. Sriracha chilisaus voor wie wil.
Voila! Lekker broodje.
Dat ziet er echt te lekker uitquote:Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Momofuku's Pork Bun
1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
6. Sriracha chilisaus voor wie wil.
Voila! Lekker broodje.
meiknolletjes zijn lekker!quote:Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
Ja, moddervet!quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!
aah ok, speklapjes vind ik wel meevallen. lus ik graag vlees ziet er heerlijk uit!quote:Op donderdag 1 juli 2010 11:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, moddervet!
Moet kunnen, zo op zijn tijd. En de plakken waren ook niet formaat speklap wat in de winkel ligt hoor. Meer vierkant, zo 5x4 cm en dikke cm dik. Hoewel, dat is na het roosteren, dus per saldo misschien wel vergelijkbaar met een dun, langwerpig speklapje. Ach ja.
[ afbeelding ]
vandaag gemaakt en erg in de smaak gevallenquote:Op zondag 20 juni 2010 23:57 schreef RobinOok het volgende:
Dus van de weeromstuit een salade!
[ afbeelding ]
Tomaatjes, komkommer, rode ui, koriander en biefstuk. Met een sausje van hoisin, sesamolie, sojasaus, limoen, honing en wat chilipeper
Ik moet me inhouden om niet gewoon hier achter de PC met een vork die hele ovenschaal leeg te eten zo lekker.quote:
Blij dat je het lekker vond Het idee heb ik van Tasty Kitchen, maar heb het recept wel enigszins aangepast. In dat recept zaten onder andere geen groenten, geen chilivlokken, nog meer suiker, en een beetje onnodig omslachtige bereidingswijze. Maar wel erg lekker dusquote:Op zondag 4 juli 2010 18:48 schreef Purdey het volgende:
@Ilse86: Vandaag de malse kip gemaakt,met paprika en uit.In één woord: Geweldig!
Hoe kom je aan het recept? Ga het zeker vaker maken!
Ik had iets meer eters,dus had een kilo kip en heb ook de saus moeten verdubbelen.Ik heb echter wel alleen een half kopje suiker gedaan en driekwart azijn.Maar echt heerlijk,en iedereen vond het een succes! Die groenten waren ook een fijne aanvulling!quote:Op maandag 5 juli 2010 09:16 schreef Ilse86 het volgende:
[..]
Blij dat je het lekker vond Het idee heb ik van Tasty Kitchen, maar heb het recept wel enigszins aangepast. In dat recept zaten onder andere geen groenten, geen chilivlokken, nog meer suiker, en een beetje onnodig omslachtige bereidingswijze. Maar wel erg lekker dus
Zag ergens in een topic dat je in Rotterdam woont, toch? Naar welke toko ga jij?quote:Op zondag 18 juli 2010 14:47 schreef RobinOok het volgende:
Het zijn wel allemaal van die lang houdbare dingen. Ik heb ze dus wel standaard in huis en knoflook, gember, ui meestal ook wel. Dus voor mij is dit zo'n makkelijk "ik koop 1 ingredient (aubergine) en de rest heb ik al"-gerecht. We eten het dus best vaak. Soort eenpansgerecht ook, lekker, makkelijk en gezond.
Dus ik zou zeggen: ja, hup naar de toko en je kastjes vullen.
Er gaat een wereld voor me open! Ik ken al die winkeltjes niet, maar ik woon dan ook in in het oosten van R'dam, op de rand zevenkamp/nesselande Die Japanse supermarkt moest ik even op street view bekijken, want Elgarlaan wordt helemaal niet aangegeven. Het is in elk geval wel degene die ik bedoelde. Ga er binnenkort eens een kijkje nemen, hij is vrij groot, zo aan de buitenkant te zien. Toko Liem is vooral Indisch inderdaad, haal er altijd pakjes IndoMie en sereh, gember en sambalquote:Op maandag 19 juli 2010 20:01 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga het vaakst naar Oriental op de boot bij de euromast. Omdat je daar makkelijk kunt parkeren en die vaak het goedkoopst is. Maar ga ook vaak naar Wah Nam Hong, daar op de hoek op de kruiskade, die hebben iets meer gespecialiseerde chinese en japanse dingen. En soms ook naar Cheung Kong stukje verderop op de kruiskade, omdat die nog weer specifiekere chinese dingen hebben. Sommige dingen goedkoop, sommige juist duurder, beetje rare winkel dus. Bovendien altijd opletten, want ze verkopen nogal eens dingen van (bijna) over de datum.
