Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten hadquote:
Dat doet mij dan weer denken aan de aflevering waarin hij in Argentinië was. 150 Runderen geroosterd boven de oppervlakte van een voetbalveld aan bbq in Patagonië.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:10 schreef Wooldoor het volgende:
[..]
Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten had
quote:Op zondag 1 augustus 2010 00:26 schreef Coelho het volgende:
[..]
Waarschijnlijk een stukje cedarhout. Dat wordt veel gebruikt bij zalmbereidingen. Zelfs AH heeft tegenwoordig van die plankjes liggen (a 6 euro per 2, voor eenmalig gebruik)
Heb ze deze keer met korting bij de AH gehaald, ben benieuwd, dat 1-malig gebruik staat er niet op overigens.quote:Op zondag 1 augustus 2010 09:45 schreef Redcoon het volgende:
Je kan ook onbewerkte cederhouten schrootjes kopen bij een bouwmarkt, is goedkoper dan bij de AH.
Oeh goede tip!! En dat smaakt zeker goedquote:Op dinsdag 3 augustus 2010 21:03 schreef macferret het volgende:
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.
simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
Het er ook wel eens aan gedacht om er eentje bij de slager te bestellen. Maar hoe eet je zoiets en met hoeveel man. Lijkt me namelijk wel iets als verjaardags 'bbq'quote:
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 21:20 schreef Beauregard het volgende:
Half-om-half gehakt.
Rundergehakt gebruiken!
Had ze laatst ook 'per ongeluk' van half-om-half gemaakt, wat een deceptie.
Rundergehakt i.c.m. voldoende eieren en bijvoorbeeld verkruimelde beschuit is absoluut te doen. Valt echt niet uit elkaar als je ze kundig fabriceert.quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
*kuch.quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:52 schreef Schranseman het volgende:
Mooie burgers!
Ook lekker om er een wat pepers doorheen te kneden
Ik heb hier half-om-half gebruikt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:04 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?
Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:16 schreef huhggh het volgende:
[..]
Ik heb hier half-om-half gebruikt.
Dat is dus half rundergehakt en varkensgehakt.
Volgens mij omdat het tegenwoordig allemaal met zo min mogelijk vet isquote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |