abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 21 mei 2010 @ 20:07:04 #1
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_81734470
Vorige deel: [Centraal] Cavia's met foto's deel 25

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

laatste foto's

Oryx

Bejaarde Caafjes

Puck
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_81734582
caafvindpostsnurkzzzzzzzzzzzzzzzz

I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 21 mei 2010 @ 20:20:25 #3
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_81735029
Cavia's (tvp)
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_81735661
Whiep whiep met een oudje van Loki:

  Moderator vrijdag 21 mei 2010 @ 21:03:44 #5
155227 crew  Guppy
dus
pi_81737545
TVP met een foto

[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_81738122
Even van m'n facebook geplukt. Hoop dat jullie ze ook kunnen zien


Sjors, lui aan 't genieten


Hummer, eens niet bang voor de mobiele telefoon
Liej
pi_81746567
Wat een leuke foto's, allemaal!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_81755308
Haha, ik wil ook echt een cavia hebben, net als vroegah
Maar eigenlijk kan ik em hier gewoon niet kwijt (want dan staat ie direct tegen een verwarming), dus dat doen we maar niet hehe
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_81765501
Dat is een beetje zielig voor de cavia, vooral in de winter
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 22 mei 2010 @ 17:48:01 #10
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_81765549
Heb gister op stage mee mogen kijken bij castratie's van caafs. Was heel interessant om te zien
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_81765687
Dat lijkt me erg tof!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 22 mei 2010 @ 18:11:55 #12
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_81766184
Jah was het ook! Mocht bij 1 meekijken maar vond het zo intressant dat ik ze allemaal mocht zien. Waren 5 cavia´s die gecastreerd werden. Heb ook meegeholpen met dingen aangeven en de caafs na die tijd helpen verzorgen enzo. En van te voren meegeholpen, met de caafs wegen en scheren.
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_81766294
Ging het goed met de cavia's, achteraf?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 22 mei 2010 @ 18:20:12 #14
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_81766416
Jah zeker ze kwamen allemaal snel bij en gingen gelijk aan de andijvie en de wortel knagen die in de couveuse bij hun lagen. Ze lagen er dus lekker warm bij.
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_81766677
Dat is goed om te horen!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 22 mei 2010 @ 22:51:28 #16
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_81775044


TVPtje
pi_81778723
quote:
Op zaterdag 22 mei 2010 17:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Dat is een beetje zielig voor de cavia, vooral in de winter
Ja vooral als ik me verwarming aanzet, want dan is het hier tussen de 22 en 24 graden binnen (kou kleum )
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  Moderator zondag 23 mei 2010 @ 08:22:35 #18
155227 crew  Guppy
dus
pi_81782247
Ik heb gisteren bij de Intratuin dit gehaald:



Een dierenverblijfreiniger dus. Ik vond dat altijd onzin, maar toen ik van de week binnenkwam, rook ik serieus cavia (en in mindere mate konijn). Dat kon niet langer, en ik besloot dat ik dat spul toch maar eens moest proberen.

En ik moet zeggen, ik ben vertuigd Het is even boenen, maar het ruikt hier dan ook weer heerlijk fris
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 24 mei 2010 @ 18:57:18 #19
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_81839309
Net de kooi verschoont. Dus dan meteen maar even wat fotootjes maken van een tevreden smakkend stel cavias.


Niet storen tijdens het eten a.u.b


Nou vooruit 1x dan!



Omnomnom hooi.




Sla is zelfs lekkerder dan hooi.
  maandag 24 mei 2010 @ 21:20:19 #20
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_81846130
quote:
Op zaterdag 22 mei 2010 22:51 schreef Queen_Minny het volgende:
[ afbeelding ]

TVPtje
Wat een vies hok!

edit: OT: hier ligt iedereen voor pampus na een lange, warme dag scharrelen & knabbelen:



[ Bericht 16% gewijzigd door Spunks op 24-05-2010 21:34:08 ]
pi_81846409
tvp aangezien ik hier binnenkort gezinsuitbreiding ga krijgen.
nouwja zoek een maatje voor mn oude beertje en ben van plan 2 jonge caafjes erbij te zetten.
aangezien zn vriendinnetje dood is.
arme kerel, hij treft het niet,bijna heel zn leven alleen geweest, treft na jaren de vrouw van zn dromen en binnen 2 maanden is ze dood
zal morgen ofzo een foto plaatsen van mn kereltje,boeddha
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_81846503
ahh, cavia's zijn zo leuk! ik zou er later ook wel weer willen, vind ze geweldig!
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
  dinsdag 25 mei 2010 @ 08:44:35 #23
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_81858672
quote:
Op maandag 24 mei 2010 21:20 schreef Spunks het volgende:

[..]

Wat een vies hok!

edit: OT: hier ligt iedereen voor pampus na een lange, warme dag scharrelen & knabbelen:

[ afbeelding ]
Zo ziet het hok er altijd uit aan het eind van de week. En slimme ik maak eerst foto's en ga daarna het hok verschonen.
  Moderator dinsdag 25 mei 2010 @ 09:18:05 #24
155227 crew  Guppy
dus
pi_81859298
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 08:44 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Zo ziet het hok er altijd uit aan het eind van de week. En slimme ik maak eerst foto's en ga daarna het hok verschonen.
Zo ziet het er bij ons na een week ook uit Al die viezigheid aan de randen. Maar een sopje doet wonderen!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_81866722
quote:
Op zondag 23 mei 2010 00:39 schreef PerryVogelbekdier het volgende:

[..]

Ja vooral als ik me verwarming aanzet, want dan is het hier tussen de 22 en 24 graden binnen (kou kleum )
Dan hoef je zowat je aquarium niet meer te verwarmen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_81866773
quote:
Op zondag 23 mei 2010 08:22 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik heb gisteren bij de Intratuin dit gehaald:

[ afbeelding ]

Een dierenverblijfreiniger dus. Ik vond dat altijd onzin, maar toen ik van de week binnenkwam, rook ik serieus cavia (en in mindere mate konijn). Dat kon niet langer, en ik besloot dat ik dat spul toch maar eens moest proberen.

En ik moet zeggen, ik ben vertuigd Het is even boenen, maar het ruikt hier dan ook weer heerlijk fris

Ik maak het hok altijd schoon met schoonmaakazijn, lekker goedkoop en effectief.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator dinsdag 25 mei 2010 @ 13:10:20 #27
155227 crew  Guppy
dus
pi_81866997
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 13:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik maak het hok altijd schoon met schoonmaakazijn, lekker goedkoop en effectief.
Had ik niet meer in huis, dus ik dacht, laat ik eens iets anders proberen
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 25 mei 2010 @ 14:40:07 #28
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_81870191
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 09:18 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Zo ziet het er bij ons na een week ook uit Al die viezigheid aan de randen. Maar een sopje doet wonderen!
Dat krijg ik niet meer weg. De kooien zijn al meer dan 10 jaar oud.
Ik zet er altijd even de hete douche op met allesreiniger. Werkt ook.
pi_81872678
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 13:10 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Had ik niet meer in huis, dus ik dacht, laat ik eens iets anders proberen
Waar ruikt jouw spul naar, eigenlijk?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator dinsdag 25 mei 2010 @ 16:26:18 #30
155227 crew  Guppy
dus
pi_81874909
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 15:38 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Waar ruikt jouw spul naar, eigenlijk?
Die nieuwe? Naar citroentjes
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_81875013
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 16:26 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Die nieuwe? Naar citroentjes
Lekker fris.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_81875024
Citroentjesfris

Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator dinsdag 25 mei 2010 @ 16:30:12 #33
155227 crew  Guppy
dus
pi_81875072
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 16:28 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Citroentjesfris


Ja, hahaha Maar ik moet zeggen dat t wel werkt. Ben benieuwd of het nu ook langer fris blijft. That's the question
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 25 mei 2010 @ 16:37:50 #34
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_81875413
Vanavond 2 vriendinnetjes ophalen voor buiten

Cloë
En van de ander is er nog geen foto, maar ook een US Teddy
De dames die ik vrijdag heb opgehaald blijven voorlopig nog even binnen, die ga ik eerst flink wassen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_81877756
Zijn ze zo vies?

Wat een lieve foto!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 25 mei 2010 @ 20:02:27 #36
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_81885224
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 17:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Zijn ze zo vies?

Wat een lieve foto!
Nou ze stinken als otters

Nou Cloë en Simone ( ) zitten in de ren erbij, Paolo en Carla keken niet eens op, ze hadden zelfs geen intresse in de veels te grote bak groenten die ik als afleidmanouvre in de ren had gezet
Cloë heeft zo eens rondgekeken heeft een huisje uitgekozen en is gaan slapen Simone is onder de hooiruif met Paolo en Carla gaan zitten.
Daar zit je dan met je camera geen cavia te zien
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_81886105
Haha, grote stofwolken

Koppelingen met cavia's zijn zo grappig.
Ze doen net alsof ze elkaar niet zien, maar ondertussen...

Bij de koppeling dacht Oryx dat Carmita een soort opstapje was en ging met haar voorpoten op haar rug staan.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 25 mei 2010 @ 20:27:37 #38
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_81886732
Ja zoiets ja zo'n balletje hooi waaide nog door het hok

Bij eerdere koppelingen hier gingen ze altijd gelijk kijken en snuffelen, hoop ge-prrtt enzo, maar zelfs dat niet, ze gingen gewoon liggen pitten
Vind het allang prima hoor, als het met de koppeling tussen Paolo en Noddy ook zo gaat over een week of 2 lijkt me dat geweldig
Dan lopen ze weer lekker met zn 7en in de ren
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_81887189
En dan zien we hier vast foto's
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 25 mei 2010 @ 21:46:23 #40
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_81892768
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 20:34 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
En dan zien we hier vast foto's

*echo*



En nog eentje van Noddy en zn stinkende vriendinnen, hun meeting in de badkamer afgelopen vrijdag
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_81893565


Dat commentaar.

Lekker ruim hok
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 25 mei 2010 @ 22:38:22 #42
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_81897568
mooie bijschriften inderdaad!
  woensdag 26 mei 2010 @ 02:06:49 #43
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_81905412
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 21:46 schreef Nonneke het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
*echo*
[ afbeelding ]


En nog eentje van Noddy en zn stinkende vriendinnen, hun meeting in de badkamer afgelopen vrijdag
[ afbeelding ]

Ik zie je al zitten met je camera.
Kom nou tevoorschijn

Gaan cavias trouwens ook lekker ruiken van Robijn?
pi_81914473
Haha
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 26 mei 2010 @ 13:01:21 #45
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_81916640
I Wish
Nee een van de dames ziet er misschien zo uit als Robijntje, maar zo ruiken ze zeer zeker niet

Gisteravond laat was ik nog even gaan kijken toen zat Paolo met de 2 nieuwe dames in het nachthok. Hij is helemaal verliefd op de kleinste
Vanmorgen had ik meer succes toen ik buiten ging kijken, ze kwamen zelfs alle 4 luidfluitend klagen dat ik wel een beetje laat was met hun ontbijt


4 Happy Campers


De 3 dames


NomNomNom


-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_81916683
Nomnomnom

Ik hoor het geluid van tevreden caafjes.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_81916916
Die Nomnomnom foto is leuk
Zo van; ff de bak wegduwen, voordat ze alles meeneemt haha
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  woensdag 26 mei 2010 @ 15:24:10 #48
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_81922844
Dat ziet er gezellig uit! Leuke caafjes, mooi hok ook. Wat kost zo een hok nou? *vriendje eens lief aankijkt*
pi_81923113
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 13:08 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Die Nomnomnom foto is leuk
Zo van; ff de bak wegduwen, voordat ze alles meeneemt haha
Ja, jammer genoeg zitten er geen wieltjes onder
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_81923544
Suuuuperlieve foto's Nonneke!
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 26 mei 2010 @ 16:18:43 #51
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_81925746
Dank al !
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 15:24 schreef Queen_Minny het volgende:
Dat ziet er gezellig uit! Leuke caafjes, mooi hok ook. Wat kost zo een hok nou? *vriendje eens lief aankijkt*
bloed, zweet, en tranen
We hebben hem zelf gebouwt een aantal jaren terug, geen flauw idee wat het gekost heeft toen, het gaas gaat het meeste geld in zitten.
Maar we hebben er al heel wat jaren plezier van ondertussen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_81925819
Hehehe, die hond
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 26 mei 2010 @ 16:56:05 #53
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_81927688
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 16:18 schreef Nonneke het volgende:
Dank al !
[..]

bloed, zweet, en tranen
We hebben hem zelf gebouwt een aantal jaren terug, geen flauw idee wat het gekost heeft toen, het gaas gaat het meeste geld in zitten.
Maar we hebben er al heel wat jaren plezier van ondertussen
Vriendje heeft wel bloed zweet en tranen. En ik kan ook wel een beetje helpen.
Eens kijken of ik hem zo ver kan krijgen. Zo een mooi ruim hok is veel leuker
  woensdag 26 mei 2010 @ 17:14:42 #54
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_81928581
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 16:56 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Vriendje heeft wel bloed zweet en tranen. En ik kan ook wel een beetje helpen.
Eens kijken of ik hem zo ver kan krijgen. Zo een mooi ruim hok is veel leuker
zeker
wel zorgen dat het nachthok goed geisoleerd is, en niet direct op de grond staat (cm of 10 is voldoende)
Succes vriendje van QM !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  maandag 31 mei 2010 @ 22:15:42 #55
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_82167693
Ah, hier waren we gebleven

Mijn mannetjes die in de OP zijn, zijn nog geen bejaarden hoor . De lunkarya is 1.5 ongeveer (op 10-07-2009 opgehaald bij de caviaopvang), de andere is rond de 2-2.5
De andere 2 mannetjes die ik hier heb, weet ik eigenlijk niet echt hoe oud ze zijn, maar die zijn ook niet ouder dan 2..

edit: oh trouwens, ik ben weer terug bij zaagsel. Het hennep was inderdaad wel minder stoffig, maar vond dat het (veel) eerder stinkt bij het gebruik van hennep dan bij zaagsel...

[ Bericht 13% gewijzigd door Sjowhan op 31-05-2010 22:45:38 ]
  maandag 31 mei 2010 @ 22:59:17 #56
52016 Lyssa
music <3
pi_82170235
Het is wel weer de maand hoor. Ook hier ben ik vandaag een caafje verloren zomaar uit het niets vond ik m dood in het hok


slaap zacht Loki met je lekkere bekkie, geef Barbabob een knuffel wanneer je hem ziet op de regenboogbrug

[ Bericht 9% gewijzigd door Lyssa op 01-06-2010 07:39:53 ]
  Moderator dinsdag 1 juni 2010 @ 09:21:42 #57
155227 crew  Guppy
dus
pi_82178280
Sterkte...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_82184368
Wat verdrietig...

Sterkte.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 16:29:44 #59
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_82194951
Dag Loki.
pi_82204773
Loki
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 2 juni 2010 @ 21:08:54 #61
52016 Lyssa
music <3
pi_82254433
Cuppy krijgt extra aandacht nu ze zo alleen in het hokkie zit
pi_82255448
Cuppy
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_82255667
Lieve cuppy!
I had a signature once. It was awful.
  Moderator zaterdag 5 juni 2010 @ 13:47:59 #64
155227 crew  Guppy
dus
pi_82363841
He fijn, maak je het hok schoon, wordt je als dank even lekker ondergepist
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_82364137
Wat een dankbaarheid. !

Ik heb Carmita even een korte coupe gegeven, ze zit nu veel beter in haar vel.
Het ziet er alleen een beetje raar uit en volgens mijn vriend heeft ze nu veel weg van Mozart.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator zaterdag 5 juni 2010 @ 15:02:19 #66
155227 crew  Guppy
dus
pi_82365981
Ik heb alleen een pedicure gedaan, maar na het onderzeiken heb ik ze mooi in hun hok gezet
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_82483796
Arme Loki.... Heel veel sterkte!

Ik ben een hele tijd niet geweest, zo leuk om alle caafjes weer te zien!

Ik heb ook triest nieuws, Toby is afgelopen weekend plotseling overleden, hij is 4 jaar geworden. Obelix (inmiddels 5,5) is nu weer alleen.
pi_82483911
Ah, Arme Toby.
Was het ouderdom?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 14:55:57 #69
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_82496920
Ahwz Obelix arme oude man weer alleen
hoi inkie

Nou de Knoevelpost is gearriveerd sweet die sticky notes ! dus ze mogen allemaal nog een keer in bad
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_82500069
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 14:55 schreef Nonneke het volgende:
Nou de Knoevelpost is gearriveerd sweet die sticky notes !
cadeautje
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 16:21:47 #71
52016 Lyssa
music <3
pi_82501315
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 10:04 schreef inkie1010 het volgende:
Arme Loki.... Heel veel sterkte!

Ik ben een hele tijd niet geweest, zo leuk om alle caafjes weer te zien!

Ik heb ook triest nieuws, Toby is afgelopen weekend plotseling overleden, hij is 4 jaar geworden. Obelix (inmiddels 5,5) is nu weer alleen.
Arme Toby Obelix moet zo wel steeds al z'n vriendjes missen
pi_82502484
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 10:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ah, Arme Toby.
Was het ouderdom?
ik weet het niet zeker, hij was eigenlijk nog hartstikke kwiek. Het ging heel snel, hij wilde geen eten meer, zelfs dwangvoeren lukte niet..
pi_82502665
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 16:21 schreef Lyssa het volgende:

[..]

Arme Toby Obelix moet zo wel steeds al z'n vriendjes missen
inderdaad, obelix is echt een oud mannetje met oude berenkwaaltjes (last van anaalzakverlamming, maar met wat hulp gaat het prima) dus ik had ook niet verwacht dat Toby eerst zou gaan. Maar gelukkig zijn ze 4 jaar lang beste maatjes geweest
  woensdag 9 juni 2010 @ 21:45:44 #74
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_82574967



Van het badderen zelf heb ik geen foto's, ik was alleen en zo leuk vonden ze het niet Maar het resultaat mag er wezen Walnootje is zelfs een tintje lichter en Koffieboontje (ja kom op.. Blanced Almond en MyLady Abbey ofzo ) heeft opeens allemaal wit
Helaas blijven Walnoot dr voetjes nog erg vies eruit zien, maar die mag toch nog een keer met 4oil shampoo

-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_82576524
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 21:45 schreef Nonneke het volgende:
[ afbeelding ]


Van het badderen zelf heb ik geen foto's, ik was alleen en zo leuk vonden ze het niet Maar het resultaat mag er wezen Walnootje is zelfs een tintje lichter en Koffieboontje (ja kom op.. Blanced Almond en MyLady Abbey ofzo ) heeft opeens allemaal wit
Helaas blijven Walnoot dr voetjes nog erg vies eruit zien, maar die mag toch nog een keer met 4oil shampoo
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Sjieke namen hoor

Leuke foto's, mooie caafs
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_82582600
Wat een mooie caafjes maare een almond is toch een amandel? al vind ik Walnoot wel een leuke naam
  woensdag 9 juni 2010 @ 23:03:06 #77
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_82582819
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 23:01 schreef inkie1010 het volgende:
Wat een mooie caafjes maare een almond is toch een amandel? al vind ik Walnoot wel een leuke naam
Jawel, maar Walnootje klinkt leuker dan Amandeltje
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_82583399
Ja dat zat bedacht ik me net ook
ze zijn echt leuk!! Hoeveel heb je er nu?
  woensdag 9 juni 2010 @ 23:10:39 #79
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_82583710
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 23:08 schreef inkie1010 het volgende:
Ja dat zat bedacht ik me net ook
ze zijn echt leuk!! Hoeveel heb je er nu?
7 !
3 binnen, 4 buiten. Is wel de bedoeling dat het allemaal nog bij elkaar komt maar dat duurt nog ff
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_82716336
heb sinds vanmiddag gezinsuitbreiding.
ik had 2 caafjes Fresa en Negra maar die zijn al een tijdje dood helaas..
maar toen Negra overleed heb ik er een gecastreerd beertje uit de caviaopvang bij gezet en dit ging best goed, hij was wel wat opdringerig soms en zij kon bot zijn naar beertjes maar geen gevechten.

Dat beertje Boeddha bleef helaas alleen achter, maar nadat we tot rust gekomen waren van alle wisselingen in het huis heb ik 2 kleine zeugjes voor hem gehaald.
ze zijn net na een reis van ruim een uur aangekomen en hebben boeddha leren kennen.
de namen weet ik nog niet helemaal, twijfel nog maar komt goed.


het nieuwe grote hok


de caafjes: Flora en Fauna of zal ik ze fanta en cola noemen


Flora veilig onder boeddha's buik.


Fauna is wel minder bang


samen eten
morgen komen er wel weer meer foto's dat ze ook in hun hok zitten, maar nu zijn ze nog aan het kennismaken
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zaterdag 12 juni 2010 @ 22:18:22 #81
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_82723981
Leuke namen, Flora & Fauna! How very FOK! of you
pi_82724011
Ah, Flora en Fauna
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 13 juni 2010 @ 11:13:30 #83
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_82757070
Aaah!! Flora en Fauna wat een mooie caafjes!! en zo klein
pi_82758270
ja ze zijn net 300 gram geweest
kan ze nu nog met 1 hand oppakken maar ze zullen wel weer snel groeien.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_82821093
Obelix heeft een nieuw vriendje!! Het koppelen ging zonder problemen, een paar keer prrrrt en het was goed.
Hij doet alles na wat Obelix doet, dat is heel lief om te zien! Ze zijn trouwens dezelfde kleur, alleen geen creme-streep zoals Obelix.



Ferdi
pi_82821114
Och wat een scheetje, waar komt hij nu vandaan? Veel geluk met hem!
I had a signature once. It was awful.
pi_82829760
quote:
Op dinsdag 15 juni 2010 08:02 schreef inkie1010 het volgende:
Obelix heeft een nieuw vriendje!! Het koppelen ging zonder problemen, een paar keer prrrrt en het was goed.
Hij doet alles na wat Obelix doet, dat is heel lief om te zien! Ze zijn trouwens dezelfde kleur, alleen geen creme-streep zoals Obelix.

[ afbeelding ]

Ferdi
Wat lief, hij heeft een "brilletje" op.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 15 juni 2010 @ 15:14:09 #89
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_82835759
Wat een droppies. Leuke nieuwe caafjes meiden.
  dinsdag 15 juni 2010 @ 15:16:17 #90
52016 Lyssa
music <3
pi_82835848
Ik heb ook een nieuwe caaf! Eigenlijk is het een leenbeer, maar stiekem ga ik hem gewoon houden
pi_82836112
quote:
Op dinsdag 15 juni 2010 15:16 schreef Lyssa het volgende:
Ik heb ook een nieuwe caaf! Eigenlijk is het een leenbeer, maar stiekem ga ik hem gewoon houden
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 15 juni 2010 @ 19:37:57 #92
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_82848214
Ferdi

Hier gaat morgen Koffieboontje alvast naar buiten, Walnootje en Noddy zijn voor altijd chaggerijnig en als ze dan niet op elkaar mopperen gaan ze allebei tegen haar Dus mag ze alvast verhuizen naar de ren, en dan zie ik wel of die andere 2 nog naar buiten gaan dit jaar of dat ze voor straf nog een jaartje binnen blijven de tijd begint wel een beetje te dringen zo onderhand, anders is het nog maar te kort tot aan de winter

-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_82848480
Wat een mooie cavia's!

Mijn boys gaat binnenkort twee weekjes bij m'n zus logeren. Wij gaan op vakantie en bij haar krijgen ze alle aandacht en verzorging (en ze is gék op ze!). Het enige nadeel is dat ze hier een half uur vandaan woont. Dat vind ik dan weer een gedoe voor Sjors en Hummer. Maar goed, als ze er eenmaal zijn dan is het goed
Liej
  woensdag 16 juni 2010 @ 13:00:55 #94
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_82877978
Zo vanmorgen al Koffieboontje dr spullen ingepakt en verhuist de tuin in Zij was direct een stuk rustiger en de rest vond het wel prima, er was eten
Moontje kwam dr zelfs een peentje brengen en die hebben ze samen opgegeten

Wie ben jij


ik durf bijna niet


Hm ik zit al helemaal hier en ben nog niet aangevallen.....


Dan ga ik ook maar eten


Paolo kwam toch ook nog maar eten nadat hij geschrokken was van de kat


Peentje delen


-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_82916542
Aaaaaw!!! Koffieboontje worteltje delen is wel heeeeel schattig!!!!

Ik kom er nu wel achter dat Toby echt heel veel at! Er gaat nu lang niet zoveel groente doorheen als toen hij er nog was...

Ferdi eet trouwens meteen goed groente, vooral tomaat vond hij erg lekker, hij had helemaal een tomatenbek
  donderdag 17 juni 2010 @ 08:20:32 #96
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_82917003
tomatenbek

Moest gelijk denken aan 2 mannetjes (van vriendin) bij mij; die vinden sinaasappel helemaal het einde. Vooral als 't heel sappig is, hebben ze daarna een behoorlijke oranje bek . Prachtig gewoon.

Oh trouwens Nonneke: heb dat hok (met groen dak) ook . Had eerst een plastic nachthok voor mijn mannen, maar daar gingen ze behoorlijk aan knagen. Dus afgelopen donderdag andere opgehaald bij de Hano, en in elkaar gezet. Kunnen nu lekker knagen zonder zorgen
  donderdag 17 juni 2010 @ 12:25:06 #97
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_82925275
ja lief he dat peentje delen op het moment baalde ik zo dat ik niet aan het filmen was ! Die kleine kwam echt een peentje brengen, het was echt zo cute

Die huisjes zijn super Sjowhan ! Ik heb alleen wel het dakje even met 4 spijkertjes vast gezet op de hoekjes (en het huisje gelijmt, anders kan je elke 5 minuten dat huisje weer bouwen met die dikke draai konten ), tis nogal een gewicht wat ze dan op zich zouden kunnen krijgen als ze hem eraf gooien
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 17 juni 2010 @ 13:00:09 #98
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_82926777
Wat voor ras is die foto met het peentje delen? Een US Teddy?
Zo eentje loopt er nu ook bij mij rond
  donderdag 17 juni 2010 @ 13:09:26 #99
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_82927241
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 13:00 schreef Sjowhan het volgende:
Wat voor ras is die foto met het peentje delen? Een US Teddy?
Zo eentje loopt er nu ook bij mij rond
die andere met het witte gezichtje is ook US Teddy
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 18 juni 2010 @ 13:54:59 #100
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_82977452
Peentje delen.
Van delen hebben mijn cavias nooit gehoord. Die jatten het alleen maar van elkaar. (wat de ander heeft is natuurlijk veel lekkerder)
  Moderator vrijdag 18 juni 2010 @ 14:58:50 #101
155227 crew  Guppy
dus
pi_82981939
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 13:54 schreef Queen_Minny het volgende:
Peentje delen.
Van delen hebben mijn cavias nooit gehoord. Die jatten het alleen maar van elkaar. (wat de ander heeft is natuurlijk veel lekkerder)
Dat dus!! Kennen ze hier ook niet
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_82985523
Leuke foto's weer

Hier kennen ze het woord delen ook niet.

Als een caaf wat lekkers heeft holt ze de kant op waar zich de minste aantal cavia's bevinden.
Dan propt ze zich in de hoek en iedereen die erbij wil kan een trap van de achterpoten verwachten.
Zulke lieve en sociale cavia's heb ik nou
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 18 juni 2010 @ 16:06:45 #103
52016 Lyssa
music <3
pi_82985852
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 16:00 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Leuke foto's weer

Hier kennen ze het woord delen ook niet.
Als een caaf wat lekkers heeft holt ze de kant op waar zich de minste aantal cavia's bevinden.
Dan propt ze zich in de hoek en iedereen die erbij wil kan een trap van de achterpoten verwachten.
Zulke lieve en sociale cavia's heb ik nou
Ja, dat ken ik en dan vooral achteruit rennen! Barbabob was daar een kei in! Supersnel achteruit de bocht door zelfs! Of het gewoon steeds van elkaar afpakken en weglopen (herhaal zin voor elke caaf die t dan weer afpakt)
pi_82986033
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 16:06 schreef Lyssa het volgende:

[..]

Ja, dat ken ik en dan vooral achteruit rennen! Barbabob was daar een kei in! Supersnel achteruit de bocht door zelfs! Of het gewoon steeds van elkaar afpakken en weglopen (herhaal zin voor elke caaf die t dan weer afpakt)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 18 juni 2010 @ 17:13:20 #105
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_82989321
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 16:06 schreef Lyssa het volgende:

[..]

Ja, dat ken ik en dan vooral achteruit rennen! Barbabob was daar een kei in! Supersnel achteruit de bocht door zelfs! Of het gewoon steeds van elkaar afpakken en weglopen (herhaal zin voor elke caaf die t dan weer afpakt)


Bij Elvis en Prestly gaat het zo.

Elvis hangt weer als een hoer uit het hok, pakt (insert groente hier) aan uit je hand.
Prestly jat het van elvis en zet t op een lopen, Elvis pakt nieuw stukje aan. Prestly pakt stukje weer van Elvis af. Elvis pakt het verlaten stukje vsn Prestly, Prestly jat her eerst verlaten stukje weet van Elvis. Enz enz enz.
pi_82990096
Of een te groot stuk wortel oppakken en ermee weg willen lopen in een huisje met een te smalle deuropening. En er maar niks van snappen..... daar kan ik echt een hysterische lachbui van krijgen, ze kunnen zo stom kijken waarom een wortel van 15 cm niet door een opening van 8 cm past
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 18 juni 2010 @ 20:56:20 #107
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_82997963
Fozzy pakt graag dingen aan om ze vervolgens te laten vallen.. en dan heel suf ernaar te kijken zo van: "Waarom valt dat nou als ik t loslaat?!" Om vervolgens naar mij te kijken en te wachten tot ik t opraap..

Lekker in het zonnetje:


In dat bakje lig ik veeeeeeeeeeeel lekkerder..


Moe.. na zeker 15 min loslopen..
pi_83009032
Ahw die foto met het bakje.

Wat ligt er nou onder hem?
Een paprika?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 19 juni 2010 @ 17:36:42 #109
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83025992
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 17:33 schreef zoeperzazke het volgende:
Of een te groot stuk wortel oppakken en ermee weg willen lopen in een huisje met een te smalle deuropening. En er maar niks van snappen..... daar kan ik echt een hysterische lachbui van krijgen, ze kunnen zo stom kijken waarom een wortel van 15 cm niet door een opening van 8 cm past
Ook leuk is als ze hun hapje lekker willen opknabbelen in het veilige huisje, en er dan achterkomen dat er al een cavia zit. Elvis is wel een wat traag en kruipt naast Prestly.. waardoor ze haar hapje weer kwijt is.
pi_83026448
quote:
Op zaterdag 19 juni 2010 17:36 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Ook leuk is als ze hun hapje lekker willen opknabbelen in het veilige huisje, en er dan achterkomen dat er al een cavia zit. Elvis is wel een wat traag en kruipt naast Prestly.. waardoor ze haar hapje weer kwijt is.
Je ziet ze dan echt denken: bummer..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83132470
Met Obelix gaat het niet zo goed, ik denk dat hij nu echt op is... Hij vecht nog wel maar hij wast zijn oogjes niet meer (dat doe ik nu 3x per dag) en hij is gewoon niet lekker. Hij heeft medicijnen gekregen maar ik ben bang dat dat hem niet meer gaat helpen, maar ja bij Obelix weet je het nooit. Hij is ook niet enthousiast meer voor witlof en andijvie en dat baart me wel zorgen. Olvarit wortelhapje ging er nog wel een beetje in en hij wilde vanochtend nog wel zijn vitaminetabletje.. Gaat wel snel zo ineens...
  dinsdag 22 juni 2010 @ 13:26:37 #112
52016 Lyssa
music <3
pi_83140284
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 09:23 schreef inkie1010 het volgende:
Met Obelix gaat het niet zo goed, ik denk dat hij nu echt op is... Hij vecht nog wel maar hij wast zijn oogjes niet meer (dat doe ik nu 3x per dag) en hij is gewoon niet lekker. Hij heeft medicijnen gekregen maar ik ben bang dat dat hem niet meer gaat helpen, maar ja bij Obelix weet je het nooit. Hij is ook niet enthousiast meer voor witlof en andijvie en dat baart me wel zorgen. Olvarit wortelhapje ging er nog wel een beetje in en hij wilde vanochtend nog wel zijn vitaminetabletje.. Gaat wel snel zo ineens...
Kom op Obelix, lekker ding, je kan het!! Lekker eten en drinken, knuffels incasseren en dan kom je er zo boven op!

