abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 11:53:53 #201
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85088053
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 07:55 schreef huhggh het volgende:

[..]

De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Wellicht dat eieren het kan verbeteren.
Maar komend najaar wil ik me weer storten op grotere stukken vlees ipv "snacks".

Op de lijst staat een dikke bacon explosion met onder andere daarin:
- geraspte kaas
- paprika
- ui
- half-om-half gehakt
- wellicht tijm, anders alleen bbq-saus als "coating"
- champignons

Alleen heb ik nog steeds grote moeite om goede lange stukken bacon te vinden.
Wellicht moet ik eens een goede slager tegen het lijf lopen, maar wat ik overal tegenkom is allemaal erg kort.
Wie kent er een in Den Haag of omstreken?
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.

Je kan trouwens ook goede resultaten behalen met rundvlees uit de supermarkt hoor. De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.

Vorm het vlees tot een hamburger achtige vorm en druk de rafelige kantjes lichtelijk aan. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden van de hamburger, dit zorgt ervoor dat de burger niet bol trekt tijdens het bakken en that's it!

----

De Lidl heeft soms goede bacon in de schappen liggen.

[ Bericht 25% gewijzigd door Redcoon op 10-08-2010 12:02:38 ]
pi_85088473
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 11:53 schreef Redcoon het volgende:
De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.
je bedoelt dat hierdoor de gehaktstructuur die er door de gehaktmolen in gekomen is weer verloren gaat?
Ik zal toch op een of andere manier mn eitje en gehakt kruiden erdoorheen moeten mengen, dat kan alleen door het flink met de pootjes te kneden. Dan is die structuur sowieso al kapot, en maakt het vormen van de burgertjes ook niet meer zoveel uit. Toch?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 13:18:36 #203
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85091264
Ik vorm de burgers en besprenkel het royaal met peper en zout vlak voordat ik ga bakken, meer doe ik niet.
Gebruik zeezout en zwarte peper uit een molentje. Het zout "carameliseert" als het ware, je krijgt er een heerlijk korstje van.

Ik eet mijn hamburgers lichtelijk roze, om dit te bereiken gebruik ik een thermometer en haal ik de burgers rond de 55 a 60 graden celcius van de bbq.

Je kan op Amerikaanse websites bergen aan informatie vinden over hamburgers, ze nemen het daar best serieus.

http://aht.seriouseats.co(...)-better-burgers.html

[ Bericht 27% gewijzigd door Redcoon op 10-08-2010 13:25:29 ]
pi_85097490
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 11:51 schreef Redcoon het volgende:
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.

Je kan trouwens ook goede resultaten behalen met rundvlees uit de supermarkt hoor. De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.

Vorm het vlees tot een hamburger achtige vorm en druk de rafelige kantjes lichtelijk aan. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden van de hamburger, dit zorgt ervoor dat de burger niet bol trekt tijdens het bakken en that's it!
Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bent
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 17:15:39 #206
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85101884
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 15:45 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bent
Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.
pi_85102439
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 17:15 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.
Dat artikel over zouten op dat blog is gaaf, ook goed onderzocht. http://aht.seriouseats.co(...)ing-ground-beef.html
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 21:45:46 #208
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85113732
Superblog inderdaad! :D

Heel handig om te weten wat voor uitwerking zout heeft op gehakt.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 23:14:53 #209
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_85118288
Liet de foto's van die hamburgers van die blog aan mijn vrouw zien en kreeg 2 reacties: Hamburgers mogen niet rood van binnen zijn, en Die stevige/dichte ziet er het lekkerste uit.

Ik denk dat ik het bereiden van vlees maar zelf doe ;)
  woensdag 11 augustus 2010 @ 08:39:16 #210
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85128008
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 23:14 schreef Coelho het volgende:
Liet de foto's van die hamburgers van die blog aan mijn vrouw zien en kreeg 2 reacties: Hamburgers mogen niet rood van binnen zijn, en Die stevige/dichte ziet er het lekkerste uit.

Ik denk dat ik het bereiden van vlees maar zelf doe ;)
Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.

Maar langzaamaan gelooft ze me op mijn woord wat hamburgers betreft ;)
pi_85129037
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 08:39 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.

Maar langzaamaan gelooft ze me op mijn woord wat hamburgers betreft ;)
Ikzelf zou ook niets van hamburgers moeten hebben die rood van binnen zijn. :')
Tis geen biefstuk.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  woensdag 11 augustus 2010 @ 10:24:00 #212
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85130523
Roze, niet rood.

[food snob modus] Grijs is voor plebs [/food snob modus]
pi_85138088
Als je ze maakt van een goed stuk rundvlees(zelf malen) mogen ze vanbinnen ook rood zijn.
pi_85193590
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  donderdag 12 augustus 2010 @ 17:48:07 #215
128548 pavv
The computer says NO
pi_85195000
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule style

en als je geen zin hebt om zelf met gehakt aan de gang te gaan kun je ook kiezen voor voorgebraden kleine (runder-)balletjes... iets minder speciaal maar even zo goed nog best lekker!
  donderdag 12 augustus 2010 @ 19:47:06 #216
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85199966
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINK

O en deze voor de zalm op het plankie Dat is echt te lekker en kan op werkelijk alle BBQ's!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85201924
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.

Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  donderdag 12 augustus 2010 @ 23:19:51 #218
128548 pavv
The computer says NO
pi_85210401
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.

[ afbeelding ]
geen barbecue weer?

HUH? kan dat?


minus 8 graden ^O^
  donderdag 12 augustus 2010 @ 23:22:38 #219
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85210558
En gezellig dat het was! Binnenkort in de buurt van Eindhoven voor de 3e keer dit jaar!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85210824
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:

[..]

geen barbecue weer?

HUH? kan dat?
[ afbeelding ]

minus 8 graden ^O^
Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak. :Y)
full stops and exclamation marks
pi_85211237
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 23:22 schreef Schranseman het volgende:
En gezellig dat het was! Binnenkort in de buurt van Eindhoven voor de 3e keer dit jaar!
Welke kant van EHV zit je? En hoe laat kan ik een broodje PP komen halen :9~
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 01:47:02 #222
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_85215766
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 17:48 schreef pavv het volgende:

[..]

kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule style

en als je geen zin hebt om zelf met gehakt aan de gang te gaan kun je ook kiezen voor voorgebraden kleine (runder-)balletjes... iets minder speciaal maar even zo goed nog best lekker!
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 19:47 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINK

O en deze voor de zalm op het plankie Dat is echt te lekker en kan op werkelijk alle BBQ's!
Super, tnx! Ga er zeker mee aan de slag! :) :9
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.

[ afbeelding ]
Onzin :P Wij hebben vanavond ook heerlijk buiten gebarbecued. Buitje vooraf maar vanaf zes uur was het heerlijk droog 8-).
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_85218451
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:

[..]

geen barbecue weer?

HUH? kan dat?
[ afbeelding ]

minus 8 graden ^O^
:D met regen is het wat anders ;)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_85218459
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 23:28 schreef krioro het volgende:

[..]



Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak. :Y)
Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennen ;) helaas.
Ga duimen dat het zaterdag lekker weer is :Y
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_85219744
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 07:57 schreef Ml-etje het volgende:

[..]



Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennen ;) helaas.
Ga duimen dat het zaterdag lekker weer is :Y
Heb jij even geluk, morgen wordt de mooiste dag van het weekend, zondag weer kans op een buitje. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')