Toko Liem ben ik nog nooit geweest. Ligt een beetje te ver bij mij uit de buurt en is voornamelijk Indisch georienteerd, toch?
Die Japanner die jij bedoelt heb ik denk ik al wel van gehoord, maar nog niet langs geweest. Ben ik nog wel een keer van plan, maar vergeet het steeds. Hayato op de Elgarlaan 26, toch?
Voor Japanse en Koreaanse dingen ga ik eigenlijk het liefst naar Interburgo (Spaanse polder), of als ik wil fietsen naar Kazaguruma in de pannenkoekstraat.
(Hier een lijstje waar ze allemaal instaan, met adres enzo: http://tokowijzer.wordpress.com/adressen/ )
of zet het hier even neer, ben ook erg benieuwd!quote:Op maandag 19 juli 2010 20:29 schreef motorbloempje het volgende:
ik stuur de PM van MariaEtcetera wel even door
Wauw, jouw foto lijkt zelfs op op de foto in het kookboek!quote:Op maandag 19 juli 2010 20:23 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Tomatensoep met avocado en tijm en wat 'partygarnalen', Mr.Mo had even gemist dat 'garnalen' altijd Hollandsche Garnalen zijn
met dank aan MariaEtcetera was erg lekker, al mag er volgende keer wat meer pit in van mij persoonlijk
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."Dijenkletserextravaganza!" - V1z
ziet er heerlijk uit. ik vind alleen avocado echt smerig.. guacamole *brrr*quote:Op dinsdag 20 juli 2010 13:27 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Omelet met zalm, uiteraard avocado (ik word ze gewoon niet zat ) en huttenkase nom!
quote:Op zaterdag 24 juli 2010 16:57 schreef FutureFairytale het volgende:
goed gelukt Purdey! Zal dat ook lekker smaken met aardbeien?
beetje warme chocosaus erbij en je hebt een stukje hemelquote:Op zaterdag 24 juli 2010 17:18 schreef Purdey het volgende:
[..]
Absoluut haha! Wat dacht je van: Verkruimelde snickerdoodles, vanille roomijs, aardbeien en slagroom?
En dat zag er zo uit & was heerlijk!!quote:Op zondag 25 juli 2010 14:49 schreef golfer het volgende:
Straks dit recept van Rick Stein namaken
Alleen gebruik ik i.p.v. gezouten stokvis gewoon kabeljauwfilets.
Dat ligt dan w.s. aan de kwaliteit foto en de rooiige dressing over de ijsbergsalade (met chilisaus) waardoor de sla oud lijkt, het smaakte goedquote:Op zondag 25 juli 2010 18:41 schreef DarkElf het volgende:
t ziet er, voor mij, niet zo lekker uit maar ik geloof zo dat het wel lekker was
Ik ben verward, het ziet er technisch gezien inderdaad uit als kattenkots, maar op deze foto is het gek genoeg ook appetijtelijk!quote:Op zondag 25 juli 2010 20:05 schreef prinseszondererwt het volgende:
In het kader van 'ziet er minder lekker uit dan het is' presenteer ik: snijbietspread!
[ afbeelding ]
Yummie, ziet er erg lekker en goed uit!quote:Op zaterdag 24 juli 2010 20:07 schreef PiperMaru het volgende:
Salade met aardbeien die ik vandaag maakte
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 25 juli 2010 21:18 schreef DarkElf het volgende:
Tis geen schitterende foto maar oh wat was t lekker:
[ afbeelding ]
aardbeienpavlova
Zo, dat is nog eens een toetje van formaat hoofdgerecht! Ziet er echt heerlijk uit. Heb je een recept?quote:Op zondag 25 juli 2010 21:18 schreef DarkElf het volgende:
Tis geen schitterende foto maar oh wat was t lekker:
[ afbeelding ]
aardbeienpavlova
Investeren en wat beter bestek en het is echt een plaatjequote:Op zondag 25 juli 2010 18:40 schreef Bluezz het volgende:
[..]
En dat zag er zo uit & was heerlijk!!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
supersimpel: 2 merenque's maken (eiwitten met suiker kloppen en in de oven)quote:Op zondag 25 juli 2010 23:52 schreef PiperMaru het volgende:
[..]
Zo, dat is nog eens een toetje van formaat hoofdgerecht! Ziet er echt heerlijk uit. Heb je een recept?