Verwen hem maar goed
pi_83141581
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 09:23 schreef inkie1010 het volgende:
Met Obelix gaat het niet zo goed, ik denk dat hij nu echt op is... Hij vecht nog wel maar hij wast zijn oogjes niet meer (dat doe ik nu 3x per dag) en hij is gewoon niet lekker. Hij heeft medicijnen gekregen maar ik ben bang dat dat hem niet meer gaat helpen, maar ja bij Obelix weet je het nooit. Hij is ook niet enthousiast meer voor witlof en andijvie en dat baart me wel zorgen. Olvarit wortelhapje ging er nog wel een beetje in en hij wilde vanochtend nog wel zijn vitaminetabletje.. Gaat wel snel zo ineens...
heb je geen beter dwangvoer in huis? En heb je al iets tegen gasvorming gegeven?
I had a signature once. It was awful.
pi_83157204
Kom op, Obelix! Niet opgeven!
Liej
pi_83179775
Ik heb nu ook Science Recovery in huis. Obelix geeft nog niet op! Ik moet hem wel echt dwingen met eten, dat is wel zielig, maar ik hoop stiekem op een wondertje. Hij vind het heel fijn om op schoot te zitten. Vanmiddag ben ik vrij dus dan krijgt hij alle aandacht.
  woensdag 23 juni 2010 @ 09:59:41 #116
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83181980
quote:
Op zaterdag 19 juni 2010 17:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Je ziet ze dan echt denken: bummer..
Ja. Of als ze een erg slome bui heeft... Die was toch voor mij? Om daarna te komen schooien voor een nieuwe tomaat omdat ze niet bij de andere kan.

Obelix! normaal doen en eten. Je hebt nog veel te veel knuffels en lekkers te goed om er tussen uit te piepen.
Hup hup!
pi_83187884
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 08:46 schreef inkie1010 het volgende:
Ik heb nu ook Science Recovery in huis. Obelix geeft nog niet op! Ik moet hem wel echt dwingen met eten, dat is wel zielig, maar ik hoop stiekem op een wondertje. Hij vind het heel fijn om op schoot te zitten. Vanmiddag ben ik vrij dus dan krijgt hij alle aandacht.
Er wordt hier geduimt voor Obelix.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83187902
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 09:59 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Ja. Of als ze een erg slome bui heeft... Die was toch voor mij? Om daarna te komen schooien voor een nieuwe tomaat omdat ze niet bij de andere kan.
Zo herkenbaar, die koppen die ze dan ook trekken.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 23 juni 2010 @ 12:38:50 #119
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83188435
* Sjowhan duimt mee voor Obelix

Komop Jochie! Je kan 't!
pi_83191620
als je ff op msn bent vanmiddag kan ik kijken of er nog iets uit de knoevelshop kan helpen!
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 23 juni 2010 @ 15:36:19 #121
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83195518
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 12:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Zo herkenbaar, die koppen die ze dan ook trekken.
Toen mn vader aankwam met mn eerste cavia had ik nooit durven dromen dat die beestjes zoveel koppen konden trekken. Vooral Bassie kon goed bekken trekken. Ik kan er nog steeds helemaal blauw om liggen.
  woensdag 23 juni 2010 @ 22:33:25 #122
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_83219933
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 08:46 schreef inkie1010 het volgende:
Ik heb nu ook Science Recovery in huis. Obelix geeft nog niet op! Ik moet hem wel echt dwingen met eten, dat is wel zielig, maar ik hoop stiekem op een wondertje. Hij vind het heel fijn om op schoot te zitten. Vanmiddag ben ik vrij dus dan krijgt hij alle aandacht.
Is er al iets vooruitgang?

* BillsGate maakt zich zorgen
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
pi_83230978
Obelix is helaas gisterenavond overleden.... Hij heeft nog zo hard gevochten. Ik ben de hele middag en avond bij hem geweest. Obelix, ik ga je missen jochie.... je was een heel speciaal ventje. Ik hoop dat je het leuk hebt nu bij Toby en alle andere caafjes die nu bij je zijn.

Bedankt voor al het duimen en de lieve reacties hier.


Obelix en Toby
  donderdag 24 juni 2010 @ 09:48:35 #124
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_83231633
Zielig! Sterkte inki1010.
  Moderator donderdag 24 juni 2010 @ 09:49:06 #125
155227 crew  Guppy
dus
pi_83231649
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 24 juni 2010 @ 09:52:57 #126
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_83231764
Balen zeg...
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
pi_83231975
veel sterkte Inkie
  donderdag 24 juni 2010 @ 10:30:47 #128
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83233013
Sterkte inkie. 't Was een mooi caafje .
  donderdag 24 juni 2010 @ 12:48:05 #129
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83238533
Serkte Inkie. Wat vervelend.
Dag Obelix.
  donderdag 24 juni 2010 @ 14:49:07 #130
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_83243562
Ach Obelix
Heel veel sterkte Inkie !

inmiddels zal hij Asterix wel ontmoet hebben, en zullen de kleine dappere galliers de regenboogbrug goed bewaken
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_83246404
Wat jammer

Sterkte.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 24 juni 2010 @ 15:59:01 #132
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83246584
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 14:49 schreef Nonneke het volgende:
Ach Obelix
Heel veel sterkte Inkie !

inmiddels zal hij Asterix wel ontmoet hebben, en zullen de kleine dappere galliers de regenboogbrug goed bewaken
De regenboogbrug is nog nooit zo veilig geweest.
pi_83248481
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 14:49 schreef Nonneke het volgende:
Ach Obelix
Heel veel sterkte Inkie !

inmiddels zal hij Asterix wel ontmoet hebben, en zullen de kleine dappere galliers de regenboogbrug goed bewaken
dat is een hele mooie gedachte! Ik weet nog goed hoe we Asterix toen zijn naam hebben gegeven
toen was obelix nog klein! Maar getsie ik mis hem wel hoor, hij was zo'n doorzetter!
pi_83251035
Obelix Slaap zacht lieve schat....

Heel veel sterkte Inkie! *knuf*
I had a signature once. It was awful.
  Moderator zaterdag 26 juni 2010 @ 15:47:45 #135
155227 crew  Guppy
dus
pi_83327384
Foto tijd!














Na deze foto sessie heb ik ze alleen helemaal kaal geknipt Wat waren ze boos!! Ze klappertanden nu nog als ik langsloop Maar goed, het is ook niks, zo'n dikke jas aan als het zo warm is. Dus het moest even.

Van de kale heren alleen even geen foto's, ik zal ze verder niet meer pesten vandaag Ik ben best lief voor je, maar ze motten me gewoon niet...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 27 juni 2010 @ 00:36:31 #136
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_83345271
Wij hebben sinds donderdag ook een cavia! Meneer is bijna 6 weken en hij is haske dartel, hij huppelt als een jong veulen in de wei
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_83353772
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 15:47 schreef Guppyfriend het volgende:
Foto tijd!
[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Na deze foto sessie heb ik ze alleen helemaal kaal geknipt Wat waren ze boos!! Ze klappertanden nu nog als ik langsloop Maar goed, het is ook niks, zo'n dikke jas aan als het zo warm is. Dus het moest even.

Van de kale heren alleen even geen foto's, ik zal ze verder niet meer pesten vandaag Ik ben best lief voor je, maar ze motten me gewoon niet...
Ondanks dat je ze geknipt hebt zijn het nog leuke bolletjes wol.

Carmita knip ik ook, maar die is nog te bang om tegen mij te klappertanden.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator zondag 27 juni 2010 @ 13:25:13 #138
155227 crew  Guppy
dus
pi_83355264
Nee, ik heb ze pas na de foto's geknipt! Nu zijn ze zo:



Eén van de twee dan. Maar ze zijn toch ongeveer hetzelfde
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 27 juni 2010 @ 14:41:16 #139
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_83357935
Ik hoop dat Obelix het fijn heeft op de regenboogbrug..

Wat een schatjes zijn die twee hierboven toch! Echt familie van Fozzy qua vacht. En ook hij is niet blij, want ook hij is kortgeknipt.. heb ook weer twee koelblokken in de vriezer gegooid. Als het dan eind van de week zo warm is, krijgt hij er eentje in zn hok (met een handdoekje eromheen).
pi_83360092
quote:
Op zondag 27 juni 2010 13:25 schreef Guppyfriend het volgende:
Nee, ik heb ze pas na de foto's geknipt! Nu zijn ze zo:

[ afbeelding ]

Eén van de twee dan. Maar ze zijn toch ongeveer hetzelfde
Oh, ik en mijn leeskunsten.

Ze zien er echt schattig en klein uit als ze pas geknipt zijn
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator zondag 27 juni 2010 @ 16:04:55 #141
155227 crew  Guppy
dus
pi_83360754
quote:
Op zondag 27 juni 2010 15:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Oh, ik en mijn leeskunsten.

Ze zien er echt schattig en klein uit als ze pas geknipt zijn
Ze zijn ook heel klein! En het zijn nog wel beertjes. Ik zie in de dierenwinkel wel eens cavia's zitten, en die zijn enorm! Van die monsters! Als ik die van ons dan zie... Het is eigenlijk jammer dat ik niet precies weet wat voor ras het is. Het enige wat ik weet is dat ze van een fokker uit Frankrijk komen. Meer niet.

Ik kan ze in ieder geval met gemak met een hand oppakken. Niet dat ik dat doe natuurlijk, maar het zou makkelijk gaan. Volgens mij is de gemiddelde cavia groter.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 28 juni 2010 @ 16:59:40 #142
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83406225
Ben benieuwd wat jullie doen om de cavia's wat af te koelen . Had het idee om wat (plastic) flesjes in de koelkast te leggen en dan in de kooi als ze koud genoeg zijn, maar misschien dat jullie betere ideeën hebben?
  Moderator maandag 28 juni 2010 @ 18:11:50 #143
155227 crew  Guppy
dus
pi_83409350
Je kan er een handdoek omheen doen? 1

Ik heb ze in ieder geval geknipt, zodat ze niet zo'n dikke vacht hebben.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_83409680
Fles met koud water in de vriezer, daarna washand er omheen en in de kooi leggen
Liej
  maandag 28 juni 2010 @ 22:26:20 #145
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_83421720
Ik heb vanmiddag een ijsklontje in de kooi gelegd, in het waterbakje.

Ze moesten er alleen niks van hebben. Heel veel meer dan de hele dag voor pampus liggen doen ze nu niet. (behalve als je ze iets lekkers komt brengen )

Ik heb net Mopke ook even met de tondeuse bewerkt. In het begin vond ze het prachtig, maar dat was zo over. Nu ben ik duidelijk haar grootste vriend niet meer

[ Bericht 15% gewijzigd door BillsGate op 28-06-2010 22:54:16 ]
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
pi_83429607
Met dit weer vinden ze een stuk komkommer ook altijd erg lekker!
  dinsdag 29 juni 2010 @ 08:10:03 #147
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83429827
Komkommer heb ik gisteravond gegeven inderdaad; vanavond kijken hoe ze de koude flessen vinden.
Vanochtend nog snel vers water gegeven, zodat 't iets koeler is/was.

Las trouwens op een andere site dat ijs slecht voor ze is voor het darmkanaal is ofzo
pi_83430103
Absoluut, je mag je cavia nooit ijs geven, daarvan kunnen ze enorm aan de diarree gaan. IJs hebben ze nergens voor nodig. Gewoon veel vocht geven op normale temperatuur is goed genoeg.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 08:40:12 #149
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83430226
Dan heb ik dat gelukkig goed gelezen. Zou sowieso geen ijs geven, veel te koud lijkt me.

Vanmiddag/vanavond bekijken wat ze van de flesjes uit de vriezer vinden
  dinsdag 29 juni 2010 @ 09:06:34 #150
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_83430704
Dan gaan we dat ijs maar eens vlug achterwege laten.

We hebben nu een fles water in de koelkast staan (voor onszelf). Kunnen we daarmee het waterbakje wel veilig vullen?
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
  Moderator dinsdag 29 juni 2010 @ 09:34:07 #151
155227 crew  Guppy
dus
pi_83431280
Ik heb vanmorgen bevroren flessen in een handdoekje in de kooi gelegd. Ben benieuwd hoe ze het vinden, kan het niet checken want ik ben op mn werk. Maar gisteren lagen ze ook voor pampus ja
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_83433488
Heb heb m'n zus ook maar eens gesmst dat ze die fles in de kooi kan leggen. Had ik haar niet verteld voor we op vakantie gingen. Toen was het nog niet zo warm in Nederland
Liej
pi_83436518
quote:
Op zondag 27 juni 2010 16:04 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Ze zijn ook heel klein! En het zijn nog wel beertjes. Ik zie in de dierenwinkel wel eens cavia's zitten, en die zijn enorm! Van die monsters! Als ik die van ons dan zie... Het is eigenlijk jammer dat ik niet precies weet wat voor ras het is. Het enige wat ik weet is dat ze van een fokker uit Frankrijk komen. Meer niet.

Ik kan ze in ieder geval met gemak met een hand oppakken. Niet dat ik dat doe natuurlijk, maar het zou makkelijk gaan. Volgens mij is de gemiddelde cavia groter.
Ik heb even mijn zeugjes opgemeten
( het is vakantie )

Carmita is 24 cm, Kookai 25 cm en Oryx 26 cm.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator dinsdag 29 juni 2010 @ 12:33:31 #154
155227 crew  Guppy
dus
pi_83437640
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 12:02 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik heb even mijn zeugjes opgemeten
( het is vakantie )

Carmita is 24 cm, Kookai 25 cm en Oryx 26 cm.
Ooh, ik zal die van mij ook eens meten! Van neus naar kont?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_83437847
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 12:33 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Ooh, ik zal die van mij ook eens meten! Van neus naar kont?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 14:14:16 #156
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_83442076
Dit is Turbocaafje. Hij kan alleen maar rennen en huppelen
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_83444521
Turbocaafje
Blijft wel even mooi zitten voor de foto
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83450078
Aaah Turbocaafje wat heeft ie een mooi kapsel
  dinsdag 29 juni 2010 @ 17:07:43 #159
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_83450324
Hij heeft serieus een hanekam op zijn rug
I`m not weird. I`m limited edition.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 17:38:37 #160
52016 Lyssa
music <3
pi_83451694
Heeft Turbocaafje ook nog een vriendje of vriendinnetje? Het is wel een schatje
  dinsdag 29 juni 2010 @ 18:01:35 #161
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_83452541
Nee dat heeft hij niet. En ik weet dat dat niet ideaal is, maar we hebben grondig afgewogen en deze beslissing gemaakt.
We hebben wel andere huisdieren waar hij contact mee heeft, en er is genoeg leven ind e brouwerij hier met 3 kinderen dus vervelen zal hij zich niet
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_83452547
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 09:06 schreef BillsGate het volgende:
Dan gaan we dat ijs maar eens vlug achterwege laten.

