abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 12 juni 2010 @ 12:08:37 #201
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_82701669
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 22:51 schreef ChipsZak. het volgende:
Zo'n doosje, maar dan voor hamburgers.

[ afbeelding ]
Ik heb gisteren die soja burgers gemaakt van de AH... vond ze een beetje teleurstellen... weinig smaak, het was dat er sla, tomaat, ketchup, zout, kaas en brood bij was anders had het helemaal geen smaak. Zal dus even door moeten zoeken voor iets lekkers (imo)...

Zijn er geen burgers gemaakt obv peulvruchten.. zeg maar falaffel ballen in de vorm van een schijfje/burger?

BvD.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
  zaterdag 12 juni 2010 @ 12:19:06 #202
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82701973
Je bedoelt, kant-en-klaar? Zelf iets maken gaat je te ver?
  zaterdag 12 juni 2010 @ 12:21:41 #203
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_82702044
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 12:19 schreef RobinOok het volgende:
Je bedoelt, kant-en-klaar? Zelf iets maken gaat je te ver?
Ik heb geen ervaring met het koken van peulvruchten. Zo heb ik geen idee hoe je humous zou moeten maken van die balletjes (ken de nederlandse naam niet van die dingen). Ik zal zoiets in de toekomst van een paar keer maken, maar om te beginnen lijkt me kant en klaar het makkelijkst, al dat er is.

EDIT: Kikkererwten, was de naam even vergeten.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
  zaterdag 12 juni 2010 @ 12:25:39 #204
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_82702137
Probeer eens een natuurwinkel? Er zijn wel do's en dont's als het gaat om vleesvervangers, het meeste is gewoon ronduit smerig. Ik ben geen vegetariėr zodat ik nepvlees kan gaan eten.

Humus is iets anders dan falafel. Humus kun je op brood smeren en is vrij makkelijk te maken, geweekte kikkererwten pureren, wat olie/citroensap erdoor en voor de rest kun je er zo veel mogelijk mee variėren.
Hier een receptje voor falafel, mocht je het eens zelf willen maken: http://www.vegatopia.com/(...)afel-is-het-lekkerst
pi_82702386
ik vind zelf falafel maken wel hel
die van de ah zijn best oke
beetje droog maar gewoon lekker veel knoflooksaus op mikken

en wat ik ook vaak doe als ik zoiets wil:
gehakt van quorn flink kruiden met shoarma kruiden
uitje er bij mee bakken en paprika ook en dan in een pita broodje met sla en knoflooksaus en eventueel tomaatjes
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  zaterdag 12 juni 2010 @ 14:22:40 #206
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_82706265
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 12:25 schreef douche-eendje het volgende:
Probeer eens een natuurwinkel? Er zijn wel do's en dont's als het gaat om vleesvervangers, het meeste is gewoon ronduit smerig. Ik ben geen vegetariėr zodat ik nepvlees kan gaan eten.

Humus is iets anders dan falafel. Humus kun je op brood smeren en is vrij makkelijk te maken, geweekte kikkererwten pureren, wat olie/citroensap erdoor en voor de rest kun je er zo veel mogelijk mee variėren.
Hier een receptje voor falafel, mocht je het eens zelf willen maken: http://www.vegatopia.com/(...)afel-is-het-lekkerst
Ow.. dat zelf maken van humus jummie! dat eet ik echt zoveel
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 12 juni 2010 @ 14:46:51 #207
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_82707213
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 12:08 schreef jojomen4 het volgende:

[..]

Ik heb gisteren die soja burgers gemaakt van de AH... vond ze een beetje teleurstellen... weinig smaak, het was dat er sla, tomaat, ketchup, zout, kaas en brood bij was anders had het helemaal geen smaak. Zal dus even door moeten zoeken voor iets lekkers (imo)...

Zijn er geen burgers gemaakt obv peulvruchten.. zeg maar falaffel ballen in de vorm van een schijfje/burger?

BvD.
Oh ik vind ze juist heel lekker (en veel smaak!), je hebt ze gewoon niet goed gebakken, .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  zaterdag 12 juni 2010 @ 14:57:07 #208
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_82707575
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 14:46 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Oh ik vind ze juist heel lekker (en veel smaak!), je hebt ze gewoon niet goed gebakken, .
Gewoon in het pannetje paar minuten elke kant en dan beetje bruin laten worden, toch?

Het is toch gewoon een standaard ding.. of heb jij een speciale techniek?
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 12 juni 2010 @ 16:11:18 #209
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_82709935
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 14:57 schreef jojomen4 het volgende:

[..]

Gewoon in het pannetje paar minuten elke kant en dan beetje bruin laten worden, toch?

Het is toch gewoon een standaard ding.. of heb jij een speciale techniek?
Nee, maar die van mij hebben wel veel smaak .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_82710112
ik vind ze ook de lekkerste burgerdingetje die je in de gewone supermarkt kunt kopen
we hebben het toch over deze?

He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 12 juni 2010 @ 16:20:14 #211
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_82710189
Nee, over de AH 'ham'burger. Geen groenteburger, .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_82710439
kon ik geen plaatje van vinden
maar ik vind ze allebei heel lekker
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 12 juni 2010 @ 16:29:15 #213
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_82710467
Ik dus ook .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  zaterdag 12 juni 2010 @ 16:35:14 #214
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_82710689
Ik doe volgende keer de groenteburger, die zag er gisteren ook lekkerder uit dan het rubberen stukje.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 12 juni 2010 @ 16:36:26 #215
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_82710736
pffft
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_82710754
post eens een plaatje van wat je op hebt dan?
want voor mijn gevoel hebben we het echt over iets heel anders
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  zaterdag 12 juni 2010 @ 16:43:54 #217
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_82710958
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 16:36 schreef rhubarbje het volgende:
post eens een plaatje van wat je op hebt dan?
want voor mijn gevoel hebben we het echt over iets heel anders
Dit ding van Tivall.

http://www.tivall.nl/product.asp?id=7

Hebben jullie het over de Burger Royal dan? Die staat ook op de website van Tivall, misschien dat die lekkerder is.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
pi_82711039
hmm nee ik heb het toch wel over die
ik vind hem heel lekker!
na de groentenburger mn favoriet!

ik kleed hem wel altijd wat aan zeg maar
gegrilde paprika en ui op mn broodje en sla en komkommer en een lekker sausje
heerlijk!
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  zaterdag 12 juni 2010 @ 16:50:59 #219
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_82711192
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 16:46 schreef rhubarbje het volgende:
hmm nee ik heb het toch wel over die
ik vind hem heel lekker!
na de groentenburger mn favoriet!

ik kleed hem wel altijd wat aan zeg maar
gegrilde paprika en ui op mn broodje en sla en komkommer en een lekker sausje
heerlijk!
Ik kleed m'n eten ook altijd aan, maar (sorry voor het telkens in herhaling vallen) dan wil ik wel dat m'n basisproduct lekker is. Als ik zo'n hamburger als gisteren op had, ofzoiets als jij beschrijft vind ik hem zeker lekker.. maar dan komt omdat het andere het lekker maakt. Zo'n hamburgers zonder dat hij is aangekleed lijkt me niks.

Ik at eerst die lambs, jalapeno en tomaatburgers van de AH, die hadden imo wel veel smaak.

Anyway, genoeg anders dat lekker is.

Net had ik btw zo'n kaasschijf achter iets van Valess.. dat is ook niet m'n favoriet zie ik.

Mijn topper is tot nu toe de Toscaanse nog wat, ook van Tivall.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 12 juni 2010 @ 16:53:50 #220
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_82711276
Ik heb het ook over die, maar ik eet ze ook soms tussen de middag gewoon los. Gewoon omdat ze yummie zijn .

Die filetreepjes van Quorn.. wat vinden jullie daarvan? Op de grill vond ik ze wel oke, maar gebakken in de pan wat minder .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  zaterdag 12 juni 2010 @ 16:58:39 #221
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_82711415
Ik heb nog nooit Quorn gegeten. Zie op hun site dat ze ook veel hebben. Ben benieuwd naar het gehakt die rhubarbje net noemde. Denk dat het een deceptie gaat worden maar we weten het nooit.

Heb het ook nog nooit bij de AH zien liggen.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 12 juni 2010 @ 17:01:34 #222
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_82711480
Het gehakt van quorn smaakt los wat minder, vind ik zelf. Maar ik mix het toch altijd met pasta oid, dus dat maakt me weinig uit, want dan smaakt het wel goed.

Quorn staat onder de vegetariers toch wel te boek als een merk met de lekkerste vleesvervangers, geloof ik.
[Tenminste, dat hoor en lees ik vaak. Mijn ervaring is ook Quorn ]
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_82711506
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 16:50 schreef jojomen4 het volgende:

[..]

