waar woon je? in de buurt van schiphol? je hebt zoveel ballen over waarschijnlijk.. vast een paar voor een vleesliefhebber als ikquote:Op zondag 6 juni 2010 13:13 schreef pavv het volgende:
We gaan gewoon hier verder
er komt wel wat onweer en regen aan, maar ik denk dat de Q gewoon weer aan gaat hoor
om het af te leren...nog een keer de MOINK Balls
[ afbeelding ]
Een zijlende, dat is ook wel een mooi stuk vlees hoor...hoe ga je hem bereiden?
en komen er pics van?
dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?quote:Op zondag 6 juni 2010 13:43 schreef motorbloempje het volgende:
Honing, soja-saus en zelfs nog wat 'zuur': tomatenpuree nom!
lamsribjesquote:Op zondag 6 juni 2010 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?
De Barbecue Bijbel van Steven Raichlen. Het basisboek voor de BBQer!quote:Op zondag 6 juni 2010 14:39 schreef Beauregard het volgende:
Kan iemand mij hét barbecueboek tippen? Ik hou er niet van om alles van internet te plukken, ik wil er een bijbel naast hebben om wat in te bladeren en inspiratie op te doen.
Wordt er reeds op het einde van het grillen opgedaan.quote:Op zondag 6 juni 2010 22:09 schreef Tezz het volgende:
Die zien er echt lekker uit! Wat voor sausje doe je er op na het grillen? (of moet je dat al smeren tijdens het grillen?)
is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)quote:Op zondag 6 juni 2010 21:26 schreef Drossie het volgende:
Ik maakte ook MOINK balls gisteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ach als je cholesterolgehalte goed is, waarom niet?quote:Op zondag 6 juni 2010 22:54 schreef rubje het volgende:
[..]
is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)
dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol
quote:Op zondag 6 juni 2010 22:54 schreef rubje het volgende:
[..]
is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)
dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol
een combinatie van Bone sucking rub (Sligro, een tamelijk zoetige rub) en de zelfgemaakte Noskos Classic rub (ziehttp://www.bbq-nl.com/2009/02/basis-barbecue-rub.html , een wat pittigere rub, maar ik stop daar wel de helft minder zout in)quote:Op maandag 7 juni 2010 09:02 schreef Oceanonix het volgende:
@Pavv
welke rub gebruik je voor de Moinks? Ik kan het op de foto net niet lezen.
Ik begrijp ook niet wat er te vet of zout zou zijn hoor.quote:Op maandag 7 juni 2010 03:36 schreef pavv het volgende:
[..]
ehhh... saus: "Ketchup, Worcestersaus, vloeibare honing en azijn en dit allemaal wat laten inkoken." welk vet?
gehaktballetjes: rundergehakt
ontbijtspek... ja natuurlijk zit hier vet in...maar als je niet de hele bak opeet , en zeker niet elke dag, denk ik dat je er oud mee kan worden.
zout? eigenlijk alleen in het spek... voor de gehaktballetjes zelf gebruik je amper zout (minder dan in bijvoorbeeld brood)
Plaatjes?quote:Op maandag 7 juni 2010 21:56 schreef krioro het volgende:
Afgelopen weekend voor de eerste keer dit jaar gebarbecued. Twee keer. Niets heel bijzonders, simpel maar heerlijk.
BBQ .
quote:Op zondag 6 juni 2010 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?
Heb ik niet, ik heb ook niets zelf gemaakt deze keer. Zodra ik dat wel weer doe zal ik het hier delen.quote:
Op dit soort Q's hebben wij jaren lang op vakantie gewerkt, en dat ging altijd prima. Gewoon een kwestie van aandacht, en niet volpleuren dat rooster. Natuurlijk niet te vergelijken met wat ik thuis gebruik, maar met beleid kom je een heel eind.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 17:30 schreef RoodWijntje het volgende:
Dit is echt de slechtste bbq ooit:
[ afbeelding ]
Roosters blijven niet hangen, in t midden kan je niks neerleggen... etc.
Gammel als wat.
Dat ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 6 juni 2010 21:26 schreef Drossie het volgende:
Ik maakte ook MOINK balls gisteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
iets mis met vlees van de slager?quote:Op dinsdag 8 juni 2010 20:06 schreef motorbloempje het volgende:
tel daar prefab hamburgers bij op en de ramp is compleet
Ik heb dat. Is zeker aan te raden. Staat vol vrij eenvoudige recepten met ingrediënten die vrij gemakkelijk te verkrijgen zijn.quote:Op woensdag 9 juni 2010 08:53 schreef Pipo_de_Clown het volgende:
Is er iemand bekend met het boek BBQ Tapas van K Dekoninck? Wil deze gaan bestellen, puur omdat het nieuw is, er leuk uit ziet en goed klinkt. Heeft iemand dit boek??
quote:Op woensdag 9 juni 2010 00:31 schreef RoodWijntje het volgende:
[..]
iets mis met vlees van de slager?
