FOK!forum / Culinesse à gogo / Nieuwe keuken: bbq-grill?
GREENSKiNvrijdag 4 juni 2010 @ 02:02
Iemand ervaring met een dergelijke inbouw bbq/lava-grill? Ziet er mooi uit, hou van grillen, maar is het praktisch vraag ik me af.





Is 't een beetje schoon te houden? Hou je na een paar keer grillen een bak met vette lavasteentjes over? Of dan toch maar gewoon een gietijzeren grilplaat op inductie? (geen gas in nieuw apartement)
troveyvrijdag 4 juni 2010 @ 02:09
Electrische contactgril kan natuurlijk ook. Geen ervaring met de grill die jij beschrijft maar ik voorzie een ramp met het schoonmaken doordat het ingebouwd is en inderdaad een bak met vettige steentjes
Winner_Tacovrijdag 4 juni 2010 @ 02:11
Die steentjes kun je naar gelang verversen natuurlijk
Pietverdrietvrijdag 4 juni 2010 @ 06:02
Behalve vette steentjes (who cares) vraag ik me af of je een open keuken hebt.
Enig idee hoe dit walmt?
Tezzvrijdag 4 juni 2010 @ 07:30
Ik heb die van Siemens! Weliswaar met twee knoppen om de temp te regelen, maar verder exact hetzelfde.

En... het was de beste aankoop van mijn keuken! Ik gebruik de grill zeker 3x in de week (voor groenten, stukje vlees, aardappeltje etc.) en hij ziet er na vijf jaar intensief gebruik nog prima uit.

Wel heb ik na een week de lavasteentjes er uit gegooid. Ziet er leuk uit, maar dat is dus wel ellende. Er druipen vetdruppels en etensresten in en als je dan vervolgens de afdekplaat een paar dagen dicht doet heb je meteen schimmel in die stenen. En dan moet je ze weer uitkoken...
Ik grill nu op een klein laagje water om het vet etc. op te vangen. Werkt perfect! Na het grillen tap je het water af middels een kraantje onder de bbq en maak je de rest schoon.
Het schoonmaken valt echt 100% mee. Het rooster wil wel eens erg vies worden, maar dat is een kwestie van even een schuursponsje er over heen (het is een hanteerbaar formaat) en daarna de vaatwasser in. Het binnenwerk is roestvrijstaal, dus zelfs met een stukje keukenrol is het nog schoon te vegen.

Het enige minpuntje is het feit dat wij niet zo'n hele sterke afzuigkap hebben en een open keuken. Als ik een vette speklap op de grill gooi dan staat mijn huis binnen now-time blauw van de walm. Hoe vetter het product op de grill, hoe meer walm.
Maar goed, in de zomer zet je gewoon even het raam open en in de winter bak ik geen speklappen op mijn grill, haha.

Kortom: ik vind het een superding! Ik grill met name groentes er op. Heerlijk! En sate of een gemarineerd bieflapje. Of hamburgers. Of aardappels in de schil. Nou ja, mogelijkheden genoeg!

[ Bericht 0% gewijzigd door Tezz op 04-06-2010 07:44:52 ]
Tezzvrijdag 4 juni 2010 @ 07:44
Hier een paar foto's van mijn grill in actie:

Lamsvlees en varkenslapje


Kip in chocola


Aubergines voor de moussaka


groentes voor een salade
Fixersvrijdag 4 juni 2010 @ 08:23
Ik zou zelf gewoon een losse gietijzeren grillplaat nemen. Nagenoeg hetzelfde effect. Veel liever dan een gril zie ik een RVS teppan yaki / plancha plaat. Is veel zijdiger.
GREENSKiNzondag 6 juni 2010 @ 18:17
Dank iedereen voor de info het ziet er goed uit, maar lijkt me dat het ook een grotere afzuigkap vereist. Toch alles qua formaat in de keuken een beetje beperkt houden, dus ik ga waarschijnlijk gewoon weer ouderwets met de Le Creuset gietijzeren grilpan