We hebben nu een fles water in de koelkast staan (voor onszelf). Kunnen we daarmee het waterbakje wel veilig vullen?
Nee. Dat is veel te koud als ze daar gelijk van gaan drinken. Gewoon uit de kraan is prima. Waarom trouwens geen drinkflesje?
I had a signature once. It was awful.
pi_83452606
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 18:01 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Nee dat heeft hij niet. En ik weet dat dat niet ideaal is, maar we hebben grondig afgewogen en deze beslissing gemaakt.
Jij maakt die beslissing, niet de cavia, die zal er nooit voor kiezen..... Je hebt toch ook 3 kinderen? Je kunt beter geen cavia's hebben dan maar een en hem zijn hele leven alleen willen houden, daar zijn cavia's echt niet voor gemaakt. Een uitzondering daargelaten, maar er zijn maar hééél weinig cavia's die liever alleen zijn....
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 18:15:33 #164
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_83453010
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 18:01 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Nee. Dat is veel te koud als ze daar gelijk van gaan drinken. Gewoon uit de kraan is prima. Waarom trouwens geen drinkflesje?
Ik dacht dat een drinkflesje juist slechter was, i.v.m. stilstaand water en algenvorming.
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
  dinsdag 29 juni 2010 @ 19:18:11 #165
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_83456065
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 18:03 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Jij maakt die beslissing, niet de cavia, die zal er nooit voor kiezen..... Je hebt toch ook 3 kinderen? Je kunt beter geen cavia's hebben dan maar een en hem zijn hele leven alleen willen houden, daar zijn cavia's echt niet voor gemaakt. Een uitzondering daargelaten, maar er zijn maar hééél weinig cavia's die liever alleen zijn....
Dat van die 3 kinderen hebben wij ook zelf besloten, daar hebben ze zelf ook geen zeggenschap in gehad
Ik sluit niet uit dat er nog eens een cavia bij komt, alleen nu nog niet.
I`m not weird. I`m limited edition.
  Moderator dinsdag 29 juni 2010 @ 19:55:55 #166
155227 crew  Guppy
dus
pi_83457683
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 18:15 schreef BillsGate het volgende:

[..]

Ik dacht dat een drinkflesje juist slechter was, i.v.m. stilstaand water en algenvorming.
Je moet dagelijks het water in het flesje vervangen, dan is er niks aan de hand. Cavia's maken hun water in hun bakjes heel snel vies, dat zou je eigenlijk nog vaker moeten vervangen dan dagelijks. En dus is een flesje een betere optie, heb ik altijd geleerd. Mits je dat dagelijks ververst natuurlijk.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_83459002
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 19:18 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

Dat van die 3 kinderen hebben wij ook zelf besloten, daar hebben ze zelf ook geen zeggenschap in gehad
Ik sluit niet uit dat er nog eens een cavia bij komt, alleen nu nog niet.
Daarom, je kinderen gun je ook een 'speelmaatje' Ik hoop voor je caaf dat het er snel van komt!
I had a signature once. It was awful.
pi_83459056
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 18:15 schreef BillsGate het volgende:

[..]

Ik dacht dat een drinkflesje juist slechter was, i.v.m. stilstaand water en algenvorming.
Nee, drinkflesjes zijn een stuk hygiënischer. Cavia;s zijn echte smeerpoetsen en drinkwater uit een drinkbakje is binnen een minutu alweer vies, dan gooien ze er weer wat in. Water in een drinkflesje blifjt wel schoon., Natuurlijk moet je het geen weken laten hangen, maar als je het om de dag ververst is er niets aan de hand!
I had a signature once. It was awful.
pi_83459429
ik heb het gezien bij mijn oude beertje.
had hem uit de opvang en hij was gewent daar alleen te zitten.
later hebben ze hem daar laten helpen en zo kon ie bij mijn zeugje.
ging goed totdat dat zeugje dood was.

heb hem toen een paar maanden alleen gelaten in het hok, wnt dat had ie meer gedaan in zn leven en zo mkon ik alles ff een plekje geven en bedenken wat ik wilde.
heb er nu sinds 3 weken 2 jonge zeugjes bij.
nou meneer leeft helemaal op en hij voelt zich soms weer helemaal jong.
beest ziet er veel blijer uit
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  Moderator dinsdag 29 juni 2010 @ 20:36:02 #170
155227 crew  Guppy
dus
pi_83459646
wij hebben twee broertjes, en het is echt heel leuk om de interactie onderling te zien. ze moeten niks van ons hebben, maar ze zijn wel helemaal gek op elkaar.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 29 juni 2010 @ 21:48:54 #171
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_83463649
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 19:55 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 20:25 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]
Bedankt voor de tip. Heb meteen een drinkflesje gehaald.

Het lijkt erop dat ze het nog een beetje vreemd vinden. Mopke duwde met haar neus tegen het balletje en kreeg zo een natte snuit. Ze weet nu in ieder geval wel waar het flesje voor is
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
pi_83463808
Dat hebben ze zo door hoor
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 30 juni 2010 @ 09:08:34 #173
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83477923
Heb gisteravond de flesjes uit de vriezer in een washandje gedaan en in de kooien gelegd, maar alle beesten moesten er (zelfs na een uur) niets van hebben .

Was de moeite waard om te proberen, dan maar proberen om het zo koel mogelijk te houden in huis
  Moderator woensdag 30 juni 2010 @ 09:37:21 #174
155227 crew  Guppy
dus
pi_83478612
Ik weet niet of die van mij er iets mee gedaan hebben, maar ik heb vanmorgen maar weer nieuwe neergelegd. Baat het niet dan schaad het niet en zo.

Ik heb gisteren trouwens ook mijn caafjes gemeten, 26 en 28 cm Ze zijn dus toch groter dan ze lijken. Maar nu wil ik dus eigenlijk een keer die grote cavia's meten in de dierenwinkel! Of zou de winkelier dat heel stom vinden
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 30 juni 2010 @ 11:12:10 #175
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_83481972
Die van ons liggen languit in de kooi, dat meet wat lastig

Is het slim om een tafelventilator af en toe langs de kooi te laten waaien, om ze toch wat verkoeling te geven?
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
  Moderator woensdag 30 juni 2010 @ 11:56:28 #176
155227 crew  Guppy
dus
pi_83483711
Volgens mij niet. Tocht is killing.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_83484349
quote:
Op woensdag 30 juni 2010 09:37 schreef Guppyfriend het volgende:


Ik heb gisteren trouwens ook mijn caafjes gemeten, 26 en 28 cm Ze zijn dus toch groter dan ze lijken. Maar nu wil ik dus eigenlijk een keer die grote cavia's meten in de dierenwinkel! Of zou de winkelier dat heel stom vinden
Nee joh, gewoon doen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83491246


Kookaí past amper in het mandje met haar lengte.



Maar hier zitten ze dan wel weer samen in de theemuts.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83503843
Wat zien ze er heerlijk stout uit, 4EverBlackEyed. Echte doerakjes, zo op het eerste gezicht
Liej
pi_83513395
Ze hebben echt leuke koppies!!!!
pi_83520576
quote:
Op woensdag 30 juni 2010 11:12 schreef BillsGate het volgende:
Die van ons liggen languit in de kooi, dat meet wat lastig

Is het slim om een tafelventilator af en toe langs de kooi te laten waaien, om ze toch wat verkoeling te geven?
Zoals gezegd, cavia's nooit direct op de tocht zetten. Flesjes koud water zijn debeste verkoeling, hoewel ze er niet altijd direct op gaan zitten. Ook kun je een tegel (van bv de badkamer of keuken of wc, als je er over hebt) in de diepvries leggen, en na een paar uur in de caviakooi leggen. Tegels geven ook een prettige kou af en ze kunnen er makkelijk opzitten.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 1 juli 2010 @ 12:53:13 #182
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_83529074
Goeie tip!
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
pi_83529692
quote:
Op woensdag 30 juni 2010 19:52 schreef Leigh het volgende:
Wat zien ze er heerlijk stout uit, 4EverBlackEyed. Echte doerakjes, zo op het eerste gezicht
quote:
Op woensdag 30 juni 2010 23:01 schreef inkie1010 het volgende:
Ze hebben echt leuke koppies!!!!
Dank jullie wel

Het zijn een stel ondeugden
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83545370
Wij gaan morgen weer naar Nederland, dus de boys komen ook weer naar huis
Als ik mijn zusje mag geloven heeft ze ze goed verwend met appel, wortel en tomaat. Ik ben benieuwd hoeveel ze aangekomen zijn
Liej
pi_83549554
Misschien kan je ze naar huis toe rollen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83558793
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 20:40 schreef Leigh het volgende:
Wij gaan morgen weer naar Nederland, dus de boys komen ook weer naar huis
Als ik mijn zusje mag geloven heeft ze ze goed verwend met appel, wortel en tomaat. Ik ben benieuwd hoeveel ze aangekomen zijn
Van appel, wortel en tomaat worden cavia's niet dik hoor. Als ze aankomen is dat omdat ze op gezonde manier groeien. Dik worden cavia's alleen van verkeerd hardvoer en dierenwinkelsnoepjes.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 2 juli 2010 @ 08:13:03 #187
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_83559211
Ik heb gister bij mijn grietje Remí een kale, vuurrode plek onder haar kin ontdekt. heb over een half uurtje dus een afspraak bij de da. Ik maak me best zorgen
pi_83559287
geen zorgen maken hoor, zal schimmel of schurft zijn en extra rood door de irritatie van het broeierige weer. Is ze zo weer bovenop
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 2 juli 2010 @ 09:39:06 #189
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_83560828
Het bleek een beet van haar huisgenootje Hummer te zijn Dat moet echt zelfverdediging geweest zijn, want Remí is echt een heks, en Hummer is haar biatch

(de da liet het zien: ik zag de vorm van zijn tandjes in de wond!) Ik heb Dermiel meegekregen om er 1x per dag op te smeren. Gelukkig maar dat het geen schimmel of schurft is, ik zag mezelf alweer elke twee dagen alle hokken schoonmaken en badjes geven
pi_83566721
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 07:27 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Van appel, wortel en tomaat worden cavia's niet dik hoor. Als ze aankomen is dat omdat ze op gezonde manier groeien. Dik worden cavia's alleen van verkeerd hardvoer en dierenwinkelsnoepjes.
Over dikke cavia's gesproken.

Oryx had een conditiestreepje, en op caviagids.nl las ik dat het kwam, doordat de cavia in een bepaalde periode nogal ehm.. rijkelijk in conditie was (lees: aan de dikkige kant).

Nu ging ik even Oryx haar neus bekijken en het streepje was weg
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83573475
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 09:39 schreef Spunks het volgende:
(de da liet het zien: ik zag de vorm van zijn tandjes in de wond!) Ik heb Dermiel meegekregen om er 1x per dag op te smeren. Gelukkig maar dat het geen schimmel of schurft is, ik zag mezelf alweer elke twee dagen alle hokken schoonmaken en badjes geven
Gelukkig maar Dermiel is een supergoede zalf, daar komt het snel weer goed mee! Twee keer per dag smeren mag ook hoor, is misschien nog wel beter ook. Als je het idee hebt dat de plek dikker wordt of dat er een bult odner staat (abces) wel linea recta terug naar de DA, abcessen in het kaakgebied zijn erg gevaarlijk, maar je bent er goed op tijd bij.

4ever, dat streepje noemt men idd een conditiestreepje. Dat het weg is wel niet zeggen dat je cavia ineens slechter verzorgd zou worden hoor, kan ook ouderdom zijn. Owen had ook altijd een dikke conditoestreep en die is nu met zijn ruim 6 jaar ook weer vrij glad beneusd
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 2 juli 2010 @ 21:36:54 #192
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83588354
Simply word echt oud. Hij was zelfs lief voor Elvis en Prestly nadat manlief hem bij de dames had gezet. Hij vond het zelfs wel gezellig.

Al vonden Elvis en Prestly hem eerst best wel eng, ipv bijten en grommen ging hij heel lief piepen en probeerde vriendjes te maken.

En natuurlijk.. heb ik foto's!


Stap1. Kennis maken op de vloer terwijl het vrouwtje de kooi verschoont.


Stap 2. Proberen vriendjes te maken met dat leuke meisje.


Stap 3. diep onder het hooi kruipen zodra jullie weer in de kooi zitten + grote man.


Stap 4. Voorzichtig tussen het hooi door gluren.




Stap 5. Het vrouwtje maar eens aankijken en vragen wat nou de bedoeling is.


Stap 6. Toekijken hoe die grote man dichterbij kruipt.


Stap 7. Toch maar eens voorzichtig kennismaken.


Stap 8. Gezellig neus aan neus gaan liggen.


en tot slot stap 9. Besluiten dat het goed is en gezellig met zn 3en hooi knabbelen.


castreren is geen optie meer voor mn ouwe man. Maar nu sta ik in twijfel, zal ik proberen hem bij de meisjes te zetten en gewoon kijken hoe het gaat?
pi_83588515
Een ongecastreerde beer bij zeugen zetten die niet zwanger mogen worden is nooit een goed idee. Ook een beer van 7 kan nog gewoon in staat zijn om te dekken... En dan zit je met de gebakken peren.... Hoe oud is hij?
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 2 juli 2010 @ 21:45:03 #194
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83588652
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 21:41 schreef zoeperzazke het volgende:
Een ongecastreerde beer bij zeugen zetten die niet zwanger mogen worden is nooit een goed idee. Ook een beer van 7 kan nog gewoon in staat zijn om te dekken... En dan zit je met de gebakken peren.... Hoe oud is hij?
Volgende maand word hij 8. Dus ik laat hem echt niet meer castreren. Maar hij vond het zo gezellig en hij was zo lief voor ze. Dus ik sta in kwijfel om de gok toch maar te nemen.
  vrijdag 2 juli 2010 @ 21:46:41 #195
52016 Lyssa
music <3
pi_83588733
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 21:45 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Volgende maand word hij 8. Dus ik laat hem echt niet meer castreren. Maar hij vond het zo gezellig en hij was zo lief voor ze. Dus ik sta in kwijfel om de gok toch maar te nemen.
Absoluut niet doen! Dan zit je straks met zwangere zeugen.
pi_83588779
Hoe sneu het ook is, echt echt echt niet doen. Met 8 jaar is castreren idd wat te gek. Woont er niemand in de buurt die je een jong beertje wil lenen?
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 2 juli 2010 @ 21:52:38 #197
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83588943
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 21:47 schreef zoeperzazke het volgende:
Hoe sneu het ook is, echt echt echt niet doen. Met 8 jaar is castreren idd wat te gek. Woont er niemand in de buurt die je een jong beertje wil lenen?
Het probleem met Simply is dat hij heel moeilijk te koppelen is. Het duurde 4 jaar voordat hij Bassie eindelijk accepteerde. En nu weer een jaar voordat hij lief doet naar de meisjes. Hij scheurt het liefst de oren eraf van de cavia die het waagt in zijn buurt te komen. Dus een beertje aanschaffen voor hem ben ik ook huiverig voor. Straks zit ik met een cavia die aan stukjes word gescheurd door zn hokgenootje.

Bas kon je bij elke cavia zetten, vond ie alleen maar leuk. Simply vind het 9 van de 10x maar niks, of na heel lang proberen pas.
pi_83589532
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 07:27 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Van appel, wortel en tomaat worden cavia's niet dik hoor. Als ze aankomen is dat omdat ze op gezonde manier groeien. Dik worden cavia's alleen van verkeerd hardvoer en dierenwinkelsnoepjes.
Ik zou het fijn vinden als Sjorsje wat aan is gekomen. Sinds zijn antibioticakuurtje loopt hij wat achter op z'n broer. Maar ze heeft ze goed verwend! Ik hoop dat ze nog mee naar huis willen
Liej
pi_83593781
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 21:52 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Het probleem met Simply is dat hij heel moeilijk te koppelen is. Het duurde 4 jaar voordat hij Bassie eindelijk accepteerde. En nu weer een jaar voordat hij lief doet naar de meisjes. Hij scheurt het liefst de oren eraf van de cavia die het waagt in zijn buurt te komen. Dus een beertje aanschaffen voor hem ben ik ook huiverig voor. Straks zit ik met een cavia die aan stukjes word gescheurd door zn hokgenootje.
Hmnee dan wordt het toch een erg groot gedoe voor een beer op deze leeftijd. Ik zou zeggen: zet hem in een kooi tegen de meiden aan en laat ze eventueel enkel onder 100% toezicht af en toe samen. Normaal zou ik dat niet zo snel adviseren, maar de kans dat een 8 jarige beer op een zeug kruipt en in 1 keer raak schiet is dusdanig klein (maar helaas in deze situatie niet verwaarloosbaar) dat hij je dames niet gedekt zal hebben voordat je kunt ingrijpen. Je herkent het snel genoeg als het mis gaat, of als je dames bronstig blijken te zijn (check dat sowieso van te voren voor zover mogelijk door te kijken of ze een wat dikker geslachtsdeel hebben waar wat neutrale afscheiding uitkomt), en dan houdt het voor een dag of 3 even op tot je dames niet meer bronstig zijn.... Denk dat dat dan toch de beste oplossing is om hem wat gezelschap te bieden op zijn oude dag.