Receppie staat onder het linkje! En het mooie is: het is geen bechamel, maar ricotta met kwark!quote:Op woensdag 28 juli 2010 14:30 schreef MariaEtcetera het volgende:
Oooh mooi én waarschijnlijk erg lekker! Receptje?
Die bechamellaag *kwijl*
Ok, deze ik zeker proberen, ik ben gek op aubergines!quote:
Ik ben echt fan van die knoflookjes, die zijn zo handig.quote:Op donderdag 29 juli 2010 20:02 schreef PiperMaru het volgende:
Heerlijke broccolisoep gemaakt vandaag met broccoli (duh!), knoflook, aardappel, lenteui, creme fraiche en gerookte kip:
[ afbeelding ]
ging er een belletje toen ik postte ofzo? jij bent snelquote:Op donderdag 29 juli 2010 22:18 schreef Isegrim het volgende:
Die hebben geen tenen, is gewoon één geheel. Ideaal.
Bij de Lidl hebben ze ze in ieder geval. ,quote:Op donderdag 29 juli 2010 22:32 schreef Perruche het volgende:
ik wil ook de knoflookjes, waar kan je ze halen, hoe heten ze?
Thanks!quote:Op donderdag 29 juli 2010 21:49 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ziet er heerlijk uit, lekker soepje lijkt me. Ook prachtige foto!
quote:Op vrijdag 30 juli 2010 14:58 schreef Isegrim het volgende:
Als je niet tegen het idee van het eten van een dood beest kunt, moet je vegetariër worden.
Daar kom k maandag weer, eens kijken, echt ubersnoezig!quote:Op donderdag 29 juli 2010 22:34 schreef Sts het volgende:
[..]
Bij de Lidl hebben ze ze in ieder geval. ,
volgens mij elke supermarkt. Deen heeft ze ook.quote:Op donderdag 29 juli 2010 22:34 schreef Sts het volgende:
[..]
Bij de Lidl hebben ze ze in ieder geval. ,
Nou inderdaad. Om die reden vind ik ze dan ook helemaal niet zo handig. Ik haal tegenwoordig gewoon netjes een bolletje per keer, dan hoef ik ook niet steeds knoflookbollen weg te mikken. Het verwerken van een of meerdere teentjes gaat eigenlijk met zo snel.quote:Op vrijdag 30 juli 2010 17:48 schreef RobinOok het volgende:
En wat mij opvalt is dat ze heel erg aan je handen plakken bij het snijden.
quote:Op maandag 2 augustus 2010 10:20 schreef Purdey het volgende:
Chocoladetaart en monchoutaart De monchoutaart heb ik alleen 'heel' op de foto gezet, aangezien het daarna een slagveld werd
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bastognekoekenquote:Op maandag 2 augustus 2010 10:37 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
wat voor bodem heb je gebruikt voor de monchoutaart?
Da's echt het lekkerstequote:
Vind ik ook! Officieel moet je volgens het recept maria-kaakjes gebruiken met boter en kersenjam, maar vind dit véél lekkerderquote:
dat het eruitloopt is niet erg, mits er in het broodje nog wel genoeg vulling zitquote:Op donderdag 5 augustus 2010 12:50 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Altijd lekker: tosti!
Met sjalot deze keer en tomatenchilijam.
Hij smaakte romig en naar bessen!quote:
Ik wou roepen "oooh net echt! " maar toen bedacht ik me dat dit natuurlijk eigenlijk 'echterder' is dan supermarkt-rozijnenbollenquote:Op donderdag 5 augustus 2010 21:51 schreef DarkElf het volgende:
Zelfgebakken rozijnenbollen!
[ afbeelding ]
Oooh nou wil ik ook broodjes maken!quote:
Ah thnx!!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 23:31 schreef RobinOok het volgende:
Het staat ook daar rechts onderaan in de side-dinges, maar:
1T = 1 grote T en dus Tablespoon, eetlepel (15ml)
1t = 1 kleine t en dus teaspoon, theelepel (5ml)
Ik snap wel dat het misschien even vreemd kan zijn, maar ik merkte ooit dat ik met de grote T en kleine t nooit fouten maakte. Terwijl met tbsp en tsp ik die wel eens door elkaar haalde. Trouwens, met el en tl ook. Dat visuele in T en t werkt voor mij echt heel goed. Vandaar dat ik het aanhoud. (dus dat het niet alleen luiheid is :-) )
Dat lijkt me echt een heerlijke salade! *bookmarkt recept*quote:Op vrijdag 30 juli 2010 13:41 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Waterkers salade met ganzenborst, Granny Smith en walnoten (<= recept).