Ik at eerst die lambs, jalapeno en tomaatburgers van de AH, die hadden imo wel veel smaak.


die ken ik niet?

quorn vind ik vooral handig om in huis te hebben en in dingen te verwerken
de naturel stukjes bv in een wrap of de gehakt in een lasagne of sausje
de sate stukjes zijn wel echt briljant lekker

en de maaslander kaasdinges vind ik ook lekker maar volgens mij is die echt puur evil
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 12 juni 2010 @ 17:03:17 #224
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_82711536
Die sate stukjes zijn idd goed te doen .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  zaterdag 12 juni 2010 @ 17:06:30 #225
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_82711632
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 17:02 schreef rhubarbje het volgende:

[..]

die ken ik niet?

quorn vind ik vooral handig om in huis te hebben en in dingen te verwerken
de naturel stukjes bv in een wrap of de gehakt in een lasagne of sausje
de sate stukjes zijn wel echt briljant lekker

en de maaslander kaasdinges vind ik ook lekker maar volgens mij is die echt puur evil
Nou, dat is echt vlees he, misschien dat je het daarom niet kent. Ik eet nog niet zo lang geen vlees /vis.

Ze hebben die dingen nu ook uit de schappen gehaald, geen idee waarom, want die waren echt zoooooo mega goed. En ze werden (is mij verteld) veel verkocht.

quote:
Keurmerk voor duurzame soja
Uitgegeven: 11 juni 2010 15:14
Laatst gewijzigd: 11 juni 2010 15:14
RIJSWIJK - Met ingang van volgend jaar komt soja op de markt voorzien van certificaten die uitwijzen dat die duurzaam geproduceerd is.


© ANP
Het Productschap Margarine, Vetten en Oliėn meldt dat de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja, waarbij organisaties en bedrijven uit twintig landen zijn betrokken, aangescherpte normen heeft aangenomen die leiden tot onafhankelijk gecertificeerde soja.
De productie van soja groeit snel, vooral door de toenemende behoefte aan vlees in sterk groeiende economieėn, waaronder die in China.

Kap
De teelt van soja vindt vooral plaats in Zuid-Amerika, maar mag volgens de Nederlandse Task Force Duurzame Soja niet leiden tot kap van het regenwoud. Bij duurzaamheid wordt niet alleen rekening gehouden met het milieu, maar ook met rechten van werknemers.
Deelname van Nederland aan het internationale overleg is van belang omdat ons land een grote verwerker is van soja, zowel in veevoer als in de voedingsmiddelenindustrie.
Van de task force maken onder meer Unilever, Ahold (Albert Heijn), Rabobank, diervoederbedrijven en landbouwcorporaties deel uit.
Bron: http://www.nu.nl/economie/2267762/keurmerk-duurzame-soja.html
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
pi_82711701
oh ja je moet vlees ook niet met nepvlees gaan vergelijken
dat is als de smaak van een peer met een pizza vergelijken
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  zaterdag 12 juni 2010 @ 17:19:02 #227
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_82711998
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 17:08 schreef rhubarbje het volgende:
oh ja je moet vlees ook niet met nepvlees gaan vergelijken
dat is als de smaak van een peer met een pizza vergelijken
Daar ben ik het niet mee eens. Anders moet je het niet "nep" noemen.

Het lijkt er op en het heeft de zelfde naam, dus het lijkt me logisch dat het (in dit geval) een vervanger is van een hamburger. Dan lijkt het mij niet meer dan normaal dat je het vergelijkt met een hamburger. Dat de conclusie na de vergelijking is dat het er helemaal niet op lijkt is iets anders.

De peer - pizza vergelijking vind ik dan ook helemaal nergens op slaan aangezien dat geen vervangende producten van elkaar zijn.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
pi_82712112
dat word alleen door de marketing mensen zo verzonnen omdat ze hopen meer te verkopen (de meeste vegetariers zitten volgens mij niet eens op nepvlees te wachten maar gewoon op een product dat ze kunnen eten met voldoende voedingsstoffen en dat ook nog lekker smaakt. Veel vegetariers vinden het maar dom dat het zo op vlees moet lijken)

laat het door 100 mensen proeven en 100 mensen zullen zeggen dat ze buiten naam en vorm niks met elkaar te maken hebben

het is ook alleen maar een vervangend product omdat je er bepaalde voedingsstoffen mee binnen krijgt
je zou kunnen zeggen dat je pasta ook door rijst kunt vervangen omdat het allebei uit dezelfde groep komt maar daarmee hebben ze qua smaak en looks nog niks met elkaar te maken
zo moet je het ook zien met vega dingen en vlees
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_82712656
Vegaburgers etc hebben voor mij inderdaad niks met vlees te maken. De meeste vleesvervangers vind ik eigenlijk ook niet te eten, maar ik houd gewoon niet zo van soja.