Nogmaals, voor een jonge beer zou dit absoluut mijn advies niet zijn en is het risico onacceptabel groot, maar met 8 jaar en een koppelprobleemverleden moet je toch roeien met de riemen die je hebt....
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 3 juli 2010 @ 12:45:46 #200
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83604016
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 23:36 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Hmnee dan wordt het toch een erg groot gedoe voor een beer op deze leeftijd. Ik zou zeggen: zet hem in een kooi tegen de meiden aan en laat ze eventueel enkel onder 100% toezicht af en toe samen. Normaal zou ik dat niet zo snel adviseren, maar de kans dat een 8 jarige beer op een zeug kruipt en in 1 keer raak schiet is dusdanig klein (maar helaas in deze situatie niet verwaarloosbaar) dat hij je dames niet gedekt zal hebben voordat je kunt ingrijpen. Je herkent het snel genoeg als het mis gaat, of als je dames bronstig blijken te zijn (check dat sowieso van te voren voor zover mogelijk door te kijken of ze een wat dikker geslachtsdeel hebben waar wat neutrale afscheiding uitkomt), en dan houdt het voor een dag of 3 even op tot je dames niet meer bronstig zijn.... Denk dat dat dan toch de beste oplossing is om hem wat gezelschap te bieden op zijn oude dag.

Nogmaals, voor een jonge beer zou dit absoluut mijn advies niet zijn en is het risico onacceptabel groot, maar met 8 jaar en een koppelprobleemverleden moet je toch roeien met de riemen die je hebt....
We hebben een oplossing bedacht. De kooien staan nu tegen elkaar aan. Zo zitten ze toch een klein beetje samen en is ie toch niet helemaal alleen. Niet ideaal, maar gisteren zat ie zo zielig in een hoekje nadat ik hem weer in zn eigen kooi had gezet dat ik iets moest doen. Simply bevalt het prima, hij heeft zn eigen kooi en kan af en toe een kletspraatje maken bij de buren. Als ik de kooien verschoon zet ik ze gewoon weer even bij elkaar, dan zit ik er toch naast mocht het fout gaan.

Simply blij, en Elvis en Prestly blij.
Er is gelijk een nieuwe cavia sport ontstaan. Jat zoveel mogelijk sprietjes hooi uit de kooi van de buurman.
  zaterdag 3 juli 2010 @ 16:30:40 #201
52016 Lyssa
music <3
pi_83611577
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 12:45 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

We hebben een oplossing bedacht. De kooien staan nu tegen elkaar aan. Zo zitten ze toch een klein beetje samen en is ie toch niet helemaal alleen. Niet ideaal, maar gisteren zat ie zo zielig in een hoekje nadat ik hem weer in zn eigen kooi had gezet dat ik iets moest doen. Simply bevalt het prima, hij heeft zn eigen kooi en kan af en toe een kletspraatje maken bij de buren. Als ik de kooien verschoon zet ik ze gewoon weer even bij elkaar, dan zit ik er toch naast mocht het fout gaan.

Simply blij, en Elvis en Prestly blij.
Er is gelijk een nieuwe cavia sport ontstaan. Jat zoveel mogelijk sprietjes hooi uit de kooi van de buurman.
Mooie oplossing

Hier een nieuw caafje gehaald vandaag. De leenbeer (Onyx van Zoeper) weer terug gebracht en daarvoor Lizeresi meegenomen! De ontmoeting met Cuppycake verloopt nog wat geïrriteerd, mogelijk ook door de warmte. Ze zijn beide even oud. Ik heb er bewust voor gekozen geen net geboren zeugje te nemen.



  zaterdag 3 juli 2010 @ 16:31:21 #202
71721 Alexxxxx
Friespeuk
  zaterdag 3 juli 2010 @ 16:35:28 #203
52016 Lyssa
music <3
pi_83611751
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 16:31 schreef Alexxxxx het volgende:
Lizeresi is mooi!
De foto's zijn een beetje crappy genomen, maar goed

Ze is trouwens al meteen lekker lui. Lekker uitgestrekt liggen en gapen enzo
  zaterdag 3 juli 2010 @ 16:38:20 #204
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_83611882
Die plukjes op de kont zijn gaaf
pi_83612095
Veel geluk met Liz!

En die plukjes op haar kont groeien gewoon weer terug hoor
I had a signature once. It was awful.
pi_83635305
Ik ben gisteren ook niet met lege handen terug thuisgekomen.....

Dit is Oeps, het zeugje dat ik niet mocht kopen van mezelf maar toch gedaan heb







met een schietschijfje op haar bips!


Die aan de onderkant doorloopt


Zo klein is ze
I had a signature once. It was awful.
  zondag 4 juli 2010 @ 15:42:11 #207
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83645360
Liz is mooi.

Oeps
Makkelijk voor de beertjes zo een schietschijf op de bips. Schattig beestje!
pi_83647194
quote:
Op zondag 4 juli 2010 15:42 schreef Queen_Minny het volgende:
Makkelijk voor de beertjes zo een schietschijf op de bips. Schattig beestje!
hahaha ja dat wel, maar dat gaat niet gebeuren De beer waar ze nu bij zit is gecastreerd en heeft geen eens meer een poging gedaan om erop te kruipen Niet dat hij haar niet leuk vindt hoor, maar hij klimt niet zo snel meer op zeugen
I had a signature once. It was awful.
  zondag 4 juli 2010 @ 18:23:15 #209
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83649879
quote:
Op zondag 4 juli 2010 16:43 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

hahaha ja dat wel, maar dat gaat niet gebeuren De beer waar ze nu bij zit is gecastreerd en heeft geen eens meer een poging gedaan om erop te kruipen Niet dat hij haar niet leuk vindt hoor, maar hij klimt niet zo snel meer op zeugen
Wat is dat nou voor een kerel? Krijgt ie een vrouw incl schietschijf op een presenteerblaadje... probeert ie t niet eens!
pi_83655707
Hoorde eerder vandaag een hoop herrie uit de kooi komen, dus ben polshoogte gaan nemen. Vind ik shy Hummer in het nachthuis en Sjors er bovenop... met zwarte haren in zijn bek. Kennelijk hebben ze dus een opstootje gehad. Hummer meteen nagekeken en hij lijkt (gelukkig!) prima in orde.

Jammer, dat ze geen vriendjes zijn
Ze zitten sinds 4 december bij elkaar en waren toen allebei 4 weken oud. Intussen is het juli, maar ik geloof niet dat het nog maatjes gaan worden.

Hoe is jullie ervaring daarmee?
Liej
pi_83656242
verwachten dat ieder koppel cavia's dikke maatjes wordt en samen slaapt en eet is een utopie. Het gebeurt niet vaak dat twee cavia's echt zo close met elkaar zijn. Met de combi castraat - zeug heb je hier nog de meeste kans op.

Een pluk haren in de bek is niet leuk, maar hoeft geen oorlog te betekenen. Wel alle reden om alert te zijn en om bij voorkeur je hokgrootte onder de loep te nemen. Twee cavia's hebben 100x50 nodig, maar met twee beren die elkaar slechts verdragen is het verstandiger een 120x60 kooi te zoeken, of een eigen hok te maken met meer ruimte of twee verdiepingen, zodat ze voldoende ruimte hebben zich terug te trekken en je kunt voorkomen dat het escaleert. Hokgrootte is vaak de oplossing bij cavia's die lastig te koppelen zijn, als je hok maar groot genoeg is kan bijna alles samen.
I had a signature once. It was awful.
  zondag 4 juli 2010 @ 21:35:47 #212
52016 Lyssa
music <3
pi_83656684
Hier nog twee foto's van Liz Ze lijkt het nu wat beter te kunnen vinden met Cuppy.



  maandag 5 juli 2010 @ 08:34:29 #213
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_83670089
Remí en Hummer hier drinken uit een bakje. Daardoor wordt Remí's kin elke keer dat ze drinkt nat en blijft haar kinwond heel week. Als ik er Dermiel op doe, gilt ze het uit, en dat snap ik met zo'n natte wond! Ik probeer dus over te stappen naar flesjes, en bij Ulla en Finn lukt dat prima, maar Remí en Hummer snappen het niet.

Hoe kan ik ze leren dat ze uit het flesje moeten drinken? Ik heb vannacht het waterbakje weggehaald, maar vanochtend hadden ze nog steeds niets uit de fles gedronken, dus heb ik het waterbakje maar weer erbij gezet. Zijn er minder extreme manieren?
pi_83670995
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 13:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Dan hoef je zowat je aquarium niet meer te verwarmen
Dat klopt
Echt super handig.. Me huis verwarmd, en me thermostaat springt niet vaak aan.
Is serieus een geldbesparende tip, aangezien de stroom er hier harder doorheen gaat dan gas.

Ik zit toch te denken aan een cavia.. Wellicht zelf een hokkie bouwen ofzo.
Ik zag daar net wat Spunk voor verblijf heeft, en ik heb sindskort een vrije hoek

Hoe vaak maken jullie de kooi schoon eigenlijk?
En wat is er verder qua onderhoud allemaal noodzakelijk?
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_83676438
quote:
Op maandag 5 juli 2010 09:31 schreef PerryVogelbekdier het volgende:

[..]

Dat klopt
Echt super handig.. Me huis verwarmd, en me thermostaat springt niet vaak aan.
Is serieus een geldbesparende tip, aangezien de stroom er hier harder doorheen gaat dan gas.

Ik zit toch te denken aan een cavia.. Wellicht zelf een hokkie bouwen ofzo.
Ik zag daar net wat Spunk voor verblijf heeft, en ik heb sindskort een vrije hoek

Hoe vaak maken jullie de kooi schoon eigenlijk?
En wat is er verder qua onderhoud allemaal noodzakelijk?
Neem dan twee caafjes

De kooi wordt hier eenmaal per week schoongemaakt.
Soms even schoonmaken met een sopje of als geldbesparende tip: schoonmaakazijn voor nog geen euro. Dat verwijdert de hardnekkige piesplekken.

Qua onderhoud:

* Onbeperkt hooi
* Voer met vitamine C
* Groenvoer (langzaam opbouwen)
* Bodembedekker: ik gebruik zelf aubiose, maar dan moet je flink de ruimte hebben, deze komen ook in 20 liter pakken.

Of bedoelde je een ander soort onderhoud?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83677696
Ja, dan kan ik er ook makkelijk 2 kwijt, dus dat komt goed.
En qua onderhoud bedoelde ik dat. Thanks!
Grootverpakkingen van dingen ben ik een voorstander van, anders heb ik het weer niet in huis enzo
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_83677814
O ja, dat vind ik ook een absolute must.
Ik haal zelf balen hooi bij een veevoederbedrijf (a 15 - 20 kg?)
10 kg Science Selective van de dierenarts.
En Aubiose (20 liter) goedkoop bij een webwinkel die aan huis levert.

Zo voel ik me voorbereid en gelukkig heb ik de ruimte om het kwijt te kunnen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator maandag 5 juli 2010 @ 13:06:12 #218
155227 crew  Guppy
dus
pi_83677933
quote:
Op maandag 5 juli 2010 12:23 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Neem dan twee caafjes

De kooi wordt hier eenmaal per week schoongemaakt.
Soms even schoonmaken met een sopje of als geldbesparende tip: schoonmaakazijn voor nog geen euro. Dat verwijdert de hardnekkige piesplekken.

Qua onderhoud:

* Onbeperkt hooi
* Voer met vitamine C
* Groenvoer (langzaam opbouwen)
* Bodembedekker: ik gebruik zelf aubiose, maar dan moet je flink de ruimte hebben, deze komen ook in 20 liter pakken.

Of bedoelde je een ander soort onderhoud?
Inderdaad, twee cavia's! Die interactie is zo leuk

Wij maken ook een keer per week het hok schoon. We gebruiken ook schoonmaakazijn, ideaal spul. Dat werkt nog beter dan dat speciale dierenschoonmaakmiddel.

Wij gebruiken Hemparade als bodembedekking, van de Welkoop, in zakken van 14 kg. En we voeren Gerty's Guiny Pig in zakken van 5 kg. Oh, en natuurlijk onbeperkt hooi ook
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_83678044
Schoonmaakazijn heb ik sowieso altijd genoeg in huis (jaja, ik heb altijd een hele verzameling van alles staan )

Eerst ff kijken hoe ik de kooi ga maken, want eigenlijk wil ik er dan ook een kastje onder enzo (A)
En dan laat ik de bovenkant mooi open. Me ouders zien me aankomen van 'oh jee, alweer een dier.... Tis al zo'n dierentuin '

Maar ach, ik vind het leuk haha
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  Moderator maandag 5 juli 2010 @ 13:15:11 #220
155227 crew  Guppy
dus
pi_83678211
quote:
Op maandag 5 juli 2010 13:09 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Schoonmaakazijn heb ik sowieso altijd genoeg in huis (jaja, ik heb altijd een hele verzameling van alles staan )

Eerst ff kijken hoe ik de kooi ga maken, want eigenlijk wil ik er dan ook een kastje onder enzo (A)
En dan laat ik de bovenkant mooi open. Me ouders zien me aankomen van 'oh jee, alweer een dier.... Tis al zo'n dierentuin '

Maar ach, ik vind het leuk haha
Een kooi op een verhoging is ook beter, want cavia's zijn van nature prooidieren, en die overzien de situatie graag.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_83678486
quote:
Op maandag 5 juli 2010 13:09 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Schoonmaakazijn heb ik sowieso altijd genoeg in huis (jaja, ik heb altijd een hele verzameling van alles staan )

Eerst ff kijken hoe ik de kooi ga maken, want eigenlijk wil ik er dan ook een kastje onder enzo (A)
En dan laat ik de bovenkant mooi open. Me ouders zien me aankomen van 'oh jee, alweer een dier.... Tis al zo'n dierentuin '

Maar ach, ik vind het leuk haha
Dan mag je zo meteen wel entree gaan vragen.

Idd wat Guppyfriend zegt: met een verhoging zijn je caafs ook van de grond af, waar het minder tocht. Voor tocht zijn ze extreem gevoelig.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83678516
Scheelt.. Ik buk ook niet graag telkens als ik eten geef of dergelijke
Liever zit ik op de bank, en kijk dan ook naar ze..
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_83688400
quote:
Op maandag 5 juli 2010 08:34 schreef Spunks het volgende:
Hoe kan ik ze leren dat ze uit het flesje moeten drinken? Ik heb vannacht het waterbakje weggehaald, maar vanochtend hadden ze nog steeds niets uit de fles gedronken, dus heb ik het waterbakje maar weer erbij gezet. Zijn er minder extreme manieren?
Wat je sowieso kunt doen is, een beetje bruut maar toch, je cavia met zijn bekje af en toe tegen de tuit aanhouden zodat er water uitkomt. Geef geen alternatief (waterbakje), dan moeten ze wel conclusies trekken. Verder kun je het tuutje insmeren met iets dat ze lekker vinden. Prik er bv een blaadje witlof aan (en zorg dat ze het er niet in 1 keer aftrekken), wikkel een blaadje andijvie om het tuitje, zulke dingen... Ze hebben het snel genoeg door hoor!