Uit het kookboek van John Torode, Kip!
Gans zelf geschoten. Nou ja, niet zelf, maar ik was erbij. 's Middags even in een pekelbadje, daarna 2 borstjes 40 minuten sous-vide gegaard op 60 graden en 2 borstjes 35 minuten zachtjes warmgerookt. Daarna alle vier nog even om en om gegrilld. De ene aten we "zo" met aardappeltjes uit de oven en een tomatensalade, maar de andere aten we een dag later in bovenstaande salade. Dat was lekkerder. Leuke combinatie, pittige waterkers, zure appel, noten en die gans. Met eend zal het ook vast lekker zijn.
Die heb ik ook. Een zegen.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:
[ afbeelding ]
Die van de Blokker vind ik mooier. :-)quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:
[ afbeelding ]
Klinkt heel lekkerquote:Op vrijdag 6 augustus 2010 07:27 schreef minilot het volgende:
Over soep gesproken! Gisterenavond was er soep:
[ afbeelding ]
Twee soepen eigenlijk: romige, zoetige maissoep en scherpe, rokerige paprikasoep. Ik kreeg de consistentie van de twee soepen helaas niet helemaal gelijk, waardoor het ondanks voorzichtig inschenken niet lukte om de ene soep aan de linkerkant van de kom te krijgen en de andere soep aan de rechterkant. Volgende keer gewoon soep van gele en rode paprika's, want dan lukt het wél. U ziet, de maissoep heeft gewonnen. De paprikasoep zit eronder.
Erbij quesadilla's met chorizo en machego (Spaanse schapenkaas) en in het bakje een kwak zure room.
Zon op tafel! Nou ja, in de het eten dan - ook op deze foto weer schemering en gruizig licht.
Haha, bekend! Op mijn foto staat het bord van mijn lief. Bij mijn portie was de soep echt dramatisch overstroomd!quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 20:20 schreef Elorin het volgende:
Oh ja, de kom zit inderdaad iets te vol, dat kwam doordat ik geen rekening had gehouden met de kip die er nog in moest. Het paste allemaal maar net...
Ja uhh... dat is dus echt supersimpel Ik had een toplaag van zure room, dan maak je daar kringeltjes saus op (ik doe dat met een flesje, maar bijvoorbeeld zo'n supersmal spuitmondje op een slagroomspuit werkt ook, of gewoon met een lepel), en dan trek je met een satéprikker centrische lijntjes door de saus, dus van buiten naar het midden, of andersom.quote:Op zondag 8 augustus 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Hoe heb je dat zebra effect gekregen op je cheesecake ColdFeet? Ziet er waanzinnig uit!
Het is ook vrij makkelijk zelf te makenquote:Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL?
Van de allerhande:quote:Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL?
Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eatingquote:Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Isegrim het volgende:
Is ook niet moeilijk zelf te maken, maar denk niet dat je zelfgemaakte curd lang kunt bewaren.
Ik vind het fijn dat je die potjes langer kunt bewaren. Het is namelijk erg lekker in de yoghurt e.d.quote:Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Purdey het volgende:
[..]
Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eating
lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs misluktquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 12:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Zuurdesembrood met zelfgemaakte pruimenjam
(1 kilo pruimen, 350 gr suiker, 1 vanillestokje)
De foto is een beetje crap (telefoon), maar de jam is echt zo mooi rood!
Wat was er mislukt aan dan?quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 13:22 schreef Perruche het volgende:
[..]
lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs mislukt
het was eerst te waterig en toen te dik. Denk dat ik alles (pitten en vel) had moeten laten zitten en er later uit zeven ofzo... had er ook gelijk de suiker bij gedaan en dat was ook niet zo slim, kreeg een soort suikerstroop! als ik ze kan vinden op de markt binnenkort weer eens proberenquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 13:32 schreef lemonlime het volgende:
[..]
Wat was er mislukt aan dan?
Ik heb ongeveer half-om-half opal en sanctus hubertus gebruikt (gewoon omdat ik ze had). Eerst alleen de pruimen en vanillestokje (zonder water) gekookt tot het echt goed moes was en een beetje begon in te koken, en daarna de suiker erbij en weer iets van 45 minuten koken. Het koken heb ik niet echt getimed, ik heb eigenlijk alleen op de dikte van de jam gelet. Dat test ik altijd op een schoteltje uit de koelkast
In dit geval is het bosbes.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 14:11 schreef rhubarb het volgende:
Dikke kans dat het lavendelijs eigenlijk gekleurde aardappelpuree is, een veelgebruikte truc van foodstylisten.