Dit is nu een van de eerste keren dat ik van foto's in dit topic geen zin krijg om te eten eerlijk gezegd...quote:Op woensdag 9 juni 2010 22:26 schreef huhggh het volgende:
Afgelopen zondag de braadworst aus Deutschland opgegeten.
Moeder lief, lekker hete sappige worsten!!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mee eens.quote:Op donderdag 10 juni 2010 00:00 schreef El_Bassie het volgende:
De rasechte Thüringers zijn toch de beste braadworsten. Wel de verse natuurlijk. Qua prijs zijn ze dan weer minder, benadert de biefstukprijs.
Meestal ben ik niet zo van de worsten, maar ik maak graag een uitzondering voor een goedgemaakt kwaliteitsworstje....zeker als ik deze ook nog even indirect gaar met wat rookhoutquote:
Ik vraag me trouwens af of je braadworsten ook in de vriezer kan opslaan.quote:Op zondag 13 juni 2010 16:41 schreef Schranseman het volgende:
Braadworst kan erg lekker zijn. Helemaal als je hem als hij half gaar is opensnijdt en er salsa+ verkuimelde doritos en kaas bovenop legt. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaarquote:Op maandag 14 juni 2010 11:11 schreef huhggh het volgende:
[..]
Ik vraag me trouwens af of je braadworsten ook in de vriezer kan opslaan.
Want die worsten uit Duitsland kan ik maar 1 maand bewaren, volgens de houdbaarheidsdatum.
Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.quote:Op maandag 14 juni 2010 11:18 schreef lekzzz het volgende:
[..]
Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaar
Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurtquote:Op maandag 14 juni 2010 12:17 schreef huhggh het volgende:
[..]
Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.
Nu zal je mij daar de eerste keer niet over horen klagen
Maar een voorraad hebben voor een paar maanden later zou wel aardig zijn.
De Thuringer braadworsten, die lange, waren toch wel het lekkerst.quote:Op maandag 14 juni 2010 13:05 schreef lekzzz het volgende:
[..]
Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurt
Die worsten zien er echt heerlijk uit.quote:Op dinsdag 15 juni 2010 22:45 schreef Schranseman het volgende:
Over worsten gesproken. Heb ze nu een keer anders geprobeerd klaar te maken. Ff kort aangrillen. In een alubak met bier,uien en kruiden nog een uurtje pruttelen. Je weet niet wat je proeft!!
Hier het recept.
Wat foto's met de telefoon:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
waar zijn de kruidenquote:Op maandag 14 juni 2010 11:16 schreef lekzzz het volgende:
afgelopen zaterdag hamburgers gemaakt:
400 gram magere rundergehakt
125 gram spekreepjes (vermalen in keukenmachine)
1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 ei
paneermeel
Sjalotje en knoflook fijn snipperen, aanbakken (glazig)
Alle ingredienten bij elkaar doen en lekker kneden maar.
Hamburgertjes maken en op de BBQ
Sorry geen pics, waren wel erg lekker
Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 08:23 schreef Steven184 het volgende:
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoortquote:Op dinsdag 22 juni 2010 11:00 schreef Redcoon het volgende:
Is soms niet nodig, grillen op een BBQ geeft sowieso al heel veel smaak mee. Daarnaast zijn de spekreepjes best zout.
Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 11:03 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.
Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Op hoeveel graden raad je aan de barbecue te houden? Graadje of 120?quote:Op dinsdag 22 juni 2010 13:52 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.
Is niet altijd een vereistequote:Op dinsdag 22 juni 2010 11:53 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoort
Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.
Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Voor 58 euro ofzo, dat is mij iets te veel.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 17:44 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.
Sorry geen kruiden nodig, er zit genoeg smaak vanuit het spek, knoflook en sjalotje. Probeer het en laat maar even weten wat je ervan vind.quote:
is iets wat ik niet snel zou doen. maar wel de wedervraag. waar haal je de bbq gerelateerde ingrediënten?quote:Op dinsdag 22 juni 2010 23:57 schreef pwned het volgende:
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
internetshops kunnen veel van de door jouw gewenste spullen wel leveren, maar ook tuincentra als intratuin verkopen veel bbq accessoires zoals rookhout.quote:Op woensdag 23 juni 2010 00:04 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
is iets wat ik niet snel zou doen. maar wel de wedervraag. waar haal je de bbq gerelateerde ingrediënten?
heb wat rubs voor bij zien komen. wat verschillende soorten rookhout etc. vroeg me af waar ik dat moest zoeken.