Perry, kijk eens op www.caviaflat.nl voor inspiratie. Voor het zelfbouwhok: meubelplaat of betonplex is zeer geschikt. Alle naden supergoed afkitten tegen vocht. Gebruik plexiglas van 4mm dik en laat deze in u-profielen vallen voor een prachtig licht effect. Leg zeil (vinyl) op de bodem, gewoon een reststukje halen bij de lokale tapijtboer of evt kwantum of leenbakker, ze hebben altijd wel iets. Ik gebruik zelf omgebogen spijkerband om de flesjes in te hangen, ziet er supermooi uit. Ruifje tegen de wand et voila. Hier vind je beelden van mijn flat: http://www.caviastalmila.nl/gallerij/album100

Onderhoud is idd bodembedekking (liefst geen zaagsel, is stoffig voor mens en dier en wordt snel vies), goed hardvoer (liefst science selective of gerty guinea pig), hooi (lekker groen), en elke dag groenvoer. Opbouwen is niet altijd nodig, want veel fokkers geven de ukken al vanaf dag 1 groenvoer dus zijn ze dat wel gewend.
Op www.fokkerskaart.nl vind je veel adressen waar je cavia's kunt halen, haal ze liever niet uit de dierenwinkel omdat je nooit weet wat voor ellende je in huis haalt.
I had a signature once. It was awful.
pi_83703974
quote:
Op maandag 5 juli 2010 13:22 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Dan mag je zo meteen wel entree gaan vragen.

Idd wat Guppyfriend zegt: met een verhoging zijn je caafs ook van de grond af, waar het minder tocht. Voor tocht zijn ze extreem gevoelig.
3 aqua's, vogel en nu wil ik nog 2 caafs
Laatst 1 aqua weggedaan, en daarvoor ook nog eentje
Tis hier al bijna een dierentuin hahaha

Als ik een tuin enzo had gehad, dan had er hier ook een hondje rond gehuppeld waarschijnlijk
Kben er bij me ouders nog maar niet over begonnen. Eerst ff alles uitwerken

@zoeperzazke; thanks Daar kan ik wel es mee vooruit
Zijn de fokkers allemaal wel te vertrouwen, of zijn er aan/afraders?

Ik zag ook dat er cavia asiels waren, is dat een aanrader of juist niet?

[ Bericht 6% gewijzigd door PerryVogelbekdier op 05-07-2010 23:31:57 ]
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_83706425
quote:
Op maandag 5 juli 2010 23:17 schreef PerryVogelbekdier het volgende:

Ik zag ook dat er cavia asiels waren, is dat een aanrader of juist niet?
Ja hoor, ik heb mijn ene cavia (Carmita) ook van een opvang.

Ik woon in Den Haag en ik ben uiteindelijk beland bij een opvang in Oost-Groningen, tegen Duitsland aan.
Maar ik vond het de moeite waard.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83710804
quote:
Op maandag 5 juli 2010 23:17 schreef PerryVogelbekdier het volgende:

@zoeperzazke; thanks Daar kan ik wel es mee vooruit
Zijn de fokkers allemaal wel te vertrouwen, of zijn er aan/afraders?

Ik zag ook dat er cavia asiels waren, is dat een aanrader of juist niet?
Waar woon je? (mag ook in pb). Als je iets op het oog hebt mag je me ook een pb sturen, ik wil best even voor je kijken. Iedereen mag zich aanmelden op de fokkerskaart (is mede in mijn beheer), we hebben geen criteria omdat zulke dingen gewoon lastig hard te maken zijn (dat geeft alleen maar ruzie en beschuldigen over en weer), maar het merendeel is wel betrouwbaar.

Een caviaopvang kan wel, ligt er ook weer een beetje aan waar je heen gaat. Het is net wat je zelf wilt, maar hoe dan ook, een opvang of fokker zijn echt de beste keuzes. Bij een goede fokker heb je een grotere kans op een sterker, gezonder dier, bij een opvang doe je simpelweg nobel werk en ook zulke cavia's hoeven niets te mankeren, maar je hebt daar iets minder zekerheid mee.
Alleen dierenwinkels zijn uit den boze, omdat je daarmee in 9 van de 10 gevallen de broodfok in stand houdt.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 6 juli 2010 @ 09:15:07 #227
62419 CherryLips
chocoholic
pi_83710921
Oppascaaf is er weer en was vanochtend al aan het whiepen toen ik de witlof pakte
Tap tap tap
pi_83711137
Ik woon vlakbij Eindhoven
Zelf wil ik liever kiezen voor een fokker of opvang, omdat ik daar meer vertrouwen in heb.

Van de enerzijds liever een goede fokker omdat je dan meer garantie hebt op een goed beestje, maar anderzijds gun ik een al reeds gezond gedumpt beestje ook een goed leven..

Qua opvang was ik hier aan het kijken:
Cavia opvang Carla: http://www.caviaopvangcarla.nl/
Cavia opvang Rozan: http://dieren.marktplaats(...)rozan-eindhoven.html (de site http://caviaopvangrozan.nl/ werkt hier niet..)

Iemand ervaring hiermee?

In Helmond zag ik ook fokkers zitten, dus daar kan ik ook nog gaan kijken.
Maar eerst moet ik zorgen voor een mooi verblijf incl alle benodigdheden.
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  dinsdag 6 juli 2010 @ 10:23:39 #229
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_83712700
Ik woon ook in Eindhoven en wij hebben onze beestjes bij Caviaopvang Kuufke gehaald. Het is een eindje rijden, maar ik vond het dat heel erg waard.

Ten eerste help je mee met het plaatsen van cavia's die (vaak om de verkeerde redenen) weggedaan zijn. Maar ze nemen ook uitgebreid de tijd om cavia's met je uit te zoeken en eventueel de cavia's aan elkaar te laten wennen. Zo weet je zeker dat je cavia's hebt die met elkaar overweg kunnen.

Ze doen hun best om je zo veel mogelijk uit te leggen over het houden van cavia's en als je later vragen hebt, mailen ze meestal snel en uitgebreid terug.

Dit is helaas de enige ervaring met cavia's die wij hebben (en ik moet ook nog heeeel veel leren), maar misschien help ik je ermee.

---

Mopke vond vanochtend dat ik te lang over mijn ochtendritueel deed. Mijn vriendin staat altijd eerder op en zij voert de cavia's (het zijn officieel gezien haar huisdieren), maar als zij naar haar werk is, krijgen ze van mij altijd nog iets lekkers

Toen ik de woonkamer in kwam, was ze heftig aan het proberen om de deksel van de kooi open te krijgen en toen ze me zag begon ze meteen te piepen. Lucas werd wakker toen de koelkast open ging en begon gezellig mee te piepen. Mopke vrat bijna mijn vinger mee op toen ik de komkommer in de kooi wilde leggen.

We hebben ze nu bijna een jaar, destijds genomen omdat mijn vriendin een 'aaibaar' huisdier wilde (kennelijk ben ik niet goed genoeg ), maar ondertussen ben ik er net zoveel (misschien wel meer) aan gehecht dan mijn meisje.

[ Bericht 20% gewijzigd door BillsGate op 06-07-2010 10:31:27 (Ochtend-verhaaltje toegevoegd) ]
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
pi_83724194
quote:
Op dinsdag 6 juli 2010 09:15 schreef CherryLips het volgende:
Oppascaaf is er weer en was vanochtend al aan het whiepen toen ik de witlof pakte


Er is gelijk weer leven in je huis met oppascaafje
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 6 juli 2010 @ 15:36:01 #231
62419 CherryLips
chocoholic
pi_83725298
quote:
Op dinsdag 6 juli 2010 15:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]



Er is gelijk weer leven in je huis met oppascaafje
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
M'n hamster en m'n guppen zijn overleden, dus het klopt wel
Tap tap tap
  dinsdag 6 juli 2010 @ 16:05:41 #232
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83726585
Dan heb je een ultieme reden om toch weer een beestje (cavia? ) te nemen? .

Heb vanmiddag fotootjes bekeken van de caviaopvang bij mij in de buurt.. 't Is dat ik al 4 mannen (en 3 flinke kooien dus) heb, maar anders
pi_83728666
Mijn cavia heeft iets aan haar oog. Sinds eergisteren, ik dacht eerst dat het viezigheid was. Het is rood, het lijkt wel een beetje op een uitgepuild kliertje ofzo, wat ze bij honden een cherry eye noemen. Gaat dit vanzelf over of moet ik er mee naar de DA? Het zit er nog niet lang, 2 dagen, en ze lijkt er absoluut geen pijn aan te hebben, ook niet bij het schoonmaken. Maar het ziet er wel zielig uit.
Alvast bedankt!
pi_83728911
quote:
Op dinsdag 6 juli 2010 16:45 schreef oddeyed het volgende:
Mijn cavia heeft iets aan haar oog. Sinds eergisteren, ik dacht eerst dat het viezigheid was. Het is rood, het lijkt wel een beetje op een uitgepuild kliertje ofzo, wat ze bij honden een cherry eye noemen. Gaat dit vanzelf over of moet ik er mee naar de DA? Het zit er nog niet lang, 2 dagen, en ze lijkt er absoluut geen pijn aan te hebben, ook niet bij het schoonmaken. Maar het ziet er wel zielig uit.
Alvast bedankt!
waarom bel je niet even naar je dierenarts? die kan dat vast veel beter vertellen toch?
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
pi_83729015
quote:
Op dinsdag 6 juli 2010 16:50 schreef sbientje het volgende:

[..]

waarom bel je niet even naar je dierenarts? die kan dat vast veel beter vertellen toch?
Oh wat stom, echt nog helemaal niet aan gedacht! Gekeken op internet en in de boekjes over cavia's maar bellen ho maar . Ga direct het nummer opzoeken!
  dinsdag 6 juli 2010 @ 16:56:30 #236
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_83729247
Inderdaad! En vraag ook of hij/zij de kiesjes nakijkt dan!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_83729578
quote:
Op dinsdag 6 juli 2010 16:56 schreef MariaEtcetera het volgende:
Inderdaad! En vraag ook of hij/zij de kiesjes nakijkt dan!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat zielig . Diezelfde cavia van mij heeft ook zo'n bult op der kont. Daar zal ik dan gelijk naar vragen want ik heb inmiddels een afspraak, donderdagavond kan ik langs komen. Eigenlijk is het sowieso een rare cavia hoor, met haar kale buik en ze is moddervet. Maar ze lijkt helemaal nergens last van te hebben. Als ik trouwens in hun bekje kijk ( ik heb er 3 ) zie ik niets, tandjes zien er goed uit maar ik ben dan ook geen DA.
  dinsdag 6 juli 2010 @ 17:11:53 #238
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_83730015
quote:
Op dinsdag 6 juli 2010 17:02 schreef oddeyed het volgende:

[..]

Wat zielig . Diezelfde cavia van mij heeft ook zo'n bult op der kont. Daar zal ik dan gelijk naar vragen want ik heb inmiddels een afspraak, donderdagavond kan ik langs komen. Eigenlijk is het sowieso een rare cavia hoor, met haar kale buik en ze is moddervet. Maar ze lijkt helemaal nergens last van te hebben. Als ik trouwens in hun bekje kijk ( ik heb er 3 ) zie ik niets, tandjes zien er goed uit maar ik ben dan ook geen DA.
Achja cavia's kunnen ook moeilijk op dieet denk ik, dan worden ze doodongelukkig Dinkie's bult was geloof ik 'waarschijnlijk goedaardig', maar is toen preventief verwijderd want het was best een groot ding. Dus toen had ie 1 oog en een enorm litteken op zn bips
Kiesjes ook goed? Fijn En goed dat je een afspraak hebt, weet je meteen zeker wat er is!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_83730563
quote:
Op dinsdag 6 juli 2010 09:24 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Cavia opvang Carla: http://www.caviaopvangcarla.nl/
Cavia opvang Rozan: http://dieren.marktplaats(...)rozan-eindhoven.html (de site http://caviaopvangrozan.nl/ werkt hier niet..)
Carla is ok, Rozan ken ik niet maar ziet er evengoed prima uit.

Een rood dingetje in het oog is niks om je druk om te maken, gewoon een soort wratje van het binnenste ooglid. Heb hier ook enkele cavia's die het hebben. Een zalfje oid haalt niets uit, het kan ook geen kwaad. Kiesjes hebben daar weinig mee te maken, als cavia's problemen hebben aan hun kiezen dan merk je dat ook eerder. Ze vallen af, eten moeilijk, pakken hun eten wel aan maar krijgen het niet goed weg etc. Die symptomen herken je snel genoeg. Wel bestaat de kans dat als je dit te laat doorhebt, er door de wonden in de bek een abces in de kaak ontstaat en dan ben je dus heel ver van huis, want als de pus doorschiet naar de hersenen... Nouja, je snapt het wel. Maar een rood wratje staat daar dus helemaal los van En zo vaak komt dat niet voor.

Een kale buik duidt, bij zeugjes, vrijwel altjd op eierstokcystes of heel evt tumoren. Dat kun je beter laten onderzoeken bij de DA!
I had a signature once. It was awful.
pi_83731709
@ MariaEtcetera, dieet ga ik sowieso niet doen hoor, als ik zie hoe gelukkig ze worden van eten ga ik ze dat echt niet ontnemen! Alleen al hun lawaai als ik bij de koelkast zit , ze weten het precies dat daar hun groentes liggen.
Kiesjes weet ik niet zeker, maar als ik zo kijk lijkt het me niet. Maar dat weet de DA vast ook wel

@ zoeper
Dat de kale buik niet echt een goed teken is weet ik, ik heb in de vorige delen van dit topic geloof ik wel eens een foto geplaatst. Ze heeft er alleen totaal geen last van, het doet ook niet zeer, ook niet als je er op drukt/ aan zit. Maar nu ik toch ga, i.v.m. dat oogje, kan ik dat gelijk laten nakijken. Is aan eierstokcystes en tumoren bij een cavia iets te doen? Een operatie op zo'n klein beestje lijkt me eigenlijk erger dan de kwaal. Of valt zoiets toch wel mee?
pi_83732428
eierstokcystes kun je beter wel laten opereren als ze dat zou hebben en ze in goede conditie is, maar alleen bij een goede dierenarts die met gasnarcose werkt en er veel ervaring mee heeft. Weet niet waar je woont, maar in Stein, Limburg zit de beste caviadierenarts van het land waar je dat echt aan kunt toevertrouwen, ook als ze al wat ouder zou zijn oid.
Eierstokcystes kunnen voelbaar zijn (voor een DA of mensen die precies weten wat ze moeten voelen, maar dan nog is het lastig) maar zijn als ze groter zijn ook zichtbaar op een RX.
Enige is dat het een dure ingreep is, het is nl een buikoperatie en je zult toch snel op 150-200 euro kosten moeten rekenen....

Mocht het door een tumor komen (wat waarschijnlijk niet zo is als ze dit al heel lang heeft), dan wordt het veel lastigerer om te opereren en kun je beter maar gewoon van haar genieten zolang ze er nog geen last heeft.

Naar de kiesjes kijken kan nooit kwaad, die zijn zo gecheckt. Soms kan een DA even moeten spoelen met een spuitje met water om etensresten in de bek weg te krijgen maar dan hebben zij er met zo'n kijkdingetje zo zicht op!
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 6 juli 2010 @ 18:47:01 #242
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_83733921
Remí & Hummer verdommen het om uit de fles te drinken. Ze hebben nu al anderhalve dag geen bakje water meer, maar de fles is ook nog steeds vol. Dat ze nog rondhobbelen zal wel door alle tomaten en komkommers komen. Ik durf het niet om die ook niet meer te geven, straks gaan ze van hun stokje met dit weer.

Haar kinwond geneest wel beter nu de wond droog is in plaats van doorweekt. Maar toch, anderhalve dag niet drinken

Ik heb overigens wel vanalles geprobeerd: lekkere dingen aan het tuitje prikken, ze op schoot uit het flesje proberen te laten drinken, het flesje tegen hun bekkies aangedrukt ik stond op het punt om het hok in te klimmen en het voor te gaan doen
  dinsdag 6 juli 2010 @ 19:14:18 #243
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_83734885
Zoeper: ik vind het nog steeds maf dat ie niks liet merken idd! Hij piepte nog steeds om zn eten en at alles op, en met smaak Maar de boel schoot dus naar zn oog schijnbaar, op een gegeven moment zag dat er echt niet uit
Maar het was ook een grandioze pechvogel-cavia
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  dinsdag 6 juli 2010 @ 19:32:34 #244
52016 Lyssa
music <3
pi_83735546
quote:
Op dinsdag 6 juli 2010 18:47 schreef Spunks het volgende:
Remí & Hummer verdommen het om uit de fles te drinken. Ze hebben nu al anderhalve dag geen bakje water meer, maar de fles is ook nog steeds vol. Dat ze nog rondhobbelen zal wel door alle tomaten en komkommers komen. Ik durf het niet om die ook niet meer te geven, straks gaan ze van hun stokje met dit weer.

Haar kinwond geneest wel beter nu de wond droog is in plaats van doorweekt. Maar toch, anderhalve dag niet drinken

Ik heb overigens wel vanalles geprobeerd: lekkere dingen aan het tuitje prikken, ze op schoot uit het flesje proberen te laten drinken, het flesje tegen hun bekkies aangedrukt ik stond op het punt om het hok in te klimmen en het voor te gaan doen
Ik had dat idee ook met Cuppy, dat is uiteindelijk gewoon goed gekomen. Ze hebben dan ook minder dorst met al dat lekkere vochtige groenvoer, maar ze gaan er uiteindelijk echt wel aan
pi_83737037
quote:
Op dinsdag 6 juli 2010 18:47 schreef Spunks het volgende:
Remí & Hummer verdommen het om uit de fles te drinken. Ze hebben nu al anderhalve dag geen bakje water meer, maar de fles is ook nog steeds vol. Dat ze nog rondhobbelen zal wel door alle tomaten en komkommers komen. Ik durf het niet om die ook niet meer te geven, straks gaan ze van hun stokje met dit weer.
Een beetje compenseren kan wel hoor, met komkommer enzo. Gewoon stug dat flesje laten hangen en regelmatig kopjes tegen het flesje aanhouden. Er zijn ook mensen die stroop of honing aan het balletje doen, maar het kan de moeite waard zijn om eerst te proberen of ze dat uberhaupt lekker vinden voor je je flesje vies gaat maken
I had a signature once. It was awful.
pi_83751872


Jet en Loes

Zaten ooit met zijn tweeën in een kooi maar kregen beide last van voedselnijd. Zitten nu dus apart want het was alleen maar vechten.
pi_83757589
quote:
Op dinsdag 6 juli 2010 16:05 schreef Sjowhan het volgende:
Dan heb je een ultieme reden om toch weer een beestje (cavia? ) te nemen? .

Heb vanmiddag fotootjes bekeken van de caviaopvang bij mij in de buurt.. 't Is dat ik al 4 mannen (en 3 flinke kooien dus) heb, maar anders
Anders haalde je de hele opvang leeg?

Het is maar goed dat ik geen caviaflat heb gekocht, anders had ik er nu ook 10.
En 10 cavia's meenemen, als ik een weekendje weg ga, is zo lastig meenemen...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83757696
Dan maak je er een cavia vakantie van
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_83762537
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 11:38 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Dan maak je er een cavia vakantie van
Caviakantie
Tap tap tap
pi_83762671
Volgens mij hebben cavia's hun hele leven vakantie
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83763029
eten en niks doen.. Klinkt goed
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  woensdag 7 juli 2010 @ 13:56:02 #252
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83763259
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 11:35 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Anders haalde je de hele opvang leeg?

Het is maar goed dat ik geen caviaflat heb gekocht, anders had ik er nu ook 10.
En 10 cavia's meenemen, als ik een weekendje weg ga, is zo lastig meenemen...

Nou nee, dat ook weer niet . Maar vind 't zo sneu als ze gedumpt worden, want die beestjes verdienen ook (imo) veel beter .

Gisteravond was trouwens echt te zien welke cavia ouder was en niet; vriendin en ik hadden beide een "jong" mannetje (lunkarya die samen zit met een borstel, de US-teddy apart) op schoot, die elkaar bijna wilden 'onderzoeken' (veel macho-gedag *brrr brrr* en pieppen).

Niet veel later mijn oudste mannetje (borstel) op schoot, en weer de US-teddy die zelfs hem probeerde weg te drukken ofzo (naast hem liggen en zijn kop onder mijn borstel probeerde te duwen?), maar de borstel bleef heel rustig zitten en liet het eigenlijk over zich 'komen'.
  woensdag 7 juli 2010 @ 13:57:08 #253
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83763308
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 13:40 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Volgens mij hebben cavia's hun hele leven vakantie

Dat vooral . Als ik mijn borstel af en toe zie liggen, pfff .
Vanavond ff footootje uploaden trouwens, beide snoetjes (lunkyara en borstel) die uit een hok steken. Schattig gezicht
pi_83764838
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 13:50 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
eten en niks doen.. Klinkt goed
Ho ho, het is eten, slapen, eten, slapen, jezelf wassen en om eten bedelen in de vorm van fluiten.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83764943
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 13:56 schreef Sjowhan het volgende:

[..]


Nou nee, dat ook weer niet . Maar vind 't zo sneu als ze gedumpt worden, want die beestjes verdienen ook (imo) veel beter .

Gisteravond was trouwens echt te zien welke cavia ouder was en niet; vriendin en ik hadden beide een "jong" mannetje (lunkarya die samen zit met een borstel, de US-teddy apart) op schoot, die elkaar bijna wilden 'onderzoeken' (veel macho-gedag *brrr brrr* en pieppen).

Niet veel later mijn oudste mannetje (borstel) op schoot, en weer de US-teddy die zelfs hem probeerde weg te drukken ofzo (naast hem liggen en zijn kop onder mijn borstel probeerde te duwen?), maar de borstel bleef heel rustig zitten en liet het eigenlijk over zich 'komen'.
Ik vind caviagedrag best interessant.

Een van mijn zeugjes vertoond ook het gedrag van jouw US-teddy, maar dan probeert ze meestal de anderen omver te ploegen.
Wat beloond wordt met een trap in haar gezicht of erger.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 7 juli 2010 @ 14:34:28 #256
52016 Lyssa
music <3
pi_83764956
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 14:32 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ho ho, het is eten, slapen, eten, slapen, jezelf wassen en om eten bedelen in de vorm van fluiten.
Je vergeet nog mopperen (met name ivm luide geluiden) en achteruit racen!
pi_83765014
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 14:34 schreef Lyssa het volgende:

[..]

Je vergeet nog mopperen (met name ivm luide geluiden) en achteruit racen!
Achteruit racen, altijd handig als je een stukje groenvoer voor jezelf wil houden.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 7 juli 2010 @ 14:45:38 #258
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83765395
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 14:35 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Achteruit racen, altijd handig als je een stukje groenvoer voor jezelf wil houden.

Heb af en toe wel gehad dat een stuk wortel te groot was om door de ingang van het hok te kunnen.. En maar proberen erin te komen, geweldig .
Later wel eerst erin, en dan wortel mee, maar dat duurt toch wel 2-3 minuten voordat het beestje wat anders probeert
pi_83765457
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 14:45 schreef Sjowhan het volgende:

[..]


Heb af en toe wel gehad dat een stuk wortel te groot was om door de ingang van het hok te kunnen.. En maar proberen erin te komen, geweldig .
Later wel eerst erin, en dan wortel mee, maar dat duurt toch wel 2-3 minuten voordat het beestje wat anders probeert
"Als ik het nou de derde keer probeer, dan moet het lukken."

- Toenk! -

" Bummer. "
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 7 juli 2010 @ 15:06:59 #260
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83766158
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 14:47 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

"Als ik het nou de derde keer probeer, dan moet het lukken."

- Toenk! -

" Bummer. "


Zoiets ja. Dat maakt een cavia een ontzettend leuk beest

En nog wat; komkommer gaan ze eerst een paar keer hard over de grond schuren voordat ze eraan beginnen. Alsof ze zeker willen weten dat de komkommer écht dood is
pi_83766401
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 15:06 schreef Sjowhan het volgende:

[..]



Zoiets ja. Dat maakt een cavia een ontzettend leuk beest

En nog wat; komkommer gaan ze eerst een paar keer hard over de grond schuren voordat ze eraan beginnen. Alsof ze zeker willen weten dat de komkommer écht dood is
Dat doen ze hier niet

Wel schudden ze eerst met hun kop (je hoort de oortjes klapperen) voordat ze aan een lekker stukje groenvoer beginnen. Alsof ze zich erop verheugen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83767242
Hahahaha
Geweldige beesten zijn het toch
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  Moderator woensdag 7 juli 2010 @ 15:47:44 #263
155227 crew  Guppy
dus
pi_83767573
Hier popcornen ze eerst het hok door, voor ze aan hun groentjes beginnen Ook als ik hooi uit de baal trek, stuiteren ze het hok door
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_83768325
Ahw, popcornende caafjes

Hier popcornen ze niet meer zo vaak, jammer is dat.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 7 juli 2010 @ 18:12:10 #265
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_83772986
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 13:40 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Volgens mij hebben cavia's hun hele leven vakantie
pi_83773456
Kheb het net aan me ouders gemeld..
Werd meteen voor gek verklaard omdat het zou stinken in huis

Nahh daar ben ik niet bang voor, wat jullie?
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  woensdag 7 juli 2010 @ 18:43:00 #267
52016 Lyssa
music <3
pi_83773870
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 18:29 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Kheb het net aan me ouders gemeld..
Werd meteen voor gek verklaard omdat het zou stinken in huis

Nahh daar ben ik niet bang voor, wat jullie?
Je ruikt wel dat je beestjes hebt, maar het stinkt niet, zeker als je het goed schoonhoudt.
pi_83774095
Natuurlijk is goed schoonhouden wel belangrijk, maar gebruiken jullie nog speciale middeltjes om ongewenste geurtjes buiten te houden?
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  Moderator woensdag 7 juli 2010 @ 19:41:41 #269
155227 crew  Guppy
dus
pi_83775977
Eigenlijk alleen schoonmaak azijn met het schoonmaken. En verder staat er hier altijd een raampje open, dus goed luchten helpt misschien ook wel.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 7 juli 2010 @ 20:06:52 #270
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_83777001
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 15:13 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Dat doen ze hier niet

Wel schudden ze eerst met hun kop (je hoort de oortjes klapperen) voordat ze aan een lekker stukje groenvoer beginnen. Alsof ze zich erop verheugen.
Hier trekken ze eerst aan de tralies voordat ze beginnen met eten. Alsof ze even willen checken of echt niemand het stelen kan.
pi_83778129
Neehoor, die geurtjes vallen enorm mee. Wel aan te raden om een goede bodembedekking te kiezen dus (geen zaagsel maar bv aubiose of hennep/vlasvezel), en om je hooi in een ruifje of hooibal te doen ipv op de grond want daar plassen ze graag overheen en dat kan gaan stinken.
Ruiken doe je het misschien wel (al ruik ik zelf nooit iets, maar ik ben het ook gewend), maar stinken zeker niet. Het is niet als ratten en muizen, die ruik je vaak al van verre door de typische ammoniak-lucht, dat hebben cavia;s niet.
I had a signature once. It was awful.
pi_83786009
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 18:50 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Natuurlijk is goed schoonhouden wel belangrijk, maar gebruiken jullie nog speciale middeltjes om ongewenste geurtjes buiten te houden?
Nee hoor, als je ze 1 keer per week schoonmaakt, ruik je niets.

Mensen met een konijn zeiden tegen mij: goh je ruikt hier helemaal niets, wij ruiken ons konijn altijd een beetje. Eerlijk gezegd vind ik konijnen erger ruiken qua keutels en urine dan cavia's.

Misschien dat mensen zonder dieren wel iets ruiken, maar ik ruik niets.
Enkel de lekkere geur van hooi
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83794086
1 keer per week lukt me wel Veel meer meestal niet, daarom dat ik 2 caafs wil hehe
Elke ochtend en avond wat groen en nieuw hooi geven is geen enkel probleem voor me.
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_83794182
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 07:01 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
1 keer per week lukt me wel Veel meer meestal niet, daarom dat ik 2 caafs wil hehe
Dat lukt je prima hoor, zolang je hok maar groot genoeg is en je geen zaagsel gebruikt, want dan moet je, zeker met zulk weer als nu, echt wel twee keer per week verschonen bij een normale kooi oppervlakte.
Sowieso kun je tussendoor natuurlijk snel de vieste hoek uit het hok scheppen als het toch een beetje stinkt, maar ik doe het in principe nooit.
I had a signature once. It was awful.
pi_83794211
Ik wilde eigenlijk een custom build hoek kooi maken, maar me vader zei dat ik beter een standaard kooi kon nemen, voor het geval dat...

Naja, ik wil een zelf gebouwde kooi
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_83794233
Als je hem netjes bouwt en je zou de cavia's weg willen doen, dan kun je het heel makkelijk verkopen op MP hoor, er is veel vraag naar zelfgebouwde hokken. Zolang je hem maar zeker niet te klein maakt, 100x50 is de minimummaat maar uiteindelijk is het toch ook wel erg leuk als ze wat meer ruimte hebben, als je toch die moeite steekt in het zelf bouwen van een hok is dat wel de moeite!
I had a signature once. It was awful.
pi_83794254
ik dacht meer aan 100x100 in een 3 hoek zeg maar.. dan kom ik op dezelfde oppervlakte uit als 100x50 in een rechthoek.

Maar ik moet eerst gaan meten, want als ie groter kan, dan wil ik groter hehe
Beetje het idee wat Spunks heeft (zie pagina 1), dat sprak me meteen aan.
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_83794709
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 07:38 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
ik dacht meer aan 100x100 in een 3 hoek zeg maar.. dan kom ik op dezelfde oppervlakte uit als 100x50 in een rechthoek.

Maar ik moet eerst gaan meten, want als ie groter kan, dan wil ik groter hehe
Beetje het idee wat Spunks heeft (zie pagina 1), dat sprak me meteen aan.
Dat lijkt me toch een beetje klein.... in een klassieke 100x50 kooi zitten namelijk geen 'dode' hoeken, die zo smal zijn dat er geen cavia in kan zitten en dat je er weinig mee kunt, de loopruimte is dus een stuk minder in een driekhoekkooi. Je zou er dan beter geen strakke driehoek kunnen maken, maar de voorkant ook in een punt te doen oid om dode hoeken in je kooi te voorkomen.
Kijk maar naar de oppervlakte die het scheelt als je geen strakke driehoek maakt maar zoiets:
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 8 juli 2010 @ 09:29:29 #279
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83795885
Waar bestel jij die aubiose 4EverBlackEyed? Bij zooplus?

En hoe zit dat met dat hooi? Ik zie dat er in mijn omgeving 2 bedrijven zijn die ook balen hooi verkopen (20kg voor 3,50 oid). Da's veel goedkoper dan die pakketjes die ik koop bij de supermarkt/dierenwinkel .
Zijn daar nog nadelen van? Anders ga ik 't ook zo maar doen, scheelt (enorm) veel geld
pi_83797581
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 08:26 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Dat lijkt me toch een beetje klein.... in een klassieke 100x50 kooi zitten namelijk geen 'dode' hoeken, die zo smal zijn dat er geen cavia in kan zitten en dat je er weinig mee kunt, de loopruimte is dus een stuk minder in een driekhoekkooi. Je zou er dan beter geen strakke driehoek kunnen maken, maar de voorkant ook in een punt te doen oid om dode hoeken in je kooi te voorkomen.
Kijk maar naar de oppervlakte die het scheelt als je geen strakke driehoek maakt maar zoiets:
[ afbeelding ]
Ik was er een beetje onduidelijk over maar zoals 3 leek mij het geschikt (dat had ik in mijn hoofd)
De achterwanden maak ik gewoon van hout, en de voorzijde compleet van plexie, zodat de caafjes ook tv kunnen kijken (en niet schrikken als er iemand ineens voor de kooi staat )

Een strakke punt is ook lastig om schoon te maken natuurlijk hehe

@Sjowhan; handige info, daar wil ik graag meer over weten hehe
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:32:02 #281
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_83799637
Wij halen onze bodembedekking (vlas-stukjes volgens mij, advies van Kuufke) bij de Boerenbond. Niet het goedkoopste, maar ik vind het wel gemakkelijker dan online bestellen. Je kunt het meteen halen als je het nodig hebt.

