abonnement Unibet Coolblue
  zondag 1 augustus 2010 @ 09:45:33 #176
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84729699
Je kan ook onbewerkte cederhouten schrootjes kopen bij een bouwmarkt, is goedkoper dan bij de AH.
  zondag 1 augustus 2010 @ 11:51:25 #177
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_84731573
Vanmiddag is ie klaar *O*

pi_84732019
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 11:51 schreef Erasmo het volgende:
Vanmiddag is ie klaar *O*

[ afbeelding ]
Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten had :P
pi_84738437
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:10 schreef Wooldoor het volgende:

[..]

Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten had :P
Dat doet mij dan weer denken aan de aflevering waarin hij in Argentinië was. 150 Runderen geroosterd boven de oppervlakte van een voetbalveld aan bbq in Patagonië. _O_

http://vimeo.com/3420642 (vanaf 30 min.)

[ Bericht 9% gewijzigd door krioro op 03-08-2010 22:03:26 ]
full stops and exclamation marks
  zondag 1 augustus 2010 @ 16:15:22 #180
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_84739477
BBQ gister was een groot succes ^O^
Vandaag lekker het overgebleven vlees grillen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 16:19:22 #181
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_84739605
Het varken is _O_
  zondag 1 augustus 2010 @ 22:25:02 #182
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84752966
@coelho, klopt dat is bacon van herta, lijkt er erg op.

Nice knorretje trouwens, nog meer foto's
pi_84825540
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:26 schreef Coelho het volgende:

[..]

Waarschijnlijk een stukje cedarhout. Dat wordt veel gebruikt bij zalmbereidingen. Zelfs AH heeft tegenwoordig van die plankjes liggen (a 6 euro per 2, voor eenmalig gebruik)
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 09:45 schreef Redcoon het volgende:
Je kan ook onbewerkte cederhouten schrootjes kopen bij een bouwmarkt, is goedkoper dan bij de AH.
Heb ze deze keer met korting bij de AH gehaald, ben benieuwd, dat 1-malig gebruik staat er niet op overigens.
Wel dat de vis met huid erop moet.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 3 augustus 2010 @ 21:03:32 #184
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84827799
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.

simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
pi_84830213
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 21:03 schreef macferret het volgende:
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.

simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
Oeh goede tip!! En dat smaakt zeker goed :Y
Dan ga ik er vanuit dat ik de volgende keer bij de bouwmarkt sta :P
Volgende week voor de dinerbarbaren naar de visboer voor zalm met huid, duimen dat ze het waarderen.

Ziet er trouwens lekker uit!! :9

[ Bericht 4% gewijzigd door Ml-etje op 03-08-2010 22:01:59 ]
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_84882998
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 11:51 schreef Erasmo het volgende:
Vanmiddag is ie klaar *O*

[ afbeelding ]
Het er ook wel eens aan gedacht om er eentje bij de slager te bestellen. Maar hoe eet je zoiets :@ en met hoeveel man. Lijkt me namelijk wel iets als verjaardags 'bbq'
  zondag 8 augustus 2010 @ 16:14:27 #187
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85011198
Gisteren kip in zoutkorst gemaakt.




Wordt geen blijvertje.

Maar de stroopwafel s'mores wel!!


Die ga ik zeker vaker maken. Makkelijk, lekker en snel!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85064505
Van 2 weken geleden.
Niet zo fancy als Schranseman, maar toch:









Hamburgers met uien en 2 eieren erin verwerkt, gemaakt met half-om-half gehakt.
Jammer dat ik vergeten ben foto's te nemen van de burgers met broodje.

[ Bericht 0% gewijzigd door huhggh op 09-08-2010 22:01:49 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_85067525
Half-om-half gehakt. ;(

Rundergehakt gebruiken! :~

Had ze laatst ook 'per ongeluk' van half-om-half gemaakt, wat een deceptie.
pi_85070346
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 21:20 schreef Beauregard het volgende:
Half-om-half gehakt. ;(

Rundergehakt gebruiken! :~

Had ze laatst ook 'per ongeluk' van half-om-half gemaakt, wat een deceptie.
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_85070879
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:

[..]

Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
Rundergehakt i.c.m. voldoende eieren en bijvoorbeeld verkruimelde beschuit is absoluut te doen. Valt echt niet uit elkaar als je ze kundig fabriceert.

Maar, ieder z'n meug.
pi_85072609
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:

[..]

Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
:?

vreemd, ik maak ze altijd van rundergehakt, nooit droog en echt goddelijk O+
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  maandag 9 augustus 2010 @ 22:52:32 #193
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85073145
Mooie burgers!

Ook lekker om er een wat pepers doorheen te kneden
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 9 augustus 2010 @ 23:04:48 #194
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_85073845
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:

[..]

Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?
pi_85074420
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 22:52 schreef Schranseman het volgende:
Mooie burgers!

Ook lekker om er een wat pepers doorheen te kneden
*kuch.
Vergeten er nog bij te vermelden. :')
Naast zwarte peper ook wat zout er doorheen gedaan.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_85074481
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 23:04 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?
Ik heb hier half-om-half gebruikt.
Dat is dus half rundergehakt en varkensgehakt.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 9 augustus 2010 @ 23:38:42 #197
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_85075714
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 23:16 schreef huhggh het volgende:

[..]

Ik heb hier half-om-half gebruikt.
Dat is dus half rundergehakt en varkensgehakt.
Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?
pi_85077167
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:

[..]

Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.

Volgens mij omdat het tegenwoordig allemaal met zo min mogelijk vet is -O-

Als ik bij de lokale slager het gehakt zie liggen dan is het bijna homogeen rood
pi_85082944
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 23:38 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Wellicht dat eieren het kan verbeteren.
Maar komend najaar wil ik me weer storten op grotere stukken vlees ipv "snacks".

Op de lijst staat een dikke bacon explosion met onder andere daarin:
- geraspte kaas
- paprika
- ui
- half-om-half gehakt
- wellicht tijm, anders alleen bbq-saus als "coating"
- champignons

Alleen heb ik nog steeds grote moeite om goede lange stukken bacon te vinden.
Wellicht moet ik eens een goede slager tegen het lijf lopen, maar wat ik overal tegenkom is allemaal erg kort.
Wie kent er een in Den Haag of omstreken?
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 11:51:33 #200
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85087969
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.

Je kan trouwens ook goede resultaten behalen met rundvlees uit de supermarkt hoor. De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.

Vorm het vlees tot een hamburger achtige vorm en druk de rafelige kantjes lichtelijk aan. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden van de hamburger, dit zorgt ervoor dat de burger niet bol trekt tijdens het bakken en that's it!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')