Meld!quote:Op dinsdag 22 juni 2010 08:23 schreef Steven184 het volgende:
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
Dit vind ik ook geen optie, zal eerder voor wat pellets gaan, heb laatst die van Jack Daniels gebruikt, heerlijk.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 23:57 schreef pwned het volgende:
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
Ik gebruik al jaren de "weber" bricketten. Enorme aanwinst en ik gebruik ze meerdere keren. Ligt er een beetje aan hoeveel ik BBQ.quote:Op woensdag 23 juni 2010 01:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
Ik rook vis op beuken. Dat gaat prima en fikt niet zo snel. Het beste kan je stevig hout hebben die qua grote nog niet in puin ligt. Flinke planken of stronken. Kleine stukjes fikken veel te heet en te hard. Grillen is goed mogelijk, maa doe het kort en krachtig. Anders smaakt je eten naar teer. In Argentinië grillen ze meestal op houtvuur, wellicht zijn daar boeken op sites over.quote:Op woensdag 23 juni 2010 09:54 schreef Redcoon het volgende:
Binnenkort wil ik gaan experimenteren met grillen op houtvuur. Iemand tips voor te gebruiken hout?
Ik heb gisteren ook mijn eerste bestelling Ecobrasa binnengekregen. Branden ze veel heter dan weber briketten?quote:Op woensdag 23 juni 2010 01:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
Dat wil ik ook wel wetenquote:Op zondag 27 juni 2010 09:14 schreef Sapphire78 het volgende:
...
Ik had Weber briketten, zijn die Ecobrassa beter?
En als ik toch aan het shoppen ben...de grote of kleine kolenstarter? Lastig inschatten zo op een plaatjequote:Op zondag 27 juni 2010 10:24 schreef Schranseman het volgende:
Ecobrasa branden heter, langer en er blijft veel minder rotzooi achter. Daarnaast zijn ze beter voor het milieu.
Ach..ze heeft nu tenminste nog een baan....quote:Op woensdag 30 juni 2010 19:31 schreef Stansfield het volgende:
De ecobrasa's zijn binnen. Nog nooit een vrouw van TNT zo boos zien kijken toen ze met 2 dozen van 20 kilo aan kwam lopen met dit weer.
Zaterdag MOINK balls proberen.
quote:Op dinsdag 29 juni 2010 16:53 schreef Redcoon het volgende:
Had er ook een lekkere "Carolina Mustard Saus" bij gemaakt, echt een heerlijk zurige saus, die zich ook goed leent als sladressing.
Er staat weer een proefknoflookje op. Net 1 met olijfolie zonder buitenste schil weggegooid. Die was gefrituurd. Nu 1 in schil met boter overheen. Even een uurtje geduld hebben nu.quote:Op dinsdag 29 juni 2010 13:41 schreef Redcoon het volgende:
Misschien was de temperatuur te hoog? Had je de schil er wel of niet afgehaald?
Ik kan je verzekeren dat ze ook koud zo op zijn. Persoonlijk vind ik ze koud misschien nog wel lekkerder omdat de smaken beter uitkomen, althans dat is hoe ik het ervaar.quote:Op woensdag 7 juli 2010 09:35 schreef Stansfield het volgende:
Zaterdag wil ik voor het eerst MOINK Balls gaan maken. Gewoon rustig zelf ff proberen zonder dat het gelijk voor meerdere mensen is die op je vingers staan te kijken. Maar nu heb ik dus het recept voor 30 stuks. En als ze nou lekker goed gelukt zijn kan ik ze natuurlijk zondagavond mooi meenemen naar het voetbal wat ik bij een vriend ga kijken. Maar kan ik ze dan gewoon in de oven opwarmen bijvoorbeeld?
Ja hoor gaat prima.quote:Op woensdag 7 juli 2010 10:14 schreef Stansfield het volgende:
Ook een goed idee ja, maar ik wil er ook wel een aantal warm hebben dan. Misschien 50/50 ofzo. Maar kan ik die dan gewoon in de oven warm maken of wordt dat niks?
Heel goed!quote:Op woensdag 7 juli 2010 16:01 schreef Stansfield het volgende:
Wil de 1e x zelf balletjes gaan draaien. Daarna gebruik ik misschien een keer jouw recept met kant en klare balletjes
quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:09 schreef Beauregard het volgende:
Iemand een tip w.b. barbecue fora? Of wellicht een goede 'portal'? Mag Engelstalig zijn hoor.
Dit is een prima topic, maar ik zoek wat meer detail.