Hooi halen we meestal bij http://www.vancranenbroek.nl/. Daar hebben ze inderdaad grotere pakken die wat goedkoper zijn. Hooi met een smaakje hebben ze niet zo graag, maar 'gewoon' hooi vreten ze tot op de laatste halm op
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
pi_83800372
Online bestellen is voor mij persoonlijk makkelijker dan ergens gaan halen, want dan duurt het een eeuwigheid voordat ik er eens naartoe ga.

Ik wist niet dat ze hooi hadden bij vancranenbroek

woeiiii, ik heb zin om een kooi te bouwen
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:50:09 #283
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_83800454
Ze hebben er ook caviavoer en knaagsticks, maar ik vraag me af of het vitamine-niveau daarin hoog genoeg is.
Wij blijven ze voor de zekerheid maar verse groenten voeren
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
pi_83800559
Caviavoer koop ik dan van dat ene merk, wat hier al eerder geplaatst is..
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  donderdag 8 juli 2010 @ 12:32:10 #285
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83802139
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 11:50 schreef BillsGate het volgende:
Ze hebben er ook caviavoer en knaagsticks, maar ik vraag me af of het vitamine-niveau daarin hoog genoeg is.
Wij blijven ze voor de zekerheid maar verse groenten voeren

Hardvoer hebben de caafjes sowieso volgens mij ook nodig, daar zitten ook spul in wat niet in groente zit en daarnaast 'slijten' daar de tanden ook wat van . Heb zelf sinds tijden Gerty Supreme Caviavoer, ze zijn er verzot op!

Knaagsticks zijn net snoepjes, koop ze af en toe ook als extraatje
  donderdag 8 juli 2010 @ 12:54:35 #286
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83802930
Snap trouwens nog steeds niet waarom mensen cavia's nemen en dan snel erna (om welke reden dan ook) er weer afstand weer van willen doen. Wat vage redenen:

http://link.marktplaats.nl/359688456
quote:
Twee cavia's zijn op zoek naar een fijn nieuw huis (ivm scheiding).
De ene is een zwarte kortharige, de andere heeft spikes.
Een lief nieuw baasje mag ze gratis hebben, er zit ook een kooi bij en natuurlijk nog voer en zaagsel.
Spikes

En een hele dubieuze:
http://link.marktplaats.nl/357410818
quote:
Heel lief cavia beertje van 8 weken. Wij dachten 2 zusjes gekocht te hebben maar helaas is dit schatje een mannetje. Hij is heel apart want hij heeft 2 verschillende kleuren ogen.
Op de derde foto is het het donkere caviaatje.
Ruilen voor een soortgelijk zeugje mag ook.

en een dag erna hetzelfde caviaatje maar dan met andere tekst
http://link.marktplaats.nl/357846311
quote:
Twee weken geleden heeft mijn dochtertje 2 caviaatjes gekocht, het zouden 2 vrouwtjes zijn. Thuisgekomen bleken ze onder de wondjes en korstjes te zitten en vieze neusjes en oogjes te hebben.
Ook bleek 1 van hen een mannetje te zijn.
Binnen een uur contact opgenomen met de verkoopster maar die blijkt gewoon een oplichtster te zijn. (Fijn om een kind zo te bedonderen) Dus hebben we maar gauw een hok erbij gekocht voor het mannetje.
Inmiddels zijn we 2 weken verder en vele vele euro's lichter maar de caviaatjes zijn weer beter en helemaal gezond. De 2e foto is gister gemaakt.
http://link.marktplaats.nl/360053367
quote:
Wegens gebrek aan ruimte en uitbreiding van het gezin, zijn wij helaas genoodzaakt afscheid te nemen van onze Cavia Henk. Wij zijn op zoek naar iemand die voor Henk wil zorgen.
Kooi, drinkfles zijn inclusief (Gratis dus)

Geslacht: onbekend. Zou leuk zijn, denk je dat 't een mannetje is, zet je 'm (nadat het goed gaat met een ander mannetje) erbij, blijkt 't een vrouwtje te zijn

Laatste:
http://link.marktplaats.nl/360033503
quote:
wegens een verbouwing voor een adoptie moet onze cavia een nieuw tehuis hebben.
We hebben geen plaats meer voor haar
ze is nu 9 maanden oud

Haar naam is Dotje
Ze is zwart met zwarte ogen.
Ze loopt vrij rond bij ons in huis
Alleen reageren als je de cavia met kooi wilt hebben

De cavia is niet apart mee te nemen/ te koop

Bel of mail voor info
pi_83803650
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 09:29 schreef Sjowhan het volgende:
Waar bestel jij die aubiose 4EverBlackEyed? Bij zooplus?

En hoe zit dat met dat hooi? Ik zie dat er in mijn omgeving 2 bedrijven zijn die ook balen hooi verkopen (20kg voor 3,50 oid). Da's veel goedkoper dan die pakketjes die ik koop bij de supermarkt/dierenwinkel .
Zijn daar nog nadelen van? Anders ga ik 't ook zo maar doen, scheelt (enorm) veel geld
Nee, ik bestel heel omslachtig bij een groothandel in Veenendaal, dat laat ik dan in Woudenberg bezorgen en als ik dan een weekend met de auto in 'Wouidenberg ben, dan neem ik het mee. Aubiose is voor mij dan de helft goedkoper dan dat ik het in Woudenberg of elders haal. In Woudenberg kost mij Aubiose ruim 20 euro en bij de webwinkel 9 euro + 4,95 bezorgkosten, maar dan ben ik nog ruim goedkoper uit.

Dit is de website: http://www.agrotuinendier.nl/webshop/paarden/bodembedekkers-2
Ik ben erg tevreden over de service en levering, helaas bezorgen ze grote spullen alleen in midden Nederland.

Ik ben zelf niet zo'n fan van het supermarkt /dierenshop hooi, maar het kan er mee door. Ik koop het ook bij een mengvoederbedrijf wat ook hooi verkoopt. Voor een baal van 20 kg duits hooi betaal ik 6 euro, denk ik. Ik doe daar een paar maanden mee.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83803847
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 12:54 schreef Sjowhan het volgende:
Snap trouwens nog steeds niet waarom mensen cavia's nemen en dan snel erna (om welke reden dan ook) er weer afstand weer van willen doen. Wat vage redenen:

Geslacht: onbekend. Zou leuk zijn, denk je dat 't een mannetje is, zet je 'm (nadat het goed gaat met een ander mannetje) erbij, blijkt 't een vrouwtje te zijn
Tja, mensen denken vaak niet verder en beseffen soms niet dat een cavia langer dan 1 jaar leeft... Sommige mensen schrikken zich rot als je vertelt dat een konijn 12 jaar kan worden. Of een cavia valt in hun ogen erg tegen, of ze zijn er allergisch voor geworden, of de kinderen kijken er niet meer naar om.. etc etc..

Dat heb ik dan ook weer met advertenties voor hamsters, die beesten leven 2-3 jaar, dan kan je hem / haar toch net zo goed houden?

Hm.. je zou maar zo'n fout maken en dan zit je ineens met heel veel caafjes !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 8 juli 2010 @ 13:40:31 #289
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83804775
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 13:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nee, ik bestel heel omslachtig bij een groothandel in Veenendaal, dat laat ik dan in Woudenberg bezorgen en als ik dan een weekend met de auto in 'Wouidenberg ben, dan neem ik het mee. Aubiose is voor mij dan de helft goedkoper dan dat ik het in Woudenberg of elders haal. In Woudenberg kost mij Aubiose ruim 20 euro en bij de webwinkel 9 euro + 4,95 bezorgkosten, maar dan ben ik nog ruim goedkoper uit.

Dit is de website: http://www.agrotuinendier.nl/webshop/paarden/bodembedekkers-2
Ik ben erg tevreden over de service en levering, helaas bezorgen ze grote spullen alleen in midden Nederland.

Ik ben zelf niet zo'n fan van het supermarkt /dierenshop hooi, maar het kan er mee door. Ik koop het ook bij een mengvoederbedrijf wat ook hooi verkoopt. Voor een baal van 20 kg duits hooi betaal ik 6 euro, denk ik. Ik doe daar een paar maanden mee.

Ahjah. je had het ook al eerder verteld, suf .
Denk dat ik de verkoper van die balen hooi op marktplaats maar even bel, 't is wel 20KG, maar met de auto wel te doen lijkt me.
Enige waar ik "bang" voor ben, is dat 't dan niet meer zo lekker 'vers' ruikt zoals het wel doet als ik het uit een supermarkt/dierenwinkelzak haal. Maar denk dat de geur niets uitmaakt toch?
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 13:20 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Tja, mensen denken vaak niet verder en beseffen soms niet dat een cavia langer dan 1 jaar leeft... Sommige mensen schrikken zich rot als je vertelt dat een konijn 12 jaar kan worden. Of een cavia valt in hun ogen erg tegen, of ze zijn er allergisch voor geworden, of de kinderen kijken er niet meer naar om.. etc etc..

Dat heb ik dan ook weer met advertenties voor hamsters, die beesten leven 2-3 jaar, dan kan je hem / haar toch net zo goed houden?

Hm.. je zou maar zo'n fout maken en dan zit je ineens met heel veel caafjes !

Precies. Heb het gevoel dat ze vooral het 'knuffelige' van een cavia leuk vinden (als ze klein zijn) maar wanneer ze forser zijn dat 't dan niet meer zo schattig is .
En inderdaad, gekocht voor kind, maar ze kijken er niet meer naar om, ook veel gehoord..
pi_83804854
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 13:40 schreef Sjowhan het volgende:

[..]


Ahjah. je had het ook al eerder verteld, suf .
Denk dat ik de verkoper van die balen hooi op marktplaats maar even bel, 't is wel 20KG, maar met de auto wel te doen lijkt me.
Enige waar ik "bang" voor ben, is dat 't dan niet meer zo lekker 'vers' ruikt zoals het wel doet als ik het uit een supermarkt/dierenwinkelzak haal. Maar denk dat de geur niets uitmaakt toch?
Oh had ik dat al verteld?

Mja, het laatste restje hooi is natuurlijk niet meer zo heel fris en fruitig meer als de eerste pluk van de baal, maar ik heb er echt nog nooit problemen mee gehad en de caafs eten het ook de laatste pluk graag
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_83805072
Hmm ik twijfel nu
Een zelfbouw bak, of iets van dit:

Vierkante bak: 120x55x45 (bxdxh)
Vierkante bak: 140x70x48 (bxdxh)
90graden Hoekbak zoals afb 3; 100x100x43 (bxdxh)

Die 140x70 is te groot voor in de hoek, dus blijft de 120cm of hoekbak over..
Maar ik denk dat de vierkante bak groter uitvalt, of niet?
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_83813339
Ik denk ook dat de vierkante bak beter uitpakt dan.

Ik koop trouwens meestal mijn hooi in balen bij de Welkoop of diergroothandel in de buurt, die grote balen zijn vaak niet het mooiste groene hooi en zitten vol met luisjes....

Bodembedekking haal ik normaal vlasvezel bij de Welkoop, maar in de zomerse maanden koop ik aubiose, maar dat moet ik helemaal in Almere halen en is erg duur, maar het scheelt heel veel in stank en absorptie en dat mag met deze temperaturen wel....
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 8 juli 2010 @ 22:30:04 #293
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83825357
Hier zijn de 2 mannetjes in 1 hok trouwens (de lunkarya en de borstel):


Sammie (gladhaar):


En Boeffie, (US-Teddy):


[ Bericht 25% gewijzigd door Sjowhan op 08-07-2010 22:36:28 ]
pi_83825667
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 22:30 schreef Sjowhan het volgende:
Hier zijn de 2 mannetjes in 1 hok trouwens:
[ afbeelding ]
Wat zitten ze lief naast elkaar
Hier is het meestal ieder voor zich en heel af en toe dulden ze elkaar naast zich.

Oh en als iets heel eng is dan gaan ze met z'n drieën het nachthok in.
Het maakt niet uit dat je geplet wordt, als je maar veilig zit.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 8 juli 2010 @ 23:01:02 #295
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83826959
Had mijn reply nog wat geupdate . Af en toe zitten ze ontzettend leuk naast elkaar in het nachthok.. Vaak is de linker (de borstel) ook wel in de kooi zelf te vinden, dan ploft-ie ergens neer, en ligt dan een uur of wat voor pampus .
pi_83833624
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 23:01 schreef Sjowhan het volgende:
Had mijn reply nog wat geupdate . Af en toe zitten ze ontzettend leuk naast elkaar in het nachthok.. Vaak is de linker (de borstel) ook wel in de kooi zelf te vinden, dan ploft-ie ergens neer, en ligt dan een uur of wat voor pampus .
Jouw lunkarya lijkt echt sprekend op die van mij, tenminste wat er van die van jouw te zien is. Die van mij is een alpaca. Maar de kleuren en de vacht lijken precies hetzelfde

Ik had vanavond een afspraak bij de DA voor het oogje van mijn alpaca, ze heeft het kliertje er uit geknipt.
Heel zielig, met bloed en al bij haar oog. Zalfje mee gekregen, dan komt dat oogje weer helemaal goed. Ook nog een injectie tegen schurft, omdat ze zulke kale plekken heeft. En dan het mindere nieuws, haar eierstokken zijn duidelijk te voelen en dus vermoedde ze cystes .

Ik heb ze met dit weer trouwens gewoon los in de tuin, rennen dat ze doen! Ik heb er 3 maar ze vinden het echt heerlijk, tussen de plantjes een beetje scharrelen. Lieve diertjes. Ook bij de DA deed ze niets, terwijl het haar wel pijn deed, wel piepen maar ze beet niet.
pi_83835748
Het kliertje uit het oog knippen???? Autsj, daar heb ik nou nog nooit van gehoord waarom niet gewoon laten zitten???
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 9 juli 2010 @ 09:21:51 #298
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_83837884
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 07:30 schreef zoeperzazke het volgende:
Het kliertje uit het oog knippen???? Autsj, daar heb ik nou nog nooit van gehoord waarom niet gewoon laten zitten???

Precies. Rillingen lopen nu al over mijn rug, als het beestje er geen last van heeft, is het toch verstandiger om het te laten zitten?
  vrijdag 9 juli 2010 @ 10:12:16 #299
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_83839238
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 22:30 schreef Sjowhan het volgende:
Hier zijn de 2 mannetjes in 1 hok trouwens (de lunkarya en de borstel):
[ afbeelding ]

Sammie (gladhaar):
[ afbeelding ]

En Boeffie, (US-Teddy):
[ afbeelding ]
't linker ventje lijkt op mijn Ulla
Hier is het inmiddels de vijfde dag op een rij dat Remi & Hummer geen druppel hebben gedronken, het wordt vandaag tropisch weer en ze zijn zo suf als wat. Kortom: het bakje water gaat terug , jammer dan van haar natte kinwond. Die overigens wel baat heeft gehad bij 5 droge daagjes, en mooi aan het genezen is.
  Moderator vrijdag 9 juli 2010 @ 10:17:03 #300
155227 crew  Guppy
dus
pi_83839393
Wat gezellig, zo samen in een huisje. Wij hebben ook dat hok
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_83844377
Ik zag net op marktplaats iemand die van 2 heeeeeeeeeele mooie caafjes af wilde..
Straks eens bellen.
Zat een kooi bij, maar die vind ik te klein (80cm zo te zien), dus ik zorg voor een mooie 120cm kooi

Maar het zijn 2 mannetjes uit hetzelfde nest. Zou dat alsnog problemen op kunnen leveren, terwijl ze al een jaartje bij elkaar zitten?

[Centraal] Cavia's met foto's deel 27

[ Bericht 11% gewijzigd door Sjowhan op 09-07-2010 12:22:17 ]
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')