Die filetreepjes of stukjes van Quorn vallen hier thuis nog wel redelijk in de smaak door roerbakgerechten, en de gevulde dingen van Valess kunnen er ook mee door maar me er op verheugen doe ik toch niet.

Een vleesproduct wat ik echt mis is een lekkere kroket of bitterbal, daar heb ik geen vervanger voor kunnen vinden. De kaaskroketten van Mora vind ik uitgesproken smerig, de groentekroketten van van Dobben ook (hun kaaskroketten heb ik weleens in een eetcafe gegeten en die vond ik wel goed maar ik weet niet waar ze te koop zijn), ik heb ook wel eens nep-bitterballen van de natuurwinkel gehad en die waren alleen met flink wat mosterd nog enigszins te hachelen.
pi_82712716
ik vind van de jumbo de bitterballen en kroketten wel lekker en de friettent op de hoek heeft een heeerlijke kaaskroket maar ik durf nooit te vragen van welk merk

ik heb ook al eens geprobeerd kaaskroketjes zelf te maken?
niet zo lastig als ik had verwacht en je kunt lekker prutsen tot je de voor jou ideale kaascombi te pakken hebt?
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_82712764
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 12:08 schreef jojomen4 het volgende:

Zijn er geen burgers gemaakt obv peulvruchten.. zeg maar falaffel ballen in de vorm van een schijfje/burger?

Ik heb dit recept nog in de planning staan om zelf te maken. Is blijkbaar afkomstig van een goed vegetarisch restaurant in de UK, Relish.

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=615042&rq=veggieburger
  zaterdag 12 juni 2010 @ 17:43:37 #232
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_82712958
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 17:39 schreef pumpkin_Ruby het volgende:

[..]

Ik heb dit recept nog in de planning staan om zelf te maken. Is blijkbaar afkomstig van een goed vegetarisch restaurant in de UK, Relish.

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=615042&rq=veggieburger
Ow thnx, zo iets bedoel ik.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
pi_82713006
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 17:37 schreef rhubarbje het volgende:
ik vind van de jumbo de bitterballen en kroketten wel lekker en de friettent op de hoek heeft een heeerlijke kaaskroket maar ik durf nooit te vragen van welk merk

ik heb ook al eens geprobeerd kaaskroketjes zelf te maken?
niet zo lastig als ik had verwacht en je kunt lekker prutsen tot je de voor jou ideale kaascombi te pakken hebt?
De junbo zit hier in een buitenwijk aan de andere kant van de stad waar ik nooit en te nimmer hoef te zijn. Zal er toch maar eens een fietstochtje aan wagen dan. Het liefste zou ik een soort imitatievleeskroket willen hebben dus zelf kaaskroketten maken trekt me nog niet direct. Maar goed, wie weet ooit.
pi_82713031
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 17:44 schreef pumpkin_Ruby het volgende:

[..]

De junbo zit hier in een buitenwijk aan de andere kant van de stad waar ik nooit en te nimmer hoef te zijn. Zal er toch maar eens een fietstochtje aan wagen dan. Het liefste zou ik een soort imitatievleeskroket willen hebben dus zelf kaaskroketten maken trekt me nog niet direct. Maar goed, wie weet ooit.
oh dan hoef je niet te gaan hoor
het is geen imitatievlees het is meer een soort ragout
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_82713222
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 17:45 schreef rhubarbje het volgende:

[..]