Merci!quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:13 schreef pavv het volgende:
[..]
de grootste nederlandse:
www.bbqforum.nl
een hele grote Amerikaanse:
http://www.bbq-brethren.com/forum/
Veel lees/eetplezier!
Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.quote:
Koop het boek Culinair Barbecueën van Steven Raichlen. Is in het nederlands en gebaseerd op Barbecue Bible. Echt een aanrader!quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:26 schreef Beauregard het volgende:
[..]
Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.
Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.
Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
BBQ bijbel is het standaardwerk voor de BBQ!quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:26 schreef Beauregard het volgende:
[..]
Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.
Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.
Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
Qua smaak viel het ook best mee hoor. Maar de topping mocht nog wat langer hebben en de bodem wat minder langquote:Op zaterdag 10 juli 2010 09:05 schreef Schranseman het volgende:
Ik vind hem er heerlijk uitzien. mooie topping
er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.quote:Op zaterdag 10 juli 2010 14:59 schreef klotezooi het volgende:
Misschien alufolie onder de bodem leggen?
Denk dat het warmtewerend effect van aluminiumfolie groter is dan bij bakpapier.quote:Op zaterdag 10 juli 2010 15:04 schreef Drossie het volgende:
[..]
er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.
quote:Op zondag 11 juli 2010 13:24 schreef Steven184 het volgende:
Bestel je een flinke hoeveel Ecobrasa en een starter gekocht en dan krijg je een nietmachine van 3,99 geleverd.
Dat mag hoor, heb er zelf ook aardig om dubbel gelegen. Contact gehad, als het goed is komen ze zo snel mogelijk binnen.quote:Op zondag 11 juli 2010 14:58 schreef lekzzz het volgende:
[..]
sorry maar ik moest er hartelijk om lachen
Ik ben van mening dat je een met zorg bereid stuk vlees wat met een eigen marinade of rub is behandeld niet moet gaan verkloten met Whiskeysaus of iets dergelijksquote:Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..quote:
Ik gebruik eigenlijk weinig tot geen sauzen. Ik ben niet zo'n geweldige fan van het echt amerikaans barbcecueën waar ze dikwijls alles gaan insmeren met saus enz...quote:Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
Ik trok bewust geen foto van de bodem hoor ;-)quote:Op donderdag 15 juli 2010 15:25 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..
wat je ook kan doen, en dat vind ik lekker met BBQsaus, is suiker of stroop erbij!! dat maakt t wat zoeter.. en sambal erbij voor optimum forma! wat extra pit;)quote:Op donderdag 15 juli 2010 17:14 schreef Schranseman het volgende:
Sausje is inderdaad een kleine toevoeging. Lekkerst is om het zelf te maken. De BBQsausjes zijn vaak voorzien van liqued smoke en dat geeft een sterke rooksmaak. Ik voeg vaak wat honing toe, of als ik het pittiger wil dan pepers, chili poeder oid. Maar de honing blijft een topper
quote:Op vrijdag 23 juli 2010 16:48 schreef Gripper het volgende:
Ziet er goed uit Mc!
Ben wel benieuwd naar dat bonkje vlees met al die prikkerts erin, wat door het insnijden helemaal is gaan openstaan. Grappige bereidingswijze!
Ruim voldoende.quote:Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.
Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.
Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:
24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels
Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.quote:
4 jaar niet meer gebarbecued, man, dan heb je wat gemist. Barbecueën is echt een van de grote pluspunten van de zomer. De teller staat dit jaar op een keer of zeven, daar komen er nog wel wat bij.quote:Op zondag 25 juli 2010 17:59 schreef wolferl het volgende:
[..]
Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.
Ik loop al een week met het idee voor een BBQ (ik heb al 4 jaar niet meer ge-BBQ-et) en het water loopt me al dagen uit de mond.
BBQ is inderdaad Baas. Ik ga zaterdag dubbel genieten.quote:Op zondag 25 juli 2010 18:05 schreef El_Bassie het volgende:
[..]
4 jaar niet meer gebarbecued, man, dan heb je wat gemist. Barbecueën is echt een van de grote pluspunten van de zomer. De teller staat dit jaar op een keer of zeven, daar komen er nog wel wat bij.
Die verjaardag duurt 3 dagen?quote:Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.
Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.
Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:
24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels
Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Dit is ruim voldoende, wij rekenen altijd 5 stuks vlees pp en houden vaak over. Aangevuld met stokbrood en salades, aardappel en koolsla.quote:Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.
Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.
Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:
24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels
Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Jaquote:Op zondag 25 juli 2010 20:51 schreef Coelho het volgende:
Kijk eens wat je op die lijst hebt staan. Je gaat er van uit dat de gemiddelde persoon 2 satéetjes eet, 1 speklap, 1 hamburger, 1 worst, een halve sparerib, 1 runderspies, 1/3 biefstuk, 1,5 braadworst en 2 kippenvleugels. En omdat dit het gemiddelde is, zijn er ook nog mensen die meer eten dan dit.
Wie komen er op visite? De obesitasclub?
Ik zeg, prima indicatie.quote:Op zondag 25 juli 2010 20:53 schreef wolferl het volgende:
[..]
Ja
Even zonder gekheid, het is maar een indicatie.
Goede tip, kan het ook met de andere boursin? Vriendin houd niet zo van peper.quote:Op maandag 26 juli 2010 20:17 schreef macferret het volgende:
Ruim voldoende! biefstukjes als ze van de bbq komen even wat boursin poivre opdoen, afdekken met alluminiumfolie en een minuut of 10 wegleggen (ontspant het vlees en neemt het de sappen weer op) en dan pas opeten, heerlijk!
Ik mis de foto'squote:Op maandag 26 juli 2010 20:25 schreef macferret het volgende:
ok van boven naar beneden
2 beercan chickens, geen idee meer welke kruiden aan de buitenkant, maar onder het vel zit kruidenboter
stuk buikspek, wat ik een week in de koelkast heb laten "rijpen" met speciaal zout en kruiden en na een week op appelhout gerookt en in dunne plakken gesneden, voila bacon!
Tijdens het Nederlands kampioenschap geholpen en een ribrack van Livar (limburgs varken) gesneden en gekruid.
Kalkoenborstfilet ingesmeerd met maplesyrup en gerookt, daarna in dunne plakken voor op brood
Biefstuk gemarineerd in Guinness, in dunne plakken gesneden voor op brood, samen met de kalkoenfilet
zelfgemaakte hamburgers, met dikke plak katenspek en eigengemaakte bacon
Zalm op cederhout gerookt, na bereiding ingesneden om te serveren
Echt super spiezen, marinade van soya, gember, bruine suiker etc, vond ze echt heerlijk!
toetje
rode vruchten, beetje port, kaneelstokje en marshmellows
Ik gebruik de bacon van de Hanos, ook dikker dan de standaard ontbijtspek. Ook wat langer, dus het kan dubbel om een bal.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 18:43 schreef macferret het volgende:
Ik gebruik het orginele recept
240ml frambozenjam
60ml balsamicoazijn
beetje knoflook
officieel chipotles, maar ik gebruik op smaak cayenepeper
ps bij de Lidl hebben ze een nieuw merk bacon, dikker dan de vorige stroken die ze hadden.
Waar ligt die zalm op?quote:Op donderdag 17 juni 2010 23:45 schreef Schranseman het volgende:
Kreeg deze foto's opgestuurd van mijn zwager die dankbaar was voor het recept Zalm met mosterd en suiker. Ik vind het mooie plaatjes:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarschijnlijk een stukje cedarhout. Dat wordt veel gebruikt bij zalmbereidingen. Zelfs AH heeft tegenwoordig van die plankjes liggen (a 6 euro per 2, voor eenmalig gebruik)quote:
Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten hadquote:
Dat doet mij dan weer denken aan de aflevering waarin hij in Argentinië was. 150 Runderen geroosterd boven de oppervlakte van een voetbalveld aan bbq in Patagonië.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:10 schreef Wooldoor het volgende:
[..]
Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten had
quote:Op zondag 1 augustus 2010 00:26 schreef Coelho het volgende:
[..]
Waarschijnlijk een stukje cedarhout. Dat wordt veel gebruikt bij zalmbereidingen. Zelfs AH heeft tegenwoordig van die plankjes liggen (a 6 euro per 2, voor eenmalig gebruik)
Heb ze deze keer met korting bij de AH gehaald, ben benieuwd, dat 1-malig gebruik staat er niet op overigens.quote:Op zondag 1 augustus 2010 09:45 schreef Redcoon het volgende:
Je kan ook onbewerkte cederhouten schrootjes kopen bij een bouwmarkt, is goedkoper dan bij de AH.
Oeh goede tip!! En dat smaakt zeker goedquote:Op dinsdag 3 augustus 2010 21:03 schreef macferret het volgende:
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.
simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
Het er ook wel eens aan gedacht om er eentje bij de slager te bestellen. Maar hoe eet je zoiets en met hoeveel man. Lijkt me namelijk wel iets als verjaardags 'bbq'quote:
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 21:20 schreef Beauregard het volgende:
Half-om-half gehakt.
Rundergehakt gebruiken!