Het heeft nog wel enige verbetering Ik had twee bakjes bramen, een gepureerd met suiker, en 1 heb ik er in z'n geheel door gedaan. Ik denk alleen dat ik de volgende keer de slagroom en meringues met de bramen doe, en de saus eroverheen giet. Nu is het meer mousse geworden. M'n meringues waren ook nog best plakkerig vanbinnen, het werd geen sneeuwquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 16:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
In dit geval is het bosbes.
Zandkoekjes zien er heerlijk uit en eton mess is ook altijd een hit.
Zo, die zien er lekker uit!quote:Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:
[ link | afbeelding ]
Gelukkig bleven ze niet plakken!
Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?quote:Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:
[ link | afbeelding ]
Gelukkig bleven ze niet plakken!
Ja hoor! KLIK Ik heb alleen half olijfolie en half gewone olie gebruikt, en geen room of gesmolten boter, maar een paar lepels karnemelk (had geen room of boter in huis). Ze zijn heel lekker, ik heb ze inmiddels al weer twee keer gemaaktquote:Op dinsdag 24 augustus 2010 17:36 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?
Tnx, in favo's gezetquote:Op dinsdag 24 augustus 2010 21:54 schreef lemonlime het volgende:
Ja hoor! KLIK Ik heb alleen half olijfolie en half gewone olie gebruikt, en geen room of gesmolten boter, maar een paar lepels karnemelk (had geen room of boter in huis). Ze zijn heel lekker, ik heb ze inmiddels al weer twee keer gemaakt
Dit is je eerste foto die er ronduit smerig uit ziet.quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 15:15 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Appelkruimeltaartje.
(met amandelschaafsel in het deeg)
quote:Op woensdag 25 augustus 2010 19:14 schreef minilot het volgende:
Avondeten van vandaag.
[ afbeelding ]
Kipsalade met kerrie en rozijnen en bleekselderij - plus brood en druiven.
Was eigenlijk lunch, maar we waren onverwacht niet thuis tussen de middag.
[ afbeelding ]
Chocolade pots de crème met geconfijte sinaasappelschilletjes erin, slagroom erop en garnering van gesmolten en gebroken sinaasappellolly!
Wat ziet dat er ontzettend goed uit zeg, in alle eenvoud! Wat een ontzettend goed idee trouwens om vanille te verwerken in de vanillecake! Die zwarte puntjes maakt het heel 'echt'. Die koekjes lijken van buiten heel droog, maar zijn ontzettend mooi zacht vanbinnen. Hulde! Heb je ook een recept van de koekjes misschien?quote:Op zondag 29 augustus 2010 10:43 schreef evo87 het volgende:
ziet er heerlijk uit.
Had vandaag zelf een bakbui. Een simpele vanille cake en wat koekjes gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dankjewel! Makkelijk recept, ingrediënten die je altijd wel in huis hebtquote:Op zondag 29 augustus 2010 13:04 schreef evo87 het volgende:
nomnomnom, tiramisu
Het recept voor de koekjes:
150 gram bloem + 20 gram cacao
1/4 tsp baksoda + 1 tsp bakpoeder
1 ei + 1/4 tsp zout + 1/2 tsp ctroensap + 1/2 tsp vanille poeder/extract
100 gram olie (zelf rijstolie gebruikt, maar iig neutrale)
120 gram suiker
200 gram chocolade in stukkies (zelf witte 'chocolade' gebruikt, whatever u like)
(alles op kamertemp, oven @ 190 C ) (oven thermometer is je beste vriend)
Bloem, cacao, baksoda en bakpoeder goed mengen. Apart zetten.
Ei , zout, vanille en citroensap ff goed loskloppen. Vervolgens langzaam olie erbij zodat je een emulsie krijgt (soort mayo). Hierbij gooi je de suiker en dit mengsel klop je met de mixer zo'n 3-5 min goed luchtig.
Bloem mengsel erboven zeven en met de spatel er door mengen. Als dit bijna is gemengd de chocolade stukjes erdoor gooien. Even goed mengen en in hoopjes op de bakplaat mikken en 15 min bakken.
Konings...quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 13:49 schreef Bluezz het volgende:
Tip voor foodgawkers
Zet vooral je geluid aan
kan ff het topic niet vinden waar je foodlinkjes in kwijt kan.