oh dan hoef je niet te gaan hoor
het is geen imitatievlees het is meer een soort ragout
Ook prima dus bedankt voor de tip
pi_84146103
Even een schopje... Ben net terug uit Engeland, daar verkopen ze veel halloumi. Hier zie ik het eigenlijk nooit. Iemand een winkeltip?
  vrijdag 16 juli 2010 @ 22:57:48 #237
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_84153627
Turkse groentewinkel? Er zit in ieder geval bij mij in de stad een redelijk grote Turkse supermarkt (die overigens ook heerlijke olijven ) verkopen, vermoed dat ze dat ook wel zullen verkopen.
Waar smaakt het eigenlijk naar en wat kun je ermee?
pi_84157514
Het is een beetje een kruising tussen feta en mozzarella, je kunt er goed mee koken omdat het niet echt smelt, dus leuk op de bbq enzo...
  zaterdag 17 juli 2010 @ 01:13:29 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84158810
quote:
Op vrijdag 16 juli 2010 20:37 schreef prinseszondererwt het volgende:
Even een schopje... Ben net terug uit Engeland, daar verkopen ze veel halloumi. Hier zie ik het eigenlijk nooit. Iemand een winkeltip?
Ik at het een paar jaar terug alweer, op Siciliė. Ben het hier in NL nog nooit tegengekomen. Let er regelmatig op, niet altijd, maar toch. Ben er nooit actief naar op zoek geweest, maar bij mijn AH of turk of marktkraam heb ik het nog nooit gezien. Dus ben ook wel benieuwd naar tips.
pi_84160760
PZE, mocht je in de buurt van de grens wonen: de Delhaize verkoopt het wel.
  zaterdag 17 juli 2010 @ 10:58:40 #241
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_84162656
quote:
Op zaterdag 17 juli 2010 07:43 schreef ColdFeet het volgende:
PZE, mocht je in de buurt van de grens wonen: de Delhaize verkoopt het wel.
of in de buurt van Duitsland: bijna alle Duitse supermarkten hebben het in hun assortiment. Ik vind het niet lekker. De smaak wel, maar het is net rubber, als je erop kauwt...
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_84162746
Hmm... laat ik nu precies in het midden van het land wonen.
Maar idd de smaak is niet super, maar het is wel ideaal voor op de bbq en om te grillen.
  zondag 18 juli 2010 @ 18:50:30 #243
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_84205786
Vorige week een behoorlijk goede peulvruchtenburger gemaakt. Losjes gebaseerd op Mark Bittman.

Basis:
- gekookte linzen (andere peulvruchten ook goed, linzen makkelijk en smaakvol). Blik mag ook.
- ei (om te binden)
- paneermeel en/of havermout (om het droog genoeg te krijgen), je hebt best veel nodig

Voor de smaak:
- wat gebakken ui en paprikablokjes
- gerookte paprikapoeder
- verse koriander
- zout (of wat bouillonpoeder) en peper
- verkruimelde feta

Alles pureren, m.u.v. feta en paneermeel en havermout. Paneermeer/havermout toevoegen tot het droog genoeg is. Als laatste de verkruimelde feta er doorheen. Ballen maken, deze in de hele pan leggen en voorzichtig platdrukken. Beide kanten iets van vier minuten bakken.
I am a black hole shitting into the void
pi_84558995
Even spieken. Wij gaan weer op de flexetariertoer. Max. 2x in de week vlees (vis mag wel ter variatie en omdat O+ gek is op vis)
  dinsdag 27 juli 2010 @ 18:20:13 #245
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_84559166
Ik heb van de week de andijviekoek gemaakt uit de dunne vegetariėr :9. Die is zeker voor herhaling vatbaar!
pi_84565592
PZE, mijn kaasboer verkoopt halloumi en veel Turkse winkels in mijn buurt ook. (Amsterdam)
Het is ook lekker op de barbecue in een spiesje met groenten.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_84570194
Thanks Oeke, binnenkort eens een dagje A'dam doen dan. :)
pi_84577725
Hier (Den Bosch) ook gewoon halloumi bij de Turk te kopen!

Heeft een van jullie het nieuwe vegetarische producten van veggiemaster al bij de C1000 gespot? Volgens mij doet 'mijn' C1000 er mooi niet aan mee... :(
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_84579880
ik heb ook wel een gemarineerde halloumi gezien in de biowinkel, met kerry specerijen.
Zo kaal is het vrij smakeloos, het enige leuke is dat je het kan bakken zonder dat het smelt

Deze vleesvervanger vind ik wel lekker:

Provamel soya schnitzel met champignons. Te koop bij bio winkel
  woensdag 28 juli 2010 @ 10:34:52 #250
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_84580191
Ik kom bijna nooit bij de C1000, zit niet echt in de buurt :). Mocht ik vleesvervangers eten haal ik ze bij de natuurwinkel, die smaken niet naar een stuk nepvlees. PZE, ik heb hier de kaas nog niet kunnen vinden, moet vanmiddag eens naar de Turkse super.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')