Had ze laatst ook 'per ongeluk' van half-om-half gemaakt, wat een deceptie.
Rundergehakt i.c.m. voldoende eieren en bijvoorbeeld verkruimelde beschuit is absoluut te doen. Valt echt niet uit elkaar als je ze kundig fabriceert.quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
*kuch.quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:52 schreef Schranseman het volgende:
Mooie burgers!
Ook lekker om er een wat pepers doorheen te kneden
Ik heb hier half-om-half gebruikt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:04 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?
Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:16 schreef huhggh het volgende:
[..]
Ik heb hier half-om-half gebruikt.
Dat is dus half rundergehakt en varkensgehakt.
Volgens mij omdat het tegenwoordig allemaal met zo min mogelijk vet isquote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 07:55 schreef huhggh het volgende:
[..]
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Wellicht dat eieren het kan verbeteren.
Maar komend najaar wil ik me weer storten op grotere stukken vlees ipv "snacks".
Op de lijst staat een dikke bacon explosion met onder andere daarin:
- geraspte kaas
- paprika
- ui
- half-om-half gehakt
- wellicht tijm, anders alleen bbq-saus als "coating"
- champignons
Alleen heb ik nog steeds grote moeite om goede lange stukken bacon te vinden.
Wellicht moet ik eens een goede slager tegen het lijf lopen, maar wat ik overal tegenkom is allemaal erg kort.
Wie kent er een in Den Haag of omstreken?
je bedoelt dat hierdoor de gehaktstructuur die er door de gehaktmolen in gekomen is weer verloren gaat?quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 11:53 schreef Redcoon het volgende:
De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.
Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bentquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 11:51 schreef Redcoon het volgende:
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.
Je kan trouwens ook goede resultaten behalen met rundvlees uit de supermarkt hoor. De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.
Vorm het vlees tot een hamburger achtige vorm en druk de rafelige kantjes lichtelijk aan. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden van de hamburger, dit zorgt ervoor dat de burger niet bol trekt tijdens het bakken en that's it!
Gaaf blogquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 13:18 schreef Redcoon het volgende:
http://aht.seriouseats.co(...)-better-burgers.html
Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 15:45 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bent
Dat artikel over zouten op dat blog is gaaf, ook goed onderzocht. http://aht.seriouseats.co(...)ing-ground-beef.htmlquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 17:15 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.
Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 23:14 schreef Coelho het volgende:
Liet de foto's van die hamburgers van die blog aan mijn vrouw zien en kreeg 2 reacties: Hamburgers mogen niet rood van binnen zijn, en Die stevige/dichte ziet er het lekkerste uit.
Ik denk dat ik het bereiden van vlees maar zelf doe
Ikzelf zou ook niets van hamburgers moeten hebben die rood van binnen zijn.quote:Op woensdag 11 augustus 2010 08:39 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.
Maar langzaamaan gelooft ze me op mijn woord wat hamburgers betreft
kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule stylequote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINKquote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
geen barbecue weer?quote:Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.
[ afbeelding ]
Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:
[..]
geen barbecue weer?
HUH? kan dat?
[ afbeelding ]
minus 8 graden
Welke kant van EHV zit je? En hoe laat kan ik een broodje PP komen halenquote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:22 schreef Schranseman het volgende:
En gezellig dat het was! Binnenkort in de buurt van Eindhoven voor de 3e keer dit jaar!
quote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:48 schreef pavv het volgende:
[..]
kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule style
en als je geen zin hebt om zelf met gehakt aan de gang te gaan kun je ook kiezen voor voorgebraden kleine (runder-)balletjes... iets minder speciaal maar even zo goed nog best lekker!
Super, tnx! Ga er zeker mee aan de slag!quote:Op donderdag 12 augustus 2010 19:47 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINK
O en deze voor de zalm op het plankie Dat is echt te lekker en kan op werkelijk alle BBQ's!
Onzin Wij hebben vanavond ook heerlijk buiten gebarbecued. Buitje vooraf maar vanaf zes uur was het heerlijk droog .quote:Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.
[ afbeelding ]
met regen is het wat andersquote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:
[..]
geen barbecue weer?
HUH? kan dat?
[ afbeelding ]
minus 8 graden
Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennen helaas.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:28 schreef krioro het volgende:
[..]
Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak.
Heb jij even geluk, morgen wordt de mooiste dag van het weekend, zondag weer kans op een buitje.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 07:57 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennen helaas.
Ga duimen dat het zaterdag lekker weer is
quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 09:32 schreef Gripper het volgende:
[..]
Heb jij even geluk, morgen wordt de mooiste dag van het weekend, zondag weer kans op een buitje.