Dat ga je hier helemaal van omvallen!quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 13:49 schreef Bluezz het volgende:
Tip voor foodgawkers
Zet vooral je geluid aan
wat een vreselijk goddelijke cheeseburgersquote:Op vrijdag 3 september 2010 15:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat ga je hier helemaal van omvallen!
http://www.cheeseandburger.com/
Dezelfde website (eveneens van Wisconsin-kaasmakers) MAAR DAN MET CHEESEBURGERS!
Jaloooeeeerrrrssss!!!!!quote:Op zondag 5 september 2010 00:00 schreef PiperMaru het volgende:
Vandaag pizza gemaakt met behulp van mijn nieuwe Kitchenaid
ricottapannekoekjes , die moet je eens proberen dan , misschien is dat wat?quote:Op zondag 5 september 2010 13:57 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
American Pancakes.
Die had ik nog nooit gegeten. Omdat ik helemaal niet van pannenkoeken hou, dus dan trekt de amerikaanse versie ook niet echt. Maar verveelde me net en 't leek me eens tijd om dat gat in mijn eetervaringen te vullen.
Best leuk, maar neh, ook de amerikaanse pannenkoek is niet mijn ding.
Dus net als ArtemisQ's risotto ziet het er lekkerder dan het daadwerkelijk was... ;-)
Kreeg er in ieder geval wel trek van. Dus vandaag ook maar weer eens gemaakt.quote:Op zaterdag 4 september 2010 23:01 schreef ArtemisQ het volgende:
[ afbeelding ]
Paddestoelenrisotto! Ik moet wel eerlijk bekennen dat het er lekkerder uitziet dan het daadwerkelijk was...
open, gevuld met sushi rijst en een beetje sesamzaadjes. Die zakjes zijn echt heerlijk. Heb je nog andere tips om ermee te doen? Soms doe ik ze in reepjes door een wokgerecht, dat is ok lekkerquote:Op dinsdag 7 september 2010 23:08 schreef RobinOok het volgende:
Leuk. Had je nog iets met die tofuzakjes (inariage) gedaan? Of alleen opengevouwen en gevuld met rijst?
word dat niet knetterhard rubber? hoe serveer/eet je dat?quote:Op zaterdag 11 september 2010 20:38 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Octopus, gekookt met laurier, zeezout en ui. Gebakken knoflook, bleekselderij en wortel erbij. Gekookte octopus gemarineerd met extra vierge olijfolie en paprikapoeder.
Varkens zijn denk ik dan nog veel slimmer.quote:Op zondag 12 september 2010 17:29 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind octopus wel lekker, maar sinds een close encounter met zo'n dier tijdens het snorkelen in Aruba, eet ik ze eigenlijk liever niet. Ze zijn erg intelligent en interessant. Normaal ben ik redelijk gewetenloos wat dat aangaat, maar ik 'heb' iets met octopussen.
Mijn idee.quote:Op zondag 12 september 2010 23:01 schreef NDAsilenced het volgende:
[..]
Varkens zijn denk ik dan nog veel slimmer.
Dat weet ik zo net nog niet, octopussen zijn intelligenter dan je denk. Maar ik eet ook vrij weinig varkensvlees, houd er niet zo van.quote:Op zondag 12 september 2010 23:01 schreef NDAsilenced het volgende:
[..]
Varkens zijn denk ik dan nog veel slimmer.
Een uur is al voldoende. Tentakels kun je in stukken snijden en serveren met olijfolie en paprikapoeder. De tentakels met zuignappen zien er misschien vies uit, maar zijn erg lekkerquote:Op zondag 12 september 2010 15:36 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon lang koken. Hoe langer hoe zachter het wordt. Uurtje of 2-3.
Inktvis is vaak vrij taai (denk aan inktvisringen), octopus is wat dikker en malser. Lastig om ergens mee te vergelijken. Je zou er gewoon eens een moeten halen op de markt en proberen...quote:Op zondag 12 september 2010 16:26 schreef Perruche het volgende:
maar octopus doet me aan kwal denken! Smaakt het als inktvis?
Lijken net strikjes.quote:Op maandag 13 september 2010 18:34 schreef Purdey het volgende:
Zelfgebakken witte broodjes met spek omwikkeld
[ afbeelding ]
ooeeh, want somequote:Op maandag 13 september 2010 21:07 schreef Landysh het volgende:
[..]
Lijken net strikjes.
Wortelcake
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |