abonnement Unibet Coolblue
pi_83883085
Misschien alufolie onder de bodem leggen?
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_83883180
quote:
Op zaterdag 10 juli 2010 14:59 schreef klotezooi het volgende:
Misschien alufolie onder de bodem leggen?
er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zaterdag 10 juli 2010 @ 19:06:16 #128
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_83889905
quote:
Op zaterdag 10 juli 2010 15:04 schreef Drossie het volgende:

[..]

er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.
Denk dat het warmtewerend effect van aluminiumfolie groter is dan bij bakpapier.

Maar desalniettemin ziet het er een fraaie pizza uit.
pi_83913627
Bestel je een flinke hoeveel Ecobrasa en een starter gekocht en dan krijg je een nietmachine van 3,99 geleverd.

Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 11 juli 2010 @ 14:58:27 #130
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83917374
quote:
Op zondag 11 juli 2010 13:24 schreef Steven184 het volgende:
Bestel je een flinke hoeveel Ecobrasa en een starter gekocht en dan krijg je een nietmachine van 3,99 geleverd.



sorry maar ik moest er hartelijk om lachen
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  zondag 11 juli 2010 @ 14:59:21 #131
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83917420
Even het volgende: Heeft iemand tips om sate te maken en voor te garen? Heb volgende week een mega BBQ en geen zin om lang te moeten wachten voor de volgende erop kan.
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  zondag 11 juli 2010 @ 16:24:25 #132
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83920626
Zuid Afrikaanse spiezen gemaakt. In ZA noemen ze ze Sosaties. Leek me wel toepasselijk. Met abrikozen en rode wijn marinade. Recept hier:

Plaatjes:






Gemaakt samen met een Argentijnse zijlende van de koe en lamskoteletten.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83947115
Mijn MOINK Balls van gisteren waren het hoogtepunt van de avond
pi_83948679
quote:
Op zondag 11 juli 2010 14:58 schreef lekzzz het volgende:

[..]


sorry maar ik moest er hartelijk om lachen
Dat mag hoor, heb er zelf ook aardig om dubbel gelegen. Contact gehad, als het goed is komen ze zo snel mogelijk binnen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_84081128
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
pi_84081466
Zo gisteren eindelijk Ecobrasa binnen gekregen, beter dan die nietmachine. Haha.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  donderdag 15 juli 2010 @ 11:01:18 #137
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_84081758
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
Ik ben van mening dat je een met zorg bereid stuk vlees wat met een eigen marinade of rub is behandeld niet moet gaan verkloten met Whiskeysaus of iets dergelijks

Als je een standaard BBQ pakket gaat cremeren op je wegwerp BBQ, dan zijn kant en klare huzarensalade, voorgesneden stokbrood en remia sauzen misschien wel een toepasselijke aanvulling, maar bij de meeste lekkere gerechten op deze pagina vind ik het absoluut niet passen. Je gaat in een sterrenrestaurant toch ook niet om een schaaltje appelmoes en mayo vragen?
  donderdag 15 juli 2010 @ 15:25:09 #138
168739 Red_85
'echt wel'
pi_84093099
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 10:51 schreef Drossie het volgende:
(...)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_84095199
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
Ik gebruik eigenlijk weinig tot geen sauzen. Ik ben niet zo'n geweldige fan van het echt amerikaans barbcecueën waar ze dikwijls alles gaan insmeren met saus enz...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  donderdag 15 juli 2010 @ 17:14:15 #140
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_84097787
Sausje is inderdaad een kleine toevoeging. Lekkerst is om het zelf te maken. De BBQsausjes zijn vaak voorzien van liqued smoke en dat geeft een sterke rooksmaak. Ik voeg vaak wat honing toe, of als ik het pittiger wil dan pepers, chili poeder oid. Maar de honing blijft een topper
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_84098467
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 15:25 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..
Ik trok bewust geen foto van de bodem hoor ;-)
En de topping mocht echt wat langer hebben. Mozzarella is niet eens gesmolten...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_84131293
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 17:14 schreef Schranseman het volgende:
Sausje is inderdaad een kleine toevoeging. Lekkerst is om het zelf te maken. De BBQsausjes zijn vaak voorzien van liqued smoke en dat geeft een sterke rooksmaak. Ik voeg vaak wat honing toe, of als ik het pittiger wil dan pepers, chili poeder oid. Maar de honing blijft een topper
wat je ook kan doen, en dat vind ik lekker met BBQsaus, is suiker of stroop erbij!! dat maakt t wat zoeter.. en sambal erbij voor optimum forma! wat extra pit;)
  vrijdag 23 juli 2010 @ 16:41:13 #143
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84403554
wordt er nog een beetje ge bbq't?

hier weer een kleine opsomming:

























  vrijdag 23 juli 2010 @ 16:48:26 #144
130803 Gripper
Get a grip
pi_84403800
Ziet er goed uit Mc!
Kun je van onder naar boven vertellen wat wat is? Ben wel benieuwd naar dat bonkje vlees met al die prikkerts erin, wat door het insnijden helemaal is gaan openstaan. Grappige bereidingswijze!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_84404866
aaah
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84443754
quote:
Op vrijdag 23 juli 2010 16:48 schreef Gripper het volgende:
Ziet er goed uit Mc!
Ben wel benieuwd naar dat bonkje vlees met al die prikkerts erin, wat door het insnijden helemaal is gaan openstaan. Grappige bereidingswijze!


Is dat niet de zalm van daarboven?!
  zondag 25 juli 2010 @ 17:40:02 #147
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_84473190
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.

Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.

Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:

24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels

Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
pi_84473684
quote:
Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.

Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.

Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:

24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels

Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Ruim voldoende.
  zondag 25 juli 2010 @ 17:59:11 #149
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_84473860
quote:
Op zondag 25 juli 2010 17:54 schreef El_Bassie het volgende:

[..]

Ruim voldoende.
Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.

Ik loop al een week met het idee voor een BBQ (ik heb al 4 jaar niet meer ge-BBQ-et) en het water loopt me al dagen uit de mond.
pi_84474072
quote:
Op zondag 25 juli 2010 17:59 schreef wolferl het volgende:

[..]

Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.

Ik loop al een week met het idee voor een BBQ (ik heb al 4 jaar niet meer ge-BBQ-et) en het water loopt me al dagen uit de mond.
4 jaar niet meer gebarbecued, man, dan heb je wat gemist. Barbecueën is echt een van de grote pluspunten van de zomer. De teller staat dit jaar op een keer of zeven, daar komen er nog wel wat bij. :9~
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')