Ja ok maar welk gedeelte van de koe?quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 07:55 schreef huhggh het volgende:
[..]
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Gewoon rundergehakt wat ik van de supermarkt haalde.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 17:02 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ja ok maar welk gedeelte van de koe?
Hihi kan wat mini's maken en die aan stokjes rijgenquote:
Post je straks een fotootje hoe je er zoveel op je OTG krijgt?quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 13:29 schreef pavv het volgende:
hier gaat ligt er een killootje of 7 aan spareribs op de Weber OTG57 om in een uurtje of vijf naar perfectie (je kan er op hopen toch?) te roken en te garen.
Ik gebruik dit recept voor zoet/pittige cherryribs
En voor de rek heb ik ook nog een paar kilo chickenwings achter de hand.....
Krijg je een peloton mariniers te eten?quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 13:29 schreef pavv het volgende:
hier gaat ligt er een killootje of 7 aan spareribs op de Weber OTG57 om in een uurtje of vijf naar perfectie (je kan er op hopen toch?) te roken en te garen.
Ik gebruik dit recept voor zoet/pittige cherryribs
En voor de rek heb ik ook nog een paar kilo chickenwings achter de hand.....
Gewoon stapelen lijkt me..quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 14:53 schreef Drossie het volgende:
Post je straks een fotootje hoe je er zoveel op je OTG krijgt?
Was erg lekkerquote:Op dinsdag 3 augustus 2010 21:03 schreef macferret het volgende:
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.
simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
Ja hier hetzelfde gelukkig geen buren die daar last van hebben maar de visite keek wel even van huh.quote:Op zondag 15 augustus 2010 16:40 schreef mmascha het volgende:
Hee, dat recept(zalm, mosterd, bruine suiker) heb ik gister ook toevallig gemaakt. Was heerlijk! Ik had het alleen vantevoren gemaakt. Dat is niet slim. Ik dacht dan kan de marinade lekker intrekken. Maar het loopt er gewoon vanaf.
Ik heb nooit een rokende bbq, maar door dat plankje wel Sorry buren! Maar ik at heel lekker!
Dit is op een WSM waar je het volledige rooster ter beschikking hebt. Op een OTG moet je een deel ongebruikt laten waar de kolen onderliggen.quote:Op zondag 15 augustus 2010 15:08 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Gewoon stapelen lijkt me..
[ afbeelding ]
Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kiloquote:Op maandag 23 augustus 2010 16:35 schreef Xlarge het volgende:
Aanstaande vrijdag wil heb ik weer een bbq, en nu wil ik rundvlees met chimichurri maken.
Nu heb ik niet zoveel tijd om bv beef briskit oid te maken.
Ik zoek dus een stuk rundvlees van ongeveer 1.5 kilo, wat ik eventueel iets rood kan eten met de chimichurri.
Heeft iemand tips welk stuk rundvlees klaar te maken ?
Ik zou ongeveer voor de rundvlees 2 uur de tijd hebben.
Dank je Schranseman, ik ga naar de slager, kijken voor een ezeltjequote:Op maandag 23 augustus 2010 17:40 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kilo
Dat op google heb ik geprobeerd, en op foodgawker, maar ik zie door de bomen het bos niet meerquote:Op woensdag 25 augustus 2010 20:19 schreef macferret het volgende:
zelf maken, kan wat lastig zijn, aan bbq saus zit een rooksmaakje, en dat kan je doen door er liquid smoke (concetraat uit een flesje) aan toe te voegen, maar dat is niet echt een succes vind ik. je zou uiteraard de saus een tijd op de bbq kunnen zetten met wat rookhout, maar dat is weer veel meer werk. sommige albert heijn(s) (en)?! verkopen hickory bbq saus van DEN, maar die vind ik erg chemisch en veel te rokerig smaken, je zou kunnen kijken wat je er van vind. een erg lekkere saus, maar daar verschillen de smaken ook over is sweet baby ray's, maar daar is weer lastig aan te komen in nederland. ik zou op google eens bbq saus intikken.
Dat kan ik eenvoudig eens proberen! Dank!quote:Op woensdag 25 augustus 2010 21:09 schreef Schranseman het volgende:
Als je makkelijk wilt gaan koop dan DEN BBQsaus of de BBQsaus van Heinz (kleine flesjes). Doe 2/3 BBQ saus en 1/3 honing bij elkaar en flink roeren. eventueel op te spicen met wat pittig paprika poeder of chili poeder. Probeer het maar eens, je gasten gaan allemaal vragen waar je die saus hebt gekocht.
quote:Op maandag 23 augustus 2010 16:35 schreef Xlarge het volgende:
Aanstaande vrijdag wil heb ik weer een bbq, en nu wil ik rundvlees met chimichurri maken.
Nu heb ik niet zoveel tijd om bv beef briskit oid te maken.
Ik zoek dus een stuk rundvlees van ongeveer 1.5 kilo, wat ik eventueel iets rood kan eten met de chimichurri.
Heeft iemand tips welk stuk rundvlees klaar te maken ?
Ik zou ongeveer voor de rundvlees 2 uur de tijd hebben.
Toch geen ezeltje of achtermuis.quote:Op maandag 23 augustus 2010 17:40 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kilo
Ik vind zijn blog echt leuk Supersimpel recept trouwens.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 16:52 schreef LieLie het volgende:
Bij gebrek aan bbq-saus van heinz heb ik nu dit recept ongeveer gevolgd.
Best lekker! Wel pittig!
Ja, was ook al verder aan het neuzen, had hem gevonden via foodgawker, toen ik de bbq chicken pizza zochtquote:Op donderdag 26 augustus 2010 16:56 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik vind zijn blog echt leuk Supersimpel recept trouwens.
Thanks, dan stel ik mijn thermometer in op 54 graden, dan kan hij me waarschuwen wanneer het zover is.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 18:32 schreef Schranseman het volgende:
runderhaas medium=54C wel even nageren in de alufolie
Ik ga hem inderdaad omslaan en met keukentouw vastbinden, maar bedankt voor de tip.quote:Op vrijdag 27 augustus 2010 09:22 schreef macferret het volgende:
tip voor de runderhaas, omdat ie spits toeloopt is de punt eerder gaar, als je de punt voor je begint ombuigt en bijbind met een stuk slagerstouw is de haas over de hele lengte even dik en even gaar.
via google zo de DEN gevonden
[ afbeelding ] hier bij de grote albert heijn
Dat doe ik ook wel hoor Schranseman, ze gaan dan op de roker voor een uurtje of 6.quote:Op vrijdag 27 augustus 2010 10:05 schreef Schranseman het volgende:
ps.
Probeer eens een keer spareribs te maken zonder ze te koken.
Ik ga gewoon beginnen, als het niet lukt dan is het jullie schuld hoor!quote:Op zaterdag 4 september 2010 16:35 schreef ilona-scuderia het volgende:
Hoe steek je een kleine kant en klare BBQ van de supermarkt nou het beste aan?
Asterix en Obelix-style!quote:
als je dat al een gedoe vind, is echt bbq-en wellicht niet iets voor jouquote:Op zaterdag 4 september 2010 20:45 schreef ilona-scuderia het volgende:
Het is gelukt, de boel werd wel wat zwart maar het heeft gesmaakt
Maar wat een gedoe zeg...
Grappig principe, heb ik in NL nog niet gezien. Vaak zijn het hier van die "culinaire festivals" waar de lokale restaurants proeverijtjes geven. Hebben ze ook zoiets in NL, en zo ja, waar en wanneer?quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 12:02 schreef macferret het volgende:
Gister terug gekomen van het Belgisch kampioenschap BBQ, wat een feest was dat zeg, echt een aanrader om als bezoeker of als team mee te doen volgend jaar. We zijn van de 30 teams 23ste geworden, wat voor een amateurteam zonder wedstrijdervaring goed is, we zijn er in ieder geval erg blj mee. De meeste andere teams bestaan uit profesionele koks en dat is te zien :-)
Klinkt wel een beetje hautain hoor...quote:Op zondag 5 september 2010 14:43 schreef Xlarge het volgende:
als je dat al een gedoe vind, is echt bbq-en wellicht niet iets voor jou
Absoluut.quote:
LOLquote:Op donderdag 7 oktober 2010 18:26 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Jammer dat je avatar die eetlust als sneeuw voor de zon doet verdwijnen
Ik heb het ook wel eens gemaakt. Vond het toen te droogquote:Op donderdag 7 oktober 2010 18:24 schreef huhggh het volgende:
[..]
Absoluut.
Waarom zou je uberhaupt denken dat dit niet zou smaken?
Dank je wel, Jamie Oliver.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 09:46 schreef DrukVout het volgende:
Is het heel erg als ik bij die bacon explosion' s een beetje misselijk wordt? Met name omdat het er naaruit ziet dat je 1 zo een ding per persoon eet....
Die baconexplosions Hoe maak je die precies?quote:
Je maakt een matje van speklapjes.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 18:52 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Die baconexplosions Hoe maak je die precies?
Die ziet er idd lekker uitquote:Op maandag 11 oktober 2010 11:08 schreef Erasmo het volgende:
Heb je wat meer info over die Turducken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |